Krémy na ruce a péče o ruce

by - 26 února

Krásný středeční večer,

 
dnes mám pro vás připraven poměrně rychlý "fotočlánek" na téma, které jsem myslím na blogu ještě nepokryla, což je za těch 890 příspěvků div, že ještě nepřišla řeč na krémy na ruce. Tedy, ona přišla, ale myslím, že jsem to zmiňovala ve videu jen občas, že mi nějaký krém vyhovuje, ale celkový přehled nebo článek tu nemám. A přitom péče o ruce je velmi důležitá. Upravené nehty a pěstěné ruce jsou vizitkou každé ženy, není nic horšího než neupravené nehty, kůžičky narostlé do půlky lůžka a hrubá a suchá, či dokonce popraskaná kůže. A protože je mi jasné, že u některých povolání se takovým nepříjemnostem nevyhneme, anebo při koníčcích typu zahrádka, mám pro vás dnes pár tipů, jak škody zmírnit.
 
lak Milani Power periwinkle

Abych nastínila mou obvyklou péči. Já sama si krémuji ruce po každém umytí, dokonce i mimo domov nosím maličký krém na ruce v kabelce (minibalení prodávají třeba v DM nebo Rossmanu, ale myslím, že seženete skoro všude). Protože mám poměrně suchou kůži nejen na obličeji, ale také na rukou a těle, je pro mne promašťování zcela zásadní věcí při prevenci vzniku vrásek a podráždění. Taktéž po každém odlakování nehtů potřu lůžka vrstvičkou oleje nebo krému, nechám chvíli působit a pak vmasíruju po pokožky kolem nehtů. Až pak začnu znovu lakovat. Předejdete tak nejen vysušení nehtové kůžičky a prstů, ale také samotných nehtů. Krém nebo olejíček můžete nahradit i obyčejnou vazelínou, poslouží stejně skvěle.
Pokud bych měla přejít k samotným mazadlům na ruce, musím se vám přiznat, že to příliš neřeším, v drogerii většinou popadnu to, co se mi líbí, co je levné a co hezky voní :). Nedám dopustit na klasikou modrou Indulonu a na Bione balzám na ruce s olejem z konopí. Vy víte, že mám z této řady moc ráda i vazelínu a balzám na rty, který je mým vůbec nejoblíbenějším balzámem. Tyto výrobky si kupuji stále dokola a mezitím občas vyzkouším něco voňavého třeba od Baley nebo Dermacolu.
Hodně lidí si ruce nemaže právě z důvodu "ulepeného" pocitu na dlaních po namazání. Na to mám já takový fígl. Nanesu si požadované množství krému na hřbet ruky a třením hřbetů rukou o sebe krém rozmažu, zbytek pak dorozmažu už jen prsty, takže mnoho krému v dlaních nehrozí. I tak je mi ale jasné, že donutit především pány, aby si namazali popraskané ruce není nic lehkého, jeden takový exemplář mám doma :), maže se, až když to začne praskat. A přitom zvláště v zimě je kůže na rukou vystavována nepříznivým podmínkám a je třeba se o ni o to lépe starat. 
 
 

 
Poslední bod, který nesmím opomenout, je má posedlost hygienou :D, stále v kabelce nosím desinfekci na ruce v malých lahvičkách, seženete opět běžně v drogerii nebo lékárně. Tyhle antibakteriální gely fungují bez vody, neulepí ruce a vy máte jistotu, že s dobrou svačinkou nezdlábnete i nepříjemné bakterie.
 
 
Nejčastěji používané krémy na ruce:
 
 
 
 
Za úžasně voňavé krémy na ruce děkuji Dermacolu
 
 
 
 
 
A co na to říká náš odborník? Který krém nejvíce zaujal jeho drápky? A který ty vaše?
 
 
 
 

You May Also Like

62 komentářů

  1. Belgická čokoláda od Dermacol jak krém , tak sprchový gel je uplně užasný ! totálně na nich ujíždím :D je to božská vůně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu vůni zbožňuju a můj přítel mi to vždycky chce sníst :D jen jsem doteď netušila, že dělají i krém na ruce, uaaaa, ten bude můj!

