Světlé korektory, druhy korektorů a způsob nanášení korektoru na kruhy pod očima

by - 21 února

Krásné páteční ráno,

tak jsem měla štěstí a přes noc se video bez problémů uploadovalo a tak vám ho můžu naservírovat :).
Video bude pro ty z vás, které trápí kruhy pod očima různých odstínů, pro ty, které sháníte světlý korektor a nevíte kam pro něj :). Určitě moc uvítám další tipy od vás, děkuji předem za všechny!



eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek a Milani http://www.lovelyhair.cz
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu
facebook: https://www.facebook.com/pages/LovelyHair/190299520995429
twitter: https://twitter.com/PetraLovelyHair
instagram: http://www.instagram.com/petralovelyhair
 
lak: Jordana Texture Silk stone
účes a líčení: https://www.youtube.com/watch?v=auXyHkLk_5k&list=UUHREC4tSuCcapNv3gELUAHQ&feature=c4-overview
rtěnka: Sleek Smother
Džínová bundičky http://www.ebay.com
Náušnice: stříbrné kroužky ?
 
Produkty, o kterých mluvím:
• Catrice All round concealer (Rossmann)
• NYX concelear in JAR 01 porcelain http://www.cherryculture.com
• Catrice Camouflage cream 010 ivory (Rossmann)
• Sleek Luminaire highlight concealer 01 (http://www.lovelyhair.cz)
• Catrice Light reflecting concelaer 01 porcelain (Rossmann)
• Bourjois 123 CC eye cream 21 ivory (DM, parfumerie)
• Loreal Lumi magique 1 light (DM, Rossmann.....)
• Astor Lift me up 001 light (DM, Rossmann....)
• Skin food Banana concealer stick č. 1 (http://www.bbcreamshop.sk)
• Jordana Undercover concealer cream 01 light (http://www.jordanacosmetics.eu)
• Milani Secret cover concealer cream 07 Naturl beige (http://www.milanicosmetics.eu)
• Štětce Sigma F70, F50, F60, F88, F86

 

You May Also Like

52 komentářů

  1. Ja jednoznačne odporúčam od značky Pupa Luminys Touch, krásne kryje, rozžiaruje, iný na kruhy pod očami asi zatiaľ nebudem skúšať.:) A ten od Catrice mám tiež (malý čierny) a je výborný na zakrytie nedokonalostí, teda u mňa sú to cievky pri nose, či ústach..
    Aďka z filozofiazenskejkrasy.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já teda tu Pupu mám a mám dost silné kruhy a vůbec mi nic mi nezakryje, podle mě je to vyloženě jenom rozjasňovač...

      Vymazat
  2. Super video, zrovna jsem uvažovala, který korektor si mám pořídit, takže děkuju za inspiraci :) Škoda jen, že jsi nemluvila o Maybelline Fit Me, slyšela jsem na něj dost chválu a co jsem koukala, tak odstín 015 by mohl být fakt super. Ale chápu, že doma určitě nemáš všechno :) Takže asi půjdu do toho Catrice Camouflage Cream a uvidím.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám od Bourjois Healthy mix se štětečkem. Barva pro mě super (taky mám nejsvětlejší). Myslím, že bude dost podobná jako u toho CC. Kryje dobře a do vrásek mi neleze. Jinak s tím vytahováním do stran - to přesně dělám :D. Díky za tip! Pokusím se to omezit.

    OdpovědětVymazat
  4. Super video! Měla jsem dobrý korektor, ale už ho nevyrábí, takže zrovna hledám nějakého náhradníka a bledá jsem taky poměrně dost, takže video výborně posloužilo! :) Děkuju:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsi prostě skvělá, Péťo :))
    Simona

    OdpovědětVymazat
  6. Já osobně teda radši tekuté korektory. Já si teda myslím, že naopak tím, jak jsou ty tekuté přirozené, tak vypadají líp i pod očima. Tam je ta kůže prostě tenká, i mladinké slečny už mají jemné linky a korektor se do záhybů kůže usazuje asi prakticky každý a všem. Neřekla bych, že na to trpíš jen ty, díky tomu, že nemáš už zrovna mastnou nebo smíšenou těsně postpubertální pleť. A čím hutnější produkt, tím se bude usazovat spíš. Zrovna Catrice camouflage cream se mi sice líbí tím, že je fakt světlý (ale žlutý podtón je na mě taky špatně), ale ne svým efektem, který mi přijde dost těžký, nepřirozený a maskoidní. Ač je mi méně než tobě, linky na pleti pod očima mám taky. A jako majitelka též sušší pleti se, myslím si, nemusím pudrovat bůhvíjak, všechno na mně celkem schopně drží a tak za mě teda zapudrovaný tekutý korektor je asi nejmenší zlo, co se týče nepřirozenosti. A pro majitelky mastné pleti jsou nejspíš krémové korektory z velké části definitivně mimo hru.

