Moje první návštěva u kosmetičky

by - 13 května

Krásný večer vám všem,

dnes bych se s vámi chtěla podělit o můj dnešní zážitek, kterým byla návštěva kosmetického salonu a ošetření a vyčištění pleti od profesionála. Díky spolupráci s firmou Ryor jsem měla možnost navštívit jejich kosmetický salon v Praze Dejvicích v Lotyšské ulici.
Proč mě tato možnost zaujala je nasnadě, nikdy jsem u kosmetičky nebyla a bůhví proč, měla jsem ke kosmetičkám nedůvěru, jedna moje kamarádka totiž k jedné chodila a vždycky týden po návštěvě měla pleť plnou pupínků a podrážděnou. Je to zajímavé, zubaře se nebojím, ale kadeřnic a kosmetiček jo :D. Musím ale říct, že k Ryoru mám důvěru a tak tomu je i v případě jejich salonu, takže jsem se nerozmýšlela ani chvíli a těšila jsem se na nový zážitek.
 
V salonu mě mile uvítala kosmetická specialistka Michaela Hofrichterová, nabídla mi čaj a kávu a doporučila mi proceduru, kterou bych měla podstoupit. Přiznám se, že hned po pár slovech jsem v ní měla důvěru, je to určitě člověk na správném místě a navíc je to moc sympatická paní s velkými zkušenostmi v oboru. Sice tvrdila, že většina žen při její práci relaxuje a usne (což úplně chápu, bylo to tak příjemné, že jsem k tomu neměla daleko :D), já jsem ale měla spoustu dotěrných otázek, abych vám mohla přinést co nejvíce informací. Ještě musím dodat, že do salonu jsem přišla nenalíčená, což je ideální, ale odlíčit se samozřejmě můžete i tam.

Ze všeho nejdříve jsem si stáhla vlasy a sundala tričko, protože ošetřovat se prý musí i dekolt, neboť i tam máme velmi citlivou pokožku náchylnou na tvorbu vrásek (souhlasím, tuto oblast jsem docela zanedbávala a je to vidět) a pak si lehla na lehátko. Paní kosmetička mě přikryla dekou, aby mi nebyla zima a na vlasy nasadila čepici, aby se mi do nich nedostala kosmetika.


Prvním bodem na programu bylo ultrazvukové čištění pleti. Ačkoliv "škrabka" na fotkách vypadá nebezpečně, bylo to poměrně příjemné a nic mě nebolelo. Pleť jsem měla vyčištěnu poměrně rychle, nemám ji zanesenou, což mě překvapilo, protože sama tento bod poměrně zanedbávám. Sice čistím a odličuji v jednom kroku micelární vodou, ale peelingům, ani mechanickému čištění, moc nedám. Paní kosmetička mě ovšem ujistila, že neodborné čištění, zvláště pak to mechanické, nadělá spíše více škody, než užitku.


Po čištění je pleť přece jen podrážděná a tak následovalo klidnící antistresové sérum. Po vsáknutí následovala masáž obličeje a dekoltu masážním olejem. Tento bod byl vůbec nejlepší, masáž byla hrozně příjemná a úplně jsem cítila, jak si pleť pod vrstvou olejíčku mlaská :D. Asi si budu muset nějaký pleťový olej pořídit. Zajímalo mě samozřejmě také, jak na tom má pleť je a jestli odpovídá mému věku a jaký typ pleti mám. Sama jsem si ji určila spíše jako suchou s mastnějším čelem. Tak pleť mám prý normální, ale skutečně se suššími tvářemi a okolím očí a citlivou a má pleť je ve stavu odpovídající mému věku.


Asi bych měla dodat, že po každém kroku očistila paní kosmetička celou plet vatovými tamponky, abyste si nemysleli, že jsem měla na sobě x vrstev jen tak :). Po masáži byla pleť krásně jemná a připravená na nanesení účinných sér, dostala jsem sérum na oční okolí a sérum s aktivními ceramidy na pleť. Ty ampulky na oční okolí mě nadchly tak, že jsem si je tam hned koupila, je to takový olejíček a prý opravdu dobře hydratují a jejich použití předchází vzniku vrásek kolem očí, které mi už začínají, takže je právě na čase použít něco intenzivnějšího. Kapslí je v balení  30 a cena byla asi 220Kč, všechny věci od Ryoru si můžete v salonu přímo zakoupit, je tam i malá prodejna. Tyhle kapsle se mají dávat na noc na oční okolí, tak to hned dneska zkusím, pokud by to fakt fungovalo, tak mi cca 7,50,- za jedno požití nepřijde vůbec hrozné  :). Obě dvě séra byla zapracována pomocí vodivého gelu a ultrazvuku do hlubších vrstev pleti.




Po osušení pleti od gelu mi paní kosmetička nanesla masku s měsíčkovým olejem a zapla mi infračervené světlo, opět kvůli lepšímu působení v podkoží. Vůbec nevím, ak dlouho jsem masku měla, protože v tuhle chvíli jsme tam opravdu skoro usnula, ale mám dojem, že asi tak 20 minut.



Po očištění zbytků masky už následoval finální krok a to péče, protože doma momentálně používám krém Exclusive (mimochodem, moje testování ryoráckých výrobků má vzestupnou tendenci, tento krém mám možná raději než mého favorita mandlový krém, na léto je určitě lepší, protože není až tak mastný, ale přesto perfektně hydratuje), tak jsem chtěla vyzkoušet něco jiného a jako nejlepší volba se paní kosmetičce pro mou pleť zdál krém s amarantovým olejem, protože mám prý pleť citlivou a amarantový olej je na pleť suchou a citlivou jako dělaný. Musím říci, že mi byl velmi příjemný a pleť jsem měla krásně vláčnou a hydratovanou.
 

