FOTD - v zemitých barvách - líčení vhodné pro podzimní typy

by - 03 dubna

Krásný den všem,

dnes mám pro vás další obličej dne :). Moje včerejší líčení se neslo v zemitých odstínech, které, dle barevné typologie, nejsou pro mne primárně příliš vhodné. Nicméně, já musím říct, že mně se líčení líbilo a cítila jsem se v něm dobře, podle mne je takové hodně podzimní, čemuž odpovídá nálada i počasí venku, už mě to fakt nebaví!
Všechny použité produkty a minirecenze na ně, naleznete pod perexem.





Oči:
  • báze pod oční stíny Urban Decay Sin
  • stíny z paletky Clarins 16 pink frost a 23 silver green - To takhle jednoho dne přišla poštačka a donesla mi balíček, ani jsem nevěděla odkud a že by mi mělo něco přijít :). Tahle paletka se mi na první pohled moc líbila, krásné, velké zrcátko, luxusní balení, perfektní velikost do kabelky a na cestování, takže co se týče obalu a provedení, určitě špička. Co se týče náplně, tam už je to horší, stíny jsou sice moc hezké, ale k mému barevnému typu opravdu příliš neladí, taková lososově růžová se zlatým shimmerem a khaki se stříbrným shimmerem, tvářenka je matná a je cihlová. Pigmentace mi přijde podprůměrná, výdrž s bází dobrá, ale to je znak báze, nikoliv stínů, mleté jsou velmi jemně. Pro jiný typ, barvy jistě krásné, osobně bych si paletku nekoupila, to říkám na rovinu, nevím, kolik stojí, protože jsem ji na eshopu nedohledala, ale předpokládám, že levná nebude a na to, že tam je 0,8g stínů a 1,3 g tvářenky a to kvalitou stíny nepředčí ani omylem třeba MUA paletky, které jsou o dost víc pigmentované a máslovité, tak investici považuji za naprosto zbytečnou.
  • linka Jordana FabuLiner - Oční linky v peru jsou v poslední době u mě poměrně oblíbené, přijde mi to, po tužce, úplně nejrychlejší způsob nakreslení linky. Tyto od Jordany dobře drží a hezky se s nimi kreslí, pigmentace také dobrá, zatím nemám prozkoušeno dlouhodobě, ale první dojem je pozitivní, hodně mi připomínají Essence, které mám ráda.
  • řasenka Jordana Best lash extreme - Překvapení, hodně jste se mě ptali, jestli jsem vyzkoušela nějakou řasenku od Jordany, tato je první a musím říct, že jsem mile překvapená. Ačkoliv má úplně klasický kartáček, které jsem před časem zavrhla s tím, že lepší jsou ty gumové, tak této řasence musím přiznat, že fakt dělá pěkný objem a i prodlouží, dokonce ani neslepuje, dala jsem asi 2-3 vrstvy. Je mi jasné, že mi zas někdo napíše, že mám slepené řasy a přestože to tu píšu, tak si to nepřečte a bude tu vykřikovat v komentářích, ale přátelé, to není většinou vina řasenky, mně prostě takhle blbě přes sebe rostou a je nemožné je oddělit, když prostě rostou křížem, taky jich mám málo, takže někdy mám dobrý den a vypadají líp, jindy prostě jdou přes sebe a můžu se stavět na hlavu a nic :D. Takže verdikt, řasenka mi hodně připomíná Max Factor 2000 calories, což byla moje stálice od nějakých 17 let, takže za mě palec nahoru!


