Peklo jménem barevné oční čočky

by - 12 dubna

Krásný den všem,

tak dneska zabrousíme do úplně jiných vod. Na facebooku jste si odhlasovali, že byste dnes chtěli článek o kontaktních čočkách, no tak tedy dobře, stejně byste tomu neunikli, tohle vám totiž musím ukázat, ať se taky pobavíte...
To bylo tak, jednoho dne mi přistál ve schránce mail s nabídkou na spolupráci od eshopu prodávajícího kontaktní čočky, konkrétně www.barevnecocky.eu , popravdě řečeno jsem nejdříve slušně odmítla, i když jsem si už kolikrát pohrávala s myšlenkou, že bych to ráda zkusila, přecejen kdo by nechtěl vyzkoušet modré nebo zelené oči, já teda jo, jsem pro každou ptákovinu......Mám ale dost citlivé oči a často trpím na záněty spojivek a tak jsem si říkala, radši na to prdím, nakonec mi to ale nedalo a došla jsem se na to zeptat ke svému optikovi. Tam mi řekli, že není důvod, proč bych to nemohla zkusit, že to není kontraindikace a že pokud není zánět spojivek akutní (já to mívám spíš z únavy očí, infekční ne), tak to klidně vyzkoušet můžu a uvidím, jestli mi to bude vadit nebo ne. Samozřejmě je dobré si na první aplikaci zajít a nechat si oči přeměřit, hlavně v případě, že máte dioptrie, protože ty se u čoček a brýlí mohou lišit. Já jsem si na první aplikaci zajít chtěla, ale když mi řekli, že to stojí 700,-, tak jsem se teda radši zeptala bráchy, který čočky nosí a našla si dostupné informace na netu. Rozhodně vám ale neradím, abyste na měření nešli, pokud chcete čočky nosit pravidelně a déle, tak je to jistě nezbytná věc, abyste si nepoškodili zrak. Já jsem je ale jen chtěla zkusit nasadit, jak v nich budu vypadat a vzhledem k tomu, že se tyto čočky vyrábí jen s jedním zakřivením, tak jsem uznala, že by to v mém případě asi k ničemu nebylo a že si tam dojdu, až když je budu chtít fakt nosit a vybrat si nějaké osobně.
Ještě než přejdu k aplikaci, tak musím uvést, že původně se tento článek měl jmenovat nejlepší líčení k modrým očím a neměl být primárně vůbec o čočkách, představovala jsem si totiž, že budu krásně modrooká (blondýna :D, mám divoké sny) a že vám ukážu, jaké stíny barvu modrých očí nejvíce podpoří, ale vzhledem k tomu, jak tyto čočky vypadají a že jsou přirozené asi jako osina v zadku, asi by se víc hodil název líčení na zombie walk (mimochodem bude v Praze 1. června)........





Abych tedy přešla k jádru pudla, je to moje první zkušenost s kontaktními čočkami a poté, co jsem se dozvěděla, že mi žádný zdravotní problém nebrání v tom je vyzkoušet, rozhodla jsem se eshopu odepsat, že bych to teda zkusila, jelikož mi to přišlo jako docela zajímavá věc, která může blog oživit (ok, teď když vím, jak v nich vypadám, nezdá se to až tak dobrý nápad, ale kdo to mohl vědět, že výsledek bude podobný jako když přijde paní ke kadeřnici, že chce trochu oživit a odejde se žlutohnědočerveným melírem ala Hempšírka). Musím tedy říct, že komunikace s eshopem byla velmi příjemná a rychlá a že jsem si nechala úplně poradit (ehm, bez urážky, ani to se neukázalo jako zrovna šťastné řešení), moje přání bylo modré nedioptrické čočky, vhodné pro citlivé oči a aby byly hlavně co nejvíce přirozené....no jak se to povedlo můžete posoudit sami z fotek, ale pokud nemáte šedý zákal, tak je vám asi jasné, že moc ne. Respektive takhle, já mám docela ráda filmy o nadpřirozených věcech, ufounech a  tak, takže mě to potěšilo v tom smyslu, že bych si teď mohla s přehledem v nějakém kousku zahrát, ale jinak je tedy výsledek tristní.
Tristní byla i první aplikace, ačkoliv jsem si vyslechla rady lidí, co čočky nosí, přečetla plno věcí na netu a koukla na specializovaná videa, tak do praxe to má daleko, ta čočka je prostě podle mě hrozně široká a byl hrozný problém ji do oka dostat, jakmile jsem se k oku přiblížila, začla jsem hrozně slzet a mrkat, i přesto, že jsem se koukala jinam a nasazovala od vnějšího spodního koutku přičemž jsem se dívala nahoru a opačným směrem. Nakonce se mi to povedlo, ale jaké bylo moje zděšení, když jsem se viděla v zrcadle, to vám asi nemusím popisovat. Jo, mám v těch čočkách větší oči, ale tohle někdo fakt normálně nosí a přijde mu to normální? Kam jinam se to dá vzít než na zombie walk? A proč v tom sakra vypadám jako nártoun (já vim, že je to roztomilý zvíře,ale...), když to měly být modré přirozené čočky a co tam dělá ten černý olympijský kruh okolo?! Abych to zkrátila, jímala mě hrůza, která ovšem neskončila nasazením čoček. Bezprostředně po aplikaci mi začly hrozně slzet oči, opravdu hodně, takže namalovat se bylo zhola nemožné, ale upřímně, stejně bych vám těžko ukázala líčení, které podtrhne krásu modrých očí, uznejte....
Za chvilku se to docela uklidnilo, rozmazaně jsme neviděla, i když jsem pořád měla pocit cizího tělesa v oku, ale už to šlo, nicméně jsem v nich opravdu nikam nevyrazila a za chvilku sundala a to byl ten další kámen úrazu! Šmarjá, svině jedny klouzavý, vždyť to vůbec nejde chytit do prstů, všude ukazovali, jak se to jednoduše stáhne k okraji oka a hotovo a ted to vůbec nejde, je to jako když natáhnete pružinku,jakmile to pustíte, ono se to posune zpět do původní polohy a jelikož se nevyžívám v hrabání se v oku, tak to bylo teda fakt utrpení, nakonec se ale zadařilo a čočky byly úspěšně venku. Přiznávám se vám dobrovolně, že tyhle čočky už tedy znovu zkoušet nasazovat nebudu, nikdy, fakt ne. Jestli ještě nějaké zkusím, tak opravdu menší a PŘIROZENÉ. Tak já nevím, asi to nakonec není ani moc recenze jen jsem si tu ulevila, jaký jsem kopyto, že si neumím vyndat a nandat čočky. Upřímně obdivuju všechny, kdo to dokáží doslova bez mrknutí oka a hluboce se před nimi skláním, služebníček.
Na závěr bych chtěla přes všechny psychické újmy čočkami způsobené, poděkovat moc eshopu za příležitost čočky vyzkoušet, asi přecejen nejsem ten pravý člověk, který by měl soudit kvalitu a vzhled čoček, radši se budu držet svého kosmetického kopyta, i když se přiznám, že mi vrtá hlavou co kdybych zkusila nějaké jiné, teď když už si to "umím" nandat, přinejhorším bych na to mohla vybírat vlezné a předvádět se jako atrakce (no jo, já vím, někteří anonymové, že to už dělám, to si dneska asi zas počtu, co :D....).








