Momentální péče o pleť - kozí řada Ziaja (denní, noční a oční krém pro suchou pleť)

by - 13 dubna

Krásný večer všem,

konečně jsem se dostala k tomu, co jsem vám už 2x slibovala na videu a to k podrobné recenzi na řadu od Ziaji, kterou momentálně používám na pleť, no používám, spíš bych mohla říct, že ji právě dodělávám a už na začátek musím předeslat, že jsem asi objevila další super věc pro sušinky a pleť, která potřebuje něco hutnějšího a ztrácí elasticitu.
Jak jsem ke koze vlastně došla? Byla to cesta zajímavá, někdy na podzim jsem od zastoupení Ziaji dostala k vyzkoušení pomerančové tělové máslo a balzám, o kterém jsem psala recenzi a protože asi čtou můj blog pozorně (to si fandím co :D), tak mi přihodili i vzorečky kozích krémů pro suchou pleť. Už několikrát jsem zmiňovala, že mám známou, která vlastní drogerii a tak s ní vždycky tyhle věci konzultuju a tak jsem se jí pochopitelně ptala i na tuhle značku a řadu s kozou a ta mi právě říkala, že je to úplně super, že to lidi hodně kupují a ať to určitě zkusím. Tak jsem vzorečky vyzkoušela a zdálo se mi, že by to mojí pleti mohlo dělat dobře, tudíž jsem se jala někdy po Vánocích pořídit si plné balení a celou řadu péče, objednávala jsem si přes eshop, ale můžete sehnat v malých drogerkách, v Rossmannu, někde i v Tetě a údajně i v Bille. Já mám prostě ráda, když mám péči od jedné značky, nemyslím tím třeba i odličovák, ale krémy, noční denní a oční mám ráda stejné (moje úchylka nebo to taky tak děláte?). Původně jsem chtěla jen oční, denní a noční krém, ale nakonec jsem vzala i tělové máslo a tělové mléko s kozou, říkala jsem si když už, tak už, navíc ceny jsou příznivé, takže to člověka nezruinuje. Používám tedy celou řadu komplet ráno a večer na obličej a krk.


 
Denní krém kozí mléko - obsah 50ml, cena 45 - 80Kč
 
  • k mému překvapení poměrně lehké a dobře vstřebatelné složení
  • není příliš mastný, ale přitom dobře hydratuje
  • lehká parfemace, která mi nepřekáží
  • co oceňuji, že i přes poměrně lehké složení zanechá pokožku vláčnou na dlouhou dobu a je i ideální pod makeup či BB
  • myslím, že tohle je krém, který lze doporučit nejen na sušší pleť, ale i na normální
  • pleť je po něm hydratovaná, vláčná a hebká
  • obsahuje UV filtr, ale nikde neuvádí OF
  • za mě určitě palec nahoru, dobrý krém


 


Noční krém kozí mléko - obsah 50ml, cena 45 - 80Kč
  • mastnější a hutné složení
  • doporučuji na opravdu suchou pleť a na noc, na den byste se asi leskli
  • výborně zvláčňuje a hydratuje, dokonce tak dobře, že jsem byla zvyklá na noc nanášet ještě trochu vazelíny, ale s tímto krémem absolutně nemusím a pleť mám i ráno hezky hydratovanou a hebkou (spím s hlavou zabořenou do polštáře, já vím, že je to úplně nejblbější způsob jak spát ,co se týče vrásek a regenerace pleti, ale pořád lepší být ráno zmačkaná jako šarpej než vypadat jak zombie a nevyspat se vůbec)
  • déle se vstřebává
  • parfemace nevýrazná, nepřekází mi, i když mi ani nijak zvláště nevoní, spíš jen "krémově"
  • tento krém za mě rozhodně palec nahoru, výborný




Oční krém kozí mléko - 15ml, 60 - 80Kč
  • ne příliš mastné, ale přitom výživné, složení
  • na horních víčkách se déle vstřebává, na spodních poměrně rychle (to je ale asi jen můj osobní "problém" )
  • bezvadný pod oči a na oční okolí, nezatěžuje jemnou kůži okolo očí, ale přitom je cítit, že kůže je hezky "napitá a naducaná"
  • již vzniklé vrásky nevyhladí, ale věřím tomu, že jako prevence je super, protože účinky pozoruji i na sobě, když máte kůži správě zhydratovanou, tak vrásky nejsou tak hluboké a vypadají menší, příjemné překvapení
  • neparfémovaný, nedráždivý, mám hodně citlivé oči a jen tak něco mi nesedne, často z krémů slzím, ale tento je super a to mi zrovna začlo alergické období, kdy mi vadí skoro všechno, jak začínají poletoval pyly
  • za mě objev roku, jeden z nejlepších oční krémů, co jsem zkusila, na noc dávám trochu více, než ráno a opět odpadla nutnost použít vazelínu, takže hydratační schopnosti má skutečně skvělé
  • doporučila bych jako prevenci před vznikem vrásek i na kůži po 30, rozhodně palec nahoru





