SEPHORA K-POP BEAUTY - KOREJSKÉ ZNAČKY CAOLION, DR. JART, SKINFOOD, TONY MOLY, TOO COOL FOR SCHOOL

by - 10 února

Krásné páteční odpoledne vám všem,

včera jsem měla tu skvělou možnost zúčastnit se worshopu korejských kosmetických značek, které letos vstupují do sítě parfumerií Sephora.
Jak víte, korejskou a celkově vzato asijskou, kosmetiku mám opravdu v oblibě, byly doby, kdy jsem testovala jeden BB cream za druhým a otestovala i plno produktů z kosmetiky pečující a matně si vzpomínám, že nic z toho mne vyloženě nezklamalo a některé produkty jsem si oblíbila natolik, že je používám dodnes. Že do Sephory tedy vstupují právě značky korejské, kvituji s povděkem, protože některé jsou u nás hůře dostupné.
Workshop se konal v restauraci Asian Temple na Praze 1 a byl od 9:30. Což byl hlavní kámen úrazu. Na tuto hodinu je totiž velmi problematické dostat se autem do centra Prahy a tak, i když jsme vyjížděli s předstihem, stejně jsme dorazili až v půlce worshopu :(. Běžně trvá od nás cesta do dvou hodin, ale v ranních hodinách, kdy jedou všichni do práce, to bývá nevyzpytatelné a tak se nám nepodařilo dostat se na akci na čas. Myslím ale, že to zase až tak nevadí, i tak mám pro vás pár informací, které by každého správného kosmetického nadšence mohly zajímat a já sama jsem si tam vyhlédla několik produktů, které plánuji v budoucnu vyzkoušet. Co se týká výzkumu a vývoje kosmetiky, jsou Korejci na opravdu vysoké úrovni a  vlastní řadu jedinečných patentů a technologií, rozhodně se tedy vyplatí tyto vody prozkoumat.......

Celý workshop se tedy konal v designových prostorách restaurace a byl rozdělen na několik stanovišť. U každého stanoviště nás čekal zástupce konkrétní značky, který nás seznámil s jednotlivými produkty. Někde se mluvilo anglicky, někde česky, ale co bylo skvělé, všechny produkty jsme si mohli osahat a otestovat na vlastní kůži!




Mezi značkami, které se objeví v Sephorách nově jsou Caolion, Dr. Jart+, Skin Food, Tony Moly a Too cool for school. Přiznám se vám, že z výše jmenovaných jsem znala jen Skin Food, Tony Moly a Dr. Jart +. Od ostatních značek jsem nikdy nic nezkoušela, ale nejvíce mne zaujala poslední jmenovaná :).
Snažila jsem se vám během povídání i něco málo dokumentovat na instastories, ale pak jsem nestíhala moc poslouchat informace a tak jsme si je schovala raději na článek :).

Značku Caolion založila v roce 1995 paní Joo, která si přála vytvářet produkty, které by pomohly lidem s citlivou pletí, jakou má i ona sama. Caolion byla jedna z prvních značek na korejském trhu, která nabídla produkty péče o pleť s přírodními složkami. Složení jejích produktů je vytvořené tak, aby se minimalizovalo riziko vzniku alergií. Její produkty pomáhají detoxifikovat pleť, obnovují její přirozenou krásu a zlepšují její jas. Filozofie Caolion bere ohled na to, že pojetí krásy je pro každého jiné. Známky stárnutí mohou být přirozené, ale Caolion nabízí řešení, která rozostří a zredukují známky stárnutí a zároveň ochrání přirozenou krásu pleti. Tato značka je známá hlavně svými duo produkty jako jsou Duo masek na čištění a stažení pórů, Duo čisticích pěn na čištění a stažení pórů, Duo denní krém a noční maska na čištění a stažení pórů.



Mladý lékař Dr. Sungjae Jung byl vždy nadšeným příznivcem inovací a pro své pacienty chtěl to nejlepší. Po dokončení studií a získání atestací v oboru dermatologie začal v roce 2001 provozovat svou vlastní kliniku v korejském Soulu. Každý den se věnoval vytváření a testování těch nejbezpečnějších a nejúčinnějších složení péče o pleť zaměřených na závažné problémy pleti. Blízký přítel rodiny Dr. Junga, mladý podnikatel JinWook Lee, byl ohromen odvahou a expertízou Dr. Junga. JinWook neúnavně pracoval mezi klinikou Dr. Junga, laboratořemi a osobním poradcem, aby vytvořil novou společnost zabývající se péčí o pleť. V roce 2004 po 3 letech vývoje Dr. Jung a JinWook Lee uvedli značku Dr.Jart +. Nyní laboratoře zaměstnávají 21 dermatologů a značka se proslavila po celém světě a spektrum jejich výrobků je opravdu velmi široké, mě osobně nejvíce zaujaly gumové masky :)!
Filozofie značky Skinfood vychází ze skutečnosti, že správné jídlo pomáhá chránit krásu pleti. Skinfood se při vyvíjení svých produktů vždy snaží vyhledávat ty nejlepší složky. Ekologické a trvale udržitelné postupy pěstování jsou pilířem filozofie Skinfood. Zástupci značky jsou v úzkém kontaktu se svými pěstiteli, aby zajistili, že jsou jejich složky pěstovány za použití vhodných postupů a nastavení optimálních podmínek. Prvky, jako jsou vitamíny, minerály a antioxidanty, zajišťují mimořádné vlastnosti péče o pleť. Klíče k optimalizaci krásy jsou všude kolem nás. U této značky mi padly do oka Čistící balzám z černého cukru, Rýžová maska a kromě masek čerstvých také ty s výtažky z ovoce a zeleniny.....


