FOTD - líčení s Avon Luxe řadou

by - 25 února

Krásný den vám všem,

dnes mám pro vás líčení, na které jsem se hodně těšila. Jak asi víte, katalogovou kosmetiku nemám příliš v oblibě, obecně mi na ní vadí nejvíce způsob prodeje, kdy vám to často prodejkyně vnucují a ani kvalita mi nepřipadá nějak ohromující. Nechávám si ale mysl otevřenou a po tom, co mne vloni moc mile překvapily makeupy od Avonu a řasenka Super shock, jsem se rozhodla vyzkoušet další produkty. Luxusní řada Luxe mne zaujala nejen tím, že by měla být kvalitnější, ale také krásnými obaly. Jak tedy nakonec dopadla v reálu, stojí za to?!



Na oči jsem použila paletku očních stínů Luxe Luxurious nudes, což by dle mých informací měla být limitované edice.
Paletka vypadá na pohled opravdu krásně, růžově zlatý odstín obalu se mi moc líbí. Balení má uvnitř relativně velké zrcátko a je hezky uspořádáno. Místo bezcenného pěnového aplikátoru bych však uvítala ještě jednu barvu stínu. I když balení vypadá na první pohled luxusně, pořád se jedná o plast, takže zase neočekávejte žádný převratný zázrak.
Stíny samy o sobě jsou vyvedeny v opravdu pěkných a skvěle použitelných odstínech, ať už na denní nebo večerní líčení. Paletka obsahuje dva zcela matné odstíny tmavě šedou a hnědou, jeden béžovožlutý stín s opravdu velmi jemným shimmerem a dva odstíny s jemnými třpytkami, světlounce růžovou a středně hnědou. Barvy se mezi sebou skvěle kombinují, přesně takové odstíny mám nejraději.
Co mě trochu mrzí je však konzistence stínů, jsou poměrně dost suché a docela práší a tím pádem jdou mnohem hůře rozmazat do ztracena. Bohužel ani pigmentace není zase tak úplně luxusní, jak paletka slibuje. Spíše bych řekla, že je průměrná. Pro představu, kvalitou mi stíny hodně připomínají klasickou drogerkovou třídu, líčit se s nimi dá v klidu, ale rozhodně to není luxusní zážitek ☺.
Paletku bych doporučila pro někoho, kdo třeba s líčením začíná, protože je poměrně variabilní, kvalitou stínů se však jedná o průměr.



Dalším produktem, který jsem vyzkoušela z řady Luxe, je kompaktní pudr v odstínu Fair silk.
Pudr má v podstatě stejné balení jako paletka očních stínů, jen je v klasickém zlatém odstínu.
Jak jsem již několikrát zmiňovala, na pudry nejsem příliš vybíravá. Nepoužívám jich totiž moc, přepudrovávám opravdu jen jemně a nevyhledávám ani větší krytí nebo matující efekt. Díky tomu, že mám suchou plet, není totiž třeba na mou pleť zbytečně nanášet další vrstvy, makeup mi drží dobře i bez pudru.
Tento pudr je však velmi jemně mletý, příjemný na pleti a vytváří moc hezký sametový finiš. Pokud potřebujete navíc trochu extra krytí, i tohle vám pudr umožní. Jeho krytí je lehčí. Ani mi nepřipadá, že by vysušoval, což beru jako plus. V balení byla obsažena i houbička na nanášení, což však nepreferuji, takže jsem ji vyhodila.




 Dalšími dvěma produkty Luxe, o kterých bych se chtěla zmínit, jsou řasenka z limitované edice a oční linky.
Řasenka Volume extravagance má na pohled opět pěkný obal vyvedený v růžově zlatém odstínu. Dokonce i kartáček řasenky, ačkoliv je s klasickými štětinami, přičemž já mám v oblibě spíše silikonové kartáčky, se zdál být na první pohled slibný.
Řasenka je uhlově černá a co se jí musí nechat, opravdu dobře obalí každou řasu, aniž by nějak výrazně slepovala. Moje řasy jsou na to dost citlivé, protože rostou křížem přes sebe nahoře i dole a ještě úplně rovně, ale tato řasenka je docela dobře oddělí a zvýrazní. Dodá spíše objem, než že by prodlužovala, ale výhodou je, že ji můžete i navrstvit.
Konzistence řasenky je krémová, na můj vkus je více mokrá, než bych si přála, mám raději hutnější a sušší řasenky, které udrží mě řasy natočené, ale přesto mi na běžné líčení docela vyhovuje. Zůstává však déle mokrá, takže si dejte pozor na obtiskování, výhodou ale je, že řasy po ní zůstávají pružné.
Pokud máte rádi přirozenější řasy a chcete je spíše zahustit, než prodloužit, tak by se řasenka dala doporučit, i když i zde bych ji zařadila do kolonky průměr.



Posledním produktem jsou tekuté linky v černém odstínu Black luxury. Co se týče obalu, je to úplná klasika, plast, nic co mě nějak překvapilo, nadchlo nebo pohoršilo. Co ale považuji za zbytečné je až příliš dlouhá úchytka víčka, které odšroubujete. Hrot je měkký, takže se s ním pracuje dobře.
I barva je výrazně černá a schne matně, což se mi líbí.
Bohužel však linky moc dlouho nevydrží a dost se mi rozmazávají, hlavně ve vnitřním koutku.
Celkový verdikt za mě tedy spíše ne, myslím, že v drogerii seženete o dost lepší, například Dip liner od Dermacolu,  který je intenzivnější a vydrží všechno.

