Vše o svatbě - naše svatba, žádost o ruku, šaty, obřad, přípravy, prstýnky atd.

by - 16 dubna

Krásné úterý všem,

dnes mám pro vás video, o které jste si psali dlouhodobě asi úplně nejvíc. Přiznám se, že jsme tedy podlehli tlaku a video o naší svatbě natočili, ukážu vám i pár fotek, šaty atd. Budu moc ráda, pokud mi dáte vědět, jestli vy máte svou svatbu už za sebou, jak jste si ji užili, jaká byla a nebo jestli ji plánujete a jaké máte představy :). A protože jde přece jen o relativně soukromou věc, o které jsem původně vůbec mluvit nechtěla, byla bych ráda, kdyby diskuze probíhala v poklidu a jak sama ve videu zdůrazňuji, je to každého věc jakou si svatbu udělá a každého gusto ;).

 












 

You May Also Like

175 komentářů

  1. moc pěkné video :) jste spolu tak krásný pár! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super video :) Moc vám to sluší, svatbu jste měli nádhernou! A nejvíc mě teda pobavil ten konec :D "Tak si vem do ruky tužku" :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím si, že Vaši svatbu Vám bude leckdo závidět, protože jak jste říkali, byla bez stresu a byl to Váš den. :) Takovou poklidnou svatbu bych si představovala taky, už jen malá drobnost - sehnat ženicha :D
    A velmi Vám to slušelo, byla jsi krásně opálená a radost a štěstí Vám z očí jen čouhalo :) krása.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkujeme a určitě se najde ;)

      Vymazat
    2. Neuvěřitelná exhibice! Už zbývají záběry z postele, porod a máme to všechno:)))......

      Vymazat
    3. Mluví z tebe závist, Anonyme.
      Karol

      Vymazat
    4. Nechápu lidi, co takhle komentují. Když už mám něco proti, tak si to ze slušnosti nechám pro sebe. Péťo nádhera :) jste skvělý pár :)Jinak vždy se pobavím na konci :D

      Vymazat
    5. Takže vyjadřovat se smí pouze Ti, co jsou pro? Co je toto za svobodu projevu? Nejsi v Korei.)))

      Vymazat
  4. Skvělé video! Obdivuju Vás, že jste do něčeho takového šli a je super, že jste si udělali "sobeckou" svatbu! :) Takovou bych si taky přála, žádné stresy, pohoda a užít si jen sami sebe, spíš teda někde na dovči, spojit to dohromady. Možná bych si jen přivezla svědky, ale myslím, že to už je detail. :) Jste úžasný pár! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dante Alighieri16. dubna 2013 v 11:59

    Inspirace Blaženou, to je skvělej nápad!! Dlouho mě žádný šaty tak nenadchly jako tvoje. Ty princeznovský jsou už dost okoukaný a neoriginální.
    A pokud tady nějaký komentáře v klidu nebudou, bez okolků je pinkej do koše! Ať si jdou anonymové dneska plivat jedy jinam!

    OdpovědětVymazat
  6. Nedávno jsme koukali s přítelem na slunce seno a shodli jsme se, že ta Blažena nemá vůbec špatný šaty:) Já osobně bych takové na svatbu nechtěla, ale jak říkáš, je to každého věc a každý si ten den D udělá podle svých představ. Ale velikou svatbu bych také nechtěla, přijde mi to spíš jako mrhání pěnezi. Jste úžasný pár a moc Vám to přeju.

    OdpovědětVymazat
  7. Peťul ty jsi na svatbě vypadala jako panenka a jako malá holčička. Moc krásné!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné:-) My jsme taky měli jednoduchou svatbu bez velkolepých příprav a bylo to úžasné a doteď, když si na to vzpomenu, tak mám slzu na krajíčku:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Měla jsi nádherný šatičky! Já teda ty princeznovský neoželím, ale zas budou bez obručí. Už mám vybráno, páč mě to nejspíš taky brzo čeká. :D A kopretinky chci na svatbu už od dětství! :) Jen jsi mě utvrdila v tom, že je to dobrý nápad.

    Jinak svatbu chcem taky maličkou, ale až takhle by nám to asi rodiče neodpustili. :D Zas na druhou stranu mít zaručené krásné počasí, to je fajn! :) Tak ať vám to co nejdýl vydrží. :)

    P.S.: Strašně vám to na těch fotkách sluší!

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkné jste to měli, a hlavně podle sebe, tak to má být. :)
    Šaty Blaženy se mi taky vždycky moc líbily, i Tvoje jsou hezké.
    Jen na poslední fotce vypadáš, že nemáš nohy... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuju a to s tou poslední fotkou říká každý :D

      Vymazat
    2. náhodou..příjde mi, že vypadáš jak černá labuť..:))

      Vymazat
  11. Jedním slovem paráda! Tohle je svatba podle mýho gusta a tobě to moc slušelo, byla jsi krásně opálená, super šaty. Jednou bych taky chtěla svatbu venku, co nejmíň lidí a žádný velký přípravy plný stresu, přítel naštěstí není proti :-) Hlavní je, že jste si to užili, tak jak jste si představovali a užíváte si i manželství :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Jéé, to je moc krásne video. Nejak podobne by som si to predstavovala. :) Priateľ mi vždy hovorí, že keby sme mali svadbu, tak by chcel na mne vidieť krátke šatičky a nie tie dlhé róby :)

    P.S.: Ste úžasní pár.

    Lucia

    OdpovědětVymazat
  13. Super, mne sa páčia netradičné šaty. Veľmi ti to seklo, i farebne a krásna kytička;)Ja som tiež mala netradičné šaty, štýlovo čipka, 20.roky, lúčne kvety, v klasických princeznovských som tiež nectila, že to je ono.

    OdpovědětVymazat
  14. Lze jen "závidět", udělali jste si den pro sebe a tak to má být. Je mi sympatické, že jste si každý nechali své příjmení.

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné! Přesně podle mých představ, ale já bych teda musela mít aspoň týdenní přípravu :D Mít tak výstavní postavičku, jako máš ty, tak bych ty šatičky brala hned :)A ten konec mě pobavil, jak tě chudák chtěl hladit... :D

    OdpovědětVymazat
  16. To nesmí vidět můj snoubenec!!! Pracně se mi podařilo jej přesvědčit, že všechny ty věci kolem prostě potřebuju! Že je to nutnost a že je to na každé svatbě.

    Kdyby viděl, že jednoduše je to taky krásné. Neměla bych šanci to zrealizovat:D

    Všem hezký den

    OdpovědětVymazat
  17. Krásné Peti, líbí se mi, že je to originální a jak jsi říkala, udělali jste si to jen pro sebe :)

    OdpovědětVymazat
  18. Prosím, nebyl by kontakt na švadlenu? Šaty jsou moc hezké a chtěla bych podobné. Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, moc děkuju, písni na mail, musím ale upozornit, že šaty sice ušili krásně,ale řekla si skoro o 2tis víc, než říkala původně a to jsem měla svou látku, takhle švadlena je strašně předražená,ale to jsem zjistila bohužel až při placení, no....ale jinak ušila šaty zcela dle mých představa skvěle mi sedly, to tedy zas ano, to se musí nechat :)!

      Vymazat
    2. Výdyť si švadlenu ve videu chválila, najdenou je strašně předražená o 2tis.:)) Neříkala jsi taky, že jste nevěděli, který den svatba bude, dle počasí a tak, pak si prokecla, že mamka věděla, že 28.8.2008:)))

      Vymazat
    3. ale anonyme, příště by to chtělo číst pozorněji a neposlouchat kolenem :D! Řikala jsem,že rodiče na to byli připraveni,že to tak nějak bude,ale datum dopředu nevěděl nikdo,ani my, takže to těžko mohla vědět mamka,ale klidně ti na ní dám telefon a můžeš se jí zeptat. Když jsem jí volala, že jsme se vzali,tak nejdřív nemohla popadnout dech chudák, takže to opravdu dopředu nevěděla ;). Švadlena, znovu si přečti, co jsem psala výše a říkala ve videu, já jsem se šaty moc spokojená, ušila je krásně, čistě a skvěle mi sedly, ale zdálo se mi to drahé, původně při odhadu mi řekla o dost nižší cenu a tak jsem byla při placení překvapená, proto jsem to uvedla,že je u ní s tím třeba počítat a co jsem se pak bavila, tak jsme zjistila, že více lidem navýšila cenu oproti původní, proto už bych tam asi nešla, to ale přece není nic proti ušití a šatům samotným, ty mě nadchly, poslouchej a čti příště líp ;).

