2 x OOTD - černý podzim s vínovou sukní a vzorovaným kardiganem :)

by - 09 listopadu

Krásný sobotní večer vám všem,

jak víte, na černou mne až tak neužije, protože moje porcelánová kůže s touto barvou kontrastuje opravu ostře a jsem v ní ještě světlejší, na druhou stranu, na podzim a v zimě mám tuto barvu docela ráda, protože se mi zdá, že na rozdíl od jara a léta, kdy preferuji pestré barvy, se to k těmto ročním obdobím tak nějak více hodí. Dnešní dva outfity jsou z uplynulého týdne a musím říct, že v obou dvou jsem se cítila bezvadně.
První je taková městská klasika, moc se mi líbil kardigan s norským vzorem a k jinak jednoduchému, černému outfitu zbožňuji "koňakové" doplňky. Protože jsem nebyla jinak nalíčení, zvolila jsem hodně výraznou a tmavou rtěnku, která - ano, k mému typu barevně nesedí, ale nemůžu si pomoct, je to překrásný odstín, který miluju a tak ji stejně nosím.
Druhý outfit je už o poznání zajímavější. Z Choies mi psali, jestli bych si nechtěla vybrat nějakou sukni a tahle mne uchvátila na první pohled. Ten střih je bezvadný! Materiál už o něco méně, tedy v tom smyslu, že je dost neposedný a trochu trčí, což je ovšem na druhou stranu účelem, aby takový střih sukně držel tvar, horší je, že se trochu mačká při sezení v autě. Musela jsem si ji nechat maličko zkrátit, původní délka byla midi, která se mi sice moc líbí, ale žalostně mi nesluší, jsem v ní příliš utopená. V líčení hraje opět prim pouze výrazná rtěnka, pro mě je to na podzim úplná nutnost, i když vím, že ne všichni budou mou vášeň sdílet :), zvláště pak chlapi.....
Dejte mi vědět, jestli vás některý z outfitů oslovil a co na to říkáte ;).....
 


1)
 
boty - Deichmann
legíny - Calzedonia
triko - HM
kardigan - Sheinside
kabelka - ? (děkuji, Magdi ;))
sovička s hodinami dárek od manžela - ebay
brýle - Firmoo
náušnice - Six six six (dárek od mamky)
rtěnka - Sleek Smoulder
lak - Gabriella Salvete Stars Brown sugar
 








 
2)
boty - ebay
silonky - Fiore
sukně - Choies
rolák - F&F
křivák - C&A
šála - vietnamci
kabelka, brýle - HM
rtěnka - Rimmel Kate Moss 09, jinak jen BB a řasenka
lak - Rimmel Space dust Total eclipse 005
 








 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You May Also Like

150 komentářů

  1. Přijdeš mi jak z pohádky :) Nádherná Peti :* Jana J. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Peti,
    první outfit je moc krásny, ale pravda je, že tě dělá trochu mrtvolnou. Ovšem ten druhý je bomba!!!! Sukně je božská a a ty boty jak by smet. Opravdu jeden z nejlepších co tu kdy byl!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, pravda. Ta první vypadá hrozně mrtvolně :-)

      Vymazat
    2. to asi dělá kontrast rtěnky s pletí ;-)

      ten druhý outfit se mi ale líbí moc, krásně ladí šálička a suknička

      Vymazat
  3. botky z druhého a rtěnka z prvého outfitu jsou boží:-)) je úžasné jak z nich přímo sálá podzimní nálada:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten druhý outfit ti neskutečně sedne! Moc se mi líbí :))

    OdpovědětVymazat
  5. Ty boty (oboje) jsou naprosto úžasný ♥ Ta sukně je nádherná, oba outfity jsou perfektně doladěný...Jako vždy. Těším se na další :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Ten 2. outfit je na mě kvůli té sukni trochu moc, ale tobě to moc sluší a na fotkách v tom listí to má svoje kouzlo :))

    OdpovědětVymazat
  7. Vau! Outfit so vzorovaným kardiganom je úplne mega skvelý!! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Dneska tedy extrémně povedené, svetr a sukně jsou nejlepší. Akorát nesnáším nosit legíny jen tak, příjde mi to vulgární, takže bych spíš ocenila černé slimky...

    OdpovědětVymazat
  9. outfit s taftovou suknou naj :) ten tmavy ruz je perfektny!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj. V prvním outfit se mi moc líbí, ale nejdřív jsem se tě až lekla. Vypadáš tam trochu jak mrtvola. Te druhý outfit se mi líbíí moc. Ta sukně je užasná. Škoda, že já bych v ní vypadala jak dýně. A ten kardigan je uplně boží. mě se teď tak poslední dobou líbí svetry a všechno se sobama, losama, jelenama atd...

    Terka

    OdpovědětVymazat
  11. Peti, tvoje outfity jsou vždy super, ale ta sukně mi přijde taková obrovská, ty tvoje štíhlounké nožičky v tom vypadají tak divně, kdyby byla tak poloviční, co se týče šířky, tak super, no a k tomu prvnímu...kozačky paráda, rtěnka mi k tobě taky moc nesedne a k těm legínám chci říct, že si myslím že bohužel nikdo, nikdy nikdy nikdo, ani tak štíhlý jako ty, by neměl nosit legíny bez něčeho delšího co zakryje intimní partie....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono to normálně zakrývají ty špičky kardiganu,takže v pohodě, půlka zadku mi nevadí,ty legíny jsou hodně silné, takže spíše jako kalhoty tlouštkou, ale jinak souhlasím, s něčím kratším bych si to taky nevzala.

      Vymazat
    2. Něčím kratším? Kratší už je jen bolerko. Vždyť Vám leze celý zadek. Zase jenom kecy v kleci. Opět si cucáte z prstu nějaké důvody, proč anonym nemá pravdu, aby jste nakonec z toho vyšla čistá jako okvětí lilie. :)))

      Vymazat
    3. hlavně že ty jsi taky Anonym že?
      může na ten komentář něco odpovědět né?
      to snad může

      Vymazat
    4. To je kazdyho vec co nosi. Kdyz si pujdu po ulici v plavkach a k tomu treba kozacky, nema mi do toho kdo co kecat. Takze zase komentar uplne k prdu

      Vymazat
  12. ten druhý outfit se mi moc nelíbí, ale ten první je skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  13. Co na to říct - opět ti to úžasně sluší! :-) Druhý outfit je hodně zajímavý a myslím, že jsi jedna z mála, které si ho mohou dovolit. První outfit je civilnější, jednoduchý a přitom nápaditý, možná se nechám inspirovat ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ta sukně!!!! Neskutečně ti to sluší :)

    OdpovědětVymazat
  15. Topánky v druhom outfite sú nádherné. Obdivujem ťa za to, že na nich vieš chodiť.. Kardigan závidím :O) Super príspevok.

    OdpovědětVymazat
  16. Strašně moc ti to sluší! Hlavně ten svetr se sobíky je naprosto úúúúžasný! Krása!
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  17. Peťul, oba outfity jsou suprovní :o)

    OdpovědětVymazat
  18. mne sa páčia obidva :) sveter s norskym vzorom zbožňujem, keďže Nórsko milujem so všetkým, čo k nemu patrí :3 a účes a topánky z druhej fotky :)
    Tati

    OdpovědětVymazat
  19. Ten druhý outfit ti strašně sluší.Jsi krádná žena. Ta sukně mě úplně uchvátila :) Druhý je taky moc pěkný, já teda legíny mám ráda, kor na podzim a zimu mi přijdou super. Nemusím nic zastrkovat pracně do bot a s trochu delším tričkem či svetrem se mi to moc líbí. Terka

    OdpovědětVymazat
  20. Mě se teda v tom prvním outfitu líbíš víc než v jiných barvách. Jo, je to kontrast, ale jsi prostě krásná porcelánová panenka...divnější mi spíš přijde, když se k hodně světlé pleti dávají např. pastelový barvy....Ten cardigan je boží!