 
Celé líčení jsem doplnila matným lip creamem Sleek Matte me v odstínu Birthday suit, který je mým oblíbencem. Celou recenzi a swatche si můžete prohlédnout v tomto videu. Za mě jsou tyto matné lip creamy superdržáky. Mám všechny odstíny a když si chci být jistá, že je budu mít na rtech celý den a ne na zubech, vždy po nich sáhnu. Samozřejmě, jsou ultramatné, takže počítejte s ním, že vysušují a nejsou úplně komfortní, ale za ten efekt a výdrž to stojí. Také jste se na Instagramu divili, že na vás odstín vypadá jinak. Myslím, že už jsem to zmiňovala mnohokrát, ale je třeba si uvědomit, že nude odstíny vypadají na každém úplně jinak a pro každého je nude rtěnka zcela jiný odstín. Záleží totiž nejen na barvě vaší pleti, ale také na pigmentaci vašich vlastních rtů. Já mám rty světlounce růžové a jsem hodně bledá = vše na mně vypadá světlejší a pigmentovanější. Kdo má rty tmavší, i rtěnky na něm budou vypadat mnohem tmavší!
 
 

 
To je tedy pro dnešek vše, na fotkách celého obličeje mám ještě nalepeny velmi přirozené umělé řasy, aby vás to nemátlo. Řasy se zatím nedají koupit, jsou z mé chystané edice.
 
Celkově tedy z výrobků, které jsem z Avon Luxe řady vyzkoušela, nejsem ani nadšená, ani zklamaná. Za mě se jedná o průměr a kvalita rozhodně luxusní kosmetice neodpovídá, spíše je to takový drogerkový průměr. Určitě mi dejte vědět, pokud něco z této řady máte, jaký máte na výrobky názor.
 

You May Also Like

57 komentářů

  1. Moc pěkný článek!! Já osobně teda mám kosmetiky Avon spoustu,odvádí dobrou službu,nemohu si vynachválit!!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne líčenie! :) Ja mám od Avonu tiež nejakého toho favorita :)
    www.lucciebauer.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Peťulko, líčení krásné, ale dnes nějaké moc smutné oči, a musím říct, že i přesto, že nejsem příznivcem umělých řas, tak tyto tvé vypadají naprosto přirozeně, jsou pěkné, ty bych si i pořídila, líbí se mi.

    OdpovědětVymazat
  4. Řasenku Super shock jsem měla taky a bylo to pro mě příjemné překvapení. Sleek Matte me vypadá fakt dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  5. no veď presne o tom je celý MLM predaj. každá takáto firma ponúka - či skôr prostredníctvom svojich dotieravých agentov vnucuje - úplne priemerné produkty vyrobené z tých najlacnejších surovín - avšak za ceny, ktoré zodpovedajú luxusným a kvalitným produktom. používa pri tom všetky možné metódy manipulácie, v prvom rade klamstvo, že predajcovia takejto siete sa stanú "podnikateľmi" - lenže to by museli mať vplyv na kvalitu aj cenu, a to ani náhodou nemajú. sú teda len podradnou pracovnou silou, ktorá s vidinou nedosiahnuteľného úspechu robí firme propagáciu prakticky zadarmo, ba aj za vlastné peniaze - pretože drvivá väčšina takto podvodne naverbovaných predajcov ostane v strate. nikdy to však nepriznajú, lebo firma - často s metódami na úrovni sekty - ich doktrinovala v zmysle, že keď sa im nedarí, je to len a len ich vlastná chyba. a to je to najväčšie klamstvo - pretože produkty týchto firiem jednoducho nie sú za neúmerne nadsadené ceny predajné, a ony to dobre vedia. preto ich vnútia svojim akože "predajcom", ktorí nakúpia celé kufre nepotrebného tovaru v domnienke, že ho kupujú za "polovičnú cenu" - pričom v skutočnosti táto cena je už konečná a práve oni, predajcovia, sú aj konečnou cieľovou zákazníckou skupinou MLM firiem. tie totiž veľmi dobre vedia, že ich tovar je v marketingovej sieti prakticky nepredajný - pretože z hľadiska ceny aj kvality je neschopný konkurencie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já s tebou zcela souhlasím, MLM prostě nemám ráda

      Vymazat
    2. Přesně. Mně třeba tolik nevadí Avon nebo Oriflame, protože co jsem se zatím setkala s prodejkyněma, žádná to nevnucovala, spíš to byly ženy, co jim nějaké věci vyhovovaly, a aby to měly levnější zajistily si možnost to prodávat, rozhodily svému okolí katalogy a buď objednáš, nebo ne. Žádný tlak. Co je ale masakr je Mary Kay. Měla jsem pár známých a jednu velmi dobrou kamarádku, co s touto kosmetikou začaly kšeftovat. Už nejsou mé známé a nemám dobrou kamarádku. MK je fakt jak nějaká sekta, co dokonale vymývá mozky, naverbuje většinou ženy, co jsou s kosmetikou krapet bezradné, pozve je na ty svoje slety čarodejnic, nechá zmalovat jak ku.vy, slíbí jim tam pomalu celé království a půl prince, dokope nakoupit kufry kosmetiky za rádoby výhodnou cenu a pošle dál. Ta kamarádka na tom prodělala desetitíce, snad ke stovce... dokonce si myslela, že budu po škole roznášet nějaké propagační letáky, co si k tomu vyrobila, a kosmetiku vnucovala i mé matce, která je zvyklá o sebe pečovat. Další, co mě u MK odstřelilo, že na zakoupení jakéhosi kufru s kosmetikou chtěli někdy po roce 2010 kopii občanky!!!! Z jejich praktik je mi na blití.

