BlackBerry curve 9320 videorecenze a článek od manžela

by - 20 března


Krásný večer všem,

dnes mám pro vás čtení a video alespoň na dva dny :) a tak to nebudu protahovat a jdeme rovnou na věc.....Recenzi od manžela naleznete pod videem a koho nezajímavá video o BlackBerry, zhruba od 14:40 jsou už jen bloopers, snad se u videa pobavíte tak jako my :).



Že mám na psaní básnické střevo již jistě všichni víte, že jsem na točení videí střevo, po zhlédnutí toho dnešního už taky víte :-). Takže důvod, proč bude recenze psaná je Vám v tuto chvíli jasný a nic nám nebrání v tom začít...


Takže Blackberry... Co o něm říct, pojem je to asi každému známý, ale už málokdo s ním má osobní zkušenost. Podíl na českém trhu se dlouhodobě pohybuje okolo 3% (pokud se pletu, tak mě prosím opravte) a to je opravdu dost málo. Z kdysi jednoho z tahounů, je nyní výrobce balancující nad propastí. Osud dost podobný dalšímu z dominantů let minulých - s Nokií. Na rozdíl od Nokie se ale Blackberry snaží z maléru dostat sami a nespoléhá se na nespolehlivého partnera :-). O tom si ale napíšeme víc až v závěru. 

Teď pěkně popořadě. 

Telefony které jsme měli, dosloužily. Moje Nokia 6300 i Peti Nokia Supernova si užívají zasloužený důchod na dně šuplíku a nahradily je telefony nové. Ještě předtím jsme navštívili spoustu obchodů (spoustu v mužské řeči znamená 3 obchody) a vyzkoušeli si telefony různých značek. Krom barvy, měli ještě jedno společné - dotykový display. Ani jeden z nich nás ale neoslovil. V tu chvíli sem opravdu začal přemýšlet, jestli nemají anonymové pravdu... Jestli už opravdu nejsme staří... "Co to se mnou je? Vadí mi dotykový display? Přemýšlím nad tím, jak ho budu ovládat v zimě přes pletené rukavice? Pletené rukavice... Proboha, vždyť už i uvažuju jako starší ročníky, večer zklamu jako manžel a už budu jen čekat kdy přijde doba odkládání zubů do skleničky na nočním stolku..." Do té doby bych si nikdy nepomyslel jak moc depresivní může být výměna telefonu. Naštěstí sem ten večer jako manžel nezklamal, pletené rukavice hodil do koše a druhý den si pro jistotu koupil v New Yorkeru  rukavice bez prstů. Jednak je to in, nosí to každej pořádnej hipster a pak taky můžu ovládat dotykový telefon i v mrazech...

V posledním krámu nám ale do ruky přišel Blackberry Curve 9320. Byl sice v koutě, ale mezi dotykovými telefony doslova zářil. Stačilo letmé seznámení a bylo rozhodnuto. Éra dotykových telefonů nás prozatím minula. Doma sem vyhledal základní info, pročetl recenze, vyplnil objednávku, zvolil jako formu přepravy PPL ke mě do práce (když jejich kurýr dorazil minule k nám domů a první, co Petě řekl, bylo "slečno nechcete s tím balíkem pomoct domů?" zajistil si tím, že už se do naší vesničky nikdy nepodívá) a pak už jsme jen čekali až zásilka dorazí. To co jsem dělal ty dva dny vás asi nezajímá, takže přejdeme přímo k telefonu.

Jedná se o klasickou konstrukci, spodní půlka je QWERTY klávesnice, horní půlka display. Mezi klávesnicí a displayem jsou ovládací tlačítka optický trackpad. Na bocích pak tlačítka rychlých voleb. Přijde mi, že vypadá jako většina ostatních Blackberry, proč by taky ne, když většina jich vypadá dobře, takže pokud už jste někdy nějaký telefon Blackberry viděli, nebude to pro vás nic nového.

První zapnutí pro vás asi bude trošku zklamání. Než se přístroj poprvé nastartuje uběhnou asi 4 minuty. A protože jste zvědaví, tak 4 minuty čučíte na černý display po kterém se pomalu posouvá světlá čárka. Není to moc záživné a o nic nepřijdete, když si třeba mezi tím zajdete uvařit kafe.