    OdpovědětVymazat
  21. Ako princezná ;) si úžasná Petra :) tieto outfity sa ti nesmierne podarili (y) ♥

    OdpovědětVymazat
  22. No ten ruz na prvej fotke ti naozaj nesedi.:/ Zostaruje ta, takze radsej ho zahod alebo daruj.:) A vidim dobre,ze mas tam leginy? Neznasam ked si niekto zoberie leginy a na to len tricko. Ak uz tak dlhe. Nie su to nohavice ale spodna cast odevu. Nechcem byt zla ale je to tak..Ale v tom druhom outfite, ako vy hovorite, si uplne bozii. Ako z rozpravky naozaj. Takyto odtien cervenej ti naozaj ide a ozivuje ta. Krasne veci si pospajala a musim povedat, ze aj ta suknicka ti pristane a vobec nevadi, ze je taka nafuknuta. Dava ti to taky dievcensky smrnc. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi legíny 100% souhlasím. Obzvlášť v Petřiným věku by už žena měla mít dost rozumu na to, aby si své intimní partie na veřejnosti nevystavovala všem na obdiv.
      Ale ta tmavá rtěnka z prvního outfitu se mi zase líbí moc. Vypadá šmrncovně :)

      Vymazat
    2. S těmi legíny 100% souhlasím. Obzvlášť v Petřiným věku by už žena měla mít dost rozumu na to, aby si své intimní partie na veřejnosti nevystavovala všem na obdiv. <--- lépe bych to nenapsala. Už vidím mojí mamku, která je jen asi o 2 roky starší než Petra, jak na veřejnosti nosí legíny :!

      Vymazat
    3. Pokud má tvoje mamka prdel jak valach, tak je jedno, kolik jí je. To přece není o věku, ale o postavě, ne? Když je holce 20, ale postavu má baculatou až machnovskou, tak si přece nebude brát legíny a naopak, když je holce 30 a má sexy postavu, tak nebude chodit v kostýmku s nápisem čekám na smrt... Holky, tyhle návesní názory mě nepřestávají udivovat..

      Vymazat
    4. Oukej,takže kdyby si nějaká padesátiletá možná už i babička vzala legíny byť s pěknou postavou je to oukej? Neřekla bych.Podle mě legíny nejsou vhodné na veřejnost pro jakoukoliv postavu a jakýkoliv věk.Je to jako vyjít v punčocháčích.Šmitec. Jana

      Vymazat
    5. Ale tady vůbec nejde o postavu přece. Myslela jsem to tak, že u třináctileté trubky se outfit s "holým" zadkem ještě pochopit dá (člověk se v půbertě stále hledá a dělá hodně chyb), ale u dospělé ženy je to opravdu zarážející. Toť vše.

      Vymazat
  23. No ten ruz na prvej fotke ti naozaj nesedi.:/ Zostaruje ta, takze radsej ho zahod alebo daruj.:) A vidim dobre,ze mas tam leginy? Neznasam ked si niekto zoberie leginy a na to len tricko. Ak uz tak dlhe. Nie su to nohavice ale spodna cast odevu. Nechcem byt zla ale je to tak..Ale v tom druhom outfite, ako vy hovorite, si uplne bozii. Ako z rozpravky naozaj. Takyto odtien cervenej ti naozaj ide a ozivuje ta. Krasne veci si pospajala a musim povedat, ze aj ta suknicka ti pristane a vobec nevadi, ze je taka nafuknuta. Dava ti to taky dievcensky smrnc. :)

    OdpovědětVymazat
  24. A este ti ten ruz aj opticky zmensuje pery, co tak pozeram.:) Ale chapem tu tvoju zalubu v ruzoch.:)

    OdpovědětVymazat
  25. Oba dva outfity jsou krasne! Na tebe je radost pohledet, navozuje mi to blizici se Vanoce a celkove zimu. LV

    OdpovědětVymazat
  26. Moc pěkné. :) http://carolinedivis.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  27. Ten první outfit je totalní pecka :), ale odstín rtěnky rozhodně není můj šálek kavy :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ten první outfit je totalní pecka :), ale odstín rtěnky rozhodně není můj šálek kavy :)

    OdpovědětVymazat
  29. Moc se mi líbí hlavně druhý outfit! Skvělá sukně a šála! Všimla jsem si dobře a je ta šála ombré?

    OdpovědětVymazat
  30. ty hnědé kozačky jsou nádherné! :)

    OdpovědětVymazat
  31. Asi mám divné vidění oproti ostatním, ale mně se ta první fotka líbí. Je taková sexy emo. Nedokáži to popsat a vystihnout. Zaujaly mne právě ty legíny a jen tiše mohu závidět takovou sedinku. Líbí se mi to. Druhý outfit je skvělý! Tleskám! Sukně by klidně mohla být do půli lýtek, ale už by asi byla příliš slavnostní.

    OdpovědětVymazat
  32. Oba dva outfity jsou dokonalé, a i když rtěnky 'podle pravidel' k tvému typu nejdou, přijde mi, že je umíš nosit a vůbec mi nepřijde, že by ti neseděly. :)

    OdpovědětVymazat
  33. moc se mi na tobě líbí tmavší barvy, hlavně tedy ten první outfit je naprosto dokonalý, hodně mě zaujal ten svetřík, ten je dokonalý :)

    OdpovědětVymazat
  34. 1. outfit moc hezky, ale 2. je jedinecny! Vypadas jak postava z jineho sveta, treba jako nejaka moderni karkulka nebo tajemna upirka! Asi to nezni jako lichotka, ale opravdu je to tak mysleno! Originalni a moc Ti to slusi! Kdybych Te potkala, vykroutim si krk!
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "moderni karkulka nebo tajemna upirka! Asi to nezni jako lichotka, ale opravdu je to tak mysleno! " - konečne to niekto vystihol :)

      Vymazat
  35. Ahoj Peti, me se libi i ten prvy outfit. Rtenka ti slusi, jde jen o nezvyk, protoze to nikdo nenosi. A ty leginy se mi libi take, nosim stejne. Tady jde taky o nezvyk, protoze vsichni jsou zvykli ocumovat zadky v kalhotech s kapsami :) Kdyby jsi tam mela kapsy, tak nikdo ani nepipne :)
    Preji krasny den, moc rada sleduji tvuj blog. Klara

    OdpovědětVymazat
  36. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Ahoj,


      pokusím se předběhnout Peťu a zareagovat, protože mi to opravdu nedá.


      Dost mě štve názor, že blogerka Petřiny úrovně, by ve článcích, nebo videích, neměla mít věci zadarmo. A proč mě to štve? Protože já tam žádné věci zadarmo nevidím! V posledním outfit postu vidím sukni, kterou Peťa dostala jako odměnu za vykonanou práci. V recenzích taktéž. Ona ta recenze se neudělá sama. Video se samo nenatočí, nesestříhá... Všechno to jsou věci, které zaberou dost času. Ona Peťa totiž krom blogování taky dost tvrdě maká. A kdyby čas, který recenzím a videím a článkům věnuje, věnovala práci, tak by si na ty věci vydělala taky a ještě by jí zbylo... Pracují lékaři zadarmo? Pracují prodavačky zadarmo? Tak proč by blogerky měly odmítat benefit, který jim za jejich práci může plynout? A ano, píši v množném čísle, protože většina známějších blogerek dostává věci k recenzi zdarma, ale jen hrstka z nich jde s kůží na trh a přizná to a nevodí čtenáře za nos a nebojí se přiznat, že věc k recenzi dostaly! Většina "si tuhle řasenku někde koupila" nebo "už si nepomatuje kde k ozdobám na nehty přišla" a že tuhle habaďuru na čtenářky dělají i hodně známé blogerky...
      Píšete, že chcete zpět starou Peťu. Ale jakou starou Peťu? Tu, která se nebojí říct svůj názor, když je nějaký výrobek špatný? Tak tu tady máte! A dokonce se nebojí mít negativní názor na výrobek, který k recenzi dostala. Nebo chcete tu starou Peťu, která se nebojí přiznat, že nakupuje i u vietnamců a k líčení používá cenově přijatelnou kosmetiku? Tak tu tady máte taky. Nebo snad Peťu, která se nebojí říct svůj názor, nebo přiznat, že dostala věc "zdarma" i když jí to může v očích některých čtenářek uškodit? Tak TU TADY MÁTE...


      A fakt mě to štve. Protože voláte po staré Petě jen proto, že se nezměnila a přiznává, že věci k recenzi dostala. Kdyby zalhala a jen se "k nim nějak dostala", tak by bylo paradoxně vše ok. To mě štve, že lhaní a přetvářka už je i v blogerském světě v mnohém výhodnější...

