Missha Magic Cushion makeup - recenze

by - 10 července

Krásný slunečný pátek vám všem,

od té doby, co jsem ve videu ukazovala můj oblíbený Cushion makeup od Misshy, stále dostávám dotazy na to, kdy už bude recenze :). Já jsem si ale chtěla nechat dostatek času na to, abych makeup pořádně otestovala, i když už na prvních pár odzkoušení mi bylo jasné, že je to láska na první dotek :).
Jak víte, protože to opakuji stále, asijskou kosmetiku mám velice ráda, sedí mi a mé pleti dělá opravdu dobře, protože kromě složek dekorativních, obsahuje i hodně složek pečujících (bambusová voda, extrakt z baobabu a vilínu virginského). A tak jejich BB creamy a makeupy mohu používat i bez podkladových bází, aniž by mou pleť vysušovaly či způsobovaly jiný ne příliš komfortní pocit na pleti.


Cushion makeupy neboli makeupy v houbičce jsou relativně novinkou. Jako vždy, asijské značky s touto revoluční věcí přišly na trh a v zápětí je začaly vyrábět i věhlasné brandy jako Lancome nebo Dior, původ je ale opět v Asii, kde jsou ve vývoji a péči o pleť značně napřed.
Cushion makeup má všechny vlastnosti BB creamu, tedy hydratace, ochrana proti slunečnímu záření, péče proti vráskám a perfektní krycí schopnost a zároveň je v praktickém balení se zrcátkem a houbičkou, takže si ho můžete vzít kamkoliv s sebou a pohodlně makeup upravit během dne.


Balení je luxusní a bytelné. Plastová dózička má pevné víčko, v jehož vnitřní straně je zabudováno prostorné zrcátko. Když víčko odklopíte, uvidíte další otevírací bílé plastové víčko, na němž leží aplikační polštářek. Po odklopení tohoto víčka se nalézáte v samém srdci produktu, které je složeno z houbičky napuštěné makeupem. Balení se mi velmi líbí, je praktické a pevné a rozhodně vhodné na nošení v kabelce, ačkoliv není úplně tenké, takže kdo nosí jen malé psaníčko, mohl by to být trochu problém ☺. Střed produktu s houbičkou se dá ze zbytku balení vyjmout, takže je možné jej oddělit a dokoupit novou náplň.
 

 

Samotný makeup se nanáší pomocí velmi příjemného a sametového polštářku připomínajícího labutěnku. Polštářek je velice jemný a komfortní na pleti. Také je z odolného materiálu, takže jej můžete v pohodě přeprat. Nejsem si jista, zda z hygienického hlediska je to ten úplně nejlepší způsob nanášení, každopádně, makeup můžete nanést v pohodě i štětcem. Stačí jemně zatlačit na náplň například flat topem a poté klasicky nanášet na pleť.
 

 
Samotný makeup je jedním slovem božský! Je to přesně to, co od dokonalého makeupu očekávám. Má vysokou krycí schopnost, ale zároveň vypadá na pleti maximálně přirozeně, splyne s ní a vytvoří překrásný přirozeně lesklý finiš. Jak víte, mám pleť suchou a s počínajícími projevy stárnutí, takže si netroufám říci, jak bude makeup reagovat na mladé mastné pleti. Ze zkušenosti se obávám, že pro mastnou pleť to nebude nejvhodnější volba, protože finiš je skutečně přirozeně lesklý a makeup hodně hydratuje. Určitě byste museli použít více fixačního pudru. Pro mě je jeho velká výhoda i v tom, že ho můžete dát jak velmi malou vrstvu pro nižší krytí a sjednocení pleti, tak vrstvu silnější pro dokonalý efekt. Výdrž je báječná, nepotřebuji bázi a makeup mi nikam neleze a ani se nepohybuje během celého dne. Makeup má SPF 50, takže je vhodný i do horkých dnů, avšak dejte si pozor na to, pokud byste se s ním chtěli fotit. Díky vysokému UV filtru opravdu hodně odráží světlo a tak na kameře a fotkách může váš obličej vypadat našedle nebo hodně světlý!
 

cushion makeup má velmi vysokou krycí schopnost a přilnavost, použij ho i místo korektoru, perfektně maskuje kruhy pod očima a neslévá se do vrásek


K dostání jsou dva odstíny 21 a 23 a oba dva jsou, jak je u asijských produktů zvykem, poměrně dost světlé. Dokonce i odstín 23 je na mě nyní světlý, takže jej doporučuji spíše pro světlejší typy. Nenechte se zmást odstínem v balení, vypadá tmavěji a více žlutě, ve skutečnosti je podtón spíše neutrální, až studenější.




Doporučila bych tento produkt?
Ano! Všemi deseti pro starší, suchou a světlou pleť je naprosto úžasný! Nejsem si jistá jak u pleti mladistvé a mastné, pokud jste jej na tento typ pleti zkoušeli, dejte mi vědět v komentářích, za sebe však tipuji, že to nebude to pravé ořechové právě díky výživnější textuře. Myslím, že vám bude vám na pleti cestovat a dělat mapy.