      Vymazat
  19. Úplne super ste to vyriešili. Toto je presne aj môj sen mať svadbu, ktorá by bola o tých dvoch, a nie o veľkej oslave, ktorá novomanželom prinesie iba kopu stresu.
    Zaujímavé je, že keď to pred niekym poviem, tak najprv mi dávajú za pravdu, ale keď už predstavu konkretizujem, že napríklad v deň svadby žiadna hostina a podobné veci, tak si vypočujem, že to potom nie je svadba, a že budem ľutovať.
    Ja viem, že ľutovať nebudem, a dúfam, že moja svadba sa bude minimálne v tom, že si to užijeme spolu s partnerom v kľude podobať na tú tvoju :)
    Tak vám prajem ešte veľa šťastných rokov manželstva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkujeme a rozhodně si to udělej,jak chceš ty, já jsem stále toho názoru, že svatba je důležitý den pro snoubence a že zbytek by jim do toho neměl kecat ;)

      Vymazat
  20. Svatbu jste měli krásnou a z vašeho pohledu určitě fajn a jak sami říkáte, udělali jste si sobecky svůj den :-)
    Musím ale říct, že z pohledu maminky by mě moc mrzelo, kdybych nebyla na svatbě své dcery...ale není to kritika :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Ty fotky jsou fakt ze svatby? Totiž řekla bych, že teď vypadáš mnohem hezčí a mladší :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, vážně, tak to moc děkuju :D! No v srpnu budou 5 let staré :).

      Vymazat
  22. Strašně vám to spolu sluší...
    Ale neodpustím si jednu věc, která mi jde vždycky na mysl... Tvůj manžel je neuvěřitelně sexy! Takoví jsou vždycky, ale fakt vždycky ženatí!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak to ho určitě potěší! :)

      Vymazat
    2. jo manžel je roztomilej, ale tobě Peti to taky moc sluší. Ty kopretiny jsou tak krásné, ale přitom je to docela jednoduchá kytka.
      svatba super: příroda, sluníčko a žádní příbuzní:D
      Já bych viděla ideální "svatbu" následovně: vyzvedli bychom si na úřadě nějaký lejstra, ty bychom vyplnili, za přepážkou by nám paní zkontrolovala doklady, na ty vyplněný lejstra by dala razítko, zaplatili bychom manipulační poplatek a do 30.dnů by nám přišlo vyjádření, že jsme jako ofiko manželé. A bylo by to v klidu, bez nervů a bez keců.

      Radka

      Vymazat
  23. Moc hezké, a hlavně bez toho stresu, spousta kamarádek kvůli stresu nejedla (zažívací problémy) a v ještě kvůli stresu zhoršená pleť :-( ... já si svatbu představuji na pláži, bílý písek a jen my dva :) (ale to bych rodičům asi neudělala :))
    a taky nemám ráda šaty ve kterých vypadáš jak dort :)

    OdpovědětVymazat
  24. jsem moc ráda, že jsem mohla nakouknout i do tvé svatby..Šaty si měla opravdu nádherné, až se jedou budu vdávat, tak chci podobné..:)) moc hezky!

    OdpovědětVymazat
  25. Super video a jste krásný pár:)
    Moc se mi tvoje šaty líbí i ten styl jakým jste to pojali louka, kopretiny a do toho krásný letní den:)

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Peťo a Míro :)
    Moc děkujeme za super video, že jste nás nechali nakouknout do vašeho soukromí, je to super :)
    Povídání se mi moc líbilo, přesně jak říkáte, ať si každý udělá svatbu, jakou chce!
    Já osobně si určitě nechci nechat svoje příjmení, né že by se mi nelíbilo, ale chci patřit k partnerovi i příjmením.
    Nejlépe bych chtěla mít svatbu někde venku, v přírodě a nic monstrózního, spíše menšího (stejně jako vy) a za ušetřené prachy ze svatby si o to víc užít svatební cestu :))
    Tvoje šaty se mi Peti upřímně nelíbí, asi jsem staromódní, ale když svatba, tak bílé šaty.
    Taky mi nepřijde moc sranda, aby mi svědčil cizí člověk, celkově by mi to bylo líto, aspoň rodiče tam určitě chci! Ale jak bylo řečeno, je to každého věc a ať si svůj svatební den zařídí podle svého :)

    P.S. Na té jedné fotce se mi zdá, že máš po obličeji pihy - vypadá to úžasně!! <3
    P.S. 2 - jak máš fotku v šatech a nohy schované pod nima, tak jak je ta sukně krátká, tak to vypadá, jak když nemáš nohy :(

    Léňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Léňo, moc děkujeme :)! Jinak co se týče pih, tak přesně tak, nemám tady na fotkách na obličeji vůbec žádný makeup, korektor, nic, jen opálení a takhle to dopadne,když si opaluju i obličej,no :D.

      Vymazat
  27. Hej ty šatky jsou krásné ;)

    OdpovědětVymazat
  28. Krásné video.Vypadala jsi jako panenka. My měli s manželem svatbu překrásnou a do počtu střední. Vše jsem ale musela mít dokonalé takže kytice u floristky (nááádherná), prstýnky na míru atd. Bylo to náročnější po všech stránkách, ale stálo to za to! Jsem toho názoru, že svatba je jen jedenkrát za život...tak at to stojí za to!Myslím, že svatební den si užila i naše rodina a přátelé.

    OdpovědětVymazat
  29. Peti, měli jste to nádherné. :) Miluji vše, co je retro, takže ty šaty se mi samozřejmě strašně líbí, a tobě padnou jako ulité, ještě aby ne, když máš krásnou postavu. :) Svatbu chválím, jen jak říkáš, každému se líbí něco jiného - já jsem prostě pro tradiční bílé šaty, pro vyřizování dlouho dopředu, stejná příjmení, více hostů a svatbu v kostele (ale ta louka, jak vidím, taky není špatná). Každopádně video super a ať se vám daří! :o)

    OdpovědětVymazat
  30. Tedy moc ti to slušelo, vypadala jsi jako panenka. Video bylo moc milé, je na vás hezký pohled, je vidět, jak se máte rádi:-)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, super vyzeras ako dievcatko, velmi pekne...ja osobne neznasam tie saty zo salonov, slahacky prezdobene so zaclonami,tisikrat pouzite,ziadna originalita, brrr...som za minimalizmus (vynimka saty z klipu November rain od Guns n roses, tie sa mi velmi pacia:), tie tvoje su velmi pekne, vyzera to nenutene, ale prirodzene a vkusne a hlavne su to nekonvencne svadobne saty, co velmi ocenujem:)Dada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dado, moc děkuju a jsem stejného názoru, když si vezmu, že šaty v salonech jsou často opotřebované nebo i zaprané, navíc často mi přijdou dost kýčovité, mělo je x nevěst a ještě to stojí takové hříšné prachy a pak aby se člověk bál,aby s nima něco neudělal, to fakt raději své....

      Vymazat
  32. a az teraz sa mi zobrazilo viac fotiek, heh. si fakt velmi pekna, licenie, uces, mladucka, ako som predtym pisala ako dievcatko, a este chcem dodat, saty mi pridu take diorovske :)Dada

    OdpovědětVymazat
  33. Sluší Vám to.A Ty Péťo vypadáš dokonale-jako panenka!Moc krásné...S Tvým Mírou jsou ty videa opravdu super! Mischa

    OdpovědětVymazat
  34. Hej to je výborný nápad! A je fakt, že není problém po takovéhle minisvatbě udělat třeba s týdenním odstupem klasickou oslavu, klidně se stejně naparáděnou nevěstou, klidně znovu zopakovat svatební slib... Já mám do svatby asi ještě daleko (i když bych se jí nebránila klidně hned), ale docela bych řešila dilema, koho pozvat a koho nepozvat, jak vyřešit rozvedené rodiče a jejich partnery a tak. Tohle je velmi jednoduché řešení.
    Jinak co vím ze svého okolí, tak přítelova babička z podkrkonošské vesnice se schválně vdávala v Praze, kde v tu dobu žila, aby ji zbytek vesnice nemohl pomlouvat. Ráno přijeli rodiče nevěsty i ženicha vlakem do Prahy, obřad byl na Staroměstské radnici, pak šli na oběd a odpoledne posadili rodiče na vlak domů. :) Jasně, před 60 lety to bylo jiné, ale stejně je to originální přístup. No a moje sestřenka měla svatbu naplánovanou, taky trochu hurá stylem, ale měli datum. Jenže pak se z jistých důvodů nemohli v ten den úředně vzít, tak udělali jenom oslavu a brali se asi až po půl roce, když je rodiče dotlačili, aby na ten úřad prostě došli.
    Tvoje šaty jsou krásné, vzhledem k prostředí svatby ani nevadí, že jsou krátké, jen tedy opravdu ty fotky, kde sedíš na louce, vypadají divně, jako bys měla nohy jen po kolena.
    Hodně štěstí do další pětiletky! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přístup babičky mi přijde super, úplně to chápu! :)A přesně tak, my jsme potom měli oslavu s rodiči, oblékli jsme se jim do svatebního, měli dort a taky to bylo fajn :).

