Trhám, trháš, trháme... hladké nožky nedáme!

by - 25 listopadu

Krásný den všem,
Přiznám se vám, že po velkém úspěchu Mírova článku „Holit nebo neholit“, jsem se také rozhodla trochu přiživit na jeho slávě a napsat článek podobného zaměření. Víte, co mě „rozčiluje“, on si přijde jednou za čtvrt roku, napíše si článek, je vtipnej a sklidí ovoce, na kterém já se tady ty měsíce plahočím :D. Nechci ho podceňovat, ale tak trochu si myslím, že kdyby přispíval s mou frekvencí, taky by ho ten humor v každém článku přešel :D. Tím si tedy nechci stěžovat na frekvenci mého přispívání, ale na to, že v reálu bývám leckdy vtipnější, ale bohužel se mi to do článků nedaří takovým způsobem propašovat. Takže nečekejte ode mne nejen tolik technických detailů, ale taky vtipných vsuvek a nadsázky, přicházím prostě jen s nabídkou kvalitní recenze J.
 

 
 

Nevím, zda jste zaregistrovali jedno mé starší video, kde jsem se o celé problematice depilace a epilace rozhovořila, ale protože dnešní téma na něj v podstatě navazuje, můžete mrknout. Já jsem si ho zapla, abych zkontrolovala, zda tam ukazuji v dnešním článku zmiňovaný epilátor  a trochu jsem se musela zkritizovat, je strašně zvláštní, jak se člověk vyvíjí a musím na tomto místě zmínit, že mi přijde, že pozitivní energie, kterou se snažím čím dál víc a urputněji protlačit nejen do svého života, ale i do videí, je z nových videí cítit prostě víc. Mě by to snad vůbec nebavilo se poslouchat, kdybych ta videa natáčela pořád takhle, fakt vás obdivuju. Docela by mě zajímalo, jestli i vy pozorujete změnu. Jasně, někdy to není lehké a padne na mě depka, zvláště poslední dny a týdny byly hodně složité, pracovně náročné a tolik klacků naházených pod nohy, jsem už dlouho nemusela překračovat, ale přesto se snažím zachovat pozitivní přístup a nadhled. Daří se vám to také nebo někdy zvítězí vaše negativní já? J
Abych se ale přesunula k hlavnímu tématu článku, o kterém bych chtěla dnes hlavně mluvit -  a to epilaci. Úplně na začátek, jak všichni víte, mám hodně světlou pokožku a bohužel, tmavé a silné chloupky. Je to opravdu výborná kombinace, jelikož díky průhledné pokožce vám chloupky prosvítají přes kůži, ještě než stihnout vyrůst nad ni, vytváří moc hezké černé ťupky a vy vlastně pořád vypadáte jako špatně oškubané kuře. Tento problém mám hlavně kolem kotníků a na holeních. A řešení je v nedohlednu, možná by pomohl laser? Nevím, tato varianta se mi zdá časově i finančně náročná, navíc, hodně lidem pak chloupky stejně rostou. Ovšem, když si spočítám čas, který jsem za svůj život s trhacím strojkem na nohy strávila, pokouší se o mne mdloby. Jen si to vezměte, epiluji si nohy od 13 let, to znamená 20 let, většinou pravidelně za 7-10 dnů, v zimě někdy za 14, ale to vem čert. Jedna epilace mi trvá zhruba 30 minut (někdy po 20tce jsem začla trhat i chloupky na rukou). To máme, jeden rok má 52 týdnů, každý týden věnuji epilaci 30 minut, to je 1560 minut ročně. Za dvacet let je to pak 31 200 minut a celkově tedy 520 hodin. To znamená, že jsem za svůj poměrně krátký život strávila už skoro 22 dnů jen tím, abych nevypadala jako gorila. Trochu začínám závidět našim maminkám a babičkám, zarostlí chodili všichni a nikomu to nevadilo, no i když……já jsem raději holátko J, máloco vypadá hůř, než chlupy připlácnuté na holeni z vnitřní strany silonek, možná proto v poslední době stoupla propagace těch černých a neprůhledných?! Mám to, žádná stylistická inovace, je v tom jen lenost!
 
