Sebevědomí - potvora nebo pomocník? Jak na zdravé sebevědomí?

by - 10 listopadu

Krásný podvečer všem,

přiznám se vám, že jsem hodně dlouho přemýšlela, jestli zkusit natočit tohle video nebo ne, nakonec jsem to zkusila a rozhodla jsem se podělit se s vámi o tipy, které na zvýšení sebevědomí a získání zdravého sebevědomí fungují u mne. Doufám, že video nebudete soudit příliš přísně, nejsem žádný psycholog, berte to jako názor nebo radu od kamarádky ;). A určitě mi napište, jestli se svými myšlenkami nebo sebevědomím také bojujete.

 

 
 na sobě mám: rolák z FaF, šálu od vietnamců
lak: Rimmel Star dust 005 Total eclipse
líčení: rtěnka Rimmel Kate Moss 09, řasenka a BB, tvářenka Sleek Sugar

eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek http://www.lovelyhair.cz
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu
facebook: https://www.facebook.com/pages/LovelyHair/190299520995429
twitter: https://twitter.com/PetraLovelyHair
instagram: http://www.instagram.com/petralovelyhair

You May Also Like

55 komentářů

  1. Super pravdivý video a musím souhlasit s tím, že v okolí mám spoustu případů, kdy jsou až moc seběvědomí hlavně arogantní lidé, co si myslí, že jsou mistři světa, ale ve skutečnosti nikdy nic nedokázali. A naopak lidem, který nějakým způsobem obddivuju nebo je za něco uznávám, to seběvědomí často bohužel chybí :( http://muabellasima.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Musím říct, že jsem se bohužel v mnoha případech našla... Nicméně o všech těch vlastnostech a chybách vím, a snažím se je zlepšovat. Jen kdyby to chtělo jít trochu rychleji. :-) Máš pravdu s tím stylem výchovy; nemám moc ráda kategorizování jednotlivých národů, ale co se týče sebevědomí je ta výchova opravdu znát. Snažím se přijmout jiný styl myšlení a hlavně mám za cíl nepředávat své chyby další generaci.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak jsi na začátku říkala s těma lidma a nemístným sebevědomím, tak si myslím přesně to samý - hloupost těch lidí jim brání vidět, jak jsou hloupí bohužel...

    OdpovědětVymazat
  4. Vzpomněla jsem si na text mojí nejoblibenější kapely z dob puberty (Sto Zvířat, Základní škola):
    "Základní škola ti dává
    mnohem víc, než bys tušil, na mou duši
    teď víš, když ráno vstáváš
    že prostě máš držet hubu
    sklopit hlavu, zmizet v davu akorát"
    :-)

    Jinak moc pěkný video :-)
    Takový.....lidský ;-)
    A můj nejoblíbenější citát o Bukowskiho? "Svět patří těm, co se neposerou." ;-)
    A taky si ráda zanotuju písničku "Díky za každé krásné ráno, díky, za každý nový den, díky za všechno nové čisté...." Působí na mě tak strašně "nabíjejcně" :-D (byť je vcelku taková ...no až pobožná :-D )

    OdpovědětVymazat
  5. Super video, určitě pomůže spoustě lidem! Souhlasím se vším do posledního puntíku. I já mám pocit, že blbci mají nepochopitelně velké sebevědomí, mají všechno na háku a ničím se nestresují. Já jsem začala být sebevědomá až na vysoké škole - začala jsem dělat to, co mě baví, nemám potřebu se bavit s někým, jehož společnost mi jde na nervy. Taky k tomu přispívá můj přítel, protože bez něj bych asi byla stále puťka ;-) Každopádně jediná věc, co nedokážu je vylézt ven nenalíčená, protože mám problematickou pleť a asi bych se po prvním kroku zhroutila ;-D Díky bohu za make-up a korektory :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky se nebavím s lidma, který mi lezou na nervy, hlavně s těma v rodině.
      Ale ono na tom "mít všechno na háku" něco je. To si pak člověk v klidu vychutná kafčo. Proti stresu je asi nejlepší pravidelně trénovat jeho zvládání. Nebo se tak nas.at, že už je pak člověku jedno, že ho někdo vys.rá (moje zkušenost). Pleť jsem mívala taky problematickou a na základce jsem si kvůli tomu vytrpěla svý... takže chápu.