      Vymazat
  2. Já mám tu papáju a jsem nejvíc spokojená!!! <3

    OdpovědětVymazat
  3. Akurát dnes som si kúpila ten od Baley a vôňa je úžasná :)
    BeautyMissfits

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si hodně oblíbila krém na ruce od Ryoru s Aloe vera, ruce jsou po něm hydratované, ale ne umaštěné a můžu dále fungovat, aniž by mi vyklouzl mobil nebo tužka z ruky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám hodně ráda krémy od Essence, pak mi vyhovoval Lambre z Ladyboxu a Crabtree & Evelyn. Ale absolutní bomba je krém na ruce od Swisso Logical :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/giveaway-insta-post-2.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krémy od Essence mám taky ráda, ale nějak je skoro nikde nikdy nemají. Kde je kupuješ? Já jsem v Rossmannu narazila asi 2x na limitované edice. Dřív je mívali v parfumerii Douglas. Naposledy jsem na ně narazila v jednom hypermarketu Tesco. Mouni

      Vymazat
  6. Pracuji jako zdravotní sestra a ruce trpí neskutečným způsobem, časté mytí + dezinfekce ruce neskutečně vysušuje...navíc mívám občas i červené fleky mezi prsty a na hřbetu ruky (přisuzuji to dezinfekci s velkým množstvím alkoholu)... nehty se lámou neskutečným způsobem....krémy na ruce vypotřebovávám rychlostí světla....:-)
    Mám jich několik...hodně oblíbeným byl krém na ruce od essence, teď čokoládový od Avonu, a vůbec nejlepší krém na ruce je kašmírový od značky Alcina..je sice cenově trošku dražší...ale opravdu božský...

    OdpovědětVymazat
  7. já mám moc ráda krém od Sally Hansen a nebo obyčejnou měsíčkovou mast od Popova:) a super fotky!
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  8. Krémy na ruce, to je něco, co nosím, včetně balzámu na rty, pořád s sebou a když jej zapomenu, tak jsem pěkně nervózní. Mám krémů strašně moc, ale nejvíc mě vyhovuje teď v zimě obyčejná modrá Nivea v kulaté krabičce. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Nějaký z těch krémů od dermacolu si musím pořídit, vypadá to,že budou nádherně vonět!:)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoooj,

    tak za sebe doporučuju krém na ruce od Eucerinu, vyzkoušela jsem mraky krémů a nic mi nevyhovovalo... Nejvíc na prd byla snad Bioderma :-D... ale Eucerin je božstvo!

    OdpovědětVymazat
  11. tak to beru....o ruce je potřeba hodně pečovat.......mastit.....masírovat....starat se.....moc zajímavé čtení

    OdpovědětVymazat
  12. Dermacol krémy vypadají moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc se mi líbí ta "recenze" přímo na fotce :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Trpím na atopický ekzém, hlavně na dlaních.. A z těch různých mastí mám hrozně citlivé ruce. Nesnesu na nich nic chemického (ani jar při mytí nádobí), něco parfemovaného nebo něco s alkoholem.. A modrá indulona a vazelína jsou snad jediné věci které snesu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Momentálně používám Neutrogenu, která se rychle vstřebává, v zásobě mám také krém na ruce od značky ARAD, vyvinutý speciálně pro nás zdravotníky (z desinfekce v práci s kombinaci s tím, jak vyjdu ven, mi ruce pěkně červenaj a praskaj :/ ) a taky VICHY, co jsem někde vyhrála, jsem na to zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  16. Dermacolí čokoláda a pomeranč jsou boží! Mám ráda jak sprcháč, tak lotion, peeling i tělové máslo. Ale handcream? Ten jsem ještě nepotkala....

