Naše sportovní aktivity a jídelníček

by - 22 dubna

I když to ještě nedávno vypadalo, že letos jaro nebude a přejdeme z lyžařských bund rovnou do plavek, nakonec jsme se přecijen dočkali a jaro nám ukázalo vlídnější tvář. Jenže ejhle, to, co se skryje pod bundou, najednou pod tričkem vynikne a na program dne se vrátí hubnutí a formování postav. A protože diety neuznávám a na fitko prostě není čas, zůstává jediná možnost. Sport! A pohyb obecně.

 

V zimě jsme se sice snažili sportovat taky, ale přecijen, zimní sporty nejdou dělat úplně všude a na lyžování, nebo bruslení, si člověk bohužel udělá čas jen občas. Navíc, co si budeme povídat, den na lyžích stojí dost peněz, kdežto dojít si zaběhat nestojí skoro nic.

 

S jarním počasím je sportování prostě snažší. A protože žijeme v 21. století, šel jsem na to moderně. Na googlu jsem si našel několik aplikací pro sport a jednu z nich vyzkoušel, hledal jsem tu, která by fungovala i na blackberry. Našel jsem, stáhl jsem a… Zamiloval se :-). Zamiloval jsem se do aplikace Endomondo. A hned jak jsem jí stáhl k Petě, zamilovala se taky. Endomondo je aplikace, která zaznamenává čas, měří vám čas na 1 km, pomocí GPS modulu v telefonu zaznamenává vaší cestu do map, takže si můžete zpětně prohlédnout kudy jste jeli na kole, nebo běželi, dovoluje vám sdílet trasy s přáteli na webu a atd… A to vše umí i free verze! Dobrý, nebo ne?


 

Digitálně jsme tedy vybaveni byli. Oblečení jsme ve skříni také našli. Chtělo to už jen boty. Minulý rok na podzim má sportovní obuv odešla do běžeckého nebe. Takže bylo potřeba koupit si boty nové. A zrovna v tu chvíli nás oslovil outletexpert.cz s nabídkou na recenzi produktů. Kterou jsem s díky přijal. Padly mi totiž do oka jedny botky z jejich nabídky. Konkrétně Adidas Falcon Elite. Adidas je moje srdcovka :-), mám rád i jejich kosmetiku. Několikatery mé boty za posledních pár let jsou od nich, letos třeba Adidas Neo, šedočerné. Vidíte, další důkaz, že jako fashion bloger bych pohořel – fashion bloger v adidaskách? Haha, to asi ne…


 

Výbava byla kompletní! Příprava nepodceněná a teď už hurá na to. 

Sport mám rád od mala, táta kdysi chytal podnikovou ligu ve fotbale, takže ke sportu měl kladný vztah a ten se přenesl i na mě. Na střední jsem hrál hokejbal. I když hrál, to je silné slovo, byl sem součást týmu. Nebyl sem moc technicky nadaný, i když jsem byl díky rychlosti u míčku většinou jako první, moc gólů jsem nedal. Co si tak pamatuji, za tři roky jeden gól :).

 

Bavily mě ale i jiné pohybové aktivity – jízda na kole, běh, turistika. A to mi zůstalo. A jsem rád, že jsem si vzal holku, která má ke sportu a pohybu vůbec stejný přístup jako já. A co víc, naučila mě mít rád i zimní sporty! Mě, člověka, který do nedávna bojkotoval zimu a zimní oblečení. Peťa mě naučila lyžovat! Kvůli ní jsem se naučil i bruslit. Jsem jí za to vděčný.

 

A jak to tedy děláme? Jak se udržujeme alespoň trochu fit? Je to těžké, ale jde to. Já mám, asi jako většina z vás, zaměstnání, kdy celý den sedím na zadku a koukám do PC. Když se k tomu přidá indická, nebo čínská kuchyně, není to nic, za co by mě paní doktorka Cajthamlová poplácala po zádech… A kdyby se dozvěděla o mém tradičním večerním rituálu, kdy si s hrnkem kávy a nanukem vlezu do postele a relaxuju u televize, asi by mi i nafackovala. Takže nezbývá, než se trochu snažit. 

Sice poslední dobou nemáme moc volného času, ale když už ho máme, tak nás nebaví dřepět na gauči, takže vyrážíme docela často ven. 

Ve všední dny je času pochopitelně nejméně, takže se jdeme většinou „jen“ projít. Mámě několik tras (3 – 6 km) a podle počasí a času si jednu z nich vybereme a projdeme.

 

O víkendu už je to s časem lepší, takže občas si jdeme zaběhat, když je fakt pěkně, tak vyrazíme na kole a když je počasí úplně nejlepší, tak je jasný favorit plavání. Každý den se prostě snažíme být alespoň na hodinu venku. A když je hnusně, tak Peťa cvičí podle youtube (Zuzka Light, Jillian Michaels, Lisa Marie z BodyRock TV) a já se k ní většinou přidávám :-). 

A nesmím zapomenou na tenis. Ten nás taky baví oba, i když naše hra by mnohé hráče pohoršovala, je nám celkem jedno kolikrát míček dopadl na zem, a podáváme tak, aby to ten druhý co nejlépe zpracoval a odehrál. Prostě máme větší radost z toho, když výměna trvá co nejdéle :-). A zapotíte se u toho stejně, jako když se proháníte po kurtu…

 

Jenže i když máte dost pohybu, stejně nemáte vyhráno. Panďerka rostou i lidem co se hýbou pořád. Chce to i zapracovat na stravování, zejména poupravit stravovací návyky. Tady bych to raději nijak nerozepisoval a rady nechal povolanějším. Laické rady totiž mohou napáchat více škody než užitku. A obecné poučky jako hodně ovoce a zeleniny, výměna bílého pečiva za celozrné atd., by byly mlácení prázdné slámy. Toho je všude dost :-).

Já Mírovi moc děkuju za výstižné shrnutí naší pohybové aktivity, na kterou se mě hodně často ptáte a zbývá snad už jen doplnit můj vzorový jídelníček, samozřejmě někdy mohou být odchylky i větší, ale můžu říct, že nejím příliš mastné, smažené, tučné a kořeněné jídlo a sladké mléčné výrobky, které mi kvlki potížím se zažíváním nedělají dobře, i když čokoládu si samozřejmě odpustit nedokážu,to už mi musí být zrovna fakt blbě :D......

snídaně: kelímek bílého živého jogurtu + cereálie (mám ráda dobrou vlákninu od Bonavity) + kus ovoce (banán)

svačina: ovoce (jablko, pomeranč, jahody.....) + malý krajíček chleba se šunkou a sýrem nebo kousek buchty, koláče nebo sušenky

oběd: maso + příloha (brambory, rýže, těstoviny, kuřecí, krůtí, hovězí, vepřové maso, ryby - pangas, file, losos, tuňák) nebo například ovocné knedlíky, palačinky, špenát s bramborem, zapečené těstoviny, francouzské brambory, prostě úplná klasika jen dietnější a k tomu se snažím nějakou tu zeleninu ( rajče, papriky, brokolice, okurka...), po obědě kousek čokolády (tak 1-2 proužky)

svačina: většinou něco sladkého koláč, sušenky, Caro s mlékem

večeře: pečivo se sýrem, šunkou, nějaká ta zelenina, ovocný tvaroh, pečivo s pomazánkou (vajíčková, rybičková...), mozzarella s rajčaty a pod.