    Na Catrice paletku jsem taky četla otrávené recenze, kterak to nedrží. Asi by na mou pleť byl, ale s barevnými neutralizacemi mě nějak přestalo bavit čarovat, potřebuju jeden univerzální korektor v barvě mojí pleti. (Na kruhy, jak jsi správně řekla, klidně o odstín světlejší, ale to u mě nehrozí, to už by byla barva křídy. :-D)
    Zaujal mě Sleek, jednak, že je tekutý a jednak tím, že je výrazně dorůžova. Dost světlý odstín je jedna věc, ale to, že na mojí růžové pleti bohužel z nich často vystoupí oranžovožluté tóny je ještě další problém. :-)

    Video oceňuju, stejně jako přehledné roztřídění na klasickou drogerku a na to, co se dá sehnat na netu. Průběžné srovnávání, kdy ukazuješ některé odstíny vedle sebe s porovnáním, že jsou si podobné a jeden je víc tak a druhý tak, taky, děkuji. Toho jsem se bála, že než dokoukám k poslednímu, zapomenu, jak vypadal ten první, mám proto ráda porovnávání x produktů vedle sebe na fotce. Akorát jsem ti celou dobu fascinovaně koukala na rty a měla jsem problém se soustředit na to, co říkáš. :-D Ta rtěnka ti fakt nesedí, promiň, jsi děsivě přelíčená. (Ale mně se ta rtěnka sama o sobě teda hrozně líbí a vzhledem k tomu, že jsi Sleek korektor zařadila mezi drogerkové kusy se to dá běžně sehnat? To asi vezmu drogerky v okolí útokem. :-)

    Jinak za mě Astor skin match. Na pupínky super, na kruhy asi podle toho, jaký máte, pokud takový ty nafialovělý, tak budete mít pod očima možná až bílo, díky tomu, že je na ně určený, takže krom světlého odstínu ještě i rozjasňuje... Já mám fakt temně hnědý kruhy, takže mně vyhovuje maximálně. Nesnáším, když si musím u korektorů říct: "O půl čísla světlejší bych snesla, ale dá se." nebo "No, tak když se to rozetře, tak dobrý." :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak co se týká korektorů, tak já zase moc ty tekutý ráda nemám, používám korektor hlavně nas pupínky, mám jich někdy fakt hodně a přijde mi, že ty tekutý je moc nezakryjou, ale zas pod oči je fakt, že jsou lepší. Pleť mám mastnou, jen pod očima je suchá.Na pupínky většinou používám takovou tu korektorovou rtěnku od NYC, light, ten mi vyhovuje, na Tebe by byl asi žlutej, ale zas je podle mě hodně světej, nebo když to nejde zakrýt ani tím, když mám nějakej takovej ten velkej rudej pupenec :D, tak na ten si vezmu dermacol cover 208. Jinak běžně kruhy moc nezakrejvám, normálně tam prdnu makeup, kterej si dávám na celej obličej, ikdyž vim, že bych to dělat neměla, když spěchám do školy, tak nemám čas hrát si s korektorem. když už něco pod oči dám, většinou tekutej, tak ale se mi vždycky každej sleje do vrásek, často se směju, nepomáhá mi ani přepudrování, protože když mi do vrásek nevleze korektor, tak tam vleze pudr, většinou pod to teda strkám bázi, aby se ty vrásečky vyhladily, je to trošku lepší, ale stejně, když se směju... Pak další problém je, že to vždycky vypadá, že tam toho korektoru mám velkou vrstvu, ikdyž jsem ho tam dala jen trošku, mám pocit, že to vypadá divně, mám problém sehnat světlej krektor, kterej kryje, kruhy mám takový jakoby do šedomodra, jak kdy, když se málo vyspím, jsou vidět víc, catrice u nás nikde nvedeou, bourjois jen v parfumerkách. U nás je výběr dost omezenej ve všem. Mimochodem, já zas koukala na Tvoje oči, máš je krásně nalíčený. Sice tam máš odkaz na video, ale tady mi to přijde výraznější a líbí se mi to víc.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Peto, super tipy, urcite si koupim Catrice:-) Akorat ten Loreal Lumi Magique je rozjasnovac, neni to korektor, takze neni uplne na miste ho hodnotit spolu s korektory, protoze je urceny jen k rozjasneni... :-) Mam ho doma a radsi jsem to sla jeste overit a je na nem Highlighting pen, takze kritizovat ho ze nekryje je jako bys kritizovala kondicioner ze nemyje vlasy:-) Ale neni to mysleno jako buzerace, jen pro uplnost informaci:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to se omlouvam se dezinformaci, ja zila celou dobu v domeni, ze je to korektor v peru, mrknu doma :).