    OdpovědětVymazat
  17. Na noc používám na ruce dýňový olej, nijak dlouho se nevstřebává, na to, že je to olej :o)) Krásně udělané fotky s popisky:o))

    OdpovědětVymazat
  18. Páni, pěkný článek :) Dlouho uvažuji, že si Baleu pořídím, tak teď mám o důvod víc :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já používám měsíčkovou vazelínu, je fakt super. Krásný lak na nehty!

    OdpovědětVymazat
  20. Nedám dopustit na indulonu :D

    OdpovědětVymazat
  21. Mám přesně ten problém, který byl zmíněn v úvodu článku - suché, šupinaté a popraskané ruce. Abych se nás podobně "postižených" zastala, tak mě třeba stačí projít městem (cca 20-30min), když je mráz nebo jen zima a mám jistotu, že ruce budou vysušené a opět popraskají. Žasla nad nimi i kosmetička. Nepomáhají mi ani rukavice - takže to není jen tím, že by se dotyčná nestarala o své ruce. Zkušenosti mám s různými krémy od Avonu nebo Oriflame. Líp se mi osvědčil Oriflame, protože některé produkty od Avonu lepí - zvláště Avon Care Intensive Moisture, který stále ještě vlastním. Vyhovoval mi také obyčejný měsíčkový krém. Experimentovala jsem také s bambuckým máslem nebo krémy od Saloosu, ale nebylo to ono a teď naposled jsem narazila na Neutrogenu a jsem velice spokojena. Nelepí, pěkně voní, zvláční a zjemní ruce :) Em

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Oriflame jsem měla jednou takový malý růžový tulipánový - krásná vůně, příjemný, nemastil. Velikostně byl super na nošení s sebou v tašce. Babička dostala ten samý, ale narcisový a taky pěkně voněl. :-) Mouni

      Vymazat
  22. Já mám krém z Lidlu od Cien SOS červený. Je teda extra hustý a dost blbě se rozmazává, ale působí teda skvěle. Na rozpraskané ruce trpím, ale s tímto krémem úplně v pohodě. možná je to dáno také tím, že letos žádná mrazivá zničující zima ani nebyla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny 3 Cien krémy na ruce jsou fajn. Tenhle červený používám, když mám ruce už fakt strašně vysušené. Na to, jak je hutný a připomíná vazelínu, nemastí. Moc mě zaujalo, jak na obalu píší, že vydrží asi 200 aplikací, nechtělo se mi tomu věřit, když má tak malé balení, ale fakt ho stačí maličko a rozetře se, i když oproti jiným krémům opravdu obtížněji. Na běžné použití používám modrý. Ten i krásně voní, rychle se vstřebává, nemastí. Mouni

      Vymazat
  23. Doma mám teď asi 3 krémy na ruce a celkem dobrý mi přijde od Baley s ureou. Trošku jsem si musela zvykat na vůni, ale jinak super. Co naopak nemusím jsou například krémy z Avonu, které tu ruku jen olepí a nic z toho :) Zvířetem nemám otestovaný krém na ruce, ale měsíčkovou mast. Prý taky dobrá, kelímek komplet vylízaný a zažívání rovnež v pohodě :)

    http://thedecadenceofdecay.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Haha, posledni fotka nejlepsi! Ja pouzivam krem, co nosi pritel z prace, je to neco jako indulona, vybornej krem kterej promasti a nelepi. Londena se myslim jmenuje, nebo nejak tak. Ty vonavy kremy se mi moc neosvedcily, vetsinou mi prislo, ze moc lepej a nejsou uplne tak ucinny jako treba obyc indulona. No a dezinfekce na ruce - musim rict, ze pro me zcela zbytecna vec (i kdyz jsem si ted koupila dezinfekcni ubrousky od Baley, ale spis jako z nouze ctnost, popadla jsem co bylo po ruce). Abych si po rukou patlala dezinfekci to neee, radsi pockam nez si budu moct umejt ruce, ale spis to moc neresim, teda doma vubec a venku me to vetsinou ani nenapadne, samozrejme kdybych sla na verejny WC nebo podobne, tak si ruce otru vlhcenym ubrouskem, ale nejsem zastancem az uplne prehnany dezinfekcni hygieny. Ze pry to vyrazne snizuje obranyschopnost a tak. Ale chapu, ze pro nekoho je to dobra vec, me osobne to nevyhovuje. T.