po večeři: nanuk, piškoty, kousek koláče, prostě něco na zub

Když jsem tento jídelníček konzultovala s výživovým poradcem, tak jsme byla pochválena, ale prý bych měla omezit sladké a přidat zeleninu. Hodně se mě ptáte na výšku a váhu, měřím 165cm, moc se nevážím, takže přesně nevím, ale mám stabilně něco pod 50Kg, cca 47-8, nemám moc sklony k přibírání, postavu mám po mamce, nejvíce jsem v životě vážila asi 53Kg ve zkouškovém na VŠ, kdy jsem jen ležela v knížkách a žrala sladké :D.

Tak to by bylo pro dnešek vše, snad jste megadlouhý článek přelouskali a určitě mi dejte vědět, jak se vám líbil a jak se udržujete vy ;).

 

You May Also Like

122 komentářů

  1. Hezky jsem si početla skvělě zpracovaný článek doplněný vkusně poskládanými fotkami.
    Momentálně se učím na maturitu,takže moc čas není.. Ale hodlám s tím o prázdninách a ve svém volnu něco dělat ! (Snad už konečně )

    OdpovědětVymazat
  2. Péťo vy máš VŠ? Já tě sleduji téměř od tvých začátků a vždy jsem si myslela že máš vystudovaný gympl a pak nějakou VOŠ, ale že VŠ? To zírám, nevím kam mi tato informace utekla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťa už to párkrát zmínila

      Vymazat
    2. Já narazila na tento blog již druhý den po začátku a jsem tu pravidelně snad každý den v roce a taky si nejsem vědoma, že by Petra měla vystudovanou vysokou školu, též jsem myslela, že má vyšší odbornou školu. Petro mohla bych se tedy zeptat jak to tedy je? Nějak se v tom plácáme

      Vymazat
    3. Peťo, ty máš luxusní postavu. Když do tebe někdo reje, tak si ho nevšímej. Jsi opravdu nádherná!

      Ale moc nerozumím tomu, že píšeš, že by vám paní Cajthamlová nafackovala, ale hned dodáváte, že jste jídelníček konzultovali s výživovým poradcem a ten vás pochválil.

      Jinak, super foto! Moc se mi líbí!

      Vymazat
    4. To o doktorce Cajthamlové psal Míra ;), jídelníček s poradcem jsem konzultovala já, je to tam napsané,že děkuji Mírovi za shrnutí ;). Jinak jsem se docela pobavila zdejšími spekulacemi, i když si nemyslím,že by to bylo něco k tématu a že by to bylo pro blog nějak důležité ;)....

      Vymazat
    5. Bože to je snad úplně jedno jakou má Peťa školu ne..? I kdyby byla vyučený zedník tak vám do toho nic není...

      Vymazat
    6. já jsem to napsala podle pravdy,abych zkoušková odlišila,ale je to moje chyba, vůbec mě nenapadlo,že by z toho mohly vzniknout nějaké dohady, příště radši nic zmiňovat nebudu,napíšu to obecně, to se fakt omlouvám, pak ej to akorát voda na mlýn pro určitou sortu lidí, která můj blog navštěvuje (ted nemyslím nikoho v tomto vláknu;) ;)

      Vymazat
    7. VŠ určitě nemá, stačí se podívat na pravopisné a stylistické chyby.Že by absolvent VŠ psal přecijen nebo netušil o shodě přísudku s podmětem?

      Vymazat
    8. :D a víš co je mnohem horší, anonym, který ani neumí přečíst článek a nepochopí, že je psán v mužském rodu, protože ho psal manžel (i když je to tam napsané) a že ho psal víceméně hovorovou češtinou, tohle není zpravodajský portál, tohle je blog o kosmetice, módě a o tom, co mě baví. Ani ve videích nebudu mluvit spisovně a nemyslím, že by mi to ubíralo na inteligenci, když jsem u toho, zkus si denně odpovědět na desítky mailů a zprav a komentářů a do toho psát články, schválně, jestli nikdy neuděláš překlep ;).

      Vymazat
    9. mimochodem, znáš to přísloví s potrefenou husou :D, evidentně jsem měla pravdu :D!

      Vymazat
    10. Absolvent VŠ se nerovná učitel a znalec českého jazyka. :) Samozřejmě, že jsou věci, ve kterých by člověk chybovat neměl, ale upřímně, pokud nejde o nějakou pracovní nebo obzvláště důležitou věc, tak se sem tam nějaká chybička dá odpustit. Nejsme roboti ;)

      Vymazat
    11. Anonymní 23. dubna 2013 10:50

      Samozřejmě vysokoškolský vzdělaný člověk nedělá chyby. Jsi si jistá/ý, že žiješ ve správném světě?

      Vymazat
    12. "VŠ určitě nemá, stačí se podívat na pravopisné a stylistické chyby.Že by absolvent VŠ psal přecijen nebo netušil o shodě přísudku s podmětem?"

      Že by někdo, kdo ryje do jiných lidí kvůli pravopisu, neuměl uhlídat mezeru za tečkou? :oD ;o)

      Vymazat
    13. :D to je zas schůze :-)
      Já vám do toho nechci kecat, ale ten článek jsem z větší části psal já, takže chyby jsou na můj vrub :-)
      Ale říkám si, je do života horší udělat občas nějakou chybu, jako třeba já, nebo nechápat psaný text, jako někteří tady?
      :-)

      Vymazat
  3. Moc hezký článek. Klidně bys Peti mohla přibrat, si až moc hubená ale věřím, že to nejde lehko, kamarádka má také pořád kolem 46 kg, měří 160 cm a ne a ne přibrat.

    Já na běhání používám aplikaci RunKeeper, nevím jestli je jen pro iPhone ale asi ne, tak mrkněte. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Neříkala jsi, že vysokou školu vystudovanou nemáš? A teď tu píšeš o VŠ?? Trošku divné ne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mohla bych vědět, kde píšu v tomto článku,že mám vystudovanou VŠ a kde jsem říkala že nemám VŠ a co to má společného s mým cvičením a jídelníčkem? :D

      Vymazat
    2. ...nejvíce jsem v životě vážila asi 53Kg ve zkouškovém na VŠ // logicky tedy zní, že VŠ máš ale nemusela si ji dostudovat, tj jasné, kazdopadne nam to muze byt jedno a nechapu ze to nekdo resi!