A jak bych celou návštěvu zhodnotila? Pro mne to byl velmi zajímavý zážitek, proto jsem do toho také šla, ráda jsem si vyzkoušela, jak vypadá taková péče v salonu a navíc, paní kosmetička mi říkala, že pravidelné návštěvy jsou opravdu znát a že správnou péčí se dají vrásky a jiné neduhy pleti určitě zmírnit (prý mají i 80 paní a salon navštěvují dokonce i muži, i když jsou v menšině). Věřím tomu, protože i na mé pleti bylo ošetření znát, byla mnohem hladší a vypnutější. Nevýhodou bylo, že mi "vylezly" asi tři pupínky na čele, které jsme tedy měla už ráno, jak se pleť vyčistila, ale věřím, že do rána budou mrchy pryč :D.  Musím říct, že nejvíc mě šokovalo, kolik kroků taková důkladná péče o pleť má a taky jsem bála, jestli nebudu po tolika přípravcích mít pleť podrážděnou, ale moje obavy byly úplně liché a slíbila jsme si, že na kosmetiku začnu chodit pravidelně - doufám (doporučuje se jednou za 4-6 týdnů), jen musím zjistit, jestli u nás ve městě někdo pracuje s Ryorem. Pokud návštěvu kosmetičky odkládáte tak jako já, tak prý od 25 roku věku byste o pravidelnosti měli uvažovat, pokud chcete mít pleť krásnou co nejdéle.
 

 

Tak to by bylo pro dnešek všechno, pokusila jsem se na internetu všechny přípravky, co mi paní kosmetička dávala, dohledat na stránkách, abyste se mohli podívat. To je jen taková poznámka pro rýpaly, že tohle píšu ze své svobodné vůle proto, že mi to připadá jako zajímavé téma na beauty blog a já sama jsem třeba spoustu věcí netušila.
 
A samozřejmě by mě zajímalo, jestli na kosmetiku chodíte vy, jak často, od jakého věku a zda pozorujete výsledky a případně jakou kosmetikou váš vaše kosmetička ošetřuje a zdá se vám to účinné?
 
Mějte krásný večer!

You May Also Like

96 komentářů

  1. Přesně něco podobného jsem u kosmetičky už také měla, poté jsem měla pleť hladkou jak dětskou prdýlku a ta škrabka je velice příjemná! Určitě výborný a zajímavý článek, asi sis to pořádně užila ! :)

    http://wavesofourlifee.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žejo, prostě ta plet byla lepší, říkala jsem paní kosmetičce,jestli si ji můžu vzít domů :D.....

      Vymazat
  2. Ryor je prima značka kosmetiky, nikdy mě zatím nezklamal :-)
    Jinak jsem chtěla moc pochválit štětec z tvého eshopu, už dorazil a je dokonalý :-)

    http://chi-c-oco.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Perfektní článek Peťulko! Já tu kosmetičku taky pořád odkládám, ale už mi je 26 let, tak bych to mohla taky konečně zkusit. :) Jenže stejně jako ty mám nedůvěru a nevím podle čeho mám vybrat kvalitní kosmetičku. A prosím tě neřekla ti ta paní nebo nevíš to ty sama, kolik by takové čištění pleti u profesionálky stálo? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, já se taky hrozně bála, co mi budou dělat :D,ale nakonec to bylo hrozně příjemný! Cenu nevím, dostala jsem poukaz na jedno ošetření,ale zjistím, i když to bude u každé kosmetičky různé :).

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Dobrý den, cena je cca 500 Kč;)

      Vymazat
  4. Kolikpak taková procedura stojí? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se podívej na webové stránky Ryoru, kde najdeš ceník. Není nic jednoduššího, než párkrát kliknout. Terka

      Vymazat
    2. Dobrý den, je to cca kolem 500 Kč. Záleží vždy na typu ošetření ;)

      Vymazat
  5. To byl určitě parádní den. :)
    Ke kosmetičce nechodim, byla jsem snad jednou a přišla jsem celá červená, bolavá a tim to pro mě skončilo. :D Jinak kosmetiku Ryor zbožnuju.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Peti tvůj článek se mi líbil, na blog se to hodí. Návštěvu kosmetičky ti i závidím taky sem chtěla už tolikrát jít, ale pořád to odkládám. Ale zase si říkám, že v 19cti mám čas :D

    OdpovědětVymazat
  7. na kolik tě to vyšlo? :) (kč)