      Vymazat
    2. Já tedy musím začít poznámkou, že nevidím rozdílu mezi tím, pokud napíšeš pod takovým profilem jako jsi napsala, který stejně není veřejný a pokud někdo napíše anonymně, ale to je jen poznámka na okraj :). Tvého názoru si samozřejmě cením a pokusím se odpovědět, ačkoliv Míra mne skutečně předběhl a vlastně vyjádřil i můj názor a já nemám v podstatě moc co dodat.

      Snad jen to, že si myslím, že jsem už milionkrát dokázala, že to, jestli něco dostanu nebo ne, nemá sebemenší vliv na můj názor, přijde mi hloupé se znovu dokola obhajovat, protože je to bezpředmětné.
      Abych pravdu řekla, názor stejný jako Tvůj , jsme si všimla, že se objeví na všech "navštěvovanějších" blozích, objevil se už i u mne v minulosti, akorát to bylo před rokem a někdo psal to samé, že jsem jiná atd. Jenže já nejsem jiná, já jsem pořád stejný člověk se stejnými hodnotami, osobně mám pocit, že takovým lidem vadí hlavně to, že někdo jiný dostane "něco zadarmo" - uvozovky z toho důvodu, že je to přesně tak, jak napsal Míra - nic není zadarmo!
      Dále si myslím, že je o mne všeobecně známé, že nakupuju u vietnamců a netajím se tím, vždy jsem nakupovala podobné oblečení na ebay, vše jsou věci, které mne něčím zaujmou a které si myslím, že by se sem na blog hodily a se kterými bych mohla vytvořit kvalitní příspěvek. Pokud bych blog neměla, samozřejmě toho tolik nepotřebuji, ale chci vám přinášet stále něco nového, inspirovat, at už v jakémkoliv slova smyslu, nechci ustrnout na místě. Kupříkladu dnešní sukně, podle mého názoru je velmi zajímavá a je to střih, který si může člověk ušít i doma. Pokud sis všimla, většinou uvádím, že levněji se něco podobného dá sehnat na ebay. Vždy také uvádím nevýhody daného kousku jako i dnes, takže vám opravdu nemažu med kolem pusy (viz minule parka, taky jsem psala, že se mi zdá drahá a že materiál za to nestojí).
      Poslední věc, kterou mám a která je možná maličko kontroverzní a budu střílet do vlastních řad, je následující. Upřímně, všechny české navštěvovanější blogerky (snad se tam také mohu zařadit a nebude to znít příliš troufale) dostávají věci zadarmo, at už je to kosmetika, či oblečení (dosaď si podle zaměření blogu). Myslím si, že většina z nich si vybírá, co na svém blogu chce prezentovat, dle vlastních preferencí a osobně na tom nevidím nic špatného, nakonec je to oboustranně výhodná spolupráce, my můžeme vám čtenářům upřímně představit novinky, vy je můžete často i vyhrát a třeba ušetřit peníze za šunt ;).
      Pokud by snad většinu pobuřovalo, že něco dostanu, mohu to začít dělat jako jiné blogerky, které zpočátku tvrdily, že zadarmo by si nic nevzaly, protože taková recenze nemůže být objektivní a ejhle, po pár měsících jim to už nevadí a místo toho, aby to řekly na plnou pusu, tak někam, kde to skoro nikdo nečte uvedou malou hvězdičku, která má znamenat, že jim byl produkt zaslán zdarma k recenzi. Čtenář si toho nevšimne, ocení objektivní recenzi a "neúplatnou" blogerku a všichni jsou spokojeni. Já to napíšu přímo v článku normálně větou, že jsem měla možnost vybrat si sukni, že spolupracuju s Biodermou a Ryorem (a ano stejně jako ostatním mi přijde balíček např. od DMka nebo Lorealu ) a hle, můj názor není objektivní a je oheň na střeše ;).

      Vymazat
    3. pokračuji a omlouvám se za délku, měla jsme potřebu vyjádřit svůj názor:
      Plyne mi z toho jedna věc, bylo by pro mne lépe to nepřiznávat a dělat jakože jsem si úplně vše koupila sama (ano i tak to některé dělají bez mrknutí oka a já je vlastně chápu, taky mě tohle zbytečné obviňování mrzí) a všichni by měli klid, ale fakt to chcete? Musím na tomto místě konstatovat, že i tak investuji do blogu, kosmetiky i oblečení opravdu dost svých finančních prostředků a rozhodně to není tak, že skoro všechno dostanu.
      A ještě mám úplně poslední poznámku, kdosi tu kritizoval, že si vyberu věc z asijských eshopů a že jsou to hrozné hadry, že to nemá úroveň, tak bych ráda podotkla, že s tím eshopem konkrétně spolupracují světové blogerky jako např. Maytedoll21, kterou čte i Kim Kardashian, tak to asi tak out a nemožné nebude ;), když si tu stále naříkáme, že jsme pozadu oproti zahraničí ;).
      Je mi jasné, že tímto komentářem jsem si možná trochu podřezala pod sebou větev a že některým lidem to bude proti srsti, ale taková jsem a nebudu se přetvařovat ani na blogu a myslím, že vy čtenáři nejste hloupí a moc dobře poznáte z blogu, kdo jaký je a kde je to jen přetvářka a ve kterých případech jde skutečně jen o to získat něco zdarma ( a že mi takových dotazů, jak to udělat chodí denně kolem 5).

      Vymazat
    4. Suhlasim s tebou Peti, krasne si to napisala :)) len s tou Maytedoll21 mi to pride trosku detinske, to, ze aj ona si kupuje veci odtial, neznamena, ze su kvalitne. Tieto blogerky si to vezmu raz, rozhodne to nenosia nejako dlhodobo.

      Vymazat
    5. Já jsem to myslela spíše ve smyslu, že bych neřekla, že jsou ty věci tak moc "out" nebo hrozné, samozřejmě jestli to ona pak už nenosí nebo vyhazuje nebo podaruje, to opravdu netuším, spíše jsem to myslela ve smyslu inspirativním, kvalitu soudit nemohu,jen u toho,co mám já a to je něco ok, někdy je ten materiál špatný,jak jsem říkala :). A děkuju moc :)!

      Vymazat
    6. když jsme u toho, to jsem si taky všimla, že třeba Dulce Candy říkala na jednom videu, že si jednu věc nebere nikdy 2x na sebe, což mi osobně tedy přijde dost neekologické a neekonomické :(

      Vymazat
    7. Aha, prepac, trochu inak som to pochopila :) veci hrozne rozhodne nie su, no nie je to extra kvalita. A tie zahranicne blogerky to robia tak, ze si to vacsinou vezmu len raz .... ja to tiez moc nechapem, to by som musela byt milionarka, aby som si mohla kupovat nove veci a mat ich na sebe 1krat...

      Vymazat
    8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    9. Molie, napsala jsi to presne, je to muj konicek a zadnou odmenu za to neocekavam, maximalne v podobe komentaru. ALE kdyz me oslovi firma a nabidne mi neco, co se mi libi, proc bych toho nemohla vyuzit. Z Tveho komentare tak trochu plyne, ze ty za svuj konicek nic nedostavas, tak proc by mel nekdo jiny ;). Myslim, ze prave i spolupraci s nejakou dobrou firmou ziskava blog na kreditu, daji se obdarovat ctenari, je vetsi rozmanitost clanku, opravdu na tom nevidim nic spatneho. Jinak s tim, ze je na recenzi poznat, ze clovek neco dostal nesouhlasim, alespon u me ne, prosila bych jediny priklad u me na blogu, dekuju ;). Cele to na me fakt pusobi, ze ti vlastne nejvic vadi, ze blogerky neco za svuj konicek dostanou a ty ne ;), nezlob se.

      Vymazat
    10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    11. Molie, já upřímně nevím, kde jsi přišla na to, že někdo očekává věci zdarma? Jestli jsi si tohle z mého příspěvku vyvodila, tak si nejsem jist, jestli má smysl v debatě pokračovat, protože to je jeden o voze, druhý o koze...
      Ale zkusím to na modelovém případu: Tvým koníčkem je sport. Věnuješ mu spoustu volného času. Myslíš si, že máš co nabídnout i ostatním formou blogu a třeba jim pomoct v tom, jak se ve sportu zlepšit. Tak si jednoho dne založíš blog. Dva roky na něm makáš, pravidelně přispíváš. Po této době se ti ozve firma, že se jí líbí co děláš a že bys mohla zrecenzovat jejich běžecké boty. Co uděláš? Řekneš "děkuji, nechci, já si to koupím a pak o tom napíšu"? Hm, asi ne, že? :-) Tak si je vezmeš, chvilku je používáš a pak napíšeš článek, že ty boty jsou pohodlné, pokud běháte na asfaltu, ale už méně, pokud běháte v terénu, přestože výrobce tvrdí opak... Prostě uděláš pravdivou recenzi. Co je na tom špatného?