      Vymazat
  35. Naprosto super! Jednou bych taky chtěla malinkou svatbu jen ve dvou a nejlépe na dovči. Plně souhlasím se vším, co jste říkali. A ty šaty jsou super, všechno to skvěle zapadá k té atmosféře :)

    OdpovědětVymazat
  36. Jesus ty si krásnááááá, taky sem si řikala, co mi to připomíná a už vím že tu Blaženu ze slunce seno:D hrozně ti to sluší, je fajn mít menší svatbu- hlavně tak jak vy ste si to přály a užily :)

    OdpovědětVymazat
  37. Moc dobrý nápad udělat si svatbu jen pro sebe. Já se tedy vdávat ještě nechci (ikdyž je s kým a roky už bych na to taky měla), ale až to jednou přijde, určitě bych taky chtěla něco "sobeckého" a netradičního. Vždyť je to den svatebčanů, tak proč z toho dělat velké akce a měsíce se stresovat. :) Ale kdo ví, třeba až to na mě přijde, tak budu chtít čokoládovou fontánu, ledovou labuť a tisíc hostů :D

    OdpovědětVymazat
  38. Jste nádherný pár! Moc vám to slušelo, měla jsi krásné šaty a hlavní je, že jste si to udělali podle svého a byl to jen váš den :) Krásné fotky :)
    Nikus

    OdpovědětVymazat
  39. S přítelem se o svatbě občas bavíme, a když říká koho všeho "prostě musí" pozvat (třeba bratra, takže automaticky celou rodinu od švagrové atd. a šíleně to nabobtná a malé děti při obřadu trapně vyrušují nebo brečí) jsem pak nešťastná, že si nemůžem udělat svatbu takovou, jakou bychom chtěli, aby se náhodou někdo neurazil.
    Snad, až příjde na lámání chleba, si to vybojujem podle svého. Nechci ani hostinu v restauraci a kapelu, ale grilovačku na zahradě a hudbu z komplu :) A kdyby o tom všem vědělo jen nejnutnější minimum lidí, byl by to můj sen.
    A mít svatbu až na konci léta je moc dobrý nápad, kvůli opálení apod.

    A s tou kytkou mi to připomíná: jeden známý si až před radnici a uvědomil, že nemá kytku pro nevěstu ani pro maminky, vběhl do prvního květinářství a že potřebuje kytice na svatbu. Slečna si vytáhla diář, aby si poznamenala objednávku a on jen zoufale:"Ne, já se za půl hoďky žením!"

    Šaty jsou super a velmi ti to v nich sluší. Měli jste moc krásnou svatbu a jste moc krásný pár;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně by třeba taky stačilo mít kolem sebe jen pár opravdu nejbližších lidí a příteli taky, ale vzhledem k tomu, že mám dost bratranců a sestřenic z taťkovy strany a všem jsem jim na svatbě byla, se tak nějak očekává, že je všechny pozvu. Navíc, oni jsou všichni už dospělí, takže jejich rodiny se počítají také. Přitom málo ke komu mám opravdu vztah. A další věc je, že mí rodiče jsou rozvedení, každý má své partnery, a i když už k sobě mají neutrální postoj, tak si nedokážu představit, že bych je vměstnala do jednoho prostoru :D. Vdávat se teď hned sice ještě v úmyslu nemám, ale už teď je mi z té představy dost blbě :D

      Vymazat
    2. no holky, tohle není vůbec lehká situace, my máme docela malou rodinu, sourozenci nemají děti a ani jeden z nich není ještě ženatý, takže u nás bylo tohle relativně jednoduché, s kamarády se to oslaví už pak nějakou chlastačkou,ale s rodinou je to horší :), tak držím palce,at to dobře dopadne....

      Vymazat
  40. Já si teda svatbu představuju jako obrovskou oslavu, na které budu za královnu. Ale i tohle je pěkné, takové roztomilé.
    Jinak ty šaty jsou prostě dokonalé! Sice ne moc svatební, ale krásné jsou!

    OdpovědětVymazat
  41. Teda to je úžasný...video sem přeskákala, nemam na něj teď čas ale fotky mě prostě uchvátily...to počasí, to co máš na sobě, to jak se oba tváříte...prostě z toho čiší láska a štěstí a je uplně jedno že nemáš princeznovský šaty, obrovskou kytku, spoustu hostů a spoustu lídla...teda, fakt mě to dostalo :-)

    OdpovědětVymazat
  42. nemůžu si pomoct, ale jste strašně krásný pár :) z toho videa i z fotek je vidět, že si prostě strašně rozumíte, jste sympatičtí a patříte k sobě :)

    OdpovědětVymazat
  43. "Já si potřebuju zabavit ruce ale" :D ....Musela to být krásná a hlavně jednoduchá svatba, v podobném duchu bych si ji také přála. Jen ne tak narychlo, protože jsem "stresař" a za 2 hodiny bych se určitě nepřipravila. A taky musím mít na svatbě rodiče a sestru, bez nich by to nešlo! :) ...Moc vám to spolu slušelo-sluší :)

    OdpovědětVymazat
  44. Taky miluju kopretiny, sice je mi teprve 15, ale takhle nejak bych si predstavovala mou svatbu, pohodovou a kouzelnou! :)

    OdpovědětVymazat
  45. Péťo vám to spolu tak sluší :) Super nápad s malinkou svatbou. Taky bych to brala jako něco co se týká jen dvou zamilovaných. Co na to řekli rodiče? Ptám se, protože se mi ta myšlenka pidi svatbičky moc líbí,ale netuším jak by reagovala moje máma :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heled, táta úplně v pohodě, mamka, i když dopředu věděla, že to tak bude,tak byla trochu zaskočená a naštvaná,ale brzy ji to přešlo a asi ji to bylo trochu líto, jenže ona je takový živel a vše prožívá emotivně až moc,že bych z ní byla na svatbě strašně vystresovaná a vzhledem k tomu, že mi už tak nebylo nejlépe, díky těm zdravotním problémům,tak to pochopila :). Manžela rodiče taky v pohodě, nic neříkali a všichni jsme si pak užili následnou oslavu :), která byla také venku :).

      Vymazat
    2. Tak to je dobře že to takhle vzali :) No moje mamka vždycky remcá že nesnáší velké svatby, ale myslím že by byla taky naštvaná :D

      Vymazat
  46. Ahoj Peti, jakou mají ty šaty velikost? Jsi hrozně hubená ( vypadáš tak na velikost 30), ale jsi krásná a moc vám to sluší. V kolikai jsi se vdávala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jsou na míru šité, takže velikost těžko říct :D, 30 určitě nemám, mám většinou 34 :). Mají asi 83-4 přes prsa, 59-60 v pase a 79 nahoře boky, přes zadek jsou volné. Ale zdá se, že budou prodané už :). Jinak jsem se vdávala v 28.

      Vymazat
  47. Já bych zase měla stres z toho, že se budu vdávat a nevím kdy, že bych si nestihla udělat nehty, nestihla bych si udělat něco s vlasama...:D Máš můj obdiv Peti, že jsi do toho šla, před tak akčníma lidma smekám, já potřebuju mít všechno nalajnovaný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to bys právě nebyla,jelikož bys to ani nestihla na to myslet :D, což bylo právě super,ani já jsem nestihla být nervozní :D

      Vymazat
  48. Moc pěkné video! Ačkoliv já chci trošku větší svatbu, s rodinou pár přáteli, tak se mi ta vaše moc líbí, je z toho cítit dobrá energie, že jste to zkrátka udělali pro sebe, že šlo jen o vás dva...šaty moc krásný, celé je to super styl, fakt se mi to líbí! Přeju hodně štěstí do společného života, jste krásný pár.