 
edit: Ještě přidávám vyjádření eshopu, aby to nebylo jednostranné a musím ještě znovu zopakovat že ze strany dodání a pod. proběhlo vše v nejlepším pořádku ;):
 
Dobrý večer Petro,

děkuji za publikování článku.

Mrzí mě, že Vám čočky neslušely, což se bohužel ne vždy povede. Každé oči jsou trochu jiné a i krycí čočky budou pracovat s Vaší přirozenou barvou očí. Jinak k výběru a mému doporučení. Kdybych věděl že nemáte zájem o optické zvětšení očí, což je jeden z důvodů, proč se barevné čočky pořizují, poradil bych Vám jiné čočky. O tom černém proužku píšeme přímo v popisu čoček, který jsem Vám již předtím posílal. S tou přirozenou barvou jsme se ve Vašem případě ale seknul :-)

Jak jste psala, tak barevné čočky se většinou vyrábí pouze v zakřivení 8,6. To sice vyhovuje více než 90% lidí, ale souhlasím s Vámi. Vždy doporučujeme návštěvu kontaktologa, nebo očního lékaře, který vhodnost čoček určí.

To, že Vám ani neseděly je škoda, bohužel z hlediska citlivých očí bych příště opět doporučil GEO čočky (byť nejspíš sérii Nudy, která nemá ten černý kruh :-)). Ty jsou z barevných čoček v tomto směru technologicky nejdále. Pouze je u nich potřeba kontrolovat, zda se jedná o originály, jelikož zejména v zahraničí se často prodávají Čínské padělky. (Proto mají tu malou zelenou nálepku, která po setření ukáže unikátní kód, který se dá na stránkách GEO ověřit.) To, že Vám oči po prvním nasazení slzely je bohužel normální a s obyčejnými čočkami to bývá nejinak :-).
 

You May Also Like

101 komentářů

  1. Ahoj Peti,
    v poslední době se mi strašně zhoršil zrak, takže brýlím se nevyhnu... :(. Samozřejmě, že jsem přemýšlela, že si místo brýlí pořídím čočky - dneska je to už vcelku běžné, několik mých přátel má čočky, nebo brýle...Ale už jenom představa "hrabání" se v oku a strkání tam čočku je pro mě děsivá. Jsem na to strašně náchylná (vyhrabat spadlou řasu v oku je pro mě nadlidský výkon)...nicméně po přečtení tvého článku musím nad čočkami stále přemýšlet...možná se nakonec "rozhoupu" a pro čočky se rozhodnu..díky za bezva článek ...Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele neboj:). Zvykneš si na to hrábání se do oka a potom už ti nebude připadat divný si tam sahat:). Já jsem vždycky nesnášela kapky do očí a podobný činnost, ale musím s odstupem času říct, že to je hrozná pohoda a především to uleví očím:).
      P. S.: Moje první návštěva u doktora...chtěla jsem utéct a nosit radši brýle:D....

      Vymazat
    2. ahoj, znám ten strach, že se budeš muset hrabat v oku a takhle. Já má na levé oko tři a třičtvrtě s půlkovým cilindrem a na pravé tři a půl také s půlkovým cilindrem a bez brýlí prakticky nevidím ( mám je na dálku). Potom jsem začala hrát basket a měli jsme čtyři tréninky týdně a o víkendech zápas a jelikož jsem nechtěla abych měla zničené brýle tak musely přijít na řadu čočky. první aplikace mi trvala něco přes hodinu, protože jsem se bála šáhnout si do oka a ještě ty čočky byly velký na moje oko, takže na první aplikaci nevzpomínám moc ráda. Ale teď už čočky nosím úplně v pohodě, ale dlouho mi trvalo než jsem našla typ čoček, který by mi vyhovoval. Takže to určitě nevzdávej (taky pro mě byl problém si vyndat řasu). S pozdravem Daniela

      Vymazat
    3. Nosím jednodenní čočky už cca 5 let, nasadím si je vyloženě za pochodu, bez zdcátka, během sekundy, to samé vyndám, je to opravdu o zvyku. :)

      Vymazat
  2. Vypadá to úžasně! :) Jako z filmu.