      Vymazat
    2. tak jsem na to koukala a osobně mám na něm nálepku korektor, podle mého názoru se jedná o rozjasňující korektor, tedy je možno ho použít na kruhy pod očima a tmavá místa pro rozjasnění ;), není ale určen pro velké krytí např. akné, hodně výrazné a tmavé kruhy a pod

      Vymazat
    3. Nálepku???

      Vymazat
    4. Tak tady je taky uvedené, že to korektor není, tak máš asi nějaký zvláštní kus, že to tam je napsané :D
      http://emeverydaylife.blogspot.cz/2014/02/enka-bloguje-korektory-ja.html
      Každopádně pokud by si ho někdo chtěl kupovat, měl by se radši řídit tím, že to korektor NENÍ, jinak bude zklamaný...

      Vymazat
    5. ano, na víčku je nálepka s překladem, kde je napsáno korektor, chceš to vyfotit?, to ale nic nemění na tom, že světlejší korektor může být použit jako rozjasňovač a netřpytkatý rozjasňovač se dá použít "místo" korektoru na projasnění, někdy to mívá lepší efekt, než kruhy pod očima zamaskovat, protože z tmavých částí lépe odráží světlo, takže se to vůbec nijak nevylučuje ;)

      Vymazat
    6. Ono je to na sposob toho YSL touche eclat, to tiez nejako extra nekryje, ale krasne rozziari a prejasni, ja som si ho davala ako zaver na korektor pod ocami. Sice aj to ma byt primarne korektor, ale krycie schopnosti su slabe, skoro ziadne, Lumi je v podstate rovnaky ako YSL, tiez nekryje.

      Vymazat
  9. Ahooj, super video! já mám momentálně korektorů pět a musím k nim zařadit i make-up cover od Dermacolu (takový ten zlatý), protože mně jako korektor moc vyhovuje, nemohu na něm najít pojmenování odstínu, ale je světloučký a v zimě ho dost využívám. Tekutý mám od Natural collection, stejně tak jako tuhý v odstínu Fair a ty mám momentálně nejraději ;) používám je i jako bázi pod oční stíny.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Péťo :-)

    Já mám kruhy pod očima od narození a za ty roky co se maluji, jsem si vypiplala způsob jak je dobře zakrýt tak, aby nebylo nic poznat. Bázi pod makeup od Dermacolu nanáším jen pod oči a pak Coverem také od Dermacolu zakrývám, lehce 'zaťupkávám'. Je to supr, drží to celý den ale přesto stále hledám dál, co by tak mohlo být ještě lepší. Teď jsi mě navnadila na ten korektor od Catrice, o kterém už jsem četla nejednu skvělou recenzi.

    Jinak mám na nehtech také Brown Sugar, je nádherný <3

    OdpovědětVymazat
  11. Bože, to nevidíš, že nemůžeš nosit takovýhle barvy rtěnek? Sama o sobě máš pusu jak regál na housky a ještě to umocníš rtěnkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdi si přeleštit svoje dvě úzký čárky a zalez. Plné rty jsou krásné a smyslné.

      Vymazat
    2. Co ti je do toho, co Petra má za barvu rtěnky? Šmarja to je vrchol co lidi řeší. Tak Sem nelez, pokud ti to tak vadí. Nepochopím takové urejpane komentáře. Sisi.

      Vymazat
    3. Panebože-.- sama mám plné rty a mě prostě nesluší, ale Peťce ano!<3
      Nevím co to tu jako říkáš, Petra se o kosmetiku zajímá, tak asi ví, co ji sluší a co ne?
      Kdyby ji něco neslušelo, tak to asi nenosí. Ale stejně ji závidíš, co?:) Máš co. Peťka je úžasná blogerka a i youtuberka<3333

      Vymazat
    4. :D No, je pravda, že to šlo napsat jinak, ale faktem zůstává, že v té rtěnce vypadá blbě. Zubům ale sluší, to se musí necht. Petra je v tom STARÁ a ošklivější (pořád hezká, aby nedošlo k omylu).