    OdpovědětVymazat
  49. Moc hezké. Takové neobvyklé :)

    OdpovědětVymazat

  50. Hezký den překvapilo mi datum vaší svatby,to naše je 8.8 2008 a rozhodnutí padlo v úterý a v sobotu to bylo!Na vše bylo 4 dni, na občersvení jsme si prostě sedli do restaurace se svědky.Bylo to fajn.Nesehnala jsem ani kadeřnici že mám na účesy moc dlouhé vlasy,tak jsem to zmákla jako vždy sama.Netlačil nás čas byl klídek. Vendula

    OdpovědětVymazat
  51. Na video jsem nekoukala, ale fotky máte krásné a ty vypadáš skvěle, ty šaty jsou fakt úžasné, vyzařuje z nich taková pohoda, žádná upjatost:o)

    OdpovědětVymazat
  52. tobě to tak slušelo,když si neměla v obličeji tolik vidět lícní kosti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no a to mám postavu furt stejnou, tak v 18 jsem měla obličej ještě kulatější,je to holt věkem, já jsem měla takový ten typický baby face :D a holt se to už po 30 vytratilo,no a bude hůř.....

      Vymazat
  53. Petí musím říct, že jste to měli fakt nádherný! Já nejsem pro žádný megalomanský akci a vím, že bych to chtěla tak nějak jako vy... Prostě aby ten den patřil jen nám! Šaty jsou nádherné škoda, že nejsem tak štíhlá jako vy ! NO a na vdávání si teda ještě počkám páč je moc brzo, ale už ted vím, že to bude trošku alternativní. Jste hrozně milý :-) Ivča

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj Peťo a Míro, děkuji za další krásné video. Myslím si, že jste to vyřešili nejlíp, jak to šlo =o). Já ve volném čase fotím svatby a můžu vám s klidným srdce říct, že 90% svateb jsou lidi škrobený, nafoukaný, aby měli nejlepší výzdobu, oznámení, vizážistku, před svatbou půl roku nervů, hádek a nejlepší je, když se do plánování vkládají maminky, což opět vede k hádkám a nebo k tomu, že si tedy maminky prosadí, ale ženich s nevěstou to tak vlastně ani nechtějí a dupnout si neumějí. Oslavy pro 30 i více lidí, sjede se celá rodina a co mi na svatbách štve nejvíc, jak hosté pomlouvají! Je to sprosté vůči novomanželům, ale je to tak... Hosté si myslí, že my s objektivy prostě taky nemáme uši (nejvíc se dozvím při momentkách) a tak se dovídám, jak je jídlo nedobré a co by udělali líp, čímž mě samotné přechází chuť na jakoukoliv vlastní svatbu.
    Myslím si, že když se dva mají rádi, tak se můžou vzít támhle pod prvním stromem u baráku, vyfotí je kdokoliv a je to krásná svatba z lásky. A vy dva jste mě v tomto názoru ještě víc utrvdili. Vaše svatba? Bláznivá, krásná, klidná, na fotkách záříte, co víc si přát.
    Hodně štěstí, sluší vám to =o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, hrozně moc děkujeme a úplně s tebou souhlasím, k čemu jsou lidem svatby za desítky tisicí, když se třeba do roka rozvedou, já na to taky nejsem,ale je jasné,že každý má jinou představu a tu já rozhodně nikomu nechci brát ani kazit, hlavně aby si to každý užil podle svého :)! Jinak ty pomluvy to je hrůza,také jsem to na jedné větší svatbě zažila a právě to mne dost odradilo, nikdy se nezavděčíš všem a řešit pak prkotiny, to by se mi nechtělo, takhle jsme měli klid jen pro sebe.

      Vymazat
  55. Vaše svatební fotky mi hrozně zvedly náladu :) Už dlouho jsem si u žádných svatebních fotek neřekla "jo, takhle něják to chci", ale po vašem videu jsem si čím dál jistější, že chci svatbu venku, na louce, maximálně s pár lidma :) Šaty jsou úžasný, hrozně se hoděj k těm kopretinám a hlavně k Tobě Péťo :)

    OdpovědětVymazat
  56. To bylo moc milý video! Ani se mi nechce věřit, podle těch fotek, že jste se rozhodli ten den ráno. A kdybys to neřekla, tak ani není poznat, že jsou ty fotky focené na samospoušť. Moc ti to slušelo! Ty šaty vypadají krásně, obecně se mi tenhle střih moc líbí a ta tylová spodnička jim krásně dává tvar. Já sice měla a má jinou představu o svatebních šatech, což neznamená, že ty tvé nejsou krásné a ty jsi nebyla krásná nevěsta.

    S tím, že má každý mít svatbu po svém, máš naprostou pravdu. Proto nemám ráda, když se kritizují veřejně, třeba na něčem jako módní peklo, dortové a jinak podobně oblečené nevěsty! A je snaha vnutit čtenářům šaty podle představy autora článku. Já taky nejsem fanda bílých dortových šatů (mou jedinou podmínkou bylo, že nechci bílé ani champagne ani jinak podobně barevné šaty), ale ty nevěsty si je půjčují právě proto, že jim se líbí. Kdyby chtěli strohé, elegantní a obyčejné, tak se budou vdávat v nich!

    My tedy měli svatbu naprosto jinou, přesně, jak jste říkali, že jste ji nechtěli. Ta naše byl jeden velký mejdan pro kamarády a rodinu (a tak jsme to i chtěli, moji rodiče naopak kolikrát během příprav opakovali, i když trochu ze srandy, že jsme se měli vzít někde sami a pak jim to jen říct :-D), ale s tím rozdílem, že jsme si to užili i my! Byl to jeden z našich nejhezčích dnů, celý den jsem se smála, a neměnili bychom na něm nic. Vše bylo přesně podle našich představ. Pro nás to určitě stres nebyl. Mám asi zvláštní dar se v určitých chvílích nestresovat. Třeba před zkouškou na VŠ jsem občas dokonce i zvracela, jakou jsem měla žaludeční nervózu, ale u té svatby jsem byla naprosto happy a v pohodě. Všechny jsem na den D zaúkolovala a já byla nevěstou - nejdůležitější osobou dne - která se o nic nestarala, jen musela vypadat dobře :-D. Jen chudák ženich organizoval přípravy v místě obřadu a musel ráno rozhodnout, jestli ten obřad bude venku, kde jsme ho chtěli, nebo uvnitř, což byla jen záložní varianta. A vzhledem k tomu, že ráno pršelo a bylo to všelijaké, tak neměl jednoduchý úkol. Ale zvolil správně, riskl venek a vyplatilo se, protože během dopoledne se to protrhalo a na obřad jsme měli až vedro. A nejúžasnější bylo místo obřadu, protože se na tom zámku běžně neoddává, spíš jen natáčí, a běžně do něj není přístup, takže v tom jsme to měli originální.
    Jinak promiň za tak dlouhý komentář obsahující nevyžádané informace (o naší svatbě :-D), ale já o ní i po skoro třech letech strašně ráda mluvím a vzpomínám na ni, že jsem si to v rámci komentování tvé svatby nemohla odpustit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, úplně s tebou souhlasím co se týče toho veřejného kritizování,vidím to stejně i třeba u maturitních šatů, proč kazit ostatním radost, každý má jiný vkus a představy a to je přece správně, kdyby byli všichni stejní, je to nuda a proto se mi to zesměšňování taky nelíbí a nesouhlasím s tím, hloupě rýt umí každý.
      Jinak co se týče vaší svatba,naopak, moc ráda jsem si to přečetla a je skvělé,že jste si to tak bezvadně užili, o nic jiného nejde, určitě máte kolem sebe super lidi :)!

      Vymazat
  57. Krásne video :) Viete,že ste sa zobrali presne na moje narodeniny ? :D

    OdpovědětVymazat
  58. Souhlasím s tím,že svatba by měla být hlavně podle představ nevěsty a ženicha :-) Já osobně mám o své svatbě představu asi jako každá druhá holka...princeznovské šaty a sdílet tuto událost se svými nejbližšími. Protože to vnímám jako takové "opravdové" vylétnutí z hnízda a i poděkování rodičům za jejich dosavadní péči a vychování. Takže já bych tam určitě ty rodiče mít chtěla a když jsem viděla jak mého taťku rozplakaly "jen" zásnuby,tak to bych jim udělat nemohla:-* Ale jak sama píšeš,každý má ty vztahy jinak a jiné, takže určitě Vás neodsuzuji a nesoudím a přeji vám i po 5-ti letech HODNĚ ŠTĚSTÍ a tobě Péťo i to zdravíčko. A Blaženy šaty ze Slunce seno mne také inspirovaly a podle videa mi je tenkrát šila švadlena v meruňkové barvě na závěrečnou do tanečních. A pamatuji si,že jsem měla spodničku snad s milionem vrstev tylu :-)...jéééé to byly časy :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkujeme a teda ty šaty bych byla zvědaá omrknout,jak se to švadleně povedlo .)!