    OdpovědětVymazat
  25. Mám pocit, že mi ruce v poměru ke zbytku těla stárnou stejně jako psi v poměru k lidem. Za jeden rok mi ruce zestárnou o let sedm. Vyzkoušela jsem už kde co, až jedna z kamarádek pronesla něco ve smyslu, že nejlepší krém na ruce je „Zimní balzám na ruce s bio arnikou“ od Yves Rocher. Používám tento krém asi 2 měsíce a jsem s ním naprosto spokojená. Ruce jsou opravdu jemné a i na pohled nevypadají tak staře jako dřív. Krém se i rychle vstřebává. Ale jako téměř každý výrobek má i tento své negativum, a tím je dost vysoká cena.

    OdpovědětVymazat
  26. Essence banán a čokoláda, ale už mi došel :( ted se dočasně rozmazluji Roger and Gallet, ale mám jen jeden 30ml...ale ta vůně...krém už se dávno vsákl, ale vůni z rukou cítím ještě dloouho :)
    a Balea je klasika, která nikdy nezklame (stejně jako Isana z Rossmanu)

    OdpovědětVymazat
  27. Krém od Bione bych si ráda pořídila. Momentálně mám od této značky krém na obličej s konopím a jsem s ním nadmíru spokojená. Určitě dokoupím i nějaké další výrobky. Koukala jsem i na tělové mléko s konopím, ale to je opravdu "maxi" 500ml balení a to bych určitě spotřebovávala hrozně dlouho, takže jsem si ho nekoupila. Nebaví mě, mazat se dlouho tím samým tělovým mlékem. A u tebe na videu jsem viděla doporučení na balzám na rty Bione s konopím, který si určitě pořídím v budoucnu taky. A moc se na něj těším. Takže děkuju za tip, Petro :)
    Jinak jsem si v poslední době oblíbila krém na ruce ASTRID, který jsem si koupila ve slevě a to jen proto, že stál 14,90,- Kč. Normálně stojí o polovinu víc, což není žádná katastrofa, ale za tu cenu - jsem si od něj nic neslibovala. Nakonec je to jeden z mých nejoblíbenějších krémů vůbec. Dále mám moc ráda značku Dove, co se krémů i deodorantů týče. Nádherně voní a krásně plní svou funkci. Indulonu používám občas, ale je na mě hodně mastná a dlouho se vstřebává a to moc nemusím. Asi před dvěma měsíci jsem měla krém Marks & Spencer - s Aloe Vera tuším - a ten byl taky velmi dobrý. Spíš bych si ho ale koupila na léto, protože v zimě ty ruce potřebují něco o kousek lepšího. Ale jinak taky - velmi dobrý krém - stojí 49,90,- Kč. A krásně se vejde do kabelky. Když jsme u Marks & Spencer - pořídila jsem si tam i antibakteriální gel, který se mi moc líbil. Když si s ním "umyju" ruce a pak třeba jím, je hrozně hořký, což antibakteriální gel od Balea nikdy nedělal - že bych cítila nějakou hořkost.. Jinak teda ten Baleácký antibakteriální gel mám moc ráda. A krémy na ruce od Balea si nekupuju. Měla jsem heřmánkový - byl fajn, ale nic z čeho bych si sedla na zadek.

    Jinak jestli můžu doporučit (když jsem tak hodně mluvila o Marks & Spencer) :D - mají tam výborné čaje. Mám moc ráda ten zelený jasmínový. A koupila jsem ho nedávno i v akci... :)
    A poslední - co chci napsat - že máš nádhernou kočku.. a fotogenickou :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,chtěla bych se zeptat na ten hořký gel od baley. Dcerka si kouše nehty, tak bych ji ráda s ním namazala, snad to pomůže. Nevíte který to byl?