 

Nevím, jestli je to skutečně blahodárnými účinky kozího mléka (asi ho začnu i pít, na kravské mám alergii a po přečtení různých článků o výživě jsem přesvědčená, že je to vážně super věc), ale přátelé, tohle mi sedlo jak "pr.. na hrnec", rozhodně nelituju, že jsem si tuhle řadu pořídila a musím uznat, že předčila má očekávání, výborná je prý i řada oliva, takže předpokládám, že tu časem také zkusím. Jestli tedy hledáte něco cenově opravdu přijatelného a něco na pleť 20-25 + a sušší, náchylné k tvorbě vrásek, tak tohle bude opravdu dobrá volba.

Zítra si dáme video a dnes tu mám pro vás ještě bonusovou fotku dnešního outfitu a oběda :D, takové bulvární foto, byli jsme na výletě a po 100 letech v restauraci, tak jsem si odpočinula od vaření, bezvadný den, krásně jsem se zrelaxovala neboť zítřek bude opět pracovní, hezký zbytek večera všem!

balerínky vietnamci
křivák CA
šaty New Yorker
sovy Orsay




 

You May Also Like

56 komentářů

  1. děkuji za radu - určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wow! Moc ti to sluší Peťulko! :) Jsi překrásná ženská a jsem ráda, že děláš recenze až po tom co to opravdu vyzkoušíš... dám na tvůj názor a řadu si hned koupím snad mi to pomůže :) PROSÍM pokračuj dál a nědělej si hlavu z hnidopichů! Jsi nejlepší blogerka! Obdivuju tě a velkou poklonu zasílám ze severu čech ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elli hrozne moc dekuju, toho si vazim a doufam, ze ti to sedne jako mne :).

      Vymazat
  3. Tak ten oční krém si asi koupím, jestli ho budou mít v Globusu, tam Ziaji mají celkem dost. Navíc mi momentálně oční krém dochází, tak vím, po čem sáhnout. Ten noční mne moc láká, ale spíš na zimu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V globusu mají ziaju dražší a navíc na poličky se svítí (alespoň v tom našem) zářivkami, což pro kosmetiku není úplně nej. Raději pohledej v drogerce.

      Vymazat
    2. V drogérce se svítí taky dost :) Nevim, ty ceny mi přijdou srovnatelný s eshopem :)

      Vymazat
  4. super, děkuji za radu, v týdnu obletím drogerie :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já používám ten noční krém a jsem s ním opravdu hodně spokojená a to mám pleť spíše smíšenou. V létě ho teda používat nebudu, to by na mě byl moc mastný, na zimu je to ale skvělý pomocník :)

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasný, moc ti to sluší, pěknej křivák :D

    Kouknu se po týhle řadě v drogerce i když nemám suchou pleť, spíš naopak, ale paradoxně se mi osvědčily krémy na suchou pleť, pleť se pak míň mastí... zní to zvláštně ale je to tak, moje teorie je taková, že když mastnou pleť vysušujete různými přípravky na mastnou pleť, pleť si řekne "aha, jsem suchá, musim produkovat více oleje" a naopak suchá pleť, když bude mít velkou hydrataci zvenčí, tak olej nebude produkovat a naopak si řekne "mě se ten olej dostává zvenku, takže ho nemusim vytvářet" :D

    Takže možná tip pro holky s mastnou pletí, co jí vysušují, zkuste na chvíli vyhodit přípravky s alkoholem, hydratujte!! Když nebude vyhovovat, tak se k vysušování vrátíte, ale alespoň to zkuste :)