    OdpovědětVymazat
  3. Nedivím se, že ti to způsobilo co ti to způsobilo. Ty čočky rozhodně nejsou vyrobeny z materiálů jako dioptrické čočky a pokud by byly opravdu kvalitní tam by ti toto ani způsobit neměly. Je vidět, že toto je jen levný šmejd a bála bych se o svůj zrak. Já nosím kontaktní čočky od svých 17 let což je už více jak 3 roky a ač mám oči velmi, velmi, velmi citlivé tak s čočkama problémy nemám. Ale jelikož tyto jsou levné sračky s prominutím, tak se tomu nemůžeš divit. Jo na parádu je to fajn, dokud ale nevíš co si do těch očí vlastně dáváš. Takže propříště jedině nějaké kvalitní ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se v tom vůbec nevyznám,nechala jsme si poradit od eshopu, každopádně je tam mají asi za 845Kč a jsou to prý jedny z nejlepších čoček.....tak nevím :)

      Vymazat
    2. Ahoj Peti, kdybys někdy viděla (časem) špatně a čočky vážně potřebovala, určitě se nenech odradit a vyzkoušej jiný druh, jinou firmu. Kamarádka nedá dopustit na čočky Acuvue, mě v oku škrábaly a přišly mi umělé... já mám ráda svůj druh a ten si kupuji už pár let. Myslím, že každému prostě vyhovuje něco jiného bez ohledu na cenu. Čočky nosím nějakých 9, 10 let a není důvod u aplikace trpět. Přesto třeba první rok byl nepříjemný, když jsem poprvé dala čočku obráceně, když praskla... ale s tím se člověk naučí žít a pak je nasazení/vytáhnutí otázka dvou sekund! :) Kačka

      Vymazat
  4. Nártoune! :D :D Souhlasím, vypadají příšerně. Teď se s těmi barevnými čočky roztrhl pytel ale žádná blogerka snad nenapsala, že to je hrůza, naposled jsem je viděla U Mii na Kissbooku- strašné. A jak lidi píšou, že to je krásné a bla bla, moje nervy... !! :D
    Takže jsem si ráda početla :) Sama nosím kontaktní čočky několik let, už je to hračka si je nasadit, ted jsem objevila pinzetku pro vyndání čočky z poudta - super vec. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já teda nevim,ale to snad musí vidět každý,že to je děsný :D.....

      Vymazat
  5. já je nosím už rok, teda ty nebarevný a furt je neumím nasazovat a sundávat a to, co tu popisuješ, zažívám stále. Já má ale kvůli měření velmi malá čísla na čočky, takže můžu mít jen Acuvue Nights&Days. a ty používám několik dní a pak na den sundám a zase. Protože denně zažívat peklo typu půl hod u zdrcadla kdy mi oči rudnou, to fakt ne.
    Než jsem si na nošení čoček zvykla první den, trvalo to půl hod. A ještě cca měsíc jsem se potýkala s tím, že oči po nasazení slzí a pálí.

    Každopádně, upírka si byla krásná :-)
    A roztok na čočky ti daly dobrej :-)

    OdpovědětVymazat
  6. aaach viem ako sa cítiš ... nedávno som si kupovala tiež kontaktné šošovky, aby som mala krásne modré oči :) narozdiel od týchto tvojich sú trošku prirodzenejšie, ale len odtieňom ... farba je krásna ale šošovka je väčšia ako tá moja ... a teda vyzerám ako mimozemšťanka :) a to nasadzovanie bol tiež boj ... koľko krát som klipla, koľko krát sa mi nechcela odlepiť od prsta ... a prvý krát sa mi dokonca podarilo jednu nasadiť opačne :D (určite uznáš, že rozdiel medzi tanierikovitým a miskovitým tvarom šošovky nemá od seba ďaleko) ... ale verím, že raz sa mi ich podarí nasadiť obe naraz a bez komplikácii ... ešte, že majú polročnú trvanlivosť
    Purpurová Lastovička

    OdpovědětVymazat
  7. :D :D :D Výborný článek. Já normálně nosím čočky, tak jsem si řekla - zkusím ty barevné (zelené - protože jsem modroočka). Nooo vypadalo to katastrofálně, navíc mi ty čočky nějak nesedly velikostně, dřely mě...no hrůza :D A nejlepší bylo to, jak jsem vypadala - opravdu směšně - je poznat, že máte jinou barvu očí, navíc ten podivný přesah...jako z jiné planety.

    Lil

    OdpovědětVymazat
  8. Nártoun je roztomilá opička, to je fakt. Ale ty tvoje barevné čočky vypadají hrozně nepřirozeně, jak namalované rukou na papír. To jsem snad nikdy neviděla...
    Jinak když jsem začala nosit čočky, první aplikace a vyndavání bylo hrozné. Kolikrát mi to zabralo i půl hodiny a oko jsem měla celé ubrečené a červené. Dnes to zvládám za pár vteřin, ale stejně mi více vyhovují kotinuální čočky :)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvěle napsaný článek, musím přiznat, že jsem u něj skoro brečela smíchy :D :). Jako nechápu, co ti to poslali, já nosím čočky denně a nedělají mi sebemenší problém. A to mám oči citlivé dost...:)

    OdpovědětVymazat
  10. ja som išla na laserovú operáciu a mám pokoj :D ale tieto vyzerajú fakt strašne :D možno keby si bola namaľovaná a nejako z diaľky odfotená by to bolo v pohode..ale takto to vyzerá strašidelne :D určite sa ti zídu aspoň na Halloween alebo na ten Zombie pochod :D:D

    OdpovědětVymazat
  11. Já si nemůžu pomoci, ale mně se ten nepřirozenej vzhled moc líbí ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Musím říct, že jako nositelku čoček jsi mě upřímně pobavila!:D A bohužel musím říct, že jestli jsi chtěla přirozené a paní ve firmě Ti vybrala tyhle, tak je asi slepá...Na druhou stranu tmavší kroužek ve vnějším okraji čočky je skoro na všech barevných, to si člověk moc nevybere, příště si pořiď nějaké tónovací, tyhle mi připadají spíš jako krycí a ten kurz vím, že je poměrně drahej, ale člověk tam zjistí jaké má zakřivení, což je pro pohodlí klíčové a jinak než zkoušením to prostě zjistit nejde:/ Ještě k té velikosti, barevné čočky bývají větší než klasické dioptrické, s tím člověk moc nudělá, každopádně stačí trocha tréninku a máš to v ruce!:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Ta samá hrůza, co jsem s těmihle čočkami viděla i jinde, ještě, žes aspoň napsala, že je to hrůza, protože dívat se na další vychválenou hrůzu by už bylo... no, hrozné... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak já myslím, že si tu na nic nehrajeme, když je něco hrozný,tak je to hrozný, at si to koupim nebo dostanu, já teda řikám věci na rovinu bez ohledu na dopady, přece vám nebudu kecat, prostě to vypadá strašně a je to nepohodlné a nepřirozené, to nemusím být expert, že jo :D.....