Ačkoliv jsem nikdy předtím Blackberry neměl, neměl sem sebemenší problém s tím zorientovat se v menu a na základní obrazovce, resp. základních obrazovkách. Mezi nabídkami se pohybujete pomocí trackpadu. Kdo je ze starších (např.) Nokií zvyklý na ovládací čtyřsměrné tlačko, tak s trackpadem nebude mít problém. Akorát se na něj nemačká, jen se po něm jezdí prstem a stisk na prostředku slouží jako potvrzení.

Display je docela velký, pro někoho možná málo jemný (nebo moc hrubý, záleží na úhlu pohledu), na diskusních fórech sem se dočetl, že jsou dokonce vidět kostičky jak moc hrubý je, ale to nás důchodce trápit nemusí, já osobně kostičky nevidím a display mi přijde jemný dost. Úhlopříčka displaye je 2.44 palce pokud by to někoho zajímalo. 

Prostředí telefonu je rozděleno do 5 základních panelů (vše, oblíbené, média, stažené, časté). Sami si můžete nastavit které panely chcete mít zobrazené. Jen panel "vše" musí být zobrazen stále. Na panelu "vše", jak už název napovídá, jsou všechny aplikace které v telefonu máte. Své nejoblíbenější si můžete přesunout na panel "oblíbené" - je to docela logické, že. A stejně logicky je řešeno celé rozhraní telefonu. Ovládání, nastavování a vše ostatní je opravdu hodně intuitivní a i když nejste zrovna technický typ, nebudete mít problém se v tom vyznat. 

Výbava telefonu je slušná. Nechybí foťák, GPS, Bluetooth. 
Operační systém je Blackberry 7.1, to nejnovější, co Blackberry do nedávna mělo. Od tohoto roku jde Blackberry "do boje" se systémem 10.
V telefonu najdete Blackberry internetový prohlížeč, který je dostačující pro nenáročného surfaře, já jsem si ještě stáhnul Operu Mini. Předinstalovaný je i klient pro facebook, který jsem ještě nepoužil a klient pro Twitter, který naopak používám každý den. Aplikace pro přehrávání videa z youtube a další. Všechny zmíněné aplikace a mnohé další si můžete aktualizovat v Blackberry world, který se tedy v OS 7.1 jmenuje Blackberry app, nebo tak nějak, ale i ten si aktualizujete na Blackberry world. Nebojte, není to nijak složité :-). Akorát je smutné, že po nainstalování nové aplikace musíte restartovat a zase čekat než telefon naběhne...

Mimo těchto aplikací je v telefonu i spoustu jiných, které jsou přímo výtvorem firmy Blackberry a jsou jedním slovem skvělé. Např. Blackberry messenger. Parádní IM klient, se kterým můžete posílat zprávy mezi dvěma zařízeními Blackberry zdarma, nebo Blackberry emailový klient, který se mi bezproblémů propojil s gmailem, stejně tak se mi propojil i kalendář google s kalendářem v telefonu. Ovšem zatímco např. facebook, nebo twitter aplikace fungují hned a stačí jim připojení na internet přes wi-fi, potřebují Blackberry aplikace ke svému chodu aktivní tzv. BIS (BlackBerry Internet Service). A s tím může být u českých operátorů problém. Já mám vodafone a BIS mi funguje v pohodě. Mám FUB na internet 150 MB. Nevím ale jak je to u ostatních operátorů. 

Blackberry je tedy jedním slovem skvělý :-). Nevýhodou pro někoho ale určitě bude fakt, že na Blackberry s OS 7.1 není tolik aplikací jako např. na Android, nebo iPhone... Budete proto muset hledat alternativy. 
Tuto nevýhodu už nový systém 10 nemá, jdou na něj nainstalovat některé aplikace které jsou původně na Android, jenže Blackberry s OS 10 je zatím jen jeden Blackberry Z10 s dotykovým displayem. Ovšem na trh se chystá i Blackberry Q10 s QWERTY klávesnicí a to bude teprve něco. Osobně si myslím (a doufám), že bude Blackberry OS 10 pořádně doladěn,  budou z dotykových telefonů s tímto OS "zabijáci iPhonů" ;) (promiň Steve, ale je to tak :D ) ... 