      Vymazat
    3. tak teď jste mě fakt pobavily....evidentně o tom nevíte vůbec nic. Já si MLM vydělávám velice slušné peníze, opustila jsem klasické zaměstnání a nemůžu si změnu vynachválit. Pokud na tom kamarádka prodělala desetitisíce, tak je hloupá a neschopná a zrovna v MK, která má na rozdíl od Avon a Oriflame systém fakt dobře propracovaný, to snad ani není možné. Snad jen kdyby nakoupila dobrovolně velký sklad a pak to prostě nedokázala prodat. To ale normální člověk se selským rozumem neudělá. Takže milé dámy, nejdříve si o systému něco přečtěte, poté do něj nejlépe vstupte, chvíli v něm buďte a pak vynášejte nějaké soudy a obecné závěry. To co jste uvedly výše jsou prostě nesmysly....jo a ještě jste tam zapomněly uvést že je to letadlo :-)))) Všechno je o lidech! Já zas prostě nesnáším klasické drogerie, chodím tam jen pro jar, toaleťák a prací prostředky....Prodejce v MLM zná produkty (měl by), dokáže Vám poradit, pomoct a dělá pro Vás kompletní zákaznický servis.....a v drogerii, parfumerii? To je až na vyjímky naprostá tragedie....ty prodavačky absolutně neví, která bije, navíc je to pro ně "zaměstnání"....osobně upřednostňuji nákup prostřednictvím osobních prodejců všude, kde to je možné....kdyby takto šly nakupovat boty, oblečení a kabelky, šla bych do toho :-) je to nejefektivnější způsob obchodu pro všechny zúčastněné, ale mám pocit, že to asi se svými klapkami na očích stejně nepoberete.

      Vymazat
    4. LOL!! presne Mary Kay som mala na mysli. ako píšeš - dokonalá sekta. tie ich manipulačné techniky! napr. že ti "zabudne" dať nejaký zakúpený produkt, aby si k nej mala dôvod prísť znova. "čarodejnice" z MK majú presne nalajnované, ako majú zákazníčky lákať do svojich sietí. musia mať dokonca "svoj príbeh" o tom, ako im MK zmenila život! no proste, to už hraničí s nesvojprávnosťou. a tie ich produkty! všetky som nakoniec vyhodila, lebo ma štípali na tvári a hrozne smrdeli, zistila som, že je to tá najlacnejšia a najškodlivejšia chémia. akože nemám nič proti lacnej kozmetike sem-tam, ale nie za také ceny! ľutujem všetky ženy, čo sa dali na toto naverbovať - treba aspoň týmto spôsobom robiť osvetu. a som rada, že Peťka popravde ohodnotila "Luxe" produkty ako úplne priemerné - aj z toho vidno, že je naozaj objektívna. inak môžeš mať pravdu, že Avon ani Oriflame nie sú až také agresívne, len mne stále vadí tá nadsadená cenová úroveň.

      Vymazat
    5. Avon jsem dlouho neměla, z Oriflame sem tam něco. Připadá mi to jako obyč drogerka. Když ty výrobky koupím ve slevě, cena mě nedrásá. Systém prodeje není moje gusto, raději bych to koupila v drogerii, ale protože paní, co mi posílá katalog není agresivní čúza, nerozčiluje mě to a třeba v zimě mám tak olezlý rty, že oriflejmácký kelímek je moje jediná záchrana, za ten jsem náhradu za příčetnou cenu nenašla.
      Jak říkáš, že to Peťa popsala reálně, je důvod, proč jí důvěřuju. Nalíčit se s tou Avon kolekcí jistě dá, ale žádnej Guerlain to není. Tady to napálená cena bude.
      MK je napálená šíleně. Ze začátku jsem se té kamarádce snažila udělat radost, tak jsem pár věcí aspoň vyzkoušela, neolezla jsem po tom, ale nenadchlo mě to, ze složení jsem vyčetla, že to je levná klasika, kdybych koupila Garnier, měla bych toho akorát větší pixlu s tím, že výrobky Garnier víc znám a líp si vyberu. Matka se nad ní ustrnula a objednala si řasenku a tu teda označila za šunt šuntů a spokojená nebyla. Jo a ještě jsem měla nějakou řadu na ruce, co mi moc nevoněla, výkon byl klasika, ale cena nee.

