BlackBerry Q5 - recenze a mé zkušenosti + co mám v telefonu

by - 24 listopadu

Krásné nedělní odpoledne všem,

dnes z úplně jinéhou soudku, ať si od té kosmetiky a oblečení odpočineme. Poměrně často se mne ptáte na nový telefon, tak tedy dneska si ho rozebereme, možná se to někomu bude hodit jako tip pro Ježíška :)......Dejte mi vědět, jestli máte také BB nebo jestli máte jiný smart phone a jak jste spokojeni, budu se moc těšit na vaše zkušenosti!



Dnes o mém telefonu, na který se hodně ptáte. BlackBerry Q5 -http://www.shopblackberry.cz/blackberry-pristroje/blackberry-bila-p-1039.html
Telefon se vyrábí v bílé, černé, růžové a červené.

Aplikace, které používám:
• What´s up
• Endomondo
• Počasí
• Picmix
• Photostudio
• Instagram
• Youtube
• BlackBerry messenger
• Mapy
• Skype

eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek http://www.lovelyhair.cz
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu
facebook: https://www.facebook.com/pages/LovelyHair/190299520995429
twitter: https://twitter.com/PetraLovelyHair
instagram: http://www.instagram.com/petralovelyhair

na sobě mám černé šaty z HM, náušnice HM a řetízek - ? zlatnictví

líčení:  Loreal Tru match C1 ivory rosé, Essence bronzer 01 Sunlight, stíny Liole Dollish silver, NYX Winter in Moscow, řasenka Rimmel lycra flew + Ardell demi wispies, rtěnka Lioele Dollish Flower pink

lak: Essence Here´s my number

You May Also Like

50 komentářů

  1. Peti, blog není práce, nemusíš točit videa/dělat články jako na běžícím páse, i když Ti není hej, nebo na to nemáš náladu. Celé to video na mě působilo rozporuplně, na jednu stranu vesele a mile, ale na druhou uměle. Vaše umělé úsměvy dělané pro lidi, a naproti tomu ty vražedné pohledy a okřikování. Klidně by jsi to video mohla udělat až v týdnu, až bude vše v pořádku. Čtenáři si určitě rádi počkají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak my jsme to měli v plánu a v týdnu na to není čas ;), navíc jsem video měla naplánované na dnešek :). Já nevím, nemyslím si, že by to zas až tak vadilo, to je prostě realita a život, na tom videu určitě není nic hraného, já se třeba dokážu smát, i když jsem na někoho naštvaná. Konkrétně třeba pokud jsme naštvaná na Míru, neznamená to, že se nedokážu zasmát něčemu,co třeba řekne nebo udělá a navíc, ono to naštvání stejně poměrně rychle vyprchá ;).

      Vymazat
    2. Jasný. Já to asi beru podle sebe, když jsem naštvaná, tak se ani nesměji. Sice to jsou také takové malé bouřky, ale když přijdou, nedokáži se smát :)) Oceňuji, že se držíš plánu "v neděli je oddechové video", ať se děje cokoliv :) Já jsem za to pochopitelně jako tvá čtenářka ráda, jak jinak :)

      Vymazat
    3. Já jsem v tomhle možná zvláštní, dokážu se většinou od konkrétního problému klidně odstřihnout a bavit se s ostatními normálně (tedy s vámi :D) a na Míru zůstat naštvaná .D......

      Vymazat
    4. Mě to naopak přijde daleko lidštější než normálně. Takový ze života, jak když se dva pohádali:) Ale Míru jsem chvílema až litovala.

      Mimochodem B.B. jsem chtěla, ale po tomto videu zůstanu u IPhonu, tam mě jedou všechny aplikace bez problému...

      Vymazat
  2. Ahoj Peto, ja mam tu tvou puvodni BlackBerry. Vis proc ti tam nesly nektere aplikace? Ptz si clovek musi u operatora zaplatit sluzbu BIS. A vkladani fotek ihned po vyfoceni do facebooku zadny problem, i fotek driv vyfocenych z telefonu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já jsem ale BIS měla a nešlo mi to, tak tím to asi nebude, nevím, čím to bylo......

      Vymazat
  3. Taky časem přemýšlím o takovém mobilu :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/.