    OdpovědětVymazat
  8. Zaujímavý príspevok Peti. Raz to čaká aj mňa veru.. ale ešte to má čas ;-) Najmä to chce nájsť kozmetičku(a kozmetiku), ku ktorej budem mať dôveru.. Stále ma strháva prírodná kozmetika, najmä Dr.Hauschka a ich salóny. Tam chcem ošetrenie niekedy určite absolvovať O:-)

    cajova.com

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem shodou okolností byla poprvé u kosmetičky tento pátek u paní, která pracuje s kosmetikou Alcina. Je mi 20, takže jsem byla jen na základní ošetření pleti a hlavně kvůli čemu jsem tam šla, tak bylo nabarvení obočí a řas. Obojí mám velmi světlé, obočí od půlky téměř neviditelné a teď je to komfort - nic s tím nedělat :-)
    No a dozvěděla jsem se, že od těch 20 let se doporučuje jednou za roční období kosmetiku navštívit a od 25 let pravidelně, jak píšeš :-)
    Jinak samotný zákrok byl velmi příjemný, strávila jsem tam hodinku, při které jsem si jak popovídala a dozvěděla jsem se nové a zajímavé informace, tak odpočinula a při masáži zarelaxovala :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Super článek :) docela mě překvapilo kolik různých kroků se na takové kosmetice provádí, myslela jsem si, že max vyčištění a "nakrémování". Taky jsem totiž na kosmetice nikdy nebyla.
    Mám otázku, kolik taková procedura u Ryoru stojí? je mi jasné, že to nemusíš vědět, když šlo o spolupráci, ale kdyby náhodou :)
    -jinak musím ještě dodat, že nenalíčená vypadáš vážně dobře, to já vypadám jako strašák :D

    OdpovědětVymazat
  11. Díky moc za tenhle článek! :-)
    Já jdu kosmetičku od září studovat a strašně se těším až se tomu budu věnovat. Díky bohu za praxe už ve škole! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem na kosmetice také nikdy nebyla, takže mě článek hodně zaujal.
    Petro, víš o tom, že jedna blogeka píše, že jsi byla poslední, která přišla se svou kosmetikou, že nejdřív byla ona, pak Get the Louk a ted ty? Co si o tom myslíš? Mně to přijde dost sprosté, protože jsem si ani u jedné z nich nevšimla, že by nějakou svou kosmetiku měla v prodeji, ale musí se do tebe pořád navážet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím o tom a nevím koho myslíš, ale mě už asi máloco překvapí. Já nevím no, eshop mám od února 2011 (tedy jistě první k blogu), videa také točím od té doby a byla jsem určitě jedna z prvních youtuberek u nás, troufám si říct první,co přispívala fakt pravidelně. Také jsem si nevšimla, že by někdo prodával kosmetiku své vlastní značky z blogerek, ale nestíhám to sledovat, takže nevím. Vím, že Get the Louk bude mít snad nějakou rtěnku, ale více podrobností také nevím. Já bych řekla, že kdo chce, tak ty informace vidí, kdo to chce překrucovat,tak si to překroutí k obrazu svému a pak nemá cenu něco vysvětlovat a hlavně ať si každý dělá a prodává co chce, to je každého věc. Já jsem štětec udělala z toho důvodu, že si myslím, že v této oblasti nějaké zkušenosti mám a že je to dobré zúročení, chtěla jsem aby byl dobře použitelný a cenově dostupný. Samozřejmě to byl dlouhý proces celé a já jen můžu doufat, že k něčemu byl a že se vám štětec líbí :). Jinak už snad ani nebudu komentovat to, když někdo napíše že ten a ten toho a toho kopíruje, to je v poslední době evidentně oblíbené téma a osobně mi to už přijde jak u blbečků na dvorku fakt :D......

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Tak tady anonym už neví kde by si honil ego co? Kája ma kosmetiku do koupelny delší dobu, já od ní mám scrub od března. Navíc nemá štětce jak Peta.A zajímalo by mě kde se K. navážela do ostatních?

      Vymazat
    5. Péťo to je narážka na mě. Dnes u mě na blogu se řešilo, kdo zas koho kopíruje. Jak píšeš v závěru jak u blbejch na dvorku. Anonym výše má problém s interpretací textu a naprosto překroutil komentář, kde jsem řekla, že jsem první uvedla péči o tělo pod názvem Plum Foolery na blogu před X měsíci, pak začala Lucka mluvit o své značce kosmetiky a pak jsi ty cca před 2 týdny (?) uvedla na trh svůj štětec (bte. jak kdyby to pořadí nebylo jedno. To je fakt jak u blbejch tohleto. Fakt mě nebaví řešit, kdo kde koho kopíruje. Nikdo nikoho. Ty máš štětce, Lucka rtěnkym já pár scrubů na tělo, tak fakt nechápu proč je to neustále takovej problém. Člověk by řekl, že po parádním srazu, kde nás lidi mohli vidět pohromadě se tyhle kecy uklidní a naopak mi přijde, že je to čím dál tím horší. Doporučuji všimnout si, že řešení typu co měl kdo první nikdy nepochází od blogerek a olej do ohně pořád lejou anonymní tupci, který maj tak neskutečně nudnej život, že ho musej znepříjeňovat ostatním. Tohle mě fakt vytočilo, anonymové všech zemí vzpamatujte se, boha jeho. Hlavně se fakt nikdo do nikoho nenaváží, kromě anonymů do blogerek....

      Vymazat
    6. Abych uvedla na pravou míru tu Káji kosmetiku, tak to není pravda, že je její, já ty její výrobky pravidelně nakupuji na ebay a pochybuji, že by je tam prodávala Kája. Ona si to jen někde koupí a jelikož je to no-name značka tak ona si to pojmenuje na PlumFoolery a myslí si, že je to její, přitom není, na ebay se to těmi "jejími" koupelnovými výrobky jen hemží...

      Vymazat
    7. Tak, že kopírujete jedna od druhé je fakt. Náměty článků, tagy, videa, pořád dokola to je, to je pravda. Něco originálního se vidí málokdy a když, tak to většinou pochází jako nápad z komentářů a samozřejmě to hned převezmou jiné blogerky, tak nevím, co se Plumino rozčiluješ. Je to tak. Tak klídek, ne?