 
Asi si říkáte, proč to prostě nevezmu při jednom žiletkou, že je to rychlejší, to sice je, ale nám tlustochlupáčům to vydrží tak dva dny a pak musíme holit znova a těch spotřebovaných žiletek, navíc jsem nemehlo a vždycky se pořežu a jelikož nesnáším vidinu vlastní krve, je to pro mě činnost životu nebezpečná, protože posléze se kácím do mdlob.
Tak tedy za těch 20 let trhání jsem použila několik přístrojů k tomu určených. Ve 13 letech jsem začínala s mamčiným zbrusu novým Braunem, který tenkrát stál hříšné peníze, nutno ovšem dodat, že vydržel 10 let a epiloval by dál, kdyby se v něm nezničila nějaká malá součástka, která nejde samostatně dokoupit. Když jsem u toho, taky vás hrozně rozčiluje, když musíte díky nějaké blbině vyhazovat celý přístroj, protože se to prostě nevyplatí spravit? Dost mi tenhle přístup vadí, hlavně z ekologického hlediska, protože likvidace elektroniky je dost náročná. Ale holt jsme konzumní společnost a já sama mám blog o testování kosmetiky, takže pouze z osobního hlediska ekologického, se vlastně chovám neekologicky také, protože mám víc, než spotřebuju. Na druhou stranu, je tu nějaká mizivá šance, že díky tomu, že si mě přečtete, můžete se vyvarovat nevýhodné koupě a tak ušetřit nejen peníze, ale i tu přírodu J.
Upřímně, jak se mi holilo s prvním strojkem, si už příliš nepamatuji, v paměti mi utkvělo jen první holení, kdy jsem seděla na posteli v ložnici rodičů, mamka mi epilátor půjčila a já zajela do porostu na holeni a začala jsem brečet, v celém duchu proběhla celá procedůra a docela mi trvalo, než jsem se odhodlala to zkusit znova. A to říkala, že to zas tak nebolí!
Pak jsem měla ještě další dva epilátory, druhý z nich stále mám, ale bohužel mne už delší dobu zlobil, přeci jen nebyl zrovna nej, stál kolem 700 a trhal fakt docela brutálně. To víte, kupovala jsem ho ještě jako chudá studentka a tak jsem brala to nejlevnější. Ale co, účel splnil, jen v porovnání s mým novým strojkem, je ta bolest opravdu vyšší a taktéž o dost vyšší podráždění pokožky. Pro srovnání, je to značka Philips (ukazuji ve videu), ale typ už bohužel neznám, protože celé písmo je ošoupané, po těch letech. Sloužil ale dobře za ty peníze. Zlobit mi začal až někdy letos na podzim. V té době mi přišla nabídka vyzkoušet nový epilátor Braun Dual 7, kterou jsem odmítla, protože jsem si říkala, ještě to funguje a nebudu recenzovat něco, co vlastně nepotřebuju, když mám relativně funkční strojek doma. Po několika týdnech ovšem Philips úplně odpadl a já jsem začala přemýšlet, co si pořídím. A jak to tak bývá, když na něco usilovně myslíte, ono to k vám přijde (a to fakt nekecám, klidně vám udělám printscreen mailu), přišla mi nabídka od jiné agentury zastupující Braun, zda bych nechtěla ten epilátor vyzkoušet. Tentokrát jsem už byla méně radikální, protože jsem prostě strojek zrovna potřebovala a nabídka mi přišla vhod. Navíc jsem tohle téma na blogu již zmiňovala, takže jsem si říkala, že srovnání a moje zkušenost neuškodí.
Tak jaký tedy ten obojživelný zázrak je?
 