      Vymazat
    6. Pokud kosmetika smrděla a štípala Vás, tak jste ji mohla vrátit, protože pokud vím, tak MK má stoprocentní záruku spokojenosti. Takže jste evidentně narazila na nějakou neschopnou poradkyni, což je mi velmi líto. Nebo jste si schválně nenechala vrátit peníze, abyste mohla kosmetiku pomlouvat? Prosím, nesuďte celou firmu na základě Vaší špatné zkušenosti... Od malička mám atopický exém, nikdy mi nic nepomohlo a dnes jsem vděčná, že mě poradkyně z MK oslovila a že jsem si jejich přípravky koupila, protože mám téměř po problému. Co se týče ceny, výrobky jsou sice dražší, ale strašně dlouho vydrží, takže je to v pohodě. Pokud na to ty peníze někdo nemá, tak ať si to nekupuje, ale občas mi přijde, že někteří lidé už jsou zaujatí :). Třeba právě proto, že vědí, že ty výrobky jsou dobré, ale ty peníze na to nemají, tak si je nemohou koupit. Ona by Mary Kay asi nebyla jedna z nejúspěšnějších firem na světě, kdyby stála za ho*no, že? :)

      Vymazat
    7. Nezlob se ale nemas pravdu.. Avon mam bazy pod oci a je super ale to je tak vsechno. Mary kay je vsechno to same jako Avon v blede modrem s rozdilnou cennou ! 👌 ale mary kay pomalu krachuje dámo!

      Vymazat
    8. tá baba bola taká šťastná, že sa jej to podarilo predať, že som nemala srdce jej to vrátiť ;) a všetko ostatné, čo píšete - o tom, že kozmetika vydrží dlhšie, že poskytujete "odborné poradenstvo - aká odbornosť je v tom, keď mi "poradkyňa" miesto jedného výrobku MK odporučí iný výrobok MK?" všetko toto sú kecy, ktoré veľmi dobre poznám. vy ich totiž všetky verklíkujete dokolečka, ako vás to učia na tých vašich seansách. klasický príklad je aj "keď na to nemáte, tak si kúpte v drogérii". no ja na to mám, ale toľko peňazí dám len za skutočnú kvalitu, nie lacný šunt ako toto.
      a samozrejme, klamete o tom, ako dobre zarábate - je totiž štatisticky dokázané, že 99% ľudí v MLM predaji nemôže mať zisk. je to tak nastavené. to jedno percento sú tí na vrchole rebríčka - a áno, tí uspešní SÚ. lenže ZA VAŠE PENIAZE. kruté, ale pravdivé. viem o tom naozaj dosť, pretože som prečítala kopec článkov hlavne od amerických bývalých predajkýň. nech sa páči, môžete sa presvedčiť: http://www.pinktruth.com/mary-kay-facts/myth-of-mlm-income-opportunity-99-lose-money-in-mlm/ PS: prepáč Peťka, že tu spamujem, ale myslím, že je dôležité šíriť tieto informácie, aby si ľudia dali pozor. inak, na MK som špeciálne vysadená hlavne preto, že je to sekta, ktorú založila militantná feministka a ktorá svojou politikou ide vyslovene proti rodinám, štýlom, "klamte doma manžela, nemusí vedieť, kam ste dali peniaze a pod." skutočne, táto sekta má na svedomí mnohé rodiny.

      Vymazat
    9. Já teda vůbec nechapu, co tu melete.. Já MK úplně normálně používám, NIKDY mi nikdo nic necpal a nevnucoval, bylo mi vždy pouze porazeno co by pro mne mohlo byt vhodné. Lidé, kteří tu publikují svoje zážitky jsou buď úplně tupi a nebo měli smůlu, že narazili na špatnou prodejkyni, nic není stoprocentní že. A úplně nejlepší jsou lidi, kteří od nich nevyzkouseli vůbec nic! Což mám takový dojem, ze jsou úplně všichni hateři.. Tohle chování mě hrozně uráží..

      Vymazat
    10. Anonymko 18:05: Když mám peníze na YSL a Clarins, MK mi fakt potíže dělat nebude, ale je to šunt. Ta formulka o výdrži, to taky pindá každá lama, co to prodává. Vydrží to jak kde co jiného a nesedlo mi to. Nejsem ten anonym, který ta kosmetika štípala, ale nevyhovuje mi. Navíc jsem chemik a MK žádné zázraky fakt neobsahuje. Na atopický ekzém ti pomohla leda tak tvoje víra.

      Vymazat
    11. Anonymní27. února 2015 0:02: já umím číst a vyznám se ve složení, takže nepotřebuju, aby mi nějaká zaškolená chytračka radila. Nebudu vstupovat do MLM, protože nepotřebuju být nikým cepovaná, nejsem stádní, raději si udělám názor sama a dle něj se rozhodnu tak, jak jsem se rozhodla, že MLM prostě ne. Navíc nejsem bezcharakterní svině, která bude něco vnucovat přátelům a rodině a rejžovat na nich.

      Vymazat
    12. Anonymko 11:15, měj si peníze třeba na hodinky s vodotryskem, mně je úplně jedno, co si kupuješ :D. To neznamená, že jestli tobě nevyhovovala, tak mně nemohla pomoct. Já jsem spokojená a používat ji budu dál.
      Lisa_22 - nezlobte se, ale v tom případě je to čistě Vaše blbost, že jste si ty peníze nenechala vrátit.