      Vymazat
  59. Krásný! ;)

    Můžu mít dotaz? Jak dlouho jste spolu byli, než jste do toho spolu praštili? Já bych chtěla, ale můj Míra je děsnej stydlín, mám takový pocit, že kdybychom čekali mimčo, že by byl schopný říct, že to určitě není jeho, jak by se styděl =oD

    Jeden bratránek přes desatero kolen se oženil tak, že se oženil a doma to řekl až druhý den. Předem o tom věděla asi snad jen nevěsta. Tuhle variantu mi mamka pořád vychvaluje, že to je nejlepší ;) Ale svou svatbu už mám vykoumanou tak, aby to vyhovovalo všem, ale nemůžu to říct, protože je to tajemství ;)

    Má o 3 měsíce starší sestřenka se vdává 1.6. prý bude mít 70-80 hostů, ještě k tomu budou mít domácí svatbu, takže po obřadu v kostele se pojede na hostinu k ženichovi do vsi. Bude to asi pěkný šrumec... Ale když to tak chtějí, tak je to jejich věc...

    Hodně štěstíčka vám přeju, jste opravdu krásný pár ;) A kvůli oparu si nedát pusu? To bych tomu svému Mírovi nemohla dát pusu vůbec, protože má pořád popraskané koutky. Pusu mu nemůžu dát jedině tehdy, když si jí namaže a to je opravdu pečlivě namazaný od ucha k uchu! =oD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě jedna věc: Humpolácký, jo? Jsem z Humpolce! =oP

      Vymazat
    2. Moc děkuju za milý komentář a držím palce,at ti to vyjde,jak si přeješ :). jinak my jsme spolu byli 3 roky,když jsme se brali :).

      Vymazat
    3. Nemáš zač, já děkuju! Na tenhle článek jsem se hrozně těšila =o) Tak tohle musím říct svému Mírovi, protože s ním už budu skoro pět let a pořád nemám klíč od hlavního vchodu =o(

      Vymazat
  60. Nádherný,opravdu krásný, at Vám to vydrží,upřímně a tiše závidim. :)

    OdpovědětVymazat
  61. Nádherný šaty :) a jak jste říkali že jste svatbu neplánovali tak můj tatínek požádal moji maminku o ruku 8.9. asi v 11 večer a druhej den 9.9 se brali a měli tam pouze svědky :) pak se o nich psalo v novinách a rodiče je málem zabili :D....

    OdpovědětVymazat
  62. Ty šaty jsou opravdu krásné. Já bych si asi svatbu představovala jinak, nějak se těším na tu velkou slávu, kostel, spoustu hostů, ale o to víc starostí a chystání... a cena tím taky vzroste. Tato možnost má ale určitě spoustu výhod a vůbec se nedivím, že jste si ji vybrali. V takový nádherní letní den (teda soudím podle fotek), to na louce musela být fakt nádhera :) a skvělé datum! :)

    OdpovědětVymazat
  63. Jéé, to bylo tak milý video, s chutí jsem ho sledovala a vlastně i zavzpomínala na svojí svatbu. Díky :-)

    OdpovědětVymazat
  64. Opravdu krásné! Já jsem taky zastánce toho, že svatbu by si měli užít ti dva a né všichni okolo (jak je u nás zvykem)

    OdpovědětVymazat
  65. Teda ty šaty. Konečně aspoň trošku originality. x)

    OdpovědětVymazat
  66. Krása:) moc vám to slušelo a hrozně se mi líbí nápad svatby na louce.

    OdpovědětVymazat
  67. Jedním slovem krása! :) Opravdu většina nevěst může závidět s jakým klidem jste svůj den D prožili. Já teda chci na svatbu dlouhé šaty, ale co já vím, třeba taky skončím u krátkých :) Moc jsem se na video těšila a užila si ho! :) Sluší vám to spolu. :)

    OdpovědětVymazat
  68. Překrásné video, nevěsta neskutečně chic a nádherná, jste nesmírní sympoši a Vaše společná videa mne moc baví!!! Tleskám Vaší odvaze být originální a užít si svůj den nekonvenčně a hlavně v klidu. Přeju Vám hodně šťastných let, jste opravdu výjimečný pár! :)

    OdpovědětVymazat
  69. Také se přidávám k opěvným větám :-) Svatbu jste měli krásnou a velmi osobní a tak to má být. Také jsme si s manželem nenechali do ničeho mluvit a jsme rádi. Sice jsem si na poslední chvíli rozmyslela jednoduché šaty za klasické princeznovské s korzetem :D, ale i tak svatba byla malá .-) Jediná věc, která by se dala na naší svatbě vytknout, bylo tvrdé maso ve svíčkové :D ale talíř s řízky to dorovnal :D Jinak my jsme měli svatbu v lednu, já měla šampaň šaty, které vypadaly úžasně na nově napadaném sněhu. A při gratulaci nám hrála písnička ze Starců na chmelu, I v lednu je jak v máji . . . :D :D

    OdpovědětVymazat
  70. Hrozně moc vám všem děkujeme za krásné komentáře, jen jsem je prolítla a zítra odpovím jednotlivě :), opravdu moc děkuju!

    OdpovědětVymazat
  71. Petruško,
    úplně skvělé video !!! Zasmála jsem se, zapřemýšlela nad tím, jakou svatbu bych vlastně chtěla doopravdy..No prostě navodila si nám s přítelem krásnou atmosféru a už koukám na zásnubní prstýnky !:D..i když do svatby mám daleko a navíc nijak po ní netoužím. Máme na to stejný názor..i když, kdyby mi někdo věnoval třeba 150 000, klidně uspořádám svatbu snů, s tím bych problém neměla. Pravdou však je, že bych raději se věnovala jen přítelovi - manželovi, než zbytku rodině a byla celý večer ve stresu. Taková mini svatbička mi připadá v dnešním světě cool. Navzdory tomu, že se lidé radši dnes už nevdávají a nežení => aby se nemuseli rozvádět (zbytečné tahání po soudech atd..).
    No nevím, každopádně bych chtěla být na svou svatbu jednou hrdá, jako vy dva :)) (vždy když se něco děje, pak si říkám, co bych změnila a co bych udělala jinak --> v tom jsem zakletá :D)
    Moc fajnové video :) Pěkný zbytek večera, Anett

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anettko, moc děkujeme a držím palce, ta vám to vyjde podle vašich představ jednou a at si to užjete :)!

      Vymazat
  72. tak tohle je naprostá dokonalost! :) svatbu jsem ještě neměla a v nejbližší době ji ani neplánuju a jak jsem vás tak poslouchala, musela jsem se zamyslet a teď teda vím, že ani plánovat nebudu! :) Strašně mě inspiroval váš přístup a přijde mi to jednoduše dokonalý, vážně! :) Moc vám to oběma slušelo a sluší stále! :) A to tvoje líčení a šaty - vážně paráda. :)

    OdpovědětVymazat
  73. Úžasný! Nechci se nikoho dotknout, ale na co to je, utratit desetitisíce za svatbu, pozvat strejdy a tety z pátýho kolena, stresovat se rok dopředu....přesně jak ze Slunce seno...."aby nás ostatní nepomluvili":D A beztak tam většina pozvaných chodí jen aby se zadarmo nadlábli a pobavili:D
    A jak si říkala, že to byl takový sobecký den pro vás dva, tak to bych vůbec neřekla....vždyť to má být jen o vás dvou!:)