 


Pleť:
  • BB Granier pro mastnou světlou pleť, nějak se mi za poslední týden mastí čelo a brada, takže matující BB mi docela sedl, recenzi tu už mám, takže nebudu nic dodávat, snad jen, je docela žlutý v tomto období a na moji pleť, ale překvapivě se přizpůsobí, takže to nevypadá blbě
  • tvářenka Clarins illuminating cheek color 02 soft peach - Stejný případ jako u paletky stínů, opět nádherné, luxusní balení se zrcátkem. Tvářenka je hodně pevně slisovaná, vůbec nepráší, akorát se docela špatně nabírá štětcem, až jako tvářenky zapečené. Pigmentace mi přijde nižší, nemusíte se bát přejet barvu vícekrát, aby jste na tvářích něco měli, mně osobně to nevadí, mám to raději, než když to barví moc, protože jsem bledule a tak mě nebaví dávat si pořád pozor, abych náhodou nenabrala příliš. Nicméně, opět nevím cenu, váha 3,7g a musím říct, že tvářenka se mi líbí, je to taková poměrně dost neutrální barva, vhodná pro bledule, na tmavších typech vidět moc nebude, ale moc hezky rozjasňuje pleť, obsahuje velmi jemné zlaté třpytečky a shimmer, skutečně úplně decentně a 4 barevné obdélníčky dají dohromady krásnou zdravou barvu. Pokud by někdo chtěl pěknou tvářenku na parádu, nemá rád vysokou pigmentaci, ale potrpí si na luxusní a praktické balení, tak bych asi doporučila. Osobně bych si ji sama ale nekoupila.

Rty:
 
  • balzámortěnka Jordana easyshine 01 sugar plum - Téhle barvy jsem se na první pohled lekla, v tyčince hnědovínová, říkala jsem si hezká, ale na mně bude vypadat strašně. Naštěstí musím říct, že to zdaleka není tak pigmentované, aby rty byly tak tmavé, takže na puse to udělá skutečně takovou vínovofialovou, až do červena, která je pro mě mnohem snesitelnější, než něco do hněda. Byla jsem překvapená, že na rtech se mi ta barva hodně líbí. Navíc tyhle balzámky jsem vám už ukazovala, koupila jsem si dvě štavnaté barvy na veletrhu Beauty and Spa. Tato barva je tedy spíše podzimní, ale je fakt hezká. Struktura je hodně moc krémová a hydratační, určitě nedoporučuji použít pod to balzám, hydratuje sama o sobě. Nicméně, díky tomu se můžou trochu rozpíjet kontury, takže to chce konturovací tužku, já jsem použila nějakou vínovou od Catrice.
  • lesk Jordana Lip out loud 108 - I tento lesk jsem si v jiné barvě zakoupila na veletrhu a už jsem vám ho ukazovala ve videích, mně se na nich líbí hlavně to, že krásně, okurkově, svěže voní :D. Pak také konzistence, je taková hustší a díky tomu mi docela dobře drží na rtech, lepivost je tak v půlce na škále lepivosti, není to takový ten lesk, co nelepí vůbec, ale ani hutňák, u kterého musíte použít motorovku, abyste rty oddělily od sebe. Nanášet během dne je jistě třeba opakovaně, o tom žádná, ale jinak pěkná barva, meruňková se zlatým shimmerem, žádnou jinou takovou nemám a na léto bude super.
Oba tyto produkty na rty považuji za takový drogerkový průměr, neurazí, nenadchne, ale tak nějak splňují, co jsem od nich čekala.




 Tak to by bylo všechno, zaujalo váš líčení, líbí se vám, nebo snad nějaký produkt?




A na závěr jedna rovnátková, ptáte se mě jak dlouho ještě :D, no já nevím, ale zuby už mám krásně srovnané, tak věřím, že už brzy, protože to focení s rovnátky je peklo, nedá se tvářit normálně a pořád tam tu pusu člověk má divně a tváří se jak "naprcaná bělice" :D.......


za produkty Clarins děkuju eshopu www.krasa.cz
za produkty Jordana z tohoto líčení (jiné mnou zakoupeny, ne že by to mělo na něco vliv :D) děkuji eshopu www.absolutecosmetics.eu