      Vymazat
    3. Peti, keby sa tu dal dať like na tvoj komentár, tak ti ho hneď dám! :D

      Vymazat
    4. A jé, to tady zase bude nějakej anonymní tupec, nejlépe se třemi VŠ a pěti tituly, nebo se mýlím ??? To je totiž moooooooooc důležité!
      Jinak Péťo a Míro moc pěknej společnej článek :o)Ráda jsem mrkla na jídelníček a musím říct, že článek je pro mě impulz k tomu, abych taky začala venku něco dělat. S tím tenisem a výměnou to mám úplně stejně - jen s manželem hrajeme badminton ( hrával ho závodně, takže mi nahrává jen na půlku kurtu a já jemu na celý :o))) I tak jsem vyřízená :o))) Taky mě zaujala ta aplikace ( já mám zrovna novou narozeninovou Nokii Lumia 620 a učím se s ní zacházet :o), tak se taky mrknu na net jestli bych něco podobnýho nenašla. Ještě jednou díky za inspiraci a těším se na další společné dílko :o))) Káťa

      Vymazat
    5. píšeš jen o zkouškovém na VŠ :))

      Vymazat
    6. vždycky se najde někdo, kdo má potřebu rejpat a nezapne u toho mozek :)

      Vymazat
    7. holky, já vůbec nemám problém odhalit vzdělání a studia,ale prostě se mi jen moc nechce, stejně jako otázky kolem dětí, práce a podobně, protože jsou tady bohužel lidé, kteří potom začnou rýt, slídit a dokonce, jak jsem zjistila už v praxi, jsou schopni mi škodit i v profesním životě, já vím,já bych tomu taky nevěřila, že kvůli beauty blogu je toho někdo schopný,ale je, lidi jsou různý, takže to tady fakt nebudu veřejně ventilovat raději ;).....

      Vymazat
    8. My, normální, tě naprosto chápeme Peti, je to tvoje soukromí :-)

      Vymazat
    9. To je naprosto v pořádku, tvoje soukromí je jen tvoje a je na tobě co z toho pošleš ven :o) A je mi jasný, že pár malých čecháčků - závistivců se vždycky najde a porejpe si a zaškodí jak jen může, bohužel :o( Taky bych jim nedala příležitost, šmejdům. Káťa

      Vymazat
    10. A proč by VOŠ nemohla být brána jako VŠ? :) Vždyť je to terciální studium. :) A z vlastní zkušenosti můžu říct, že zkouškové na VOŠ je někdy dost o nervy. :D

      Vymazat
    11. Em, souhlasím,i když u mě tedy zrovna tohle byla pohoda :D, jen na vysvětlení, nespletla jsem se ani to nezaměnuji,aby zas nevznikly nějaké dohady :).

      Vymazat
  5. super clanek! :) Mira je moc sikovny, mam uplne stejny jidelnicek jako ty tak proc nejsem taky tak hubena? :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Jste spolu strašně sladcí, vážně :). Super článek :).

    OdpovědětVymazat
  7. Nejvíc jsi měla 53 kg a pořád jsi jedla sladké? Cože??? :D Já chci taky! :D Já mám při stejný výšce 80 kg, už s tím něco dělám, ale jde to ztuha.. i když je to vděčný téma na psaní článků, to zas jo :D
    Syrion Divine blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono je dosť rozdiel keď sa niekto stravuje celý rok ukážkovo ako Peťa a proste na ten mesiac-dva mesiace skúškového pojedá len sladké, tak taký človek z toho priberie 2-3 kilá a po skúškovom keď nabehne na normálne ukážkové stravovanie a plus pridá k tomu pohyb, tak to ľahko zhodí za mesiac na pôvodnú váhu. Ja sama mám okolo 80 kg a viem, že tie kilá navyše sú tam preto, že jem skoro stále sladké-bud jogurty, sladké tyčinky, zmrzlinu, ono sa to nazbiera potom sa človek nemôže čudovať, že priberá. držím palce, nech sa vám podarí zvíťaziť nad kilami navyše
      Katka

      Vymazat
  8. Já Vás dva jako pár prostě žeru!!! :) Na zítra ráno mám naplánované stávání a běhaní (po hodně dlouhé době "zdravotního volna" a také nějaké době odkládání :) a Tvůj článek mi dodal více energie, tak snad to zvládnu :) Adéla N.

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek. Manžel to shrnul pěkně a líbí se mi i fotky k tomu. :)
    To jsi vysoká jako já, akorát já vážím o nějaké kilo víc. Každopádně z fotek jde poznat, že máš i svalovou hmotu. Není moc pěkné vidět hubenou slečnu, co se na ní ale všechno klepe, což není tvůj případ. :)
    Já toho sladkého sním méně tedy než ty, ale jinak jídelníček mám podobný. A cvičím 3x-4x týdně podle workoutů na Popsugartv. Teď jsem začala trochu i běhat, ale musím to zlepšit. :)

    OdpovědětVymazat
  10. To je skvělý článek. :) A děkuji za tip na aplikaci. :)
    A vypadat jako Ty, Peti, bych chtěla také. :) Prý padesát tři, když ses cpala. :D haha

    OdpovědětVymazat
  11. Kéž by byl můj partner taky tak aktivní :) On si jde rád zahrát tenis, zaběhat, do posilky.. ale raději s kamarády a se mnou max. badminton a nejraději jen flákáníčko, takže já chodím cvičit taky sama. Tohle mě trochu mrzí, že to spolu tak nesdílíme, jako vy dva :) (třeba se to změní, až spolu začnem bydlet :))

    OdpovědětVymazat
  12. Moc krásný článek i fotky.Čím fotíte ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme, tohle je Nikonem D90 a objektivem 85mm, aspon myslim :D

      Vymazat
  13. Clanek se mi moc libi:) je fajn, ze se snazite sportovat spolecne. No a musim samozrejme pochvalit postavu! 48 kg jsem nemela ani na stredni :D

    OdpovědětVymazat
  14. Behání a hlavně kolo jsou super věci. Už se taky těším, až budu mít po matuře víc času a pořádně si zajezdím. ^^ Jinak ůžu se zeptat na tu aplikaci? Je i pro androidy? A ohledně té gps, v mobilu ji mám, ale ještě jsem nezkoušela a netuším - je to placené nebo ne? Většinou mám čas, že mi to akorát odečte peníze, jestli se to nějak nespojuje s netem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to zdrama GPS i ta aplikace a jesti je i na androidy, to nevím,ale myslím,že jo, akorát mi ta GPS docela žere baterku....

      Vymazat
    2. Podobných aplikací je strašná spousta. Chce to jen pohledat a vybrat si tu, která bude nejvíce vyhovovat. Já mám třeba Cardiotrainer, který s mým mobilem spolupracuje skvěle, takže nemám důvod hledat další. A GPS žere baterku dost, ale v pohodě to zvládlo celý den na lyžích i dlouhé výšlapy.

