Gel - lak jak na to a moje zkušenost s ním

by - 22 října

Krásné pondělí,

toto video a obecně téma gel laku provází smůla. Nejdřív mi manžel omylem smazal fotky, ale protože jsem gel lak sundala už před létem a nehty mám jen své, tak bohužel nemohu fotky znovu nafotit....potom se mi první video o gel laku poškodilo a nakonec jsem z toho byla tak naštvaná, že to možná je na videu trochu vidět :D. Točila jsem ho asi před dvěma nebo třemi týdny. Doufám ale, že pro jednou to přežijete, na tohle téma se mě totiž ptáte už strašně dlouiho a tak vám toto video dlužím :). Příjemný start do nového týdne!
 
 

You May Also Like

36 komentářů

  1. Chci se podělit o zkušenosti: gel-lak jsem měla dvakrát po sobě, loni v létě.. nechávala jsem si to dělat ve dvou různých salonech. Moje první zkušenost byla super, vydrželo to dlouhé týdny, vybrala jsem si světle žlutou barvičku, která mi s klasickým lakem vůbec nedrží, a když už jsem to měla moc odrostlý, šla jsem zas, ale jinam, a bylo to hrozný.. paní mi ten gel-lak obrušovala, bylo to hrozně nepříjemný a celkem bolestivý, ale nenapadlo mě protestovat..pak na mě používala laky, který byly evidentně sto let starý, nešlo to lakovat, netvrdlo to... no mučila mě dvě hodiny. Tenhle lak vydržel asi deset dní a z těch nehtů to šlo sloupat, jak kdybych na nich měla vosk, nebo tak něco, a hlavně, moje krásný pevný dlouhý nehty se z toho vzpamatovávaly asi měsíc, byly naprosto zničený. Takže gel-lak super, ale jak kde a jak jakej. Uvažovala jsem jeden čas i o vlastní uv lampě, ale asi to nechám být :) Takže chci se zeptat jen tak pro zajímavost, jak to sundaváš? Odlakovačem, co mám doma, mi to nešlo. Prý je na to nějaký speciální roztok? Hlavně ne to brousit, to hlavně mi ty nehty tak zničilo :( kdyby někoho zajímalo, kde jsem byla spokojená, tak sem dám odkaz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono by to mělo jít dolů acetonem, což taky není na nehty úplně zrovna hitparáda,ale jde s tím dolů jen ten pravý CND. Já mám Blue sky, který se musí obrušovat, já v tom nevidím problém, problém je spíš v nehtařce, která to dělá a brousí až na vlastní nehet,pak je samozřejmě zničí. Já brousím jen gel a pak hrubší stranou leštičky zbytky, abych právě nehet nepoškodila :).

      Vymazat
  2. ještě jsem ho nezkoušela , ale přemýšlím o tom :D
    Jinak to na tobě není vůbec poznat že by jsi byla nějaká naštvaná nebo tak ;)

    OdpovědětVymazat
  3. po prvním ukázání té rulky jsem si myslela, že je to toaleťák :D tady v tomhle videu ti to strašně sluší:))

    OdpovědětVymazat
  4. No tak já nevím, gel-lak jsem zatím nikdy nevyzkoušela musím se přiznat :D Vždycky mi stačilo si nějak pěkně nehty nalakovat a jít :) Inspiraci čerpám u tebe, Peťul :D Včera se mi dost zalíbily ty zelené nehtíky s kopretinami xD Přišly mi naprosto BOŽÍ a zřejmě moc dlouho nevydržím si je nelakovat :D
    Jinak dík za videiko, které nás s tímto ''světem'' gel-laky seznámilo, povedlo se Ti :)) Přeju hodně štěstí v práci a taky... všude!
    Princess-Fluttershy

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky, nechtěla by jsi prosím přidat odkazy co na to všechno potřebujeme nebo spíše jména, abych věděla co hledat, přemýšlím o tom, ale stále váhám, tvoje video mě zaujalo a moc ti to v něm sluší. Evča

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, já mám zkušenost s gel lakem vesměs pozitivní, jediný problém mám bohužel také se sundáváním.. Broušení už jsem vzdala, zkusila jsem aceton (dle návodu nechat na nehtu kolem 5 minut) - potom by měl jít lak prý "krásně sloupnout", nicméně to se mi nikdy nepovedlo..vždycky mi zůstaly na nehtu zbytky laku a nerovnosti jsem musela stejně brousit, takže mi nakonec z mého nehtu zbyla jen tenká slupka.. Nemáš ještě nějaké jiné tipy jak to dostat šetrněji dolů??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tento problém odstraní použití pravého CND. Fotila jsem na svůj blog reportáž o jeho sundávání. Můžeš mrknout.

