OOTD - podzimně s Jančou

by - 05 listopadu

Krásný večer všem,

docela často si "stěžujete", že outfity, které na blogu ukazuji, jsou pro hodně štíhlé postavy. Dnes mám tedy dobrou zprávu pro všechny, které mají ženské tvary a které by rády také nějakou tu inspiraci :). Nedávno jsme s kamarádkou Janičkou (mimochodem, už jsem o ní několikrát mluvila ve videích), rozebíraly a hledaly nový podzimní/zimní kabátek právě pro ni. Tenhle nás svým zajímavým řešením a jednoduchým střihem velmi zaujal, protože je střižen klasicky, čistě, rovně, bez zbytečného nabírání, bude slušet právě ženštějším postavám, kterým krásně prodlouží siluetu. Líbila se nám hlavně kombinace tmavě modré (mimochodem barvy letošního podzimu), šedé a černé, v kombinaci s hnědými, koženými prvky. Skvělá je i odepínací kapuca s kožíškem. Janča celý outfit doplnila klasickými džíny a bílou košilí a k sobě ladícími botami a kabelkou. Já jsem hrozně moc ráda, že si Janča zahrála na "modelku" a dovolila mi outfit pro vás nafotit, protože si myslím, že je velmi povedený a vhodný na běžné podzimní běhání, či do práce. Dále musím uvést, že Janička je momentálně na mateřské dovolené, takže, jak sama říká, módu příliš neřeší, důležité je pohodlí, já si ale myslím, že je v tomto outfitu opravdu kočka a že zde plno maminek může najít inspiraci ;).
 
Dejte nám vědět, jak se vám její dnešní outfit líbí a já Janče moc děkuji za odvahu a nadšení, se kterým do focení šla, věřím, že to oceníte i vy :).
















kabát - Sheinside
džíny - ?
košile - Takko
boty - Slevomat
kabelka - ? (díky Magdi :-*)
bižu - dárek od kamarádky
 
líčení: Janču jsem nalíčila stíny z paletky Sleek Au naturel , tvářenkou Sleek Pink sprint a rtěnkou Milani Raspberry rush.

PS: Vím, že dnes mělo být video, ale bohužel se mi opět trochu rozjel zánět spojivek a nezvládla bych ho sestříhat. Snad vám to dnešní článek vynahradí a video si dáme později.

You May Also Like

159 komentářů

  1. Nelíbí se mi ta korekce toho čela, ta retuš jde dost videt:) jinak to Janči sluší !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ale zvlastni, protoze s celem nikdo nic nedelal, fakt. ;)

      Vymazat
    2. Zvláštní, tady je jasně vidět, že to retušované je... http://prntscr.com/224vay

      Vymazat
    3. Koukám, že jsi tu retušovanou fotku vymněnila, naštěstí jsem si jí stihla stáhnout a mám jak tu upravenou, tak i tu neupravenou !

      Vymazat
    4. ja teda nevim,ale ja jsem s celem nic nedelala, fotky upravoval manzel, protoze ja mam uplne cervene oci a na cele zadnou retus nevidim, to jsou fakt problemy, to jsem netusila, ze si stahujes fotky z blogu,aby jsi je mohla zkoumat, fakt vtipny :D

      Vymazat
    5. mimochodem ani nechapu,co to ma byt za dukaz, takhle ja si muzu stahnout jakoukoliv fotku taky a rozmazat na ni neco a pak rict, ze to nekdo blbe retusuje ;)

      Vymazat
    6. To jsou starosti :-) Fotku jsem normálně smazal a nahrál stejnou, znovu. Myslím, že už se to tu jednou řešilo, že fleky na fotkách si občas dělá google podle svého uvážení :-) Zas z toho nedělejme kovbojku :-)
      PS: Bylo snad na čele něco k retušování? nebylo ;) tak proč by tam asi nějaká retuš byla, hm? :-)

      Vymazat
    7. Jwžíš asi máš něco na monitoru,já tam neviděla nic ani předtím,tak se prober

      Vymazat
    8. Koho zajímala pointa článku tedy outfit tak kouknul, přečetl si článek a vše v pohodě :) A ten kdo sem přišel rýpat, tak si stáhl fotky a hledal špatné retuše :D

      Vymazat
    9. To ma podrž, Tí ľudia fakt nemajú, čo robiť... :D :D :D :D

      Vymazat
    10. já fakt nemůžu z toho, jaké někdo řeší, s prominutím, kokotiny...

      Vymazat
    11. Panebože, to jsou lidi:D Taky bych chtěla mit čas na to, zkoumat, jestli nekdo retusuje fotky a ukladat si neco do pc jako "důkaz":D I kdyby ty fotky vyretusovane byli, tak co, clanek je o outfitu, ne o retusovani.

      Vymazat
    12. Já stále nechápu co je na retuši špatného, pokud se používá v této beauty oblasti s mírou a respektem?

      Vymazat
    13. To nebude retuš, spíš je dost viditelný přechod pudru, bronzeru..

      Vymazat
    14. Paní modelka je krásná, sluší jí to, udělala mi radost. Mám podobnou figuru a moc se sama stylovat neumím.
      A i kdyby jste jí namalovali zelený vlasy a červenej nos, je mi to jedno.. A jestli má někdo na starost jenom stahovat si cizí fotky bez dovolení z cizího webu,což nevím jestli je normální,tak se asi hodně nudí, nebo závidí?

      Vymazat
  2. Kabátek je moc hezký a kamarádce velice sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Janče to moc sluší :-) Krásně sladěný outfit a ten kabátek je dokonalý, taky bych si takový představovala ve své skříni :-)

    www.chicoco.cz

    OdpovědětVymazat
  4. krásná ženská postava :) outfit jí moc sluší

    OdpovědětVymazat
  5. Kabátek moc pěkný, paní/slečně modelce to sluší, jen ty jeany jsou na můj vkus moc do zvonu, což opticky zkracuje nohy. Pro prodloužení noh bych doporučila boty a kalhoty v jedné barvy, tj. černé punčochy+černé boty, černé kalhoty+černé boty, nikde nebude nic "odděleno" a nožky se tak pěkně prodlouží. Samozřejmě, pokud se tak paní cítí dobře, není co namítat, je to moc fajn! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uplne suhlasim, vlasy make-up super ale rifle je trosku krok vedla, pani/slečna má kratsie nohy a to rozširenie jej nelichoti. To iste sa týka aj halenky zakasana halenka nerobi pas ale zvyraznuje nedostatky. Prosím neberte to ako rypanie ja tiez nemam 50kg a takisto sa moj vkus nemusi pacit, ale ked je uz moznost sa vyjadrit a napisane je ze ako sa nam to libi tak hovorim, predsa len je to nazor, ak je to jej styl, tak fajn.

      Vymazat
  6. Ahoj, moc pěkný outfit :) vše je dokonalé a Janče to moc sluší. Jen kabátek je zvláštní, ale neříkám ošklivý, ale ne můj typ, ale zas originální :) Takže 1 !

    OdpovědětVymazat
  7. to je super, kabátek vypadá velmi zajímavě.
    Bohužel nevím jak je Jana vysoká, ale ten typ riflí, které má na sobě, jí dělá silnější stehna a opticky ji zmenšuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, to je pravda..zvony jí vážně maličko rozšiřují...zvolila bych nejspíš slimky, nebo nějaké černé splývavé kalhoty..:)) Ale jinak to Janče sluší, kabátek je nádhernej a Janča je krásná ženská

      Vymazat
    2. Přidávám se, určitě by víc slušely Janče slimky, dobré slimky bývají v CAA právě i ve větších velikostech a v různých barvách.. V pase jsou na gumu, takže nikde nic netlačí, jako u kalhot na zip.. Kabátek je perfektní :-)

      Vymazat
    3. slimky neeee, to chce rovny strih a kalhoty do pasu ;)

      Vymazat
    4. jak už tady někde zaznělo, slim nesluší každému.