      Vymazat
    2. Tak ty jsi rozumná, opravdu jsem přišla na to, že tě mám nejraději ze všech blogerek, na druhém místě Plum :D No ale k věci, taková Mia z KISSBOOKU ani neřekne, ze neco dostala zadarmo a vse vychvaluje do nebes, mam ji cim dal radši.. :X

      Vymazat
  14. tak přesně tyto čočky mi leží doma, dokonce dvoje. mám hnědé oči a i ty hnědé čočky na mě vypadají neskutečně nepřirozeně. a to jsem si vždycky říkala, proč ty youtuberky mají ty čočky takové přirozené a já takové hrozné, aspoň už vím, že není moje chyba nebo to, že bych měla divné oči :D

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to jsem se pobavila :D ty jsou teda opravdu přirozené ! :D ale super článek Peti :)

    OdpovědětVymazat
  16. Jsou krásné, já teď psala recenzi taky na čočky, a sice na Platinové a vypadají skvěle. :) Ale tyhle modré jsou taky moc pěkné ;) Ono pak když se člověk nalíčí a nekouká se do přímého světla, tak to taky vypadá jinak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D holy shit, to je přesně to, když někdo nečte text a chodí jen psát slinty buď coby leštič análů nebo "selfpropagátor" nebo kombinace obojího :-D
      Martina

      Vymazat
  17. Jej, :D to nevypadá vubec hezky :D

    Zvu tě na svojí první GA!!! :))) BYLA BYCH RÁDA ZA TVOJÍ ÚČAST :)

    http://nikol-kach.blogspot.cz/2013/04/prvni-giveaway-pro-vas.html :)

    OdpovědětVymazat
  18. Holky muzu vam doporucit barevne cocky znacky Freshlook - maj je dioptricky i nedioptricky, stoji asi pulku ty ceny, co tu psala Peta a vypadaji opravdu mnohem prirozeneji nez tyhle...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na ty jsem taky koukala,, vypadají super :),akorát když jsem ted viděla tohle, měla bych dost strach vybrat barvu :D....

      Vymazat
    2. Nedivim se:D Ne že bych byla nějaký odborník, ale kdybys chtěla poradit nebo vyfotit jedny ty modre, co mam ted od tehle znacky doma ja, klidne napis:-)

      Vymazat
    3. tak ty freshlook doporučuje plno lidí, co mi píší,tak asi se odvážu a ještě na ně mrknu a dám tomu šanci...děkuju za tip :)

      Vymazat
  19. nelíbily se mi zatím ani na jedné blogerce a to si to některé i chválily, je to příšerně umělý, děsivý a jak říkáš, obrovský, ale mají úžasnou hroší krabičku! :D

    OdpovědětVymazat
  20. Strašne dobre som sa pri čítaní posmiala, super :D

    OdpovědětVymazat
  21. Úžasný článek jako vždycky. A naprosto s ním souhlasím. Nechápala jsem, jak některé blogerky mohou tuhle hrůzu vychvalovat a taky jak tvrdili, že první nasazení nedělalo žádné problémy, to mi přišlo nereálné. Mám dioptrické čočky už spoustu let, ale pořád mám v živé paměti, jak jsem se snažila je nasadit. Vždycky když jsem jí chtěla dát do oka, tak jsem mrkla a pořád do kola a strašně jsem u toho nadávala a čím víc jsem nadávala, tím míň mi to šlo:-). Pak se mi jednou povedly nasadit a pomalu a jistě mi to pak začalo jít.

    OdpovědětVymazat
  22. No teda vypadá fakt hrozně :D já hlavně nechápu, proč někteří lidi nosí nepřirozené čočky schválně... Měli jsme na gymplu holku, která nosila červené čočky a černýma puntíkama.. :D vypadala jako ještěr, ale zřejmě jí to vyhovovalo :D a jednou jsem potkala kluka, který měl celou duhovku černou, až to splynulo i se zorničkou... to vypadalo fakt hrozně děsivě... Ale holt asi je to in vypadat jako ze scifi filmu nebo já tomu fakt nerozumím.. :D jako neřeknu třeba na nějakou párty, třeba se to může někomu líbit.. ale chodit v tom běžně každý den..?
    Jinak mě teda jen mrzí že neuvidíme to líčení pro modré oči, ale úplně to chápu :)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  23. Oční vadu nemám, tudíž jsem nad kontaktními čočkami uvažovat nikdy nemusela, tedy nad těmi dioptrickými. Barevné by mohly být docela sranda. :-) Ono možná by to i šlo, na nějakou diskotéku či party i tenhle ujetý vzor, ale to je normální, že to kryje jenom půlku duhovky? To pak krycí i tónovací čočka trochu postrádá smysl, ne?

    OdpovědětVymazat
  24. Ty máš alespoň svoje původní oči modré a ten kontrast není takový, ale já chtěla být modroočka a vylezl z toho taky hybrid :) Poslali mi ty stejné jako tobě a to jsem psala, že bych ráda nějaké přirozeně modré a mezi lidi s nima taky nemůžu a do oka mi taky dalo fušku je nasadit. Jsem ráda, že nejsem jediná, komu přijdou velké a nejde mu to s nima :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ja jsem si takhle objednala barevne cocky obejdnala asi pred 3 rokama...taky jsem chtela videt, jak budu vypadat jako modroocka...a vypadal jsem taky desne :D Abych rekla pravdu, jeste jsem nevidela zadnou blogerku ktera by v tom vypadala dobre (nevim, jestli je to vse jeden eshop, ale o barevnych cockach jsem ted cetla na vicero blozich) Proto si myslim, ze to asi nic extra kvalita nebude a to i kdyz ta cena teda neni malo! Celkove nechapu tu jednu velikost, jedno zakriveni...vzdyt mame kazdej uplne jiny oko!

