Kathleen Lights Morphe paletka - recenze + 3 líčení

by - 18 února

Krásné sobotní dopoledne vám všem,

doufám, že nemáte mnoho čtení na víkend, protože já mám pro vás dneska recenzi na jednu velmi slušnou paletku.
Americkou youtuberku Kathleen Lights mám hrozně moc ráda a spolu s Jaclyn Hill jsou mi povahově asi nejblíže (i když Jaclyn jsem prvně musela přijít na chuť), pokud budu soudit přes videa. Obě jsou takové opravdové a lidské, youtube dělají srdcem a dávají do videí emoce, což je přesně můj šálek kávy a ani já to jinak neumím ☺. Bohužel, stejně jako já, za to schytávají občas hejty, protože jakmile nasdílí něco soukromějšího či více informací než je "limit", okamžitě z toho je "kauza" a lidi se v tom rýpou. Vážně nevím, kam ten svět spěje, přijde mi to padlé na hlavu a naprosto každá informace se dá interpretovat a překroutit tak, že z vás někdo jiný udělá blbce nebo lháře. Je mi těch holek v tomto směru líto, protože na vlastní kůži vím, jaké to je. Ale na to nemusíte natáčet na youtube, to se děje každé z nás i v reálném životě, jen v jiné míře. Však kolik z vás se mi píše, co si prožíváte v práci, doma nebo ve škole. Vždycky si řikám, jaká je to škoda, člověk v životě řeší takových s prominutím "sraček" a ještě si lidé hážou klacky pod nohy navzájem. Tohle je věc, se kterou se asi nikdy nedokáži smířit a bohužel ji ani ignorovat. A tak bych vám všem chtěla říci, že vás slyším a vězte, že nikdo z nás v tom není sám ♥.
No, trošku obšírněji, ale dostávám se k jádru pudla. Když jsem totiž viděla paletku, kterou s firmou Morphe Kathleen připravila, nemohu říci, že by mne na první pohled barevně uchvátila (dost odstínů je teplých), ale přesto jsem Kat chtěla podpořit. Navíc žádné stíny od Morphe jsem do té doby nevyzkoušela a tak i přes nekřesťanské poštovné, jsem si paletku z Ameriky objednala. Došla asi za 14 dní.
Paletka je svým designem opravdu velmi jednoduchá a minimalistická. Papírová krabička, ve které vám přijde, má na sobě potisk světýlek a název, na zadní straně je pak fotka Kathleen a krátký popisek. Samotný černý papírový obal má již jen červeně natisknutý nápis bez jakéhokoliv dalšího textu. Uvnitř není zrcátko, názvy stínů, nic. Je pravdou, že ten obal je takový "chudý" a opravdu hodně "basic", i ten papír je ten nejobyčejnější. Na funkci (chce se mi napsat na funkci rostlináře :D) to ale nemá vliv.


Uvnitř naleznete 15 pudrových očních stínů. Některé odstíny jsou s teplým podtónem, jiné se studeným. Podle fotek jsem se hodně bála hnědých odstínů, u kterých jsem si myslela, že mi nebudou slušet, protože Kathleen je teplý typ na rozdíl ode mne. Ale musím říci, že jsem mile překvapena a dokonce s oblibou sahám i po té hořčicové ve spodní řadě, což jinak rozhodně není můj odstín.

Barvičky jsou velmi syté a opravdu bohatě pigmentované, zvláště ty třpytivé. Ale i ty matné mají velmi slušnou pigmentaci! Trošku práší, ale to je vzhledem ke kvalitě naprosto normální a každý správný makeup maniak ví, že to nemusí být zas tak na škodu, ukazuje to většinou na jemnější slisování a vysokou pigmentaci. Na prášivější stíny si vezměte štětec z přírodních vláken, které je hrubší a pudr lépe zachytí, než hladké vlákno syntetické. Stíny mi na oku drží celý den, neslévají se ani neblednou. Samozřejmě nemohu mluvit za jejich jiné stíny nebo paletky, ale pokud budu soudit pouze z této, jsem s kvalitou velice spokojena.
Celkově mi stíny svou konzistencí hodně připomínají E Style, zvláště tu metalickou řadu a tu já ráda, to jen takový malý tip, kdo by chtěl nejdříve ozkoušet něco dostupnějšího :)!

Cena paletky je 14,99USD a samozřejmě v závislosti na výši vašeho nákupu a výběru přepravce se liší i poštovné a poplatky na celnici. Kvalitou stínů, výdrží a komfortem práce s paletkou ji určitě mohu s čistým svědomím doporučit!

Tak a teď se mrkneme na dva looky, které jsem s paletkou vytvořila a pro článek také nafotila. První look je s použitím mauve tónů, které se mi moc líbí a připomínají mi odstíny z Carli Bybel paletky, které mám ráda. Kathleen paletka mi však připadá pigmentovanější. Tohle líčení je taková moje komfortní klasika, po které sahám vždy, když se chci cítit dobře, jdu na nějakou akci atd.....


Tyto přírodní mauve tóny jsou pro mne absolutní jednička a mojí studené pleti lichotí.


Na rty většinou v takových případech volím Colour pop Lumiére rtěnku (mimochodem také Kathleen odstín) nebo jako v dnešním případě matnou Too Faced Queen B.