Tony Moly “cool a trendy” značka byla založena v Koreji v roce 2006. Vytváří úžasně roztomilé a zábavné produkty, které v sobě kombinují inovaci s kouzelnými, veselými obaly v zářivých barvách. Filozofií značky je nabízet kosmetické produkty, spojující trendy městský styl a skutečnou ženskou krásu. Tony Moly jistě všichni znáte, tuto značku uvedla Sephora na náš trh už vloni a mne samotnou zaujaly hlavně hravé a roztomilé obaly a opomenout samozřejmě nemůžeme ani ikonické vajíčko Egg pore na čištění pórů :).


A konečně se dostáváme k poslední uváděné značce, kterou je Too cool for school. Nenechte se zmást názvem, i já jsem si původně myslela, že díky názvu je cílena na mladší ročníky, avšak pravý význam slova school je v tomto případě "hejno", tedy hodně volně přeloženo příliš "kůl" na to jít s davem :). Jediným pravidlem značky Too Cool For School je, že pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Tato korejská značka, zaměřující se na kvalitu a kreativitu, kombinuje nejmodernější technologie v péči o pleť a trendy v líčení s rozmanitou komunitou experimentálních umělců. A výsledek? Inovativní produkty, zábavné obaly a jedinečný zážitek z péče o krásu.
Hlavní ingrediencí pečujících přípravků jsou výtažky z vajíček a to je právě to, co mne praštilo do oka :). Jak víme, vajíčka jsou známá svými blahodárnými účinky na pleť a vlasy! Moc se těším, až zkusím vajíčkový krém, ale skvělá byla i čistící pěna, tělové máslo nebo tělový olej v pěně, která byla tak sametová, že bych ji nejraději snědla :). Naopak mne příliš nezaujala dekorativka.......




No, já myslím, že se rozhodně máme na co těšit a osobně vkládám do vajíček velké naděje :). Sephora každé návštěvnici věnovala také balíček s produkty na vyzkoušení, za což moc děkuji a určitě něco z toho poputuje i za vámi, kromě toho o nás bylo celou dobu výborně postaráno a měli jsme možnost ochutnat i výbornou asijskou kuchyni ;).....Užijte si pohodový víkend a doufám, že vás dnešní ochutnávka navnadila na jarní novinky ♥.




You May Also Like

14 komentářů

  1. Ahoj,moc hezky sepsaný článek jen bych se chtěla zeptat v jaké cenově kategorii se produkty pohybují?😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, pokud bys chtěla, mohu ti poslat ceník 😉, masky kolem 100, jinak je to v cenové hladině cca 400-1000.

      Vymazat
  2. Too cool for school mě neskutečně zaujala, také vkládám naději do vajíček :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepší omrknout v sephore a pak objednat za pulku v proverenym obchode na ebay. Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji za tip, dobrý nápad, ale mohu si byt jista pravosti? Mas někoho ověřeného, děkuji 😘

      Vymazat
  4. Jééj, tie roztomilé obaly s pandou, to je krása! inak mňa osobne zaujali masky :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  5. Vi se odkdy budou produkty dostupne?

    OdpovědětVymazat
  6. Moc mě zaujala ta dua produktů od značky Caolin, protože jak je něco na zmenšení pórů, tak na to slyším :-) i když vím, že efekt se většinou stejně nedostaví, přesto tohle bych ráda vyzkoušela. Workshop to musel být krásný.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, mohla by jsi, až některé produkty vyzkoušíš, napsat krátkou recenzi? Už nějakou dobu po korejských značkách pokukuji, tak bych uvítala nějaký ten tip co pořídit anebo naopak ne. Děkuji. Slávka PS: Super fotky, musela to být moc příjemná akce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Slavko, určitě dam vědět jaké jsou, korejskou kosmetiku mám moc rada!

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!