    Promiň Peti že jsem se rozepsala o něčem, o čem jsem ani nechtěla psát :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicol já jsem to co píšeš o suché pleti slyšela o mastné. To právě ona, když je hydratovaná nemusí vytvářet přebytek olejů a nebude tak mastná. Hodně lidí dělá chybu, že nehydratuje mastnou pleť. Většina lidí totiž neví jak se o pleť starat. :)
      Vyzkoušej třeba tu Olivovou řadu, ta nemá označení pro který typ pleti je a řekla bych, že podle toho co píše Péťa je dost podobná. :)
      Neber to prosím jako poučování, jen jsem se chtěla zapojit a říct ostatním také to co jsem slyšela já:) Milion lidí milion názorů :) Ale myslím, že jsme v podstatě řekli to stejné:)))

      Vymazat
    2. Je to pravda, mastna plet by se mela hydratovat lehkymi hydratacnimi kremy, ne hutnymi aby nebyla moc zatizenaan naopak sucha plet by se mela hydratovat hutnejsimi, zvlaste na noc, přes den mene hutne a ani zde neprehanet s natiranim, stejne jako neni dobre mastnou neustale vysusovat, neni dobre suchou porad mazat, zdrava pokozka by si mela sama vytvorit nejakou ochranu a rovnovahu.

      Vymazat
  7. Od Ziaji jsem měla jen kozí krém na ruce a něco hrozného :/// ruce mi pokryl jakousi silikonovou divnou vrstvou, zadna hydratace, jen strasne neprijemny pocit, tkž na dalsi vyrobky si netroufam :/
    na fotkach jsi moc hezka :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Péti, nemáš po takových zkušenostech v plánu vyzkoušet kozí pleťovou masku nebo tělové máslo? :) Byla jsem v Růžové nakupovat Ziaju a docela mě to lákalo :) Já mám teď zásoby řady na citlivou pleť :)
    Kristýna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristy, telove mleko a maslo prave také mám :), je to taktez super. Masku nevim, moc na ne nejsem ale az dodelam hydratacni od Ryoru, tak mozna jo. Planuju vyzkouset radu oliva, ta me zajima, hodne ji chvali.

      Vymazat
    2. Olivu Ti moc doporučuju! :) Měla jsem máslo i krém na obličej plus micerálku (minulé léto jsem dopoužívala) a já prostě na ziiaje nemůžu najít žádnou chybku.. :) Levné a přitom moooc dobré :) Děkuju za odpověď! :)
      Kristýn

      Vymazat
  9. Nedavno jsem narazila a tvuj blog. Lidi jako ty me fakt bavi! (Nemyslim to vubec pejorativne.) Obzvlast video, co bych vzkazala svemu mladsimu ja, me rozesmalo. Kozi krem jsem v obchodech uz taky zaregistrovala. Maji vtipny obaly. Potrebovala bych nejdriv vyzkouset vzorecek, nez bych si ho koupila, ale i tak diky za recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuju a jsem rada, to me tesi nejvic kdyz nekoho pobavim ;)!

      Vymazat
  10. Už delší dobu scháním nějaký dobrý krém co by mi vyhovoval ,tak aspon mám typ :)!!Snad ho seženu :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jako vzdy skvela recenze a moc Ti to slusi.Ja mam od ziaji masku na ruce a taky muzu jen vrele doporucit

    Chiara

    OdpovědětVymazat
  12. Na denný a nočný krém som už chvály čítala a po tvojom článku ich chcem jednoznačne vyskúšať! Jediný problém je dostupnosť v kamenných obchodoch,nevedela by si mi povedať,alebo niektorá z čitateliek či a ak áno kde sa predáva značka Ziaja na Slovensku,a či už niekto videl presne tieto krémy na SR?
    Ďakujem,Zuzana :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Videla som ju v 101 drogerke :)

      Vymazat
    2. ďakujem,popozerám :)

      Vymazat
    3. V SR je aj v Kauflande, ja síce mám zmiešanú pleť ale mne ziaja denný krém nepostačuje musím dopĺňať na lícach vazelínou aj na deň.

      Vymazat
    4. Inak vraj sa dá zohnať aj v Kauflande, ale neviem či je to pravda :D :)

      Vymazat
  13. Hmm, ty lívanečky vypadají moc dobře :) Na suchou pleť můžu doporučit EVERYTHING BALM od Trilogy, řekla bych že způsobem využití je to dobrá přírodní varianta vazelíny.
    Jinak jsem si nedávno založila blog, bude především o pečující kosmetice a kdyby měl kdokoliv chuť se tam podívat, tak budu moc ráda :)
    somethingnewbyhelen.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Tuhle řadu miluju, jen mi trošku vadí, jak je ten noční krém hutný a přijde mi, že to přílišn= rozmazávání mi tahá obličej :D

