Fixní rovnátka - update, péče o zuby, čištění zubů, elektrický kartáček Oral B Triumph 5000 (recenze od manžela)

by - 13 března

Krásný den vám všem,

dnes mám pro vás video, o které si hodně píšete a dokonce i dvojitou recenzi na kartáček, ode mě na videu a od manžela psanou, tak doufám, že se vám bude líbit a že si počtete a dáte mi vědět, jaké jsou vaše zkušenosti s rovnátky, se zuby, zubaři, kartáčky a tak vůbec :). Mějte se fajn!




Věděli jste, že kdyby se Matthew Perry nestal hercem, mohl se živit jako profesionální tenista? Já to věděl, protože Matthewa mám rád a dokonce ho sleduji přes Twitter...
A že tohle nijak nesouvisí s recenzí zubního kartáčku? Tak to se teda pletete, protože to spolu souvisí hodně... Matthew totiž hrál ve filmu Můj soused zabiják. A hned na začátku prvního dílu stojí u zrcadla a čistí si zuby mechanickým zubním kartáčkem :-). A já, průměrný konzument pro někoho béčkových filmů, jsem už v tu chvíli věděl, že takový kartáček jednou budu mít. A asi sem byl hodně hodný, nebo tomu osud chtěl, protože před nedávnem se mi naskytla příležitost tento kartáček vyzkoušet :-) A že jsem snadno ovlivnitelný reklamou? Že toužím po něčem, co sem viděl ve filmu? Že používám adidas, protože na něj dělal reklamu Zidane? Že mám rád parfém Gucci, protože si uvnitř říkám, že se ze mě pak stane ten frajer po kterém se sápou krásný holky? JO! všechno z toho je pravda, ale co víc, ty věci fungujou a jsem s nima nadMíru spokojený.





A stejné je to i s kartáčkem Oral B Triumph 5000. Recenze na něj by se dala shrnout do jedné věty. “Kupte si ho, je skvělý, je lepší než obyčejné kartáčky a fakt funguje”.



On totiž opravdu funguje a čištění zubů vás s ním bude dokonce bavit, což se asi s normálním kartáčkem moc často nestane. Kartáček je totiž na dálku propojen s další dizajnově skvěle provedenou “krabičkou” s displejem :-) Která normálně slouží jako hodiny, ale když kartáček zapnete, tak vám začne měřit čas. Zuby byste měli čistit 2 minuty. Každých třicet vteřin ten měřič pípne a po dvou minutách se na displeji zobrazí smajlík, který symbolizuje, že dvě minuty jsou pryč. Maličkost, ale líbí se mi :-)

Štětinky u nástavce který používám, jsou dost jemné, neměl jsem s nimi žádný problém, což oceňuji, protože mám citlivé dásně.

U většiny z vás to asi bude láska na první pohled. Kartáček je vzhledově dost povedený. Příjemně se drží a celá konstrukce působí bytelně a odolně. Docela mě překvapilo, jak je lehký, myslel sem, že jsou tyhle věcičky těžší :-)

A jak čistí zuby? No skvěle... Nevím, jeslti je to dáno tím, že se štětinky otáčí, nebo jestli mají nějaký zázračný tvar, ale dostanou se opravdu všude. A po vyčištění zubů je máte úplně úžasně hladké. Po prvním použití to byl opravdu wow efekt :-) Nikdy jsem s obyčejným kartáčkem něco podobného nezažil a myslím, že to potvrdí každý, kdo tento kartáček používá. 


Ale abych jen nechválil... Přecejen je na něm věc, která mi vadí, přitom by se dala snadno vyřešit. Dost neprakticky je udělané nabíjení. kabel který vede od stojanu je dost krátký, při nabíjení jste tedy dost omezeni a celý stojánek musíte mít hodně blízko zásuvky, jenže co když nechcete mít kartáček pořád u zásuvky protože se vám tam prostě nelíbí? Pak nezbude než mít kartáček na stojánku jinde a k zásuvce ho dát jen když bude potřeba nabít. Jenže pak narazíte na další nepříjemnost. Kabel je k dobíjecímu stojánku upevněn napevno! takže nejde oddělit a z dizajnově povedeného stojánku prostě musí koukat šňůra. A to moc pěkně nevypadá, přitom by stačilo udělat kabel odjímatelný, nebo do balení přidat ještě jeden stojánek, který by v sobě neměl dobíjecí zařízení a sloužil by jen jako stojánek. Nebo dát zákazníkům možnost si tento stojánek dokoupit jako volitelné příslušenství... Je to škoda, protože kartáček je opravdu skvělý a nebýt této chybky, směle bych řekl, že je perfektní.



kartáček věnovala společnost Procter & Gamble, děkujeme!