      Vymazat
    8. Priznejme si Karolino, nejvic negativnich anonymu mas ty..a na tom uz neco bude, proste te lidi nemaj radi, taky koukni s jakou gracii peta reaguje, a jak reagujes ty..jak ukrivdenej malej spratek co kolem sebe jen kope..je videt ze jsi holt jeste mlady ucho, co neumi prenest pres srdce kritiku..je mi te lito bobku:-) Z Peti si vezmi priklad a treba to jednou dotahnes tam kde je ted ona..drzim palce:-)

      Vymazat
    9. Aha :), chapu :). No jo, tak ja to neresim, fakt nemam cas sledovat co mas na eshopu nebo prodavas :D, vim akorat o rtence Lucky, ale jestli je nebo neni, netusim. Mne to nekdy prijde, ze si vsichni mysli, ze blogerka ma tolik casu sledovat vsechna videa a blogy na svete a pak jen premyslet co by kde zkopirovala :D.Ja v posledni dobe treba nestiham skoro nic, takze ten prehled v tomhle smeru nemam, kdybych ho mela, tak pribude na blogu tak jeden clanek tydne a jedno video za mesic :D. Ale hlavne, jak jsem psala, vzdyt je to prece uplne jedno, i kdyby te napadlo udelat si stetec nebo me rtenku, tak o co jde, to prece neznamena, ze se nekdo hned opici, neni zas tolik moznosti na svete a napadu, je jasne, ze lidi napadne to same. Ja bych to snad vubec neresila, to je zbytecny placani energie :)....

      Vymazat
    10. Tyvole to jsou zase vtipy todlencto... :D
      Anonyme prosimte, najdi si nejake konicky, praci a pratele !! :D Nas, normalni lidi uz opravdu silne unavuje cist podobne trapne komentare hodne decka na zakladni skole. Je mi te lito, doopravdy...

      Vymazat
    11. Anonymní: Určitě bude 2055 lidí sledovat blog někoho, koho nemají rádi :) To je logika, co?

      Vymazat
  13. já mám pleť extrémě citlivou, takže ke kosmetičce raději už nechodím..párkrát mi to stačilo. Ale neříkám, že by mi to nevyhovovalo také jinde..:)

    OdpovědětVymazat
  14. U kosmetičky jsem byla 2x a teď se po měsíci chystám potřetí. Ve svých 19letech mám stále problematickou pleť a nadávám si, že jsem tam nezašla už dřív. Protože už po těch dvou ošetřeních to je na pleti znát, mám potom skvělý pocit díky vyčištěné pleti! :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Já byla na mé první kosmetice před týdnem a návštěva probíhala uplně stejně jako u tebe, docela mě paní kosmetička překvapila tím, že si mám svléknout tričko, ale ta masáž to bylo něco :) příští měsíc jdu na kosmetiku znovu :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Taky bych ráda konečně zašla ke kosmetičce :)

    OdpovědětVymazat
  17. U kosmetičky pokaždé po nandání masky usnu.. vždycky mě zabalí do deky, uklidňující hudba.. to se prostě nedá :D..

    OdpovědětVymazat
  18. Presne o tomto salóne už dlhšie rozmýšlam...z minulosti mám skúsenosti s kozmetičkou príšerné a tak sa trochu bojím :) zaujímala by sa cena? a tie kapsličky na oči mám, používam ich už mesiac nie teda denne a sú úžasné! Fajný článok.

    OdpovědětVymazat
  19. Na kosmetiku jsem chodila kdysi v pubertě z donucení rodičů, protože slovo problematická v té době bylo opravdu slabým slovem. Ale vždycky po té, tak zhruba čtrnáct dní, pleť byla ještě horší a následně se to vrátilo na stejno. Takže jsem jednoho dne řekla dost a od té dobu jsem nikde nebyla.
    Nicméně má sestra chodí tak poslední tři roky k jedné moc milé paní a je neskutečně spokojená. Tak ve svých dvaadvaceti uvažuju, že bych se tam možná zašla podívat, co s mou, sice už lepší ale pořád ne dobrou, pleti dokáže udělat.

    OdpovědětVymazat
  20. je mi 26 let a nebyla jsem na kosmetice nikdy :D je pravda, že pleť mám teda výbornou nějak jsem to nikdy nepotřebovala, ale chci si na čištění pleti zajít :)) dobrý článek a doporučení :))

    OdpovědětVymazat
  21. Mno, u kosmeticky jsem byla jednou, asi v patnacti na cisteni pleti. A pani me zmordovala tak, ze takhle se muzu zmordovat i sama doma a zadarmo :D Od te doby, a uz je to deset let, sbiram odvahu to jeste nekdy vyzkouset, protoze plet mam porad nic moc... Ale asi bych mela zacit, kdyz je ta petadvacitka takovou dulezitou hranici :D

    OdpovědětVymazat
  22. Článek jako vždy pěkný. Chtěla jsem ale hlavně pochválit vzezření Tvojí pleti. Je krásná! Mně je 25 a za takhle krásně čistou a hladkou pleť bych vraždila. :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Ja som u kozmetičky ani nebola, ale moja sesternica chodila pravidelne, no jej pleť vyzerala hrozne...vôbec som nemala pocit, že jej to pomáhalo, práve naopak, takže som sa nikdy neodvážila a možno je to škoda.