A rada na závěr... Nevyhazujte pletené rukavice před tím, než si rozmyslíte, jaký telefon si koupíte :-).

Pokud budete mít chuť, určitě koukněte na stránky blackberryczech.cz , kde se dozvíte mnohem, mnohem víc :).

You May Also Like

53 komentářů

  1. Tak tentokrát jsem se opravdu pobavila :)) Jste super dvojka!

    OdpovědětVymazat
  2. Úzašné video :) Skvěle jsme se zasmála :D jinak můžu se zeptat, nezmínili jste cenu a z jakého eshopu jste objednávali? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ceny se pohybují kolem 5tis. a eshop nevím, objednával manžel a povídal,že prý tam měli poslední kus - ten můj a ten svůj kupoval odjinud :)....

      Vymazat
  3. Děkuji za video i článek,bezva nápad.Jste oba moc roztomilí a je s vámi legra.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý video:) konec nejlepší:D
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  5. Ja by som iný telefón ako Blackberry už nechcela. Využívam BIS a aj BB messenger a to, že mi do telefónu chodia maily a môžem ich prijímať aj odosielať hocikde je presne tá vec pre ktorú by som si na iný telefón nezvykla :) Pekná recenzia :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj :) já mám tedy taky trému, ale spíš před lidma, než před kamerou, to je zajímavý :D já jsem se svym tel. spokojená, ale podívala jsem se na to, protože sledovat vás jako dvojici je úžasný, hlavně v nepovedených scénách, opravdu tam padly perličky, u kterých jsem se nahlas zasmála :) Ale oproti ostatním videím si myslím, že manželovi se ta tréma nebo nervozita snižuje :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super! Další video... konec zajímavější než celá recenze :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Ty bloopers jsou super, moc vám to spolu sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Článek je prima - zejména úvod má úžasný nadhled, ale nedá mi a musím upozornit, že v české gramatice je jistý rozdíl mezi "sem" a "jsem" ...
    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a já sem si toho rozdílu vědom, jen ho občas ignoruju a "sem" používám i v případech kde by mělo být "jsem", ale naopak to (myslim) nedělám :-)
      Stejně tak fandím slovu "abysme" a trochu diskriminuju spisovné "abychom" :-)

      Vymazat
    2. Chacha, já abychom přímo bojkotuju! :D Myslim, že jsem ho už několik let nevyslovila a napsala možná tak 3x. V písemný komunikaci se buď snažim úplně přetvořit větu (abych se abychom vyhnula) nebo prostě napíšu abysme a nazdar. Abychom je hnusnej patvar. Abysme je daleko přirozenější a už by se mohl Ústav pro jazyk český zamyslet, jestli by nebylo od věci označit tento tvar za přípustný.

      Vymazat
    3. To jsem ráda, že jste hrdá na to, že vypadáte, jako byste neabsolvovala prvních pět tříd základní školy. K vašemu štěstí je lidí jako jste vy v dnešní době přehršel, takže vám vaše "bysme" nikdo neomlátí o hlavu. A obrozenci a brusiči českého jazyka se jen tiše obracejí v hrobě.
      Pravda, mohlo by být hůř, mohla byste využívat velmi svébytného tvaru "by jsme"...
      Dovolte mi jen jednu otázku: Proč píšete záměrně s vědomou pravopisnou chybou? Dovedla bych přivřít oko v mluveném, neoficiálním projevu, ale v písmu?

      Ovšem vám, Míro, děkuju. Posledních deset minut se bavím představou věty "pojď jsem" :D

      Vymazat
    4. "pojď jsem" je vtipné i pro mě, i když na deset minut by mě to nezabavilo :-) tento patvar nepoužívám a ani nehodlám obhajovat jeho používání, to už je silná káva i na prznitele jazyka mého kalibru :-)
      A myslím, že i obrozenci a brusiči by nakonec byli rádi, že se třeba nososmrkoplena neujala :-)

      Vymazat
  10. já mám SE a prý se už nevyrábí ... takže až mi odejde ten můj taky do důchodu, obrečím to !!! ... díky za tip, začínám nad tím uvažovat, pže je mi 23let a jsem už taky důchodce, dotykové mi též nevyhovují :-) supr video, legrační článek :-) jste skvělí ;-)Peťula