You May Also Like

64 komentářů

  1. To je super zhodnocení, já sama jsem nosila také rovnátka, ale měla jsem to hrazené od pojišťovny.. :) Ten kartáček vypadá skvěle.. ale dát za něj skoro 3000,- .. no nevím nevím..

    Peti, ale tedy příjde mi docela dost dát 11000,- za to, abych měla zuby perfetkní. Měla jsi krásé zoubky už předtíím :)) !! Nemyslíšš..???

    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, když já jsem právě ty spodní zuby měla hodně křivé, mrkni na starší videa,je to dost vidět a jak se mi narovnaly, bylo bohužel i dost vidět,že mám křivou jednu vrchní jedničku.......já nevím,ale zrovna investice do zubů zatím nelituji,no :).....

      Vymazat
    2. 11 tisíc za fixní rovnátka ještě není nijak dramatická částka. A za zuby se to vyplatí. Tisícovka za bílou plombu je taky dost, ale vypadá to líp - a hlavně je to taky funkčnější, než amalgám.
      Když jsem byla já jen na konzultaci, tak by mě stály přes 40 tisíc a ještě všechny čtyřky ven. To jsem zamítla, protože nehodlám přijít o čtyři zdravé zuby, když se mi ještě nezačaly klubat osmičky, se kterýma to nevidím nijak růžově podle mé genetické výbavy. :)

      Vymazat
    3. koukla sem na to Petulí..jde opravdu vidět, že ty spodní zuby jsi měla křivé.. teď to vypadá skvěle..! Velký rozdííl :)

      Vymazat
    4. amalgán prý víc vydrží a to můžu potvrdit, ale na přední zuby jedině bílá, na stoličkách je to asi jedno ... celkově dentální hygiena a péče je drahá, ale do zubů si myslím vyplatí investovat ... navíc když je správná hygiena, zubař není potřeba :-) Já mám snímatelná rovnátka na spaní na horní patro, pak dostanu i na dolní. Ten problémový zoubek se rovná, jsem za to ráda :-) Já používám i el. kartáček od Colgate a ten taky suprově čistí a stojí kolem 80Kč, jednou do vyprodávaly za 40Kč :-) Peťula

      Vymazat
    5. Tak né každý to má hrazené od pojištovny;) a i přesto naprosto chápu že za rovnátka dala 11000,- ..dala jsem za ně taky 11000,- a ten pocit z krásných zubů za to stál!:)
      Zrovna zuby...to je podle mě věc do které není vůbec zbytečné investovat;)! ZUBY jsou základ;)

      Vymazat
  2. Ja som bola z elektrickej kefky nadšená rovnako..fakt to čistenie sa nedá s mechanickým porovnať. Je tu ale jedno ALE..stretla som sa s početnými skeptickými názormi dentistov, ktorí elektrické kefky neodporúčajú kvôli ničeniu zubnej skloviny. Zuby sa stávajú citlivejšie na vznik zubného kazu a na teplo či chlad. Kefka totiž zuby rýchlym točením obrusuje.Osobne ju používam iba v prípadoch, keď sa mi naozaj nechce alebo nestíham, ale to len so sensitive nadstavcom. Napríklad z nadstavca bieliaceho (s tým žltým krúžom vo vnútri) sa čistenie zubov stalo bolestivým a nepríjemným. Ostávam preto pri svojej ultra soft curaprox-ke a hoci mi čitenie zubov netrvá 2minúty ale o dosť dlhšie, zuby nie sú vystavované prílišnému obrusovaniu skloviny.
    A ešte jeden tip: samostatný nadstavec používam na čistenie pleti a odstraňovanie čiernych bodiek :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Péťo, já mám rovnátka už 9 měsíců, a ze začátku super výsledky první dva měsíce, ale od té doby skoro nic :/, vytrhli mi kvůli rovnátkům jeden zub nahoře čtyřku a pořád tam mám díru, ale paní doktorka mi stanovila délku léčby na 2,5 roku možná až 3 roky, takže musim být trpělivá :), taky mě naštve jak to má někdo mnohem rychleji srovnané :D, jinak pro mě nejhorší jídlo je mrkvový salát, jak je mrkev nastrouhaná, to mam po tom "krásný" úsměv :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já měla nějakou dobu rovnátka vyndavací, ale po čase se nějak zdeformovaly. Taky mi hrozily rovnátka na pevno, ale když jsem dorazila k jinému zubaři, tvrdil, že to potřeba není a že mám zuby v hezkém stavu. A tak už jsem celkem dlouho tyto věci neřešila. Jsem za to ráda, protože Jak-mile by mi kvůli nim museli trhat zuby, znamenalo by to pro mne na týden nasazení antibiotik a dalších léků (kvůli zdravotním problémům se srdcem se těmto zákrokům mám vyhýbat). Než mi na míru udělali ty vysunovací, zubařka mi tehdy vytrhla 3 zuby, aniž by to moje mamka sedící v čekárně věděla a já nevěděla, že musím mít ty léky... No a zubaře, který mi chce nasadit rovnátka od té chvíle odmítám ;D