    OdpovědětVymazat
  24. Já byla na kosmetice v životě 2x a už asi nikdy nepůjdu. Bohužel se ukázalo, že mám tak citlivou pleť, že jakékoliv intenzivní kosmetické masáže, napařování, čištění (ať už mechanické či ultrazvukové) mi pleť velmi dráždí. Po každé návštěvě kosmetičky (vyzkoušela jsem dvě různé) jsem měla pleť unavenou, překrvenou, mastnou a zároveň vysušenou, podrážděnou a troufám si říct spíše ochablou než vypnutou. A na dvou místech v obličeji mi dokonce (k mému zděšení) popraskaly červené žilky. Jediné plus byly ty vyčištěné póry, ale za cenu těch popraskaných žilek, což je asi ještě horší, než pár zanesených pórů. Ale závidím těm, kterým pravidelná kosmetika pleť zlepšuje :(

    OdpovědětVymazat
  25. Nemam rada, kdyz na me nekdo cizi saha, takze, ac mam na to vek, kosmeticka nehrozi:/ Pekna foto dokumentace:)

    OdpovědětVymazat
  26. ..bomba relax...až na onu značku RYOR..vůbec jí nevěřím..mandlovej krém mě štípal jak poleno,na otázku ohledně ropných složek mě odkázali na mejl..Ryor opravdu ne:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slozeni kremu je na obalu. Ryor nepracuje s tolika jedy jako napr. Nivea ci Garnier, Elseve. Elseve sampony maji latky, ktere zpusobuji alergie, casem muzou podporit rakovinu kuze..... (Petra propaguje myslim Elseve) :) Jako chemicka a kosmeticka ti muzu poradit. Napis co to obsahovalo? zjistim ti to :) Nektreri lide maji prave dne uz alergii i na prirodni vytazky a slozky. To, ze te odkazli na email je ok! a co tedy odpovedeli? Hlavne kdyz chteji komunikovat! to je zaklad. Me Nivea rekla, ze mi na nic neodpovi....coz svedci o mnohem....

      Vymazat
  27. Taky bych chtěla někdy vyzkoušet :) Máš krásnou pleť

    i-dove.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Jůů super, Dejvice mám pět minut od bytu tramvají, to bude supr dárek pro mamku a sama asi taky vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Vypadá to dobře, jí chodila na čištění a tak podělat pleť si umím doma taky, pupínky byly kolikrát nedomáčklé, že se to hojilo týdny atd... :/

    OdpovědětVymazat
  30. Peti za tenhle článek jsem moc ráda. Já totiž taky uvažuji o návštěvě. U nás ve městě otevřeli novou pobočku kvalitního kosmetického salonu /raději zatím nebudu jmenovat/ a já bych to ráda vyzkošela :) Mám v plánu jít tam s kamarádkou, aby jsme na to byli dvě :D takže ve čtvrtek se těším, že zažije moje pleť podobnou euforii jako ta tvoje :) A Ryor mám už několik let moc ráda! :)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj :) delas pani velmi dobrou reklamu, protoze ja chodim do dejvic do skoly a zacinam o kosmetice uvazovat, i kdyz podle tveho vekoveho doporuceni mam jeste 3 roky cas ;) Takze ji mozna udelam kseft. Jen mam trochu strach, ze to pro me neni zrovna vhodne. Od puberty trpim na atopicky ekzem a posledni dobou se mi spis zhorsoval - ted uz se ani nelicim. Neptala si se kosmeticky, jestli ty procedury nejsou pro nekoho vylozene nevhodne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, já myslím,že by to neměl být problém, má plet je také velmi citlivá (samozřjmě to není to samé,ale i tak) a proto na mě paní kosmetička použila ten amarantový olej a bylo to fakt bezvadný, taky jsem měla strach,ale zbytečně, takže bych se asi nebála, určitě se tam dojdi poradit, za to nic nedáš :)

      Vymazat
  32. To by mě nenapadlo, že taková kosmetická guru si právě odbyla svou první návštěvu kosmetičky :)..Já jsem na tom zatím stejně, všechno dělám doma :). Ale myslím si, že nechat někoho jiného, aby se postaral o mou pleť není vůbec na škodu :p.
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  33. Já byla taky u kosmetičky pouze jednou a domu jsem odcházela jako rajče.....a to mi bylo tenkrát asi 16let a stačilo mi to...ale záleží na kosmetičce.U tý co byla Petra to musela být lahoda...

    OdpovědětVymazat
  34. Já byla na své první kosmetice před cca 2 týdny (je mi 24) a to jen díky tomu, že se nabídka objevila na slevovém portálu. Jednalo se o ultrazvukové čištění pleti špachtlí. V průběhu ošetření se mě paní zeptala, zda bych chtěla i něco "vyhnípat", že to teda nepatří k této proceduře, ale že pokud chci, tak to udělá. Tak jsem teda souhlasila, protože mám dost zanesené póry a v tu dobu jsem měla opupínkované čelo. No nakonec jsem litovala! Bolelo to jak blázen a odcházela jsem jak po útoku sršňů. Bohužel ale nemohu posoudit, jestli její hnípání bylo neprofesionální - mně to tak ale přišlo. Klidně mě poučte, pokud to v nějakých salonech probíhá jinak či stejně. Musim ale říct, že ve finále pleť byla hlaďoučká (až na ty pupínky). D.