      Vymazat
    5. A já zrovna nesouhlasim, co píšete o těch slimkách.. Když jsem měla pár kilo navíc, slimky na mně pořád vypadaly nejlíp.

      Vymazat
  8. Co dodat, kabát jí neuvěřitelně sekne a je to fakt zajímavý a originální model. Celkově košile a džíny, perfektně to k sobě ladí a ten pásek tomu dodává šťávu, hezky to celé rozbíjí a oživuje, nikdy by mě nenapadlo, jakou obyčejný pásek udělá parádu. Super!

    OdpovědětVymazat
  9. Ten kabátek je úúúúžasný a modelce to mooc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  10. Zajímavý kabátek, paní Janičce moc sluší, jen bych vyměnila džíny - jsou moc široké, ale jinak hezké. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Moc sympatická kamarádka.. A moc jí to sluší :)! Má krásný obličej..! Poslední fotka je úžasná :))

    OdpovědětVymazat
  12. WOW!!! Janča je ale kočka :) Outfit je moc povedený, hezky jí sedne a ta rtěnka je nádherná, krásně jí padne, tomu říkám sexy mamča! :)

    OdpovědětVymazat
  13. ta rtěnka mi k tomu outfitu moc nepasuje, ale outfit nemá chybu.. :))


    >>> N i k o l a M i l l s - beauty and fashion blogger

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj holky :)
    Janča je odvaha a je super :)
    Kabátek je pěkný, ale vypadá to, že Janička je menšího vzrůstu a kabátek jí ještě dělá menší....
    Nooo....a vytkla bych i pásek, je moc krátký.... + pořídila bych Janičce nějakej kruhovej šátek v zářivý barvě:)
    A v poslední řadě bych i zvolila i jinou rtěnku, Péťo... všeobecně tuhle barvu nemám ráda na nikom, takže to je můj problém :D přijde mi, že zužuje rty a je taková staromódní....
    Ach jo, nechci bejt tak urejpaná, každýmu se líbí něco jinýho, tak se na mě nezlobte.
    Fandim vám! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Mohu se zeptat jaké velikosti je ta bunda/kabát? Chtěla bych si jí také objednat, mám hodně podobnou velikost jako Janča, ale nevím jakou velikost objednat, jestli XL, nebo L? Snad to není tajné :) děkuji

    OdpovědětVymazat
  16. Ten kabátek jí (ačkoli se to nemá :D) vážně závidím! Je krásný. :))) Příjde mi příjemné zpestření vidět tu outfit i někoho jiného z Tvého okolí :) Za to palec nahoru, Péťo :) Navíc Janča mi přijde sympatická a vážně jí to moc sluší! :) "Šmrncovní maminka" :))
    Hezký večer, Mirka :)

    OdpovědětVymazat
  17. Paní je opravdu krásná...kabátek je úžasný,ale ta kabelka se vůbec nehodí a ten pásek bych tedy taky nedávala...džíny také moc nelichotí postavě jsou zbytečně široké...

    OdpovědětVymazat
  18. Je to super, Janča si to asi vážně užívala,moc jí to sluší. Jste holky šikovný,víc takových foteček,děkuji :-) Maruška

    OdpovědětVymazat
  19. Kabátek nádhera... modelka krásna...musím ale vytknout kabelku která se teda vůbec nehodí,pásek bych taky nedávala a džíny nelichotí postavě jsou moc široké...

    OdpovědětVymazat
  20. Hezký kabátek, takový jsem nikde neviděla. Sice by se mi líbily trochu výraznější barvičky (pro mě), ale jinak se mi zdá opravdu nápaditý a originální. Jediné, co se mi nelíbí, je pásek, ale to nevadí. Kamarádka Janča je kóča a miminko jí moc přeju :o)

    OdpovědětVymazat
  21. Já většinou takové kabáty nemám ráda, ale tenhle mi mile překvapil. Asi se po podobném podívám. :)

    OdpovědětVymazat
  22. Hned na začátek musím říct, že se mi outfit líbí, ale měla bych pár připomínek. Kabátek je svým způsobem úžasný, ale mám obavu, jestli zapnutý nebude působit příliš krabicoidně. Mnohem slušivější je podle mě trochu vypasovaný střih, který vykouzlí krásné přesýpací hodiny. Tenhle ženskou postavu trošku potlašuje, i když má skvělou barvu i detaily. Také bych se přimlouvala za jiný střih kalhot, připadá mi, že tyhle trošku zkracují nohy, už jen tím, že jsou do zvonu, tak možná i výškou sedu, ale možná to dělá spíš ten pásek.
    Ale jak říkám, paní to sluší a je moc sympatická, tohle jsou jen drobnosti, se kterými navíc nemám zkušenosti, mám úplně jiný (klučičí) typ postavy.

    OdpovědětVymazat
  23. Kabátek je vážně super, stejně jako kabelka;)

    OdpovědětVymazat
  24. Tak tohle je presne muj styl az na ten kabatek ja mam radsi klasiku ale kamaradce to moc slusi

    OdpovědětVymazat
  25. príjemný slušivy outfit :) Velmi sa mi páči kabelka :)

    OdpovědětVymazat
  26. Janička je moc sympatická žena :-) Líbí se mi takové tvary obličeje jako má ona. Od Tebe je velice pěkně a decentně nalíčená a vlasy vypadají také moc hezky.
    Kabátek jste vybraly suprově, moc jí sluší. Chválím výběr.
    SUPER!

    OdpovědětVymazat
  27. Kabátek je slušivej, vypadá to,že se v něm i cítí dobře, kabelka se mi k tomu nehodí,je moc elegantní a moc mi k tomu nejde. Dala byh něco napůl sportovnějšího.. Můj názor :))))))

    OdpovědětVymazat
  28. Je to super až na kalhoty a boty. Opravdu paní tahle kombinace velice zkracuje nohy.

    OdpovědětVymazat
  29. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  30. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  31. Janče to opravdu moc sluší, chválím její odvahu a klidně bych uvítala, kdyby Ti občas s outfitováním vypomáhala :-) Je to příjemná změna :-) Přiznám se, že kabátek není vyloženě můj styl, ale Janče bych řekla, že jí vyloženě sedí.

    OdpovědětVymazat
  32. Celé se mi to líbí moc, krásně sladěné, originální a chic. Kamarádka je sympaťačka a body navíc za odvahu. Super nápad! :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Kabátek je zajímavý, kamarádce velmi sluší. :) Celé je to hezké a velmi ležérní, jen kalhoty by asi snesly být o pár cm kratší. :)

    OdpovědětVymazat
  34. Odpovědi
    1. a ani neceka na schvaleni a neni ve spamu, tak se asi neodeslal, prosim znovu ;), diky :)

      Vymazat
    2. že si to ty Peti ,sakryš :D

      Vymazat
  35. Nelíbí se mi jediný kousek z toho modelu :-(

    OdpovědětVymazat
  36. Janče to sluší, doufám, že budete pokračovat a není to poslední podobný článek :)
    Kéž by se maminky inspirovaly a nevymlouvaly se, že to nejde (myslím ty s mastnejma vlasama, špinavým tičkem atd... které jde potkat snad každý den)

    OdpovědětVymazat
  37. Dobrá inspirace, kabátek je úžasný a Janča je moc pěkně nalíčená

    OdpovědětVymazat
  38. Outft je slušivý. Obdivuju kamarádčinu odvahu (vzhledem k tomu, co sem občas někteří lidé píší). Také tleskám jejímu úspěšnému hubnutí - od posledních fotek velký rozdíl.