You May Also Like

72 komentářů

  1. Pěkné ! :) Máš můj obdiv !

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já si myslím, že takovéto líčená sedne uplně každému :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to hezky. Jsem podzimní typ a nějak podobně se líčím docela často.
    Ale ten lesk na rty vypadá hodně divně. Pokrytí rtů vůbec není rovnoměrné, vypadá to, jako kdyby si nalíčila jen vnější část rtů. A navíc zatekl do každé nerovnosti rtů.

    valerieswonderland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já bych spíše řekla,že problém je i v tom,že sem dávám fotky zvětšené, hodně detailní a ještě k tomu ostřejší, než je ve skutečnosti lidské oko ;)

      Vymazat
    2. To asi jo, na poslední fotce už to není tolik vidět. Ale já jsem hrozný puntičkář, takže mé oko okamžitě odhalí i tu nejmenší vadu a vynese přísný rozsudek.

      Vymazat
  4. Ta tvářenka vypadá nádherně :) A ten lesk vypadá taky parádně. Škoda, že se o víkendu na veletrh nedostanu, ale možná je to tak lepší - pro peněženku :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak me se naopak ty rty líbí moc, jsou to přesně moje barvy! Jinak chválím modrý gumičky!:-) Já konečně dostala termín na sundání, příští týden touhle dobou už bych snad měla být bez:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to jsem zvědavá,jaké budeš mít dojmy po sundání rovnátek, doufám,že bude článek :). Jinak zrovna u tebe jsem si dle fotek říkala,co jsi za typ a pořád jsem váhala mezi podzimem a zimou, ale jelikož to světlo není ideální,tak jsem se neodvážila tipnout :)......

      Vymazat
  6. Kombináciu výrazných pier a jemnejších očí mám veľmi rada :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ach ten Clarins!! Jinak ti tohle podzimní líčení moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc se mi takovéto líčení líbí a musím se přiznat, že podobně se maluju teď v zimě do práce :) Jinak se mi dost barevně líbí ta tvářenka Clarins, obávám se však, že nejlevnější nebude a v té cenové relaci se dá jistě sehnat něco lepšího - ale design moc povedený :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mne to prijde takove spis hodne neutralni liceni :) Rtenka dokonce dle meho nazoru lehounce studeny podton. Mozna akorat ten svetlejsi stin je lehce do tepla... Musim rict, ze ti to slusi, at si barevna typologie rika cokoliv :)

    OdpovědětVymazat
  10. Petro, sluší Ti to a líčení se k Tobě hodí! Jedno z nejslušivějších, které jsem u Tebe viděla. Díky Ti za recenzi na řasenku Jordana. Chápu Tvůj růst řas, taky mám řasy takové, že si různě rostou, někdy mívám i dvě řasy nad sebou :-D a úspěšně si je trhám :-)

    Palec nahoru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem si na něco vzpomněla - Peti, vyzkoušela jsi řasenku BESTLASH EXTREME, já bych měla chuť vyzkoušet i úplně tu obyčejnou MC-01 Black... I kdyby řasy jen zvýraznila, tak bych byla spokojená, někdy nemám úplně náladu řasy prodlužovat :-))

      Vymazat
    2. Evi, moc děkuju, tu druhou řasenku jsem doposud nezkoušela,le třeba k tomu dojde a takhle kupodivu není vůbec špatná,i když jsem byla skeptická :). Jinak s těmi řasami,je to děs,mně taky rostou i nad sebou, je to neupravitelné, a tím trháním, nezničíš si je? :(

      Vymazat
    3. Nezničím, kdybych jich chtěla víc, tak ji tam nechám, ale mám jich celkem dost... Někdy vytrhnu i takové, které nerostou rovně, ale překáží ostatním. Není to ale často, je to opravdu jen výjimka, když se potřebuji některé zbavit, ale kdybych trpěla jejich nedostatkem, nechám je tam. I z tohoto důvodu někdy nemám chuť na bezmezné prodlužování, neumím to např. s řasenkami, které mají hutný kartáček, viz např. Max Factor - Falsh Lash Effect. Raději mám řasenky, kterým říkám "šmidlátka", jsou menší, nemají velký obal, mají krátký kartáček... líp si s nimi řasy namaluji, než s těmi ohromanými řasenkami.