    Moc se mi líbí ten začátek recenze s Matthewem Perrym, tvůj manžel je v podobných zápletkách ve článcích mistr! :)

    OdpovědětVymazat
  5. 11000 je este super cena. U nas na SR si za to pytaju neskutocne peniaze.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Péťo, nechci být nijak šťouravá nebo tak něco, ale jen bych ti chtěla říct, že tyhle rotační kartáčky nejsou pro zuby vhodný, mohou způsobit defekty. A neřikám to jako lajk, dělám dentální hygienistku. Tak jen pozor na to :) Jinak moc hezký video, sluší ti to ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně jsem se zapomněla podepsat, tak ať tu nejsem za anonyma - Veronika

      Vymazat
    2. já mám el. kartáček Colgate a ty vibrace upřímně mi nejsou ani příjemné, ale když on tak dobře čistí :-) Dělám to proto tak, že mechanickým si ústa vyčistím a el. jen dočistím hůř dostupná místa (stoličky), pouze před spaním, toť vše ... Peťula

      Vymazat
    3. Jako studentka zubního lékařství musím potvrdit to, co říká tady hygienistka Veronika. Může to způsobovat defekty na sklovině... Upřímě řečeno, u nás na fakultě doporučují všichni zubaři elektrické kartáčky jen postiženým lidem... Ostatní, pokud mají vůli, chtějí a mají chuť se to naučit, se naučí pořádně čistit i normálním kartáčkem, mezizubáky a ti největší borci solokartáčkem.

      Vymazat
  7. Ja som tiež nosila fixný strojček a tiež som si ho hradila sama, cena bola u nás podobná. Mala som ho 13 - 14 mesiacov. A odvtedy chodím vyškeremá ako hollywoodska hviezda. Teraz nosím už iba na noc len taky plastový už teda 3 roky, aj ked teraz som tehotna a strašne ma z neho napína na vracanie. Zuby si tiež umývam po každom jedle. Jediná vec čo sa zmenila je, že predtým sa mi vôbec nefarbili zuby ani od čučoriedok a teraz mi to farbi, troška mi to vadí, ale späť by som to nevrátila. Určite mi to zdvihlo sebavedomie.

    Andrea

    OdpovědětVymazat
  8. Péťo,
    na ten elektrický kartáček si dej pozor. Ne nadarmo zubař doporučuje měkké kartáčky. Ty elektrický po čase začínají strašně ničit skolovinu... Znám to z vlastní zkušenosti. Přítel si tím čistil zuby a pak musel jít na přetírání skloviny, protože ji měl od toho kartáčku úplně zničenou. Sám zubař mu potvrdil, že je to z toho.
    Tak jen, aby si pak nebyla zklamaná.
    Jinak rovnátka jsem měla taky asi 1,5 roku a teď už 3 roky nosím rovnátka ještě na noc, aby se zoubky nehnuly. Jsem strašně ráda, že jsem je měla a peněz za ně rozhodně nelituji.. Mám teď krásně rovné zuby :-)
    Hanča

