Jordana Twist & shine moisturizing balm stain - recenze

by - 02 února

Krásný pondělní večer vám všem,

jak víte, tak já sama jsem milovnicí rtěnek a to i poměrně dost výrazných a odvážných odstínů. To však ale neznamená, že nenosím ráda i rty jemné v přirozených barvách a jak jste konec konců mohli na blogu v poslední době všimnout, nějak mne to táhne ke rtům v barvách přirozenějších. V poslední době úplně zbožňuji mauve odstíny a takové trochu tmavší a výraznější barvy mých rtů. A když je takový odstín navíc obsažený v zabarveném balzámku na rty tvaru velice populárních "čubíků" neboli chubby sticků, moje srdce zaplesá a musím to samozřejmě vyzkoušet.
 
Značka Jordana, kterou u nás seženete na oficiálním eshopu nebo v malých drogeriích si na letošní jaro přichystala spoustu novinek, o kterých ještě u mne určitě uslyšíte a jednou z nich jsou právě Twist & shine zabarvené balzámkové tužky na rty.
 

Balzámky jsou baleny v klasické "jumbo" tužce, která má otočnou spodní část a tužku tímto způsobem vysunujete. Líbí se mi, že balení je pevné a kvalitní a že každý odstín má svůj barevný kabátek. Na každém balzámku je i natištěn název odstínu a každý je zvlášť zabalen ještě ve folii, což považuji za dobrou ochranu před nenechavými ručkami některých zákaznic, pokud zboží kupujete v drogerii. Na druhou stranu musím říci, že mi rve žíly, když vidím, kolik obalových materiálů se spotřebuje, protože to je k přírodě dost nešetrné. Kdyby spousta lidí v drogerii do všeho nehrabala, nebylo by to nutné, ovšem to je utopie a je to na jiné téma ☺.
 
 
Samotná náplň mi trochu připomíná voskovky ☺. Má i takovou konzistenci, balzámky nejsou příliš měkké, což považuji za výhodu, protože s měkčími verzemi se, co se do přesnosti týče, hůře vykreslují rty, protože se mažou i mimo hranici a také méně vydrží.
Barva je lehčí střední pigmentace. Rozhodně nečekejte rtěnku, to v žádném případě, ale na to, že se jedná o balzámky, tak je pigmentce slušná a na mých rtech jsou tužky moc hezky vidět.
Jak ale vždy připomínám, toto je velmi individuální, mám světlé rty, kdo je má více pigmentované, výsledný efekt nebude tak výrazný. Pokud máte rty pigmentované a chcete docílit výraznějšího efektu i u světlých barev, je vhodné nanést na rty nejdříve makeup nebo korektor. To však u balzámků, co nosíme v kabelce asi nehrozí a tak se holt musíme smířit, že na každém vypadá odstín trochu jinak v závislosti na vlastní pigmanetaci rtů.
 
 
Barva je na rtech velmi příjemná, lehce hydratační a lehoučká. Vlastně je to pocit jako byste na rtech nic neměli, jen vám je maličko vyživí a dodá barvu. Na denní nošení podle mně ideální kombinace. Přes den běžně jíme a pijeme, takže není možné čekat extrémní výdrž, avšak nějaké to pití pohodlně přežije a i malou svačinku s přehledem zvládne. Výhodou je, že barva se vytrácí rovnoměrně a do rtů se vám vpije, takže nádech na rtech vám zůstane hodně dlouho, opravdu několik hodin, i když barva už není v plné intenzitě. Ta výraznější je samozřejmě vidět o něco déle než ta nude.
 
Já mám dva odstíny a oba jsou božské a určitě bych je doporučila na bežné denní nošení.
 
Gorgeous peony je krásná narůžovělá nude barva, kterou podle mne využije každá. Na mých rtech vypadá velmi přirozeně "lepší barva mých rtů" a záhy si získala místo v mé kabelce a mezi oblíbenými balzámky.
 
 
Fresh fig je velmi jemný odstín vínové, která však na rtech i přesto vypadá dost přirozeně. Bude skvělá hlavně pro ty z vás, které máte pigmentovanější rty jako celkem přirozená barva nebo pro ty, které by chtěly nosit výraznější rtěnku, ale zatím se bojí. Ideálně si pak touto barvou můžete kontrolovat intenzitu odstínu a postupně si zvykat.
 
 
Doporučila bych tedy tyto balzámky? Zcela jistě ano, za 79Kč mi to přijde celkem dost muziky a vlastně ani moc nevím, co bych jim vytkla, mé očekávání splnily na 100%.
  