      R

      Vymazat
  6. Taky se bohužel v mnohém vidím. Kamenem úrazu je u mě absence toho cíle. V 27 pořád nevím co chci v životě dělat a co pro to dělat, takže jen tak tápu a čekám jestli se něco stane, a ono se nic nestane :-) Přesně jak říkáš. Tím pádem nejsem zdaleka tam kde moji vrstevníci, nemám pořádnou práci ani bydlení. Což na sebevědomí taky nepřidává. A lidi řeknou: tak si ten cíl najdi.. no, to je dost těžký. Nepřipadám si v ničem dobrá ani výjimečná, tak nevím kam to směřovat. No bojuju s timhle vším celej život, zlepšuje se to, ale neskutečně pomalu.
    Krásný a pravdivý video!
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi 22 a jsem na tom stejně. A nemyslím, že to bude za pár let o moc lepší... :D Jenže tomu "přispívá" i dnešní doba - nejsou jistoty. Sme tlačené vystudovat, pracovat, pak někdy možná rodinu... Vystuduj a bez praxe jsi nic => cíl může být praxe při škole, taky to není sranda, najít si práci - kam Tě vezmou?! Bydlení? Taky to není levná záležitost. Ano, vím - naši mi vždycky říkaj, že kdyby jejich generace řešila jak my "dítě až budem mít dost peněz" tak se většina z nás nenarodila - kolik je dost?... JENŽE oni podle mě nebyli pod takovým tlakem. Práci měli jistou, nebyla tak uspěchaná doba. My sme na tom jinak. A když řeknu, že nevím co budu v budoucnu dělat - vemu cokoliv abych měla praxi, tak na mě všichni koukaj jak na exota... A že si nepřipadáš výjimečná? Zeptej se okolí. Zkus to - zeptej se nejlepší kámošky, přítele - prostě nejbližších osob, co je na Tobě nejlepší a budeš zírat ;) To je ono - podceňování se. Mnohdy je tou výjimečností něco, co Ti připadá jako samozřejmost - třeba že tu si pro druhé, umíš naslouchat, vařit... Něco, co bereš jako prkotinu, ale není tomu tak ;) Už jenom to že nad tím uvažuješ vypovídá o Tvé inteligenci a sme opět u začarovaného kruhu... :D Proto mají inteligentnější lidé větší mindráky - víc přemýšlí nad tím, nad čím by neměli. tak nepřemýšlej!!!
      Mia

      P.S.: Video fakt povedené :)

      Vymazat
    2. Nepřemýšlelas nad návštěvou psychologa? Nemyslím to vůbec ve zlém, neuraž se, prosím. Ale myslím, že by Ti mohl pomoct najít sebedůvěru.
      U nás ve společnosti je pořád zakořeněno několik velkých předsudků typu "chodí tam jen cvoci", "akorát mě nacpe práškama", "zruinuje mě to", "dřív tam nikdo nechodil a taky lidi žili"... Ve skutečnosti je to jinak - hradí to pojišťovna, prášky psychologové ani předepisovat nemohou (nejsou doktoři), sezení probíhá formou povídání si, a ano, dřív tam nikdo nechodil, ale dřív zas všichni chodili do kostela a takovouhle vykecávací terapii jim dělal farář u zpovědi. To je můj názor a myslím si, že kdyby lidé netrpěli těmito předsudky a nebáli se odbornou pomoc vyhledat, ušetřili by si mnoho komplikací v životě, které mají dopad na zdraví, vztahy atd.

      Vymazat
    3. Holky, jistého není a nebylo nikdy nic. Chce to rozhodnout se a začít něco dělat!

      Vymazat
    4. Máni, Mia to vystihla za mne, určitě je něco, v čem jsi lepší než ostatní, něco, co tě baví, naplňuje, věřím tomu na 100%, jen na to přijít, nezoufej, jsi ještě pořád mladá a určitě na to přijdeš :).

      Vymazat
    5. Holky, máte obě pravdu a děkuju moc!