      Jistě, kdybys zakládala blog a po dvou článcích oslovila eshop, že chceš recenzovat jejich věci, tak OK, v tom se shodneme, to je špatné... A prosím, pro příště nevkládat do úst něco, co jsem neřekl, nebo co si myslíš, že jsem řekl, třeba "ale podle toho co si Míro napsal, jsi v podstatě řekl, že za to co Petra dělá tak očekává odměny, ať už peněžní nebo věci zdarma" !!! Děkuji.

      Vymazat
    12. Molie, tak to asi nesleduješ dost dobře, protože zrovna Peťa nemá vyhraněný vkus a experimentuje v podstatě od začátku :-)

      Vymazat
    13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    14. Zdravím,
      ačkoli nejsem vyloženě diskuzní typ, nemohu nereagovat na další ukázku české malosti.
      Molie, ty jsi řekla, že tě baví sport, ale nic z něho nedostáváš. Je to zřejmě proto, že ho neděláš na vrcholové úrovni... znamená to tedy, že každý fotbalista, gymnasta, šachista, žokej a já nevím, kdo všechno ještě, jsou špatní, že za svůj koníček, ve kterém se prosadili, berou peníze?
      Každý z nás chce, aby měl práci, která ho baví a zároveň ho dokáže uživit. Nevím přesně, zda Peťu živí blog či nějaké další aktivity, ale upřímně řečeno bych jí moc přála, aby její úsilí, skromnost, poctivost a pokora, s jakou videa i blog dělá, byla oceněna... Je mnoho lidí, kteří ze svého koníčku a zábavy dokázali - protože byli dobří - udělat svou obživu (třeba kluci z Debilních keců, nebo v celosvětovém měřítku třeba Jamie Oliver a další). A já si myslím, že je to zcela v pořádku a moc jim to přeju!
      Až budu mít pocit, že jsou Petřiny recenze ovlivněny tím, kdo jí za to jak zaplatil, budu koukat na jiná videa (btw. v současnou dobu mám někdy pocit až opačný - že se chudák Peťa k darovaným výrobkům staví a priori odmítavě, právě kvůli takových chytrým horákyním, které mají pocit, že je podplacená a neobjektivní...).

      PS: Peťo, možná by bylo dobré zobrazit číslo tvého účtu, Molie tě určitě ráda osvobodí od závislosti na kosmetických firmách a bude tě financovat ze svého, abys mohla točit alespoň dvakrát týdně nezávislé video a neocitla ses do měsíce na dlažbě 

      Nikola H.

      Vymazat
    15. Pořád mi nejde do hlavy, proč má tolik lidí problém s tím, že bloggerky dostávají něco zadarmo. Nejsem sice žádná bloggerka, můj blog čítá asi 3 články, ale tím spíš vím, co za úspěšným blogem stojí času a hlavně práce. Na Péti blogu je vidět, že mu věnujuje času spoustu, stejně tak jako její manžel Míra. Ano, Péťa dostala sukni zdarma. Ale ne každý, kdo tu sukni zdarma dostane, ji dokáže tak pěkně nakombinovat a jít a všechno tak hezky nafotit a napsat k tomu článek. Je za tím závist? Pokud závidíte, tak se proberte, začnětě psát blog a věnujte mu tolik času a úsilí a jistě vám časem také nějaká ta sukně či vůne zdarma přijde.

      Vymazat
    16. A to, ze ja jsem neco dostala znamena, ze svuj konicek nedelam s radosti a ze si na nej neumi vydelat? :) Dobra tedy, upresnim, nevadi ti, ze ty nic nedostavas,ale proste to vypada, ze ti vadi, ze ja ano. Posledni poznamka k sukni, jestli muj blog sledujes, tak jednak vis, ze nemam zadny vyhraneny styl a pak pokud pujdu do dusledku, presne tento styl sukne se mi libi, budiz dukazem, ze presne s takovou sukni jsem mela svatebni saty a jeste jednu podobnou kolovku jsem si nechala usit od mamky, naopak tento zensky styl mam velmi rada :) a funguje to tak, ze si na eshopu mohu vybrat, co se libi mne,nikdo mi nic nevybira ;), tudiz prezentuji to, co opravdu nosim a konkretne na tento model mam plno svedku :D.

      Vymazat
    17. Souhlasím s Molie ;)

      Vymazat
    18. Ja bych jeste zcela mimo tema diskuze chtela vsem diskutujicim v tomto vlakne podekovat za slusnost, s jakou diskuze probiha, jsem opravdu rada, ze ackoliv se nazory ruzni, diskutujeme v klidu, dekuji!

      Vymazat
    19. Nikco, dekuji moc za Tvuj prispevek, presne jsi vyjadrila i me pocity! A ano, nekdy mam uz pomalu strach pochvalit neco, co jsem dostala jen proto, ze v takovem pripade jedine negativni recenze je tou objektivni ;). Jinak dobry napad s cislem uctu :D, blog by mne opravdu neuzivil sam o sobe, mam normalni klasickou praci, akorat ji delam z domova, takze si mohu uzpusobit cas svym potrebam do jiste miry :).

      Vymazat
    20. Jeste upresnim, aby to nebylo pochopeno spatne, blog by mne ani zivit nemohl, protoze nejsem pristupna placenym PR clankum, na ktere jsem v posledni dobe dostala par nabidek, tudiz mi z nej neplyne prijem, ktery by mne mohl zivit.

      Vymazat
    21. Jen žasnu, že jakou některé slečny omezené a myslí si, že když někdo napíše že se mu něco nelíbí tak to hned znamená že závidí, proberte se! S Moli taktéž souhlasím hezky to napsala, já na to neměla odvahu to sem napsat.

      A ty Petro jsi ukázkový příklad blogerky, která se velmi lehce "uplácí". Tak tu nedělej ze sebe dotčenou chudinku... snad na to časem přijde víc lidí a konečně otevřou oči a zjistí co jsi zač.

      Vymazat
    22. Prosím tě, anonyme 15:01, seber všechnu odvahu a řekni nám, co jsem zač :D?! Nech nás tady prohlédnout, opravdu se to ráda dozvím. Jistě budeš mít zcela konkrétní důkazy, argumenty a připomínky ;).

      Vymazat
    23. Molie, co je špatného na tom, že si na sebe Péťa vezme i něco jiného než nosí normálně? Co by si třeba normálně nekoupila, ale jen to dostala? Vždyť o tom to je, že krásně umí zkombinovat i věci, které třeba úplně běžně nenosí. A to je docela umění. Mně se většina outfitů moc nelíbí, respektive já sama bych je nenosila. Ale Péťe sluší. Beru tenhle blog jako inspiraci. Například mám doma podbnou sukni, ale nevěděla bych jaké by se k ní hodily boty. Já to naopak vidím jako velké plus, že Péťa nějaké věci dostává. O to pestřejší pak blog může být. Kdyby tu pořád točila kousky ze svého šatníku, tak za chvíli nemáme na co koukat.

      Vymazat
    24. Bez Mejkapu:
      vzhledem k tomu, že je Petra beauty blogerka a ne fashion blogerka, tak tu oblečení tak jako tak nemá vůbec co dělat, ale dostává to zadarmo tak proč nevytřískat kromě kosmetiky i hadry. Nedivila bych se kdyby tu Petra zachvíli nerecenzovala i elektroniku aby tak nějakou hned nedostala...

      Vymazat
    25. Nectu cely vlakno, normalne taky prispivam malokdy, ale tenhle DEBILNI prispevek Molie me opravdu nadzvedl ze zidle. Neco tak hloupyho jsem uz dlouho, dlouho necetla. Srsi z tebe zavist holka, a to neni pekna vlastnost. Proc te stve, ze ma nekdo neco zadarmo? Pises, ze mas jako konicek sport - sportovci to taky meli jako konicek, ted je to jejich zdroj obzivy. Jsou spatni? Kdybys mela moznost zivit se tim, co je tvuj konicek, odmitla bys? Jen proto, abys zachovala tvar? ... Podle myho nazoru Petra zadny benefity neocekava. Prijde to podle me jako bonus, a nechapu, proc by to kdokoli mel odmitat. Myslim si, ze je dost vyspela na to, aby napsala objektivni recenzi a nenechala se uplatit timhle zpusobem.