    OdpovědětVymazat
  26. Ja nosím dioptrické šošovky už približne 7 rokov a je to určite väčší komfort ako s okuliarmi. Ľudia čo dobre vidia si neuvedomujú aké majú šťastie, napr. keď pozrú, iba očami, hore, tak vidia, keď dolu, vidia... Preto si šošovky neviem vynachváliť. Síce naučiť sa ich dávať dnu a von bol horor, ale chce to len cvik a okuliare nosím len v nutných prípadoch. Tie farebné, ale vyzerajú dosť neprirodzene a preto sú také veľké aby zakryli pôvodnú dúhovku. Myslím, že využitie by našli možno tak na nejaký maškarný ples a nie na bežný deň.

    OdpovědětVymazat
  27. Tak v miniatuře to vypadalo skvěle, ale po zvětšení.. Opravdu hrozně nepřirozené. :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Asi bych si u toho vypíchla oko, fakt nesnáším když mám něco v oku nebo když se mi tam něco jenom přibližuje :D.

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Peti, promiň, ale vypadáš hrůzostrašně :D :)

    OdpovědětVymazat
  30. Tak já dioptrické kontaktní čočky nosím už dva roky, kámen úrazu ale přišel, jakmile jsem si pořídila gelové nehty...to teprv bylo něco pro očička :-p ale už i s nimi jsem se to naučila :-)přiznám se teda že ty tvé barevné vypadají příšerně :-p nejhorší zážitek s čočkami mám ale z okamžiku, kdy mi čočka v oku praskla, já najednou viděla vše rozmazaně, po dvaceti minutách lovení vytáhla jednu půlku čočky a tu druhou až za hodinu - děsivý zážitek, jsem se už viděla jak jedu na pohotovost a prosím doktora, at mi to oko rozkape, umrtví a tu půlku čočky vyloví!!!!

    OdpovědětVymazat
  31. Super článek :))) Ty fotky mě pobavily :))

    OdpovědětVymazat
  32. Na mě působí jako oči robota, hrozně neživé...brrr.

    OdpovědětVymazat
  33. Nedávno jsme byli na veletrhu a tam jedna hosteska taky měla asi čočky (jestli ne, tak se omlouvám a zároveň jí lituju, jestli se to nedá z toho oka vyndat).
    Oči měla úplně do tyrkysova, kolem taky to černý kolo. No můj muž se leknul, až škubnul hlavou, když na ní promluvil a ona se mu podívala do očí :-D
    Doma pravil: "Jen sem čekal, kdy mě uhrane."
    :-D

    OdpovědětVymazat
  34. Nejhoří jsou čočky do bazénu, nebo do moře- nejedny mi voda vyplavila. Nosí Míra čočky? Apropos, co letošní dovča, kam vyrazíte? Pa

    OdpovědětVymazat
  35. Hele ono to možná jako "takhle" není zrovna nejlepší ale.. docela si myslím, že by byl dobrý udělat nějaký hodně kreativní makeup nebo celkovou vizáž do nějakého sci-fi tvora, to by bylo epický :)) připomělo mi to tohle: http://tinyurl.com/c7tyqx4 klidně to sladit i s nějakýma šatama... na tyhle účely nějaké make-upové kreace se to výborně hodí.. ( Mimochodem to srovnání s tím roztomilým tvorečkem je super :D)

    OdpovědětVymazat
  36. Tak teď jsem se fakt zasmála :D
    Každopádně, já když si nasadím svoje oblíbené Big Eyes (čokoládově hnědá, "olympijský" kruh okolo :D), tak taky vypadám příšerně, až teprve se silnějším líčením to vypadá hezky. :) I když úplně přirozené to samozřejmě není. Myslím, že kdyby ses zkusila výrazněji nalíčit, hned by to vypadalo lépe.

    To nasazování a vyndavání je zezačátku boj, ale tak po 14 dnech bys to hravě zvládala :)

    OdpovědětVymazat
  37. Tohle fakt nejsou barevné čočky dle mých představ, škoda;( To jsi měla pech.

    OdpovědětVymazat
  38. Já jsem před pár lety viděla v USA prodavačku černé pleti a měla podobné. Já jsem nechápala a docela se bála. To ještě nebylo tak obvyklé vídat barevné čočky. Docela děs...No možná tebe bych se nebála, ale říkala bych si proč si tak škodíš :-)

    OdpovědětVymazat
  39. No tak to tedy dost koukám, co ti to poslali :)) zrovna dnes mi taky přišly čočky na recenzi, i když z jiného shopu. Protože musím mít dioptrické, tak mám výběr podstatně užší, ale stejně vypadají daleko přirozeněji. Tobě by skvěle seděly tónovací čočky, nechápu, proč vybrali tohle :D ale tak to bychom zase byly ochuzené o tak super vtipný článek :D

    OdpovědětVymazat
  40. Já mám naopak s čočkama velkou zkušenost, při vhodném výběru udělají z člověka mrkací panenku, nicméně české eshopy jsou předražené a navíc sortiment je k pláči, většina vzorů je takto děsně nepřirozená, žádnej přechod. Samozřejmě to nikdy nebude 100% přirozené, ale dají se vybrat takové, které od toho necelého půl metru, což je vzdálenost, na kterou se na nás lidé většinou dívají, vypadají velmi dobře:)

