Přípravky na odličování a čistění pleti - Bioderma, Eucerin, Alverde

by - 25 dubna


Krásný večer vám všem,

dnes bych vám chtěla ukázat pár produktů, které používám k odličování a které mne zaujaly a jsou mé stálice. Tyto produkty používám na odličování a čistění pleti a střídám je dle momentálního stavu pleti či typu makeupu, který potřebuji odlíčit. Pleť odličuji či čistím jednou denně, večer. Pokud mám makeup, tak používám micelárku, mléko nebo dvoufázový odličovač. Pokud ten den makeup nemám, použiji většinou čistící pěnu nebo micelárku. Pleť odličuji a čistím krouživými pohyby a zvláště v okolí očí na tamponek nijak netlačím, jen navlhčený tamponek přiložím a setřu šetrně makeup, v této oblasti byste neměli kůži příliš namáhat, aby se vám zbytečně nevytahovala a nedělaly vrásky.

Produktem číslo jedna je pro mne micelární voda BiodermaSensibio, již jsem o ní psala článek a proto jen v rychlosti shrnu její výhody a nevýhody. Tato voda je průhledná, neparfémovaná, nedráždivá, nevysušuje, neštípe v očích a odličuje dobře i voděodolný makeup, i když je pravda, že  na voděodolnou řasenku či gelové linky od Catrice, které drží jako přibité, použiji raději odličovač s olejem. Jinak ale nemám, co bych této vodě vytkla, krásně pleť vyčistí a osvěží a je tedy vhodná nejen na odličování, ale také jako čistící pleťová voda, která pokožku nevysuší. Jedinou nevýhodou je tedy cena kolem 300Kč za 250ml, ale dá se sehnat i v různých akcích a to pak vychází opravdu výhodně, navíc vám dlouho vydží, já měla první balení přes tři mesíce.



Další, pro mne novinkou, kterou jsem od Biodermy chtěla vyzkoušet, je Hydrabio Mousse, je to čistící hydratační pěna na dehydrovanou pokožku. Musím říct, že tato pěna je vážně super, má lehkou nadýchanou šlehačkovitou strukturu a je strašně příjemná, po vyčištění pleti touto pěnou vůbec nemám pocit pnutí nebo suché pleti a ačkoliv ji pak opláchnu vodou, pleť je  krásně hydratovaná a jemná. Pěna by měla dle popisu odstraňovat i makeup, musím říct, že makeup z tváře opravdu odstraní, ale na odlíčení očí je třeba použít tamponek a řasenku a stíny setřít tamponkem nebo doodlíčit oči odličovačem či micelárkou. Já osobně ji používám spíše na čistění pleti. Jinak je ale pěna bezvadná, líbí se mi, že se dá použít i na holení, je hypoalergenní a skutečně zanechá pleť vláčnou, celkově tedy hodnotím rozhodně kladně, cena také kolem 300Kč za 150ml.



Předposledním výrobkem, který v poslední době hodně používám na odlíčení nebo očištění pleti je Dermatoclean čistící pleťové mléko od Eucerinu. Tohle je vlastně klasické pleťové mléko, na které jsme všichny zvyklé, líbí se mi na něm ale to, že je neparfemované, krásně hydratuje a dobře a šetrně odličuje i oční makeup, dokonce i voděodolný , navíc vůbec neštípe v očích a je na pleti moc příjemné. Ačkoliv dobře hydratuje, tak nezanechává pleť mastnou nebo ulepenou a není potřeba omývat po odlíčení vodou. Cena za 200ml je kolem 200Kč.




Posledním a nejlevnějším výrobkem, který bych vám chtěla představit, je dvoufázový odličovač od Alverde, mám ten dojem, že jsem ho zmiňovala už v nějakém videu a tohle už je druhé balení, které jsem si pořídila. Tento odličovač je určen na citlivou a suchou pleť a obsahuje výtažky z mandlí, avokáda, aloe vera a jojobový olej. Co je na tomto odličovači skvělé je to, že odstraní spolehlivě a rychle i voděodlný makeup, myslím, že ze zmiňovaných přípravků je na voděodlný makeup nejspolehlivější a je to právě díky obsaženému oleji. Tím pádem je ale také poměrně mastný, takže je nutné pleť po odlíčení omýt vodou a pak také mně osobně trochu štípe v očích, není to nic hrozného a zezačátku se mi zdálo, že neštípe, ale postupem času, pokud se mi dostane do oka, jsem zjistila, že oko opravdu podráždí a štípe. Cena je ovšem poměrně příznivá cca 70 Kč za 100ml v DM drogerii, i když spotřeba je na druhou stranu o něco vyšší, než u jeho kolegů výše, takže ve výsledku to vyjde nastejno :).