 
Líbí se mi, že má speciální nástavce pro různé druhy epilace, což žádný z mých předchozích strojků neměl – pro spoustu lidí to bude jistě užitečné. Osobně ovšem využívám v podstatě jen ten na holení nohou. Vyhlazující nástavec je sice fajn, ale stala se mi s ním taková malá příhoda :D…….tento nástavec byl totiž v balení nasazený na strojku a já, lenivá prostudovat si návod (taky nečtete návody?), jsem si nevšimla, že těch nástavců je tam víc a že teda nemusím holit jen tím vyhlazujícím. Ten totiž obsahuje na svém konci také žiletku, takže nohy oholíte dohladka skutečně jedním tahem – všechny chloupky pryč. Tohle je sice strašně praktické, pokud pospícháte, ale já chci ty potvory vyrvat z hnízda i s kořínky a pokud rotující pinzetky nějaký chloupek na poprvé nevezmou, tak je holt ořízne žiletka a rychleji zase dorostou. No a navíc ta věc s tou krví…..No takže jsem se rozhodla k operaci, se kterou mi zdárně pomáhal manžel. Žiletka totiž nešla vyndat, říkala jsem si, přece tam nemůže být napevno, každá žiletka se časem ztupí. Jenže, jak jsem zjistila později, ona tam fakt napevno je (já tu mrchu ven dostala, ale neobešlo se to bez násilností). Pokud chcete vyměnit žiletku, musíte vyměnit celý nástavec, který stojí cca 180Kč. No přátelé, tohle podle mě nedomysleli, kdo jako chce kvůli jedné žiletce měnit celý plastový nástavec strojku?! To se mi fakt nelíbí, body dolů. Když jsem ale přišla na to, že v balení je nástavec bez žiletky, jen na ty nohy, zajásala jsem. To je přesně to, co jsem potřebovala, trhá to fakt super. Jedním tahem určitě všechny chloupky nevezme, ale vezme jich víc, než můj starý strojek a teda, co kvituji velmi, zdaleka to tolik nebolí a hlavně, pokožka není tak dlouho a tolik podrážděná. Za to rozhodně palec nahoru! Co se týká epilace podpaží a intimních partií či třísel, bojím se to znovu zkusit, jednak mám silné chloupky, takže mi pak zarůstají a vytvoří pupínky a pak, četla jsem, že trhání v místech, kde jsou mízní uzliny a koncentrace potních žláz, není rozhodně ideální, právě z důvodů možného zanícení.
Jak to tedy celkově zhodnotit? Strojek sám o sobě je opravdu dobrý, určitě o dost lepší, než můj starý model, kvituji možnost suché i mokré epilace, nabíjení na stojánku, takže nemusíte nikde tahat šňůru jako dřív. Epilace je v podstatě úplně bezbolestná a nohy jsou po ní krásně hladké. Naopak mě neoslovil vyhlazující nástavec s žiletkou, který osobně klidně budu postrádat.

 
Holit můžete i po tmě, strojek má praktickou diodku, která simuluje denní světlo.
 

Cena cca kolem 3000,-
A docela by mě zajímalo, jestli máte také problémy s průsvitnými kořínky chloupků a máte na nohou neustále tečky, existuje vůbec něco, jak by se toho dalo zbavit? Trháte nebo holíte a zda přitom pociťujete bolest, případně jaký typ strojku používáte?
 
Recenzi a zkušenosti ostatních blogerek si můžete přečíst i zde.

 

You May Also Like

48 komentářů

  1. Nedávno jsem si Braun koupila, ale ruzovy. Je to to same, jenom je tam jeden nastavec a je super. Oproti tomu sadistovi co jsem mela predtim je ta bolest minimalni. A to, ze je urcen i na mokrou epilaci, to je parada :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě právě taky překvapilo, já jsem myslela, že to bolí vždycky stejně,ale tohle je fakt podstatně jemnější :).

      Vymazat
  2. Ahoj Péťo, já furt jedu na žiletky...ale zvažuju změnu, jen se mi moc nechce trpět, měla jsem starý Braun a to bylo sado maso, tak od tý zkušenosti prostě jen ta žiletka. Mám také silnější tmavší chloupky, takže tečky jsou tu tam. Ale co řeším více, když jsem ještě používala strojek tak když mi tak začly chloupky růst, hodně mi zarůstaly, měla jsem tam červené flíčky, no nic pěkněho, takže raději černé tečky, ty jsou vidět méně:-). No kvůli tomu zarůstání se mi to těch strojků nechce, no. Nohy jsem drbala i lufou nebo jak se to jmenuje a stejně zarůstaly, ach jo...na to asi nic není neb víš o něčem jak to řešíš?
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně bohužel chloupky také zarůstají :( a nic moc se s tím neudělá, co dělám já, že k epilaci mám po ruce špendlík a vždycky je vytahuju, no.....