      Děkuji za odpověď.

      Vymazat
  28. Totálně užasný lak na nehty. Já si ho snad budu muset někde sehnat, protože to je přesně modrá, kterou miluju.

    OdpovědětVymazat
  29. já používám krém od Baley s Ureou, je výborný.Essence krémiky mám doma taky ale podívám se po tom krému od Dermacolu s belgickou čokoládou..Šárka

    OdpovědětVymazat
  30. Já používám na ruce Mixa krém s glycerinem a ovesným mlékem, které mi nevadí na ekzém, mám problémy (teď už jen občas, třeba pokud myji nádobí nebo právě použiji nevyhovující krém) s jakýmikoliv krémy, jak na obličeji tak na rukou. A občas sáhnu i po klasické, červené nebo měsíčkové induloně :-)

    http://venusisdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  31. Děkuji, za článek je super..:-) spousta žen na své ruce zapomíná přitom je to nejvïce namáhaná a jemná kůže, která určite zaslouźí každodenní péči...stejnê, jako pleť na krku a dekoltu... je mi přes 30cet...a kůži mám hodnê jemnou a citliou...tudíž se mi dêlají hodně vrásky....:-( Peťo, jak treba pečuješ a krk a dekolt? Používáš nějaký speciální krém, nebo máš nêjký fígl,proti vráskám na krku?

    OdpovědětVymazat
  32. Používám malou, neparfémovanou Neutrogenu s parafínem (červené šroubovací víčko). Na léto se moc nehodí, ale na zimu je ideální, sice vytvoří bílý povlak, ale ten se rychle vstřebá. Ruce jsou jakoby obalené v ochranné vrstvě, je nutné si na ten pocit zvyknout, ale nemastí. Na hodně vysušené a popraskané ruce je pro mě zatím to nejlepší! =)
    Super článek, ná leto určitě vyzkouším Dermacol! =)

    OdpovědětVymazat
  33. Otestováno zvířetem! :-D Zdravím Blair, je nádherná! (miluju kočky:-))
    Pro mě přes den Essence, ale ne ta poslední limitka (fuj), ale ty co se prodávaj normálne v Tescu. Na noc klasická Nivea nebo teď mám nově z Lidlu Cien SOS (někdo nade mnou už ho zmiňoval). Je to spíš taková emulze než krém, hutná, a ráno mam ručičky úplně úžasný :-)

    OdpovědětVymazat
  34. Ja mám najradšej krémy na ruky od Dove, najobľúbenejší je Dove Purely Pampering s bambuckým maslom :)

    OdpovědětVymazat
  35. Můžu doporučit (výše už zmíněný) Eucerin (http://www.eucerin-kosmetika.cz/eucerin-ph5-citliva-pokozka/eucerin-ph5-regeneracni-krem-na-ruce-75ml ). Po spoustě krémů mě ruce pálí a nebo vůbec nemám pocit, že bych je namazala.. A tohle je můj svatý grál, ani nespočítám, kolikáté balení mám.
    Na citlivé a hodně suché ruce ještě můžu doporučit Excipial: http://www.lekarna.cz/excipial-repair-50g-krem-na-ochranu-pokozky/

    Oba krémy skvěle hydratují, ale nelepí.

    Jana

    OdpovědětVymazat
  36. Super krém za lidovou cenu je modrý krém na ruce z Lidlu. Překvapilo mě i složení, s bambuckým máslem bez parabenů a podobné chemie... Je vhodný na natírání po každém umytí, pěkně promastí, ale rychle se vstřebává a nezůstává pocit mastnoty. Tuším, že stojí 30 Kč.