A co vy, máte nějaké své favority co se odličování týče?


Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji Biodermě pro ČR www.bioderma.cz a eshopu www.krasa.cz .

You May Also Like

53 komentářů

  1. Já jsem věrná hydrofilnímu oleji od Ryoru :)

    OdpovědětVymazat
  2. Naopak, je to zajímavé. Já třeba mám odličovák jen jeden na vše. Nijak to nerozlišuji :oD Ani jsem nevěděla, že bych mohla něco používat na to a něco na to...

    OdpovědětVymazat
  3. super článek, na ten přípravek Alverde se kouknu co nejdříve moc mě zaujal :)

    OdpovědětVymazat
  4. já ráda obličej večer myji gely a vodou, dočišťuji micelárkou. Nedávno jsem o tom psala na svém blogu - mám ráda avene, clinique určené pro mastnější problematickou pleť.
    Jinak se mi moc líbí ta pěna od biodermy, tu bych časem ráda vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  5. Ha, po tom oleji kouknu, v létě používám voděodolný věci dost ráda :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ta micelarní voda ,no ja mela jen tech 100ml za 50 a stacilo mi to. Uz si ji nikdy neporidim tak bezva zase neni znám lepšía rozhodně levnější.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkný článek, ale teď si Biodermu nemůžu moc dovolit (šetřím a jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží). Chtěla bych ji alespoň vyzkoušet :) Sama jsem spokojená s Ryorem, který je podle mě to nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám ten odličovač od Alverde a štípou mi po něm oči, ale je pravda, že je mám citlivé. Používám ho jen na tvář.

    OdpovědětVymazat
  9. Micelárku mám a momentálně testuju, zatím jsem spokojená.
    U té pěkny mě zaujal ten "šlehačkový" dávkovač... a vůbec vypadá dobře, mám ze stejné řady krém a peeling. :)
    Odličovač od alverde zkoušet nebudu, asi by mě pálil v očích + špatně snáším věci s olejem v očích. :)

    propadliste-dejin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Z dvoufázového odličovače od Alverde jsem měla alergickou reakci... za mě ne :(

    OdpovědětVymazat
  11. já se taky chystám vyzkoušet micelárku od Biodermy,jelikož na ní každý poslední dobou pěje chválu. odličovač od Alverde jsem měla a už ho nechci ani vidět, kromě toho že mě štípal nejen v očích, ale i na pleti, tak docela i smrdí..

    OdpovědětVymazat
  12. z tvé recenze mě zaujal Eucerin. sama používám buď odličovač od Dermacol nebo 2- fázový odličovač ze Sephory a když spím mimo domov, tak nějaké odličovací ubrousky

    OdpovědětVymazat
  13. super recenze!!tu penu teda vubec neznam
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  14. Super recenze! Vůbec si nic nedělej z lidí, co píšou ošklivé komentáře :)

    http://janeandherworld.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem si teď pořídila odličovací mýdlo od Clinique na suchou pokožku a je taky senzační. Určitě o něm brzy udělám článek :)

    Kdo by měl zájem, tak u mě probíhá Giveaway :)
    http://thepetras.blogspot.com/2012/04/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj! Máš krásný blog, kde jsem již našla nespočet skvělých tipů. Micelárku plánuji otestovat. V neděli jsem si založila blog a dneska napsala první článek, tak doufám, že mě to nepřestane bavit a vydržím u blogování jako ty.

    http://beauty-blog-for-you.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Mě právě došla Bioderma, tak jsem teď chtěla vyzkoušet něco přírodního a koupila jsem od Sallos hydrofilní odličovací olej Růžové dřevo. Mám ho pár dní a jsem spokojená. Je určen na suchou a citlivou pleť, odstraňuje i voděodolné linky atd. Poslední dobou mám hodně přecitlivělou pleť a ten olej z růže ji dokáže hezky zklidnit.
    Aneta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon, samozřejmě Saloos... :-)
      Aneta

      Vymazat
  18. Ten odličovač od Alverde a je pro mě naprosto dokonalý.