    OdpovědětVymazat
  15. Ja som tieto krémiky dostala od sestry, lebo ona má mastnú pleť a zatiaľ môžem povedať, že sú lepšie ako krémy od Biodermy Sensibio. Nepoužívam ich dlho, ale za tú dobu som spozorovala aj zlepšenie pleti. Najviac sa mi páči ako krásne a čisto voňajú :-) Nočný krém vonia podobne ako detský krém od Bubchen :-)

    OdpovědětVymazat
  16. hmm ty krémy musí být opravdu dobré ...

    máš pěkné šaty
    teď jsem začala mít hlad
    to jídlo vypadá dobře XD

    OdpovědětVymazat
  17. Vidím, že šatky už jsou ve hře :))

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Peti :-) budeš dělat recenzi i na tělové máslo? to by mě z téhle řady zajímalo asi nejvíc. Mám smíšenou pleť takže tyto krémy bych si dávat nemohla. Měla jsem jednou od Ziaji okurkový krém a měla sem po něm šílenou vyrážku po celém obličeji takže na to už si opravdu netroufnu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejaka recenze casem asi bude, mne tedy cela rada vyhovuje, ale je jasne, ze to je vice nez individualni ;).

      Vymazat
  19. Dnešním dnem přestávám sledovat tvůj blog, protože cokoliv tady zrecenzuješ, to musim mít :D Nejdřív Ryor a teď koza....za chvíli se nevejdu v koupelně ani do vany :) Děkuji za tip! Jen doufam, že to tady u nás někde seženu....
    BTW: Lívanečky vypadají neodolatelně, jedna porce by mi nejspíš nestačila :D

    OdpovědětVymazat
  20. S Tím ochraným faktorem to možná bude jako u Ryoru (http://www.mujryor.cz/nejcastejsi-dotazy/) "informace o výši SPF tajná není, ale výši SPF neuvádíme, protože naše přípravky obsahují UVA/B filtry ve výšce SPF 5, výška SPF se u opalovacích prostředků podle legislativních požadavků uvádí na obalech až od SPF 6 a výše."

    OdpovědětVymazat
  21. Taky to mam tak, ze denni a nocni krem pouzivam od jedne znacky, myslim, ze nejsme jedine vyjimky :D Uz kdyz jsi se o koze poprve zminila, tak jsem o ni zacala uvazovat. Jsem totiz strasna susinka :) Na telo z drogerkovych vyrobku nepouziju nic co nema pred suchou pokozkou jeste napsano velmi :D Oblicej je na tom oproti telu o neco lip, ale take velmi ocenuje opravdu hutne kremy a kdyz ho napatlam nejakym hydratacnim pro normalni (a mladou) plet, tak se brzy tvari jako bych na mazani zapomnela :D Takze ve 22, kdy mam jenom jemne vrasky pod ocima od smichu, mam krem, na kterem je napsano, ze pri pravidelnem pouzivani navrati me pleti mladistvy vzhled :D Koza bude asi dalsi v poradi, i kdyz me trochu desi, zes k tomu dennaku napsala, ze je vhodny i pro normalni plet :) No ozkousim a uvidim

    OdpovědětVymazat
  22. Jsem přesně ta sušinka, jak popisuješ a takhle kozí řada mě už dřív zaujala právě díky tvému blogu, jak už jsi jí tu dříve zmiňovala. Jenže než jsem se ke koupi dostala, tak z Rossmannů Ziaja zmizela :(. Tak jedině ty menší drogérky..ale zase tady v centru Prahy žádnou takovou neznám..

    OdpovědětVymazat
  23. Nevadí ti že to je z Polska?

    OdpovědětVymazat
  24. Láká mě oční krém, ale nevím proč, k této značce jsem jaksi nedůvěřivá. Jinak Ti to moc sluší a obdivuji, jak jinak, soví naušničky:)

    OdpovědětVymazat
  25. na krátkodobé používanie môžu byť ok, ale na dlhodobé by som ich nedoporučovala, obzvlášť ľudom s citlivou pleťou - už len to zloženie, dimethicone, propylen glycol, všetky parabény, syntetický parfum...
    inak vyzeráš super, tie šaty a sovičkové náušnice sú krásne! :)

    OdpovědětVymazat
  26. Týjo, teď je normálně sovová mánie. :D Mám ty samé, akorát z Tally Weijl. :)
    A ty šaty ti ohromně sluší :)
    Btw. Máš instagram? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuju :)!Jinak instagram nemam ;), na to bych asi nemela vubec uz cas :).

