Levná versus drahá kosmetika

by - 17 května

Krásný večer všem,

dnešní téma jsem zpracovala na přání jako nový článek pro blogerky.cz a proto si ho v plném znění můžete přečíst ZDE. Zajímalo by mě ale, jaký máte pohled na drahou x levnou kosmetiku vy a jaké máte zkušenosti? Určitě budu moc ráda, pokud mi to dáte vědět v komentářích. Mějte krásný víkend, já se zítra chystám na svatební veletrh, kde budu líčit, tak jestli budete někdo náhodou v okolí J. Hradce, přijdte se podívat ;)......



Co vybrat? Vyplatí se investovat do dražších produktů? Nevyhodím za levné produkty peníze oknem?

To jsou otázky, které asi pronásledují občas každou z nás. Nabídka na trhu kosmetických přípravků je obrovská a kdo se má vyznat a zorientovat v tom, co je koupě výhodná a co naopak vyhozené peníze. Člověk by logicky čekal, že řasenka, která stojí 1000Kč, bude 3x lepší než ta, která stojí 300Kč, ale je tomu skutečně tak? Neplatíme často jen za značku a lepší obal? Na zub se těmto otázkám podíváme v dnešním článku............


Jak víte, já osobně jsem příznivcem kosmetiky cenově dostupné a i kosmetiky z drogerií. Sama si většinou drahou kosmetiku nekupuji, jen opravdu výjimečně, ale i tak jsem měla možnost srovnat některé produkty stejné funkce a různých cenových kategorií, ať už díky spolupráci na blogu nebo díky vzorečkům. Osobně bych řekla, že jsou produkty, kde investice do dražších považuji za naprosto zbytečnou a naopak kdy ji považuji za rozumnou, či dokonce nezbytnou. Na úvod snad mohu říci, že za nezbytnou považuji investici do kvalitnějších kosmetických štětců, ta se vám vždycky vyplatí, nejenže štětce déle vydrží použitelné, ale také se s nimi mnohem lépe líčí a kupříkladu rozmazávají stíny do ztracena, či kreslí linky a to nemluvím o tom, že pokud nanesu makeup dobrým štětcem, vypadá to prostě lépe, než prsty, se kterými člověk makeup nezapracuje tak důkladně.
Naopak zcela zbytečná je pro mne investice do rtěnek a lesků na rty. Dobrá rtěnka za stovku z drogerie vám udělá stejnou službu jako její kolegyně za tisícovku.  Z praxe bych doporučila rtěnky Rimmel Kate Moss, Dermacol Lips Seduction a Maybelline Color senstional. Jsou krásně pigmentované, dobře drží, nevysušují a mají široký výběr odstínů. Z lesků si mne získaly Essence Sty with me a Stay matt lip cream, za málo peněz hodně muziky. Naproti tomu mám zkušenosti se vzorky MAC rtěnek a ani jeden z nich nebyl lepší, než výše zmíněné, ačkoliv stojí o dost víc.
Další skupina produktů, která ale je trošku sporná, jsou laky na nehty. Tady by se dalo odpovědět ano i ne. Kdo má měkké, nekvalitní nehty, drahý laky ho nespasí a držet mu stejně nebude. Na druhou stranu na normálních nehtech drží například OPI klidně i 10 dnů neporučený. Osobně mám tu zkušenost, že většina laků z drogerie nemá excelentní výdrž, ale najdou se i výjimky. Potřeba je brát v potaz i obsah lahviček u drogerkových laků je podstatně menší, než u laků typu OPI, China Glaze apod. U trendových barev bych tedy sáhla po levné drogerce, ale u barev, které často a ráda nosím, mi nevadí investice do drahého laku, určitě se vyplatí koupit kvalitní červený, nude a růžový lak. Z drogerií bych doporučila laky Gabriella Salvete nebo nové Maybelline Colorama, drží překvapivě dobře.
Určitě vás zajímá, jaká je má zkušenost na tomto poli s makeupy. Zde nemám rozsáhlé zkušenosti, ale z toho, co jsem vyzkoušela, musím říci, že za mě se investice spíše nevyplatí. Pokud porovnám takový Dior Dior skin nude a například Rimmel Match perfection, nevidím v zásadě na pleti rozdíl, oba jsou fajn, akorát Dior je mnohonásobně dražší. Ovšem, opět, kdo nemá velké problémy s pletí, bude ji mít hezkou i s tonovákem, kdo má s pletí problémy, makeup za 1500Kč to nevytrhne. Základem je péče o plet a pokusit se udržet ji v dobrém stavu. V drogerii bych si vybírala makeupy Dermacol, Rimmel, Max Factor a Loreal.
A co takhle řasenky, stíny na oči a tužky?
U řasenek si myslím, že se velmi dobré dají sehnat v drogerii. Já sama mám ráda Maybellinky, jejich řasenky jsou z drogerií asi to nejlepší, ale vzpomeňme i na legendární 2000 calories nebo řasenky Loreal False lash effect, Lash architect nebo nové Gabriella Salvete D´amore. Dražší řasenky jsem měla možnost vyzkoušet v parfumerii a ani jedna z nich mě za ty peníze neohromila.