      Vymazat
    13. ja som síce prišla o nejaké peniaze, ale vy očividne aj o zdravý rozum, tak si skúste tipnúť, ktorá z nás je na tom horšie :DDD

      Vymazat
  6. Nadherne liceni, libi se mi paletka.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Pekna recenzia ;-) tak isto mam tiene z tejto edicie a nic moc...ale zato mozem pochvalit make up, ktory som skusila najskor ako vzorku a velmi milo prekvapil - Avon Ideal Flawless - prave si ho idem objednat stoji zato - odporucam ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji, ten makeup bych ráda zkusila, já mám dva makeupy Avon a docela mi vyhovují

      Vymazat
  8. S Avonem mám trošku problém. Po řasence mi opuchly oči. Rtěnka nic nevydrží .... Ale co se musí nechat, tak laky na nehty má luxusní !!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Já AVON opustila, nechtěla jsem se smířit právě s tím průměrem...
    Moc pěkná recenze, díky za ni.
    I.O.

    OdpovědětVymazat
  10. Péťo, krásné líčení, hlavně mne zaujal odstín rtěnky, od toho jsem nemohla odtrhnout oči :-))). Souhlasím s tvojí recenzí, osobně jsem naprosto nadšená z Avon rtěnek i lesků, když tak jukni na moje video top makeup produkty za rok 2014. Avon teď přišel se rtěnkami Ultra colour indulgence a ty jsou naprosto skvostné. I ostatní jejich rtěnky mám moc ráda. Stíny mi k srdci nepřirostly , ale skvělé jsou make-upy, konturky na rty a některé řasenky.

    OdpovědětVymazat
  11. podle mě je to jako u každé značky, u každé značky mám svoje oblíbence a naopak i nevyhovující produkty ;-) z avonu za mě řasenka SuperSHOCK

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkný článek Péti, katalogové kosmetice zrovna také dvakrát neholduji, ale občas se najdou celkem fajn produkty. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Moj nazor na tuto kozmetiku je podobny, co som vyskusala nebolo ziadne WAU, tiene su slabo pigmentovane, makupy mi nevyhovuju, ale co mozem za nich doporucit je baza pod ocne tiene Super Shock a fixator na makeup.

    OdpovědětVymazat
  14. Mám paletky se stíny luxe Avon,je to průměr,dostala jsem je,jsem sice avonlady ale používám sleek,max factor aj.Od Avonu mám ráda jen tužky a některé vůně,já sama nic nevnucuji a o výrobcích informuji,Najdou se horší i lepší,mám vyzkoušené všechny,i přesto mám zákazníků dost.,nemyslím si že je nekonkurenceschopný,kde koupíte EDP za 259 kč v akci,v obchodě těžko.Nakupovat kufry kosmetiky mi připadá k smíchu,objednávám jen co zákazníci chtějí.Nevím kolik stojí na Slovensku,ale moje zákaznice jsou spokojené a vyhlížejí nový katalog s radostí.Kamenný obchod v Olomouci prosperuje dlouho,no mě připadá,že možná je někdo naštvaný a koupil si kufr kosmetiky a nemá ho komu prodat.Nalíčená jste Petro hezky,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty kufry kupovala kámoška u Mary Kay, pokud narážíš na příspěvek výše. Avon v klidu. Obchůdek v O. ještě funguje? Někdy se tam musím podívat.

      Vymazat
  15. já teď něco málo z avonu objednala, tak jsem zvědavá až vyzkouším... Lip creamy vypadají super, chtěla jsem jeden vyzkoušet, ale na eshopu není.. budou k dostání i další barvičky kromě těch 2? Jinak líčení opět super...:) dík Iveta D.

    OdpovědětVymazat
  16. Pekne líčenie. Ja si AVON dobrovoľne neobjednávam ale občas niečo dostanem. Na vianoce som dostala amskaru supershock a začala som ju používať pred mesiacom, a pomaly aj budem musieť prestať pretože vyschla. Dočítala som sa aj inde že ľudia majú podobú skúsenost... Bola naozaj dobrá ale veľká škoda že 10ml maskara vyschne po mesiaci... Chcela by som však vyskúšať upokojujúci make up ale mám trocha obavu keďže mám citlivú pleť.
    Inak Peti, super článok - tak ako stále, páči sa mi že píšeš narovinu a pravdivo :) líčenie je pekné ja najradšej nosím takéto hnedé líčenie a linku. Hanka :)
    Another.day.with.Hana

    OdpovědětVymazat
  17. Ja od Avonu zbožňujem ich gelové ceruzky na oči, mám ich asi 6 a sú ozaj skvelé, najmä držia celý deň a nestrácajú na intenzite. Raz som si v nutnosti kúpila ceruzku Essence a to sa nedá porovnať, okrem iného sa na nej asi po treťom použitý zlomil vrchnáčik a preto mi teraz vysychá...takže keď sú Avonky v akcii za 2 eurá tak mám problém sa krotiť :D Lenka.

    OdpovědětVymazat
  18. Co se týče Mary Kay a podobných značek, tak upřímně - přijde mi, že mnoho z vás je zaujatých. Někde jste slyšely, že jsou to hrozné firmy, že lidem cpou katalogy a vnucují výrobky, ale já třeba takovou zkušenost vůbec nemám. Ani neznám nikoho ve svém okolí, kdo by ji měl. Dostávám již mnoho let katalogy od známých či kolegyň, které mi rozhodně nic nevnucují. Maximálně mě upozorní na nějakou akci atd., ale nikdy se mi nestalo, že by mě někdo naháněl, nutil mě, ať si něco objednám atd. Jestli nemáte tuto kosmetiku rády, protože vám nesedí, naprosto to chápu, ale odsuzovat celé firmy čistě jen z principu nebo proto, že jste slyšely od někoho to a to a nemáte vlastní zkušenost, mi přijde trošku divné. Lenka z blogu U Sedmikrásky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba v Brně odchytávají i na ulici. Vlastní zkušenost mám. Myslím, že pokud s nima někdo nemá zkušenost jako se sektou, je to spíš výjimka.