      Vymazat
    3. Ja doporučuju RunKeeper :)

      Vymazat
  15. Teda hezký článek! Vy jste mě úplně nakopli něco dělat taky:D Ovšem nevím, jak dlouho mi to vydrží:D
    Jidelníček se tak nějak snažím dodržovat... Na procházky s přítelem taky chodíme, ale někdy to flákám:D..Teď v neděli jste si teda dali cca 7km:)) Ještě budu muset zapojit to kolo někam...:D Běh moc pro mě není kvůli dýchaníí....Jooo a přes zimu jsem si slibovala, jak taky budu cvičit podle JM, ale nějak k tomu nedošlo:))):///

    OdpovědětVymazat
  16. to nic Peta, ja mam 165cm a 43-44kilo :) a anorexiu teda nemam


    ale obdiv za cvicenie, to ja sa do toho nie a nie donutit :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já to ttaky nepřeháním, když nemám náladu nebo se necítím úplně ok, tak prostě nedělám nic, podle mě je důležitý to tělo poslouchat a nedělat nic přes moc.

      Vymazat
  17. Já krz nemoci a následné operaci zhubla přes 20kg během 5 měsíců ale takové hubnutí bych vážně nikomu nepřála a samozřejmě jakmile jsem se trochu zotavila a začala relativně normálně jíst kila šli nahoru rychlostí blesku do toho omezen pohyb a ejhle rok a něco po operaci a mám o 6kg navíc nad svojí normální váhu takže zítra si jdu pro permanentku na bazén a ve čtvrtek si jdu koupit kolo a do práce na kole bohužel v jídle jsme krz nemoci dost omezená ale věřím že to nějak udělám a těch 6kg zničím :-)

    OdpovědětVymazat
  18. To spalování ti závidím :) já při svý výšce 160 cm mám 57 kg. Mám trošku bříško, boky a vnitřní steha silnější, ale cvičim podle Jill nějakou dobu, plavala jsem, ted zase začnu a hlavně si potřebuju koupit boty na běhání, takže díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ty jo, co já bych dala za 48 kilo... Závist.

    OdpovědětVymazat
  20. Zítra ráno mám v plánu běh na Javorník, dnes jsem byla běhat na HUkvaldech, ajro mi zkrátka vlilo novou energii do žil. V září se s přítelem chystáme na Beskydskou sedmičku (extrémní přechod Beskyd, tak už je potřeba začít trénovat. Musím moc pochválit Váš článek i fotky, moc Vám to spolu sluší a je super, když někoho inspirujete k pohybu a zdravějšímu stravování. Já mám teď na blogu také článek o mém novém jarním jídelníčku :).

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/04/jarni-detox.html

    A zde nějaké to info o Beskydské sedmičce:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/09/knizni-tip-pocity-po-sedmicce.html

    Mimochodem, je to unikátní závod se skvělou atmosférou :-).

    Petro, mám moc ráda Tvůj blog, i když jsem zatím moc nekomentovala, jsem tady každý den :-)

    Pája (z Beskyd)

    OdpovědětVymazat
  21. Jé krásně napsaný článek! :) Také používám aplikaci Endomondo na běhání, ale ráda bych si konečně pořídila sporttester. Kromě běhání ještě miluju inline brusle a také občas cvičím podle Jill :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Kdybys měla zájem o sporttester, mám doma jeden použitý snad 5x. Ani už nevím, kolik stál, moc asi ne. Kdybys měla zájem, tak se ozvi na tomkmo@seznam.cz (do předmětu napiš sporttester, ať tě nesmažu jako spam :D) a můžem se nějak domluvit.

      Vymazat
  22. Super článek i fota!!! Díky za inspiraci Péťo! Jen nechápu, co se zde řeší v komentářích u příspěvku, který pojednává o výživě a sportu :D, některé lidi opravdu nechápu :(

    Postavu máš super, úplně akorát, éterickou a dívčí a nechápu proč nějaké trdlo napíše, že bys měla "přibrat"!! Podobné hlášky taky poslouchám a jsem na to alergická!
    Držím Ti palce a těším se moc na další příspěvky :)

    Aja
    www.beautypedia-byaja.com

    OdpovědětVymazat
  23. Super článek! Upřímně!...Co za debila je ten pseudovýživový poradce??? To se snad ani slušněji napsat nedá... Tvůj jídelníček je ukázkový, zdravý, myslím si že plný všeho, co člověk potřebuje, i bych vyzdvihla to, že jíš 5x-6x denně a ne třeba jen třikrát, dále že snídáš, že dokonce máš mezi snídaní a obědem zdravou svačinu! Navíc máš krásnou postavu (mně se strašně líbí), někdo třeba řekne, že jsi štíhlá až moc, ale pro mě máš dokonalou postavu. A i přes to přese všechno Ti "výživový poradce" řekne, abys omezila sladké a přidala víc zeleniny??? Toho člověka neposlouchej!!! A nebo ho poslechni, pokud chceš, aby se s z Tebe stal neurotický chudák. Člověk proboha sladké potřebuje a tělo si o to umí říct. Úplně bez sladkého to prostě nejde! Neřeknu, když někomu fakt jde o hubnutí, ale pro krásného zdravého štíhlého člověka jako Ty je debilitou radit "omezit sladké" - vždyť i tak sladkého nemáš v jídelníčku nějak extra. Možná dám příklad, se kterým se třeba tolik neztotožníš, ale někde jsem četla, že jak byla Iveta Bartošová na krabičkové dietě, že to s její psychikou taky šlo od desíti k pěti, právě kvůli tomu, že prostě snídaně obědy večeře - všechno samá zelenina a sladkou svačinou je tak trocha bílého jogurtu s jabkem (a to je teda sladký jako prase). Peťulo, fandím Ti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuju, no mě to taky překvapilo, ale poradkyně mi říkala, že bych měla vyhodit trochu těch sladkostí a místo nich přidat na zelenině, že jí jim málo,ale asi to myslela tak,že třeba dát místo těhle cukrů kvalitnější sacharidy, ne to jako úplně nahradit, protože to je blbost, to bych hubla a to teda fakt nechci.....jako jo,s tím asi souhlasim, že to bych mohla místo koláče dát celozrnný chleba s něčím, jenže známe to, koláč je prostě lepší a vzhledem k tomu,že nemám s postavou problémy, tak je mi to jedno,ale spíš aby to jídlo dodávalo potřebné živiny, to je to, o co mi jde, abych jich měla dostatek, hůř se mi totiž vstřebávají, i proto je pro mě problém přibrat......ono je to taky těžký, dneska je výživovej poradce každej druhej, stačí na to kurz a kulový tomu rozumějí, hlavně jsou zvyklý,že tam každej chodí hubnout,jenže nabrat svaly a přibrat je mnohem těžší, než zhubnout a s tím jsem zjistila tolik poradit neumí.....

