My white secret - pásky a pytlíčky na bělení zubů

by - 19 května

Krásný den vám všem, ani nevíte, jak často dostávám dotazy, jak se starám o zuby, čím je bělím, čistím a zda jsem měla rovnátka. Několik článků a videí na toto téma jsem již publikovala v minulosti. Avšak právě bělení zubů je poměrně ožehavé téma, jelikož naprostá většina bělících přípravků obsahuje peroxid, který jednoznačně může oslabit sklovinu nebo po jeho použití mohou být zuby a dásně velmi citlivé. Proto vždy varuji před jejich používáním v tom smyslu, že je třeba mít zuby bez kazů a zkontrolované vaším stomatologem, abyste si neublížili.
Co když teď ale existuje něco, co zuby bělí bez použití peroxidu, na přírodní bázi a bez nepříjemné citlivosti zubů a dásní a tudíž vám sklovinu nepoškodí?! Jste zvědavé? Já byla taky, proto když mi přišla nabídka tyto pásky vyzkoušet, s radostí jsem kývla!

My white secret je poměrně mladá anglická značka se sídlem v Londýně, která velmi chytře vyvinula své produkty bělící chrup. Všechny jsou na přírodní bázi a neměly by poškozovat sklovinu ani dásně. Já jsem vyzkoušela jak bělící pásky, tak bělící pytlíčky obsahující směs dřevěného uhlí a kokosového oleje.

Nejdříve si zhodnotíme bělící pásky. Jedná se kúru na 14 dnů. Každý pár pásků na spodní a vrchní čelist je balen samostatně v pytlíčku a vše je v úhledné designové krabičce. Je vidět, že se vzhledem produktu si opravdu vyhráli, balení je krásné a propracované do posledního detailu, což dokáži ocenit a rozhodně vám to zpříjemní užívání pásků.

Když pytlíček otevřete, stačí zcela jednoduše odlepit pásky z průhledné folie a nalepit na zuby. Doporučuji mít zuby vyčištěné a otřít je ručníkem a poté pásek na zubech vyhladit, ať co nejlépe přilne. Doba působení je 30minut, pak pásek odlepíte, odstraníte přebytečný gel a ústa vypláchnete. Toto opakujete každý den po dobu 14 dnů.
Při nasazených páscích nedoporučuji pít. Budete možná také trošku slintat, takže je vhodné pohybovat se někde, kde si můžete občas "odplivnout" :).
Jednoznačným benefitem je i to, že pásky jsou poměrně dost široké, takže pokud nemáte nějak velké zuby, stačí je rozstřihnout napůl a máte v jednom balení rázem pásky 4.
Samotné užívání pásků je velmi příjemné, zatímco jiné bělící produkty v puse pálí, při použití těchto pásků jsem nepociťovala ani podráždění, ani citlivost zubů nebo dásní. Bělení je opravdu velmi komfortní.

Pásky neobsahují žádný peroxid, zato jsem ve složení našla kyselinu citoronovou a chloritan sodný, což jsou složky, které se používají při bělení.

Vás ale určitě nejvíce zajímá, jakých výsledků jsem dosáhla já. Na začátek je třeba zmínit, že mám zuby poměrně světlé, nedá se tedy čekat, že by v mém případě proběhlo bělení o několik odstínů. Avšak můj odstín je trochu nažloutlý, takže dobělení provadím každých 1, 5 - 2 roky. 
Jak vidíte na obrázcích níže, změna se asi nedá považovat za vyloženě markantní. Na druhou stranu, rozdíl v odstínech vidím a řekla bych, že mi pásky ze zubů stáhly žlutý nádech.

Jak bych tedy hodnotila a pro koho bych doporučila tyto pásky?
Myslím, že jsou ideální pro ty, kdo si chtějí bílé zuby udržet nebo stáhnout žlutý nádech. Rozhodně se dají doporučit těm, kteří chtějí jen lehčí vybělení a mají třeba problémy s dásněmi a citlivostí zubů. Na to jsou tyto pásky fajn. Pokud však potřebujete vybělit zuby o více odstínů nebo dramatičtěji, asi bych sáhla po konvenčních metodách s peroxidem, které umí vybělit výrazněji.