      Vymazat
    2. Dobrý tip:-), díkec hezký den

      Vymazat
  3. Mám ten samý epilátor jako ty, ale po něm mi začnou chloupky zarůstat a vypadá to fakt děsně, takže to vezmu vždycky radši obyčejnou žiletkou...

    OdpovědětVymazat
  4. Umíš psát hezky ale mě právě tyhle články, které jsou děsně dlouhe, pár fotek, žádný odstavec nebaví číst :D
    Jinak taky mám Brauna ale podstatně levnějšího a je fajn, žiletkou jsem si nohy neholila ani nepamatuju :) "tečky" mívám sem tam na lýtkách a někdy mi i chloupek zaroste:-/

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Peti, aj ja som dlho mala problem so zarastajucimi chlpkami a naslednymi pupacikmi a mne na to zabera Sudocream :) odporucam skusit. Ak nemusim radsej holim ako epilujem- depilujem, ale prezit sa to da.
    Percy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Percy, děkuju moc za tip, vyzkouším :)

      Vymazat
    2. ahoj, zajímalo by mě, jestli si tento krém zkoušela a zabral ti? :))

      Vymazat
  6. Je, ten mám a je úplně skvělej. Šárka

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Peťo, já teda holím. Epilovat jsem zkoušela jednou, ještě na učňáku. Říla jsem u toho jak kůň, nohy jsem měla pak jak v jednom ohni a pupínky snad týden, takže jsem si řekla, že už nikdy. Myslím,že dnešní epilátory už jsou mnohem kvalitnější, ale stále mám v mysli tu ukrutnou bolest a jsem srab a prostě mě to ani nenapadne zkusit. Ty, co to zvládnou, jsou vážně odvážné a drží se hesla, za krásu se musí trpět. Já trpím už jen u obočí, pač ho mám jak Brežněv, takže taky docela maso ty tvrďáky vyškubat. Hezký článek a neboj, ty jsi lepší, ale Míru musíme chválit (chlapi to mají rádi ) :-)) Maruška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, díky moc :D! No já mám právě také docela silné chloupky, takže ej to nepříjemné :(.....

      Vymazat
  8. Tak, ja som sa rozhodla si nejaký epilátor kúpiť, keďže doteraz používam len obyčajné žiletky, takže možno siahnem aj po tomto Braune. Páči sa mi hlavne tá "skoro" bezbolestnosť, no uvidím. Inak ja som tento blog objavila nedávno, a musím povedať, že sa neviem od neho odtrhnúť. Sledujem každý deň, či niečo nové pribudlo, a hlavne som sledovala aj staršie videá a rozdiel je skutočne viditeľný, ak to porovnám s novšími videami.Skutočne ten pozitívny prístup, tá rozžiarená tvár, úsmev od ucha k uchu, to je strašne nákazlivé. Veľmi pekne ďakujem za tento blog. Úžasnýýýý...nič lepšie som doteraz nenašla...Ja Ti prajem Peťka strašne veľa energie do ďalšej práce, do testovania kozmetiky a pridávaní recenzií a rozdávani tej pozitívnej energie a gratulujem k blogerke roku. Skutočne zaslúžene. Obdiv, obdiv a ešte raz obdiv. Nech sa Ti darí aj naďalej a teším sa na každý Tvoj nový príspevok.

    OdpovědětVymazat
  9. Na epilátor nemám koule, holím žiletkou. Byla jsem na laseru, natěšená, že se holit nebudu muset, ale začlo to zase růst.:( Takže všechna ta bolest, čas i peníze přišly vniveč. Byla jsem docela dost naštvaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hm, to jsem slyšela už hodněkrát, že to pak stejně roste .(......takže taky na nic

      Vymazat
  10. ahoj Petro. Já používám Silk épil od Brauna. Škubu 1x za 7 dní( snažím se:-) Mám také průhlednou pleť a černé tečky řeším neustále. Asi to jinak nejde. Bolest jsem ze začátku řešila jedním panákem...:-) Ale jak léta pokročila, na bolest jsem si zvykla. Nejhorší jsou pro mne kolena. Holím jenom nohy a trvá mi to hodinu. Tak škubání zdar!
    Pavla H.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Peti co si myslis o cukrove (brazilske) epilaci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no já to tou pastou zkoušela,ale moc mi to nešlo........