      Vymazat
    2. Petro, asi před rokem jsem chodila cvičit do fitka a výživový poradce mi sestavil i jídelníček, vše tam bylo na gramáž, čokoláda byla jednou týdně (v pátek) a v neděli jsem si na oběd mohla dát co jsem chtěla a po tom obědě dokonce i koláč! Nějak extra na sladkým závislá nejsem, ale tohle jsem nedala hlavně kvůli nervům, prostě toho sladkého potřebuji víc a taky jsem si musela přidat víc jídla, prostě bych musela sníst vagón zeleniny, abych neměla hlad, což jaksi přesahovalo dané možnosti, tak jsem si přidala pečivo, přílohy... Každý jsme jiný, takže rady tvé výživové poradkyně bych asi tak vážně nebrala, navíc fakt nepotřebuješ zhubnout. Můžeš to ale zkusit - místo jedné porce sladkého si dej sacharidy nebo zeleninu, ale pokud ti to nebude vyhovovat, tak se na to vykašli. A co se týká nabírání svalů, tak bez proteinu v prášku a pořádného posilování to nejde - mám vlastní zkušenost. Ani z tvarohu, čočky a šmakouna tolik bílkovin nenasbíráš. Problém je, že tělo si na protein v prášku tělo zvykne a když přestaneš, tak zase za měsíc budeš bez svalů. A na závěr si dovolím ještě radu - poslouchej vlastní tělo a hodně pij (pochopitelně myslím vodu). A pozdravuj manžela:-)

      Vymazat
    3. Mě tedy ten jídelníček přijde nabitý sladkým :) Ale pokud ti to nijak neškodí (evidentně ne), tak je to v pořádku. Já se chystám na perník z žitné mouky, která je zdravější, než pšeničná, navíc do něj přidám otruby, tak snad se povede. Jo, kde jsou ty časy, kdy jsem byla štíhlá, ale snažím se tam zase propracovat. Jinak Péťo, držím palce na boj s nemocí, ať už je to jakákoliv, co tě trápí! :)

      darig

      Vymazat
    4. Jde také o to umět "sladké" v jídelníčku nahradit. Kámen úrazu je, že pod slovem sladké si každý představí něco jiného. Nejlepší je sáhnout po ovoci a doplnit ho o ořechy a semínka či sušené ovoce a opět záleží na množství. Na mém blogu mám pár tipů na zdravé stravování. :)
      http://thenotebookofmylifestyle.blogspot.cz/
      Taky bych chtěla doplnit, že lidé co se stravují zdravě nemají vždy za svůj cíl zhubnout. Je to prostě životní styl. :)

      Vymazat
  24. Hezký článek, moc vám to sluší.Manžel je sympaťák, Petra je krásná žena...

    OdpovědětVymazat
  25. Super článek :)
    Já jsem se v únoru pořádně obula do cvičení, chodí třikrát týdně plus nějaký ten pohyb doma.... Jediné co mi dělá problémy je to pravidelné stravování, pracuji s lidma, takže ne vždy je čas něco sníst ke svačině, jako napˇríklad včera jsem se od rána do večera nezastavila a pak jsem byla v takovém stresu že jsem i oběd vlastně zhltla :( musím to jídlo ješte nějak vykoumat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se mi bohužel taky občas stává, někdy neni čas,ale snažím se být v klidu a na to jídlo si ho vždy v klidu udělat

      Vymazat
  26. Ahoj Peti, jste krásný pár! :-) Ten společný sport vám závidím, můj přítel na to moc není, takže když chci sportovat tak sama, ale každopádně od ledna cvičím pravidelně 3x týdně a jsem maximálně spokojená :-) S tou VŠ a dlábením sladkého přes zkouškové Tě plně chápu, já za VŠ přibrala 30kg!!! Úplně nejhorší byly státnice... Ale to už je za mnou, ted už nezbývá nic jiného než těch pět let napravit a odměnit tělo za to, že to vůbec se mnou vydrželo :-D Pěkný den, Evča :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to úplně chápu, stres a člověk je na sladkém, jen se válí v učení , to je pak hned, já moc nepřibírám,ale to jsme měla nahoře těch 5 kilo fakt asi za 3 týdny tenkrát....

      Vymazat
  27. Peti a Míro,

    moc moc moc Vám děkuji za skvělý článek, těšila jsem se, až se tohle téma objeví. Jste OBA neuvěřitelně sympatičtí a tolik Vám to spolu sluší! A tedy nejen spolu, Míra je veliký fešák, zkrátka mám slabost pro vysoké a ramenaté muže - navíc s brýlemi... :-) a Peti Ty vedle něj krásná jako panenka... Moc Vám fandím a držím palce nejen do dalšího blogování. Jste pro mě velikou inspirací a určitě budu mluvit za všechny, když napíšu, že jsme moc rádi, že Vás máme!

    Klára V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, moc děkujeme za podporu, toho si vážím :)! Míru jistě tvůj komentář potěší, to se zas doma nevejde do futer :D :D.

      Vymazat
  28. Super článek, Peťul :). I já se snažím občas trochu sportovat, teď Blogilates :) A hlavně mě baví výlety na kole..

    Jinak jídelníček super - jen bych se bála toho pangase (nechci poučovat, ale lidé si myslí, že je to zdravá ryba a opak je pravdou :( ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, no já toho o pangasovi četla plno,ale vyplynulo mi z toho, že hodně jsou to hoaxy ;), tak nevím, kde je pravda, mně vyhovuje,že nemá kosti :D

      Vymazat
    2. To já taky četla a byla jsem z toho v rozpacích, ale když mi pak kamarád (který rybaří po celém světě vč. Vietnamu, ... ) řekl, že to nejsou jen pomluvy a ukázal mi vše na foto, tak jsem ho přestala raději jíst.. ale s těmi kostmi máš pravdu :)

      Vymazat
    3. brr, no tak to už mě taky teda přešla chut :(

      Vymazat
    4. Magdaleno co to zas meleš za sračky? A kamarádku královnu třeba nemáš. Samozřejmě nic z toho není pravda!!

      Vymazat
    5. Dante Alighieri24. dubna 2013 v 0:33

      A proč je ta ryba teda nezdravá? Když už holky něco nakousnete, tak aspoň mluvte konkrétně. ;) Díky.

      Vymazat
    6. já jsem tedy četla, že jsou chovány v hrozných podmínkách, špatné vodě a že se proto v jejich mase usazují kovy či co,ale právě nevím,co je na tom pravdy

      Vymazat
    7. My jsme pangasia předtím taky jedli, ale už jsme přestali. K našemu rozhodnutí přispělo nejen přečtení pár článků, ale především poslední pangasius, který chutnal jako hadr na nádobí. Tak to alespoň přirovnal manžel :D Radši si koupíme čerstvé pstruhy (necháváme si je zabít a vykuchat) a ty potom potřu směsí oleje, soli a česneku, naplním plátky citrónů, posypu kořením na ryby a zabalím do alobalu. A pak stačí jen upéct, v létě ugrilovat. Jako přílohu máme většinou chleba a hromadu zeleninového salátu (zelenina vypěstovaná na zahrádce) Perfektní :) A pokud si předtím zahrajete badminton, je to ještě lepší. Večer zahrajeme karty, posloucháme rádio, no zkrátka pohodička :)

      Vymazat
  29. Super článek, máš ideální postavu :)

    OdpovědětVymazat
  30. Úžasný článek :-) ... Také se snažím zdravě a pravidelně stravovat, sportuji ... takže dělám co můžu :-) Wau, já mám 163-165 a vážím konečně 53kg :-) To by jeden řekl, že jsem oproti tobě tlouštík :-) Já mám zas postavu po tátovi a taky moc nepřibírám :-( Ale dělám pokroky, už neshazuji a jsem nadmíru spokojená :-D Ale tobě to takhle sluší, patří to prostě k tobě :-) Peťula

    OdpovědětVymazat
  31. Jooo, další kila budou dole :)

    OdpovědětVymazat
  32. Jídleníček máme víceméně podobný :)Jinak obdivuji tvoji postavu. Já můžu jíst sebedietněji a cvičit sebevíce a stejně bez efektu.