      Vymazat
    6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    7. Já na tom byla podobně jako Ty, Máni, s tím, že jsem nevěděla jakým směrem se hnout, jakou školu studovat, protože všichni v okolí studovali a mě prostě přišlo divné na výšku nejít, pořád jsme byla nespokojená jak s okolím, které mě do všeho tlačilo, tak i se sebou sama. Vždy mě bavily jazyky a cestování, tak jsem se nakonec rozhodla jazyky studovat, abych našim ukázala, že nejsem žádný blbec a nějaký titul přece dokážu udělat. Byla jsem ale pořád nespokojená, cítila jen tlak ze svého okolí a celkově negativní přístup ke všemu a všem. Nakonec jsem se ve 3.rozhodla, že školu přeruším a vyrazila jsem na zkušenost jako Au-pair - čehož opravdu nelituji! Začátky byly těžké, zvláště pro těžkého introverta jako jsem já, musela jsme sama se sebou dost bojovat, což přineslo nakonec i své ovoce a nyní se cítím víc odhodlanější, sebevědomější, nemám problém oslovit cizí lidi, sama se o sebe postarat, a jen díky téhle zkušenosti vím, co chci dále v životě dělat. Tím chci říct, že občas člověk potřebuje nějakou změnu, třeba jako já změnu svého okolí, které nepřináší žádnou podporu a inspiraci. Třeba je to řešení právě pro Tebe, rozhodně se nevzdávej a držím palce, štěstí přijde mnohdy dříve než očekáváme;-)
      Také bych chtěla poděkovat, Peti, za Tvá videa a všechny příspěvky na blogu, které vždy potěší a inspirují!

      Hezký den vám všem
      Verča

      Vymazat
  7. Super video, klidně můžeš zařadit víc takových.

    OdpovědětVymazat
  8. Peti, skvělé video, hodně pravdivé, se vším do puntíku souhlasím. Je hrozně důležité mít se rád, být se sebou spokojený, mnohdy překonat lenost. Můžu i sama za sebe říct, že pozitivní myšlení děla strašně moc. A taky nerýpat se v minulosti furt dokola, ale jít dál:-).

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Petro, video bylo fajn, je to příjemná změna a chvilkové odpočinutí si od oblečení a kosmetiky.:) Tvé rady jsou určitě rozumné a přínosné! Ještě musím skouknout video o dobré náladě, kterou se mi často nedaří udržet (zvlášť v podzimních plískanicích).
    Získat slušné sebevědomí se mi jeví jako celoživotní boj. Zvlášť, když je nízké sebevědomí dané už výchovou a třeba ponižováním v dětství. Přeji hodně zdaru všem podobně "postiženým"!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Peti,
    sice to tu s tématem moc nesedí ale mám otázku. Jak jsi spokojená s blackberry (novým)? Docela silně uvažuji o tom, že si ho koupím, ale nejsem si jistý jestli tam jdou takové ty základní aplikace (facebook, twitter, instagram,..) a vzhledem k tomu, že mám iPhone mám právě tu možnost všech aplikací. Bude video na nový telefon? Děkuju za odpověď :)
    Tom N

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Tome,
      na tom novém Q5 to všechno jde, ale něco blbě nebo hůř, nemám problém s facebookem nebo twittrem, ale trochu s Instagramem, funguje mi, ale není to ještě úplně vychytané a překrývají se tam některá tlačítka, takže třeba nevidíš, co s fotkou děláš, ale hodně lidí se na ten telefon ptá, tak já asi udělám nějakou recenzi a všechno to ukážu ;).

      Vymazat
  11. Souhlasím naprosto se vším. Sama jsem se potýkala s nízkým seběvědomím, respektive je to asi celoživotní proces. Velkou stopu na tom má právě rodina a okolí ve kterém dítě vyrůstá. Ale je důležité dokázat za vším udělat čáru, obklopovat se lidmi kteří myslí pozitivně a potlačovat negativní myšlení, stejně tak nedělat v životě něco, co za vás vybral někdo jiný protože se chce s vámi chlubit, ale dělat to v čem máte určitý potenciál být úspěšný! Příjde mi, že právě lidé, kteří to vše o čem jsi mluvila vyřešené nemají vůbec si chtějí hrát na to že jo a předstírají seběvědomí. Ve výsledku pak buď působí velmi komicky a nevěrohodně - tohle je vidět často v oblékání, kdy ti lidé se tak moc v tom co mají na sobě necítí, že vysílají signály ke všem dokola a nebo jsou arogantní. Jednu takovou arogantní paní mám ve svém okolí a upřímně se jí snažím vyhýbat jak jen to jde. Žije v představě, že má patent na chytrost a vše co řekne je zaručeně pravda, podle svých slov rozumí všemu:-))) Jen bych si tě dovolila doplnit, co ve videu nezaznělo (pokud ano tak se omlouvám, přeslechla jsem), že někteří lidé si můžou nést takovou újmu na své osobě, svém sebevědomí a vnímání sami sebe, že by měli vyhledat odbornou péči - psychologa a neměli se za to stydět. Umět si říct o pomoc je právě první krůček k získání seběvědomí. Vím to z vlastní zkušenosti. Jinak já se řídím heslem: nad nikým se nepovyšuj a před nikým se neponižuj:-) Hezký den všem, Lu