Stíny na oči jsou kapitola sama pro sebe, pokusím se tedy stručně. Opět bych doporučila jednoduché pravidlo, trendové barvy, které nosíme jednu sezonu, nebo ne moc často, klidně levné, např. Essence nebo paleta 120 stínů. Neutrální barvy, stíny na kouřovky, ty které využíváme často, nebo každý den, určitě kvalitnější. Ne ani tak kvůli výdrži, s kvalitní bází drží celý den všechno (mimochodem báze je věc, do které bych doporučila určitě investovat Urban Decay se s drogerkovými nedá srovnat), ale kvůli pigmentaci a konzistenci. Dobře pigmentované a máslovité stíny lépe přilnou na víčko a jsou výraznější, nehledě na to, že se s nimi dají udělat hezčí přechody. Zmínila bych opěvované Color tattoo, paletky Sleek a MUA, to je koupě, která se vyplatí. Investice do proslulé Urban Decay Naked I a II. považuji za dobrou, ačkoliv sama po ní nějak zvlášť netoužím. Neutrální paleta, se kterou vykouzlíte denní, večerní a kouřové líčení a můžete s ní i cestovat a nepotřebujete nic jiného, se vždycky vyplatí a určitě ji využijete.
A co tužky? Tady bych opět jako základ viděla mít dobrou černou, šedou, hnědou, námořnickou modrou nebo jinou neutrální barvu tužky, která je pěkně pigmentovaná a nerozmazává se. Koho by bavila málo pigmentovaná tužka, kdy musíte víčko dřít a přejet 5x, aby byla vidět barva.
Ovšem i zde se dají najít levné poklady, skvělé jsou tužky a gelové linky Loreal, některé Essence a Catrice. Vyloženě drahé kolegyně jsem nezkoušela, takže zde těžko posoudit.
Do další skupiny bych zařadila tvářenky, rozjasňovače a korektory. U tvářenek a rozjasňovačů se mi zdá investice vyloženě zbytečná. Takový Nars na mně vypadal a držel, úplně stejně jako Essence za 60 Kč. Nehledě na to, že tvářenka i rozjasňovač se dá nahradit rtěnkou nebo stíny vhodné barvy.
Korektory už je třeba vybírat s rozmyslem, vynechala bych Miss Sporty, Essence a Rimmel, moc nekryjí a lezou hodně do vrásek a mají špatnou barevnou škálu. Naopak bych doporučila Catrice, Dermacol nebo Loreal.
Úplně poslední skupinou jsou pudry. Já obecně pudry příliš nepoužívám, ale když už, preferuji transparentní. Jemně mleté a skvělé jsou třeba Essence All about matt nebo Dermacol fixační. Z toho usuzuji, že investice do drahých značek není nutností, protože tyhle pudry vám udělají dokonalý finish.
Na závěr mne ještě napadá zmínit parfémy, zde bych určitě doporučila připlatit si za kvalitu. Dražší parfém vám vydrží celý den vonět na kůži a nezačne po půl hodině připomínat zápach bolavé nohy, navíc ho potřebujete jen minimální množství, aby byl cítit, na rozdíl od levných toaletních vod.
Pečující kosmetiku jsem záměrně nezmínila, to je spíše téma na další článek :-).
Tak to by bylo ohledně mých doporučení vše. Vždy je třeba dívat se na poměr cena/ výkon/ kvalita/ množství a samozřejmě brát na zřetel využitelnost. Budu ty drahé stíny/ řasenku/ tvářenku/ rtěnku opravdu používat, nebude mi to jen ležet na poličce? Udělá mi nákup takové věci dlouhodobě radost? Jestli odpovídáte ano, pak doporučuji koupit, po čem srdce touží, žijeme jen jednou. Každá z nás má jinou pleť, jiné preference a jiné hodnoty a proto si myslím, že je třeba maximálně individuálního přístupu. Já osobně jsem zastáncem hledání kvalitních a dobrých věcí mezi levnějšími produkty a v drogeriích či na internetu, ale pokud někdo nakupuje jen drahou kosmetiku, chápu ho a rozhodně to nekritizuji. Je třeba si ale říci, že jsou i velmi dobré levné produkty, které vám udělají lepší službu, než jejich drazí kolegové.
 


You May Also Like

58 komentářů

  1. To je celý článek o levné a drahé kosmetice? vždyť tam nic není

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ach jo......přečti si znovu úvod a případně by to chtělo kliknout na ten odkaz, kde je celý článek, jak jsem napsala, děkuju ;)

      Vymazat
    2. :-D Vy blogerky musíte mít občas fakt trpělivost jako špagáty, viď? :-) Jinak na článek se těším, jdu ho hned pročíst.

      Vymazat
    3. :D:D:D bože ty lidi jsou tak jednoduchý, já bych s nima nevydržela takhle v klidu jednat. A pak se budou vymlouvat na to, že si nevšimli. Klasika.