      Vymazat
    2. Souhlas s meduňkou, já musela gel lak taky obrušovat,ale CND jde prý sundat super,ale osobně jsem nezkoušela....

      Vymazat
  7. Tohle by bylo ideální pro pár kamarádek, já sama mám naštěstí nehty celkem odolné a pevné :)
    A sympatická si byla i tentokrát :D hezky se mi to poslouchalo :))

    OdpovědětVymazat
  8. Na klasický gelový nehty jsem chodila minimálně 2 roky každé 3-4 týdny, nehty se tím hodně poškodili, kolikrát ztrátu gelového+typu odnesl i můj nehet, což je opracdu nepříjemná věcička :/ Nehty se mi po tom hodně štěpily, loupaly, vlastně ta poškozená horní vrstva nehtu se musela nechat odrůst a pak nehty byly zase v pořádku. Od té doby jsem od gelových nehtů ustoupila a už si lakuju nehty normálně. Sice to taky ničí nehty, ale ne tak, jako gelovky. Navíc mi normální lak vydrží na nehtech +- 1 týden, když použiju tzv. XXL Nail Thickener od Essence, který je opravdový zázrak. Jak jsem ale zjistila, tenhle gel-lak je dobrou alternativou gelových nehtů a jejich příznivce určitě zaujme, o tom není pochyb :)
    Jinak by mě zajímalo, co to máš za lak na nehtech? Strašně se mi líbí odstín! :) A musím rovněž pochválit moc hezké líčení - zejména tedy stíny, a dále také nádhernou sovu jako prstýnek a náušnice :)
    Povedené video :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, jinak lak je to nějaký od Flormaru, myslím U08,ale nejsem si už úplně jistá...:).

      Vymazat
  9. ráda bych viděla nějaké ukázky tvých gelových nehtů:) nevěděla jsem, že se tím taky zabýváš:)

    OdpovědětVymazat
  10. Mě ani gelový nehty nelákají... Ale video je moc pěkný!! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Petro, kdy bude vyhlaseni souteze s firmou Ryor?

    OdpovědětVymazat
  12. Ááá, no úžasný :-) Před chvílí jsem dorazila ze školy a hned se můžu podívat na Tvé nové video, to mám ráda :-) A dokonce takové téma, které je u mě aktuální. Zrovna mi tyhle nehty mamka dělala včera, ta se do toho zamilovala, takže máme k tomu všechno příslušenství. Je tu super věc, taky používáme laky od Bluesky Shellac, který jsme objednali přes anglický Amazon :-) A teď zjišťuji na stránkách, že mají nové barvy :-D Nejdřív jsem si myslela, že je to poněkud zbytečné, ale teď vidím, že mi to na nehtech vydrží 2-3týdny (někdy s menším odloupnutím nebo škrábancem, ale stejně!). Fakt bezva věc, doporučuji všem, i když to pro někoho nemusí být zrovna levná záležitost..Kristýna.

    OdpovědětVymazat
  13. já jsem měla bluesky a držel dobře, ale vůbec mi nešel sundat....proto jsem přešla na CND a je to super. Nepoužívám primer, i tak drží skvěle a jsem mos spokojená. Taky jsem nedávno o něm psala článek :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem si nechala v salonu udělat nehty CND shellackem a super! Vydrželo mi to 3 týdny.
    Pak jsem dostala uv lampu a gellaky jiné značky a to je docela jiný kafe. Vydrží mi to dva tři dy, pokud nemyju moc nádobí a nemáchám si ruce. Pokud ano, je to oloupané i dřív. Jsme moc zklamaná! Dá se sloupnout, nepřilne k nehtu. Oproti normálnímu laku nedělá čmouhy a krásně se leskne (každej gellak).

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Peti, jsem moc ráda, že jsi video natočila znovu a měla trpělivost.. Opravdu mě toto téma zajímalo a dozvěděla jsem se vše potřebné :) Moc děkuji. A naštvaná nevypadáš vůbec, právě naopak, moc ti to sluší :-) Evča :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Sluší ti to ve videu. :) A není poznat, že bys byla naštvaná.
    Já o tom moc nepřemýšlím, nosila jsem nějakou dobu klasické gelovky, ale jsem zvyklá na své přírodní a navíc poslední dobou ráda střídám barvy laků.