      Vymazat
    2. :-D Tak v Brně nevím, ale co se týče Prahy, kde jsem se dřív pohybovala hodně často, tak se mi to opravdu nikdy nestalo, ani jsem nikde ty poradkyně neviděla postávat a otravovat lidi. A upřímně - nebýt toho, že jsem si to přečetla tady nebo na jiných blozích, bych netušila, že se tohle údajně vůbec děje.

      Vymazat
  19. Jenze Peti, pabi Ti tady zapomnela napsat jak se v mile MK musi koupit 3 sety nez se zacne vydelavat (1.- 3000,-; 2.-5000,-; 3. 7000,-), coz podle me zadna jina znacka nema jen MK. Nechapu, ale proc??? A pak to vydelavani "dobrych" penez. Kamaradka to dela, je fakt, ze na zacatku si vydelala nejakych 16000,-, ale pak 3/4 roku nikdo nic nechtel :) A to jejich vnucovani je silene. Jak rikaji, ze jen MK je nejlepsi a nic se ji nevyrovna. Houbelec. Mela jsem z tama "makeup" (coz nechapu proc vydavaji vsechny dealerky za makeup, kdyz je tam jasne napsane podkladova baze!!!!) a je fakt, ze ze catku jem z nej byla nadsena, ale pak se mi na oliceji objevily pupinky a baze to nedokazala zakryt a podotykam, ze jsem to pouzivala s jejich mineralnim sypkym pudre, ale i tak nic. Podle me je hromada lepsich znacek nez tady ta a taky jinaci cenove. Treba muj oblibeny Dermacol a jejic Cover, kdyz cela olezu a spousta jinych. Znam hodne holek co to delaji, ale podle me v dobe, kdy lidi premysli co si koupi a za kolik to koupi pujdou radeji do drogerky ci parfumerky a koupi si makeup tam, nez aby si pozvaly nekoho domu a nechaly se "profesionalne" ( myslim, ze na to obkecavani jsou skolene) ke koupi neceho co sami nechteji. Tak timto Ti mila Peto preji hodne pevnych nervu a Bloggerku roku jsi vyhrala opravnene. Dokonce i moje 15 mesicni dcerka na Tebe a Aju z Beatylife rada kouka :) Hodne sil Alex ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Mary Kay je fakt sekta! Byla jsem tam rok, "poradkyně" koupi výrobek za polovinu prodejní ceny!!! Takže když rasenka stojí 500, tak 250 je zisk poradkyní a za 250 se zaplatí lidi ve skladu, doprava, výroba atd. Prostě humus tak predrazene věci, aby se pak na konci roku mohly poradkyně odmenovat diamanty! Jediný super výrobek z MK je oční odličovač

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jste na to kápla! :-) To je přesně MLM :-( výrobky zbytečně předražené, aby na nich vydělala dlouhá řada prodejců - jako letadlo, a jejich školení jsou hlavně o tom, jak psychologicky zapůsobit na zákazníka a prodat za každou cenu. Soňa

      Vymazat
    2. Anonymní 18:57- Ty jsi asi hodně naivní, když tady predhazujes nějakou kupní cenu :D tohle opravdu není případ jen MK, ale asi úplně všech značek na světě. At už je to kosmetika, spodní prádlo nebo oblečení.. Argumentuje tu blbinama.

      Vymazat
    3. 9.56 - ďaľšia MK "odborná kozmetická poradkyňa" zakotkodákala - toto vám tiež tlačia do hlavy na vašich seansách, aby ste vedeli argumentovať - ono samozrejme, že každý predajca má náklady na balenie, dopravu, skladovanie a mzdy personálu atď - lenže keď si spočítaš, aký obrat majú firmy v bežnej predajnej sieti na jednu predavačku, a aký ho má MLM firma, kde tých predavačiek je pomaly viac než tovaru, tak ti musí byť jasné, že aby sa to nejako utiahlo, tovar nutne musí byť niekoľkonásobne predražený.

      Vymazat
    4. Anonymní 18:57....jestli jsi prodávala řasenku za 500 tak se nedivím že už u MK nejsi! Stojí totiž 390 Kč. Takže?