      Vymazat
    4. :DDDDDD taky jsem to musela číst dvakrát, trošku jsem ten začátek přeskočila, zajímal mě hlavně názor :D toho odkazu jsem si vůbec nevšimla :D

      Vymazat
    5. proste je to tam velkym pismenem jeste jinou barvou!! ty lidi jsou fakt debilni :-D

      Vymazat
    6. :D nojo, tak někdy se zadaří, no.....

      Vymazat
    7. no me spise prijde jednoduchy a debilni urazet lidi ktere neznate holt si toho nevsimli no stane se:D

      Vymazat
  2. já si drahou kosmetiku nekupuji, když jsem měla dražší produkty kolikrát mi přišly mnohem horší než ty za pár kaček z drogérky :) ale souhlasím s tebou, že třeba u parfému se investice vyplatí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Drahá kosmetika mě neláká. Jsem zastáncem toho, že u každé značky, ať už levnější, nebo dražší se najdou senzační výrobky, ale i výrobky na nic. Pokud mi vyhovuje řasenka za 200 Kč, proč bych si měla kupovat řasenku od Heleny Rubenstein? Jen kvůli značce?
    Když jsem u řasenky, můžu doporučit jak novinku d´amore od Gabrielly Salvete, tak jsem objevila od této značky další vynikající - Lash Emotion. V řasenkách mi GS stojí na 1. místě a jsou cenově velmi přijatelné.

    OdpovědětVymazat
  4. Já též nekupuju drahou kosmetiku - moje nejdražší je asi rtěnka od Bourjois - udělala jsem si radost, mám ji už pár let a je supr. Mám ráda Dermacol, naopak Rimmel ve mě nevzbuzuje takový ten pocit...och to bych měla- chtěla mít :-) Laky mi vyhovují od NYCu.

    Petro, když jsem si přečetla ten článek, tak jste docela unešené z paletek stínů neutrálních a hnědých...ale třeba já mám pocit, že mě hnědé stíny nesluší :-( Leta je už nenosím. Nebylo by něco z hnědého líčení? Třeba bych změnila názor :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já též nekupuju drahou kosmetiku - moje nejdražší je asi rtěnka od Bourjois - udělala jsem si radost, mám ji už pár let a je supr. Mám ráda Dermacol, naopak Rimmel ve mě nevzbuzuje takový ten pocit...och to bych měla- chtěla mít :-) Laky mi vyhovují od NYCu.

    Petro, když jsem si přečetla ten článek, tak jste docela unešené z paletek stínů neutrálních a hnědých...ale třeba já mám pocit, že mě hnědé stíny nesluší :-( Leta je už nenosím. Nebylo by něco z hnědého líčení? Třeba bych změnila názor :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom stejně. Vykoumala jsem, že to způsobuje (alespoň u mě) červený podtón hnědých stínů, tužek apod. Ale kde sehnat studenou hnědou, Petro, poradíš? Prostě aby to byla něco jako hnědošedá apod. Kdysi jsem měla takovou tužku od Temperance, ale už ji nemají. Do samotné šedé a stříbrné se mi nechce, mám raději přírodnější vypadání, což právě splňuje hnědá (spešl se mi líbí kombinace hnědé a růžové) - ale nějak mi to nejde.
      Renina Š.

      Vymazat
    2. Snad nebude vadit, když odpovím za Péťu. Hnědošedou tužky i monostíny má Catrice (tužka je odstín Date with Ash-ton a stíny Go,Charlie Brown!) anebo šedohnědé stíny má i Yves Rocher trio odstín Taupe fume. Oba stíny jsou matné. Také jsem měla prblém sehnat studenou hnědou, tyhle mi sedí skvěle :)

      Vymazat
    3. Díky moc! Prubnu to, vůbec jsem je neznala, a to k YR mám dokonce kartu, takže by to mohlo být i levnější. S tou hnědou s teplým základem yypadám ubrečeně a ještě upozorním na kruhy pod očima.
      Renina Š.

      Vymazat
    4. Jíťo, já používám studenou hnědou nejraději z paletek Sleek (Oh so special) nebo NYX (Bohemian rhapsody), jsou super.

      Vymazat
    5. Moc s eomlouvám, ale ten mono stín Catrice jsem spletla - je to Starlight Espresso, ale je možná víc do šeda. Dnes jsem koupila i set Catrice na obočí a tmavá i svtělá část mají ten studený podtón. Uvidíš v drogérce na testerech, ale ten YR je hodně univerzální, používám ho na obočí i stíny :)
      Jinak já zase vypadám jak nevyspalá s hnědýma kruhama okolo očí :/

      Vymazat
    6. Díky, díky, už se moc těším, až to vyzkouším. Proč jsem sem jen nenapsala dřív?!
      Renina Š.