      Pro Petru - nenech se vubec rozhodit temahle zavistivejma kecama. Mrzi me, ze cim vic je tvuj blog uspesnejsi, tim vic techto hloupejch prispevku se tady objevuje. Je mi z toho spatne. Moc ti drzim palce, nenech si tim zkazit naladu. Jsou to jen kecy hloupejch lidi, kteri zavidej jinym uspech, sami asi vedi, ze nikdy sami uspesny nebudou. Fakt zasnu, jak dokazou bejt nektery lidi zli. Tereza

      Vymazat
    26. A ze si spousta lidi mysli, ze kdyz nekdo napise, ze mu "neco vadi", tak si hned myslime, ze zavidi? Casto to tak neni, ale z tohoto prvniho prispevku zavist primo sala. Z prispevku slecny Molie. T.

      Vymazat
    27. anonym 0:05 co to je zase za nesmysl a logiku? :D outfity sem davam uz od pocatku sveho blogovani, patri mezi vubec nejoblibenejsi clanky, hned po navstevach ruznych akci. A ano, recenzi telefonu, ktery jsem si koupila jsem uz taky delala, protoze o to byl zajem a budu delat i na ten novy, protoze je o to zajem. Jakym pravem si vubec muzes dovolit soudit, co si mohu a nemohu dat na blog? Takove lidi mi fakt rozum nebere.

      Vymazat
    28. A proč by Péťa musela být nutně jen Beauty bloggerka? Je to její blog, může si tu psát o čem chce. A nemyslím si, že by outfity fotila jen proto, že některé věci dostala zdarma.

      Vymazat
    29. Petro myslím že by ti neuškodilo si zopakovat základy slušného chování, to co tu předvádíš je do nebe volající. Vše překrucuješ a upravuješ si tak aby se ti to hodilo a aby si vždycky ty byla za osočovanou chudinku, je mi z tebe upřímně na zvracení. Nestačím se divit jaká sebestředná mrcha se z tebe stala. Žebráš u různých kosmetických značek o výrobky a i o oblečení a ještě tu tvůj manžel píše že je to samozřejmost to dostávat, vy dva jste se hledali až jste se našli, fakt že jo... Upřímně.. jděte už oba někam.
      Blanka Havlenová

      Vymazat
    30. Blanko, myslím si, že základy slušného vychování by sis měla zopakovat ty, probíhala zde úplně normální diskuze a to až do té doby, dokud nezačne rýt nějaký anonymní chytrák, který právě základy slušného vychování postrádá. A nepřekrucuji vůbec nic a ani si na nehraji na žádnou chudinku, úplně normálně tu diskutujeme a každý má právo na svůj názor, pokud neumíš přijmout jiný názor, než je ten tvůj, tak se prosím diskuze příště zdrž. Tvůj příspěvek nejen, že je absolutně nesmyslný a nepravdivý, ale navíc postrádá právě to slušné vychování. Takhle plácat do vody umí každý. Napiš mi, kde žebrám a jaké oslovuji značky, to by mne opravdu zajímalo, já to opravdu zapotřebí nemám, oslovují mne sami,ale na druhou stranu na tom nevidím vůbec nic zlého, pokud to nějaká bloggerka udělá, je to čistě její věc a tobě do toho opravdu nic není.

      Jinak mě mrzí, že Molie smazala všechny své příspěvky, nebot nyní diskuze postrádá zcela smysl, pokud mám nějaký názor, za který se nestydím a prezentuji ho, tak snad není třeba ho druhý den mazat. Ale chápu to, že je asi z diskuze znechucená, ostatně to já taky.

      Vymazat
  37. tiež mi nenormálne vadia legíny namiesto nohavíc :( ale inak si nádherná :)
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  38. Na první fotce jsem se tě hrozně lekla, v obličeji vypadáš jako mrtvola! Jinak se mi outfit líbí - takový pohodlný, ležerní, přesně takové mám ráda! :) Já osobně bych si ale nevzala legíny, nemám ráda, když je lidi nosí jen tak. Vždycky mi přijde, že si ještě něco zapomněli vzít na sebe :))

    Sukně ve druhém outfitu je zajímavá. Osobně bych si ji neoblékla, ale tobě sluší :)

    OdpovědětVymazat
  39. První outfit paráda ! Kardigan je uzasny! ...Druhy outfit taky dobry, jen se mi nezamlouva ten material a barva u sukně ...pripomina mi to plesove šaty, ale to je už otázka vskusu. Jinak ty tmave rty se mi na tobe právě líbí :)

    OdpovědětVymazat
  40. Ten druhý outfit - to je dokonalost! Neumím ani popsat, jak moc se mi to líbí! A mám chuť si takovou sukni také pořídit, jen se bojím objednávat, tak zkusím projít místní obchody, snad se poštěstí...

    OdpovědětVymazat
  41. Oboje inspirativní,vypadáte světově!!!to..Těším se na další.Stáńa

    OdpovědětVymazat
  42. Oba dva outfity jsou nádherné, Peti. Jako vždycky Ti to moc sluší, není co vytknout. První outfit je přesně můj šálek kávy, druhý už o něco méně, ale to je věc názoru, Tobě to moc sluší!. Na druhém outfitu se mi ale moc líbí šála a boty! A podle mě Ti výrazné rtěnky sluší, když máš méně výrazné oči :) Jak říkáš : Za mě určitě palec nahoru! :D:)

    OdpovědětVymazat
  43. ty outfity jsou nádherné oba
    sluší Ti
    hrozně se mi líbí ten řetízek sovička s hodinkami v bříšku :)
    jo a doufám , že se nebudeš zlobit že jsem udělala článek na můj blog o kosmetice Sleek a dala jsem tam tvé obrázky
    napsala jsem , že jsou od tebe z eshopu a dala jsem tam na něj odkaz
    tady to je může se na to podívat http://alisekblog.blog.cz/1311/kosmetika-sleek
    fakt doufám ,že Ti to nebude vadit
    jestli jo ,tak ten článek klidně smažu
    Alisekblog

    OdpovědětVymazat
  44. Jee Peťul,tak druhý outfit se mi hrozně líbí! Ta sukně s kombinací šály vypadá úchvatně!

    OdpovědětVymazat
  45. Prvni outfit je supr.ten svetr ti velmi sluší

    OdpovědětVymazat
  46. Tak teď si se mi trefila do vkusu! :-) ten druhý outfit je naprosto nádherný, tenhle styl ti sluší..:)

    OdpovědětVymazat
  47. Moc ti to sluší!
    První outfit nenadchne, ani neurazí, (rtěnce na chuť nepřijdu však nikdy) a také neuznávám legíny místo kalhot.
    Druhý outfit je pro mě trošku odvaz, takovej Ina.T styl :-D Líbí se mi toooo .)) ... ke dvojce ani nemám co dodat :)

    OdpovědětVymazat
  48. Ten cardigan je naprosto nádherný! A já si zas myslím, že legíny klidně nosit můžeš. Máš nádhernou postavu :)

    OdpovědětVymazat
  49. Mne se nejvic libi ten outfit se sukni :) Ted trosku mimo misu pro inspiraci: nechces udelat nejake video na zimni parfemy? Dat nam treba nejake tipy a tak? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když já těch parfémů ted moc nemám, třeba něco přinese ježíšek :)....

      Vymazat
  50. Moc se mi líbí první outfit, ten svetr je moc hezký! A i ten druhý je fajn, akorát to není můj styl. Ta sukně se mi zdá trochu moc mohutná :( Ale je zajímavá, to zase jo!