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Péťo:) Nedá mi to nereagovat. Sleduji tě pravidelně a vždy se nemůžu dočkat nového příspěvku. Přiznám se, že radši mám videa..Ale jste oba skvělý. Ty i manžel. Tobě to vždy sluší a ten anonym, co tu stále naráží na věk, tak toho zdravím, protože mě je 40 a jsem opravdu nadšená, jak tvým líčením, tak oblékáním a vždy se ráda nechám inspirovat. Přeju hodně stěstí a jen tak dál. A nebojím se napsat, že jsi jediná "koukatelná" blogerka. Přeji hezký den, Majda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majdi, moc moc děkuju za podporu,to jsi mě opravdu potěšila a já opravdu věřím,že žena po 30,40,50 ani 60 přece nepatří so starého železa a může o sebe dbát a dokonce by i měla :).

      Vymazat
  12. Koukala jsem, že ani neni moc drahej, kolem 5.000 Kč. Až si budu kupovat novej mobil, rozhodně chci něco lepšího a dotykáče taky nemusim (vadí mi, že se musí na ten display hrabat a že je potom ušmudlanej, to je taková moje obsese - že musí být neustále vyleštěnej).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale v této otázce s vámi jedině souhlasím ;)

      Vymazat
  13. Já i přítel máme Iphony a nedáme na ně dopustit, nicméně jsem si toto video nemohla nechat ujít. Hrozně hezky se na Vás dva kouká :) Jste prostě super sehraná dvojka. Doufám, že bude více videí s Váma oběma.

    OdpovědětVymazat
  14. Peti jak přesně se jmenuje ta aplikace na počasí? :) Mám ten stejný BB jako máte vy, dostala jsem ho k Vánocům.. je mi 19 a před tím jsem měla dotykový telefon a prostě taky to není nic pro mě :D a BB byl jasnou volbou právě kvůli klávesnici :) Ještě si ale musím objednat nějaké ty kryty, už jsem koukala na e-bay :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, tak ted nevím,zda to napíšu dobře,ale Weather CZ, verze 2.0.1. stačí to takhle? moc se v těch názvech neorientuju :D,tak se kdyžtak omlouvám :)

      Vymazat
  15. Taky mám mobil s takovou klávesnicí a hrozně mi to takhle vyhovuje :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. tak první věc-hrozně ti ty vlasy tady slušej, parádní!S manželem jste super dvojka, moc mě bavíte. Jo a jeho články jsou fakt bezva, nevěřila bych, jak mě může bavit článek o kartáčku na zuby!:D(jo a matta perryho mám taky ráda) K mobilům-já teda nejsem moc nadšenec do techniky, klidně budu mít nějakou starou "cihlu":D,ale je fakt, že v dnešní době je už takový telefon celkem potřeba a ušetří to nějaký ten čas atd. A z dotykáčů teda šílím, má ho přítel a napsat u něj sms mi trvá asi půl hodiny!:D proto mám taky s klávesnicí, ale od nokie:)

    OdpovědětVymazat
  17. Podívala jsem se hlavně jen na bloopers a pobavila jsem se :D Jste super :)
    Jinak já mám iPhone 3gsa jsem moc spokojená, je to taková klasika, píše se na něm skvěle, ale je to samozřejmě o zvyku, první týden jsem nadávala, ale rozhodně se na něm píše nejlíp ze všech dotykových. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Kamarádka si BB pořídila a nějak ji zlobí, takže než vyměním sony experiu tak mrknu asi na samsung galaxy III ....jinak mě dotykáče vůbec nevadí, jen jej musím pořád leštit :-)jabka(iphone) jsou designovka, ale nic proti nim :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Jste fakt dvojka:D U videa jsem se hrozně pobavila, víc takových! :))

    OdpovědětVymazat
  20. hi hi hi:-)) díky za zpříjemnění večera:-))

    OdpovědětVymazat
  21. Je to pěkný telefon, ale jak už jsi Míro psal, chybí operační systém Android... :/ Můj mobil už za pár let doslouží a tak se pomale poohlížím po novém a začínám šetřit... Mě třeba dotykový display vůbec nevadí, mám ho i teď a píšu na něm SMSky ještě mnohem rychleji, než na svém starém s tlačítky, je to jen o zvyku :)) QWERTY klávesnice je taky super, ale tu mají dotykové mobily taky, když si je překlopíš, nebo si to tam nastavíš, je to myslím opravdu rychlejší... To nejde jen tak zajít do pár obchodů, vyzkoušet si to a říct, mě to nevyhovuje, je to opravdu o zvyku ;)) Ale tohle je jenom na Vás :)