      Vymazat
    7. Ja som objavila od BerryM odtien mashroom - ten mi príde zaujímavý - šedohnedý.. len škoda že neni matný.. http://mojesminky.cz/single-pressed-eyeshadow-/865-mushroom.html

      Vymazat
  6. já dávám přednost drogerkové kosmetice, protože mi zatím stačí :) nějak extra problematickou pleť nemám, takže si vystačím s makeupem od Rimmelu nebo od Dermacolu a vydrží mi vždy dlouho. Rtěnky nepoužívám a nějaký lesk nebo balzámek stojí pár kaček. Řasenky používám drogerkové, mám jich několik a prostě mi vyhovují, takže nemám potřebuji kupovat dražší. Paletky stínů mám některé také z drogerek a často používám MUA paletky. Ale mám v plánu koupit Naked, protoře vím, že tam ty stíny upotřebím. U té paletky vím, že to nebudou zbytečně vyhozené peníze. Jinak co se týče třeba laků na nehty, tak se mi moc líbí OPI ale poslední dobou mě zaujaly třeba Colorama od Maybelline. A tu parádu udělají také.
    Ale pokud někomu vyhovuje dražší kosmetika, tak prosím :) Každá jsme nějaká a máme jiné požadavky :) A pokud vím, že ten produkt vážně upotřebím a nebo, že je opravdu podstatně kvalitnější tak si koupím dražší :) Ale až doteď sem si vystačila i s levnějšími produkty :)

    OdpovědětVymazat
  7. S těmi laky... Souhlasím, že třepivé nehty sespasí žádný drahý lak, to chce olejíčky a minerály, vitaminy... Zkusila jsem dost laků osobně mi Color Club a China Glaze přijdou kolikrát i méně kvalitní než ty z drogérie. GS, Rimmel, MiniColorma mi prostě vydrží déle než Color Club, Gabriella Salvete má rozhodně lepší štětečky než China Glaze. Takže i když mám normální nehty, Gabriella Salvete mi vydrží víc než opěvovaná China Glaze.
    A řasenky Maybelline mi připadají zase hrozné -lots Of lashes slepuje, nějaká tmavě modrá (na jméno si nevzpomenu) hrozně rychle vyschla. Gabriella Salvete d´Amore mi po 2 měsících šíleným způsobem začala opadávat pod řasy, Diamante se vyrovná Max Factor False Lash Effect, i když je ten efekt trochu slabší a některým lidem se maže...
    Stíny od Essence bych si už nekoupila - jedny fuchsiové se shimmerem skoro nebarví, jen mi zůstane na prstech či víčku ten shimmer. Další (Colou and Shine) hrozně opadávají, práší. Jiné pudrové vypadají v balení úplně jinak než na kůži. Takže pro trendové levné barvy si radši zajdu někam, kde je Catrice. Jsou hezky pigmentované, jemné, nepráší, vydrží.
    Celá značka Dermacol mi hrozně nesedí - laky se loupou po plátech, tužky jsou málo pigmentované a tvrdé, lesky nedrží a jsou vodové. Krajková tvářenka je sice hezká, ale vydrží míň než Avon nebo Catrice. Krajkový pudr zalézal do póru a zvýrazňoval šupinky nad obočím. A ze silikonové báze bych měla pupínky na 10 let dopředu :) Obecně na mne působí dost chemicky. Ale paletka Filmstudio Barrandov Prague je skvělá, ovšem už se neprodává...
    Jinak se zbytkem víceméně souhlasím :) Ale v drogérii nemůžu najít světlý maeup se žlutým podtónem, takže pro ten už pár let chodím do Yves Rocher. Navíc na něm dlouho drží i krajková tvářenka od Dermacol či stíny od Maybelline, které jinak nemají valnou výdrž :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já do dekorativky (krom make-upů) nerada moc investuju, to si radši připlatím za pečující :o)

    Chlo

    OdpovědětVymazat
  9. V zásadě souhlasím. Doma mám mix drogérie s dražšími kousky a většinou se dá najít levná alternativa k dražším produktům. Jediné bolavé místo je pro mě řasenka. Běžně používám Lash Emotion od Gabrielly Salvete (ta mi vyhovuje, škoda jen, že není více černá), protože z principu se mi nechce vrážet 500,- a více do řasenky. Nicméně dvě favoritky mám právě z těch drahých (chanel inimitable a collistar infinito). Nevím jestli je to mými řasami, ale v těchto dvou vypadají skvěle. Mezi drogériovými značkami jsem obdobné se stejným efektem po nalíčení nenašla.

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkně napsané. Já jsem používala Estée Lauder (kupovala jsem na letištích) a teď na RD jsem vyměnila za levnější značky a musím říct, že třeba v lesku nebo v řasence opravdu žádný výrazný rozdíl není podle mě.

    OdpovědětVymazat
  11. ja si tiež drahu kozmetiku nekupujem. Pride mi zbytočné dat za nejaký makeup 30 alebo viac eur, ked ho možem mat za 10 - 15 eur a službu mi urobi tu istu. Alebo ked vidim, že niekto za ruž dá 30 eur, tak to mi príde prehnané. Kupujem cenovo dostupnu kozmetiku z drogerie...

