FOTD - dvojitá černobílá linka

by - 15 dubna

Krásné páteční odpoledne vám všem,

dominantou dnešního looku je dvojitá kontrastní linka. Dvojité linkování není ve světe líčení žádnou převratnou novinkou, používá se již od 60. let minulého století, kdy byly geometrické kontrasty černé a bílé na oku obrovským trendem. Vzpomeňme si například na takovu Twiggy, která se vždy pyšnila výraznýma očima ☺. Nemohu říci, že právě dnešní dvojitá linka je přesně tím, co se v šedesátkách nosilo, ale každopádně právě tato éra mne volně k dnešnímu looku inspirovala.
Barevná nebo bílá linka na horním očním víčku v silnějším provedení a těsně k řasám linka černá, je skvělým a rychlým lookem. Nemusíte navíc používat jen bílou, ale skvěle vypadají různé odstíny, ať už něžné pastely v lila, růžové, mint nebo světle modré či naopak zářivé oranžové, žluté, zelené nebo fialové odstíny, konče extravagancí v podobě červené, fuchsiové nebo neonek. Dvojitá linka je skutečně pro každého, dokonce pokud máte spadlé víčko, mnohem lépe vypadá linka barevná a na ni tenoučká černá do řas, než silná černá kočičí linka, která dojem spadlého víčka jen umocní. Ať už tedy máte na víčku prostor na velké kočičí linky nebo jen na linku tenoučkou, rozhodně se nebojte do tohoto typu líčení jít, protože bude jedním z trendů letošního jara a léta. Jen se podívejte, kolik výrobců přichází s barevnými tekutými linkami!

Najít však dobře pigmentované pastelové nebo dokonce bílé linky, to je kumšt! Já jsem takové sháněla dlouho a zatím se mi jeví jako nejlepší linky NYX a Jordana. U obou značek mám však u některých odstínů problém s "praskáním" linky. Ale na druhou stranu, perfektně drží, jsou dobře pigmentované a pohodlně se s nimi pracuje (nemám však vyzkoušeny úplně všechny odstíny). Novinkou v našich drogeriích jsou barevné linky Miss Sporty, zatím jsem je zkoušela pouze na ruku, takže nemohu sloužit s plnohodnotnou recenzí, avšak  nelíbí se mi aplikátor, který dělá uprostřed linky čáru bez produktu a tak se musí jedno místo přejet vícekrát a i barva se mi zdá, že se do kůže jakoby vsakuje a není tak intenzivní. Ale soudy si nechám, až je vyzkouším na víčku a určitě vám dám vědět ☺.


Já jsem dnes nejdříve sjednotila pleť makeupem Dior Diorskin nude v odstínu ivory a korektorem NARS Radiant creamy concealer v odstínu vanilla. Vše jsem zapudrovala pudrem Dermacol wet & dry v odstínu č. 1. Na obočí jsem použila odstíny 01 a 05 Milani Stay put brow gelu a obočí vyplnila od kořene nosu.
Na konturování tváře jsem využila NYX Wonderstick v odstínu light/medium a NYX tvářenku v odstínu taupe. Na tvářích pak mám zapečenou tvářenku NYX Full on femme, kterou mám už nějaký ten pátek, není příliš pigmentovaná, ale dodá bledulkám tak akorát barvy a lesku.

Oči jsem nejdříve vystínovala matnými tóny z paletky Urban Decay XX Vice LTD Reloaded a na vrchní linku použila NYX Matte liquid liner v odstínu black a white. Spodní vodní linka je prozářena bílou tužkou NYX Jumbo pencil v odstínu milk. Na řasy jsem nanesla vrstvu řasenky Dior Diorshow Blackout mascara a přidala nalepovací řasy Ardell 113. Tento typ řas je sice delší, ale ne moc hustý, což vytváří relativně přirozený efekt a hlavně přes ně prosvítá ta dvojitá linka, což je přesně efekt, kterého jsem chtěla docílit.
Líčení jsem zakončila rtěnkou Gerard cosmetics Buttarcup a Too Faced Melted sugar tekutou rtěnkou.

Jsem zvědavá, jak se vám dnešní look bude líbit, protože já si ho velmi oblíbila. Je stále relativně jemný a neutrální, ale bílá linka ho hezky ozvláštňuje a celé oko rozzáří a barevně "nakopne".