 

You May Also Like

20 komentářů

  1. Vypadají moc dobře! :)
    http://everythin-kate.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Mám Honey Love a Cranberry Crush a jsem s nimi ohromně spokojená! Z těchto dvou mě zaujal Fresh Fig ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. V samotne tuzce to nevypada dobre, ale na rtech se mi odstiny velice libi.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají opravdu nádherně :) škoda, že mám tmavší rty, tak by ten první odstín nebyl skoro vidět, nebo by vypadal jako průsvítající korektor na rtech :/
    makeup-challenges.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Mám Candied Coral (na rtech klasická růžová, název klame) a Rock N Rouge (červená, ale nic rtěnkovsky řvavého), rozhodně doporučuju, mám je radši než astorácké pastelky (i když ty Astor mají větší výdrž, ale ne o moc). Rozhodně se mi na nic líbí, že se ze rtů vytrácí rovnoměrně a jsou příjemné na nošení (nelepivé, hydratační). Se všemi plusy, co uvádí Petra, souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj holky, také mám několik těchto balzámků od Jordany. Jsou moc pěkné, hydratační, ale co se týče výdrže, je tu jedna zajímavost, které jsem si všimla. Mám 4 odstíny a všechny mi po delší době zabarví rty do tmavší růžové (a ta se pak musí odlíčit odličovadlem, jinak nejde dolů), přestože mají odstíny jiné (korálové, růžové, nude, v barvě rtů). Je to fakt zvláštní. Že by to mohlo zoxidovat jako třeba make-up? Nebo mají všechny tužky stejný základ v růžové barvičce, který je skutečně longlasting? Nepovažuji to však za problém, růžová mi sluší.:-) Jen by to mohlo vylekat někoho, kdo odchází s korálovou nebo ještě lépe nude rtěnkou z domova a vrátí se s růžovými rty, až se samotný balzámek vytratí ze rtů.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten druhý odstín je moc krásný! já mám od Jordany růžový odstín Tropical Frenzy a patří mezí mé oblíbené a je opravdu jako voskovka, jak píšeš :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  8. Tak a díky za tip, určitě na ně Peťulko kouknu. Na tobě vypadají moc pěkně. Ty si ale šikula.

    OdpovědětVymazat
  9. Velmi slušivé! :-) www.menwhowomen.com

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Péťo,
    “balzámky" vypadají moc hezky! Jestli je někde uvidím, určitě si nějaký pořídím :). Tobě velmi sluší 💛!

    Hezký den,
    Lia

    OdpovědětVymazat
  11. Vyzerajú celkom slušne- oba sú také prirodzené jemnučké :)

    OdpovědětVymazat
  12. tenhle typ "rtěnek" zbožňuju :) volím je vždy, když nemám náladu na rtěnku, ale chci vypadat upraveně :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Moc pěkné! :) Ten druhý odstín ti sluší více.
    PS: V jakém programu upravuješ obrázky? :) Moc se mi líbí, jak máš přes obrázek ten "bílý proužek" a v něm text.

    Děkuji za odpověď Jana B.

    OdpovědětVymazat
  14. Mám tyto pastelky na rty od jordany dvě a jsou skvělé! Musím mrknout na další odstíny :D

    OdpovědětVymazat
  15. Pokukovala jsem po astoráckých "pastelkách", ale tyhle se mi líbí také, a odstín 09 opravdu hodně :). Vyzkouším obojí, ale tu 09 prostě musím mít :)!
    Veronika z Beautiful while

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Peti,
    chtěla bych se zeptat na nějaký tip ohledně lesku na rty.
    Koupila jsem si lesk od Lorealu, myslím, že je to Caresse, odstín Milady. Je dobře pigmentovaný a má i celkem dobrou konzistenci, ale po chvíli mi vytváří na rtech čárky - zalézá do vrásek. Nevím jestli na to s balzámem nebo s čím, proto tě (popř. i čtenářky) prosím o radu, na blogu se mi nedaří bohužel najít.
    Díky Lucka

    OdpovědětVymazat
  17. Ty obaly hodně nápadně připomínají Chubby sticky od Clinique, minimálně názvy barev jsou vážně podobné. Ale co, třeba jsou vážně fajn :)
    B.

    OdpovědětVymazat
  18. Mám všechny odstíny a všechny jsou dokonalý a drží na rtech prostě perfektně. Jakoby se vpijí do rtů a drží. Navíc hydratují, no prostě nemám co vytknout :) Tyhle nové odstíny jsou taky super, oba používám dost často :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!