    OdpovědětVymazat
  41. Tyjo, Peti, taky jsem premyslela, ze bych sla do barevnych kontaktnich cocek - mam takovou mismas modrozelenosedou a mym snem by bylo mit modre oci (treba tak krasne modre jako mas ty :)ale kdyz vidim, jak to doadlo u tebe, tak si to snad i rozmyslim :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  42. já nosím kontaktní čočky nedioptrické a s těmi jsem nikdy problémy neměla (myslím pocit cizího tělesa v oku, slzení apod.), ale kdysi dávno jsem také měla potřebu vyzkoušet barevné čočky(a ano též mi přišly na oko míň citlivější,ale měla jsem nějakýho šmejda zřejmě, ještě ve slevě), byla jsem o něco uchylnější a objednala si černé :D shodou okolností se mi jednoho dne nebarevné rozrthly, bohužel poslední a já tedy byla nucená jít do školy v těch černých (nabízí se otázka, proč jsem nešla v brýlích, ale byla to doba "puberty" takže brýle totální trapas)no a abych se dostala k jádru věci...paní učitelka mě obvinila z užívání drog, samozřejmě vysvětlujte jí, že máte čočky a ne roztažené zorničky.
    Jinak Péťo k tvému článku, hrozně chválím!moc jsem se nasmála a přišlo mi, že jsi to psala tak uvolněněji, než jindy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D:D:D díky za tenhle vtipnej komentář :D to si nedokážu představit jít v tom do školy a učitelka aby pak řekla esi něco neberu :D:D

      Vymazat
  43. Wow Peti je to uzasne!!! :) teda aby som bola presna - uzasne na nejaku party vecer do mesta, halloween party, na extravagantne licenie, fakt super vec. Ale bezne cez den by som to asi do oka nestrcila :D

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj Peťo,
    já mám také citlivé oči, tak bych čočky nesnesla.
    A budeš tedy dělat nějaké líčení pro modré oči? Jak by nejlépe vynikly? Docela by mně to pomohlo. Třeba na nějaké modelce když ne na tobě.
    Díky!

    OdpovědětVymazat
  45. Já nosím čočky od patnácti a to je fakt hodně let :-) i tak si pamatuji ta muka, když jsem se učila je nasazovat a vyndavat a jak mi slzely oči. Všechno chce cvik, i oči si musí zvyknout. V posledních letech "ulítávám" na barevných čočkách. Měla jsem modré,zelené, oříškové a momentálně šedofialové. Nikdy jsem se nesetkala s negativní reakcí, naopak. Většinou si lidi ani nevšimnou a nebo pořád zkoumají co je na mě jiného, ale oči je nenapadnou.:-) Pravda, ale je, že jsem nikdy neměla čočky s tak brutálním černým žilkováním jako máš ty :-).

    OdpovědětVymazat
  46. Viděla jsem je i na jiných blozích a prostě se mi to nelíbí - nevypadá to přirozené. Péťo, u tebe oceňuji upřímný názor. Mě by zajímalo, jak bych vypadala se zelenýma očima, ale když už bych do toh šla, tak jedině tónovací čočky ne tyhle. :)

    OdpovědětVymazat
  47. Peti, dlouho jsem se tak nepobavila, smála jsem se u celého článku, jak skvěle jsi to popsala. Barevné čočky se mi na ostatních líbí, ale tohle je opravdu moc, vypadáš jak ufoun a nedivím se, že jsi v nich nikam nešla :-)) Ale zase to ber pozitivně, naučila jsi se alespoň čočky aplikovat. Já si neumím přestavit, že bych si cokoliv do oka strčila :-))

    OdpovědětVymazat
  48. Konečně nějaká blogerka, co nepíše, že sou úžasný když to vypadá fakt hrozně:D fakt obzvlášť ty modrý sou nepřirozený, co sem tak viděla na blozích...

    OdpovědětVymazat
  49. U dnešního článku jsem se tedy pobavila:)tu paní,která ti ty čočky doporučila jako přirozené,bych chtěla vidět osobně:)

    OdpovědětVymazat
  50. Ja nosím šošovky už 13 rokov (neuveriteľné číslo), naučiť sa s nimi pracovať mi trvalo snáď i rok, ale odvtedy je to paráda, trvá mi to 5 sekúnd a okuliare používam len na večer k telke. Mala som aj farebné, tónovacie smaragdovo- zelené, vyzerali naozaj nádherne! ale kameň úrazu - veľkosť. Ak máš priemer zrenice malý (ako ja), tak ti väčší nikdy nesadne, NIKDY! a vždy budú slzy, diskomfort, bolesť, začervenanie, budú ti lietať po oku atď. Čo sa týka toho merania, tvoj očný lekár by to mal urobiť zadarmo, pokiaľ máš nejakú dioptriu.

    OdpovědětVymazat
  51. Netuším proč, ale ten "potisk" na čočkách mi hrozně připomíná vzory z nějakých starých amerických komiksů.Pokud tohle je přirozené..tak už asi všechno.. :DD

    OdpovědětVymazat
  52. já mám úplně ale úplně ty samé čočky z aukra za tuším 200 (stále jsou tam) a opravdu nepřirozené, ale dobré zase k nějákému kostýmu :D. Nedavno jsem si objednavala čočky z cockovnik.cz v zeleném odstínu a ty stáy 450, ale hlavně jsou na oku opravdu přirozené, moc pěkné. Já mám sama modré oči a koupila jsem si od nich zelené čočky. Jsou mnohem "gelovější" než tyto co máš ty a hlavně fakt pěkně přirozené , možná jen zkusit jiné prostě :)

    OdpovědětVymazat
  53. :DDD
    Mohla by jsi hrát v klipu Lady Gaga:)))

    No popravdě se mi barevné čočky líbí, ale tyto tedy vypadají dosti strašidelně. Možná by jsi mohla ještě strašit děti v pohádkovém lese.