      Vymazat
    5. Lisa_22: Tobě musí MK ležet hodně na srdci, když si myslis, ze každý člověk, co se te značky jen trochu zastane musí hned prodávat nebo něco někomu vnucovat. Já nejsem zaměstnána u MK, jen ji mám jako značku rada a vyhovuje mi, nikdo na me nikdy nezkousel nijake praktiky tebou tady popisované. Ale člověk musí mít hodně nudný život, když nema na práci nic jiného než urážet kosmetickou firmu. :)))

      Vymazat
    6. Panebože Lisa22 ty jsi asi tak 1000x agresivnější než všichni prodejci kosmetiky MK kterou tak strašně nenávidíš......jsi snad v nějaké sekte? :-) přesně tak se totiž chováš, tolik nenávisti najednou. Navíc meleš úplné nesmysly, jsi totálně zaujatá. Proč? Že by bývalá a neúspěšná poradkyně? Jinak si totiž tu zášť nedokážu vysvětlit. Že Ti nevyhovovaly krémy? Mně jich nevyhovovalo a nekydam, nepomlouvam...Kdybych takhle měla řešit každou firmu, jejíž produkty mi nesedly tak snad nedělám nic jiného. Fakt nechápu a jestli si myslíš, že někoho odradis a nebo jakože lidem otevíráš oči, tak se mýlíš. Ta tvoje antikampaň může mít ve finále opačný důsledek a to bys nemusela taky přeží, jak vážně ten boj bereš :-)))

      Vymazat
    7. anonym 16.01 - skús nacvičiť čítanie s porozumením, moje príspevky nie sú o žiadnej nenávisti, ani nie sú agresívne. ja píšem pravdu o podvodných systémoch MLM predaja, nie primárne o kvalite - či v tomto prípade nekvalite ich výrobkov. jasne som napísala, že nemám problém s lacnejšou kozmetikou, ale niekoľkonásobné ceny v MLM sieťach považujem za zlodejinu. konkrétne u MK ide o donebavolaúcu zlodejinu. a áno, verím tomu, že ľuďom otváram oči, už zopár mi ďakovalo (na inom portáli - k tomu ešte poznamenám, že žiadnou podomovou priekupníčkou v MLM firme som nikdy nebola a ani sa ňou nehodlám stať). je mi však jasné, že ty ďakovať nebudeš, keďže si tiež predajkyňa s kufrom kozmetiky pod posteľou :P

      Vymazat
    8. S 20 kufry kosmetiky.....:-)))) Lisa bavis mě, pokračuj! Musíš mít obrovský důvod pro to, že vynakladas tolik energie na tu svoji revoluci proti MLM systémům! Fakt mě zajímá jestli Ti tak leží na srdci dobro spotřebitelů a chceš je všechny chránit před největším zlem na světě a to na základě jednoho stipajiciho krému nebo jedné špatné prodejkyne a nebo jsi prostě v MLM neuspěla což je běžná realita. Běžná realita jakéhokoliv podnikání! Máš černobílé vidění světa, škoda, protože svět a život je prostě barevnější!

      Vymazat
  21. Vsechno je o lidech... muzeme třeba nechat rozhořet diskusi o... Herbalife. Totez. Znam lidi, kteří jsou skveli a uzasni a delaji sve firme dobře jmeno. A znam lidi, které bych s jejich falešnými usmevy a vsemi koktejly hodila oknem.
    ...a v podstate... se to da zevšeobecnit uplne. Prodavacka na me byla protivna = všechny prodavačky musí byt nutne pekne kravy. Doktor na me byl nevrly = je to všechno sebranka a nevi, co by chteli. Atd atd. Svet je takovy, jaky ho nechame byt, a delanim absolutnich zaveru na zaklade chovani nekterych lidi je zbytecne ochuzovani se o spoustu peknych věci, zazitku, dobrého jidla, obleceni i kosmetiky. Karolina

    OdpovědětVymazat
  22. Za polovinu? To spíš vy sem píšete poloviční informace. A nechápu, proč by si musely všechny poradkyně koupit tři kufry. Další mylná informace. Pokud bych o tom nic nevěděla, radši bych se zdržela komentáře. Teď už vidím, že nemá cenu se nad tím pozastavovat, protože je to vše očividně ,, jedna paní povídala"...

    OdpovědětVymazat
  23. Proč ta válka tady? Nechápu....řada z Vás má buď naprosto scestne informace ála drby z internetu anebo skutečně špatné zážitky....je to jen a jen o lidech....je to stejné jako v kamenném obchodě přece. Nechápu kde se ve Vás bere taková zloba. Mam svoji poradkyni a je skvělá, na kosmetiku nedám dopustit, je na rozdíl od drogerky opravdu pečujíci, vyřešila mi řadu problémů! Nikdy mi nic nenutila, poradenství bylo profesionální a plné užitečných rad. Nechápu proč tady totálně pausalizujete.... Na základě jedné zkušenosti s poradkyní? Proberte se! Kdo z Vás tu kosmetiku skutečně vyzkoušel? Přijde mi, že skoro nikdo....jen tu papouskujete něco co jste slyšeli....Trochu objektivity na základě zkušeností by neuškodilo! A některé komentáře....Lisa....Velmi jedovatá slina....zboží jste měla vrátit, lítost do byznysu nepatří. Firma poskytuje záruku vraceni peněz či výměnu zboží....i já toho jednou využila a právě proto jsem spokojená zákaznice!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nechápete podstatu - nejde o žiadne "zážitky", marketing nie je o emóciách - hoci práve tie predajcovia MLM systémov zneužívajú, aby zapôsobili, sú presne na to školení. ide tu o to, že celý ten systém je založený na klamstve - výrobcovia klamú predajcov, že u nich nakúpili super kvalitu za úžasne priaznivú cenu a že sú dokonca "podnikateľmi", následne predajcovia klamú svojich zákazníkov, že im predávajú super kvalitu s nadštandardným servisom za tomu primeranú cenu - pričom celý čas ide o predaj podpriemerných výrobkov za šialene nadsadené ceny hlupákom, ktorí sa v tom absolútne nevyznajú, prípadne majú toľko peňazí, že ani nerozmýšľajú, za čo ich vyhodia. horšie však je, že tieto podvodné systémy lákajú do svojich sietí ľudí, ktorí skutočne potrebujú peniaze a v nádeji, že ich zarobia, prídu aj o gate, ako sa hovorí. práve preto nebudeme ticho, ako by ste si želali, lebo sa bojíte, že si vaše zákazníčky prečítajú, o čo ide a tak sa nás tu snažíte diskreditovať. my paušalizujeme nie na základe jednej zlej skúsenosti, ale na základe všeobecne známych faktov o týchto systémoch, ktoré sa v žiadnom prípade nedajú porovnávať s kamennými obchodmi, kde má zákazník k dispozícii desiatky druhov tovarov v rôznej cenovej úrovni a kvalite, z ktorých môže vyberať. výrobky MK by sa na skutočnom trhu nikdy nemali šancu uplatniť, pretože by ich za tie ceny nikto nekupoval. ak to sama neviete, potom vás treba ľutovať, aj vy ste totiž obeťou a čím skôr si to uvedomíte, tým lepšie.