    OdpovědětVymazat
  35. To muselo být fajn, já už jsem 25+ a chodila jsem pravidelně ke kosmetičce, co používá kosmetiku mary cohr, bylo to moc fajn, ale co mám pleť bez problémů (akné) tak se mi už chodit nechce :)Ale na vyčištění by to, přiznávám, jednou za čas chtělo, přece jen doma si člověk nevyčistí tu pleť tak precizně

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj, chodím na kosmetiku jednou měsíčně už přes 7 let, kosmetička pracuje s Ryorem, také pleť ošetřuje špachtlí - pleť je po tom velmi jemná - a dalšími přístroji. Mám problematickou pleť a po ošetření mám pleť vždy lepší. Kosmetiku Ryor používám, byla jsem se poradit v jejich bezplatné poradně - viz info na jejich stránkách.
    Děkuji za krásný článek. Hanka

    OdpovědětVymazat
  37. Já jsem byla u kosmetičky jednou. Aby mi vyčistila ošklivé pupínky a černé tečky u nosu, mám s tím docela problém. Bylo to docela bolestivé. :/ Myslím si,že mi to měla nějak napařit aby to tak nebolelo. Asi příště zajdu jinam:D jestli teda vůbec půjdu..už to není tak hrozné. :))

    Jinak moc hezký článek! =)

    www.adriss7.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj ,to je ale překvapení!!V kosmetickém salonu Ryor, v Dejvicích jsem byla na kosmetickém ošetření před 2 měsíci u stejné paní kosmetičky a bylo to přesně podle mých představ...pleť i dojmy byly skvělé :-)
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  39. A čím neodborné mechanické čištění škodí? Madam si chce akorát nahnat klienty, ohání se bůhví jakými přístroji, aby lidi platili za to, co si můžou sami udělat doma (napařit a vymačkat póry).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čím prosím škodí????

      Vymazat
    2. Petro, můžeš prosím odpovědět?

      Vymazat
    3. Petro, byla bys tak laskavá a odpověděla? Nebo odpovědět neumíš...?

      Vymazat
    4. anonyme byl bys tak laskavý a sebral někde zbytky slušného chování,já jsem ten komentář ani nepsala,tak opravdu nevím na co ti mám odpovídat a nemám tu jen komentář od tebe, prostě na všechno odpovědět ani nestihnu

      Vymazat
    5. V článku píšeš: "Paní kosmetička mě ovšem ujistila, že neodborné čištění, zvláště pak to mechanické, nadělá spíše více škody, než užitku." Můžeš mi prosím vysvětlit, čím mechanické čištění škodí? Moc ti děkuji a přeji hezký den :)

      Vymazat
    6. PetraLovelyHair, prosím nehněvej se, ale mohla bys mně i ostatním čtenářkám osvětlit, čím mechanické čištění pleti škodí (jak píšeš v článku)? Velmi by mě to zajímalo. Děkuji velice :)

      Vymazat
    7. já nevím, vy tu po mne chcete odpověď jako bych byla kosmetička a to já nejsem, takže vám to říct nemůžu, ale neodborným mačkláním porů a pupínků si můžete samozřejmě zanést nejen infekci,ale udělat i jizvičky a stav pokožky zhoršit a pory pak mohou být rozšířené ještě více, to jsme se dozvěděla já

      Vymazat
    8. Moc děkuji za odpověď! :* Kdyby to příště netrvalo 10 dnů a 5 urgencí, bylo by to super :)

      Vymazat
    9. není za co, ale nechápu to rozhořčení, denně mi přijde kolem 100 mailů, 50 zpráv na facebook, komentáře na youtube,tady atd atd, tak by byla slušnost si uvědomit, že nemůžu odpovědět na všechno a hned a neřvat tu, když hned neodpovím. Navíc , jak jsme uvedla, tuto informaci mi sdělila kosmetička a já také nevím proč přesně tomu tak je, chcete tu po mně odpovědi, ale já nejsem goole ;).

      Vymazat
    10. Ses výborná je mi jen 14..ale ses můj vzor..promiň ze se ptám ale kolik ti je ? Díky :)

      Vymazat
  40. Ahoj Péťo, ja mám pleť mastnú a problémovú a mojím najväčším trápením sú zanesené póry a čierne bodky. Tento problém som sa snažila riešiť aj čistením u kozmetičky. Pleť síce bola čistejšia, ale vôbec to nemalo trvalejší efekt :( A keďže po týchto zážitkoch, ktoré boli mimochodom veľmi bolestivé som na kozmetičky na nejakú dobu zanevrela. Našťastie som našla salón, v ktorom pracujú fakt super baby, aj keď na čistenie pleti som sa ešte neodvážila. Tú si ošetrujem doma sama a aj keď široké póry ma stále trápia, sú aspoň čisté.