    OdpovědětVymazat
  39. Tak teda znovu :) Kabatek je nadherný -perfektní kombinace barev ,ale víc by mi seděl ke sportovní eleganci,vyměnila bych boty,ty uz jsou dlouho po sezoně a kabelku za crossbody,ale vy jste to pojaly vic elegantně,což chápu :)
    Pak jak holky kritizujou džíny,já nevím ,ale slimky nesedí všem postavám a naopak ,pokud má někdo křivé nohy nebo silná stehna tak kalhoty mírně do zvonu jsou idealní jak to zakrýt,takže si myslím ,že kamarádka Janička má skvělý střih ,který jí sedí a zakryje to co sama ví ,že potřebuje trochu zamaskovat.
    Líčení profi,to se pozná :)))
    Navíc nemůžu si pomoct,ale někde jsem ji už musela vidět,je to možné? :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tema slimkama bych taky rekla, ze pro plnejsi nohy to prave neni dobra volba, trochu rozsirene kalhoty fakt podle me delaji lepsi nohy,ale nevim, slimky jsem na Jance nikdy nevidela, leginy ale obcas s dlouhym svetrem nosi a ty ji fakt seknou. Jo? Tak to se schvalne musim optat zda se neznate :), to by bylo vtipny :D.

      Vymazat
    2. Ano ,tal leginy s delším topem si dokažu představit taky :))) Zeptej se Janičky,možná se známe,nebo jsme se někde zahledly nebo já opravdu nevím,ale ta tvař mi je povědoma :) a i kdyby ne,tak ji moc pozdravuj,smekam za odvahu se nechat zveřejnit ,už víme jaky anonymove sem chodí!

      Vymazat
    3. Jéééééé to je Jana "Moje cesta ke krásnější postavě" .....a moc jí to sluší!!!!!!!!!!!
      Zdravím Vás obě
      Lenka

      Vymazat
    4. Peťo s tim nesouhlasim, sama mám velikost 40 a do takové velikosti mě slimky přijdou ok, naopak na tobě, jelikož jseš extra hubená ti strašně moc slušely ty velké zvony (měla si outfit s trikem, kde koukal pupík.. ala 60. leta v USA) je to strašně individuální a nejde říct, těmhle typum sluší slimky a těmhle zvony, je to velmi individuální! Záleží na tvaru zadku, tvaru nohou, lýtek, délce nohou.
      Adéla

      Vymazat
    5. Zdravím Lucii Simurdovou a děkuju za komentář. Myslím ale, že se neznáme :)

      Vymazat
    6. Dobře Jani,tak asi máte pro mě známou tvář ,že jsem ji někde asi zahlédla :)

      Vymazat
  40. Mne se to moc libi, ale ty rifle bych hodila hned do kose teda :)))

    OdpovědětVymazat
  41. Mrkla jsem na kabáty na Sheinside a našla jsem jeden dokonalý! Můžu se zeptat, jak kvalitní je kabát? Vzhledem k ceně bych už asi nějakou kvalitu očekávala, ale nikdy jsem z těchto stránek neobjednávala. Taky nevím, co si myslet o materiálu - u kabátů je pouze woolen, nic jiného, takže to mi nic neřekne o tom, kolik vlny v něm vlastně je (pokud vůbec) :(

    OdpovědětVymazat
  42. Pekna zenska! Hezky a zivy oblicej, prirozene liceni, super vlnite vlasy a i obleceni se mi libi. Jen bych asi nezvolila tak zvonove kalhoty (jak uz se pise v komentarich nade mnoou), ale sigaretovy strih, nebo boot cut dziny. Ve slimkach si ji nejak nedovedu predstavit.
    L.

    OdpovědětVymazat
  43. Moc pekne sladene, pekna maminka. Je zajimave ze dost maminek, mych znamych na materske outfity, liceni vubec neresi nebo jen trochu ( chapu to neni tolik casu), ja jsem opacny priklad, pred materskou jsem to resila trochu zato ted to resim docela dost a moc me to bavi, uplne me to chytlo a okoli mi to chvali fakt to rozjizdim jak se da:-).
    Hezky vecir. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to zae vezmu z druhé strany... když mám dvě děti, tak je pro mne docela hůře zkombinovatelné obléct jednu, komandovat druhou a do toho se tam někde po ránu do školky ještě líčit. Rozhodně bych asi všechny maminky do jednoho pytle nestrkala, ale když jdou jen nakoupit nebo jen na poštu (třeba na vesnici), tak nechápu proč zatracovat.

      Ale zas oceňuji, že Jana zvolila věci, které má v šatníku každá a ukázala, že i s kouskem se dá docílit pěkného a upraveného vzhledu

      Vymazat
    2. Já se taky přikláním k tomu, že nejde házet všechny maminky do jednoho pytle. Ono je rozdíl mít jedno dítě a mít tři, taky záleží na tom, jaký je mezi dětmi věkový rozdíl a taky záleží na tom, jak si maminka seřadí priority. Pokud pro ní bude hodně důležité chodit nalíčená, udělá si na to čas. Každý to máme nastavené jinak. Je taky ale rozdíl, jestli žije maminka na vesnici, kde při procházce s kočárkem potká maximálně pár srnek (já), anebo mamča ve městě, kde za cestu pro rohlíky potká milion lidí :).

      Vymazat
  44. kabátek určitě hezkej, ale nevím proč, jen se mi k tomu oblečení nehodí ta kabelka, ani vlastně nevím proč.... a též se mi nelíbí na paní Janě ta rtěnka, ale stejně jako někdo tady už psal, asi to bude tím, že se mi ta barva celkově nějak nelíbí.. a ta poslední fotka se opravdu povedla :-)) Mirka

    OdpovědětVymazat
  45. Ten kabát je nádhernej! Nikdy bych neřekla, že je z jednoho z čínských shopů - asi dotaz na Janču (které teda fakt sedí a sluší!), jestli píšou na ceduli přesně složení? (na stránkách je jen "woolen")

    Jinak obleček super, jen bych vyměnila kabelku...

    OdpovědětVymazat
  46. Kolik Jana měří a jakou má běžně velikost? Už tu někde padlo, že kabátek je XL, uvažuju jestli by mi taky sedl... Nebo aspon jak je vysoká, chápu, že velikot je taková osobní věc.