      Vymazat
    2. Liso, já s tebou naprosto souhlasím, lépe bych to neřekla!

      Vymazat
  24. Téměř od všech zmiňovaných firem jsem něco vyzkoušela. Avon a Oriflame má příjemnější ohlasy, protože to řada žen dělá výhradně pro sebe, aby měly produkty za výhodnou cenu, a díky tomu, že mají svou vlastní práci a nejsou závislé na výdělku z prodeje, tak to nikomu nenutí. I mé kolegyně v práci to tak dělaly, takže to pak není žádný nátlak. Výrobky jsem měla možnost vyzkoušet a pro mne je to průměrná kosmetika, některá až podprůměrná. U rtěnek nemají prodejci testery a po pravdě, vybírat rtěnku podle katalogu, to je pořádný risk.
    A před hodně lety, když mi bylo asi sedmnáct, tak jsem byla pozvána na prezentaci kosmetiky k prodejkyni. Dnes už si nejsem stoprocentně jistá, ale myslím, že to byla Mary Kay. Byl to tedy psychický nátlak, na který si vzpomínám do dneška. Dneska bych byla nad věcí, ale v tom věku to bylo nepříjemné. Přemlouvali mne, že mne nalíčí, ale protože jsem měla své líčení, tak jsem se nenechala. Nutili mne do rtěnek, ale ty byly tak výrazné, jaké jsem v té době nenosila. Za tu prezentaci s líčením chtěli 200 Kč, nebo že si musím něco zakoupit. Všechny produkty byly hodně drahé, rtěnky kolem pětistovky, nejlevnější byly konturky na rty asi za 260Kč.
    Příbuzná dělala Tupperware, to je sice zboží z jiného oboru, ale dala do toho spoustu pěněz, přemlouvala i nás na nějaké předváděcí akce, ale neúspěšně. Katalog zboží zajímavý, ale za dost vysoké ceny. Nakonec skončila tak, že zboží, které nakoupila na prodej, rozdala. A to nebyla, že by byla neschopná. Prostě to zboží je opravdu předražené. Není luxusní, takové, že by bylo určeno pro jinou příjmovou skupinu, to ne. Je to prostě takový marketing, kdy prostě na tom prodělají pěšáci, na úkor "několika" vrcholových manažerů. A to není jediný případ, loni byl vysílán na německém kanále ARD nebo ZDF (už nevím, na kterém, sleduji oba pravidelně) dokument o společnosti Tupperware, který osvětloval nekalé praktiky a příběhy lidí, kteří na to prodělali opravdu hodně jen díky záludné strategii firmy. Tyto firmy nemají podle mne až příliš čistý štít a to, že to prosakuje na veřejnost není záležitost jen několika nespokojených zákaznic, ale bude to utajovaná pravda.

    Za mne palec nahoru pro Petru, že se nebojí veřejně říci pravdivě svůj názor. To, že řekne, že jí tyto firmy a způsob prodeje není sympatický, je vlastně jen slabé slovo. A každý máme právo na svůj názor, protože vychází z nějaké naší zkušenosti. I když se dotčeným nelíbí.

    OdpovědětVymazat
  25. Velmi pěkný článek, od kosmetiky Avon nic nemám, protože z dávné zkušenosti jsem na jejich produkty alergická a ani jejich prodej se mi nelíbí. Ale jako vždy výstižně a pravdivě napsané jako jsou každé Vaše příspěvky:) Jak to děláte, že vždy pokaždé máte tak pěkné fotky?:) Přeji mnoho dalších takových...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na kosmetiku Avon také alergická, souhlasím s Vámi. :) Eliška.

      Vymazat
  26. Kosmetiku od Avon nemám ráda. Nic z toho, co jsem si pořídila, jsem nepoužívala a po krátké době jsem je vyhodila. Kvalita mi přijde spíš podprůměrná. Ale od Oriflame objednávám pravidelně a s kosmetikou téhle značky jsem většinou nadmíru spokojená. Jinak je to velice krásné líčeni. Hezký den. Eliška.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!