    OdpovědětVymazat
  12. Tohle je nejlepší video, co jsi natočila! (y)

    OdpovědětVymazat
  13. super video, k zamyšlení .. :)

    OdpovědětVymazat
  14. To je hodně dobrý nápad na to video o porozumnění v manželství apod. :) už se těším :D

    OdpovědětVymazat
  15. Je to je krásné video Peti :) Každý někdy potřebuje nakopnout - a já to potřebovala dnes - DĚKUJI :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Peti,
    jen Ti chci říct, že jsi v tomto videu opravdu nádherná!!! Ta pleť a ty oči! Jednoduchý make-up Ti opravdu sluší, jsi totiž přirozeně krásná.
    (a jaký máš na sobě BB krém?)

    Děkuji Ti za odpověď, Zuzka

    OdpovědětVymazat
  17. Hezké video. Souhlasím téměř se vším (hlavně s tím citátem na začátku).
    Výchova má na člověka určitě velký vliv. Já jsem taky nebyla vychovávána v "americkém" duchu "jsi hvězda, nejlepší, co může všechno", ale přesto jsem se dokázala postavit na vlastní nohy někdy během střední školy a smířila jsem se s tím, že jsem "jiná a divná" a jsem tak spokojená :) Takže je to asi i hodně o člověku každém zvlášť. Na někoho má výchova vliv větší, na někoho menší. I když nijak zvlášť mě samozřejmě neponižovali.
    Nad čím ale stále váhám, jestli s tím mám souhlasit je to, že si má jít člověk za svým cílem krůček po krůčku. Sama to tak realizuju a je to určitě způsob. Nedávno byla ale v Show Jana Krause herečka (nevim už jméno), která odešla do Ameriky a říkala, že se tam naučila jít si za svým přímo. Např. když chci pracovat v něaké velké firmě, tak se jít nabídnout rovnou tam a říct, jak moc tam chci být; a ne se k tomu jen pomalu prokousávat.. Tak se pořád nemůžu rozhodnout, jestli to fatk není lepší způsob. Asi by bylo nejlepší to zkombinovat - zvolit přímou cestu a až po případném odmítnutí se začít k vysněnému cíli prokousávat pomalu :)

    OdpovědětVymazat
  18. Zrovna taková nafoukaná pipina jako ty bude kázat o zdravém seběvedomí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Nafoukanou pipnu" cítím odjinud :D... A nejde tady o žádné kázání... takže nohy do teplíčka a v klidu ;)

      I.

      Vymazat
    2. A zrovna taková anonymní slepička (21:50) s malým sbevědomím to bude stupidně kometovat :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      Ani se nedivím, že se máš blbě ( páč clověk v pohodě by tohle nikdy nenapsal ) a dobře ti tak :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      Péti, moc pěkný video, zvedlo mi to náladu, díky, ahoj Káťa

      Vymazat
  19. Se vším souhlasím a musím se přiznat, že většinu věcí už jsem znala, protože se o tuhle tématiku hodně zajímám. Bohužel je ale rozdíl mít načteno a umět to na sebe aplikovat v praxi :-) Je pravda, že výchova a vůbec situace v rodině a pak i na základce dělá strašně moc.
    Jinak též znám blbce s nepatřičným sebevědomím.

    OdpovědětVymazat
  20. Díky moc ze tohle video :). Moc se ti povedlo! Já mám sebevědomí docela dobré, ale stejně nějaké věci pro mě byly přínosné :).

    OdpovědětVymazat
  21. Tímhle videem jsi mi dost pomohla, hlavně tou částí jak říkáš že některé holky nevyjdou ven bez toho aniž by jim někdo v nějaké anonymní internetové diskuzi neporadil.
    Já jsem to až do shlédnutí videa měla stejné, čekala jsem že mi ostatní holky pošlou kontakt na dobré pracovní místo, ale proč si jej nenajít sama, vím že když si jej najdu sama budu z něj mít mnohem větší radost a ještě větší radost budu mít z toho pokud to místo bude pro mě dobré. Moc děkuji za otevření očí a za větu, že by se měl člověk konečně postavit na vlastní nohy a né být pořád závislý na názoru ostatních.