      Zase to s tím sluníčkováním nepřehánějte, já jí fandím, ale neznámená to, že jí sluší vše ;)

      Vymazat
  12. Myslíš si, že je Milani Secret cover concealer cream lepší ako Catrice Camouflage cream? Ja mám Catrice Camouflage ale nie som s ním na 100% spokojná. Doporučovala by si mi ho? Alebo nie je lepši?
    Krásne video. :D

    OdpovědětVymazat
  13. ta rtěnka je na tobě fakt hrůzostrašná (prostě nemáš rty na výrazný rtěnky, fakt nechápu, že to nevidíš?) a ta džínová hrůza tomu dáva teda třesničku.

    OdpovědětVymazat
  14. Myslíš si, že korektor Milani Secret cover concealer cream je lepší ako Catrice Camouflage cream? Ja mám Catrice Camouflage 010 Ivory a nie som s ním na 100% spokojná. Doporučovala by si mi Milani Secret cover concealer cream? Alebo nie je lepší?
    Krásne vlasy (farba) akú používaš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ja bych rekla, ze lepsi neni, je sussi nez Catrice a kryti mozna o chloupek horsi, mne vic vyhovuje Catrice. Barvu nepouzivam zadnou, pouze jsem sjednocovala prelivem ombre,ale tohle uz je zase barva ma prirodni :).

      Vymazat
  15. Ahoj Péťo,
    já používám ten od Catrice Camouflage Creame, mám dva odstíny, předevčírem jsem si koupila ten nejsvětlejší, protože jsem přes zimu dost vybledla a jsem s ním velmi spokojená. Také mám spíše suchou pleť, a když se pleť před nanesením korektoru něčím hydratuje, tak vůbec nevysušuje. A cena je 75,-Kč. Takže bych tento korektor za sebe mohla doporučit.

    OdpovědětVymazat
  16. tak já nevím jsem to někde nepřehlídla, ale příjde mi, že u každého odstínů říkáš, že je vlastně moc tmavý/oražový, ale že se to dá :D já jsem světlá asi jak ty (ještě jsem nenarazila na makeup, co by byl dostatečně světlý včetně asijských BB) a nemohla bych si vzít jediný korektor, co jsi tu ukázala... já vím, že nabídka je bídná, ale doufala jsem, že právě tady ukážeš nějaký poklad použitelný i pro sněhurky, osobně si pod světlými korektory představuji něco jiného ;)
    doufám, že se tady ta tragická nabídka odstínů pro bledule brzo změní a kosmetické firmy začnou přemýšlet hlavou - viz maybelline ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, skvělé video! Já používám od Catrice 020 Light Beige, a je mi akorát - sem totiž žluťák :), no možná bych chtěla ještě zkusit ten nejsvětlejší. Musím říct, že mám bohužel ve svých 26 letech docela dost vrásek, a to zrovna pod očima bohužel. Takže i tento korektor mi do nich zalézá a to opravdu hodně, ale stejně ho používám, možná lepší než chodit s fialovozelenýma kruhama :). Další korektor, který používám je korektor Affinitone od Maybelline v odstínu 02 Natural, ten mi přijde lepší v tom, že tolik do těch vrásek nezalézá, ale zase tolik nekryje a docela se mi na něm líbí i ten "leskový" aplikátor. Korektor v peru od Essence letěl do koše, to byl děs. Takže za mě doporučuju určitě Catrice a Affinitone. Zatím asi nejlepší korektory co jsem vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  18. Mohla by si mi poradit u korektoru od sleek je odkaz na tvuj eshop ale tam jsem jej nenasla. Jinak moc inspirativni videa. Tvoje stranky jsem objevila pred tydnem a uz jsem par liceni i vyzkousela. Musim rict ze je fakt rozdil videt to takhle nazivo nez jen fotku v casopise. Moc mi to pomohlo. Je mi 35 a konecne mam pocit ze to liceni se povedlo :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Myslím si, že konkrétně ty nepotřebuješ zas tak moc korektor ale tak každý se vidí jinak :) Já mám kruhy výrazné a takové fialovo-oranžové :( Mám ráda korektor od Max Factor :) ale na ten Catrice Camouflage mám zálusk..jen se bojím té žluté barvy

    OdpovědětVymazat
  20. AHoj Peti,
    nechceš udělat článek a třeba i video o nakupování na ebay?Určitě by to spousta lidí ocenila.....:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už na to odpovídala milionkrát, na internetu je milion návodů, zadej si to do googlu

      Vymazat
  21. Mila vsuvka s kockou :)
    @ korektory - catrice camouflage je na mna podobne pritmavy, ale pouzivam ho na pupinky a pod, kde sa mi jeho 100% krytie velmi hodi
    pod oci pouzivam aktualne Rimmel (true match? ci perfect match?) tubicku s modrym uzaverom. Nie je zly, ale nejak ze uplne nadsena nie som..
    Skusala si nejaky drahy korektor? Nars, Mac..? Zaujimali by ma skusenosti.