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé super! :) já jdu za dva týdny rovnátka sundávat, vrchní i spodní :) ale závidím Ti, jak máš zoubky krásně bílé :) já už mám sice rovné, ale po mamce mám takovou blbou barvu a tu nezměním ani bělícíma pastama :-/ a štve mě to strašně, bělení mi zubařka nedoporučuje, protože už teď mám moc citlivé zuby :(
    Přítel má zuby bílé od přírody , měl jeden kaz v životě a čistí si jenom ráno :-/ nefér prostě :D

    OdpovědětVymazat
  10. Holky, moc děkuji za ohlasy na ten elektrický kartáček, to jsem netušila, že to zubaři nedoporučují, jsem v tomto opravdu laik, mohu jen posoudit,jak to vyčistí a musím uznat,že z toho vyčistění jsme byla opravdu odvařená, úplně hladoučké zuby. Je teda pravda,že já ho použiji tak 1x denně, ráno a jinak klasický karátček. Pravda, doporučují se měkké kartáčky,ale já mám pocit, že s těmi měkkými si tak nevyčistím zuby,možná je to špatnou technikou čistění, pravděpodobně...každopádně se na ten karátček optám i svého zbaře,jdu tam přespříští týden, tak podám ještě report jaký je jeho názor :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když už elektronický kartáček, tak než tyhle rotační, tak jsou lepší sonické. Ty nemaíj ten rotační pohyb, ale stíraný (kmitají nahoru a dolu) ;)
      Veronika

      Vymazat
    2. Ano, hlaďoučké zuby..protože to setře sklovinu, která má zuby chránit..!

      Vymazat
    3. Co je to za kravinu, jak ti muze neco setrit sklovinu, ktera patri k nejpevnejsim materialum v tele? Ty se jen tak nezbavis. Kdyby to stiralo sklovinu, tak uz jsem davno bezzuba. A material, ze kteryho jsou stetiny na kartacku, ti rozhodne nic se sklovinou neudela. Maximalne ti to podrazdi dasne, pokud je mas citlivy. Sklovine to rozhodne neublizi. To je jak zkouset rezat sklo plastem. T.

      Vymazat
    4. Ahoj, souhlasím s těmi, co jsou proti el. kartáčkům. Klasickým kartáčkem si zuby vyčistíš stejně, ale je potřeba tomu věnovat víc času a hlavně mít správnou techniku, o té poučí dentální hygienistka.

      Vymazat
    5. No, sklovina sice je nejpevnějším materiálem těla, ale vezměte si, kolikrát po ní takový kartáček, co se rychle točí, přejede... za den. A za měsíc... a tak dál. To samé je, když máš špatnou techniku čištění zubů a používáš zažité ,,horizontální šmrdlání". To, co vznikne, se jmenuje klínové defekty. U krčků prostě zmizí skolovina a vítejte citlivé krčky. Pozor na to! Raději zlepšit techniku, naučit se s mezizubáky, dát si tu práci se solo kartáčkem... než demolovat zuby elektrickými kartáčky. Když, tak ten sonický. s tím nemůžu, než souhlasit.

      Vymazat
  11. Peťo mě zubařka nedoporučovala vůbec elektrický kartáček, jak už tady bylo zmíněno, prý to nejni pro zuby moc dobré, ale doporučila mi kartáčky Curaprox, mají hrozně moc štětin nahuštěné vedle sebe, navíc jsou měkké a všechny štětiny steně dlouhé rovně střižené a to je prý pro to nejlepší. A opravdu jsem nikdy neměla lepší kartáček jak tento. Vybrala jsem si ten s nevětším množstvím štětin a už bych nikdy neměnila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím můžu jedině souhlasit. Jsou bezvadné :)

      Vymazat
  12. Je o tom i studie, ze klasickej mechanickej kartacek je efektivnejsi. Ale kdyz jsem mela sama rovnatka, taky mi byl taky prijemnejsi elektrickej kartacek, a mam i po nem takovej lepsi pocit. I kdyz mam zuby srovnatelne hladky jako po pouziti mechanickyho. Jde asi jen o to, ze clovek se po tom cejti lip, a kdyz to vyhovuje, proc ne. Nas elektrickej ma mekky stetiny, normalni mam stredni.
    A castka 11000 za rovnatka ze je prehnana? Ja mela dva roky jen na hornich, za 8000. Takze na obojich zubech je ta cena dost dobra.