    Peti, tvoje oči jsou krásné a barva taktéž, takže opravdu zůstaň jen u té. Každopádně jako experiment je to dobré:*

    Krásný den

    OdpovědětVymazat
  54. No ty koky :-O vypadá to fakt divně :-D ale třeba někam na párty nebo na maškarní proč ne že? :-D

    OdpovědětVymazat
  55. Tak to je parádní článek, já nosím normální čočky každý den, a ze začátku byl problém si na to zvyknout, teď bych ale už neměnila. Zvykla jsem si na to jak krásně ostře vidím, a každý den jsem vděčná, že čočky jsou.
    Jednou jsem ale zkoušela barevné, a dopadlo to podobně :D Ne-li hůř, doopravdy se i hůř nandavají, a stejně to pak prostě nevypadá přirozeně. Moc se mi dnešní článek líbil, moc hezky si ho podala ;)

    OdpovědětVymazat
  56. ježiši kriste co to je za hrůzu? :D vždyť je to moc velkýýýýý ta čočka.....jak to můžou vůbec prodávat, moje nervy!!
    Verča

    OdpovědětVymazat
  57. Tak tyhle čočky mají do přirozenosti opravdu daleko, ale pěkný článek, pobavila jsi mě :-)

    OdpovědětVymazat
  58. Ty barevný čočky jsou fakt fuj.Oko je hrozně složitý a je téměř nad lidský síly ho barevně napodobit.Navíc je každé unikátní jako otisky prstů.Nechápu, co je to za šílený trend.

    OdpovědětVymazat
  59. :DD na animovanú postavičku dobrééé :D inak katastrofa, to si akože niekto vážne kúpi za tú cenu? :-O

    OdpovědětVymazat
  60. Vypadáš opravdu originálně.
    Já nosím brýle, čočky jsem nikdy ani nezkoušela. Mám z nich strach.
    Zajímavá je jedna věc, že téměř žádný optometrista ani očař čočky nenosí, raději nosí brýle, ale všem čočky doporučují :-o

    OdpovědětVymazat
  61. Já teda čočky střídám s brýlemi a hrabat se v oku nemám absolutně problém, čočky si klidně vyndám i nandám v tramvaji, ale spíš nechápu.. Jak tohle někdo může vydávat za přirozené! barevné čočky! To je opravdu zlo.

    OdpovědětVymazat
  62. vypadá to jako z filmu Hostitel...by mě celkem zajímalo jak podle toho e-shopu vypadají nepřirozené čočky. jinak nandávání a vytahování čoček je jen o zvyku, asi první tři dny jsem taky měla pocit cizího předmětu v oku, ale pak jsem si zvykla a teď je nosím každý den.

    OdpovědětVymazat
  63. Čočky jsou prostě o zvyku :). Před dvěma lety jsem se vykašlala na brýle a přešla k čočkám. A nestěžuju si, naopak - jsem s nimi strašně spokojená. Ale dodnes si pamatuju, když jsem je nandávala poprvé - trvalo mi asi hodinu, než jsem si nandala jednu čočku. Dneska už je to tak, že během minuty mám v očích obě. Ale přiznám se, že do těch barevných bych asi nešla. Vadí mi, jak hrozně nepřirozeně to vypadá. Moje hnědooká kamarádka má tmavě modré a ačkoliv nejsou tak obrovské, stejně to vypadá strašně zvláštně.

    OdpovědětVymazat
  64. Přesně, souhlas Péťo :)..je to vzhled ufo :D. Já jsem zase zkoušela zelené a vypadalo to přesně takto a řekla jsem si, že takhle ven nikdy nevylezu :)

    OdpovědětVymazat
  65. Já kont. čočky miluji. Jsem na nich už závislá. Mám větší průměr, ale bez černého okraje, takže vypadají jako moje oči a dokonale splynou :) Akorát vytvoří "panenkovštější" vzhled očí:)

    neverfullcloset.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. náhodne jsem narazila na tvuj blog a pusobi to dcla neprirozene, divně, ale ne zas tak moc, no ;)

      Vymazat
  66. vtipný článok :) rada som si ho prečítala :D ja som ešte šošovky neskúšala ale tiež som prípad ako ty - chcem sa vidieť v prirodzene modrým šošovkách :D ha tak dúfam že raz príde čas aj na mňa a že neskončím podobne :D lebo šošovky môžu byť celkom zábavná paráda :)

    styllin.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  67. Ten černý okraj mi na nich taky strašně moc vadí, měla jsem zelené a fialové, ty zelené byly super, fialové už se mi zas tak nelíbí a ted mám hnědé, chtěla jsem je zkusit na zvýraznění barvy očí a vypadá to strašně, navíc mi v oku dělají hrozný bordel, nevydržím s nimi ani čtvrt hodiny prostě. Je to vyráběné z takovýho divnýho materiálu, jinýho než klasické dioptrické čočky, a proto mě to v tom oku hrozně dráždí :( Klasické čočky nosím každý den a nic, na ty jsem zvyklá.

    OdpovědětVymazat
  68. Cocky nosim 6 let a prvni mesic, mozna dyl, jsem si nemohla zvyknout na nandavani a sundavani. Ale to se naucis hned, to co jsi popisovala, je vsechno prirozenej jev pri noseni jakychkoli cocek, ja je mela od kontaktolozky. Tam te prave nauci, jak si cocky nandavat a sundavat, neni to sranda a clovek se to musi naucit, nejde to odkoukat. Kazdopadne souhlas, tyhle se mi nelibej, ale asi nejsou na uplne bezny noseni.

    OdpovědětVymazat
  69. Bojííím :-( Chvíli jsem přemýšlela, jestli jsi to vůbec ty, nepoznala jsem tě :-)
    Jak tohle někdo může nosit dobovolně, vážně nepochopím!