No a pokud chcete něco úplně přírodního, mají v nabídce i pytlíčky s černou hmotou, která se v puse roztaje a měla by zuby bělit. Jistě jste tento způsobe bělení už viděli po instagramu.
Tato směs obsahuje aktivní dřevěné uhlí a kokosový olej a je 100% přírodní. Ostatně bělení zubů kokosovým olejem a uhlím není žádnou novinkou, ale naopak starým "babským" receptem. 
Opět i zde musím vyzdvihnout moc hezké a praktické balení. Z pytlíčku hmotu pohodlně vymáčknete do pusy. Jelikož kokosový olej je v běžném stavu tuhý a když ho dáte do tepla, začne tát, přesně toto se stane ve vaší puse. Po chvilce máte hmotu tekutou a vy jí povalujete v ústech 5-15 minut. Poté je třeba vše vyplivnout.

Abych vám pravdu řekla, celou kúru jsem u tohoto způsobu bělení nevydržela, dala jsem to asi jen 2x. Tuhý kokosový olej i po roztátí mi v puse vadí a tu texturu já prostě nemůžu vystát. Takže se mi z té hmoty bohužel zvedal žaludek. Komu to však nevadí, traduje se, že právě tyto ingredience bělící schopnosti mají, takže věřím, že účinek tam být může :)......


Tak to je pro dnešek všechno, dejte mi vědět, zda máte nějaké zaručené bělící triky a čím zuby bělíte vy :). Pěkný zbytek dne!
Pokud byste chtěli některý z produktů vyzkoušet, nebojte se použít kod pro 20% slevu "PET20".

Nyní fungují i české stránky  a s kodem "petra10" získáte slevu i zde.

* tento článek je ve spolupráci s Mywhitesecret, děkuji za poskytnutí produktů k recenzi a za slevový kod pro vás, nejedná se o affiliate kod, tedy z kódu nemám žádný výdělek



You May Also Like

31 komentářů

  1. Ahoj Péťo, děkuji za článek. :-) Ten slevový kód se dá použít na mywhitesecret.com? Děkuji, papa :-) Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Již dlouho přemýšlím o tom že bych použila něco na bělení zubů a tohle asi vyhraje díky svému složení. Ten výsledek je podle mého dost zřetelný. Žlutý nádech naprosto ustoupil a máš teď krásné bílé zuby :) za mě palec nahoru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to složení je dobré, nádech to stáhne, zázraky to bez peroxidu nedělá, ale zas je to opravdu šetrnější.

      Vymazat
  3. Ahoj Péťo! Tenhle článek, se mi vyloženě hodí! Před pár dny, jsem totiž právě po téhle značce a tomto produktu, začala pokukovat :-) Takže děkuju za recenzi, přišla mi opravdu vhod. Z tvého článku, jsem se dozvěděla, to co jsem potřebovala :-) Jenom by mě ještě zajímalo, kde se dají tyto pásky objednat? Předem děkuji za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji, to jsem ráda, že jsem poradila 😘. Stačí kliknout na růžový odkaz nebo si zkopíruj wwww.mywhitesecret.com 😉

      Vymazat
  4. Nad bělením uvažuji už fakt dlouho, ale ještě jsem se k tomu samozřejmě nedostala. Chtěla bych vybělit více, takže tohle by mi asi nestačilo. V poslední době občas dělám oil pulling metodu právě s kokosákem. Chuť je mi příjemná a konzistence mi nevadí. Výsledky ale moc posoudit nemůžu, protože nemám pokaždé ráno 20 minut času navíc, ještě abych nemusela s nikým mluvit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No několik odstínů to podle mě neudělá, ale kdo ví, já zas ty zuby nemám tolik žluté, abych to posoudila, podle mě to spíš stáhne ten nádech.

      Vymazat
  5. Ahoj, ja jsem drive pouzivala Crest pasky. Byly opravdu dobre, ale zdaly se mi "agresivni" na sklovinu. Tak se tesim, az vyzkousim tyhle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, souhlasím, bohužel to tak je, vybělí hodně,ale jsou opravdu dost agresivní, dokonce se už do EU díky vysokému obsahu peroxidu ani nesmí dovážet a jsou označeny jako nebezpečné.

      Vymazat
  6. Balenie je skutočne nádherné, už len to ma oslovilo!:) Niečo na bielenie zubov som zháňala už dlhšie, keďže ich nemám také žiarivé, ako by som chcela a toto vyzerá dobre!:)

    Saja Frey Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud bys chtěla stáhnout nažloutlý odstín, je to fajn, pokud vybělit výrazně, tak to asi stačit nebude :)

      Vymazat
  7. Milá Peťo, moc děkuji za článek. Máš vždy tak krásné zoubky, budu se muset těmto páskům také podívat "na zoubek" :) L.