    OdpovědětVymazat
  4. opět pěkné video jak jinak... jinak já mám htc one x+ koupil mi ho přítel k narozkám a stejnak si z toho jen zavolám a kouknu na net takže je mi docela na nic

    OdpovědětVymazat
  5. ten mobil chcem!!!a to hneď!:D skvelé videjko ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě to video přišlo teda hrozně komické, protože si vždycky vzpomenu na tu realitu, když je někdo na někoho naštvanej a něchává mu to sežrat,.... :-D Jako chudák Míra, ten by ti všechno odpustil a ty ho budeš trápit chudáka. :-D Moc mě to video pobavilo! Alespoň se odlišilo od ostatních. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nedostal Míra náhodou ten telefon pro tebe jako dárek od výše zmíněného eshopu? Zdá se mi divný, abys měla na ten eshop po pravé straně reklamu, když by ti z toho neplynuly žádné benefity.

    Lucka V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já tu mám bannery, za které mi nikdo neplatí, na tom mi nepřijde nic divného. BlackBerry jsem měla už předtím jiný, prostě té značce fandím, stejně jako Biodermě nebo Ryoru a taky si od nich věci sama kupuju, když mi vyhovují :).

      Vymazat
    2. Bannery jsou od toho aby se na nich vydělávalo, takže pokud tam banner má tak ti to nese peníze, takhle bannery fungují. Protože jakmile banner na blog vložíš tak se hned aktivuje a jdou ti na něj peníze dokud ho z blogu neodstraníš...

      Vymazat
    3. Achjo :D, no tak prostě tyhle nejsou placené, to ti mám doložit výpis z účtu nebo co? Si říkám, že bych na tom blogu měla opravdu začít vydělávat, protože spousta lidí si stejně myslí, že kecám, takže bych na tom byla jedině líp :D.......

      Vymazat
    4. Ježiš, tady zase někdo závidí.

      Vymazat
    5. a přitom vůbec není co, že :D!

      Vymazat
    6. Proč by nemohl Míra uvést odkaz, kde telefon koupil, i bez provize? Logicky se na to budou čtenářky ptát. Já na svůj blog také dávám odkazy na shopy a věřte, že za to nedostávám nic :)

      Anonymní 19:27: Ty tady mluvíš o bannerech Google AdSense, kdežto Petra si své bannery přidala sama.

      Vymazat
    7. presne tak, ja uvadim i odkazy na ebay atd a jestli nekdo mysli, ze mi za to prodejci z ebay plati, tak to by bylo opravdu fajn :D, Google Ad sense na blogu nevyuzivam, ale nevidim na tom vubec nic spatneho, mozna to zkusim, jak to bude fungovat. Ja se snazim predem do infoboxu uvadet vsechny dostupne informace, protoze kdyz to nenapsiu hned, tak se na to x lidi zepta pod videem a je to zbytecne odpovidat 10x na to stejne ;).

      Vymazat
  8. Mňa by zaujímalo, aký má Míra názor na Apple? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Q5 je 2x dražší než ten Curve. Je podle tebe zároveň 2x lepší? Já zrovna koupi BB Curve plánovala a když tady vidím vaší recenzi na Q5, jsem na vážkách. Zrovna před pár dny jsem u vás koukla znovu na video o Curve a víceméně pochvalně se vyjadřujete k obojímu. :) Tak teď nevim, no. Šmatání na display a jeho zamatlání nemám ráda stejně jako ty, takže to nejspíš rozhodne. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to je těžké věc, zda je 2x lepší....jako mně vyhovují oba dva. pravdou je, že Q5 mi přijde rychlejší na práci, lépe se mi odpovídá na maily a celkově líp pracuje. Plus teda výhody ohledně těch aplikací pro Android. Ale kdybych nepracovala tolik přes internet a neměla blog, stačila by mi bohatě 9320 :).

      Vymazat
    2. Asi chceš říct - kdybych neměla blog s tolika čtenáři.. Protože třeba já mam blog taky, ale spíš takovej komorní, a Curve by mi na něj asi stačil. :D No, snad se rozhodnu dobře. :) Na cenu moc nekoukám, spíš by mi vadilo, že mám telefon plnej nějakých novinek, hyper super aplikací a blbinek, a přitom to vůbec nedokážu nebo nepotřebuju využívat.

      Vymazat
    3. Ještě mám dotaz, jestli by na tom telefonu šel v nejhorším napsat na blog i celej článek?

      Vymazat
    4. jo, to já si řikám taky, že ten telefon toho umí mnohem víc,ale já většinu těch funkcí vlastně vůbec nevyužiju nebo je neumím použít, ale postupně objevuju nové věci, nakonec člověk zjistí, že ej to docela fajn .D.....ale jinak ten Curve stačí podle mě bohatě ;), ale na práci je lepší a rychlejší zas ta Q5.....