      Vymazat
  27. Ahoj, projížděla jsem tvoje stará videa a chtěla bych se zeptat jestli nepoznáš co za rtěnku máš v tomhle videu http://www.youtube.com/watch?v=P60GwhC0w48 . Není to od NYX-u Eucalyptus a pokud ano myslíš, že je by se barevně dala nahradit rtěnkou Rimmel Kate 02? Takový odstín totiž sháním, ale s round lipsticks nemám dobré zkušenosti. A když jsem byla omrknou tu rimmelku nebyla jsem si jistá a porovnat je nemůžu. Děkuji moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak abych pravdu rekla, tak netusim ale mohla by to byt ona, ja ted nejsem doma abych porovnala odstiny, ale rekla bych, ze odstinove jsou dost jine, Kate Rimmelka je kremova a bez shimmeru, NYX ma modry shimmer v tehle barve, ktery mi tam vadi a tak ji moc casto nenosim, Rimmelka je spis do ruzova a NYX do cervena a Rimmel je jednoznacne lepsi ;) nez ty round lipstick, ale ty zas v USA stoji kolem dolaru takze jsou skoro zadara :).

      Vymazat
  28. Musím říct, že si mě touhle recenzí na Ziaju nalákala:)) Jinak na fotkách ti to moc sluší, na ty šaty jsem v NY taky koukala, ale nedokázala jsem si představit, že by mohly někomu slušet tak jako tobě:)

    OdpovědětVymazat
  29. Já mám akorát ten oční a taky jsem z něj nadšená, i když mi bude teprve za 3 týdny 19 let :D

    OdpovědětVymazat
  30. používa mamka a je spokojná ;)
    nádherné sovičky ♥♥

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Peti, chci poprosit mimo téma - na eshopu jsem našla sadu Sigma Essential kit, u jedné (růžovo modré) jsou uvedeny vlákna HD Sigmax, které jsou vegan friendly a u druhé ne. Máš z nich nějaký jiný pocit? Jsou hebčí/řidší/nějak jiné? Moc děkuji! Kačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kaci, ve slozeni sad neni zadny rozdil co se tyka hustoty a druhu stetcu, pouze synteticke jsou precejen trochu odolnejsi vuci lamani a vysusovani stetin. Precejen prirodni stetina se snaze znici, zase co se tyce stinu, doporucuje se na blendeni vice prirodni chlup, ktery lepe drzi sypkou konzistenci. Osobne bych rekla ze je to asi jedno, kdyz se dobre staras o prirodni stetiny, vyjde to na stejno.

      Vymazat
  32. Asi jsem právě ušetřila hromadu peněz za Biodermu.. mohl by to někdo třeba srovnat? Já teď používám ryory a chci je vyměnit.. vůbec mi to nevyhovuje :( podle mě jejich oční krém nedělá vůbec nic a plěťové jsou super parfemované .. jsem akorát červená jak rak.. chtěla jsem jít do biodermy ale tahle recenze mě nalákala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bioderma je super, mne treba vyhovuje moc Atoderm ten je levny nebo rada Matriciane, ktera je tedy drazsi. Srovnani, denni koza je konzistenci asi jako ten Matriciane, nocni koza je hutna jako mandlove kremy treba. Urcite tohle stoji za zkousku.Ryor by byl super, konkretne mandlove kremy kdyby to tolik neparfemovali, jak jsem psala v recenzich, ty kremy jsou dobre, jedine co mi nevyhovuje a drazdi je prave ta parfemace, je to uplne zbytecne, souhlas.Jinak teda to chce asi zkusit, o něco lepsi mi prijde treba prave ten Matriciane, ale vzhledem k cene bych dala prednost Ziaje.

      Vymazat
  33. Já jsem s kozím tělovým máslem velice spokojená a chystám se vyzkoušet určitě další výrobky ;-)

    OdpovědětVymazat
  34. Ještě jsem nedodělala ten olivový krém, co mám ze Senzaboxu, ale stejně ho používám na noc, protože mám po něm dost mastnou pleť. Tak že bych zkusila ten kozí denní? :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Další skvělá recenze...tak další výrobky na pleť, které mám v plánu zkusit a že je můj seznam už zaplněný:-D..Já mám také celkem suchou pleť a na tuhle řadu s kozou jsem četla samé skvělé recenze takže po té tvé jsem se rozhodla - určitě to musím v brzké době vyzkoušet:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!