    OdpovědětVymazat
  47. ten kabátek je moc krásný. neokoukaný :) a do kabelky jsem se opravdu zamilovala. Janička je skvělá, klidně ji pozvi častěji :)

    OdpovědětVymazat
  48. Krásný, super!! :) Janča je pěkná baba. A víš co by bylo super, kdyby si nám třeba jednou měsíčně, nebo za tři týdny ukázala takhle něčí outfit. Tím pádem by si se mohla trefit do každé postavičky a bylo by to super zpestření. Moc by se mi to líbilo. Každý máme trošku jiný styl a tím pádem bychom se mohly všechny postupně nacházet a případně se inspirovat. Zkrátka by to bylo SUPER!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, moje řeč, to by bylo suprové

      Vymazat
  49. Velká poklona krásné mamince Janče, odvaha jít s outfitem na blog, kde bývají anonymové velmi kritičtí a jedovatí. Jance to moc sluší, líčení a účes perfektní ;) Nesouhlasím s názorem vyměnit širší kalhoty za slimky. Obepnuté slimky lichotí štíhlým nožkám, vespod širší bootcut džíny dokáží zamaskovat silnější stehna a vyvážit postavu. Janča vybrala velmi správně, jen ať se nenechá zviklat. ;)

    OdpovědětVymazat
  50. Eh..jsem teda z těch komentářů docela rozpačitá - to přijde tohle každýmu OK? Sorry, ale tohle ne, esence maloměstskýho peklíčka, fakt. A přitom je slečna relativně mladá, hezká a sympatická.
    Výrazný náušnice, výraznej náhrdelník, výrazná rtěnka - všeho moc na jedný úrovni, tluče se to, oko se nemá čeho chytit - zvolila bych jednu věc a zbytek nenápadnej.
    Kabát supr pro někoho, kdo má vážně cit pro módu a umí velmi dobře kombinovat - i tak bych to ale považovala docela za oříšek, musel by se kombinovat s něčím jednoduchým, strohým aby vynikl. Jestliže je kombinací čtyř barev + kožešinka (ta mi přijde nejhorší, úplně ten kabát shazuje, bez ní by se dal kombinovat o stupeň líp), džíny plus ty výrazný doplňky plus tvarově docela nemožný boty - to k sobě prostě nesedí, ani barevně, ani stylově. Obecně mi přijde, že tenhle celej outfit má tendenci být děsně přeladěnej a přitom stylově nesourodej.
    Boty vážně nemaj hezkej tvar, tahle useklá špice snad nesluší nikomu, přitom kdyby to byly jednoduchý polobotky/kotníčkový s hladkou oblou špičkou, bude to lepší.
    Džíny zesvětlený na stehnech budou logicky opticky rozšiřovat - ideální jsou tmavý, bez šišování, bootcut nebo klidně i padnoucí rovnej střih.
    Slečna má vážně hezkou ženskou postavu, krásný na zavinovací šaty, peplum, jakýkoli střih se zdůrazněným pasem...a mimojiný trochu ženský elegance (elegance neznamená štekle 10 cm a pouzdrovku:) ). Ne tyhle zamrzlý devadestáky.
    Nechci, aby to vyznělo jako ultrahejt, spíš jako konstruktivní kritika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lépe bych to nenapsala, je tolik plus size inspirace na zahraničních blozích (viz Tanesha z GirlWithCurves, na které bych mohla oči nechat), tohle je taková vesnická, smutná klasika....

      Vymazat
    2. co se komu libi nebo libi je ciste kazdeho vec,ale nelibi se mi pejorativni pripominky typu, ze je neco vesnicke a malomestske a formulace z radobyvtipneho modniho pekla. Osobnenevidim nic spatneho na klasice, pokud je clovek upraveny a opravdu bych chtela videt vsechny tyhle anonymy,jak vy chodite oblekane podle poslednich trendu a zahranicnich blogerek, to by to na ceskych ulicich vypadalo jinak :D, aneb at ziji kecy v kleci....

      Vymazat
    3. Pokud jde jenom o tom, že jsem použila nesprávný výrazy, ok, můžu je nahradit jinýma - nesourodé, přeplácané, stylově zastaralé - na tom už není nic pejorativního, upřímně nevím, jak jinak se dá napsat, že něco prostě není hezký bez toho, aniž by tam padly nějaký negativní slova.
      Klasiku miluju, nicméně chcete mi tvrdit, že tohle JE klasika? Čtyřbarevný kabát, hranaté boty, džíny? Seriously? A přitom by stačilo změnit fakt málo - sundat tu kožešinu, místo džín klidně taky džíny, pokud jde o pohodlí, ale v tmavé barvě nebo i světlé (šedé), ale jednolité, bez šišování a normální boty. Jenže mám pocit, že jakmile tady člověk napíše něco trochu kritického, tak se to prostě nebere jako relevatní: je to kritika = je to děsnej bezobsažnej hejt.

      Asi si založím GoogleÚčet na falešné jméno, abych mohla komentovat neanonymně, i když upřímně - nevidím mezi tím rozdíl. Ne vždycky jsou anonymové sebranka vymaštěnců, která se chodí jen bavit. Někdo prostě jen nechce používat svůj kupříkladu pracovní mejl ke komentování beauty a fashion blogů, to je všechno.

      A hrozně mě pobavilo tohle: ,,co se komu libi nebo libi je ciste kazdeho vec,ale nelibi se mi..." :D




      Vymazat
    4. Na klasice není opravdu nic špatného, ale já ji zde prostě nevidím. Nekvalitní džíny, pásek jež bije do očí, opravdu nevkusné boty a kabelka jak z přílohy Cosmopolitanu z roku 2000? To je ta klasika? Co třeba peplum sukně do pasu se stejnou košilí, vzorované černé silonky a hezké černé lodičky, či perfektně střižené kalhoty s pukem se zpevněným pasem a k nim šifonová halenka? To by myslím paní Janu rozzářilo mnohem více, než tento obyč outfit, který jí jen uškodil.

      Vymazat
    5. A pokud jste četly milé anonymky,tak tady jde hlavně o ten kabát! a ten je moc pěkný,zbytek není dotažený do konce,ale o tom nemá být řeč! Není zapotřebí se tady trefovat do lidí,zda jsou z vesnice nebo ne a souhlas s Petou,že když se podívame kolem sebe do českých ulic tak to není vůbec dobrý,ale je to průměr s masivním podání legýn,parek a pod.

      Vymazat
    6. Jestli někdo má nebo nemá google účet je opravdu úplně jedno, nechápu,jak to s tím souvisí, avšak je to praktičtější, než odpovídat anonymu 1, anonymu 2 atd. Ano, podruhé zvolené výrazy (anonym 14:17) jsou myslím vhodnější, podle mě je to o tom napsat kritku tak, aby zbytečně neurazila, s čímž si tady evidentně ani jeden z vás anonymů práci nedal. Já vůbec nemluvím za sebe, já jsem si přečetla už horší připomínky na svou adresu,ale vadí mi, pokud něco takové má u mě na blogu číst někdo jiný a může se ho to dotknout. A ano, nelíbí se mi to, na to mám snad právo.
      Jinak samozřejmě dalo by radit do aleluja co by mohlo být na Janče hezčí, to bezpochyby, ale ráda bych viděla maminky na mateřské, které mají takové finanční možnosti,aby si mohly nakupovat a ladit šatník každou sezonu tak, aby to bylo "trendy", to byste tady mohly taky poradit, co ;) . Navíc, jak jsem psala, Janča módu nebere zas tak vážně, rozhodně to není priorita a jen jsme chtěly ukázat, co měla zrovna na sobě, není to žádná modní bloggerka a ani nikomu neříkáme, že se tak má oblékat. A ani nechápu, co je špatného na větě, že se mi nelíbí, když se používají pejorativní označení a že co se komu líbí nebo ne je čistě jeho věc.
      "nechci, aby to vyznělo jako hejt,ale vlastně je to všechno hnusný, nevkusný a maloměstký" - ne to opravdu není hejt :D, podívejte se, kolika lidem v diskuzi se na tom outfitu něco nelíbilo a napsali to úplně normálně bez blbých keců ;)

      Vymazat
    7. Pokud jste dobře četly uvod,milé anonymky,tak byste věděli,že šlo o to ukázat kabát a né nevhodně komentovat kdo je z vesnice a kdo ne,myslím,že tohle hňupské! Pardon ,ale jinak jsem to říct nemohla

      Vymazat
    8. uf... já když to četla na mailu, tak jsem běžela k pc, že se taky vyjádřím.

      V tomhle má Petra svatou pravdu, ne každý modu řeší a ne každý má na to vydávat desetitisíce za oblečení, aby byl věčně in.
      Urážky typu... maloměstské a módní peklo... to akorát vypovídá o autorce textu, nikoliv o majitelce outfitu.