    OdpovědětVymazat
  13. Díky za tohle video. Mně už konečně ortodontista stanovil termín nandání. Sice je to až v červenci, ale je dobré, že to budu mít alespoň na prázdniny. Rovnátka bych měla nosit tak rok a čtvrt, což není tak dlouhá doba. Jenže uvidíme, jak se mně zuby budou rovnat. Doufám, že rychle. A chválím super recenzi od tvého manžela.

    OdpovědětVymazat
  14. A ještě něco. Zuby se mají čistit stíravými pohyby, což s elektrickým asi dost dobře nejde. Já vím, že obyč kartáčkem to trochu nudí (mě to taky děsně nebaví, ale musím), ale já si dám sluchátka a poslouchám MP4 :D

    OdpovědětVymazat
  15. Recenze na elektrický kartáček je pěkná, ale můj zubař ho také nedoporučuje. Já používám od Curaproxu Super soft a jsem maximálně spokojená a o tom to je, aby člověk našel, co mu vyhovuje. :)
    Jinak cena za rovnátka mi pijde vcelku normální, já měla fixní jen na spodní čelist a platila jsem kolem 5000,-, teď mám sundavací na horní i na dolní (foliák, ne klasické pryskyřicové) a ty budu nosit, dokud nepůjdou ven osmičky. Každopádně je to investice a za krásné zuby to stojí. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Peti ja som roky pouzivala elektricke zubne kefky ktore rotuju (krutia sa) cize rovnaky typ aky mas ty. S vysledkom cistenia som bola spokojna ale tym ze sa hlavica toči, obrusuje sklovinu, moze ju poskodit a takisto rozdrazdit a odhalit dasna (to sa stalo mne) :( Ak chces elektricku zubnu kefku, kup si sonicku kefku :) ta sa nekruti, nerotuje ani nic podobne. Hlavica iba velmi prudko vibruje, cim vytvara jemny ultrazvuk ktorym dokaze vycistit aj priestory medzi zubami. Trva to sice dlhsie kym si na nu zvyknes lebo ten ultrazvuk strasne stekli (po cesky lechta) :D ale sonicke kefky su vhodne aj pre jemne zubky a dasna, cistia jemnejsie a efektivnejsie. Dokonca maju prirodzeny bieliaci ucinok a zuby vobec nijak neposkodzuju. Urcite skus radsej tuto variantu. Za mna ma tisic palcov hore oproti obycajnym elektrickym kefkam!

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Peti :)

    Můj názor je takový, že do svých zubů investuji cokoliv. Vždyť máme jen jedny. Ale kartáček mi stačí jemný za 100,- :)
    A na ortodoncii jdu za měsíc, tak uvidíme co mi řeknou :)
    Děkuji za tento článek

    OdpovědětVymazat
  18. Rovnátka jsem měla bezmála tři roky a stále mi v puse ještě na nějakou dobu zůstaly drátky z vnitřní strany předních zubů. Nakonec jsme do rovnátek narvaly téměř 15000, ale rozhodně nelituji. Zuby jsem měla křivé tak, že rovnátka na noc s tím nezmohli nic ani po třech letech. Jedinou cestu vidět zubař se vytrhání zubů, ale to jsem zavrhla okamžitě. Hledala jsem a nakonec jsem našla skvělou paní zubařku, která mi navrhla sice dražší a dlouhodobější léčbu, ale s tím, že mi zuby zůstanou. První půl rok jsem měla takový děsivý přístroj na patře chycený za zadní stoličky a ten jsem denně pomocí háčku musela roztahovat. První dny to bolelo jako čert, ale rozhodně méně, než trhání zubů. Nakonec se mi celé patro roztáhlo natolik, že se mi mezi předními zuby, které jsem měla stočené přes sebe, udělala dokonce 1 centimetr mezera. Pak jsem dostala keramická rovnátka a dál už to znáte..:) Teď mám, dovolím si říct, nádherné zuby! Při nošení jsem jedla všechno... oříšky, žvýkačky ... akorát cola mi obarvovala průhledné gumičky a do jablka jsem prostě nemohla kousnout.
    Tak teď jsem psala ani nevím proč... :)) Joo... Vlastně nakonec pro ty co stále váhají, tak si určitě dávejte pozor na zubaře, kteří chtějí mít svou práci rychle hotovou. Kdybych nehledala tak bych přišla zbytečně o 4!!! zdravé zuby. Takhle rovnání trvalo sice o půl roku déle, ale zuby má všechny. Je třeba se ptát a nenechat se odbít! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neberte si to zle, ale jsem trochu puntičkář na češtinu. Přímo mě to bije do očí - nenechat se ODBÝT. Odbíjet můžou hodiny :D Ale jinak nic proti, nemyslím to nijak zle, a ani si to neberte jako nějaký útok na Vaši osobu.