    OdpovědětVymazat
  22. Peťo, já mám taky qwerty a to na to z a y si časem zvykneš :) Ze začátku jsem měla také problém, ale teď jsem si uvědomila (jak o tom Míra mluvil),že už s ním problém nemám. :D

    Jinak já dotykáče také nemám ráda. Naprosto nechápu, jak na tom někdo může napsat sms ...

    OdpovědětVymazat
  23. Jste nejlepší!!! Mám ty vaše videa moc a moc ráda! Chtěla jsem se zeptat, nemáte třeba v plánu nějaké setkání se čtenáři(nejlépe třeba v Praze ;-)? Bylo by super mít příležitost vás poznat osobně :-)
    Mějte se krásně!
    Vendy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Vendy, moc děkujeme a sraz se již připravuje, už jsem o tom informovala tady i na facebooku, mrkni na stránku události :): http://www.facebook.com/events/255903944545694/

      Vymazat
    2. Jeee, tak to je super! Doufám, že mi to vyjde a budu moct dorazit :-)
      V.

      Vymazat
  24. Miluju ten článek, a miluju i jak jsi nakopal zadek iPhonům! :D Tyhle ,,technické" články jsou moc užitečné, zvlášť pro technické antitalenty jako jsem já, děkuju! :) Pokud můžu mít poznámečku, moc bych uvítala článek typu jak vybrat telefon, podle čeho vybírat apod. (pořád mám totiž ještě svou starou Nokii 5000 a už si s ním taky přijdu jako důchodce).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...."nakopal zadek iPhonům"...?
      JAko čím? Míra napsal, že nechce dotykový displej, a to je asi tak vše, co se iPhone týká....?

      Vymazat
  25. Ahoj video i clanek o BB me moc potesil a to nejen pro to, ze jsem hrdym majitelem BB, ale i pro to, ze mamzel pro BB pracuje tudiz kazda pozitivni reakce me proste tesi. Uz nejaky ten patek ziju v U.S. a tak pokud mam stara data tak se omlouvam:), ale na zacatku clanku pisete :" Z kdysi jednoho z tahounů, je nyní výrobce balancující nad propastí", a s tim bych nesouhlasila. BB nikdy v EU (krom UK kde je doma) tahoun ci leader nebyl. Naopak tady v U.S ale treba i ve Spojenych Arab. Em. se mu vede celkem dobre. A pokud to bylo mysleni celosvetove tak ano problemy mel, ale nad propast se nedostal:). However; pro me je na BB nej asi BBM (BlackBerry Mesenger) diky nemu mohu komunikovat s celou mou rodinou nejen zadarmo ale i bez roamingu coz je super and life is easier :) Kazdopadne diky a mnoho zdaru preji. Marie K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a díky za komentář, to bylo opravdu myšleno celosvětově, ale i v USA je tržní podíl který BB měl před nástupem dotykových telefonů a který měl po jejich nástupu, dost rozdílný, tedy alespoň podle zpráv dostupných na technicky zaměřených serverech v naší domovině :-)
      Nicméně je jedině dobře, že se BB s nástupem nového modelu daří dobře :-)
      V ČR se jejich podíl na trhu drží už několik let na cca. 3%, takže se ta "krize", kterou BB mělo, zdejšího trhu moc nedotkla... Malý podíl na trhu v ČR je jednak tím, že operátoři měli ještě docela nedávno dost omezenou nabídku BIS tarifů, ale trochu i tím, že BB na Evropu (a zejména malé evropské země) "kašle", např. některé aplikace, které jsou v USA v Blackberry word dostupné zdarma, jsou u nás placené. Ale to jsou detaily a i přes ně si myslím, že stojí za to BB vyzkoušet, ale POZOR! pak už nikdy nebudete chtít jiný telefon :-)

      Vymazat
    2. Ahoj
      Jo je pravda ze v CR asi BB moc nefrci, kdyz prijedu a nekde vytahnu BB tak lidi pokukuji co to je zac. Vseobecne si myslim ze v Cechach po lidech operatori chteji silene penize za jakekoliv sluzby... S posledni vetou naprosto souhlasim, kdo vyzkousi BB uz naveky nebude chtit jinak :) Btw: Dnes se zacala tady prodavat BB Z10 (UK uz je mesic v EU netusim) a Q10 bude taky brozo dostupna :) Mejte se krasne M.K.