      Na rodičovské se primárně člověk snaží zabezpečit dítě a ta rodičovská "almužna" nedává tolik prostoru k tomu, aby se ženská vyfikla jak ze žurnálu. Takže podobné zatracování mi tu přijde poněkud nevhodné a působí na mne tak, že někdo nevěděl co už z nudy kritizovat.

      Sama za sebe můžu říct, že mám zimní bundu 4 roky, zimní kabát 3 roky a některé moje bundy tu mám i 8 let a ještě jsou stále módní a nositelné... a nebudu je vyhazovat jen kvůli tomu, že část populace řeší, že teď je in nosit kabát co já vím třeba armádního střihu a vzoru, nebo že je in zrovna leopardí vzor...


      Můj dědeček by řekl, že to slečny moc prožívají, že oblečení je tu od toho, aby nás zahřálo, neb je tu rize z praktického důvodu.
      Já bych k tomu dodala, že řešit svět jen podle módy a aktuálních trendů je přeci šílené... protože to je pak osoba tak otřesně sešněrovaná kdejakými pravidly... až to není hezké.
      Navíc silně pochybuji, že by člověk, co extrémně přehnaně sleduje módu, nosil volány, že jsou zrovna cool a extrémně in... když by v tom vypadal jak bečka rozteklého sádla :-)

      Snad jsem to napsala slušně :-)

      A jak řekla Lucka výše... Amen tomu, co napsala Péťa

      Vymazat
    9. Pod klasikou si představuji něco nadčasového, ne šisované džíny, bobra na kapuci apod. To, že to má každý druhý, právě značí onu "vesnickou klasiku", nikoli klasiku jako takovou. Rozhodně bych sem tedy neřadila kabát čtyř barev s koženkovými pruhy a pásky, které jsou navíc také ještě ve dvou barvách. Celek je tedy TYPICKÁ (nepoužívejme klasická, to se sem opravdu nehodí) česká nuda, možná trochu více vyžehlená a čistě vypraná, než obvykle.

      Vymazat
    10. No právě, kdo má peníze na to, utrácet za trendové věci, které za rok vyjdou z módy? Proto si nekoupím bobra a zvony, kabát z milionu barev a já nevím, co ještě. Proto si koupím právě onu zmiňovanou KLASIKU, která se dá spolu dobře kombinovat a když si pořídím méně kousků, ale kvalitní, vydrží mi třeba do důchodu. Paní Janča má bohužel výběr kousků, které nejenom nedělají dobrou službu její postavě, ale taky rychle vyjdou z módy - a bohužel kabát drží v tomto čelnou pozici, nehledě na to, že nechci vypadat, jak bude za rok vypadat ta koženka. To jsou podle mě úplně vyhozené peníze...

      Vymazat
    11. nevím, co má být bobr? ale zrovna zvony jsou klasika, která se stále opakuje a nosí ;) a kabát je z tmavých barev a fakt ne z milionu, tohle mě štve, že se tu neustále dělá ze všeho kovbojka a z komára velbloud.....

      Vymazat
    12. Nezlob se na mě Peti, ale podle mého názoru není komentář anonyma výše vůbec od věci. Přijde mi, že ví o čem mluví a jeho/ její kritika je konstruktivní a dává smysl. Blog by měl být přínosem pro lidi a pro mě byly anonymovy komentáře přínosné. Přece si zde můžeme radit a doplňovat se, přidávat své názory, je jen bezhlavě chválit. Chápu, že nechceš, aby byla tvá kámoška zklamaná, že její outfit neměl takový úspěch, ale z jejího komentáře níže mi přijde, že i ona sama je ráda za rady a nevadí jí nechat si poradit od ostatních. Je to pro ni příležitost, jak něco vylepšit, v něčem se poučit.. I já vím, že tříbarevný kabát není kdovíjaký basic kousek do šatníku a to nejsem žádný odborník, proto si myslím že se nemusíš kámošky zastávat za každou cenu, tady nikdo nenapadá její osobu, naopak je velmi sympatická. Tady jen padla konstruktivní kritika na její šatník. Tobě se nelíbí že se zde dělá ze všeho kovbojka, ale mě spíš přijde, že ty děláš zbytečnou kovbojku z toho, když někdo napíše jinej než pochvalnej komentář. To přece tvůj blog nesnižuje, právě naopak, nabývá tím na hodnotě díky potřebným informacím, která uvítám, myslím si nejen já :)

      Vymazat
    13. Mě asi stačí tohle, abych si udělal obrázek:
      "Asi si založím GoogleÚčet na falešné jméno, abych mohla komentovat neanonymně, i když upřímně - nevidím mezi tím rozdíl. Ne vždycky jsou anonymové sebranka vymaštěnců, která se chodí jen bavit. Někdo prostě jen nechce používat svůj kupříkladu pracovní mejl ke komentování beauty a fashion blogů, to je všechno."
      co třeba použít soukromý mail? ;) a třeba pravé jméno? :-) Přece si za názorem budete stát i jako neanonym, nebo snad ne?

      Vymazat
    14. anonymní 18:31: Ale vždyt já jsem ráda, že se tu diskutuje a radí, co udělat líp a Janča určitě taky, tohle rozhodně není jediný kritický komentář pod tímto článkem a reagovala jsme snad na jiný? Ne, protože jsou napsány normálně bez zbytečného urážení ;), mně pořád přijde, že si někteří pletete kritiku a rytí, valná část toho prvního komentáře je napsána fajn, škoda, že ho snižují zbytečné pejorativní poznámky typu maloměstské peklíčko a pod, to je to,co mi na tom vadí, nic jiného ;), asi tady zase budu muset jak tupec stokrát opakovat,že mi nevadí a že je naprosto v pořádku,že má někdo jiný odlišný názor,ale proboha, je takový problém to napsat normálně a tak,aby to zbytečně neuráželo? Odpovím si sama, pro někoho prostě jo, protože si chce rýpnout a nebo být aspoň strašně důležitý, "awesome", že :D

      Vymazat
    15. Peti, vím jak to myslíš. Tady se možná nabízí otázka na kolik to kdo bere jako urážející. Mě by jako urážka přišlo, kdyby napsal/a ,,Paní je evidentně maloměšťačka" ale když naznačí, že je ,,maloměstské peklíčko" její outfit, tak tím podle mého názoru nikoho neuráží. Navíc hned za větou s tímto výrazem píše, že je paní mladá, hezká a sympatická. Takže pochybuji že to bylo prvoplánově mířeno urážlivě. Ale to už je asi opravdu věc názoru každého jedince :)

      Vymazat
    16. jojo,to je jasné, že to záleží na úhlu pohledu ;), ale zase jak se říká "z cizího krev neteče", vem si, kdyby tohle někdo napsal o tvém oblečení (a to už nemluvím o sobě, já čtu mnohem horší věci denně a proto jsme měla potřebu se Janči zastat, vím,že to není příjemné), třeba by ti to také nebylo příjemné ;), konkrétně tahle formulace byla podle mě úplně zbytečná, celé to je takové jako přepis nějaké rejpárny z módního pekla a já to prostě nemám ráda, vadí mi, když se někdo naváží anonymně na netu do cizích lidí,ale uznávám zcela, že je to čistě můj subjektivní pocit a problém, asi jsme na dnešní dobu a lidi slušná až moc :)

      Vymazat
  51. Mě se to moc líbí.. kdyby se takhle oblékalo více maminek, hned by byly ulice veselejší. Nemám ráda, když maminky o sebe nepečují a myslí si, že když mají mimčo, že už můžou na sebe kašlat. Kamarádce to moc sluší a jen tak dál :))

    Měj se moc hezky, Zuzizuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi... ono to ale nejde vždy :-) kort, když máš třeba dvě děti v menším věku. Je fakt, že pro matku s dětmi je to částečně alibismus, jenže pak je tu finanční otázka peněz a dítě z oblečení strašně rychle roste a to něco stojí..

      a pak... alespoň v mém případě... když se člověk vyfikne, tak ho pak dost štve, že je třeba za hodinu od dítěte špinavý a musí v tom trávit celý den.