    OdpovědětVymazat
  22. Bezva video:-) jinak co se tyče sebevědomí, tak si moc sebevědomá nepřijdu.. Záleží na situaci a dalších okolnostech,ale absolutne nejsem sebevědomá co se kluků tyče.. Za rok mi bude 20 a ja jeste jsem nemela zadnej poradnej opravdového vztah. Nevim moc v čem je můj problem, přátel mam dost jak mezi holkama tak i klukama a nemám problem s nima se normálně bavit.. Ale kdyz přijde na nakyho kluka, ktery se mi líbí, tak ja s tim proste nedokážu nic udělat :D a nebo z toho raději vycouvam protoze si začnu říkat veci jako: vždyť ja jsem jeste nikdy nemela přítele, bůhví co ode me očekává, úplne se ztrapnim atd... A tak se s tim klukem raději přestanu bavit nebo jen zůstaneme přátele. Navíc skoro všechny kamaradky zažívají vazne i nevazne vztahy uz bůhví odkolika a ja porad nic, to mi taky nepřidá na sebevědomí. Porad přemýšlím co jsem udělala špatně, ze ony uz mely několik vztahu a ja jeste zadny,..
    Video se mi líbilo a urcite mi svým způsobem taky trochu pomohlo;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Promiň, ale nemůžu nereagovat... Na tohle Ti řeknu jedno - buď svá a neřeš ostatní!!! ;) Já měla prvního origo kluka v 21 (ustála sem to s ním skoro rok :D ) , do té doby s jedním kámošem hra "má mě rád, nemá mě rád" :D Nj, máš dobrý, že se s klukama dokážeš bavit - já jsem takový rejpal, že mám chvílema problém nevtipkovat tak, aby si to nevysvětlili jako flirt... :D Ale hlavní je jedno - buď svá a přestaň řešit a podceňovat se. Tenhle strach Ti v ničem nepomůže. Ono něco na tom, že co vysíláme i přitahujeme, bude ;) Takže pokud vysíláš zmatené signály, že vlastně nevíš, co chceš a co nabízíš, tak to není dobře ;) Vše je to zas o sebevědomí - jsi se sebou spokojená? Dokážeš sama se sebou být v prázdné místnosti, nebo potřebuješ pořád někoho druhého na rozptýlení, na zabavení? Se sebou žijeme celý život - lidi do něj přicházejí, odcházejí, ale my si zůstanem. Ani přátelé nás nebudou pořád vodit za ručičku - jsou oporou, super, ale se sebou musíme umět žít. Mnohdy je to těžší - ustát svoje vlastní nedostatky, než nedostatky druhých. Přílišná sebekritika. Když to zvládneš - být se sebou spokojená, žít se sebou, ujasníš si co chceš od života, od partnera - snadné cíle, představy, bude líp ;) Už budeš přitahovat přesnější představu než jakousi imaginární neurčitou cosi. Taky jsem dřív couvala a nevím jak Ty, ale zpětně jsem si uvědomila, že to byl do jisté míry jen alibismus, abych si nenechala ublížit... Strach... A za další - NESROVNÁVEJ SE!!! :))) Neřeš kamarádky. Nikoho. TY jsi tady důležitá - ne ony. Jsi jedinečná, jsi jiná než ony. To že měly X vztahů neznamená, že byly kvalitní či šťastné. Pokud ano, tím líp. Přej jim to, raduj se s nimi, ale nesrovnávej se s nimi!!! Určitě máš v okolí i někoho, nějaký pár, co je spolu třeba přes 5 let a už si pořádně nemaj co říct, nebo si i lžou, ale nerozejdou se, protože se bojí, že by něco lepšího nenašli. Že si tak nějak vlastně vyhovují. Tolerují se. Tohle chceš? Já nevím jak Ty, ale já se nestydím za to, že jsem s klukama nespěchala - v okolí nebyl žádný ze kterého bych padla na zadek, nejsem ten typ "poďme na lov", a nehodlala jsem s někým chodit jen abych si vylepšila statistiku a měla o čem mluvit - nejsem povrchní. Ruku na srdce - kdybys chtěla, mohla bys, a doteď jsi mohla, mít kluků kolik bys chtěla - ale je to to co chceš? To, co DOOPRAVDY chceš? Statistika? Zářezy? A sme zase u sebevědomí a povrchní společnosti - snazší je být s někým - kýmkoliv a něco předstírat, než ukázat světu, že se sebou dokážeš být šťastná. Nevím co to je za móresy že když vyčnívá člověk z řady, je sám - je za tím nějaký háček, důvod. Nikdo nebere v potaz individualitu a inteligenci :D A ještě jedna věc. Vztah by měl být o vzájemném porozumění a podporování se. Takže se neboj, žes ještě neměla kluka a co si o Tobě pomyslí - pokud je co k čemu, pokud není blbec, pokud se mu líbíš a záleží mu na Tobě, tak je tohle naprostý detail. A pokud bude mít blbé kecy či chování tak za to asi tolik nestojí, což? ;)
      Takže hlavu vzhůru a neboj se být sama sebou! ;)
      Mia