    OdpovědětVymazat
  12. Zajímavý článek :-) Taky kupuju spíše levnou kosmetiku a vyhovuje mi to. Měla jsem možnost vyzkoušet pár věcí třeba od Lancome a vážně nevidím rozdíl. U parfémů si ale potrpím na kvalitu a nevadí mi investovat tisícovku a víc.

    OdpovědětVymazat
  13. Krásný článek. Mám to podobně jako ty, ale ještě jsem se nedopracovala k těm dražším štětcům. Používám UBU štětce a jsem s nim za ty peníze spokojená:-)

    OdpovědětVymazat
  14. V něčem s tebou souhlasím, v něčem ne.
    Do make-upu a pudru se podle mě vždy vyplatí investovat. Sice se občas i v drogerii najdou kvalitní výrobky, ale jsou to hodně velké výjimky. Takhle z hlavy mě napadají jen 3...
    Tvářenky a rozjasňovače jsou podle mě taky lepší u luxusnějších značek. Minimálně proto, že v drogeriích je mnohem menší výběr odstínů a taky mají horší výdrž a nevypadají tak přirozeně.
    Stíny jsou taky lepší dražší, dobrý drogerkový jsem stále nenašla (jen Color Tatto) a to jsem toho vyzkoušela opravdu hodně.
    Tužky na oči jsou lepší od těch luxusních značek, ale na druhou stranu jsem objevila Scandal eyes, na který nedám dopustit a lepší jsou snad jen ty od Urban Decay. Ale to je z drogerie velká výjimka, ostatní tužky, co jsem zkoušela, jsou několikanásobně horší.
    A jinak s tebou v ostatních bodech souhlasím. Ale je to hodně individuální, citlivá pleť nebo zvláštní odstín pleti můžou být velmi důležité. Já například se můžu lokálně osypat i po rozjasňovači.

    valerieswonderland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. Zdravím, já jsem měla "drahé" produkty jen ze vzorečků, vyzkoušeno v parfumeriích nebo miniaturky ze Senzaboxu. Jako asi to na mě působí spíš psychicky, prostě takový placebo efekt. Jako juhůů já mám drahou věc, to bude pecka. A tedy ještě jsem žádnou pecku neobjevila:-) Do jisté míry (ceny) je to věc kvality a dál už pak jen věc image.Ale povrchně se přiznám, že mám v letošním wishlistu kvalitní značkové štětce, stíny od UD (ne naked), rtěnku od Chanel a parfém (pravděpodobně taky ten Chanel). A proč? Já nevím, prostě to CHCI! :-) Dokážu si na to ušetřit a budu se s tím mazlit každý den, kdy to použiju:-DDD Krásný den všem, Lu

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, mala som zopar znackovych kuskov z dekorativnej kozmetiky a pletovej kozmetiky, jedine co ma oslovila bola zlata spirala od yves saint laurent robila neskutocne mihalnice (ale uz by som tolko penazi za spiralu nedala), na rozdiel od chanel,ktora bola uplne obycajna, nic moc vyrovnala by sa jej akakolvek spirala za 3 eura, mala som aj lesk od diora, clovek by cakal viac za tu cenu a znacku, opat sklamanie.mala som aj kozmetiku clinique, nevyhovovala mi,driapala ma z nej cela tvar a telo, mala som akoby tazku tvar po tych pripravkoch,plno chemie, citila som sa nepohodlne. presla som na prirodnu kozmetiku-lavera, saloos, ryor, weleda, tiez lumene a som velmi spokojna a plet urcite tiez:) z dekorativnej kozmetiky mam osvedcenych par vyrobkov od max factor a artdeco. skor investujem do kvalitnych parfemov. u mna plati, ze nie vsetko co je drahe, je fakt dobre:) Dada

    OdpovědětVymazat
  17. U parfému se to opravdu vyplatí jsi připlatit.Jinak drahou kosmetiku,mám ráda Baleu je za pár korunek a myslím že udělá tu samou službu jako drahá kosmetika...možná lepší...Tamto je všechno jen o značce..Šárka

    OdpovědětVymazat
  18. já používám skoro jen "drahou" kosmetiku. přiznávám, že se o svou pleť dost bojím, mám ji citlivou a po drogerkových značkách není úplně vždy spokojená. například make-up, korektor nebo pudr už bych si nikdy v drogerii nekoupila, jak kvůli výběru odstínů, tak kvůli tomu, že mě levnější produkty zkrátka doteď nepřesvědčily. momentálně se vezu na Lancôme vlně, make-up mám už druhý a nikdy jsem neviděla žádný jiný, co by mi tak barevně seděl a vůbec nebylo poznat, že ho mám. na druhou stranu mi právě dochází řasenka a vážně uvažuji, že si zkusím koupit nějakou drogerkovou, protože moje poslední YSL byla sice první dva měsíce skvělá, ale pak se celý kartáček slepil v jeden chumel a ačkoli není vyschlá a určitě by se dala ještě tak měsíc používat, budu nucena ji zahodit:(
    jo a jsem jediná, kdo nikdy neměl levnou rtěnku a absolutně ho to neláká?:D
    (myslím, že skutečně důležitým faktorem drahé kosmetiky je pocit luxusu, který mám, když ji nosím. věřím tomu, že mezi rtěnkou Chanel a essence nemusí být rozdíl, ale při nanášení essence určitě nebudu otevírat obal, nad jehož designem někdo usilovně přemýšlel, nebude tak hezky vonět a nebudu si připadat tak moc žensky.. konec elaborátu:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto s tebou souhlasím. Vždyť rtěnka je něco tak ženského.