      Vymazat
  12. Co se "gorilovatosti" týče, jsem na tom asi stejně. I podobně škubátor používám. Ten čas tím strávený mě docela děsí :-D
    (I když lepší než čekat....nesnáším čekání... když se mě někdo zeptá: "Co jsi dělala na gymplu?" "Čekala jsem na autobus" (fakt mám pocit, že jsem většinu času strávila na zastávce MHD :-D - takže škubání je alespoň efektivně strávenej čas).
    Taky mám nějakej stoletej Braun a taky už pomalu dosluhuje....tak uvidím, třeba se rozhodnu pro tento.
    A taky by mě zajímalo, pro koho jsou ty reklamy: "Holila sis nohy dnes? Před sedmi týdny?"
    Já si epilovat (natož holit) nohy před sedmi týdny, tak dotyčnej mladík sedí na podlaze, protože na gauči by bylo místo jen pro mě a můj porost. Tutovka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně, maximálně týden a pak už jsem zase jako gorila, děsný :D....ale je fakt, že holky s blond chloupky to mají o poznání jednodušší.

      Vymazat
    2. Ahoj, taky trhám. A i přesto, že já mám chloupky světlejší, tak se mi černý tečky dělají. Asi se s tím nic nedá dělat, jsem ráda, že v tom nejsem sama :))

      Vymazat
  13. Ahoj Péťo krásná recenze. Také už delší dobu přemýšlím, že si pořídím nějaký epilátor. Takže tahle recenze mi opravdu bodla a určitě si přečtu i od dalších blogerek :). Jen bych chtěla ještě dodat, že ta diodka sice poslouží i v noci.. ale hlavně je to proto, že pod tímhle zářením se dá vidět i chloupky a nedokonalosti které jen tak na normálním světle nevidíš :). Mám totiž tohle světýlko na pinzetě :)). Aby bylo holení dokonalejší :)). Přeji hezký večer a jdu pokračovat v brouzdání po Tvém blogu jako každý večer :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. á, tak až taková je to inovace to světýlko :D, díky a taky krásný večer!

      Vymazat
  14. Teda já nevím jak ostatní, ale já jsem se dneska opravdu nasmála :D gorila a připláclý chlupy na silonkách mě dostaly :) takže myslím, že vtip ti rozhodně nechybí ;) jinak když jsme tu tak většina žen, mám pro vás takovou zajímavost a zajímalo by mě, jestli jste se s tím už někdy setkaly. Já mám totiž na pravé noze chloupky tmavé a na levé úplně světloučké. Přijde mi to divný, tak proto to tu zmiňuju, protože by mě zajímalo jestli to tak má ještě někdo jiný, i když o tom dost pochybuju :D
    Péťo další super článek ;)
    Hezký večer všem Tereza :)

    OdpovědětVymazat
  15. Jen to vidím a bolí mě to,raději zůstanu u žiletky :))

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Peti, úžasný článek - jsem ráda, že v tom nejsem sama :) taky trhám chloupky na nahách a u sebe mám špendlík a pitvám co zarostllo! Jinak já chodím na IPL depilaci na třísla a podpaží - není to 100% ale po pár ošetřeních jich mám třetinu a jsou slaboučké - jupí! Nikdy nejdou odstranit všechny, ale po cca 5-10 návštěvách se doba kdy tam musíš prodlouží na cca půl roku a pak jen tak 1-3x měsíčně přejedeš žiletkou, která vydrží měsíce. Naprostá spokojenost, jen se musí najít ten správný přístroj co má výsledky místo slibů :D Na nohy jsem si IPL dala taky cca 3x a chloupky jsou jemnější a je jich míň. Já mohu jen doporučit. Jo a trhače mám už asi osm let a stále trhá jako divej - snad vydrží.
    Krásný večer :)

    OdpovědětVymazat
  17. Jo a jestli se holit,no samozřejmě,nežijeme v době našich babiček :) jak si sama zmínila :D Chlupy nalepený na holeni jsou odpudivé a co teprve upocená zarostlá podpaží....fuj
    No nic,udelam si čaj,zavrtam se do peřin ...dobrou :)