    Diky,
    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  22. Ja som mala kruhy naozaj hrôzostrašné, šedo-fialovo-modroé, katastrofa. A to mám ešte bledú pleť, tak to bola kastrofa na druhú :D dlho som používala Lancôme Effacernes Longue Tenue, ktorý má až 15 ml, vydržal mi pri dennom používaní asi 1,5-2 roky a to bol jediný korektor, ktorý ich ako tak zakryl a neusadzal sa do vrások. Skúšala som aj dermacol make up cover, lenže ten je pod oči hrozný, maskoidný a usádza sa do vrások. Asi pred 2 mesiacmi, keď mi došiel Lancome som sa rozhodla, že pôjdem na odstránenie kruhov pod očami kyselinou hyaluronovou a som najšťastnejšia na svete, kruhy pod očami úplne zmizli, už nemám komplexy a ráno sa až tak nezľaknem v zrkadle :)) len okolie pod očami mám také mdlé, tak použijem zmienený Lumi od Loreal, ktorý krásne rozjasní a nemám vôbec žiadne kruhy pod očami. :) ak niekoho toto trápi, tak rozhodne odporúčam kyselinu hyaluronovú !

    OdpovědětVymazat
  23. Já se taky hlásím;-)
    tinuss@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Kristýna má opravdu pěkný blog. Asi to mají v rodině (Její sestřenice točí videa na YT - Makyna016) :))

    OdpovědětVymazat
  25. Dobrý den, vy jste prostě úžasná! Po každém videu, které od vás zhlédnu mám hned lepší náladu. Moc Vám za to děkuji. Teď malinko odbočím od tématu. Chtěla jsem Vás požádat, jestli byste neudělala článek nebo video o čištění štětců na make-up, pudr... Myslím, že je to důležité, ale prostě nevím jak na to. Takže pokud byste nevěděla, jaký článek napsat nebo jaké natočit video, zde máte mou radu a i prosbu. Moc děkuji. :)
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, to já moc děkuji :), takové video jsem už dělayla, mrkněte kdyžtak zde: http://www.petralovelyhair.com/2012/11/jak-se-starat-o-kosmeticke-stetce-sigma.html

      Vymazat
    2. Děkuji a omlouvám se. V té době jsem nejspíš váš blog ještě nesledovala. :)

      Vymazat
    3. Neni vubec zac, od toho tu jsem a uz vubec se neni za co omlouvat, snad jen v mem pripade za preklep v prvni odpovedi :).

      Vymazat
    4. Jeste doplnim ta pece o stetce je zhruba od poloviny videa :).

      Vymazat
  26. ahoj Peti, si vazne sikula! a vyzeras super! dakujem i ja za video.. ohromne inspirujuce :)
    maj fantasticku koselu, mohla by som poprosit o link?

    dakujem!
    mat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, dekuji moc, tady je, mam S a dark blue :):
      http://m.ebay.com/itm/181249550941?txnId=1131237491008

      Vymazat
  27. Děkuji ti za video :-) je přínosné a máš krásné zuby, máš je vybělené? :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj, já mám korektor od YSL TOUCHE ÉCLAT radiant touch odstín 1.5 (taková zlatá ,,propiska" :-) ) myslím že je přímo určený na kruhy pod očima. Kryje a rozjasňuje skvěle. Nevýhodou je cena, je drahý. Ale na kruhy pod očima perfektní. Teď hledám něco normálně cenově dostupného takže video se hodí :-) moc díky za rady s nanášením :-)
    Super videa :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Peťa, ja som už dávnejšie čítala chvály na Catrice Camouflage cream a potrebovala by som ho len očné okolie - prekryť modré žilky...ale niekde som čítala, že trošku vysušuje :/ ty si niečo také zaznamenala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mně to nepřipadá, že by vysušoval, spíše je opravdu krémový, mám suchou plet a vyhovuje mi.

      Vymazat
  30. Peti potřebovala bych se tě zeptat, jak moc jsou od sebe odlišné odstíny druhého nejsvětlešího korektoru v paletce od Catrice a nejsvětlejší Catrice v kelímku? Doma mám paletku, ale tento odstín i už dochází, tak bych chtěla vyzkoušet ten v kelímku. Taky mi přijde celkem blbost kupovat znovu celou paletku jen kvůli jednomu korektoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to jsem si taky říkala,že si nebudu kupovat celou paletku,ale asi budu,jelikož ten v kelímku je tmavší a více do béžovožluta než ten v paletce, ten je porcelánový a fakt světlejší.

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!