      Vymazat
    2. Ne, nejsi sama já jsem na tom stejně. U pleťové kosmetiky mám jen Clinique a Biodermu a jsem nadmíru spokojená. Makeup také Lancôme:-) Levnější kosmetiku kupuji jen když chci zaexperimentovat, takže třeba s rtěnkou, protože je mi 15 tak rtěnky moc nenosím... Jinak výborná značka je taky Artdeco!:-D

      Vymazat
  19. Laky jsou kapitola samy o sobě..Souhlasím, že je OPI lepší než jiné - dobře schne, kryje a zůstnane dlouho tekutý, jen za mě má obrovskou lahvičku a spotřebovat nejde, protože se z něj časem také stane "lepidlo". Teď jsem i koupila jeden Miss Sporty a má lepidlovitější konzistenci od samého počátku..takže tyto laky nebrat :).
    Můžeš mi Péťo objasnit jednu otázku , která mě hlodá :)? Když má někdo velkou sbírku laků, opravdu je všechny může používat a nemá je zaschlé?
    Mně totiž kromě těch nejnovějších všechny pomalu zasychají...psala jsem u mě článek o mé sbírce laků.. Má skromná sbírka laků

    OdpovědětVymazat
  20. Jde vidět, že jsi toho hodně nezkusila. Já nepoužíván drahou kosmetiku, ale kvalitní kosmetiku (Giorgio Armani, Dior, Guerlain, Burberry, Nars,...). Ano vím, že platím za značku, ale také platím za kvalitu! Porovnávání makeup-pu, který máš pouze ve vzorečku a můžeš ho použít 1-2x s nějakým, kterého máš plné balení, je podle mě blbost. Doporučuješ rtěnky Kate Moss, ano taky mám pár odstínů a z drogerie jsou nejlepší, ale po 3hodinách zanechávají na rtech jenom kontutu, což já nesnáším protože nosím rtěnky tmavé. Naproti tomu Semi Mate od Nars stojí sice 600,- ale vydrží na rtech víc jak půl dne, i s pitím a jídlem. Neříkám, že některé věci nejsou srovnatelné, ale od té doby co si vydělávám drogérkovou kosmetiku přehlížím. A vím proč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela souhlasím. Třeba takové rozjasňovače, tvářenky, bronzery, stíny, makeupy - to se nedá srovnávat. A řekla bych, že to, že zkusíš jeden drahý makeup ze vzorečku neznamená, že do ostatních drahých se nemá investovat. Nechci tady nějak rýpat, ale řekla bych prostě, že je předtím než napíšeš takovýhle článek lepší mít těch drahých produktů vyzkoušeno víc. Třeba tvářenka od Benefitu/Narsu se ta s tou od Dermacolu/Rimmelu/Essence prostě nedá srovnat. :)

      Vymazat
  21. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  22. Proč píšeš takové články když evidentně nemáš moc zkušeností s dražší kosmetikou? Zkus někdy třeba rtěnku ze Sephory (i když sice není nejdražší, ale víc než z drogérky) , která drží jak přibitá i po několikaterém napití a myslím, že pak určitě nenapíšeš že se Rimmel Kate moss a už rozhodně ne Essence Stay matt dá rovnat s dražšími rtěnkami...

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Peti, mohu poprosit o názor, do jakého laku z těchto tří by jsi investovla?

    http://www.plumfooleryshop.cz/Dekorativni-kosmetika/Nehty/OPI-Dont-pretzel-my-buttons
    http://www.plumfooleryshop.cz/Dekorativni-kosmetika/Nehty/OPI-You-callin-me-a-lyre
    http://www.plumfooleryshop.cz/Dekorativni-kosmetika/Nehty/OPI-Barre-My-Soul

    Předem děkuji a přeji hezký víkend :)

    Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezlob se, ale ježiši tohle je docela stupidní dotaz. Máš 3 laky od OPI, tak si vyber jeden, co se ti nejvíc líbí barvou a jaká pak investice? Petra má třeba jiný vkus, tady desítky komentů a nemá čas na takové blbosti odpovídat. Taky koukám, že OPI nesbírá, takže ty odstíny pravděpodobně "osobně" nezná.
      Neuraž se prosím, jen mě by fakt nenapadlo zeptat se na toto :)!