      Vymazat
    5. na té Q5 určitě, ale na tom Curve se mi překrývala okna, tak mi nešlo v tom rozhraní moc pracovat, co se týká blogu, to je jednoznačně lepší Q5......

      Vymazat
  10. Ahoj, moc pěkné video, také bych chtěla blackberry, ale chybí mi u téhle značky možnost dual sim, takže zatím jenom sním..:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Nahodou, mne se to video libi moc. Je alespon videt, ze jste "normalni" lidi, co hold maji cas od casu nejakou prehanku. Stejne, jako je to, troufnu si rict, vsude. A ac me video na tema BB da se rict nezajima, se zaujetim jsem ho zkoukla prave kvuli tomu, ze se dikybohu nijak nepretvarujete. Ocenuju i sestrihany konec, poprve jsem se dneska od srdce uprimne pousmala :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Tohle je téma pro mě :). Můj 1. smartphone byl blackberry. Zdál se mi skvělý a byla jsem zarytým Blackberry zastáncem. Nicméně před pár měsíci jsem si pořídila Iphone5 a přiznám se, že jedním z hlavních důvodů byl Instagram (mimochodem jsem opravdu překvapená, že na nejnovějších blackberry už jde, to jsem vážně nečekala :-o!)...a teď jsem na tom tak, že Iphone považuji za nejlepší, úžasný telefon, který BB strčil do kapsy.
    Když je tedy srovnám, tak bych řekla o Iphonu tyhle plusy: velký display, vše jde krásně vidět, nemusí se posouvat kurzor, lepší foťák, lépe reagující dotykáč, interaktivnější, spousta aplikací, větší výběr krytů..a pár mínusů: chybí mi klávesnice - pořád se přehmatávám a je zapatlaný.
    A s BB je bohužel v ČR jeden velký problém a to že není moc zavedený, takže kryty nejsou a internet není..musíte platit speciální měsíční paušál "blackberry internet".
    MalaMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :-)
      na všechny BlackBerry, které mají OS 10, jde nainstalovat většina aplikací, které jsou určené pro android, takže i Instagram. Na modelech s čtvercovým displejem je ovládání trochu horší, ale je to o zvyku, na modelech s klasickým obdélníkovým displejem je ovládání v pohodě.
      V podstatě porovnávat Q5 a iPhone po podle mě nemožné, jsou to úplně jinak zaměřené telefony, taky jsou za úplně jiné peníze. S iPhonem bych porovnával třeba Blackberry Z30 :-) A tam už by to srovnání nebylo rozhodně tak jednoznačné :-)
      Že je v ČR BB málo rozšířené je fakt, bohužel, že bylo potřeba mít BIS paušál u starších telefonů je taky pravda, ale platit se nemusel, jen se aktivuje u operátora. Navíc právě nové BB už žádný BIS nepotřebují...

      Vymazat
    2. Mám BB 9360curve a když jsem chtěla aktivovat u operátora BIS, tak mi bylo řečeno, že bych musela každý měsíc platit kolem 500,-
      Jinak jsem moc spokojená a určitě si potom znovu BB koupím.
      MalaMacanda : kryty si můžeš koupit z ebay....myslim si, že i levněji než kdyby sis je kupovala v Čechách

      Vymazat
    3. Ahoj Miro, mam dotaz ohledne instalace Instagramu. Mam Z10, ale v Blackberry World Instagram ke stazeni neni, jsou tam pouze nejake Instagram Viewers. Jak presne se teda Instagram ma na BB nainstalovat, muzes prosim poradit?
      Jinak super video, taky jste mi hned sympatictejsi :-)

      Vymazat
  14. Peti, video je skvělý, že života ...a vystihuje přesně to "co se škádlívá to se rádo mívá:-)". Potěšilo mě, že máme stejný šaty:-), jsou totiž super!!!hezký večír

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám firemní BB Q10 a maximální spokojenost :-)