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj holky,
    již jsem to psala kdysi pod nějaký článek, ale zopakuji to. Antibakteriální gely nejsou moc dobré. Krom toho, že zabijí vše co je psáno na obalu, tak též zabijí i bakterie, které nás chrání a je lehčí následně něco chytit.
    Kdysi jsem je taky používala, ale nyní již ne. Přišlo mi nechutné držet se v tramvaji, a pak si dát jablko. Myslela jsem, že s tím jablkem sním i polovinu pražských bezdomovců.
    Nyní pracuji několik let v hygienické službě, a proto si dovoluji hodnotit. Něco jsem se na toto téma přiučila.
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  38. jééj indulona ako dlho som ju nevidela :) tie krémy dermacolu vyzerajú super...

    OdpovědětVymazat
  39. Já si potrpí na přírodní kosmetiku, takže mým věrným přítelem je už několik let měsíčkový krém na ruce Alverde: http://bit.ly/1lncQED

    OdpovědětVymazat
  40. mám hodně suché ruce se sklonem k šupinatění a praskání a nejvíc se mi osvědčil krém Kamil. Rychle se vstřebává a nelepí, což je pro mě nejdůležitější, na každodenní používání nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  41. Ahojky Peto, jedu na indulone:-),ale uz to musim zmenit pac ta ulepenost mi fakt vadi.

    OdpovědětVymazat
  42. Mě mrzí, že nehledíš na to složení, no.. Mám tě snad nejradši z blogerek ale recenze těl.mlék apod mi už nic neříkají. Suchou plet mám také, ruky extrémně a krémy, které uvádíš mi vůbec nevyhovují.. zabere mi jen těl.krém Excipial U Lipolotio. zrovna ted mam namazené ruce Manufakturou kterou v práci střídám s Essence a hrůza:/

    OdpovědětVymazat
  43. Takový článek mi tu chyběl, takže paráda :) Ty Dermacol krémy mě lákají, tak je asi časem zkusím, až dodělám ty čtyři krémy, co mám doma :D
    Jinak mně se osvědčily na ruce i tělové oleje Saloos, na nehtovou kůžičku je to činěný balzám.

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj, moje mamka v práci pracuje s lepidlem a kůží. Má z toho vysušené a hodně popraskané ruce a žádný krém jí nezabírá, tak jak by si přála. Nemáš nějaký vyzkoušený, který na 100% funguje na vysušené a hodně popraskané ruce? Předem děkuji za odpověď. A mimochodem tvůj blog je opravdu skvělý :) Vždy se těším na další článek/video :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nie som Petra, ale poraď jej, nech skúsi 100% bambucké maslo (napr. od Saloos) alebo kokosový olej (dostať v DM od Purity Vision). krémy zvyčajne obsahujú plno zbytočností a len sem tam nejakú tú účinnú zložku, tak načo za to platiť, keď môžeš mať účinnú zložku v stopercentnej prírodnej forme bez zbytočných chemikálií, ktoré väčšina krémov obsahuje.

      Vymazat
    2. Muj tip pro mamku je Excipial U nebo treba Excipial Protect, ktery je prave nejaky spešl na pouziti po práci, mrkni na net. Nic s parafiinum liq ji dle me nevyzivi ;)

      Vymazat
  45. Ahoj, musím se přidat, bez krému na ruce nedám ani ránu. Jeden mám v kabelce a druhý hned vedle u postele. nesnáším pocit suchých rukou. Navíc v mém zaměstnání si je umývám nespočetkrát denně(zdrav. sestra), takže mazání je moje rutina. Stejně tak i desinfekce na ruce. Používám ji samosebou v práci, mám Detol v kabelce a desinfikuji si ruce i před tím, než se jdu líčit. Myslím si, že péče u ruce je důležitá. Ruce jsou naší vizitkou!

    OdpovědětVymazat
  46. Pro mě je tato recenze naprosto nepřínosná když nevidím složení, navíc vím, že ty ho vůbec neřešíš tak škoda no:( jak voní, nebo, že tam je pidi vitamínu E mi je uplně jedno pokud mě nevyživí:( a mě ruce máloco vyživí, zabírá mi jen Excipial U.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. súhlasím, v dnešnej dobe nepozerať na zloženie kozmetiky je už dosť...akoby som povedala...krátkozraké. škodlivým chemikáliám sa treba vyhýbať, najmä keď dnes už existuje taký výber prírodnej kozmetiky, ktorá je navyše oveľa účinnejšia.