    OdpovědětVymazat
  74. Peti a Miro, vubec nestarnete!! Vubec bych nerekla, ze "uz" je to 5 let.. Vase svatba byla krasna, originalni! Petro, Ty jsi opravdu jak panenka (ale pritom mas takove potvurkovite sexy oci), strasne se mi libi ta fotka ve vyklenku.
    Moje svatba byla ve velkem stylu, saty princeznovske (ale zadna slehacka), 100 lidi a strasne jsme si ji uzili. Meli jsem tam opravdu jen ty nejblizsi zname a kamarady, tancili jsme az do 6 do rana.
    Mas naprostou pravdu, svatba ma vystihovat povahu snoubencu, jejich styl, vkus a nemeli by si do toho nechat od nikoho mluvit a ovlivnovat se rodinou.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  75. Moc krásné video a povídání o svatbě :-) Osobně fandím originálním svatbám. Svoji představu o vysněné svatbě zatím nemám, ale s přítelem jsme se shodli, že pokud k tomu jednou dojde, rozhodně nechceme velkou a nákladnou svatbu s desítkami hostů. Tvé šaty se mi líbí a myslím, že na léto se krátké hodí. Přeji Vám oběma ještě mnoho šťastných let pospolu :-)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  76. Ahoj Péťo, Vaše svatba byla nádherná, i celá ta její filozofie, moc hezké. Je to super, že jste s manželem udělali tohle video, už z toho pohledu, že hodně holek změní názor na to, že potřebují šlehačkovou načančanou svatbu. ;)
    Já nad tím moc nepřemýšlím, ale jako asi každá holka mám představu. ;) Chtěla bych svatbu v retro stylu, něco jako z filmu Pomáda. Já bych měla jednoduché retro šaty do půli lýtek se spodničkou a červenou rtěnku. Bylo by to na zahradě nebo na louce a uvolněná atmosféra. ;) Doufám, že mi to takhle nějak vyjde až na to přijde čas ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Domčo, moc děkujeme a to je super ta Pomáda, vůbec bych řekla,že svatba v nějakém duchu nebo retro stylu je super nápad a moc tomu fandím :)!

      Vymazat
  77. Peťulko, nádherné :) Mě se váš nápad líbí i ty šaty jsou nádherné :) Já sice toužím po těch princeznovských, ale tyhle se mi také líbí :)Ať Vám to dlouho tak ladí, jako do teď a ať jste stále zdraví a šťastní :)

    OdpovědětVymazat
  78. Šaty jsou opravdu moc nádherné! :) Na fotkách i na videu vám to moc sluší :). Video se vážně povedlo - zvedlo mi náladu :).

    OdpovědětVymazat
  79. Ahojky.
    Musím říci, že jsi měla překrásné šaty. Já taky nejsem zastánce velkých svateb. Nemám ráda ten cirkus okolo, nejsem zastánce rozvážení koláčů, a takových věcí jako - aby si mě ženich přišel vyprosit či vyplatit, nebo rozbíjení porcelánu a společné sbírání, krmení se vzájemně polévkou atd. atd. Vyjmenovala bych toho hodně. S přítelem si už říkáme, že když ho budu chtít :) tak nakonec to bude jen obřad na radnici za přítomnosti rodičů, sourozenců a svědků. Šatičky vůbec nemusím mít typicky svatební - na to také nejsem. Kamarádky kolem mne, toto moje přemýšlení o svatbě nechápou, nicméně já se v ten den, chci o ten intimní okamžik podělit jen s hrstkou lidí.. max. 6ti :)

    Ať Vám vyjde ta "výroční Paříž" co nejdříve. Je to strašně krásné město.

    El.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuju a já tě úplně chápu, přesně na tohle já taky nejsem :). At vám to vyjde podle představ :)!

      Vymazat
  80. Já jsem odpůrcem všech šlehaček a rukaviček, drdolů a korzetů. Vaše svatba je báječná. Do toho "lučního" stylu se mi akorát nehodí ty štrasové doplnky. Ale to je maličkost a vypadáš nádherně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně už taky ne, ted bych to udělala maličko jinak s doplnky ;)

      Vymazat
  81. Peťulko, úžasné šaty :o) Jste velmi příjemný pár. Já měla právě tu "šou" pro ostatní a dnes bych spoustu věcí udělala jinak...a taky možná zas jednou udělám...bohužel mi manželství nevydželo...Opravdu si jedna z mála blogerek,která je svá :o) Takže v životě Ti přeji hodně zdraví,spokojenosti a hlavně,aby jste si s manžel stále tak rozuměli a vyzařovala z vás ta pohoda,energie.. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc děkuju za milý komentář a mrzí mne, že to nevyšlo,ale to se stává, příště to bude určitě tutovka, někdy vyjde první pokus, jindy holt až třeba 3 ;), přeju hodně štěstí!

      Vymazat
  82. Je fakt hezky videt, jak i pet let po svatbe zarite. Svatba byla originalni jako vy. Krasna a bez stresu - to se pocita.

    My jsme si svatby usporadali dve. Jednu na urade jenom se svedkama a malou oslavou (http://www.kusanec.cz/2013/03/pred-rokem.html) a druhou na oko, aby to mohlo byt vic podle naseho vkusu (http://www.kusanec.cz/2013/03/pred-rokem-ii.html). "Oddavala" nas moje nejlepsi kamaradka a potom nam sedm nejblizsich lidi verejne neco popralo. Z oslavy jsme jeli rovnou na letiste. Moc radi na ten den vzpominame - navic jsme si na pamatku zpiskali fajnovyho panacka, kterej se nam nedavno narodil. :)

    OdpovědětVymazat
  83. Bééé, já už se chci taky dočkat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D nebój, určitě to přijde,až to bdueš nejmíň čekat ;)

      Vymazat
  84. Dobré dopoledne, video jsem zatím neshlédla, ale doma se určitě podívám. Už z fotek je ale vidět, že jste to měli moc krásné a užili si nádherný den. Já se vdávám za 2 a půl týdne, původně měla svatba být v létě, ale na přelomu roku jsem otěhotněla, tak kvůli rostoucímu bříšku je to dříve. Budeme mít nebližší rodinu a přátele, bohužel s přítelovými rodiči to moc dobré není, ale svatbu si kazit nenecháme. Jim vadí úplně vše, od stylu oznámení přes datum a místo. Doufám, že si to užijeme, ať už s nimi nebo bez nich a hlavně že nám spolu s manželem bude stále dobře jako vám:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu držet palce, at vám to vyjde a nenechte se otrávit ;)!

      Vymazat
  85. Ahoj Peti :-) jste s manželem opravdu moc krásný pár :-) Tak bych raději svatbu někde na louce, když už bych teda musela nutně nějakou mít. Od malička totiž na svatby vůůůbec nejsem. Hlavně ne na ty typicky české, kdy je svatba v kostele a pak se všichni nahrnou někam do kulturáku nebo někam a začne se obří hostina... Podle mě jste to měli opravdu pěkně vymyšlené :-)

    OdpovědětVymazat
  86. Krásná svatba, velmi příjemný pár, nádherné šaty.

    OdpovědětVymazat
  87. Hrozně moc vám všem děkuju za krásné komentáře a přání, jste skvělé!

    OdpovědětVymazat
  88. Ahoj Peťko, nevím, zda tady už ten dotaz padl, ale zajímalo by mě, jestli plánujete mít s Mírou mimčo. Myslím, že byste byla skvělá rodinka :)

    OdpovědětVymazat
  89. Jste úžasní lidé :) A tvůj manžel je neskutečně moc sympatický :) Moc Vám to slušelo a sluší doteď (tím myslím, to co z Vás vyzařuje :)) V šatech jsi byla skutečně nádherná.
    Já bych chtěla dlouhé splývavé - jednoduché s drobnou krajkou, ale žádný dortík. Doufám, že se také jednou dočkám :)

    OdpovědětVymazat
  90. Ahoj, já tedy také přispěji svou troškou do mlýna. :-) jsem (téměř) čerstvě vdaná a svatbu jsem plánovala přesně 9 měsíců. :-) O svatbě jsem snila od dětství (holt jsem byla typická holčička :-D), takže jsem chtěla mít všechno dokonalý a perfektní. Stres to samozřejmě byl, nebudu tvrdit, že ne, ale takovej příjemnej (tedy pro mě). ;-) Jako hosty jsme měli jen nejbližší přátele. Nedokážu si představit, že bych na svatbě neměla rodiče, takže svatba ve čtyřech není nic pro mě. Každopádně večírek a celý svatební den jsme si s manželem užili a je to pro nás (zatím) nejhezčí den v životě. Ale vaše svatba byla určitě romantičtější. :-)

    OdpovědětVymazat
  91. Tobě to táák slušelo, ty šaty jsou dokonalý, hned když jsem viděla fotku na FB, tak jsem si vzpomněla na Blážu :). Nevím, jestli bych se dokázala za dvě a půl hodiny připravit, i na ples se připravuji dýl :D. Ale rozhodně mi to připadá super, prostě den jenom pro vás a úžasný datum :).