    OdpovědětVymazat
  18. Já mám holící strojek od Panasonicu ES2067, už starší kousek, ale zatím teda funguje pořád v pohodě. Je jak na mokré tak i suché holení, měl k sobě 3 velikosti epilátrů a jeden klasický depilační nástavec na holení, bohužel využívám jen ten, ale je to bezbolestné a s výsledkem jsem spokojená. Používám jej na ruce/nohy, na dovolených se dá v nouzi použít i na podpaží, když nechci do kufru balit pěnu/gel a klasickou žiletku. Epilátory nepoužívám z toho důvodu, že to jednak bolí a nač si to znepříjemňovat a druhak, protože ten depilator toho udělá v mém případě víc - prostě se mi epilátorem chloupky zpřetrhají uprostřed místo aby je to vytrhalo celé a co jsem se dočetla, tak to může být jak typem chloupků tak i samotným strojkem, ale nikde si to ověřovat nechci a nebudu :D

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Peti, když je řeč o chloupkách, nevíš čím by se dalo účinně odstranit, takové to jemné chmýří na tvářích?

    OdpovědětVymazat
  20. ja mám nejaký Philips za 30€, fičí už dva roky bez problémov a som spokojná. Ono epilátory sú fakt vec na xy rokov, pamätám si, že som si od tety ako decko požičiavala ešte Epilady (odporúčam vygoogliť, kto nevie, ako to vypadalo). Potom som používala jej Braun, ktorý má presne 9 rokov a nič mu nie je! a veru rozdiel v bolesti nevidím, resp. len ten, že keď sa na epiláciu vykašlem a mesiac nechávam rásť porast, potom je to iná brutalita! pokiaľ epilujem pravidelne, ani to nevnímam.

    OdpovědětVymazat
  21. No, já mám doma epilátor od Philipsu, Satin Massage. Zezačátku byl fajn, ale postpem mi chloupky začaly hrozně zarůstat :( Ale osvědčilo se mi epilovat a mezi další epilací holit pánskou Gillette, protože ty chloupky dorůstají (spíše zarůstají) na etapy. Ale poslední dobou jen holím, to je hotovo během minutky. Mně ta epilaci trvá hrozně dlouho.

    OdpovědětVymazat
  22. Já už mám asi 8 let strojek Braun, stál mě tehdy kolem 800,- Kč, takže to taky nebude ten nejlepší model. Na dlouhou dobu jsem ho odložila právě kvůli bolesti a kvůli toho, že mi zarůstaly chloupky. Nicméně před půl rokem jsem se rozhodla mu dát znovu šanci, jelikož mě už vážně rozčilovalo strniště po jednom dni (sice mám chloupky světlé takže vidět to nebylo, ale ten dotyk jsem nesnášela). Nejdřív jsem zkusila nohy a pak i podpaží, to teda řádně bolelo ale stačilo to absolvovat asi 5x a bolest takřka zmizela, stejně jako problém se zarůstáním. Ten pocit, že jsou ty potvory vyrvané a nebudou tam už druhý den znovu, je prostě k nezaplacení. Jediné, co mi vadí je, že strojek má jednom 20 pinzet, takže je třeba nohy přejet opravdu vícekrát a taky dělá celkem randál, jak vrčí.

    OdpovědětVymazat
  23. epilátor mám také od Braunu a to už mnoho let, ale pravidelně ho moc nepoužívám, raději dávám přednost voskovým páskům, protože vezmou na "jednu bolest" velkou plochu chloupků :-) problémem je ale podrážděná kůže a z nedávné doby mám docela šílenou historku o jednom zarostlém chloupku, který mě přivedl až k lékaři, protože mi zapříčinil zhnisanou nohu, silný zánět (kdo je zvědavý a má silný žaludek, může si přečíst u mě na blogu v aktuálním článku z 16.11.) a ani ted to není o.k. ,pořád to není zahojené. Mám taky průhlednou kůži, tmavé vlasy a navíc hormonální bordel, takže chloupky jsou mé prokletí, ale po té hrozné příhodě si asi dám chvíli holící pauzu.

