🍁EXTRATEPLÉ VÝRAZNÉ A SEXY PODZIMNÍ MATNÉ KOUŘOVKY 🍁

by - 03 listopadu

 Krásné úterý vám všem,

vzhledem k tomu, že jsem obdržela mnoho dotazů na líčení z mého posledního videa, za což moc moc děkuji a hlavně také žádosti o návod na něj, tak jsem si říkala, že to alespoň zatím sepíšu sem na blog a později si můžeme něco podobného vytvořit i na videu 🙂. 

V podstatě každý druhý článek nebo video, začínám tím, že specifikuji svůj typ pleti a věk, tedy velmi světlá, suchá, křehká, citlivá pleť a silný chladný růžový podtón, jemné vrásky. Nedělám to proto, abych vás s tím furt otravovala, stejně jako svou výšku a velikost oblečení nesděluji ve videích proto, abych upozornila na to, jaké mám proporce nebo velikost, ale proto, abyste se mohli lépe orientovat v tom, co vám bude sedět. Ono je to totiž mnohem důležitější, než by se mohlo zdát a ve výsledku, pokud bych tyto informace nesdělila, jednak na ně bude plno dotazů a pak, může se stát, že budete z produktu zklamaní. A od toho já tady nejsem! Mým úkolem je, abyste se v tom nepřeberném množství kosmetiky, zboží a eshopů, zorientovali a měli jednodušší výběr a snáze našli to, co by vám mohlo dobře sloužit a dělat radost. ✅

Tak tedy úvodní monolog máme za sebou, doufám, že teď to bude jasné i rejpálistům, že se tady neproducíruju z plezíru a můžeme jít na to 😃!


Přestože jsem tedy velmi chladný typ, konkrétně chladné léto, na podzim naprosto zbožňuji vytáhnout vyloženě teplé, syté, zemité tóny. A to jak na očích, tak na rtech. V létě se mi prostě nechce líčit tak výrazně, maximálně na video, ale k podzimu a zimě, to jednoduše patří. I když si letos zřejmě neužijeme tradičních společenských událostí v plném rozsahu a kdo ví, zda vůbec, nic nám nebrání namalovat se jen tak doma pro radost nebo nechat zářit oči, které jsou tím jediným, co nám nyní kouká z roušek. Ne nadarmo se říká "oko do duše okno", zkuste se někdy zaměřit lidem na oči, dost často dle nich poznáte, jaký mají úmysl a jací jsou. A jestli něco na svém obličeji opravdu miluju, jsou to právě oči. Jediná nevýhoda, že i ty mám velmi citlivé, na slunce, světlo, prach, obrazovky.....taky je musím často kapat umělými slzami a neustále venku nosit sluneční brýle, jinak je mám hned červené. Víte, že dost často dostávám dotazy, co nosím za čočky? 😃Hodně mě to překvapuje, ale asi to bude tím, že moje duhovka je takový chameleon, podle toho, jakou barvu oblečení si vezmu na sebe a čím se nalíčím, takový chytne odstín od modré, přes šedou, až po zelenou. No a právě dnešní líčení naprosto skvěle vytáhne modré tóny. Proč? Protože, jak jsme si už říkali ve videu o Tajemství barev, tak oranžová a modrá jsou naproti v barevném spektru, jsou to barvy komplementární a tím pádem se navzájem krásně podporují. 


Já teorie barev využívám velmi ráda a to ve všech sférách, ať už v beauty nebo třeba v interiéru, prostě je fajn to vědět, takže pokud jste ještě toto video neviděli, určitě mrkněte. Ale teď už vážně jdeme na samotné líčení!
Jako podklad jsem použila novinku od Catrice makeup a korektor True Skin, toto je taková pecka pro suchou pleť! Absolutně nezvýrazní vrásky, póry, suchá místa a dělá opravdu překrásný finiš. Makeup není extrémně krycí, ale dá se vrstvit, korektor kryje středně a opět je velmi příjemný. Na webu DM uvádí matný finiš, to je samo o sobě dost zavádějící, pochopitelně už z názvu je nám všem jasné, že finiš je spíše přirozený, lehce lesklý a zdravý. Značka "pudr nutností" a pak asi docílíte i matného finiše 🙂. Já používám studený odstín 010 cool cashmere.


Na pleť jsem použila bronzer od Fenty Sun stalkr' v odstínu Inda sun, mám ho už téměř úplně vypotřebovaný a je to tak úžasný odstín, že málokdy na podzim a  v zimě nosím jiný 😃! A na pleti mám novou paletku od Natasha Denona Bloom Blush & glow. Natašo, co mi to děláš?! Tahle značka, to je taková nádhera! Samozřejmě, bavíme se o luxusní kosmetice a tomu odpovídá i cena, ale jestli se chcete rozmazlit......



Se stínováním očí jsem si pěkně vyhrála, použila jsem paletku od Natashy Biba palette a podle mě je ztělesněním podzimních tónů. Nejen barevné spektrum, ale i pigmentace, konzistence a celková skladba a finiše stínů, jsou prostě fenomenální. Ráda bych něco vytkla, ale není co.....tyto stíny jsou také velmi vhodné na sušší a starší pleť a povolené víčko!



Začínám vždy ohybem víčka a přechodovým tónem ve střední intenzitě a ztmavuji směrem ven a dolů. Naopak vnitřní koutek a oblast pod obočím držím světlejší, tím více vynikne tvar oka a oči také vypadají větší. V tomto líčení jsem použila pouze matné stíny, vypadají sofistikovaněji a elegantněji.



Oči jsem doplnila černou tužkou od MUFE Aqua Resist Color Pencil v odstínu 1graphitte , jejich tužky jsou skvělé a nalepovačkami od Ardell v typu Wispies 113.
Tentokrát jsem se chtěla trochu víc odvázat a tak jsem zvolila i výrazné rty, vy samozřejmě můžete použít jen balzám nebo nude rtěnku. Já jsem ale použila skořicovo/oranžové kombo od KVD Beauty v odstínu Lolita II. a to jak tužku, tak tekutou rtěnku. Rtěnek této značky mám už opravdu hodně a ty odstíny i konzistence jsou překrásné.



Tak to by bylo asi všechno, žádná věda, viďte 😃?! Ačkoliv líčení vypadá možná náročně, je velmi jednoduché na provedení, hlavní je pořádně blendit! Jak se vám líbí? Nosíte podobné tóny?
🧡




You May Also Like

3 komentářů

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!