    OdpovědětVymazat
  8. Fungují už i české stránky www.mywhitesecret.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem zkoušela ty pásky z Ebay a byly celkem fajn, akorát jsem pak měla citlivější zuby. Teď chodím k zubní estetičce, protože se bojím, že si sklovinu poruším. Pásky bych ale jinak taky vyzkoušela. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslíš Crest? ten se tam prodává, jojo, zuby jsou citlivé,ale umí vybělit opravdu dost

      Vymazat
  10. Spis nez vybelit by ty zuby potrebovaly poradne vycistit, u spodnich rezaku jsou ty dasnove papily v zanetu, bud nepouzivate mezizubni kartacek, nebo mate spatne nakalibrovanou velikost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve vší úctě, žádný zánět nemám, k zubaři chodím pravidelně a čistím i mezizubní prostory. Dole mám ale řezáky zbroušené ze stran kvůli rovnátkům, takže nesedí úplně k sobě a nejsou po okrajích tak hladké, vzadu mám retainer ;)

      Vymazat
  11. Peroxid zub ani dáseň neposkozuje. To je výmysl kosmetického průmyslu kdy v roce tuším 2012 dle legislativy zakázali volný prodej bělení s obsahem peroxidu vyšším nez 0,1% a smí ho prodávat jen zdravotnické zařízení.. tím vznikl i rozmach neperoxidovych volne prodejných preparátů. Takové bělení pouze zub dehydratuje a opticky zub zesvetli ale jen do doby opětovné hydratace zubu. Chápu ze je to proste reklama na jistý produkt ale prosim nechte si raději vybelit zuby pod odborným dohledem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nejsem stomatolog, pouze posuzuji funguje/nefunguje, ale děkuji za informaci. Pásky s obsahem peroxidu se do EU pokud vím už ani nesmí dovážet a prodávat.

      Vymazat
  12. Dobrý den Peti,

    prosím Vás, je někde na tom balení napsané přesné složení?

    bohužel jako hygienistka se dnes a denně setkávám zejména s ženami, které opravdu hodně experimentují s bělením zubů a dopadá to špatně, takže bych ráda znala různé alternativy.

    Většinou, pokud není v bělící složce peroxid (což mi věřte je to nejmenší zlo, co tam může být, ale máte pravdu - kontrola je nutná), bývá tam skryta kyselina, což je peklo daleko horší. V podstatě to rozežere tu "žlutou" a "špinavou" vrstvu a efekt to má pak samozřejmě hezký na úkor ztráty skloviny. Jak píšete, je zde kyselina citronová, proto by mě zajímalo, co všechno se tam ještě nachází.

    Aktivní uhlí je samo o sobě abrazivum, zajímalo by mě, jak je právě zakomponováno do pásků.

    Pokud byste měla čas a byla tak laskavá, zašlete mi složení na mail dehy.zlin@gmail.com

    Děkuji mnohokrát za ochotu a přeji hezký den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Verčo, prosím podívejte se na oficiální stránky www.mywhitesecret.cz nebo com :), tam to bude a děkuji za doplňující informace!

      Vymazat
  13. Ahoj, na české stránky slevový kód nefunguje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na českých stránkách můžete zadat kód petra10. Hezký den

      Vymazat
  14. Nevíš prosím, jestli se to dá používat v těhotenství? Na stránkách jsem to ve FAQ nenašla. Díky

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Peti, super článek, Po bělení zubů koukám už nějakou dobu a nechcou se mi vyhozovat podle mě nekřesťanské peníze za bělení zubů u odborníka. Problém je v tom, že mám poměrně v mladém věku dost kazů. Momentálně mě sundali rovnátka a ělení zubů je žhavým tématem. Chci něco, co mi zuby nepoškodí a čím si neublížím. Ortodontistka mi řekla, že peroxid je zlo, jenže každý říká něco jiného a je spoustu článku a co člověk to jiný názor, jsem z toho taková zmatená. Proto přemýšlím po tomhle systému bělení, ale bojím se té kyseliny citronové.
    Chtěla bych se zeptat, ty v článku píšeš, že jsi měla kůru na 14 dní, ale já na českých stránkách našla jen na 6 týdnů. Měj se krásně a jsem moc ráda, že jsi zpět se svými příspěvky i na youtube :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!