      Vymazat
  23. Péťo, naprosto skvělé video!! Více takových, protože je to velmi užitečné téma. Uchopila jsi to bezvadně a doufám, že budeš v sérii videí tohoto typu pokračovat :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Péto, bezvadné a přínosné video, moc se Ti ho povedlo zpracovat. Fakt skvělééééé:-).

    OdpovědětVymazat
  25. Peti jste úžasná :-) Mám 30 a také jsem byla vychovávána v době, kdy bylo lepší nevyčnívat a moc nás nepodporovali. Sebevědomí jsem získávala spolu s rozumem :-) Takže na vysoké škole u obhajoby diplomové práce jsem na tom se sebevědomím byla už celkem dobře. Ale nejvíc sebevědomí jsem získala až v práci, ve škole totiž moc velká možnost sebeprezentace není. Nešlo to hned, až tak na popáté jsem byla schopna před svým vedením souvisle, bez červenání a hlavně rozumně mluvit. Jak se člověk chová, tak ho i lidé berou. Jak na vás uvidí slabinu, tak se jí hned chytnou a semelou. A na rodině a kamarádech záleží také moc. Mám "kamarádku" se kterou se teda už moc nestýkám, protože to je vysvačka energie a té stačilo, abych si oblíkla minisukni a hned jdu prý balit chlapy, žádné tobě to sluší atd. A já sem se přitom chtěla jen sama sobě a okolí líbit. Vadí ji, že mám svůj byt, i když na hypotéku, že jsem to v práci dotáhla daleko, i když nevidí, že se vracím domů někdy až večer, vidí jen peníze a na mém chlapovi také vidí pořád něco špatného :-( A přitom jí je 31, nemá chlapa a bydlí u rodičů, někdy je mi jí opravdu líto. Na takové lidi je lepší si dát bacha, všechno vidí černě a snaží se vás stáhnou dolů taky. Snažím se být pozitivní a hlavně, když nejde o život, tak jde opravdu o h...o !!!! Jana

    OdpovědětVymazat
  26. Souhlasím se vším od začátku do konce. Taky občas bojuji se svými vnitřními démony, někdy se daří dobře, někdy hůř, na druhou stranu si věřím a stojím si snad za všemi svými činy a slovy. A také mám kolem sebe arogantní lidi se sebevědomím, které by ani neměli mít. Je s nimi těžký boj, ale snažím s je přehlížet, nebrat je vážně. Mám spokojený vztah, skvělou rodinu, práci...a to jsou hodnoty nejdůležitější!... Více takových videí! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Úžasný :)))) poslouchala jsem Tě až do konce a dokážeš vyzařovat skvělým optimismem, ve všem máš pravdu <3

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj, tento vzkaz se netýká článku! Chtěla bych se jen zeptat, jestli by si neudělala video o YT (Jako o tom, jak tě napadlo točit videa, přes co upravuješ videa, jak dlouho ti trvalo se to naučit, jak tě napadlo, že budeš točit zrovna o kosmetice, módě ...) Prostě, že by si něco takového v tom videu řekla, protože si myslím, že by to určitě hodně z nás zajímalo! Díky

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Peti :) pekne video.. cetla jsi I. Tomana? Hodne veci (podobnych nebo jinak formulovanych) jsi rekla v clanku, ktere on pise ve sve knizce. Ta knizka mi ukazala cestu. Simca