No a druhý look je maličko extravagantnější, avšak pořád dobře nositelný. Barevná spodní linka je umírněnou variantou jak použít výraznější barvy, které byste se neodvážili aplikovat na celé víčko. Na rtech mám Milani Amore matte odstín Stunning. Mají teď nové jarní odstíny a jsou vážně pecka, určitě se mrkněte na ofiko eshop www.milanicosmetics.eu.


Edit: představte si, jakého mám hosipa (ho... si pamatuju :D), úplně mi vypadl následující kouřový look s touto paletkou. Hodně se vám líbil na sociálních sítích, tak tady je :). Kouřovky mám moc ráda, i když tmavé stíny přidávají očím roky. Nicméně nic nevytáhne modrou barvu duhovky tak jako právě takové stínování :). Základem je začít stínovat ohyb víčka středně hnědou a až pak přidávat tmavší hnědou a šedou. Tím docílíte jemného propojení barev a dokonalých přechodů, které nebudou působit jako monokl. Na rtech mám NYX round lipstick v odstínu Summer love.




Tak to je vše, přátelé. Moc vám děkuji za přečtení a užijte si parádní víkend ♥!

* tento článek není sponzorovaný, píši ho čistě z mé vlastní vůle, paletku jsem si zakoupila sama

You May Also Like

25 komentářů

  1. Paletka je krásná a líčení, co si s ní vytvořila, jako vždycky na jedničku! Obě youtuberky sleduji,ale raději mám asi Kathleen ;) Přeju hezkou sobotu a díky za super článek! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, to mě těší, jojo, Kat je taková roztomilá, skromná, mám ji taky moc ráda 😉

      Vymazat
  2. Ahoj Péti, sama za sebe bych si vybrala jen 4 stíny, první řada první dva, druhá řada první dva. Nicméně mám tu zkušenost, že byť se mi nějaký odstín z paletky úplně nelíbí, tak po vyzkoušení změním názor. Ale tak to má asi většina z nás. A taky není vždy nálada..... . Díky tobě mám Lorac Pro 3, ty máš tuším dvojku. Mám i Unziped, ale ta je dost suchá, což je škoda. A jak jinak než tvoje štětce 👍.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Andreo, máš pravdu, to by bylo krásné kvatro 👍. Tak to by asi nemělo cenu kupovat celou paletku, ale mají teď i mono stíny, co jsem koukala 😉. Já mám Lorac jedničku 😊.A moc děkuji za podporu 😘

      Vymazat
  3. Ta tyrkysova v paletke je nadherna. Skoda, ze tie hnede v prvom rade su tak teple. Inak bby som po nej urcite pokukovala aj ja :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou celkově hodně teplé, no, ale kupodivu mi to ani tak nevadí nakonec😊.

      Vymazat
  4. Dokonalost <3 Peťo, jaké máš prosím řasy u prvního looku? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc 😘. No to je můj návrh, vzorek řas, co jsem chtěla původně vyrábět 😊, takže nevím jaké by byly podobné, koupit se nedají......

      Vymazat
  5. První líčení se mi nejvíce líbí, super! :) Paletka je celkově velmi povedená.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Péťo, jaký jsi použila prosím make up a tvářenku? Díky Jitka, krásné líčení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, u toho prvního looku mám CC cream od Bourjois a tvářenku Max factor creme puff blush v odstínu 20 lavish mauve :). Moc děkuji a fajn večer!

      Vymazat
  7. Moc ti to líčení sluší!😊 podle mě je tohle líčení lepší než ten "no makeup look". Ale to je asi tím, že já mám ten výraznější look radši 😄 ale chtěla jsem se tě zeptat😁 zkoušela jsi nějakou kosmetiku od Avonu?❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ♥, já mám taky ráda výrazné oči, takže to chápu :). Ano, něco málo od Avonu mám, třeba makeupy nejsou špatné ;).

      Vymazat
  8. krasne vsetky 3 :) prve je ale top kludne aj na denne nosenie :)

    OdpovědětVymazat
  9. Teda Peti! Tohle je bomba článek :) A teda slintám u toho jak malá, hned jak Kathleen o paletce mluvila prvně, zamilovala jsem se a zjistila, že je vyprodaná. Když Morphe dal paletku znova do prodeje, bohužel už na to nemám "zbytečné" finance. Naopak mně totiž Kathleen těma odstínama sedla úplně všema!!! Ach, fakt ti skoro závidím a jen si s paletkou hrej a ukazuj další looky, protože tohle je ta správná achačka! ...Ano, opravdu k té paletce chovám platonické city.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, moc děkuji, tak to mě mrzí,ale ona si k tobě jistě cestu najde, opravdu jsou ty stíny supr a hezky se s nimi pracuje :).

      Vymazat
  10. Ja si oči nemalujem, ale kvôli teto paletke asi znova začnem! <3 xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  11. Všechny jsou moc krásné.Paletka je naprosto praktická a vyhovující. :))

    OdpovědětVymazat
  12. Moc hezká paletka, má krásně odstíny :) Ta hořčicová je podle mě super a vypadá moc hezky, dodá jen takový nádech horčicové, přesně jak ten stín používáš. Nebýt to poštovné a cla a tak, asi bych do ní šla klidně taky.
    JInak jsem ráda, že píšeš alespoň články, tvoje líčení a videa mi moc chybí, tak jsem ráda, že alespoň takhle! Na druhou stranu, blogy se podle mě díky youtube dostávají dost do pozadí, tak ho alespoň takhle víc provětráš, když se na tebe tvé fanynky mohou obrátit jen tady :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!