      Vymazat
  11. Ta tvářenka je strašně pěkná. :)
    Celkově se mi na Tobě líčení moc líbí, byť píšeš, že není pro Tvůj typ - jsi taková hezky prozářená, jarní, neunavená... :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mohu se zeptat co máte za fotoaparát?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mrkni tady ;): http://petralovelyhair.blogspot.cz/2013/01/fototechnika-jak-podle-ceho-vybirat.html

      tohle je zrovna Nikonem D5100 a 40 objektivem

      Vymazat
  13. Peti podle mě jedno z nejlepších líčení na blogu :) velmi ti to sluší.

    OdpovědětVymazat
  14. prej naprcaná bělice, haha :)) hezké líčení, nejsem sice podzimní typ, ale hezky se na to kouká

    OdpovědětVymazat
  15. Péťo, máš zvláštní obličej, hezký, ale zvláštní, myslím, že kdyby tě někdo z tvých fanoušků potkal i zabalenou v oblečení, poznal by tě :)

    OdpovědětVymazat
  16. Peti, tohle líčení je úplná bomba!
    Moc Ti to tam sluší :-)
    Jen tak dál:))))
    www.anule.websnadno.cz

    OdpovědětVymazat
  17. negativy neschvaluješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co to je zase výkřik do tmy :D? schvaluju, jak sis mohla všimout, myslím,že je to evidentní ;), nechvaluju jen a pouze vulgarismy a reklamy s přímými odkazy na eshopy typu "přijdte se podívat na náš shop, nejlepší ceny"

      Vymazat
  18. Ahoj Petruš :)
    líčení očí se mi líbí moc, pusa o něco méně, přijde mi, že tě tmavé rty trošku zestaršují...
    Omlouvám se, pokud si na to již někde odpovídala, ale jaká máš rovnátka? Keramická? Protože nejsou tolik vidět jako ta klasická "černá" rovnátka.... (video o rovnátkách jsem viděla, ale přece jenom...:D)... děkuju

    Léňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuju, určitě tmavá rtěnka zestaršuje, to je jednoznačně fakt :). Jinak rovnátka mám ta nejobyčejnější kovová, tak nevím, žádná spešl nemám :).

      Vymazat
    2. wow, protože mi přijde, že ta rovnátka na tobě nejsou zas tak vidět, nepřijdou mi "černá" ... mě rovnátka čekají cca za měsíc (pokus č. 2 - ve 12 se holt nezadařilo:D) a moc se mi do těch kovových nechce, ale zase jsem chudej student a připlatit si za ty, co jsou míň vidět taky nemůžu :D :)

      moc ti děkuju za tvou odpověď ;)

      Léňa

      Vymazat
  19. Přijde mi, že ti tohle líčení sedí mnohem víc než furt dokola mrtvolné tóny modré...přijde mi zbytečné omezovat se nějak moc barevnou typologií :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zcela jednoznačně souhlasím,ale možná mě za to bude zas pár lidí lynčovat, když jsem prohlásila, že typologie ej trošku přežitek a že není nutné se jí na 100% řídit :)

      Vymazat
  20. Tak tohle líčení se ti moc povedlo a sluší ti to.Moc se mi to líbí.

    OdpovědětVymazat
  21. jéj úplne parádne líčenie ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Péťo, zbytečné psát komentář :) jako vždy ti to moc sluší ! A líčení je skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  23. výrazné rty se mi na tobě nelíbí tolik jako méně výrazné, zbytek super jako vždy! poslední fotka je skvělá:))a vůbec ta kvalita fotek se cení.

    OdpovědětVymazat
  24. Peti, celý make-up je dokonalý, ale ta rtěnka je úžasná!! Moc Ti sluší!