    OdpovědětVymazat
  92. Ačkoliv ještě na vdávání myslet nemusím, mám už tu svoji svatbu lehce promyšlenou. Šaty bych chtěla jednoduché (nejvíc se mi líbí antické antické, nejspíše bílé, ale třeba bych se nebránila i nějaké světloučké barvičce (bílé šaty se rozmohly až ve Viktoriánské době, do té doby byla barva čistoty a nevinnosti modrá). Ty bych si asi nechala ušít přímo na míru a z dobré látky. Jako místo bych si nejspíš vybrala nedaleký zámek. Není to ale takový ten typický přepychový zámek, spíš takový jednodušší. Občas tam bývají výstavy a pořádat tam svatby je celkem běžné. Hlavně se nechci vdávat někde na úřadě tak jako moji rodiče. Nelíbí se mi to. A pokud se jedná o hosty, pozvala bych jen nejbližší rodinu, takže asi nějakých 15 lidí. A protože je v okolí zámku i dost restaurací, tak by hostina byla v některé z nich. Ta by se skládala asi jen z polévky, nějakého hlavního jídla a zákusku. Žádný předkrm ani nic jiného bych asi nechtěla. Kamarády bych asi na svatbu nezvala, pro ty bych pak spíš dodatečně udělala nějakou zahradní párty s grilováním. A i když je představa svatby bez hostů lákavá, moje rodina by na to asi měla jiný názor. Né že bych se musela podřídit tomu, co chtějí oni, ale přeci jen to trochu divná představa a nevím jak by se s tím zvláště starší příbuzní vyrovnávali, že jsem se vdala a nikoho nepozvala. Ale tak uvidíme. Vdávat se ještě nebudu :D

    OdpovědětVymazat
  93. Moc se mi vaše svatba líbila. Já mám vysněnou někdy v létě v nějaké krásné rozkvetlé zahradě. Sice nejsem tak free jako vy a asi bych nespala, kdybych neměla pevně stanovené datum:D ale taky bych chtěla jen ty nejbližší, protože bych se asi nějak extra necítila před mnoha lidmi. Šaty by se mi líbily bílé, dlouhé ale žádné šlehačky, prostě jen takové lehké, které krásně zvýrazní siluetu. Teda pokud nějak extra do té doby nepřiberu:)

    OdpovědětVymazat
  94. Ahoj,
    když jsem otevřela tuto stránku, pomyslela jsem si O můj bože, ta je nádherná :) a lesba vážně nejsem :D.

    A moc se omlouvám, jestli to padlo ve videu, ale bohužel teď nemám moc času ho zhlédnout.
    Nevíš, odkud máš ty boty??

    Jsou naprosto úúúúúžasnééé.

    A jestli jsou pohodlné? Děkuju!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hrozně moc děkuju,to se až červenám :)! JInak botky jsem měla z www.urbanog.com,ale je to už bezmála 5 let, už je nemám ;)....

      Vymazat
  95. Ahoj, jako mnoho dalších předemnou i já musím všechno pochválit! Je to nádherné.. uplně všechno!.. šaty, vlasy, místo.. prostě úplně všechno!

    P.S.: nikdy jsem neuvažovala o svatbě venku. A díky tomuto videu nad tím začínám uvažovat (i když než příjde svatba tak bude tak o deset let víc :D )
    Kačka

    OdpovědětVymazat
  96. Video je skvely, oba dva me vzdycky pobavite, jste hrozne mili spolu. A meli jste krasnou svatbu!!! Poprve mam trochu konkretnejsi predstavu, jak by se mi to libilo; jen my dva na louce, nejlip nekdy zjara, treba ten den jaky byl dneska, teplo na slunicku, ale zadne vedro. Ze jste se vlastne dohodli ten den a tim padem meli krasne, to je prece idealni reseni:) Navic ja jsem na retro, hlavne co se satu tyce, takze me ty tve opravdu nadchly; davno vim, ze nechci naslehanou slehacku ani korzet. A taky se stresuju kvuli malickostem, co teprve kdybych planovala nejakou obri svatbu.. Rada bych mela takovou komorni, a pak treba druhy den oslavu s kamarady a rodinou, "aby mela dusicka pokoj". S nekterymi rodici je to obcas trochu obtiznejsi, coz by se timto eliminovalo. At vam usmev i manzelstvi vydrzi co nejdyl:)

    OdpovědětVymazat
  97. Jé, tohle je super článek! Moc vám to spolu sluší, vy snad vůbec nestárnete :D Přesně takovou svatbu bych chtěla, ale ještě nevím s kým. Nemám ráda velké okázalé akce viz. Válka nevěst. Každopádně už se těším :)

    OdpovědětVymazat
  98. Ahoj Péťo, jste strašně krásní, doufám, že se taky dočkám co nejdřív!:D)) Musela to být nádherná svatba a doufám, že vám to co nejdýl vydrží:)) Chci se jen zeptat, můžu ti napsat na email? Je to takový dotaz, nebo spíš bych chtěla vědět tvůj názor.. Je to docela osobní, tak jestli by ti to nevadilo:) Měj se krásně!!

    OdpovědětVymazat
  99. Skvělé video Peťul, fotky už jsem obdivovala když si je sem dala poprvé a už i ty se mi moc líbily :) .. Musím říct, že jste to měli opravdu moc pěkný, spontánní a je důležitý, že se Vám líbilo a že na to nezapomenete :) Tobě i manželovi to mooc slušelo, nevěřím, že jsi měla na přípravu jen dvě a půl hodinky :D:D To by mi nestačilo, koukám, že jsi stihla i nehty :D :)

    Ten zásnubní prstýnek je krásnej..:) A s briliantem ..hmmm..:)

    Věřím, proč si sem video nechtěla dávat, přeci jenom je to osobní, ale jsem ráda, že jsi to sem dala, jsme měli další možnost poznat Tě blíž Petruš :)

    OdpovědětVymazat
  100. My jsme svatbu taky naplánovali během měsíce, neumím si představit, že bych ji připravovala třeba rok :-) Strašně jsem si to užila a hned bych se vdávala znovu :-)
    Líbí se mi váš přístup a to, jak jste si to udělali podle svého :-)

    OdpovědětVymazat
  101. Peti, jak se mi většinou všude moc líbíš tak tady musím říct, že vypadáš přímo nádherně :) strašně šťastně :) a sice bych takovou svatbu asi osobně nechtěla, ale musím ocenit, že jste si to zařídili podle sebe a.. prostě jste krásnej pár :)

    OdpovědětVymazat
  102. Ahoj, dnes poprvé musím nutně dát komentář...Moc krásný nápad a jen gratulace k takovému dni. Jste krásný pár. Z fotek se dá vyčíst ta naprostá pohoda a štěstí. Jinak, když už teda píši, tak chci moc pochválit blog a videa:-) Lída

    OdpovědětVymazat
  103. Krásně jednoduchá svatba. Vždy jsem tvrdila, že se půjdu vdávat na palouk do lesa s kyticí, kterou si natrhám cestou na louce a v blankytně modrých letních šatech klidně bosa. Jen rodina by mi to asi neodpustila a já žádnou svatbu, kdy bych musela řešit rodinné vztahy nechci. Třeba se jednou vzepřu a půjdu do toho, když teď vím, jak to může být úžasné a romantické.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo,

      tak hned úvodem musím říct, že vám to na svatbě náramně slušelo, jste překrásný a navíc velmi milý a sympatický pár :o) Naše svatba probíhala podobně ( jen jsme to měli v zahraničí ) svědky jsme měli taky místní a potom v Čechách jsme udělali rodinnou oslavu. Užili jsme si to překrásně, přesně jak říkáte - bez stresu, shonu a nervů :o))) Jinak musím říct, že jsem se vdávala v pátém měsíci a s pupíkem máme překrásný svatební fotky :o)))
      Mějte se krásně a těším se na vaše další společné video, Káťa

      Vymazat
  104. ahoj Peti,hltala jsem kazdy komentař o tvoji svatbě,ted to mam vsechno pohromadě:D.
    Moc se mi libi nápad svatby:) a strašně ti to tam sluší a manželovi taky:)
    Měj se krásně Veronika:)

    OdpovědětVymazat
  105. Měli jste moc krásnou svatbu :) A hlavně jste si ji užili :)
    My měli svatbu taky jen se svědky (to byli rodiče manžela) a fakt super žádný stres ani pomlouvání, tak jak to bývá u svateb s hoodně hosty.