    OdpovědětVymazat
  17. mmmm:) moc dobrá věc, ale já mám své nehty pevné, díky bohu:D, takže nic takového nepotřebuju:)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Peti, ja uz dlouho premylim ze si to poridim, protoze na mych nehtech klasicky lak proste nevydrzi peknej ani dva dny a nemam takovou trpelivost abych kazdy dva dny si je upravovala... Ale nechci se vzdat vsech tech laku co uz doma mam, tak jsem se chtela zeptat jestli je mozny misto barevneho gellaku dat klasicky. Dekuju Luci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mě taky zajímalo :D a či jde vlastně dát podklad pak nakreslit bílé linky jako francouzskou, ale obyčejným lakem a pak to přelakovat tím vrchním lakem či je lepší to dělat bílím gellakem ? Evka

      Vymazat
    2. holky, já bych to pod gel obyč lakem nedělala, dělá to neplechu, dala bych raději jen průhledný gel lak a až na to klasický lak, on se pod gelem běžný lak rád olupuje i s tou vrchní vrstvou gelu pak....ale na gel laku drží klasický lak 3 týdny, takže to jde v pohodě i bez toho vrchního gelového top coatu ;)

      Vymazat
    3. Dekuju moc Peti za radu :) pekny vecer

      Vymazat
  19. pěkný video moc ti to sluší:) chtěla jsem se zeptat jestli nemáš zkušenost s magnetickými laky od essence.? ja jsem si je koupila a tak nějak to nefunguje ale nevim jestli to je mnou pač nevim jak na to:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. magnetické jsem ještě nezkoušela, mně se to nějak nelíbí, nevim, no...:)

      Vymazat
  20. awwwwwwwwwwwww, okamžitě mi řekni, kdes koupila ten svetr? Je totálně úžasnej :)
    jinak super video, jako obvykle :)

    OdpovědětVymazat
  21. Petko, kdopak vyhral soutez o balicky Ryor? :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Já bych vůbec nepoznala, že jsi naštvaná :). Já jsem se tedy zařekla, že si nic s nehty provádět nebudu, protože už i tak je mám na prd.

    OdpovědětVymazat
  23. Chtěla bych se zeptat jestli jsou po tom nehty taky ,, tupe'' jako gelove? Mam problemy s tim, ze sve nehty mam hrozne ostre a dokazu si treba nohy rozskrabat az do krve, protoze mam suchou kuzi. A at mazu jak mazu, nic nepomaha. Kazdopadne nehty musim nosit gelove nebo akrylove. Tohle se mi docela zamlouva, ze to vydrzi a slo by to delat i doma. Dekuju moc:)

    OdpovědětVymazat
  24. Davat vodickou nejde jen CND,ale jsou na trhu jeste dalsi dve,z toho bych jmenovala geleration od Jessica,nejlepsi a nejluxusmejsi znacka na trhu,gel lak drzi i 5tydnu,coz o CND se rict neda a dalsi vec Jessica vynalezla gel laky,ostatni znacky se jen vezou :-) jinak mam manikerku na praze 9,kdyby nekdo chtel vyzkouset,dam kontakt,sikovna,mila,ochotna,pracuje s Jessicou,ma spoustu barev a hlavne to drzi!!!:-)))

    OdpovědětVymazat
  25. Tak koukám, že nejsem jediná, kdo se k diskuzi připojuje později. Moje nehty dostávají denně zabrat a jakmile jsem v drogerce zahlídla Essence gel laky, už byly moje. Natrápila jsem se s podkladem, ale už mám tolik zkušeností a natolik vychytaný postup, že mi nehty dají pár dní navíc k těm pěti, které minimálně chci po manikůře, po týdnu vypadají lépe než s obyčejnou manikůrou.
    Taková ta nejfrekventovanější zátěž, na které mám vyzkoušenou zatím nejdelší výdrž, jsou lezecké materiály a čistící prostředky v práci (chodím uklízet). Klasika musela po lezení pryč, takže přelakovávat dvakrát týdně. Naopak u gel laku zatím nemám za sebou hardcore zkoušku kvality, ale pět dnů minimálně by to dát mělo. Navíc mi po něm dorostly nehty, dřív jsem je stříhala kvůli zničeným hranám, ale teďka je zkracuji kvůli růstu přes pohodlnou délku, při které ještě zvládnu všechno. O tenhle způsob úpravy navíc projevila zájem kamarádka, které nehty příliš nerostou a rychle se lámou a nějak by to potřebovala vyřešit. Za tu cenu je Essence dobrou alternativou k špičkovým základním lakům.

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj,

    nemáte prosím zkušenosti s výběrem brusky? Moc nevím, na co se zaměřit.

    Děkuji.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!