Uznejte, že pleť dělá opravdu nádhernou!
Nalíčena jsem tužkou Sephora v odstínu Romantic comedy, stíny Essence All about romance, řasenkou Lancome Hypnose, tvářenkou Urban Decay Obssesed a leskem Gerard cosmetics Raspberry sherbet a samozřejmě Cushion makeupem Missha v odstínu 23. Lak na nehty je Gabriella Salvete Gel enamel č. 02.
 

You May Also Like

25 komentářů

  1. Ahoj, Misshu mám moc ráda a jejich BBčka jsou fantastický. Tahle novinka vypadá parádně, jen mě mrzí že jsou k dostání jen dva světlé odstíny. Njn, korejci :-D. Tak třeba se časem smilují nad evropským trhem a přitmaví...
    Díky za recenzi, fajn :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Najprv vsetci nadavate ake tmave odtiene sa posielaju na eu trh a teraz ake svetle...

      Vymazat
  2. Super make-up - jak našetřím, tak vyzkouším :) A můžeš prosím napsat, co to máš na rtech? Jsou naprosto úžasné!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ma to v popise na konci clanku. Staci otvorit oci a nie len sa slepo pytat...

      Vymazat
  3. Na pleti vazne vypada skvele. :) jsi se hezky nalicila.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně mi připomíná Aqua BB od 3LABu, který mám moc ráda, ale ten má v balení ještě náplň navíc, takže i cenově je to fajn. Je pravda, že jsem cushion taky zaznamenala nejdřív u asijské značky a pak u Lancome. Jinak super recenze, určitě bych ho taky chtěla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  5. Ázijčania nemajú problém s plagiátorstvom. Poľahky tasia novinky, kým Európa / Amerika stráca čas testovaním prípadne ochranou patentu. Ťažko povedať, možno to tak nie je. Možno je tam vývoj a starostlivosť o pleť skutočne značne popredu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. Neviem ktorí Ázijčania nemajú problém s plagiátorstvom, ale ak hovoríme o kozmetike, rada by som teda nejaké príklady videla
      2. Ázijské kozmetické firmy "poľahky tasia novinky" pre to, lebo orgány zodpovedné za dozor a schvaľovanie nových formulácií a ingrediencií konajú oveľa rýchlejšie, ako ich západné ekvivalenty. Ázijské produkty sú pre to často kozmeticky elegantnejšie, novšie, iné. Mimo toho, kozmetický trh v Ázii je tak presýtený spoločnosťami, že každá sa snaží priniesť nejaký "it" produkt, ktorý sa stane kultovým (jedna z prvých značiek ktorá prišla s bb cushionon bola IOPE, a stále sú ich cushiony jedny z najpredávanejších). Rovnako- testovanie je striktnejšie, často sa používajú miestne ingrediencie, produkty nemajú množstvo vyplňujúcich vecí ako silikóny, vodu, či glycerín (nehovorím že nemajú vôbec, ale pomenej), taktiež je veľmi málo spoločností ktoré testujú na zvieratách.
      Mimo toho, ázijské ženy sa oveľa viac zaujímajú o kozmetiku a starajú sa o svoju pleť ako ženy v Európe alebo Amerike. Takže tam kde je dopyt, bude aj ponuka.
      Je možné, že nie sú ľahko dostupné české či slovenské zdroje o ázijskej kozmetike, jej zložení a pod., ale dá sa jednoznačne povedať že sú úplne na inom stupni ako tá európska.

      Vymazat
    2. Odporucam zistit si vyznam slova a tak ho zacat pouzivat ;-) a nehrat sa na inteligenta ked nerozumies cudzim slovam.

      Vymazat
    3. Jéj, to je také pekné keď sa niekto snaží druhému ozrejmiť prečo sa niečo deje tak ako sa to deje, ale ten druhý má za svoj cieľ len uraziť a tasiť hruď, že aký je múdry. Vidím že anonym dáva niektorým indivíduám veľa moci. Holt, snažiť sa o inteligentnú diskusiu je ťažké...
      A teda: Plagiátorstvo: "použitie originálnych myšlienok a tvorivých vyjadrení inej osoby s úmyslom prezentovať ich ako vlastné myšlienky a vyjadrenia", tak by som opäť rada videla nejaký príklad.

      Vymazat
  6. wow, ta růžová linka vypadá skvěle! o tomhle make-upu jsem už hodně slyšela, ale protože já mám pleť mastnější, tak si myslím, že mi vyhovovat nebude, ale ráda si pročtu komentáře, jestli se objeví někdo se stejným typem pleti a zkušeností s tímto produktem. Škoda také, že nevyrábějí tmavší odstíny, ani jeden z těchto by mi neseděl, akor teď v létě jsem hodně opálená. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V žádném případě nedoporučuji na mastnou pleť, sama mám smíšenou a tento makeup je pro tento typ katastrofa!!! Zakoupila jsem si ho plná očekávání a za mě je to totální propadák.