      Vymazat
    2. U nás v sekáči stojí oblečení 30K/ks jednobarevných kalhot a základních triček je tu habaděj, můžete se převléknou třeba třikrát denně...navíc teď je sezona teplých svetrů i kabátů, co víc je třeba?

      Vymazat
  52. Tohle není vůbec můj šálek kávy, nic z toho bych si na sebe nevzala. Rifle by neměly být zvonového, nýbrž rovného střihu, aby to z ní nedělalo opticky malou. Ta elegantní košile, se moc nehodí k tvrdému pásku atd... Je to pohodový outfit, ve kterém potkávám většinu maminek na mateřské, je to však její vkus, tak ať si nosí, co chce :) Celkový dojem je takový, že neurazí ani nenadchne. V obličeji vypadá Janča moc mile, a je hezky nalíčená :)

    OdpovědětVymazat
  53. Péťo, prosím, to je ta Janča jak hubla a měla svůj blog? Je moc hezká a hrozně šikovná, že to dokázala. Nemohla bys mi prosím poslala ten odkaz na její blog? nemůžu to prostě najít :-( Ať se daří a ty ''rejpalky'' neber vážně, on se vždycky někdo najde co dokáže všechno pokazit, přitom takový lidi nedokážou vůbec nic :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. stránky jsou tady: http://one-day-slimmer.blogspot.cz/
      Moc tam ale už nechodím ....i když nevím, co bude dál
      Dokázala je silné slovo, ale děkuju. Připadám si 10-15 kg před cílem :)

      Vymazat
    2. Paní Jančo, moc děkuji :-) Já jsem na Váš blog dřív narazila a pak jsem úplně zapomněla, tak se k němu ráda vrátím a třeba mi konečně bude motivací, protože jsem hrozně líná a když jsem viděla ty fotky, řekla jsem vau, to je baba.
      Tak jdu prohlížet blog a Vám přeji hooodně zdaru a krásný podzim.
      Kamila

      Vymazat
  54. Je fakt, že celkově ji to sluší a je pěkná, ale rtěnka je moc studená (takoá sangria od Milány by byla skvělá) a ty šperky jsou tak... děsně nemoderní :( prostě tyhle "handmade" šperky se hodí k lidem, co nosí batiku.. Nemyslím co vůbec zle, ale kdyby neměla žádně šperky je to 100x lepší. Nebo třeba jen malé (černé/zlaté/stříbrné) pecky v uších.
    Velmi oceňuji odvahu této dámy, která musela počítat jak s chválou i s vlnou kritiky :) Celkově moc pěkná dáma bylo by super ji vidět ve více outfitech. Kabát je dokonalý-slintám! :))

    OdpovědětVymazat
  55. Miro, jestli chces dite, tak si najdi zenu pod 50 let a zastrc hadici do spravne diry .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je síla,Peti za mě a myslím si ,že ted reaguju za všechny,vůbec sem tyhle komentáře nepovoluj,jako u minulého článku ,komentář o ''prostitutce'',prostě at se jdou vycpat a hojit si své zavistivé malé sebevedomí někam jinam!

      Vymazat
    2. jo, tohle už je vulgární i na mne, a že toho snesu docela hodně. Takový komentáře snad ani neventiluj.

      Vymazat
  56. Dobrý den,

    Také jsem baculatější, takže s oblékáním takovéto postavy mám jisté zkušenosti. Záleží sice vždy na vkusu, protože nosit něco, co je sice módní, ale člověk se v tom necítí dobře, to se míjí účinkem. Ale řekla bych, že tohle nebyla nejlepší volba. Paní (nebo slečna) Jana je velmi atraktivní a evidentně si potrpí na klasiku (tady v zastoupení bílé košile a kalhot) s nějakým zajímavým prvkem, což je v tomto případě kabát. Já bych ale úplně nesouhlasila s volbou kabátu, protože velmi zkracuje postavu. Mám s tím vlastní zkušenost. Podle fotek se zdá být Jana poměrně malá a volba délky kabátu pod zadek tudíž není úplně ideální. Lepší často bývá délka k bokům (což třeba já osobně nemám ráda- s věkem jsem docenila rad rodičů, abych si zakryla záda:) nebo potom délka ke kolenům, která je moje oblíbená. I když to z fotek není úplně jasné, řekla bych, že Jana má hezký, výrazný pas a tady úplně zaniká. Kabát tedy v kombinaci s tímto druhem džín dělá z Jany takovou chodící krabičku. Volila bych kalhoty rovného, slimkového nebo tzv. boyfriend stylu, který se mě osobně velmi osvědčil. A poslední věc, která se mi opravdu nelíbí, skutečně působí velmi rušivě- je černý pásek a rtěnka. Ono méně bývá často více. Je škoda, že silnější ženy mají pocit, že se musí halit do neforemných hábitů. Nejsem samozřejmě pro to, abychom nosily minisukně a holá bříška, ale....
    Jana

    OdpovědětVymazat
  57. Janina je krásná ženská, a tady to jen znovu ukázala. Kabátek je super a vůbec celý komplet se mi líbí. Jen tak dál. Jana Kubi

    OdpovědětVymazat
  58. Zajímavě řešený kabátek. Janče to sluší :-)
    Tak mě napadlo, že by kluci z Viral Brothers mohli udělat video na debilní kecy anonymů!

    OdpovědětVymazat
  59. Ty máš samé krásné kamarádky! Janče to sluší, krásně jemně jsi ji nalíčila a kabátek + celkově outfit je super.

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj, zdravím všechny čtenářky blogu PetraLovelyHair :). Díky moc Petře za krásné nalíčení (spornou rtěnku jsem si vybírala sama :) a za velmi příjemné focení, které je pro mého fotografa vždycky trochu oříšek :). Strašně moc mrkám, šklebím se…no jo. Děkuju Vám všem za komentáře, určitě nad některými popřemýšlím a uvidím, jestli by se dalo něco vylepšit.
    V první řadě musím říct, že jsem trochu rozpačitá z toho, že tady hodně čtenářek chválí a oceňuje moji odvahu .
    Měřím 170 cm a v současné době mám velikost přibližně 42/44. Od pasu nahoru někdy i 40, od pasu dolů spíš tu 44. Mám postavu ve tvaru typické hrušky a tzv. slimky si fakt nemůžu dovolit. Čím užší jsou džíny dole, tím více vynikne můj zadek. Takže volím spíš mírně rozšířený nebo rovný střih nohavic. Na druhou stranu přiznávám, že jsem pořádně nakupovat oblečení už nebyla velmi dlouho a focení probíhalo jen z mých vlastních, v současné době velmi skromných, zásob. Takže možná už existují kalhoty, které by na mě vypadaly líp. Jen já jsem je ještě nenašla. Pokud budete některá tak laskavá, a hodíte mi sem odkaz, jaké kalhoty byste mi doporučily, budu moc vděčná.
    Určitě bych si ale byla při focení jistější výsledkem, kdyby mu předcházely nákupy, projití několika obchodů, vyzkoušení několika barevných kombinací, dolaďování, prostě nějaká lepší příprava, než jen sáhnout do skoro prázdné skříně a jít . Ale tady šlo hlavně o ten kabát, že? .
    Vybraný outfit byl výsledkem několika kompromisů a teď mě trochu mrzí, že jsem neměla vyšší boty, nohy by vypadaly líp. Ve výsledku jsem se ale takto oblečená cítila velmi dobře.
    Také jsem četla komentář, který mi doporučovat vzít si jemnější šperky místo zvolené bižuterie. Nesouhlasím. Nepřipadám si jako žena pro jemné šperky. Jsem kus baby a potřebuju na sobě větší kousky, které jsou vidět. Miluju veliké náušnice, dlouhé barevné náhrdelníky. Jemné šperky na mě nejsou vidět.
    A rtěnka? Když jsem jí poprvé uviděla, říkala jsem si, tak tohle je moje barva! Jsem trochu pouťový typ a z téhle rtěnky od Milany jsem na větvi :).
    Takže celkově vzato, zkusím se poohlédnout po lepším typu džín/kalhot a přestanu nosit nízké podpatky .
    Z vybraného kabátu jsem nadšená, líbí se mi, že je svým provedením takový neokoukaný a materiál je velmi příjemný. Když si ho obléknu, připadám si rázem ohromně elegantně :). A ještě jedno poděkování patří Petře, a to za pomoc s jeho výběrem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, napsala jste to velmi pěkně.