    OdpovědětVymazat
  33. Ahojky Peťul,
    tohle je super článek, moc Ti závidím, že si můžeš takhle dopřávat.. Já se musím v jídle hodně omezovat, sníst, co sníš za den ty, tak bych měla zachvilku metrák :( :D:D:D Já si sladké dopřávám tak jednou týdne.. když už :D:D

    OdpovědětVymazat
  34. Bezvadný článek a skvělé fotky :) Úplně jste mě namotivovali, abych s přítelem taky začala běhat. Chodíme na procházky, jezdíme občas na kole, hrajeme badminton, ale běhat jsme ještě nebyli..

    OdpovědětVymazat
  35. Super článek! :-) Já mám bohužel taky zdrav. problémy, musím se hlídat a v podstatě díky tomu asi ani nemám šanci nějak ztloustnout. Nějakou dobu aktivně nesportuji a jsem hubenější, než jsem byla. . Tím chci jen zdůraznit, že to vážně není jen o jídle a cvičení. Někdo prostě nemůže být hubený, protože mu to prostě tělo nedovolí, ale je fajn se pak cvičením aspoň zpevnit :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Díky oboum za článek :), ty fotky jsou moc inspirující. Nejradši bych si sama teď nasadila boty a vyněkam vyběhla, ale musím počkat, až doberu antibiotika, chjo :(, to ale určitě nikoho nezajímá. Spíše jsem se chtěla vyjádřit k některým komentářům, nemyslím si, že by někoho mělo zajímat, kolik Petra váží, jestli chodila do školky/základky/střední nebo vysoké. Hlavní je, že má super blog a je svá :) Em

    OdpovědětVymazat
  37. Závidím ti tvojí výšku. Já měřím 176 a moc dobrý pocit to není.Podpatky jsou pro mně tabu, protože i bez podpatků jsem vyšší, než někteří chlapi. Jinak super článek:)

    OdpovědětVymazat
  38. Děkuji za hezký článek a inspiraci. :) Souhlasím s příspěvky výše, že jste krásný pár a moc vám to spolu sluší. Prostě jste se našli, rozumíte si a hodíte se k sobě! Moc hezky si rozumíte, chováte se k sobě pěkně... myslím, že jste vzorem pro hodně lidí :) Mějte se pořád rádi. Kačka

    OdpovědětVymazat
  39. Nejlépe se hubne sexem, na to nezapomínat ;) :D XOXO

    OdpovědětVymazat
  40. Musím donutit manžela a sebe taky začít víc sportovat, jsme pěkní peciválové poslední dobou.
    Já si vždycky myslela, že jsi mnohem vyšší! Aspoň 175:)Měřím stejně jako ty, ale vážím 56, ale tlustá si naštěstí nepřijdu, ale byli doby, kdy jsem vážila 49 a všichni si kolem mě si mysleli, že nejím, anorexie atd., ale paradoxně jsem jedla jako o závod, prostě paráda metabolismus, ale na prahu třicítky se to teda trochu změnilo:) Už potřebuji pohyb, ale donutit se...

    OdpovědětVymazat
  41. Super článek. A fotky... Chválím. Je to super počtení.

    OdpovědětVymazat
  42. Teda Peto ty mas uzasnou postavu, klidne si trochu ty cokosky dopravej :-) na anonymy kaslat, zvlastni, ze se nikdy nepodepisou, evidentne maji co schovavat, vsadim se, ze ma kompem sedi tlusta umastena nicka, co na tebe zarli, na takovy lidi se vybodni :-) Ja momentalne zacinam s fitboxem, je to uzasne navykova vec. Tak uvidime.

    OdpovědětVymazat
  43. Tvé tělo bych chtěla mít... sníst tolik sladkého a ještě na noc a nic se Ti nikam neuloží.. :( To já si dát čokoládu na noc, nebo piškoty tak mám hned o dvě kila navrh.. a to sportuji a všechno..!!

    Lucka

    OdpovědětVymazat
  44. Super článek ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Tvůj blog se mi líbí, seš krásná vše je super, ale poslední dobou mi začíná dost vadit, že všude cpeš manžela.Upřímně články, která jsi dělala sama mě bavili více..Třeba video občas je zajímavé, ale poslední dobou je to jen manžel, manžel, manžel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O čem furt taky psát, je potřeba zveřejňovat co nejvíc videí, když jí Youtube za každé kliknutí platí, ale to se tady nezveřejní o tom se nesmí mluvit. Tak jen klikejte i na další články o ničem...

      Vymazat
    2. :D tak to jsme se pobavila, je vidět, že o tom prd víš a závidíš i nos mezi očima, i když neni co, kdyby mi youtube platilo za každé kliknutí,to bych se fakt měla,ale takhle to bohužel fakt nefunguje

      Vymazat
    3. A kdyby to tak bylo,coz neni,rada bych Péti klikala na YT klidne i cely den.Ja sice jsem taky anonym,ale asi nejsem vymastena pipka ,co nevi,jak se chovat...NECHAPU tohle chovani.Snad to Petu nijak neovlivni,blog je uzasny.
      Marketa