      Vymazat
    3. Z10 se prodává i v ČR, a tým z Blackberryczech.cz se fakt činí a vydává jeden super článek za druhým, zatím sem se Z10 neměl tu čest, ale na Q10, na tu se opravdu těším... :-)

      Vymazat
  26. chtěla bych vám všem moc poděkovat za komentáře, jsem ráda,že vás video pobavilo :)

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Peti a, Miro, recenze je proste bajecna, pobavili jste me a naladili tak, ze jsem sobe i manzelovi "berynu" taky objednala :) Muj muz uz jednu ma, nejakou cca 4 roky starickou, tak se ted tesime na nove kousky a ja doufam, ze budeme stejne nadseni jaky vy. Dekuju a mejte se krasne.
    Sona

    OdpovědětVymazat
  28. HAHAHAHA, ty bloopers :D...jste nejlepší!:)at byste mluvili o cemkoli, bavilo by me to:)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Peti skvělé video hodně jsem se dozvěděla a chtěla bych tě poprosit jestli by si nenatočila video nebo nenapsala članek nebo mě odpověděla .. Jak na objem vlasů .. ja už jsem snad vyzkoušela všechno a pořad nejsem spokojená nemaš prosimtě nějakou radu budu ti moooc vděčná ,, Předem děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  30. Tak to je super video, o blackberry právě teď přemýšlím, tak jsem za to video moc ráda, a ten konec je nejlepší! :D

    OdpovědětVymazat
  31. Kamarádka ho má v růžové barvě a i když je velmi náročná (ve všem), tak je s mobilem moc spokojená :))

    OdpovědětVymazat
  32. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  33. Tak spíše než jako recenzi to beru jako článek jak jsme si šli koupit BB a jak jsem s ním spokojen. Spíše škoda že jste nezmínili právě o BIS a BES což je důvod proč bych si BB koupila kdyby mi nevadil ten malý displej. A na čem je postavena celá filozofie společnosti BB.
    Jinak přístroj je to pěkný :-)

    OdpovědětVymazat
  34. moc pěkné video
    telefony se mi líbí

    OdpovědětVymazat
  35. Mám ostružinku v bílem a miluju jí :) je to super telefon, se vším co potřebuju a vydrží mi cca 5 dny (normál provoz sms, telefonování, občas wifi)

    OdpovědětVymazat
  36. Ježiši Míro! =oD

    Tak tohle u nás doma taky říkám! A konec neměl taky chybu: "Ty jsi prase!" =o) Připadá mi to, že Mírové mají podobné geny, aby se chovali tak, aby jim ostatní tohle museli říkat! ;)

    Ale k telefonu - měla jsem ten samý problém. Prostě dotyková klávesnice je na nic, když svítí sluníčko, tak na to není ani vidět. Potom co mi má nokia C5-03 upadla (poprvé a bohužel i naposled), praskl display a prasklina se zvětšovala a zvětšovala =o( Díky svému Mírovi jsem se rozhodovala mezi Ashou od Nokie a Samsungem, protože jsem chtěla qwerty klávesnici.

    Když mi operátor k prodloužení paušálu nabídnl Samsung Galaxy chat, tak bylo vybráno a ještě jsem ho měla o pár stovek levnější =o) Akorát mi chybí čistě numerická klávesnice, při psaní čísel musím pořád mačkat alt a teprve pak to číslo =o(

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Peťko :) potřebovala bych pomoct.Je do blackerry možné stáhnout hru POU ? Chci si ho koupit, ale pořád nevím.Vendula

    OdpovědětVymazat
  38. Omlouvám se, asi jsem natvrdlá, ale pořád nechápu, co je teda BIS. Jako vím přibližně, ale mám T-mobile a zajímalo by mě, jestli to něco stojí,nebo jak to vlastně funguje :) Moc děkuju za odpověď :) Jsi nejlepší :) Klárka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!