      Vymazat
  24. Článek se mi velice líbil. Souhlasím s tebou snad v každém bodě. A rtěnky si kupuji většinou do 150 Kč, nedokázala bych za rtěnku dát 500 Kč, když na rtech nevydrží celý den, ale naopak ráda si připlatím za něco co vydrží opravdu celý den (tužka, stíny).

    OdpovědětVymazat
  25. Článek založený na vnuceném názoru, že je zbytečné utrácet za kosmetiku, protože na to člověk nemá peníze, tak si to musí aspoň vsugerovat... kdyby všichni dobří evropští a američtí vizážisté viděli osvětu v rozjasňovači essence tak by asi nepoužívali nic jiného, zapomněla si zmínit rozjasňovače benefit, na které opravu žádný rozjasňovač nemá... Promiň, ale na tomto článku jde opravdu vidět, že v kvalitnějších produktech si dosud neznalá a spoustu si jich nevyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  26. za dekorativku niesom ochotna dat ani cent naviac :D za kremy a pletove vody kludne ano

    OdpovědětVymazat
  27. ve směs s tebou ve všem souhlasím. do čeho mi není líto investovat peníze, tak to je právě péče o pleť. ráda si nakupuju různé masky, peelingy a krémíčky... zkouším, co mi bude vyhovovat nejlépe. no a popravdě i dost utrácím za řasenky, to je moje slabost. a nejraději mám ještě ke všemu ty od L´orealu, které stojí minimálně tři stovky :D

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Péťo,hlavně nekupovat dekorativku i Vietnamců-fuj,jinak v drogerkách je super výběr dobré a levné kosmetiky např.essence dermacol,jinak v Dm tělová kosmetika,sprcháče,šampony,krémy atd. zn.Balea.Naopak do parfému se vyplatí vložit peníze,není nic horšího než puch voňavky z tržnice.Kvalitní parfém,předčí i to že nemám make up od Diora:-) Měj se fajn přeji pěknou sobotu:)))Helča

    OdpovědětVymazat
  29. Nekupuju drahou kosmetiku,prijde mi to jako vyhazovani penez,kdyz mi sedi i ta levnejsi z drogerie.

    OdpovědětVymazat
  30. Já osobně taky tu nejdražší kosmetiku nepoužívám, ale moje maminka ano a všechno co má je lepší než to moje. Stíny Dior, nádherné barvy, intenzivní pigmentace a nepotřebuješ žádnou bázi, drží celý den. Dražší BB krémy jsou taky lepší než ty levnější z drogérky, stejně tak rozjasňovače nebo báze. Ale podle mě se dá najít střední cesta, nekupovat předražený Chanel, ale ani Essence. Proto taky čtu blogy, abych věděla, do čeho investovat:)

    OdpovědětVymazat
  31. Holky, já moc všem děkuji za komentáře názory, jen bych ráda řekla, že je to pouze má zkušenost, to,co jsem zkusila prostě dopadlo takhle, nemám vyzkoušenu všechnu dražší kosmetiku, nemám vyzkoušenu ani všechnu levnější kosmetiku, je to jen můj subjektivní názor a na ten, jistě uznáte, mám nárok, stejně jako vy se mnou nemusíte souhlasit.Jak jsem psala, některé výrobky jsou mnohem lepší a ano,není mi líto peníze utratit, některé mi přišly naopak hrozné, přesně jak jsem psala, tohle se nedá paušalizovat, levná značka i drahá značka mají skvělé výrobky i propadáky ;).

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Peti, mna by zaujimal tvoj nazor na korektor Rimmel Match Perfection, mas s nim skusenost? Pytam sa preto, lebo ho mam doma v najsvetlejsom odtieni a pride mi super aj pre bledule a celkom som s nim spokojna. Preto ma prekvapilo ze korektory Rimmel neodporucas, ale na druhej strane je to moj asi druhy korektor v zivote :D doteraz som ich nikdy nekupovala takze mozno fakt padnem na zadok z niecoho ineho co by si mi odporucila :) dakujeeeem

    OdpovědětVymazat
  33. Rozhodně souhlasím s tvým článkem ve všech bodech.
    Snad jen řasenky - ty dražší většinou tolik "nesmrdí" a nejsou tak "matlavé".
    Na co je výdrž laku 10 dní, když je pak stejně vidět odrost nehtu? Parfémy - jednoznačně máš pravdu! U krémů by se dalo polemizovat, tam to bude hodně individuální. Investovat do drahé rtěnky je vážně nesmysl. Dokonce musím konstatovat, že ani jedna z mých Dior rtěnek absolutně nemůže konkurovat například Catrice nebo obyčejné Miss Sporty.