      Vymazat
  46. Ahoj Péťo,
    musím se přiznat, že Ti závidím, já jíst jako ty, tak vážím alespoň o 10kg víc :0(
    Osobně se snažím mít 5 jídel denně a mezi nimi tak 2,5-3hod. Sladké mám max jedno jídlo denně, ale bohužel ne dopoledne, ale častěji až odpoledne (nejčastěji bílý jogurt a sladký loupák), což je chyba. Ale popořadě:
    Snídám krajíc chleba se sýrem, zeleninou a 1/2l čaje (bílý, bylinkový, roiboos).
    Svačím o něco menší krajíček chleba (pečivo moc nejím), též nejčastěji se sýrem, kouskem zeleniny a slabou kávu s trochou mléka.
    K obědu mám nejčastěji těstoviny, salát, luštěniny nebo rizoto.
    Odpolední svačina, jak jsem již řekla, bývá hříšná - sladká - jogurt bílý, lipánek (nebo něco podobného), buchta, koláč .... a opět slabé kafe s trochou mléka.
    K večeři mám nejčastěji zeleninový salát, občas s plátkem masa.
    K tomu přes den vypiji tak 2l nesladkého čaje (ne černý ani ovocný, jinak je mi to jedno) nebo vody.
    Maso mám tak 3x do týdne (jsem líná jej po práci vařit - obědy v práci nemáme, musím si nosit z domu) a ovoce také tak, protože je dost sladké a ty vitamíny dostanu ze zeleniny.
    Nejsem tlustá, to ne, ale ráda bych měla tak o 5kg méně, ale přestože jím (dle mého názoru docela zdravě), tak se má váha ani nehne. V okamžiku, kdy začnu intenzivně sportovat, a je šance na zhubnutí, ale nejsem schopna tento jídelníček udržet a má spotřeba (zejména sladkého) nezvladatelně stoupá ;0))
    S pozdravem, Šárka
    PS: Řeči o pravopise a VŠ mě vážně pobavili. Já VŠ mám, ale chyb píši jak na první pomocné. O tom to není, pokud tedy někdo nemá vystudovaný český jazyk, to by asi měl mít pravopis v malíčku.

    OdpovědětVymazat
  47. Péťo ty máš úžasnou postavu :-) Já miluji bedminton, jízdu na koni a fitness, ale v jídle se tedy moc nedokážu omezit, prostě hřeším na dobrý metabolismus :-)

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj Péťo a všechny holky co tě čtou ;-) Tak tímhle tématem jsi mi kápla maximálně do noty! Na téma sport, hubnutí bych mohla psát romány. Ale zkrátím to...jelikož nemám tak šikovný geny jako ty,tak musím svou postavu více trápit cvičením a hlídat si jídelníček. Naštěstí mám přítele blázna do cyklistiky a do lyžování (dokonce nešetřil a "vytunil" mne jak na kolo,tak na lyže včetně nového kola a lyží :-) Takže mne táhne tímto směrem :-) Jinak střídám sporty,protože za čas se vám to stane rutinou,nevidíte v tom už motivaci a i svaly na stejný druh pohybu reagují hůře. Já to poznala na vlastn kůži, jelikož jsem celou zimu chodila plavat do bazénu,doma cvičila na eliptickém trenažéru a od minulého týdne přidávám běhání, in-line a nohy mne bolí,jako bych celou zimu ležela na gauči.
    Jídlo jsem řešila rovněž s poradkyní(mé jednostranné diety se totiž míjely účinkem..já byla unavená,hladová a váha kolíslala), která mne naučila chápat o čem ta zdravá výživa je....což je vypít denně hodně tekutin (já dám denně 3-5 l/den a vůbec mi to nepřijde)prostě si tělo na ten příjem zvyklo a žádá si to. Málo solit, jíst více zeleniny a ovoce(já vím je to klišé,ale je to fakt důležitá vláknina pro to,aby tělo makalo jak má), jíst často (asi tak po 3 max.4 hodinách-na delší pauzy mezi jídlem). Z pečiva jíst žitný chléb,z jogurtů je nejideálnější Activa(aspoň pro mne ;-). A pokud mám chuť na sladké snažím se najít zdravější náhražku...oříšky, vlákninu od Bonavity a cokoliv kde je skořice (ovesná kaše atd.) :-) P.S.: A kydž chci zhřešit,tak nesním celou čokoládu,ale zaženu chuť 2-3 kostkama ;-) Takhle si postavu udržuji a nehrozí žádný jojo efekt. Jo a je rozdíl mít zdravou stravu a dietní stravu,tak na toholky bacha ;-) Přeji pěkné jarní dny, hlavně pohodu a mít se ráda taková jaká jsem :-)

    OdpovědětVymazat
  49. Moc hezky udělaný článek! Taky se chystám na běhání, zatím jen chystám:-) Potřebovala bych nějakého parťáka, abychom se vzájemně dokopali.:-)
    Jinak na jídelníček jsem zůstala zírat s otevřenou pusou, takhle jíst já, kila by mi letěla nahoru přímo raketově. Tichá závist, že si tohle můžeš dovolit a nepřibereš. Má to tak někdo štěstí na výtečné spalování:-)
    Já shodila přes zimu 12 kg, ještě dvě kila a jsem na svém. A musím říct, že to chtělo sakra dietní jídelníček - ráno bílý jogurt, v poledne výživnější polévku a kousek pečiva, večer už jen obrovskou mísu salátu se sýrem/kefírem/kuř.masem. Toť vše. Pak honem jít spát, než mi začne neúnosně kručet v žaludku.:-)
    Naštěstí mi takový jídelníček naprosto vyhovuje, zvykla jsem si, cítím se po něm skvěle, takže se stejně budu stravovat i nadále.
    Ale ta Mírova zmrzlina a kafe do postele k TV.....ach jeeeee!!! :-)))

    OdpovědětVymazat
  50. Podle BMI indexu máš Petro rizikovou "PODVÁHU" - oslabení imunity, riziko osteoporózy..možná časem budeš ztrácet menstruaci. Je to špatným stravováním, nebo zdravotními problémy...nevyřeší to jen zvýšený podíl ovoce a zeleniny, ale plnohodnotné potraviny s vlákninou, oříšky apod. Buchty a sušenky jsou kalorie plné cukrů... Doporučuji též pravidelně posilovnu s "trenérem", který pomůže s nabytím svaloviny. Jinak si zaděláváš na veliký průser. Tolik k tvé životosprávě. Nanučky večer v posteli a běhání nebudou to pravé:)))..Radši třetinku pivka, to se doporučuje i na problémy žaludeční, trávící...Tak životosprávě zduř!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě BMI je do jisté míry dost přežitek, vůbec to nezohledňuje složení těla, hlavně jako já za to nemůžu, mně se blbě vstřebávají živiny a díky tomu a zažívacím problémům s tim prd nadělám :D.....oříšky a potraviny s vlákninou jím taky,ale s trávením vlákniny mám právě problém,takže toho nemůžu zas tolik, ale to je na širší diskuzi,to tu nebudu raději pitvat nebo se toho zas někdo chytne ;).

      Vymazat
    2. Proboha to jsou řeči :D... BMI mám v podstatě stejné, ale to je jen takové orientační, jde taky o to kolik tuku, svalů a vody v sobě člověk má, jak má aktivní život, jaký to má vliv na organismus a podobně. Hned se tady pohoršovat nad tím, že má někdo "rizikovou podváhu" je vážně na hlavu :D... A hlavně Peťa určitě ví jak na tom je, i bez neznámého člověka :D

      I.

      Vymazat
    3. Anonymní23. dubna 2013 21:04 Di se bodnout "experte"!