    OdpovědětVymazat
  106. Ahoj Peti, niečo neskutočné,krásne... Najviac sa mi páči, že ste si to užili vy dvaja a nikto vám do toho nekecal a spravili ste si to podľa vašich predstáv. Prajem vám veľa takýchto krásnych spoločných chvíľ. Janka

    OdpovědětVymazat
  107. Docela mě překvapuje že jste se rozhodli takhle narychlo a nebylo to předem plánované. Strašně Vás za to obdivuji. Jinak musím říct že jsi jedna z mála nevěst která měla modré šatičky se vzorem a ještě k tomu krátký, moc se mi to líbí, je to oživené a moc milé. Já mám teda radši klasiku jednou si přeji mít krásný princeznovský načančaný šaty ve kterých budu jako panenka, ale to je každýho styl a věc. Šaty jsou opravdu nádherný a pořád Ti moc sluší, líbí se mi ta spodnička dole. Společně Vám to moc sluší a dojalo mě jak Tvůj muž řekl že si jednoho dne půjčil Tvůj prstýnek a jel koupit snubák. Chválím moc mě to překvapilo. :)

    OdpovědětVymazat
  108. moc se mi libi to prostredi. take si preju takhle malou svatbu.krasa :)

    OdpovědětVymazat
  109. Tak jsem te spatne tipovala na velkou, dlouho planovanou svatbu a obrovske princeznovske saty :) Hodne jsi me prekvapila, ale vlastne v dobre. Ne ze bych mela neco proti obrim svatbam, ale tohle ma daleko bliz memu stylu. Takove jednoduche a v podstate i mnohem vice romanticke :) Jeste jak jste to meli takove nenaplanova/naplanovane.:D Tobe to hrozne sluselo. Opaleni ti nadherne vytahlo pihy a vypadas jak takovy roztomily diblik :) Mysleno v tom nejlepsim smyslu. Tvoje saty jsou fakt krasny, originalni... Jejich vzor pasoval k louce i ke kopretinam. Kopretiny mimochodem take miluju, mam s nimi ale jeden problem - alespon ty lucni rozhodne nevoni, tak se s nimi spis kocham na louce :D
    To nejdulezitejsi na svatbe je, aby se clovek uvazal k tomu spravnemu cloveku. Samozrejme vas neznam, ale vypadate, ze jste se nasli :) Manzel te podporuje v tvych zajmech a je to vazne sympatak, ktery je do tebe i po letech ocividne zamilovanej ;)
    Co se me a svatby tyce, tak zkusenost nemam a ani se ji v nejblizsi dobe nechystam ziskat. S pritelem jsem zatim dva roky a to mi prijde brzo. Ale trochu uz jsme o nasich predstavach mluvili a moc se v tom neschodnem. On si predstavuje velkou svatbu a me v dlouhych satech, ja bych radsi neco klidnejsiho s nejblizsi rodinou a par prateli a v kratkych satech. Casu jeste dost, tak az (a jestli vubec) to bude na poradu, snad vymyslime nejaky kompromis :)

    OdpovědětVymazat
  110. Podle fotek mi přijde, že jste oba furt stejný!:)
    Rozhodně jsem tě tipovala spíš na velkou svatbu s priceznovskýma šatičkama :)
    Ale nevadí, jde o to, že jste si to vy dva užily!:)

    Já musím říct, že by se mi také líbila malá svatba - ale někde při západu slunce a u moře.. jenom s tima míma nejbližšíma.. ale času dost.. takže kdo ví, jak to nakonec dopadne :)

    OdpovědětVymazat
  111. Video mě hrozně pobavilo a vaše pojetí svatby mi přijde super! Moc ti to slušelo,originální šaty a kytka, zkrátka opravdu den pro dva :)
    Já už mám svatbu chvilku za sebou, taky jsme ji měli venku, ale v altánku, sice jsme ji chvilku plánovali, ale žádná šlehačka se nekonala a krásně jsme si to užili, ikdyž to bylo trošku větší :) Ani jsem neměla pocit, že je to akce pro ostatní, vzali jsme to tak, at si to uzijeme my i rodina a urcite nelituju, ikdyz takováhle menší svatba fakt jen ve dvou má určitě něco do sebe:)) Hlavní je, že vám to klape i po letech a to nám taky!

    OdpovědětVymazat
  112. Péťo, měli jste krásnou svatbu. Tobě to moc slušelo a manželovi taky! Přeji vám, ať vám to vydrží napořád. Jste skvělý pár. :)

    OdpovědětVymazat
  113. Vybrali jste si opravdu skvělé datum, já tento den slavím i narozeniny :o)

    OdpovědětVymazat
  114. Peťo opravdu jste to měli krásné a netradiční!! Moc vám to slušelo..
    Mě by zajímalo, jak se k vašemu rozhodnutí stavěli rodiče a blízká rodina (babičky, tety)? Já moc velkou svatbu nechci (no velkou... 20 lidí), ale zas si říkám, že když se s nimi celkem dost stýkáme a udělala bych svatbu jen s rodiči a svědky, tak že budou naštvaní, uražení, že by to babičky mohlo mrzet. Ještě nikdo ani neví, že svatbu plánuji, takže zatím nejsou ani žádné tlaky z okolí.
    No prostě mám z toho hlavu jako balon a nemůžu se dobrat výsledku, jestli se na to vykašlat a udělat po svém a nebo trochu ustoupit ze svých představ a udělat větší svatbu.
    Daniela

    OdpovědětVymazat
  115. my měli svatbu před necelými 14 dny, byla to tedy ta typická svatba, kostel, celá rodina a nejbližší přátelé, potom hostina s dortem a tancem...ale chtěli jsme to tak a užili jsme si jí přesně podle představ a o tom to hlavně je. udělat si svatbu podle svého a tak si jí užít :-). proto chválím, že jste nekoukali co tomu kdo řekne, ale udělali jste si svatbu přesně tak jak jste chtěli a to je krásné :-)

    OdpovědětVymazat
  116. fakt super svatba a ty šaty, kopretiny, prostě paráda !!! moc ti to sluší, jak jsi opálená a jsou ti vidět pihy :)) a Míra koukam od tý doby docela zhubnul, slušíí :) nejvíc mě pobavilo - zas mamka bude nadávat :D:D

    OdpovědětVymazat
  117. Skvělé video:-) Tak by to mělo být, svatba přesně tak, jak ji snoubenci chtějí a udělat si ji podle svého, každý nejsme stejný a nemáme stejný vkus. Vy jste si to udělali hezky opravdu jen pro vás dva a v poklidu - to je pěkné:-) Já bych chtěla asi velkou svatbu, ale uvidíme jak to vůbec jednou bude:-) Každopádně měli jste to pěkné, slušelo vám to a to nejdležitější vzali se dva lidi co se mají rádi a jsou spolu už 5 let, to je hezké. Hodně štěstí a lásky i do budoucna :-)

    OdpovědětVymazat
  118. Opravdu moc ti to slušelo, tedy vám! :) My měli svatbu také sami pro sebe a neměnila bych ani za nic! Hodně štěstí a ať si ani po 50-ti letech spolu nelezete na nervy! ,o)

    OdpovědětVymazat
  119. Velmi mile Video, ocenuju, ze se takhle "sverite svetu". Krasne saty a super make-up:) My meli svatbu jen ve dvou na plazi, nelituju, pripravy na velkou svatbu s mnozstvim lidi nejsou pro kazdeho. Jinak preju spoustu stastnych let, mam moc rada tvuj blog, zdravi Jane

    OdpovědětVymazat
  120. Ahoj. Tak tohle nádhera. Taky by se mi líbila svatba venku a jednoduché šaty... Ale partnerovi se líbí "šlehačka" a chtěl by se brát na Nových hradech, tak uvidíme,jak to dopadne... Jsme spolu už 8. rok, ale je mi 20, takže to má zatím čas.

    OdpovědětVymazat
  121. Ahoj, moc krásné fotky, mohu se zeptat, kdo vás tak pěkně nafotil? Jestli nějaký kamarád, případně někdo, na koho bych mohla dostat kontakt? :) Taky budeme brzy fotografa hledat a tvoje fotky e mi vážně moc líbí, zatím máme favorita gonzalobellphotography.com ale kdybys mi mohla doporučit vašeho, budu moc ráda. Díky za odpověď a ať vám to vydrží :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!