    OdpovědětVymazat
  41. Měla jsem vzoreček toho amarant.krému a je moc moc příjemný. Sice nemám suchou pleť, ale citlivou ano. A ta vůně je nádherná. Určitě si jednou koupím plné balení :)

    OdpovědětVymazat
  42. Já studuji kosmetičku druhým rokem a je to hrozně krásná práce, takže já se kosmetiček nemusím. Spíš ráda ke kosmetičce zajdu a pozoruji její kroky, jelikož to hodně flákají. O tom všem co jsi psala už mám za sebou, ve škole také používáme Ryor. Právě dělám masáž obličeje a dekoltu, tak věřím, že to bylo příjemné! Ty pupínky ti vylezli díky infračervenému světlu, dělá se takhle i napářka :-))

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj Peti, super článek! Je fakt, že mám taky co dělat, abych vždycky neusnula! :-D

    Jinak VELKÁ VELKÁ VELKÁ pochvala za Lovelyhair štětec, je naprosto báječný!!! Jsem nadšená! ;-)

    OdpovědětVymazat
  44. Děkuji za nádherný článek s hodnotnou fotodokumentací. U kosmetičky jsem už párkrát byla a líbilo se mi, že pleť moc hezky vyčistila. Nejvíc se mi osvědčila ultrazvuková špachtle, opravdu vyčistila zanesené póry, které se mi zanesou raz dva - mám je rozšířené.
    Ryor bych ráda vyzkoušela, ale moc kosmetiček s nimi asi nespolupracuje...

    OdpovědětVymazat
  45. Na kosmetiku chodím pravidelně - nakonec si nikde tak neodpočinu a doma na masku taky není moc času. Kosmetiku teď užívám Revital ( taky česká kosmetika) a střídám s Atokem. Navíc si nosím svou kosmetiku - protože se domnívám, že nechat si ošetřit superdrahou dovozovou kosmetikou je při krátkodobém užití - tj. jednou za měsíc - beztak k ničemu a raději si dopřeju to co znám.

    OdpovědětVymazat
  46. Líbí se mi fotky, působí na mě tak relaxačně a navozují u mě ten správný dojem. U kosmetičky jsem nikdy nebyla a nějak se mi tam ani popravdě moc nechce, protože v mém okolí nevím o žádných dobrých salónech.

    OdpovědětVymazat
  47. Peta ? sprav video líčenie podla natalie oreiro :3 ona je strašne krásna žena a máte podobné črty prosíím prosííím prosíím moc o toto video :O <3

    OdpovědětVymazat
  48. Úplně jsi mě navnadila si také dojít. Ano také patřím mezi ty opoždělkyně :D, které to ještě nezkoušely. Určitě jsi měla super dotazy a postřehy! Mě by také velice zajímalo, zda-li jsem si svou plet´,,určila,, správně.

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj Peti, na kosmetiku do Lotyšský chodím též. Nejvíc oceňuji profi přístup a (na Prahu) skvělé ceny. Na RYOR jako takový nedám dopustit, mám od nich spoustu věcí pro péči o pleť i tělové přípravky (ale i NATIVNÍ STRAVU:-) a se všema jsem spokojena (a s těmi, co jsem nebyla jsem nahradila jinými), kapsle na oční okolí jsou skvělé, úžasnej je i depigmentační krém a krém na podrážděnou pokožku...
    Jen nevím, jestli po tomhle Tvým článku nebudou delší objednací lhůty:-( ?! J.

    OdpovědětVymazat
  50. už se ke kosmetičce chystám nějaký ten čas ale ještě nějak nebyl čas :DD
    myslím že ty masáže obličeje musí být extrémně příjemné :))

    OdpovědětVymazat
  51. Vážně jsi byla poprvé ? :)
    Já už chodím celkem třetím rokem , ale né úplně pravidelně , jen když něco potřebuju ... :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Tento článek jsem četla před pár dny, ale konečně mohu komentovat:). Jsi odvážná, že zde takto přidáváš fotky a myslím si, že ty to zatím nepotřebuješ. Celkově si myslím, že tyto kosmetické tahanice jsou pouze reklamní tah, kdy ti na "chvíli" zlepší pleť, ale ta se vrátí opět do stejného stavu, aby jsi měla pocit, že potřebuješ ty úpravy častěji a častěji. Je to až k neuvěření, kolik "kravin" ti stihli napiplat na obličej. Myslím si, že je to vcelku k ničemu - možná pro ten krátkodobý pocit. Ale vypadá to opravdu relaxačně. Nikdy jsem na tom nebyla a určitě někdy vyzkouším. U kosmetičky jsem byla jen na líčení pro tablo. Líčila mě kosmetikou od Mary-Kate a snažila se mi tuto kosmetiku neustále vnucovat. Chápu, že za propagaci má určité procento z podílu, ale je to opravdu otravné, když mi neustále vykládá, co táto značka obsahuje, jak je nejlepší, nejpřírodnější atd atd. V závěru se vidím v zrcadle. Kruhy pod očima mi to snad ještě zvýraznilo a že bych byla nějak nadšená se říci nedá. Ano, na fotkách to je hezké, ale celkově mi nezakryla ani pupínky, co se mi objevily na bradě. Nabídla mi bezplatnou "konzultaci", kdy mě zdarma nalíčí a poradí, hlavně co se kosmetiky Mary-Kate týče. No, asi to využiji, abych měla zase o čem napsat článek;D.

    OdpovědětVymazat
  53. já jsem byla kdysi na kosmetice v Yves Rocher a slečna mi strašně rozhnípala celý obličej, mačkala i to, co mačkání nepotřebovalo a asi týden jsem ještě byla celá zanícená. teď plánuju jít na kosmetiku ke kamarádce, která si udělala rekvalifikační kurz a tam jim vyloženě zakazovali mačkat, takže jí důvěřuju a nebojím se. má myslím taky ten ultrazvuk a ještě nějaký hydropeeling, taková špachtlička, kterou se čistí mokrá pleť

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me vzdy kosmeticka dala specialni zelenou masku, pory se otevreli a nemusela mackat......vse odeslo skoro samo ven a pak mi vycistila plet peelingem, dala masku a udelala masaz :) nikdy jsem nebyla zanicena. Dle me slecna vynechala nejaky bod osetreni :)

      Vymazat
  54. Kde se dá zakoupit kosmetika Ryor? Nejlépe nějaký kamenný obchod nebo drogerie prosím. :)

    Jinak tu návštěvu sis musela užít :) Já u kosmetičky nikdy nebyla, ale přemýšlela jsem, že bych šla kvůlu obočí, aby mi dala nějaký přesný tvar, který se hodí k mému obličeji.