    OdpovědětVymazat
  51. Prví outfit paráda, i s tou rtěnkou - je to jiné, zajímavé, kdyby tam ta rtěnka nebyla, půjde to celé trochu dolů.
    Druhý nápad taky není špatný, ale tam mi přijde, že pokulhává provedení. Aby to vyznělo tak, jak má, chtělo by to tu sukni z materiálu, který opravdu tu práci odvede stoprocentně, ne jen na půl. Ideálně hedvábný taft, dyšes, nebo něco takového - bude to trčet, bude to mít lesk, bude to úhledné. Což se o téhle sukni říct nedá, ten materiál se krčí tam kde nemá a myslím, že ani žehlení by tomu zas tak nepomohlo, protože tyhle střihy se žehlí sakra blbě. Ten okraj k tomu nesedí - protože sukně je jakoby mohutná, klidně by to tam šlo založit víc široce, aby to nebylo takové upejpavé, mimoto se ten okraj pak lehce kroutí.
    Nicméně inspirovalo mě to k ušití kolový taftový sukně na běžný nošení, to jo :)

    OdpovědětVymazat
  52. Péťo, překrásné outfity oba dva!! Ta sukně mi vzala dech již včera na Insta, je to přesně Tvůj styl, říkám pořád, že jsi česká SJP. Ta šála, kterou máš k sukni je naprosto dokonalá!!!
    Moc se mi líbí ten přívěšek se sovičkou, nedávnojsem si na Tebe vzpomněla, když jsem fotila vánoční dekorace na blog, tam bylo tolik soviček, že bys byla určitě nadšená :-) Ten druhý outfit "bílo-černý", je perfektně "zlomený" skořicovým kozačkami a kabelou, krása! Postavu máš jako 15ti letá holčička, takže nechápu,proč zde někdo řeší legíny??

    Míra to napsal skvěle, že kdybys čas, který věnuješ blogu, strávila jinou výdělečnou činností, mohla by sis koupit 5x tolik věcí, než dostaneš. Jenom hlupák může napsat takovou stupiditu (pardon), protože málokdo z těchto lidí, kteří přečtou článek za 10 minut anebo si pustí video, které trvá 20 minut, tuší, že produkce článku s outfity, včetně focení, trvá třeba 10 hodin. A o přípravě a následné úpravě videí, jejich nahrávání atd, ani nemluvím!!! Je mi z toho fakt na nic, netočím zdaleka tak často videa jako Ty, ale za ten necelý rok, co se tomu věnuji, jsem se nedívala na televizi ani 5 minut a to bez nadsázky. Je smutné, že většina "stáda" vidí jenom výsledek, ale absolutně nemají páru, čeho všeho se člověk musí vzdát! Samozřejmě to děláme z nadšení pro věc a ze srdce, ale to asi v Čechách moc lidí nechápe. Jsi skvělá, originální a pracovitá a pro mne nej blogerka, a to nejen v ČR. Ať si každý všimne třeba jen toho, v jak velké míře odpovídáš na komentáře čtenářů!! Která jiná blogerka, s tak
    velku návštěvností blogu a četností komentářů toto dělá??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju hrozně moc za takovou podporu a máš pravdu, ono dokud si lidé sami nezkusí, tak prostě nemají představu, kolik to zabere času a námahy a já to vše dělám ráda a s nadšením, proto sama nechápu, proč to tolika lidem leží v žaludku nebo možná právě proto :).

      Vymazat
  53. Líbí se mi hezky sladěná kruhová šála s barvou sukně!:) Já bych na takovou sukni na denní nošení asi odvahu neměla, ale u Tebe? Proč ne!:)

    OdpovědětVymazat
  54. Milá Péťo,
    mrzí mě, že se musíš dokola obhajovat za to, že se snažíš dělat blog podle sebe. Nechápu, že se někdo rozčiluje, že dostaněš prezent. Nemusí chodit na Tvůj blog! Nikoho nenutíš, pokud jsem si všimla....
    Na rozdíl od jiných (neříkám všech) známých blogerek přispíváš snad skoro denně. I proto si zasloužíš nejen řadu věrných čtenářek, ale i ty dárky. SNažíš se posouvat, což se Ti fakt vede, jsi nakloněná prosbách čtenářek, nedělá Ti problém udělat video na přání apod.
    Jinak se mi líbí oba outfity, oba mi připadají sofistikované. Na tu sukni bych osobně neměla odvahu, takže tichá závist:-)
    Měj se a nenech se prosím těmi závistivci odradit!
    JP

    OdpovědětVymazat
  55. Ten druhý outfit je naprosto dokonalý! Moc ti to sluší a ta sukně je prostě nádherná :)

    OdpovědětVymazat
  56. PS. nevšimla jsem si nikdy, že by se například na blogu Kayture Kristiny Bazan řešilo to, že dostává dárky od LV, La Prairie, Guerlainu a Chopardu! To samé, řešil někdo u Zoelly, že má sponzorované zahraniční výlety od spolupracujících firem.??? Naopak těmto blogerkám čtenáři gratulují a radují s nimi. Normální reakce snad je: "ta holka je fakt dobrá, zaslouží si to .-), popř. zkusím to taky.."!

    Tyto hloupé komentáře, které vidím, neříkají vůbec nic o Tobě, ale pouze vypovídají zoufalé povaze lidí, kteří je píší!!! Dnes má doma úplně každý internet, foťák a kameru, tak ať si to rýpalové zkusí sami! Já Ti moc přeji, abys do budoucna měla ještě více spolupracujích společností, včetně automobilek, cestovních kanceláří atd... dosaď dle vlastního přání :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ájo, děkuju hrozně moc za podporu a teda ve srovnání s tím zahraničím,to je dost trefný příklad, máš pravdu :)!

      Vymazat
  57. Petro a Míro,já se omlouvám,že tady píšu též jako anonym,ale vždy se podepisuji a beru to tak,že z e-shopu nebo FB znáte mé skutečné jméno i adresu.Hlavně se nenechte znechutit!Stáňa

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj Peti, nikdy jsem neměla potřebu reagovat, i když tě sleduji už dlouho- to myslím v pozitivním smyslu- nejsem moc na vypisování. Snad není den, abych tvůj blog nemrkla. Sleduji i jiné blogerky a nikdo není tak produktivní jako ty. Opravdu si vážím tvé práce, ptž je na blogu opravdu vidět! Myslím, že nikdo jiný nemá tolik článků a rozmanitosti, navíc jsi velmi milá osoba a tvá videa jsou moc příjemná a vždycky potěší. Co nechápu jsou často rozhořčené komentáře...???Proč má někdo potřebu to takto komentovat a očerňovat jako by bylo potřeba seřezat tě, že si dovolila vzít něco na sebe. Já taky neplesám ůplně vždy, někdy jsem nadšená (třeba dnes je to SUPER!!!), někdy si řeknu, hmmmm třeba ty boty bych si nevzala, ale to neznamená, že si tě nevážím jako člověka, který dělá skvěle svou práci a myslím, že bys naopak měla dostávat ještě víc věcí, nabídek, možností....určitě si to zasloužíš. Držím palce! Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti, děkuju hrozně moc za podporu a za to, že ses mi rozhodla napsat :)!

      Vymazat
    2. Já vždycky čtu všechno poctivě, jen mě někdy znechutí někteří rýpalové, že to pak vypnu a nedoputuji na konec...teď teda komentovat taky začnu, ptž když vidím jak některé tvůj úspěch sžírá, tak se přiznám, že jim ráda trochu zkazím náladu :D Dnešní outfity opravdu tleskám, tleskám, tleskám.....(už si okusujou nehty:)
      Petra

      Vymazat
  59. Bolo ťažké sa rozhodnúť, ktorý outfit je viac úžasný :) no ( po dlhej úvahe) prvý získava 98 % a druhý zrejme 99% !! Prečo, ten druhý ? Lebo vyzeráš vážne ako z rozprávky (alebo ako ruská bábika) a nesmierne sa ti to hodí :) + zbožňujem tie topánky ! :*