    Jinak se mi moc líbí naušnice, to jsou určitě zlaté kočičky viď? Jsou krásné, odkud je máš? :)

    OdpovědětVymazat
  25. S rovnátkama jsi krásná bez rovnátek budeš ještě hezčí a ty krásné rovné a bílé zoubky..:) Závidííím!!!!

    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc děkuju, už se na sundání těším :),ale ještě nevím kdy to bude :).

      Vymazat
  26. Ty rty ti strašně sluší, oči jsou taky moc krásné jsi vážně šikula :)

    OdpovědětVymazat
  27. Dante Alighieri3. dubna 2013 v 21:34

    Naprcaná bělice, co to je? :D Jinak nemáš v sobě trochu podzimu? Vždyť ti to strašně sedí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych řekla, že jsem trochu mixlá, podle mého názoru mám v sobě i trochu zimy ;)

      Vymazat
    2. jinak dominantně jsem jistě chladné léto :), ono skoro nikdo není čistý typ, skoro každý ej něčím šmrnclý :)

      Vymazat
  28. Ať jdou všechny barevné typologie do háje :D Vypadáš nejkrásněji v zemitých barvách. Jsi milejší, jemnější.. Nemáš tak ostré rysy jako ve výrazných barvách pro zimní typ. Myslím, že tohle ti sedí nejvíc.

    El.

    OdpovědětVymazat
  29. Juch, to je něco pro mě. :) Tohle líčení je šité podle mě mojí osobě nam míru. akorát nevím, jak by sedla ta rtěnka, asi bych ji vyměnila za nějakou broskvovém odstínu. Každopádně tobě to moc sluší, Peti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, děkuju moc a určitě, broskvová by byla super ;)

      Vymazat
  30. Krásné, jsi opravdu moc šikovná :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  31. Moc nádherné líčeni!!! Strasne slusive!!! (y)
    Take jsem se chtela teptat, jestli navstivis jarni vyprodej kosmetiky essence 12.4. ;) je to znovu v Praze na Beláriích... Tak kdyby se ti, popř. Vám, chtelo, treba se tam uvidime ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuju a uvidím,když budu mít čas,tak možmá jo,ale zatím opravdu nevím :)....

      Vymazat
  32. taky si myslím, že toto líčení sedne naprosto každému. a i tobě moc sluší, Peti.

    OdpovědětVymazat
  33. Naprcaná bělice je nejvíc :D:D:D
    Sluší ti to, kočko ;)

    OdpovědětVymazat
  34. holky, moc všem děkuji za komentáře!

    OdpovědětVymazat
  35. Moc se ti to líčení povedlo Peťko :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Petruško, to líčení je opravdu nádherné, určitě vyzkouším, akorát spíš s nude rty :-).
    Chci se zeptat - tuším, že v neděli jsi psala na FB o nějaké úžasné tužce na oči od Loreal - můžu se zeptat na název :)? Nemám bohužel ted přístup k FB.

    Děkuji a krásný večer a hodně úspěchů :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji, je to nová Lorealka Superliner silkissime 01

      Vymazat
  37. moc ti to sluší, to obočí je dokonalé!:)

    OdpovědětVymazat
  38. Co je naprcaná bělice?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D bělice je ryba, já jsem to použila ve spojení,že se tvářím hrozně, nafoukle, ale používá se to i ve spojení,že tak někdo třeba chodí :)

      Vymazat
  39. Ta poslední fotka je bomba! Úsměv s vyceněnými zuby Ti sluší nejvíce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A dneska jsme se potkali v City parku v Jihlavě, zážitek pro mě na celej život. :) :-D

      Vymazat
    2. <3 a bylo to hrozně milé,ještě jednou děkuji,že jsi mě oslovila :)

      Vymazat
  40. Tohle líčení Ti strašně moc sluší. :)

    OdpovědětVymazat
  41. Hezké, už aby jsi ty rovnátka měla fuč, to pak bude úsměv:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!