    OdpovědětVymazat
  70. já když jsem byla u paní doktorky a poprvé jsem si nasazovala kontaktní čočky tak jsem se taky hodně rozslzela a cítila jsem je v oku ...ale je to úplně normální :-) a nevzdávala bych to s nima normálně bych si zašla na oční a speciálně bych si nechala vyšetřit oči a odborně si nechat poradit s barevnýma čočkama :-) mám to zrovna v plánu tak jestli se mi budou líbit a zamlouvat tak napíšu co to je za značku

    OdpovědětVymazat
  71. Většinou s tvýma článkama souhlasím, ale s tímto fakt ne. Já nosím barevné čočky a objednávám je už dlouho z barevnecocky.eu a jsem naprosto spokojená!!! Jsou krásné, aplikace naprosto jednoduchá, možná jsi akorát nešikovná, ale to neznamená, že to tady musíš pomlouvat. Barevné čočky jsou super, krásné, vypadám s nima stylově a když si je dám, všichni mně říkají, že mně to sluší. Takže já jednoznačně doporučuju všem vyzkoušet!!!

    OdpovědětVymazat
  72. isteže, vyskúšať, ale inú značku. to vidí aj slepý že nejde o čočky na bežné nosenie. skôr mi pripomínajú také, ktoré si dávajú japonky a kórejky k babydoll líčeniu.ja nosím farebné už dva roky, začala som so soleko queen color - veľmi pekné, mala som zelené, ale teraz som prešla na (asi) kórejské freshkon. cool green sú skvelé, aj misty grey, baby blue na mne vyzerali neprirodzene. Ale! ja som brzdená svojimi vysokými dioptriami a tmavými očami. kopec výrobcov - accuvue, johnson a johnson, aj bausch and lomb robia pekné, hlavne na zvýraznenie prirodzenej farby dúhovky. na omlazení je k tomu založená diskusia, na youtube sa tiež dajú nájsť videá ako vyzerá konkrétna čočka na konkrétnej farbe dúhovky. bez dôkladnejšieho prieskumu by som si farebné čočky nekúpila. a hlavne by som nikdy nečakala, že budú vyzerať úplne prirodzene, to nejde. nezafarbená časť čočky bude vždy odkrývať pôvodnú farbu dúhovky.viktoria

    OdpovědětVymazat
  73. Zajímavý článek :) Taky nosím čočky (dioptricé, průhledné) a nasazování a vyndavání byl ze začátku boj. Poprvé jsem dokonce málem omdlela :D Jinak teda nevím, jestli tomuhle říkají přirozené... já bych se jakýchkoli barevných čoček bála.

    OdpovědětVymazat
  74. Tak ten výsledek je hodně příšerný...ale od čoček, které vypadají ještě před nasazením, jako by je někdo nakreslil pastelkou, bych ani nic jiného nečekala :-)

    OdpovědětVymazat
  75. tenhle článek mě fakt hooodně pobavil, piš víc takovým uvolněným stylem! :)) jinak čočky se mi hoodně líbily na HannyBrokolice https://www.facebook.com/photo.php?fbid=485200751538657&set=a.409123249146408.99360.409123035813096&type=1&theater ( noemálně tady https://www.facebook.com/photo.php?fbid=485200664871999&set=a.409123249146408.99360.409123035813096&type=1&theater :) ) u nikoho jinýho jsem je zatím neviděla..

    OdpovědětVymazat
  76. Jééé tak to jsi neviděla mě jak jsem si poprvé nasazovala čočky, dioptrické, samozřejmě, brýle byly vzhledem k mému zapálení do sportu hodně nepraktické :D Bylo to v optice a já si měla třikrát nandat a opět sundat, mno můžu s upřímností říct, že jsme tam s mamkou strávily tak třičtvrtě hodiny, bezesrandy :D ono jde hlavně o zvyk, tedka jak je nosím už dlouho, se dají snadno stáhnout k oku a sundat, celý proces trvá tak pět sekund . Dej jim ještě šanci, jde o zvyk, jsou fakt fajn, pokud chceš zkusit ještě jinou barvu očí :D

    OdpovědětVymazat
  77. Ahoj, ako čítam odborníci na českých stránkach sa očividne vôbec nevyznajú... :D Dúfam že ti môj komentár pomôže, keďže čočky nosím už 3-4roky a cez ruky mi prešlo neskutočne veľa párov. Tie šošovky boli veľmi zlá voľba pretože sú nielen príliš pigmentované, ale hlavne majú moc hrubý "outer ring". Ja si objednávam šošovky zásadne zo stránok kde majú real life fotografie od zákazníkov, a tam najlepšie vidíš ako šošovky vyzerajú. Tiež je tam vždy písané akú majú šošovky veľkosť. Keďže máš citlivé oči GEO šošovky nie sú najlepšia voľba pretože majú málo % vody, čo spôsobuje že sú menej pohodlné. Mne najviac vyhovujú šošovky značky vassen. Avšak - ty ich nechceš nosiť často čiže najlepšou voľbou by bolo kúpiť si denné šošovky ktoré predávajú v baleniach po 3-20 párov. Sú oveľa mäkkšie, prirodzenejšie a hlavne sa jednoduchšie dávajú do oči. Také zoženieš napr na stránke klenspop.com, kde sú čočky kvalitné, lacnejšie ako v českých eshopoch a ak by tvojim očiam nevyhovovali môžeš ich vrátiť.

    OdpovědětVymazat
  78. Važte si toho, že brýle ani čočky nosit nemusíte. Já už od dětství nosím brýle a čočky jsem vyzkoušela teprve před pár měsíci a musím říct, že se na to hrozně těžko zvyká. Vyzkoušela jsem několik různých roztoků, očních kapek i výrobců čoček, než jsem našla ty, co mi vyhovují. Co se týká e-shopů, nejlepší zkušenost jsem měla s obchodem http://www.kup-cocky.cz/, kde byli velmi ochotní, přes e-mail ochotně komunikovali a na mé dotazy vždy obratem odpověděli. :) Celý nákup proběhl v pořádku a já už vím, na koho se příště obrátit :)

    OdpovědětVymazat
  79. Ja je take nekdy nosim na ruzne akce a tak a nemam s nimi vubec zadny problem. Kupuju zde - https://www.kontaktni-cocky-levne.cz/barevne-kontaktni-cocky a rychle dodani, super komunikace.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!