    OdpovědětVymazat
  60. No jo, legíny :) Co s něma češky dokáží "vykouzlit" mě občas dooost udivuje => zastávám názor triko aspoň do půl zadku, ty jej odkrýváš celý, což se mi nelíbí, ale na druhou stranu akceptuju, že je to pevnější materiál - nejde vidět spodní prádlo, nic neprosvítá, jak to mnohkdy s "nadšením" potkáváme na ulicích ;) Ono by už se asi nemělo kategorizovat "legíny", protože některé se materiálem čím dál víc podobají riflím, takže nejsou legíny jako legíny... Tak mě napadá, jak někdo psal o slimkách - jak tak koukám na ty kozačky, nedávno jsem si koupila podobný a nevím jak Ty, ale já tam teda nenarvu ani slimky, takže legíny jsou nutnost :D Ale to jen poznámka na okraj :) Jinak nemám nic proti. Ta rtěnka Tě opravdu zestařuje - vypadáš trochu nemocně, mrtvolně, ALE - proč ne?! :D Je to úlet :)) Podle mě to dělají i ty brýle, kdybys je neměla, nebo do outfitu hodila trochu vínové, zas by to vypadalo jinak... A pokud se v tom cítíš dobře, není co řešit :) ALE - ten druhý outfit je prostě úchvatný!!! Ta sukně je fakt panenkovská - super délka, ta šála k tomu je dokonalá, křivák, boty, vše super zkombinované - no dokonalost :)) S tím materiálem se nedivím - že se krčí atd, ale to je asi cena za parádu ;) Protože to vypadá fakt úchvatně v této kombinaci. A O TOMHLE JE PROSÍM BLOGERSTVÍ!!! O tom, že když bych tu sukni viděla v obchodě, zděsím se, co si k tomu mám proboha obléct, aby to kvůli tomu lesklému materiálu nevypadalo moc slavnostně a bůh ví jak a aby... Takže bych si ji ve výsledku nekoupila. Nebo blbě sladila - nudně, "klasicky". Ale takhle vidím, že se k tomu hodí i takové boty "kopyta" a velká šála a vypadá to suprově a potkat pak podobný kousek v obchodě, nebo látku v galanterce, už bych neměla tolik "ale když, co když a aby..." ;) Proto je mi směšné, že se někdo pozastavuje nad tím, že sukni máš "zadarmo". Jo, sama se sladila, nafotila - škoda slov :D ALE - jeden prvek ste s Mírou opomněli tak Tě pochválím já :) - ono to lhaní stylem "někde od někoho" má ještě jeden efekt - deprese mladých holek. Sorry, ale v dnešní době když nemá holka sebevědomí a všude se na ni valí dokonalé modelky upravené photoshopem. Chce se jim trochu přiblížit, najde si blogy, chce vypadat dobře, pečovat o sebe a co si budem říkat, kosmetika přeci jen něco stojí. A co si má pomyslet holčina, když vidí mladou kočku (zrovna se mi vybavila jedna blogerka, nebudu jmenovat), která si hraje s Diorem a Chanelem a jedna řasenka, druhá, třetí od Chanelu?! A taky "už si nepamatuje"... Buď je za vodou, má bohatého přítele, nebo dostává hodně věcí darem. ALE rozhodně to není standard normální holky, a to když si některá neuvědomí, tak potěš hodiny... Myslím, že proto se Tě lidi ptají kde na to bereš a kde pracuješ a kolik vyděláváš ;))) A Ty na rozdíl od jiných bereš i tu ekonomickou stránku v potaz - přiznáš že za prvé jsi to dostala darem - od nějaké firmy nebo od někoho z rodiny, kdo Ti chtěl udělat radost (kolikrát jsi už říkala "sama bych si to nekoupila" :) ), a za druhé, že to stojí tolik kolik stojí, ale - laky Gabriela Salvete, srovnání dražších, levnějších našich, cizích BB apod. O tomhle je blogerství taky - ukázat, že toto třeba stojí víc, ale stojí to za to, nebo naopak že je to nanic a je lepší o půlku levnější. Totéž platí o oblečení - ukazuješ a nestydíš se za to, že i od vietnamců a z ebay se dá skvěle sladit - mnohdy líp a levněj než být "značková". Takže ať se dámy zamyslí nejdřív nad sebou - zda jejich kecy o tom, že máš hodně věcí zadarmo, nejsou jen čirá závist.... A taky - jak užs psala - hodně si toho kupuješ sama - na to Ti nikdo peníze nedal, musela ses vypracovat než Tě vůbec někdo oslovil se spoluprácí... Takže zadarmo to rozhodně není...
    Takže si z těch lidí nic nedělej, drž se, měj se hezky.
    Mia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mio, děkuju hrozně moc za krásný komentář, moc si vážím takových upřímných názorů a jsem za ně opravdu ráda, je to pro mne velkým přínosem, protože se mohu zamyslet, co třeba příště udělat jinak a nebo,co se mi podle vás, povedlo :). Děkuju!

      Vymazat
  61. tak se dneska taky přidám :)
    začnu od outfitu č.2: super, líbí, moc. akorát možná líčení nvm esli není moc tvrdé, ale budiž. palec nahoru...
    ale ta jednička... jakože vyloženě to kritizovat, to ne, ale vyjádřit se musím:
    1)leginy s čučícím zadkem jsou NE, prostě NE, NIKDY, ani když jsou tlustý!
    2)kabelka se stylově i barevně mlátí s botama (aspoň za mě)
    3)svetr nadhernej, ale proč máte k sobům sovu a v uchu kočku? není už to trochu moc zvířat na jednoho člověka?
    4)top ma jinou černou než leginy

    OdpovědětVymazat
  62. Ted to myslím velmi pozitivně- nepřibrala jsi trochu? Moc ti to sluší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nezdá se mi, ale děkuju moc ;), abych se vyjádřila kulantně, tak v některých periodách bývají ženy jaksi nateklejší, to bude asi celé a na mé postavě je i malá změna vidět :)......

      Vymazat
  63. Musím uznať že tá sukňa je naozaj úžasná ! :) A naozaj ti pristane. :)

    http://beautybydomca.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  64. Tak ta sukně je božská! Vůbec outfit č. 2. nádhera :-)

    OdpovědětVymazat
  65. Wau Peti, ta sukně je strašně krásná a moc ti to v ní sluší :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  66. Ahoj, musím dnes taky reagovat! Nechci se plést do debaty o výdělcích na blogu, je mi to v celku fuk:-) a myslím, že je to každého věc. Naopak chci reagovat k tématu outfitů a ten první je skvělý. Doslova mi padla brada. Dost lidí komentovalo Tvůj mrtvolný vzhled, který mě naopak okouzlil a neumím si představit nic víc podzimního. Je to osobité a trendy. Co se legín týče, já nejsem jejich zastáncem a na mě samotné se mi absolutně nelíbí, ovšem pokud je někdo umí nosit, vkusně je doplní jiným kusem oblečení nemám nic proti tomu a myslím, že právě to se Ti povedlo a vypadáš opravdu moc pěkně! Druhý outfit je podobného a totálně podzimního rázu, za sukni přidávám body navíc, i když já bych na ni odvahu neměla. Nádherná je i šála a o botách se nedokážu víc pozitivněji vyjádřit. Abych pravdu řekla, třeba Tvé letní outfity se mi moc nelíbí, ale o letošním podzimu jsem na Tobě neviděla nic, co by mi zásadně překáželo!

    OdpovědětVymazat
  67. Pěkné, akorát já si nemůžu pomoct, ale trošku mi vadí, jakým způsobem nosíš/držíš tu kabelku s předloktím vystrčeným až nahoru, působí to na mě trochu křečovitě...myslím, že kabelky s krátkými uchy by se měly nosit na předloktí, které je u těla do pravého úhlu :)

    OdpovědětVymazat
  68. Chtěla bych vám všem moc poděkovat za vaše názory, připomínky, pochvaly či podporu, jsem ráda, že takový úspěch sklidil právě outfit se sukní, protože hned jak jsem ji viděla, tak jsem přesně tento outfit měla v hlavě,ale říkala jsem si,že to pro hodně lidí bude asi výstřední :).....

    OdpovědětVymazat
  69. Si úžasná bloggerka :) ! a tvoje články milujem a najviac sami páči ten posledný outfit :) A hlavne tá krásna sukňa !!!

    OdpovědětVymazat
  70. Peťo oba dva outfity jsou krásné, neotřelé...prostě bomba :) sukně je nádherná, já bohužel takový střih mít nemůžu, měla bych v tom pozadí obřích rozměrů :) A kardigan taky nemá chybičku, skvělá inspirace :)
    http://ellincinsvet.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  71. Ach jo, budu muset přestávat číst ty komentáře pod článkem, protože některé jsou naprosto mimo a úplně mi zkazí nadšení z tvých outfitů, protože dneska se mi oba moc líbí, i když ta rtěnka u prvního je opravdu trochu upíří :-). A ten druhý je opravdu bombový! Ta sukně je super a moc krásně jsi ji zkombinovala. Peníze bych za ni asi nedala, na to vypadá ten materiál, jak jsi sama psala, dost neprakticky, ale jako dárek je to super. A naopak mi přijde skvělé, když sis mohla vybrat sukni, že sis pořídila něco extravagantnějšího!