    OdpovědětVymazat
  19. na ten dvoufázový odličovač od Alvedre jsem nedávno taky koukala...Chtěla jsem totiž jentak něco levnějšího k přítelovi, normálně používám dvoufázový od YR... Tu Biodermu chci hrozně moc zkusit, ale bohužel se mi tu odličovačů nahromadilo nějak moc, tak čekám až to dopatlám :D

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, vdaka za recenziu Eucerin-u, ja na neho prechadzam z Biodermy. Biodermu som pouzivala nejaky ten cas, ale naozaj musim uznat, ze za tu cenu az taka zazracna nie je a navyse testuje na zvieratach, cize pre mna uz e e.
    Vdaka este raz :-).

    VeVe

    OdpovědětVymazat
  21. Moc pěkný článek, já taky používám biodermu. Sehnala jsem na internetu 250ml za podezřelých 160kč - voda mi přišla originál zapečetěná, takže i přes počáteční nedůvěru se mi to vyplatilo. Používám je spíše jako pleťovou vodu, na dličování mám růžové krémové odličovadlo od garmier asi za stovku :D biodermu si šetřím jako pleťovou vodu i když jsem jí sehnala za tak levnou cenu...

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Péťo, moc zajímavý a užitečný článek. Já stále micelárce od Biodermy odolávám, ale myslím, že už nejsem daleko od jejího nákupu. Momentálně mám červenou (růžovou) micelárku od Ziaji a ta je strašně upatlaná. Jinak jsem ale moc spokojená s odličovacím mlékem s arnikou pro suchou pleť od Ryoru. Přestože mám pleť smíšenou, tohle mléko je tak jemné, dobře odličuje, pleť není upatlaná, že ho miluju. No a pak mám ráda čistící gely, kterých mám víc, ale to chápu, že není uplně nej volba pro tebe se suchou pletí, že :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Tento odličovač Alverde mám moc ráda, vypotřebovala jsem tak 5 balení, možná víc. :) Teď jsem ale přešla k odličování olivovým olejem a následným dočištěním micelárkou (Bioderma a Ziaja).

    OdpovědětVymazat
  24. Odličovač od Alverde jsem také měla, nejdříve bylo vše ok, ale po čase mi po něm začaly oči docela hodně pálit, měla jsem je stále podrážděné, červené a i najaká ta šupinka se objevila, takže šel o dům dál. Já na čištění a odličování používám micelárku od Biodedermy (růžovou), z té samé řady i čistící pleťový gel a mám doma i Jarischuv roztok na dočištění.

    OdpovědětVymazat
  25. Micelárku od Biodermy používám už dlouho a střídám jí s mic. od Vichy. Určitě vyzkouším tu pěnu na čištění, nyní mám tekuté mýdlo od Clinique na citlivou pleť s pumpičkou, byla akce v Sephoře - takže 400ml za 400Kč - což je super :-) Soňa M.

    OdpovědětVymazat
  26. Pěkná recenze. :)
    Micelárku od Biodermy si chci koupit, dochází mi ta od Vichy, se kterou jem byla spokojená. Jinak na odlíčení ještě používám odličovací mléko a odličovač a tonikum 2v1 oboje od Yves Rocher.

    OdpovědětVymazat
  27. Dobrej článek Eucerin vyzkouším určitě (ty oči mě děsně zlobí a štípou snad u všeho) Zajímalo by mě, jak pečuješ o oční okolí a co všechno na oči používáš... Pamatuju si že máš alergii a docela často záněty spojivek, tak bych ráda věděla, co používáš na citlivé oči... Děkuji Zdeňka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ta citlivá očka doporučuji hydrofilní odličovací olej od Saloosu, je i cenově velmi dostupný a vydrží dlouho :)

      Vymazat
  28. Ahoj, tak já na odlíčení používám od Saloosu hydrofilní odličovací olej - je naprosto perfektní, na čistění pokud nejsem nalíčená mám od Vichy čistící pěnový krém (dá se i na odlíčení) nebo od Lorealu čistící pleťové mléko (taky se dá použít i na odlíčení). Všechny 3 produkty doporučuji, jsou perfektní i pro citlivější a smíšenou pleť, jako mám já :)

    páá

    OdpovědětVymazat
  29. Musim se hydrofilniho oleje od Saloosu taky zastat! Vyborna vec! Nic necisti lepe a prijemneji! :-) Momentalne mam levandulovy.

    OdpovědětVymazat
  30. Holky, a jakej hydrofilní olej na odlíčení používáte? Koukám, že jich mají víc - lemon tea tree, neutrální, levandulovej,...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám růžové dřevo a je perfektní, doporučuji :)

      Vymazat
    2. Myslím, že stačí vybrat si pouze na základě osobní preference. :) Většina olejů je vhodná snad na všechny typy pleti. Já měla bergamot a byl perfektní!