    OdpovědětVymazat
  16. ja mam Huawei, manzel taky (on ma o neco lepsi tridu) a jsme oba naprosto spokojeni, funguje tam vsechno co ma a me navic i Launcher pro zmenu vzhledu :)
    co se toho hadani/nehadani tyce, my to mame s manzelem uplne stejne, my se nehadame vubec, ale kdyz jo, tak kvuli totalni kravine, a vetsinou me budto nastve to, jak na me zvedne hlas, on vylozene zacne rvat, ja na nej zarvu at na me nerve :D a nebo do me treba cely den rype, jakoby ze srandy, a me dojde trpelivost a vypenim na nej a pak se pohadame kvuli tomu, ze je bordel na stole :D ale frekvencne je to asi tak jednou za pul roku :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Peti,
    já vlastním Sony Ericsson Xperia Mini Pro a dle všeho má podobné vlastnosti jako zmiňovaný Blackberry - pro mě taky nezbytná hardwareová klávesnice, jinak dotykový displej (který taky pořád šudlím :D ), jelikož Android, tak v pohodě frčí facebook, instagram a ostatní aplikace... Kdo by hledal něco podobného, tak tento telefon doporučuju (nebo samotný Sony Ericsson Xperia Pro). Tyto mobily nejsou tedy už úplné novinky, chvíli se už válí na trhu, ale za mě jsou super.

    Jinak s Mírou vám to sluší, aj když jste pohádaní! :D
    Mějte se. :)

    Bára

    OdpovědětVymazat
  18. Jeste nikdy jsem nekomentovala, i kdyz Te sleduju a moc rada sem chodim, ale dneska proste musim. Mira na me vzdycky pusobil tak nejak nemastne neslane a moc se mi nelibil, ale po dnesku teda musim rict, je to borec! Sympatak a moc hezkej a usmevavej. Moc vam to slusi, uplne jste mi zkrasneli den :) Aneta

    OdpovědětVymazat
  19. fajn video, sice nejsem fanda a nemám Blackberry, ale mám ráda vaše společný videa. Jinak nemyslím si, že by to bylo strojené jak tady padlo, právě jde vidět, že i vy jste lidi a buď máte den nebo taky ne :)
    fandím vám :)

    OdpovědětVymazat
  20. Peťka, ste super, pobavila som sa :) Ste zlatý spolu :)

    OdpovědětVymazat
  21. asi před rokem jsem sháněla něco na BlackBerry způsob, akorát levnější. chtěla jsem android a qwerty. nakonec jsem si koupila motorolu, která má ještě navíc dotykový display. bohužel ale, je dost pomalá a celkově iritující, takže další telefon bude konečně iphone :D jinak ten tvůj nový (i starý) se mi moc líbí! :) a ta rychlost, uáá :D

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj lidičky, video super :-) Umělého mi nepřišlo nic, ba naopak realitka jak má být. Mám jen blbej dotaz k telefonku- jaký je tam zhruba přehrávač, jestli je reprák dost hlasitej a přehrávač inteligentně přehlednej. Mám xperii a nejhorší přehrávač, co jsem kdy měla. Abych to uvedla na pravou míru. Používám telefonek, když jdu se psem na delší procházku a tak a nechce se mi tahat mp3jku. Jinak, flegmouše mám taky doma, úplně to vidím, na něco se ptáš, nebo potřebuješ něco nutně vyřešit a vidíš ten laxní pohled a začneš bla bla bla bla, pak Mírův (přiblblý pohled) a začneš znovu. A můj chlap po tomhle pohedu ještě dodá, ,,už jsi se uklidnila? " no tak co myslíš? Samozřejmě začnu znovu, že? :-)) Mějte se fajn M.

    OdpovědětVymazat
  23. Bloopers je geniální nápad! Opět jsem se moc nasmála, parádní video :)

    OdpovědětVymazat
  24. tady v tomhle videu ti to Peti moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, i tady stále platí, že potřebuji BIS? (Někde jsem četla, že ne, tak jsem trochu zmatená..) Díky! :)

    OdpovědětVymazat
  26. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, sice píšu později ale ráda bych ti chtěla moc říct, že mám za nedlouho narozeniny (13.4.) a bude mi 20 a maminka mi řekla, teda že mi koupí telefon. Opravdu jsem se hlavně díky tobě zamilovala do BlackBerry a objednala jsem si přes alzu Q5. Mobil přišel na prodejnu druhý den a přítel (po instrukci mé mamky) musel krabičku dobalit a zkontrolovat zda-li je to všechno a když to otevřel, zamilovala jsem se. Objednala jsem si bílý a můžu opravdu říct že pěknější mobil jsem neviděla! Tak teď už jenom čekám na narozeniny až budu moct zkontrolovat funkce a všechno :) Jsem tvůj velký fanda (a mé okolí už taky po tom co pořád o tobě mluvím :-D). Snad ti to udělá radost po nějakém škaredém komentáři! Dáša :)

    OdpovědětVymazat
  28. na instagram si stáhni iGrann, funguje skvěle, jediné co, nejsou na něm instagramové filtry, ale jenom ty zabudované v telefonu. já ho mám na Q1O a je fajn :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!