    A pěkně mě štve to neustálé očerňování Češek, jak neumí nosit legíny a že je vůbec nosí, že je to naše specialita apod. (i když pod tvým článkem jsem zrovna podobný názor moc nenašla). Já tedy nevím, ale dotyčné slečny asi nevystrčily nos z Čech, protože třeba v Berlíně měla teď legíny skoro každá druhá a většina je měla místo kalhot, takže žádné dlouhé svetry nebo dlouhá trika. V USA to samý - legíny jsou běžným kusem oblečení a slečny určitě nevypadaly na to, že jdou zrovna cvičit...

    Hlavně si nic nedělej z narážek na věk vs. oblečení, úplně to nesnáším! Pokud někdo v něčem vypadá dobře, tak je úplně jedno, kolik mu je! A ty legíny ti moc slušej! Mám je taky a jsou opravdu hodně pevné, i když o push up efektu trochu pochybuji :-D.

    OdpovědětVymazat
  72. ten druhý mi přijde uplně úžasný!!! sekne ti to :)

    OdpovědětVymazat
  73. Tak jsem si pročetla všechny komentáře a musím přidat ještě jeden příspěvek...já se nestačím divit, co může všechno lidem vadit. I kdyby ses tím blogem živila, tak je to přeci úžasné, vypracovat se, zaujmout ostatní svými články atd...když si budu doma zkoušet míchat různé drinky a dávat je ochutnávat přátelům a pak si jednoho dne otevřu bar, tak snad budu za sobeckou mrchu,co si teď drze nechává za drinky platit? Ne, prostě budu šikovná a když se k tomu přidá obchodní duch, můžu i vydělat a co je na tom proboha špatného? Každý miluje peníze, každý si rád dopřeje hezké věci, někdo je vydělat umí, někdo neumí. Proč má pořád někdo potřebu kritizovat úspěšné lidi? Ty jsi bezesporu úspěšná blogerka a pokud ti někdo nabízí nějaké produkty zdarma, byla bys blázen, kdybys to nevzala, to je snad jasné a to, že to takhle pěkně napíšeš narovinu je vlastně i slušnost vůči tomu dárci. A z tvých článků rozhodně nemám pocit, že bys někoho propagovala, jen proto, že ti něco dal :) Tak se prosím nenech odradit.
    A ještě se musím vyjádřit k jednomu komentáři výše, na téma legíny a Češky...já tyhle kategorizace bytostně nesnáším, to shazování Čechů v oblékání, jídle atd...pořád to vyzdvihování zahraničí....konkrétně ty legíny, běžte se někdy stoupnout na Staromák a mrkněte se na průvod mladých Španělek, Italek a dalších národností...absolutně bez ohledu na postavu jsou téměř všechny narvané v legínách, leckdy průsvitných....takže tak...já sama beru legíny jako punčocháče, tedy jako prádlo, ale je faktem, že některé kousky jsou už hodně kalhotovité, taky mám takové kalhotolegíny a ty Petřiny vypadají ze stejné kategorie a navíc má postavičku jako lusk, tak co by jí neukázala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi reagujete na mě :))) Já Češky nehodlám kategorizovat, možná to znělo moc tvrdě - hned se mi holt vybaví nevkusné slečny. :D Moje filosofie je jedna - jsme Češi, proto budu řešit Čechy, resp. Češky - ať si v USA apod. klidně chodí nahé. Jako ano, vím a chápu jak to myslíte... ALE - v USA chodí v teplákách, Rusi nebo Němci když dojedou do lázní, po kolonádě si vklidu chodí taky v teplákách. Což mi připadá trochu mimo mísu - dojedu do Paříže (ano trochu přeháním) a budu tam chodit jak buran v teplákovce - vždyť je značková a já jsem turista na dovolené?! To prostě ještě neznamená, že tak budem chodit i my... Že ten "trend" převezmeme se vším všudy. Že ztratíme soudnost a kreativitu a řeknem si "no booože" ;) Stejně tak - gumáky jsou pro mě pracovní obuv, ne módní, to je moje osobní záležitost, moje soudnost ;) A tak je to i s legínama. A to souvisí i se sebevědomím - když se řekne legíny, hned vidím s prominutím vypasenou slečnu, která do toho nemá postavu a dá si legíny jako by to byly kalhoty - to se na mě nezlobte ale to je tvrdý nevkus. Nebo legíny pod riflovou mini - postrádám smysl...Když je slečně zima, ať si nedává mini... Nosit něco, co mi hoooodně nesluší jenom proto, že je to in? Nehodlám shazovat Češky-nějak nechápu FB stránky, kdy lidi fotí "nevkusy" na ulicích - zásadně krátké silonky nebo ponožky v lodičkách či sandálech - ano , ve VB jsou ponožky v lodičkách normálka a uměj to sladit. Ale zase - nemůžeme to jen tak převzít a dát si jakékoliv ponožky do lodiček, jenom aby tam byly - čert vem jak blbě to vypadá... Občas by bylo záhodno, kdyby se lidé trochu zamysleli, než si něco oblečou... Toď podstata. ;))
      Mia

      Vymazat
  74. Ten kardigan je naprosto úžasný :) Moc Ti sluší!

    OdpovědětVymazat
  75. ta sukně v druhém outfitu je dokonalá, strašně ti sluší, i když si myslím, že ji určitě není lehké nosit - kombinovat, ale tobě prostě sekne
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  76. Pěkné outfity! Jen se prosím nenech rozházet primitivními a závistivými lidmi (viz. diskuze výše) a dělej to tak jak to děláš. Blog vedeš perfektně (počet pravidelných čtenářů to vystihuje krásně). Těším se na další posty a měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  77. Oba outfity jsou strašně hezké, ale ten druhý je prostě pohádkový :)

    Nedá mi to a musím se vyjádřit aspoň ve zkratce k palčivému tématu "zdarma" - kdo nikdy nepsal recenzi na určitý produkt, který dostal od firmy výměnou za článek, tak nikdy nepochopí, že to není zdarma, asi tak ;)

    A dál mě pobavil komentář o tom, že jsi beauty blogerka a nemají tu hadry co dělat :D Já si myslím, že zrovna ty jsi "univerzální" blogerka, která píše a mluví o všem, co ji zajímá a nedovolila bych si tě škatulkovat. Já už jsem ale taky dostala vynadáno, že na kosmetickém blogu nemají co dělat potkani a jídlo, co už :D

    Pěkný start do nového týdne!

    S.

    OdpovědětVymazat
  78. První se mi moc líbí až na tu rtěnku, takhle tmavá není můj favorit, ale jinak pěkný. Druhý je fakt super! Tam nemám nejmenší připomínku, jsi kočka :)

    OdpovědětVymazat
  79. Ahoj,
    někdo psal, že ví, odkud je ta šála, kde jsi jí prosím koupila? Je úplně úžasná!!!

    OdpovědětVymazat
  80. Úplná modelka! Druhý outfit se mi na tobě líbí víc, ale jak už tu někdo psal, musím naprosto souhlasit : v prvním modelu jsi upírka v druhém karkulka. Super!!!

    OdpovědětVymazat
  81. Krásný outfity....sukně je úplně luxusní:-))))). Svetr je taky parádní! Peťo dělejte Blog, tak jak ho děláte, je NEJLEPČÍÍÍÍÍÍ :-))),ať máme my Pražáci co na Jindřichohradecku číst a kochat se, Ilona

    OdpovědětVymazat
  82. Ahoj Petro, chtěla bych se zeptat, jestli náhodou to zázračné sérum na řasy nezařadíte do vašeho e- shopu. Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  83. Tak ta šála od vietnamců je naprostá bomba! Rtěnky ti sluší samozřejmě obě, ale ta od Sleek je TOP! Romča

    OdpovědětVymazat
  84. V té sukni vypadáš jako princezna :) hrozně moc ti to sluší

    OdpovědětVymazat
  85. Peti, moc ti to pasujem.

    Chcem sa opýtať, či niekto neobjednávate z toho eshopu sheinside.com? je to bezpečne, ľahke na Slovensko? Máte niekto skúsenosti? Ďakujem moc.

    OdpovědětVymazat
  86. krásny kardigán :)


    http://alwaysstaypozitive.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  87. Ahoj, moc ti to sluší, jako vždy

    OdpovědětVymazat
  88. Ahoj, předem moc ti oba styly sluší..mám na tebe akorát dotaz: kde si sehnala tu bezvadnou hnědou kabelku? já se snažím už neskutečně dlouho podobnou najít. Máš nějakou radu prosím? :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!