      Sestra nosí podobné velikosti a nerada utrácí jako student mailant, tak se vám zeptám, kde eventuálně nakupuje kalhoty. Akorát ona je spíše než hruška ten obrácený tip.

      A já si naopak myslím, že rtěnka i šperky byly naprosto v pořádku a vám sluší a pasují k vám.

      Vymazat
    2. Děkuju za pochvalu, obávám se, že neporadím, kalhoty jsem nekupovala asi 150 let a jinak nemám žádný oblíbený obchod na kalhoty....prostě, když je potřebuju, tak je někde koupím...

      Vymazat
    3. Awesome. Takhle si představuju vyspělou reakci na výtky a mnohdy nepříliš lichotivé připomínky. Jsem pisatelka prvního dlouhého anonymního příspěvku, kde jsem právě říkala, že by byly lepší tmavé nevyšisované kalhoty, jiné boty, atp.
      No, Jano, držím Vám palce, z toho, co píšete, máte snahu něco změnit a uvědomujete si, že aktuální stav (to, co vidíme na fotkách) není úplně OK - to je první správný krok kupředu.
      Výrazný šperky proč ne, když k vám sedí, to jsem ani nekomentovala, spíš šlo o to, že tyhle sety náhrdelník + náušnice v jednom poměrně výrazném stylu nevypadají skoro na nikom dobře - buď jedno, nebo druhé.

      Co se týče Petry výše, která na mě reagovala - to bychom taky mohly rozebírat jakej má světová krize z r.2008 dopad na oblečení tady slečny. Já jsem hodnotila to, co bylo prezentováno, nemůžu vědět, jakej má slečna rozpočet/priority/styl. A moc nevím, kde jste vzala kontext, že by si každej měl každou novou sezonu vyrazit pro trendy nový věci. No nic. Jdu si založit google pro snažší orientaci.
      Howgh.

      Vymazat
    4. Hezky jste to napsala a moc se mi libite! A myslim, ze to s tou odvahou bylo mineno jako "jit s tvari na trh", vystoupeni z anonymity, ne jako neco proti Vam. Nebo tak to alespon chapu ja. Ja merim 174cm a mam taky velikost 40. Skvele mi sedi tyto dziny, doporucuju:
      http://shop.mango.com/CZ/p0/mango/clothing/straight-fit-christy-jeans/?id=15055553_TN&n=1&s=prendas.tejanos&ident=0__0_0_1383757004850

      Vymazat
    5. anonym 17:43: ad trendy věci na sezonu = třeba zrovna peplum ;), jinak založení google účtu svítám, zvláště pokud budeš přispívat častěji (pardon budete, už si vykáme? :), já si sice mohu posléze dohledat IP adresy,abych věděla, zda se bavím pořád s jedním člověkem,ale čtenáři už to nevidí a bylo by fajn se alespoň nějak podepsat,aby ta orientace byla snažší ;)

      Vymazat
    6. Dobrý večer..nebo ahoj Jani,skvělá reakce,doufám že anonymům spadla čelist! Já už kdysi, tady na blogu u Peti psala,že je kritika a kritika a to co se tady děje jsou urážky a nadávky.
      Jestli vás zajímá muj nazor ohledně jeansů,tak mohu poradit značku only,mají střihy lichotivé a kraásně padnou jak mě s vel. 25,tak kolegyni s velikostí 42 :))) Davám sem odkazy na opravdu ty největší stálice v mém šatníku :)) Mám jich už celkem 12tery :D
      http://de.only.com/shop-by-category/jeans/on-jeans-new,de_DE,sc.html?forcecountry=DE

      Tyhle jsou nej=>
      http://de.only.com/only/jeans-solid/bootcut-low-ebba-hk996-rp1/15076790,de_DE,pd.html?dwvar_15076790_colorPattern=15076790_DENIM&forceScope=#lcgid=on-jeans-new

      http://de.only.com/only/jeans-solid/bootcut-low-ebba-hk996-di-rp3/15084308,de_DE,pd.html?dwvar_15084308_colorPattern=15084308_DarkBlueDenim&forceScope=#lcgid=on-jeans-new

      Vymazat
    7. Lucie, moc děkuju za radu a odkazy, na džíny se mrknu blíž, ty Tvoje nej se mi líbí, ale připadá mi vlastně, že ten střih je dost podobný tomu mému :)

      Vymazat
    8. Paní Jano omlouvám se, ale vy určitě 40 ani 42 nenosíte, ne tedy tu klasickou. Spíš tipuji 46-48. Jsem poloviční a nosím velikost 40, například 40 ze Zary a HMka a myslím si, že to byste určitě neoblékla. Bylo by fajn uvádět přesné info..

      Vymazat
    9. No, to je těžké se přít :). Z toho, co jsem si poslední dobou koupila nebylo nic větší než 44 a dokonce se tam objevila i nějaká 40. Asi chodím do jiných obchodů :). Košile, kterou mám tady na sobě je ve velikosti 42.

      Vymazat
    10. Jani ne právě,ty jeansy mají kapsy vepředu a hodně to zeštihluje a vzadu je perfektně tvarovaný zadek, uvidíš,vyzkoušej a jsem is jistá že neodoláš,za ty peníze jsou super :)

      Vymazat
  61. Kamarádce to moc sluší, fakt kočka!!:))
    Některý lidi prostě fakt nepochopim, ty budou mít tu svoji"konstruktivní kritiku" u každého článku, tak či tak.
    Btw, vážně super fotky a kabát!

    OdpovědětVymazat
  62. Kabátek moc hezký, ale ty rifle bych 100% vyměnila, vůbec jí nesedí a až moc rozšiřují, jinak má totiž kamarádka krásnou postavu :)

    OdpovědětVymazat
  63. Janča je strašne sympatická a krásna žena :) (keby vyzerame takto na materskej tak si pískame všetky hihi). Jediné čo mi vadí, sú komentáre slečny? Lucie Š. Asi má pocit, že musí Peťu obhajovať pod každým anonymným komentárom, akokeby to P. nezvládala sama ;)!

    Zuzana Klocová (aby sa nepovedalo)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ne,já mám jen nutkání se vždy k tomu sama vyjádřit. Samozřejmě že vím,že Peta nepotřebuje obhajce nebo cokoliv jiného,tady jde jen o můj názor k danému komentáři. Tím neříkám,že mi je jedno,jak někteří napadají Petu a jeji práci.