Také mám pro vás ještě kraťoučkou pozvánku na zítřejší akci, tak pokud byste náhodou neměli program na sobotní odpoledne, tak mrkněte ☺.


You May Also Like

23 komentářů

  1. Mě by strašně zajímalo, proč je to 16 plus. Mě teda 16 už bylo poměrně hooodně dávno. Ale už se na to ptalo několik lidí, různě všech, a nikde jsem nenašla odpověď. Kdyby to bylo od 18 nebo tak to chápu, ale proč 16??? To přece není žádní milník?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím proč zvolili přesně tech 16 let, ale akce ma byt pro dospělé 😉.

      Vymazat
  2. Parádní! Ta bílá linka Ti krásně sedí,akorát bych malilinko utlumila obočí, působí na mě trošku tvrdě nebo zvolit jiný odstín, připadá mi to z fotky takové až do zrzava :). S linkami mám podobný problém(ten zmíněný s linkami od Miss Sporty),ale ty, co mám,jsou od Essence,gelové. Aplikátor naprosto na dvě věci, nechává uprostřed volný prostor bez barvičky, takže musím několikrát přemalovávat. Někdy se mi udělají i takové mini praskliny nebo se ta linka pod tím nánosem "krabatí". Ale jako plus beru,že se mi neobtiskává, jako linky ve fixu,trpím na mastnou pleť a po nějaké době mám lehce mastná i víčka a gelová pěkně drží a nematlá se :) M.

    OdpovědětVymazat
  3. Péti, sice to určině není to hlavní na tvém dnešním looku, ale musím říct, že máš fakt krásné zuby, ať už barvou, tak tvarem:) Přeji pěkný den, look je moc fajn!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Linka a vůbec celé líčení je krásné, ostatně jako vždy :-) Jen prosím, uberte na obočí!!! Všimla jsem si toho i u minulého videa. Kreslíte si ho moc blízko u sebe a dělá Vám pohled vraha. Klidně takhle silné, ale vážně ne tak brežněvovski u sebe :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Líčení a hlavně linka je krásná :-) Jen prosím, uberte na obočí! Kreslíte si ho moc blízko u sebe a dělá Vám pohled vraha :-( KLidně tak silné (silné obočí se mi líbí), ale prosím ne tak brežněvovski u sebe, opravdu to už není hezké.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to vypadá úplně skvělé!
    I obočí je super ;))

    OdpovědětVymazat
  7. Pekne, povedlo se ti to, aj rasy supr. Take jsem to kdysi zkousela, bile tekute linky pouzivam Lime Crime a jsou supr. Ale chce to fakt udelat linku na jeden, dva tahy. Jak se to zacne vrstbit, uz to neni tak pekne a muze praskat jak pises..

    OdpovědětVymazat
  8. Té bílé si člověk hned všimne. Pokud je ženská typ na tak kontrastní barvy, není to tak zlé :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera... mě se to líčení moc líbilo i na videu, kde Ti to úplně vytáhlo oči! A chtěla bych se zeptat, zda budeš dělat video o Tvých 10ti nej youtuberech!
    Díky za odpověd :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Celkove liceni je pekne, ale asi bych zvolila bud bilou, nebo cernou linku, rozhodne asi ne obe. :-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  11. Mě se to osobně teda moc nelíbí, ale jinak to máš hezky zvládnuté. :) Není lehké tohle na očích udělat. :)

    Days of Daysy :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné líčení, určitě někdy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  13. Líčení hezký, ale možná bych místo bílý dala světle modrou nějakou (nosím já)

    OdpovědětVymazat
  14. Matné stíny jsou úžasné! Líčení se ti velmi povedlo, vypadá to skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Zajímavé líčení, právě 60. léta mi to hned připomnělo :)
    Amelia

    OdpovědětVymazat
  16. Zmalovana kráva však ty brzy scipnes nebo se usukas k smrti .. YouTube se s těmi 50 tis shlédnutí za 2 dny neuživís s těmi sminkami 🚮

    OdpovědětVymazat
  17. Aha až po schválení, asi aby si měla jen kladné recenze co ty kravo?

    OdpovědětVymazat
  18. Zmalovana kráva však ty brzy scipnes nebo se usukas k smrti .. YouTube se s těmi 50 tis shlédnutí za 2 dny neuživís s těmi sminkami 🚮

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!