    OdpovědětVymazat
  24. Cítím s Tebou, je to strašně nefér :-)). Mám s chloupky úplně stejný problém. Moje nohy vypadají hladce jen tehdy, když je zrovna opakovaně vezmu novou žiletkou. Ale hned druhý den začnou chloupky prosvítat, i když na dotek jsou nohy ještě den hladké. Navíc mám na nohách místy lupénku. Takže žiletka je pro mě nešťastné řešení. Já dlouhá léta depilovala strojkem, který stále ještě mám a stále funkční (koupen v roce 1996!), ale po depilaci strojkem mi vždycky chloupky zarůstají, zejména na bércích. Chodit na depilaci voskem nebo cukrovou pastou je finančně docela náročné, ale mě se to osvědčilo nejlépe. Koupila jsem si za pár korun sadu na domácí použití a jsem s tím spokojená. Jedno balení vosku mám na celé nohy na dvakrát a stojí mě 40Kč, k tomu pár papírků. Balení cukrové pasty je taky za pár kaček nebo se dá udělat doma, ale pravda je, že na její použití moc šikovná nejsem, takže s ní spíš výjimečně.

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Petí, moje pleť je bledá a chloupky tmavé, takže jsem se potýkala se stejným problémem jako ty. Z depilačního strojku mi ale chloupky zarůstaly a z holení dorůstaly příliš rychle. Žiji v zahraničí a na zdejším slevovém portálu jsem si vyhlídla trvalou depilaci laserem, byla jsem na 5 sezeních a jsem nadšená! Samozřejmě sem tam nějaký chloupek mi vyroste, ale je světlý a tenký, takže není ani vidět. Kamarádka byla na 12 sezeních a každý rok chodí na jedno na udržení a holit se nemusí vůbec. Ale čím víc sezení, tím víc penízků to stojí, to je jasný... Já mám zkušenost s těmito přístroji: Candela GentleLase and GentleYag lasers..... Veronika

    OdpovědětVymazat
  26. Pamatuji si, když jsem si v 15 letech strašně moc přála elektrický strojek na holení. Pak jsem ho zkusila, a málem mi bolestí z vytrhávání upadla noha :D ...a nikdy víc nic podobného nevezmu do ruky, i kdyby to slibovalo sebevětší jemnost :D asi jsem "cíťa".

    OdpovědětVymazat
  27. Já mám jakýsi prehistorický Braun, před tuším 10ti lety koupený nový od kamarádky, která to vzdala, že jí to moc bolí. Já tedy zatla zuby a za ty léta jsem si zvykla. Problém se zarůstáním chloupků se dá trošku vyřešit tím, že před epilací vlezete do sprchy a uděláte důkladný peeling. Za prvé po horké sprše to škubání tak nebolí a za druhé po peelingu jdou chloupky krásně odstranit a nezarůstají tolik. A pak použít alkoholovou vodu po holení - já kradu manželovi:-) Žádné dámské balzámy mi nikdy nevyhovovaly, je třeba lehké desinfekce a pak opět, boláčky se tolik nedělají.
    Po proceduře a manželově vodě po holení natřu nožky čímkoliv vyživujícím, ale milovala jsem Olej po depilaci od ATOK, je tedy hříšně drahý, ale nádherně voní a udělá tak úžasně sametovou pokožku, že se to nedá popsat, nikdy s ničím jiným jsem takové pokožky nedosáhla.

    OdpovědětVymazat
  28. Holky, tu gorilovatost vám opravdu nezávidím, jsem přírodní blondýna, takže kromě intimních partií jsem blonďatá úplně všude :D V létě si holím nohy tak jednou za 10 dní, v zimě tak jednou za 2-3 týdny :D Horší je to, že mám blonďaté i řasy a obočí a to není zrovna výhra :( Stále si dokreslovat obočí, protože bez něj vypadám jak nemocná. Raději bych si škubala ruce i nohy, ale měla stále krásné obočí, než tohle. Jinak Peti, dostala jsem se na tvůj blog úplně náhodou asi před měsícem a od té doby každý den projíždím, dívám se na videa a musím tě opravdu moc pochválit. Jsi krásná ženská, máš v sobě jiskru, moc se mi líbí tvá videa a ráda si přečtu i články :) Zrovna nedávno jsem projížděla stará videa a musím říct, že vypadáš čím dál krásněji a rozhodně jde z videí poznat, že s energií pracuješ :) Jsi neustále usměvavá, drobné přeřeky, ušpinění se od linek aj. je hrozně roztomilé, příjemná změna od všech ,,dokonalých" blogerek :) Moc ti fandím, jen tak dále.