      Vymazat
    2. Tohle jsou tipy, mrkněte na složení v obchodě, nebo na netu, pokud se to na něm dá dohledat, ne? Fakt netuším, proč by tu měla být nějaká chemická analýza. Ne každého to zajímá, a pokud vás ano, tak si ji přece zjistěte sami. :-) Mouni

      Vymazat
  47. A já jsem odpůrcem krémů na ruce. :D Namažu si je občas jen tělovým lotionem a je to, ne? Vyhazování prachů za krém na ruce je podle mě úplně zbytečný.

    OdpovědětVymazat
  48. já mám teď krémy od Essence z té zimní kolekce ale mizí hrozně pomalu, ostatně jako mě úplně vše. Pak bych ale chtěla zkusit tu novou Baleu a asi nějaký od Dermacolu, jejich sprcháče z této Rituals řady mám moc ráda. A Essence bude mít ještě v limitce s cookies nějaký krém, tak uvidím, jestli mě uchvátí vůně. Antibakteriální gel jsem si po dlouhé době nezapomněla vzít a rozlil se mi v tašce, nějakým zázrakem ale (ačkoliv ho ubyla půlka) bylo v tažce jen lehce vlhko a svačina, diář, klíče - nic nebylo zamazané, což si nedovedu vysvětlit :D mám Baleu a jsem s ním spokojená, pěkně citrusově voní, vstřebává se rychlostí blesku (i do věcí jak je vidno :D) a dokonce mi přijde, že i hydratuje - ruce jsou po něm takové hebké. Teď se ale chystám na antibakterální gely od značky Bath&Body Works, je jich sice o půlku míň a stojí dvakrát víc jak ta Balea, ale těch druhů co mají a ty obaly! to je něco tak nádherného :D

    OdpovědětVymazat
  49. Já mám ten od Baley a jsem s ním spokojená :)
    http://anys111.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  50. Já musím používat každou chvíli krém na ruce, jelikož je mám strašně suché. Nejvíce jsem si oblibila krem od atrixu s hermankovou vuni. Rychle we vstrebava zanecha hebky pocit a hoodne dobre hydratuje

    OdpovědětVymazat
  51. Haha, tak to mne pobavilo!! Neznala jsem ani jednoho člověka, který by si mazal ruce systémem "hřbety o sebe" jako já :-D :)))))), nejsme příbuzné? :D Už to komentovalo spousta lidí z mého okolí, že si fakt zvláštně mažu ruce, tak to jsem ráda, že nejsem sama :-). Dezinfekce a krém na ruce patří k "základnímu vybavení" každé mé kabelky.
    Z přípravků, které máš nafocené (moc krásně btw...), miluji modrou indulonu a Cannabis, poslední dobou "jedu v konopí" a nechápu, že jsem tyto přípravky tak dlouho míjela! Krémy od Dermacolu opravdu krásně voní, na mne jsou ale málo "výživné".

    OdpovědětVymazat
  52. Já musím používat hydratační krémy, protože mám velice suchou pokožku. Zkoušela jsem několik krému od avonu, ale nejvíce mi od suchých rukou pomohl tento krém : http://www.gigalekarna.cz/produkt/avene-cold-cream-mains-50ml-krem-na-ruce/.

    OdpovědětVymazat
  53. za sebe musím doporučit krémy od Weledy. Mám dlouhodobě problémy se suchou pokožkou, kůži na rukou mám často popraskanou, v zimě opravdu až podrážděnou a dělají se mi dokonce prasklinky, které dost nepříjemně bolí. Jediné, co mi zatím zabralo je tenhle krém http://www.lekarna.cz/weleda-mandlovy-krem-na-citlivou-pokozku-rukou-50ml/, ale slyšela jsem od známých pozitivní ohlasy i na další krémy od téhle značky..Ruce po něm vydrží dlouho hebké a krém je opravdu příjemný

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!