    OdpovědětVymazat
  34. Jak už bylo výše řečeno, myslím si, že je lepší zainvestovat do pečujících výrobků, protože tam je opravdu znát rozdíl. Dekorativka těžko říct:D Když si kupuji nějakou lepší značku, tak ve slevě, ale zrovna co se týče lesků na rty jsou mnohem mnohem lepší za zlomek ceny. Stíny když si člověk koupí podkladovou bázi taky vydrží celý den. Možná jediný rozdíl vidím u rtěnek...mám jednu od Artdeco a fakt drží celý den i oběd a pití vydržela:))

    OdpovědětVymazat
  35. Přiznám se, že s drahou dekorativkou mám zkušenost pouze s řasenkou od Benefitu. Byla jsem s ní spokojená, a to hlavně proto, že jsem ji poctivě používala každý den (když už tolik stála, nenechám ji přece vyschnout) a vydržela 6 měsíců. Zatímco jinak mám doma otevřené třeba 4 drogerkové řasenky (které postupně vysychají), takže ve finále se opravdu vyplatila ta jedna dražší.:-) Pak mám i tvářenku od Benefitu, líbí se mi, výdrž skvělá, ale zase to je meruňková barva (Coralista), kterou jsem třeba přes zimu ke studeným tónům stínů atd. nepoužívala, takže místo ní raději tři levnější, které jdou střídat dle potřeby.
    Jinak souhlasím, že se absolutně vyplatí investice do kvalitních štětců a kvalitní báze pod oční stíny. S tou mi vydrží i stíny Essence celý den.

    OdpovědětVymazat
  36. Zdravím, už tu mám jeden komentář výše ale nedá mi to ještě nenapsat. Kritika toho, že Petra nemá odzkoušený dostatek drahých produktů je přeci nesmysl, to by nemohl nikdo napsat nic podobného. Není snad nikdo, kdo by testoval celou škálu kosmetiky, jak drahé tak levné, například všechny make-upy. Navíc je to vždy otázka priorit a kritérií, která požadujeme. Plus dovednosti uživatelky, někdo kdo umí opravdu s produkty pracovat si může dovolit i produkt, s kterým se pracuje hůř a naopak. Co se týče peněz, tady by se taky dalo polemizovat. Co je vlastně drahá kosmetika? Zkuste si to někdy přepočítat a paradoxně vám může vyjít, že i drogerkové stíny by vyšly dráž než paletky a podobně. Chce to porovnat gramáže. Nebo rtěnky, když si vezmu tedy rtěnku za 600, která vydrží půl dne, nebo Kate Moss, která vydrží 3hod. Když si to spočítáte, tak ta KM se pořád vyplatí, pokud tedy člověku ruka neupadne únavou, že si párkrát za den přetře pusu:-D A hlavně, to že je něco Dior apod. to vůbec ještě v řeči ceny nemluví o kvalitě!!! Tyhle značky se prodávají na úplně jiných místech, prodávají se v úplně jiných objemech a hlavně, nemají letáček s namalovanými holkami (Essence, Miss Sporty) ale Supermodelky a herečky...takže jejich honoráře a cena je zase někde výš. Viz L´Oreál a Max Factor, což je kosmetika drogérková ale právě díky svým tvářím mají ceny úplně někde jinde.A nezapomeňmě že tato kosmetika je primárně určená opět herečkám,modelínám a prostě bohatým paničkám, které mají ceně této kosmetiky odpovídající příjmy.Pokud si člověk udělá někdy radost a koupí si něco od Chanelu, tak proč ne, ale smiřme se s tím, že pro většinu žen je určená právě ta drogerková kosmetika (+ Sleek a podobná cenová relace).Jestli se marketingové vedení Essence rozhodne líčit přehlídku, tak věřte že budou make-up vizážisté v americe opěvovat rozjasňovač od Essence! :-DKonec mého slohu:-)))Lu

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj peťo tyhle články mám fakt ráda. já osobně za drahou kosmetiku nikdy neutrácím má nejdražší věc je sada 24 štětců která stála 450kč a myslím že i tak je to celkem dost mám velmi produktů které jsou levné. jinak chtěla bych se zeptat jáká je tvá nej nej nejoblíbenější rtěnka? děkuji za odpověd a měj se hezky Ahoj!!!

    OdpovědětVymazat
  38. Základní myšlenkou s tebou můžu jen souhlasit, mně pro mou potřebu stačí namísto nars, tvářenka od essence. Nadruhou stranu chápu ženy, které si připlatí. Ano možná platíme jen za značku, ale o tom to přeci je, ne? Ta "značka" ať už je to Dior, Lancome nebo MAC by si své jméno neudělala, kdyby neprodávala věci kvalitní. Značka podle mého názoru není pro vychloubání se s novou Dior rtěnkou před zrcadlem na veřejných záchodcích. Jde o to, že si připlatíme (a ne málo) za záruku kvality. I když někdy je to dost relativní.
    PS: V tom, že korekory od Rimmelu špatně kryjí a zalézají do vrásek zásadně nesouhlasím! Na svůj koektor Match Perfection nedám dopustit.

    OdpovědětVymazat
  39. Já většinou prostě a jednoduše koukám na srovnávač cen, většinou se tam objeví něco fakt levného... :) Třeba zde: http://www.hyperzbozi.cz/parfemy

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!