    OdpovědětVymazat
  29. mam ten stejný problém, chloupky mi jdou vidět a to ještě nejsou ani venku, při holení na stehnech navíc ještě oteču :D na to jsem začala používat kokosák a super :)
    mam jeden dotaz, když se holíš tak dlouho, nezdá se ti, že jsou ty chloupky slabší nebo jich je míň?

    OdpovědětVymazat
  30. No hele, náhodou zrovna v tomto článku jsi byla vtipná velmi, Míra na Tebe musí být pyšný. ;-) "Přicházím s nabídkou kvalitní recenze" :-D A to jsem ji původně ani neměla v plánu číst, jelikož zrovna tohle téma mě až tak neoslovuje.

    Samozřejmě holím, ale chloupky mám naštěstí jemné a nijak příliš tmavé (a to nejsem blondýna), takže si vystačím s žiletkou. Jó, epilátor jsem kdysi taky používala, nějakou dobu mi vyhovoval, byla jsem nadšená, že nohy vydrží hladké dlouho, ale pak mi začínaly po tomto způsobu holení chloupky zarůstat a pěkně to bolelo, tak jsem na epilátor zanevřela a už se k němu nevrátila.

    A Tvoji pozitivní energii z videí vnímám, vždycky mi zvedneš náladu, za což děkuji. :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Skvělá recenze Péťo :)
    Co se týče mě, používám žiletku ... a taky mám silné a černé chloupky, sotva si oholím podpaží, za dva dny ani možná ne, tam mám zase strniště ..:/ A to ani nemluvím o intimních partiích, navíc tam mám dost velkou plochu ochlupení, že ty kolem musím trhat, aby se ještě více nerozrostly, kdybych si je holila ... nohy teď v zimě holím tak jednou za týden, jelikož nosím výhradně kalhoty. S těmi intimními partiemi mě to ale dost trápí, ale už s tím asi nic moc nenadělám. Navíc mi rostou chloupky i pod pupíkem a na poprsí a některé jsou černé.. V tomhle mám asi víc mužských hormonů či co..:/

    OdpovědětVymazat
  32. já jsem šílená citlivka, co se trhání chloupků týče, takže stále jen holím (ale leze mi to šíleně na nervy, co si budeme povídat). jednou jsem absolvovala depilaci a bylo to snad to nejhorší, co jsem v životě zažila, beze srandy! :D proto mám teď i značný odstup k epilátorům, ale když na ně stále někdo pěje ódy a říká, jak to nebolí, tak mi to stále leží v hlavě. není to natolik levná záležitost, abych si ho koupila a pak ho nechala ležet ve skříni, protože ho nebudu používat. no... budu ještě přemýšlet.

    OdpovědětVymazat
  33. Taky se občas musím nutit abych ho vytáhla, ale nakonec jsem vždycky ráda. Přece jen pak ty chloupky nemusím delší dobu řešit a taky to vypadá mnohem lépe než když je jen oholím. Teď jsem našla http://www.vzdy.cz/magazin-vzdy/krasa/vyhody-a-nevyhody-trvale-bezbolestne-epilace-zbavte-se-na-dlouho-nezadoucich-chloupku ale nemám s touhle konkrétní značkou zkušenosti, takže to nemůžu osobně potvrdit

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj Peti, zajímalo by mě, jak si depiluješ obličej... (co všechno používáš, jak potom zklidňuješ pleť atd.)
    Nechceš na to také napsat článek popřípadě natočit video? :)))

    OdpovědětVymazat
  35. I přes svůj pozitivní vztah k cukrové pastě bych se na brazilskou epilaci asi jít neodvážila :) Nad epilátorem naopak docela přemýšlím, holení žiletkou dlouho trvá a naopak moc dlouho nevydrží. Chtěla bych se zeptat, jestli jste někdo nezkoušel epilaci laserem a jak jste byli spokojeni? A kolik tím ušetříte času?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!