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj Péťo, chci Ti řict, že tohle video je skvělé. Určitě se nemusíš do budoucna bát natáčet podobná videa, protože ty to umís opravu moc hezky odprezentovat a myslím, že je to pro hodně lidí užitečné a hodně lidem taková správná slova mohou pomoci. I já jsem se bohužel ve spoustě bodech viděla, ale snažím se na sobě pracovat. Mimochodem, už se také těším na video o manželství, které jsi zmiňovala. Jsem pro více takových videí, je to příjemné Tě poslouchat :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Peti, skvělé video, některé body jsi vážně vystihla. Chtěla bych se zeptat jestli by byla k sehnání paletka od Sleek Respect, i když vím, že je to stará kolekce, a kdy bude naskladněna tvářenka Flamingo. Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Peťo,jedním slovem "PARÁDNÍ" :-) video se Ti moc povedlo.....

    OdpovědětVymazat
  33. Super video, ve všem souhlasím!!

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj Peťul,

    video hezké... vyrůstala jsem za socialismu jako ty, ale moje rodiče mi rozhodně neříkali jdi s davem, prostě mi nechali, ať si dělám co chci... Už tak jsem stejně byla pro děcka ve škole divná, přestěhovali jsme se z Prahy za Prahu na vesnici a pražačka, jejíž otec je voják a maj doma ty koně je prostě divná děj se co děj. Takže jsem za svojí jinakost po celou dobu školní docházky trpěla, děcka uměj bejt hodně zlý... Toto vygradovalo v devítce, kdy už mi totálně nas... nechat se ustavičně obouchávat a urážet, tak jsem jednoho zlosynuse prostě prohodila skleněnýma dveřma... Děcka mi šikanovaly celou školní docházku a nikdo s tím nic nedělal, prostě "ta divná pražačka"...
    Je fakt, že na střední jsem měla klid, ale základka bylo vyloženě peklo na zemi... dodnes po x letech svý spolužáky nechci vidět a je mi úplně ukradený, jak se maj, natož abych se obtěžovala jít na sraz... prostě ten vztek je ve mně leta ukořeněnej a tu křivdu si stále pamatuju...

    No a k chození nenalíčená... to je diskutabilní téma... ať si každej chodí, jak se mu líbí, ale myslím si, že řasenka neuškodí nikomu a naopak pozdvihne, v práci to považuju za naprostou nutnost. Nenalíčená žena ve mně nevím proč evokuje takovou tu věčně záchodovou věčně ubrečenou chudinku...
    Já osobně se líčím velmi výrazně a prostě jinak nevylezu z baráku... minimálně řasenku (bez makeupu, stínů no problem), ale řasenku považuju za líčidlo, bez kterého prostě nejdu ani s košem, natož do práce... Nenalíčená si přijdu, že vypadám nemocně a nejsem to prostě já...

    No a k mýmu sevedědomí, toho si myslím mám dost, nemám problém oslovit hezkýho chlapa na ulici a pozvat ho na kafe =o) v práci řeknu v rámci slušného a vhodného chování cokoliv...
    A co se partnerství týče, pokud je problém, MUSÍ se řešit, nejlíp hned, vyříkat si to v klidu... U nás vztah už leta funguje: Je problém takovej a takovej, řešila bych ho tak a tak, co ty na to...? A nastává diskuse, klidná...
    Hádáme se jen kvůli autům :-D a úklidu (Proč jsou tvoje věci poházené a já je mám za tebe uklízet?)... takže prkotiny...

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj Peťo, moc zajímavé video, přiznám se, že spoustu věcí z toho taky dělám, o některých jsem už věděla a některé jsem si právě díky videu uvědomila :-) Tak to je asi základ, uvědomit si co dělám špatně a co se mám snažit zlepšit, viz například jak jsi mluvila a tom, že když se člověk soudí moc přísně a vyčítá si různý maličkosti a to šťourání se v minulosti. Já si dost často připomínám špatný věci, který bych bývala chtěla, aby dopadly jinak nebo se vůbec nestaly, pořád si to připomínám a nemůžu jakoby pořád pochopit proč, tak se k tomu pořád vracim abych to v sobě nějak vyřešila a trápim se tím...ale většinou jsou to stejně věci, které jsem až tak nemohla ovlivnit a stejně nemá cenu se tím už zabývat, protože život jde dál a je to pryč. Člověk by si měl asi víc připomínat ty hezký věci co se mu kdy staly, nebo se zaměřovat na to hezký co se děje právě teď nebo se těšit na to pěkný do budoucna. Ale stejně mě kolikrát přepadne blbá nálada a začnu se hrozně litovat. Kdyby tak šly ty myšlenky vypnout a nastavit jiný :-) Mohla bys tedy, Peti, ještě prosím poradit jak a čím zahnat ty negativní myšlenky a pocit, že nic nemá cenu...? Děkuju moc jestli si uděláš čas na mojí otázku :-) Ahoj Petra