    OdpovědětVymazat
  55. Je mi 16 let a ke kosmetičce chodím už od 12.Možná se to zdá brzo, ale pokud máte akné,růžovku apod. je dobré se svěřit do rukou odborníka a následná péče po akné, která u mě právě probíhá je taky super. S velkým nadšením musím uznat, že po akné není ani památky a ani jizvy nemám a to jsem měla akné 2.stupně. Navíc je dokázáno, že pravidelné chození ke kosmetičce je skvělým krokem, jak si udržet pleť déle "mladistvou" a bez vrásek. Je pravda, že to mám o to jednodušší, že moje mamina je kosmetička. Ovšem pokud se má do něčeho investovat, určitě bych chodila ke kosmetičce a investovala bych alespoň do denního krému z kosmetického studia. A určitě mohu doporučit kosmetická studia, která pracují s kosmetikou Alcina, LR, SynCare. Krásný den.

    OdpovědětVymazat
  56. Ke kosmetičce jsem začala chodit ve 14 letech a je pravda, že po každé návštěvě mi vylezou pupínky a pleť mám docela zarudlou, ale za pár dnů se to zlepší a pleť mám krásně hebkou, netvoří se mi pupínky a hlavně nemám černý tečky, se kterýma mám takový problém. Pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  57. Já chodím na kosmetiku pravidelně asi dva roky a jsem spokojená. Z finančních důvodů chodím jednou za dva měsíce, ale každý měsíc by to byla paráda. Krémy od Ryoru taky používám a v porovnání cena kvalita je to bomba!

    OdpovědětVymazat
  58. Už dva roky chodím na kosmetiku do salonu, který pracuje s kosmetikou PAYOT. Dlouho jsem hledala vhodnou péči - mám hodně citlivou pleť a v jiných salonech se mi často stávalo, že jsem po návštěvě salonu měla 14 dní červenou podrážděnou pleť. Nyní jsem více než spokojená, každá návštěva je jakýmsi rituálem, součástí je samozřejmě odlíčení, vyčištění, peeling, vhodná maska a sérum a hlavně - speciální masáž, která je tak příjemná, že se mi nikdy nechce ani domů:)

    OdpovědětVymazat
  59. Já jsem ve 20-ti letech byla poprvé na kosmetice a i moje velice citlivá pleť to ošetřování dobře snesla.Ta voňavá práce mne tak nadchla,že jsem později obor vystudovala a ve vedlejším prac.poměru jsem se tomu začala věnovat.Nebojte se rekvalifikačních kurzů nebo přímo kosmetických škol,získáte mnoho klientek,které se stanou později vašimi kamarádkami a dokonce vám pak přivedou i své děti nebo blízké a klientela se neustále rozrůstá...jsou dnes i jiné postupy,nová séra,přípravky,máte se pořád co učit,vůbec se mi nechce skončit,takže jedu dál.Na praxi jsem měla několik studentek právě pro obor kosmetika a opravdu vidím jakou má tento obor budoucnost.Vzájemné obohacení ze strany klientek je také obrovským přínosem,svěří se i s velmi choulostivými věcmi a člověk může pomáhat a pomáhat.Tahle práce mne neskutečně obohacuje právě o kvalitní vztahy..těch ošetření jsem už za 20 let provedla asi kolem 4000 a pořád se mohu něco nového naučit...
    Jinak ten článek Petry-blogerky je úžasný,kéž bych se k něčemu takovému dokázala propracovat.Gratuluju!!!

    OdpovědětVymazat
  60. Ahojky, no musim se zastat kosmeticky, ze jiste zadny krok nevynechala atd., kazdemu totiz proceduru prizpusobi podle typu pleti a jejiho stavu;) a ze to nekdo nepotrebuje- na kosmeticke osetreni se chodi, aby se starnuti pleti predchazelo, pozdeji se uz daji vrasky a tak jen zmirnit, bohuzel stale je moc klientek, ktere si mysli, ze prijdou se zanedbavanou pleti a odejdou po jednom osetreni s bezchybnou pleti, je to o dlouhodobejsi a pravidelne peci;) vzdy je mi pak lito kosmeticek, ktere nekdo po prvni navsteve takto pohani, ze to odflakly a neumi to... A ze doma se o plet nebudou starat a jednou za sest tydnu prijdou a kosmeticka udela zazraky- ano, kosmericka umi zazraky, ale vzdy to jde ruku v ruce i s domaci peci, pri ktere byste mely pouzivat to, s cim pracuje ona, pokud vam tato kosmetika vyhovuje. Nelze cekat zazraky, kdyz budete chodit na osetreni a domamazat indulonou nebo prevonenymi kremy z drogerie...

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj,
    Je mi 13 a 3/4 mam akne. Na čele a ze stran a no u. Uší. Myslíte, že pomůže jedna návštěva? A není to moc brzo?
    Děkuji
    . Zuzana...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!