      Vymazat
  7. Makeup nepoužívám a s mastnou zběsile aknózní pletí si stejně prakticky na jakýkoliv můžu nechat zajít chuť. Ale na tobě vypadá fakt skvěle! A teď už k tématu: sakra, tobě ta růžová linka a tak vlastně všechno fakt sekne :) Přeji krásný večer.

    OdpovědětVymazat
  8. Na makeup už jsi mě nalákala ve videu, na recenzi jsem se fakt těšila. Ale když vidím ty odstíny, tak to asi nebude úplně pro mne :-D. Pleť ti dělá fakt krásnou, ale to není tak těžké, když ji máš krásnou i bez makeupu :-)!

    OdpovědětVymazat
  9. Na make up si brousím zuby! A ten lesk je božský! Moc ti to sluší! Petrushca

    OdpovědětVymazat
  10. Koupila jsem si Misha box, viz můj blog, a do jejich BB cremů se zamilovala.
    Holky, mrkněte na moji první giveaway: http://siraelxy.blogspot.cz/2015/07/1-giveaway.html
    Péťo, že mi tu reklamičku promineš?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reklamičku... oh no! Nejde napsat menší reklamu?

      Vymazat
  11. vypadá perfektně, akorát já jsem fakt hodně tmavá, takže by mi neseděl vůbec :(

    denim

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Péťo, tento make-up jsem si zakoupila před nějakou dobou na základě Tvého videa, kde Ti dělal opravdu nádhernou pleť. Jsem bledule, vybrala jsem si odstín č.23, a když přišel, tak jsem se trochu lekla, na houbičce mi připadal tmavý a dost do oranžova. Obavy byly ovšem zbytečné, ve výsledku vypadala barva velice přirozeně. Krycí schopnost je opravdu vynikající, ale! Mám smíšenou pleť s mastnou T-zónou, make-up jsem zafixovala transparentním pudrem, ale stejně jsem se po chvíli leskla a připadala si "mastná", což mi nedělalo vůbec dobře. Dávám make-upu šanci do chladnějších dní, ale stejně jako Ty bych ho doporučila spíš na suchou pleť, pro tu bude báječný. A moc Ti chválím líčení v recenzi, ta barevná linka Ti neskutečně sluší! Krásný víkend! Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud je na tebe makup mastnejsi zkus ho po naneseni lehce obtisknout do ubrousku, ale opravdu jen lehce prilozit a neprejizdet jen aby nasal prebytecnou mastnotu a pak zapudrovat, pokud bude plet mastna za nejakou dobu tak opet kapesnickem nasat mastnotu a pak zapudrovat - kdyz tu mastnotu neodsajes vlastne vytvaris takovou "hmotu" smichanou z mazu a pudru
      ja mam plet sussi takze v lete jsou na me makeupy take trochu mastne ale s touto metodou uplne parada a hlavne mi prijde ze ten makeup o moc vic vydrzi

      Vymazat
    2. Ahoj, papírový ubrousek k těmto účelům používám běžně, ale v tomto případě jsem po chvíli stejně vypadala, jako bych si obličej přejela kusem bůčku :-) Přesto si myslím, že je to perfektní make-up, jen ne pro mou pleť. Ale děkuju Ti! Klára

      Vymazat
  13. Super recenze, musím říct, že mě make-up hodně zaujal, ten finish je senzační! :)

    My Wishlist #1

    OdpovědětVymazat
  14. Nezkoumala jsem tento makeup zatím nějak podrobně, ale když jsem si ho zadala do googlu, tak mi vyjely veškeré návody, kdy dorazí snad jen zakoupená krabička - obal, pak se namixují různé směsi do spodní části krabičky (zřejmě nějaká podkladovka, makeup - různé druhy snad? a příp. nějaký krém... - no nechápu?), pak se směska zakryje houbičkou přes kterou se tento mix v podstatě nabírá tím aplikátorem... Peti, tobě to teda přišlo v jakém stavu? Už hotové nebo sis to taky namíchala sama?:D jak jsem psala, zatím jsem ještě neměla moc čas to prozkoumat, ale jsem trošku zaskočená:D ...

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, zkoušela si už i ten hydratační? MISSHA M Magic Cushion Moisture SPF50+ PA+++ - hydratační cushion make-up. Pokud ano, můžeš je porovnat? Dík moc, Katka

    OdpovědětVymazat
  16. Tento make-up jsem náhodně objevila na YouTube a celkem mě zaujal. Začala jsem více pátrat a shánět recenze, ale ty se hodně rozcházejí. Spousta lidí tento make-up chválí až do nebe a až už jsem byla rozhodnuta že ho koupím, tak narazím na dost zápornou recenzi, kde blogerka tvrdí, že make-up naopak nedrží, zvýrazňuje suchá místa a kryje mizerně... Takže nevím co si myslet ani o různých videích na YouTube, kdy tím makeupem překrývaly hodně ošklivou pleť a úplně super...takže ta videa jsou lživá? Bohužel nic z toho nebylo česky, takže jsem se k tomu nic nedověděla a vyzkoušet ho nemám kde... Jinak jsem bledule spíše se sušší pletí hlavně na nose... Čemu mám tedy věřit?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!