    OdpovědětVymazat
  36. Veci, ktoré boli spomenuté poznám a pozná ich snáď každý,len na ne často zabúdame alebo ich možno potlačujeme, a preto je veľmi dôležité pripomínať ich stále ZNOVA a ZNOVA, takže aj keby malo video ďalších 20minút bolo by stále aktuálne a určite prínosné:)

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Peti :) hodně povedené a pravdivé video, hlavně ten citát je pravdivý. Ale mám zkušenosti s tím , že právě ti arogantní blbci mají v životě větší úspěch než ti, co mají nízké sebevědomí a hodně umí. A je to dost nespravedlivé.
    Nedavno jsem se dostala do křížku s jednou "kamarádkou". A ta mi tvrdila že já jsem sebevědomá a rozhlašovala všude o mě jaká jsem namyšlená, arogantní atd. a že jsem udělala určité věci (hnusné věci), které jsem neudělala. Už od mala mě všichni podcenovali, měla jsem hodně nízké sebevědomí a stále ještě mám.
    Myslím, že to, co dotyčná udělala svědčí o lidské závisti, potřebě intrikaření a být lepší než celý svět. A lidi jí věří... Vůbec to nechápu...
    Došla jsem k závěru, že lidi jsou svině, obzvláště ženy. A myslím, že v dnešní době je lepší věřit jen vlastní rodině, jinak se dřív nebo později spálíme.
    A ještě zpráva pro "nespokojené" anonymy. Sáhněte si do svědomí uvědomte si, že ta "namyšlená pipina" jste vy sami když máte potřebu nadávat ostatním...

    OdpovědětVymazat
  38. K tomu poslednímu, když třeba zakopnu, švihnu sebou a pěkně se rozplácnu na chodníku :D do něčeho žďuchnu, vrazim do někoho v obchodě, a že se to stává často :D bo jsem prostě nemehlo, ale co s tim nadělám, tak právě od nástupu na střední školu jsem se téhle "automatické myšlenky" zbavila a naopak si řeknu, "jsem jen člověk, ať si o mě myslí co chcou" a zasměju se tomu. Ono je taky možné, že to bylo ryze chlapeckým kolektivem a takové problémy jako co si kdo o mě pomyslí se fakt neřešily. Měla a stále mám problém mluvit před davem. Řekla bych, že mám i mírnou sociální fobii, mám problémy telefonovat, prostě mi příjde divné mluvit s někým, koho před sebou nevidím a jsem z toho zase vykolejená, ale snažím se s tím bojovat a i když jsou to pro mě krušné chvilky, tak na to pak stejně zapomenu. To jsem jednou v prvním ročníku stála před tabulí s referátem o knížce, vyklepaná, zadrhávala jsem se, nestíhala jsem dýchat, což teda sice stále přetrvává, ale lepší se to. No, štvalo mě, že na mě všichni koukají, nejsem zrovna ráda středem pozornosti. A ve čtvrtém ročníku při stejné situaci, kdy jsem byla vyklepaná, ale míň a šmejdila očíčkama po třídě, jsem si uvědomila, že mě naopak štve, že to nikoho nezajímá a všichni radši spí nebo čučí z okna :D prostě ironie.Od malička se potýkám s určitými zdravotními problémy a tak dost věcí beru z nadsázkou, peníze mě nezajímají, nejsem materiální člověk. Rodinu mám úžasnou, maminka je mou nejlepší kamarádkou, babička je skvělá, všechno bere s humorem. Opravdu je důležité si vážit sama sebe, až teprv pak si vás může vážit někdo jiný. Myslet pozitivně, ráno se podívat do zrcadla a najít si na sobě to pěkné, jakoukoliv drobnost - pihy, kůstky na nose, obočí, dlouhé řasy.. Nebát se bojovat!

    OdpovědětVymazat
  39. Super video, moc poučný!

    OdpovědětVymazat
  40. Petro, z tebe jednou bude skvělá maminka:) Marieta B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mozna v poristim zivote :) , ted v menopauze asi tezko :(

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!