      Vymazat
  51. fakt mě baví, jak se tu všichni zase chytnou jednoho slovíčka a musí to řešit a rozpitvávat, jako by jim snad do toho něco bylo :D to se fakt člověk musí smát :D

    k tématu - já začala pravidelně cvičit od ledna. první měsíc jen tak lehce, aby to se mnou hned neseklo (:D :D), a od února s Jillian. myslela jsem, že to budu střídat, ale nikdo jiný mě zatím neláká, její cvičení mi sedlo a baví mě, tak v tom pokračuju :) na Zuzku třeba zatím nemám odvahu :D

    a postavu máš fakt krásnou!

    OdpovědětVymazat
  52. Páni skvělej článek! Myslím že skvelej typ, moje zimní bříško už by potřebovalo trošku zhubnout! :D

    http://wavesofourlifee.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  53. Mírův článek je bezva! Jeho podání se mi moc líbilo.
    Zábavné, vkusné a čte se to samo. A mužský element k nezaplacení!
    Palec nahoru...
    a Fbloger s adidaskami? Proč ne! :)

    OdpovědětVymazat
  54. Po dlouhe pauze opet komentuji clanek :) Driv jsem sledovala vic blogu, ale ted uz me to nejak moc nebere, ale na Tvuj blog chodim stale a porad me neprestava bavit :) Jsi tak pozitivni clovek, ze mi to vzdycky zvedne naladu a fakt cekam na kazdy novy clanek!
    Jinak Endomondo taky pouzivam, libi se mi, jak tam jdou pridavat pratele a jak muzu sledovat jejich sportovni vykony. Jinak doufam, ze se doziju dne, kdy budes mit v televizi Tvou vlastni show treba i s manzelem, to bych byla moc rada :)

    OdpovědětVymazat
  55. To je sila, ako su ceske top blogerky zamorene neslusnymi diskuterkami, co sa vypytuju na najsukromnejsie sukromie!!! Podla mna si Petra prilis slusna...myslim, ze by si vobec nemala reagovat na taketo otazky. Cim viac sa snazis odpovedat, tym su niektore diskuterky este doternejsie. A cim viac o sebe povies, tym viac Ti budu moct ublizovat ludia, s ktorymi sa stretavas napriklad na pracovisku...ceskolovenske malomesto - to je maly ale zakerny rybnicek! Bud opatrna! My, co sem chodime kvoli mode a kozmetike sem budeme chodit aj bez toho, aby si nas informovala ci mas alebo nemas VS !!!
    pozdravujem
    e.

    OdpovědětVymazat
  56. Co bych za tvou postavu dala.. ;) Jinak moc hezký článek a do tvého soukromí se ti rejpat rozhodně nebudu ;)

    OdpovědětVymazat
  57. Jsi vazne az moc hubena, az me to desi. Ale je pravda, ze znam devcata, co maj taky tak dobry metabolismus, a jestli si teda takovou vahu drzis stabilne a nemas zadne souvisejici zdravotni potize, tak to je snad v poradku.
    Jinak stravovaci prohresky moc dobre znam. Kdyz se ucim, tak jen dlabu (sice spis slane, ale obvykle nic zrovna dvakrat zdraveho a doplneneho radnou davkou cokolady), a v den zkousky vetsinou skoro nejim. Maminka me za to rozhodne nechvali, vyzivovej poradce by asi taky nebyl nadsenej

    OdpovědětVymazat
  58. Obvykle nekomentuji, ale Peti musím říct, že Tě strašně moc obdivuji, že se nenecháš rozhodit některými lidmi, kteří Ti píší ty šílenosti, které se tu objevili. Nevím, co si tím kdo chce dokázat, jestli si chce někdo zvyšovat ego, ale já bych se styděla vyplodit něco takového. Tvoje články a videa jsou super moc Ti fandím a přeji úspěch, protože vedeš opravdu velmi kvalitní blog, na kterém je vidět, že ho děláš s láskou s z těch tvých videí mám vždy lepší náladu :), působíš na mě velmi pozitivně. Článek je super a jen tak dál, hrozně se mi líbily videa o životosprávě, ještě by jsi mohla klidně nějaká natočit :). Hrozně se mi líbí, jak s tebou spolupracuje manžel a jak tě podporuje. Mějte se hezky a nenechte si kazit dny lidmi, kteří za to nestojí.
    Ahoj Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, hrozně moc děkuji za podporu, no jo, lidé jsou různí, já jsem už časem vůči těmto věcem nějak otupěla, ono to snad ani nemá cenu vysvětlovat a řešit, stejně si budou mlít svou :).....

      Vymazat
  59. Péťo super článek.Moc se mi líbí jak se manžel zapojuje a že tě tak podporuje v tom co děláš:) Je vidět, že jste šťastní a moc Vám to přeju!
    Jak tu holky píšete, že byste přibraly 10 kg kdybyste jedly jako Péťa, tak si myslím, že je to především tím, že svoje tělo trápíte hlady. Samozřejmě každý jsme jiný, ale faktem je, že když někdo jí cca 3x denně a opravdu dietně, tak tělo trpí a není se pak čemu divit, že když by přešel na stravování jako je tohle tak okamžitě nabere kila. Podle mě je to běh na trošku delší trať, jakmile se novému režimu tělo přizpůsobí, tak přestanete nabírat a naopak byste ještě shodily a hlavně si tu váhu udržely:) Opravdu to není o dietě ale zdravym životním stylu celkově. Já jím opravdu hodně, cca tak jako Péťa jen tolik nemusím sladké a nikdo mi to nevěří:) Mám 164 cm a vážím max. 50 kg. Podle mě je to právě díky tomu, že to tělo dostává pravidelně co potřebuje a metabolismus díky tomu běží prostě rychleji než u těch co tvrdí jak by z podobné stravy měli 100 kg :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas :)

      I.

      Vymazat
    2. Moc děkuju a to já taky souhlasím, já jsem dřív taky nebyla zrovna vzorná a můžu potvrdit, že mi přijde, že víc a pravidelněji jím, tím je pro mě těžší přibrat,i když bych třeba i ráda ;).

      Vymazat
  60. Já vždycky žasnu nad tou úžasnou kompozicí fotek. Manžel je fakt moc šikovný fotograf :) A mě tyhle články náhodou baví vždycky. Je potřeba dát někdy kosmetiku odpočinout. A závidím ti tvou skvělou postavu, já mít takovou, tak si pískám :D

    OdpovědětVymazat
  61. Tak Péťa se tu z dobré vůle snaží radit,dělí se o své zkušenosti a své soukromí a někdo má ještě tu drzost jí osočit,že si vymýšlí? Co je vám lidi po tom,jakou má kdo školu?

    OdpovědětVymazat
  62. Výborne, že niekto štíhly sa priznal k tomu, že je :) Aj s občasnou stravou z McDonaldu človek schudne spíš než s nerozumným hladovaním.

    A prosím už toľko nieriešte kto koľko váži, vyzerá to tak že polovica ženskej existencie je o hmotnosti. Buďte šťastné a neriešte toľko váhu, krása je aj o iných veciach. Nedá sa to počúvať keď dievčatá so zdravou váhou stále frfľú, že sú tučné!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!