      Vymazat
  31. Ahoj, rozhodně si pořiď tu Sensibio v 500 ml balení, to 250 ml je předražené. A to velké balení se dá sehnat i kolem 400 Kč za 500 ml(například jedna lékárna v Brně, na Obilním trhu). Takže nač zbytečně utrácet. Jinak já používám Sensibio H2O na vše, na odlíčení i čištění, a jsem spokojená ;-).

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  32. Já používám micelární vodu Avéne, protože na biodermu už jsem alergická z toho, jak je na každým blogu:) Jinak já jsem si koupila balení 400 ml, ke kterýmu bylo ještě jedno 400 ml zdarma, takže mám 800 ml za 600 Kč. A odlíčí mi úplně v pohodě i gelový linky od Catrice...

    OdpovědětVymazat
  33. Peti,
    Poslední dva přípravky používám taky a už dlouho době ... :)
    Super mega dlouhej článek (ale ty já zbožňuju nejvíc) :)

    gabulka-lovelygirl12.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  34. Ten odličovač od Alverde používám taky, čas od času ho ale vyměním za dvousložkový od Baley a na vyčištění pleti používám pěnu od Alverde s hedvábím.. Svou funkci to plní, takže jsem s tím spokojená.

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj, já používám k odlíčení dětské ubrousky Pampers Fresh Baby a musím říct, že make-up krásně odlíčí a to včetně voděodolné řasenky. Díky tomu, že jsou dermatologicky testované, tak neštípou v očích, nevysušují a zanechávají pleť vláčnou a hydratovanou. A cena? 50kč/72ubrousků :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dermatologicky testovane jsou vsechny vyrobky na plet:)

      Vymazat
    2. Bohužel, ne všechny výrobky jsou dermatologicky testované :( http://www.dtest.cz/nebezpecne-vyrobky?limit=50&section=9&do=limit

      Vymazat
  36. ten poslední odličovat mě celkem tedy láká :))) jinak já na pleť používám zelenou řadu od Bioderma a jsem moc spokojená!! ;))

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj,
    za mě je opravdu nejlepší ta micelární voda od Biodermy. jinak jsem moc nadšená z těch dvojitých linek. Super nápad, chválím. Zkusím si je zítra udělat do práce :-). Chtěla jsem ti to napsat do komentáře k videu, ale tam se mi nezobrazila žádná možnost.

    OdpovědětVymazat
  38. taky mám tento odličovač od Alverde a jsem spokojená ... dokonale odličuje a vůbec nemastí, protože toho oleje neobsahuje tolik (jak je patrné již z fotky). Ale určo doporučuji po odlíčení oko opláchnout vodou. :-)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj Peti, micelární vodu od Biodermy jsem si pořídila po Tvém příspěvku na blogu (asi v lednu), stále ji mám, používám i jiné přípravky, ale absolutně mi vyhovuje. Sice občas na řasenku musím použít něco jiného, ale na pleť je to výborná věc :). Tvůj blog je úžasný a každý článek mě něčím zaujme :). Přeji Ti krásný slunečný víkend! P.

    OdpovědětVymazat
  40. Micleárka od Biodermy je zázrak, pomohla mi se zbavit dost velkého akné. Já používám zelenou a jestli to jednou zruší, tak nevím :-D Jsem alergická na parabeny, takže používám všechno bez nich a bez Biodermy se už neobejdu. Cena je sice vyšší, ale při přepočtu cena/měsíc, jak dlouho mi vydrží je levná. Hlavně je kvalitní a myslím, že pokud už nepomůže, tak rozhodně nikomu neublíží. Já kupuju vždycky to velké, půllitrové balení. Ale nechápu, co s tím všichni děláte :-D Já ji používám 2x denně a vydrží mi 10 měsíců, kamarádce tak půl roku nanejvýš, tobě poloviční na 3 měsíce. Proto si asi hodně lidí myslí, že je to drahé...

    OdpovědětVymazat
  41. O té micerálce dlouhou dobu uvažuji, ale bojím se aby mě pak nakonec nezklamala, jak jí všichni chválej...
    Jinak hodně dobrý odličovač na oční makeup je dvoufázový s olejem od Nivei :)

    OdpovědětVymazat
  42. Pro mne je Alverde to nejhorší co jsem kdy na odličování měla. S ostatním souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  43. co je zle na tom ze mas po alverde mastnejiu plet? ja by som sa neumyvala a este by som sa radovala ze nemusim pouzivat krem

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!