      Vymazat
    2. apokud s tím má někdo problém,tak je to opravdu jen jeho problém... :D

      Vymazat
  64. Aho, moc se mi libil clanek kde jsi se oblekla jako asistentka (nebudu mpouzivat pojem kamcelarska krysa) hlavni byla rozmanitost outfitu. u tohoto clanku mi to velmi chybi, jeden model a konec smitec. tento clanek mi prijde takovy suchy:) Ps.: omlouvam se za pripadne chyby, pisu z telefonu:)

    OdpovědětVymazat
  65. DĚLÁM GRAFIČKU A TOHLE URČITĚ NENÍ RETUŠOVANÉ! Bože, jděte si dělat dobrej den z někoho jiného... pořád nějaký kecy.

    OdpovědětVymazat
  66. Paní to moc sluší a vypadá to jako celek harmonicky. Jen mi prijde, že vypadá starší, možná ty vlasy nebo rtenka, nevím čím to je. Možná tím, že jsem zvyklá posuzovat ženy v tvem věku podle tebe, což bych neměla. Ale jinak se mi to opravdu moc líbi. Ten kabatek je super, že v něm nikoho nepotká a je originální :-) jiné líčení nádhera, jen ten odstin rtenky mi nesedí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé prosím neposuzovat věk podle Peti! :) Nikdo totiž nevypadá jako Petra :).

      Vymazat
    2. Jani,ty jsi zase vtipná,vid :D.....

      Vymazat
    3. :D holky mě nnáááhadouu zítra bude 31 a za 1. necítím se na to-někdy na 100 ,ale vetsinou mi to nejak nedochazi,asi tim ,že nemam děti a za 2. taky mi hadají min ,kdyz se dobře vyspím :D hahaaaaaaa

      Vymazat
    4. Luci, to znam s tim vyspanim, kdyz se vyspim blbe, tak to vypadam i na 150 :D. A hlavne vsechno nejlepsi!

      Vymazat
  67. Dnes mě celý den bolí šíleně hlava a tak se po dnu v práci dívám na svůj oblíbeny blog paní Peti a z komentářů v této diskuzi mi hlava snad praskne. Paní Jana je krásná, upravená, pozitivně působící ženská, jako sluníčko a tady ji plno lidí napadá. Nebuďte tak negativní, plivete zakomplexovaně kolem a v ničem vám to nepomůže. Peti já vám za váš blog moc děkuji :-) Jana

    OdpovědětVymazat
  68. Janča má odvahu a já jí za ní děkuji. Doufám, že to není poslední focení a přijdou i další nápady, další tipy co na sebe. Mám totiž podobnou postavu a nemám odvahu na sebe vzít něco "výraznějšího" něco víc šik. Janča by mohla být pro mně dobrou inspirací. Těším se na další outfity. BRAVOOO DĚVČATA
    Vaše 40 Lena

    OdpovědětVymazat
  69. Janče to sluší, a kabátek se mi také líbí. Přijde mi zajímavý a jí vyloženě sedne :) Asi jako většině, i mně se moc nelíbí ty rifle. Myslím si, že Janču zbytečně rozšiřují. Určitě bych koukla po rovném střihu s vyšším pasem, v tmavších barvách a bez šisování. Určitě by si vybrala v H&M, Marks&Spencer nebo Mangu.

    OdpovědětVymazat
  70. Janě to moc sluší,je to bezva nápad ukázat i někoho s jiným typem postavy.Rozhodně to děvčata opakujte!Těším se na další!Krásná kabelka!Stáńa

    OdpovědětVymazat
  71. Tak na tento kabát jsem se nedávno dívala na ebay a přemýšlela o jeho koupi. Takže když jsem uviděla tento článek, zajásala jsem, že ho uvidím v reálu. Pak jsem si ale pod fotkama přečetla, že je ze sheinside. Tento eshop jsem vůbec neznala a když jsem tam mrkla, tak je tam hodně věcí jako na ebay, jen podstatně dražší, stejně jako tento kabát. Jedná se o kvalitnější kousky? Nebo je to jedno a to samé? Máte někdo zkušenosti? Lenka

    OdpovědětVymazat
  72. kabáte je super a kamarádce moc sluší:) jediné, co bych vyměnila jsou kalhoty, ale nevidím na nich něco zas tak strašného.a mimochodem, krásné líčení!

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  73. Co se týká složení kabátu, tak tam Janička přesné složení nenašla, zkuste napsat prodejci na eshop ;), je tam podíl vlny,ale nevíme kolik.....Hrozně moc všem děkujeme za komentáře a názory a určitě s Jančou něco zopakujeme, už brzy :).

    OdpovědětVymazat
  74. Peti, nenapadlo tě, že ty tvoje časté záněty v očích můžou mít spojitost s lacinou kosmetikou? Radši zjistit, co ti sedí a kupovat méně, ale kvalitní. Vím, že potřebuješ mít co přidávat na blog, ale zrak máme jen jeden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, kosmetika za to opravdu nemůže, to je nesmysl ;) i levná kosmetika je testována, jinak by se nesměla prodávat. Je to počítačem a námahou na oči a mám to vrozené, jakmile mám pro oči námahu,tak se mi zánět objeví, potvrzeno od specialisty, jmenuje se to blefaritida ;).

      Vymazat
  75. Už se to tu probíralo, ale já jsem taky pro užší kalhoty..slečnu/paní Janu zbytečně rozšiřují. Jinak jí to moc sluší, hezké fotky :))

    OdpovědětVymazat
  76. Ahoj dámy,

    některé z vás tu řeší, že dámy na mateřské mají omezený rozpočet, ale už nikde nepadlo, kolik tolikrát zmiňovaný kabát stojí :-)
    Myslím, že i za slušné peníze se dají pořídit pěkně kousky.
    Jinak bych asi volila vypasovanější střih, možná od pasu dolů trochu do A, aby více zamaskoval větší zadeček a silnější stehna paní Jany. Obdivuji, jak se jí podařilo zhubnout, nicméně vzhledem k její postavě a "typu konstrukce" bych asi s hubnutím přestala, aby se ta postava typu hruška ještě více nezvýraznila. Ono by to pak vypadalo dost nesourodě, když od pasu nahoru bude jako panenka a od pasu dolů jako konev :(
    Žena má mít ženské tvary a má být za co chytit :-)
    Dle mého názoru by postava (i když bude plnějších tvarů) měla být hlavně souměrná (nahoře i dole stejnou velikost). Jakmile má pak žena větší velikost (třeba i více než jednu) nahoře nebo dole, vypadá velmi nesouměrně a málokdy se podaří to maskovat oblečením. To by pak na sobě musela mít šaty od krku až na zem, aby schovala tak výrazný nesouměr obou polovin těla.
    Paní Janě to sluší, působí mile a jak tu některé psaly, nemusí rok co rok obrážet butiky s módními oděvy, bohatě stačí, když je žena upravená.

    Zdravím všechny, Alena S.

    OdpovědětVymazat
  77. Sheinside brought me here. I just bought this jacket too because it loos just great on you! Really nice pictures! Thank you so much for sharing!

    Best wishes

    Anne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dear Anne, great to read this! Thanks a lot! I really hope you will be as much satisfied with the jacket as me! Jana

      Vymazat
  78. kabátek je opravdu moc pěkný, Janče sluší, ale přidávám se k názoru, že tenhle typ kalhot jí nesedí. s klidem bych si jí dokázala představit v úzkých kalhotách.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!