      Vymazat
  19. Ahojky,
    Petro, jeste by jsi nemela zapominat na cisteni mez. kartackem mezizubnim kartackem.

    Linda

    OdpovědětVymazat
  20. Peti, muzu se zeptat? Mas dva mobilni telefony (jeden pracovni a jeden osobni)..? Nebo mas jen jeden? Premyslim nad tim, jestli si vzhledem k me praci poridit pracovni..

    OdpovědětVymazat
  21. Taky mohu potvrdit, že to můj zubař nedoporučuje, mně z důvodu, že pokud nemá někdo úplně zdravé a pevné dásně, že to otáčení má tendenci ty dásně stlačovat a odhalovat zubní krčky :(. Taky jsem byla ze začátku nadšená a myslela jsem si, jaká to byla dobrá koupě, že to bude moje nadstavba na klasické čištění, ale když mně doktor ukázal snímek o kolik mně to ty zubní krčky odhalilo, tak jsem s tím okamžitě přestala. Julie

    OdpovědětVymazat
  22. Milá Petra, sledujem tvoje príspevky pravidelne a veľmi sa mi páčia. Tiež mám rovnátka a kvôli nim som si tiež zohnala elektirckú kefku, aj keď viem, že nie je veľmi vhodná, no zuby sa ňou vyčistia kvalitnejšie. Zarazilo ma to, že je fuk akú máš pastu. Ver mi, že nie je. Ja sama používam Elmex sensitiv, s ktorou som viac ako spokojná. Colgate, Signal, Vademekum a podobné som používala kedysi, no keď mi nasadila strojček, zistila som, že mi tie pasti vadia, pretože sú až príliš štiplavé. Rozhodla som sa teda vyskúšať niečo z lekárne, kde mi odporučili práve túto pastu, pretože má príjemnú, nie veľmi štiplavú chuť. A ak si všimnete, pasty ako Colgate, Signal atď. v lekárni nezoženiete (teda aspoň u nás nie). Čím to asi bude? Akože nehovorím, že vám tie pasti nemôžu vyhovovať, ja len hovorím o mojich skúsenostiach. Dúfam, že som vás nenahnevala, alebo neurazila. Prajem krásny deň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono ve skutečnosti je vážně jednou, jakou zubní pastu používáte. Je pár složek, na které je dobré, dát si pozor - čím víc abraziv pasta obsahuje, tím více může poškozovat sklovinu. Také SLS (sodium lauryl sulfát) nemá v pastě co dělat - dráždí sliznice. Jinak ale používejte pastu jaká je vám příjemná, případně pokud si chcete čistit zuby půl hoďky u seriálu bez pasty, tak váš zubní lékař jenom zajásá! Hlavně pilujte techniku čištění, to je to, na čem záleží. A nezapomínejte na mezizubní kartáčky. Zuby, co vypadají krásně abez kazů, mohou mít na rentgnech nález spousty mezizubních kazů...

      Vymazat
  23. Ahoj Peťko,
    musím říct, že video se mi strašně moc líbilo, ještě když mám rovnátka sama, strašně dobře se posloucháš, takže pro mě odpočinkové skvělé video. Jinak článek je opět originální a myslím, že jako novinář by se tvůj manžel uplatnil dost dobře :-)

    Těším se na další video, ať už bude jakékoliv.

    Ivana :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj, já mám rovnátka nově ani né 2 měsíce, moc si mě videem potěšila, jelikož všechny rady ohledně nich ocením. A 11 000 Kč, není přehnané, byla jsem u 2 odborníků a žádný jiný by si za ně nenaúčtoval méně, já je mám nakonec za 6000 za jeno patro (bráno jako zálohu, zřejmě se to ještě trochu návýší-placené návštěvy apod.) Také, co mi mrzí, je to, že já nemám k upevnění toho "rovnacího" drátku barevné gumičky, které bych si mohla vybírat, ale takové tenounké drátky. Nevíte holky nějaká v čem je rozdíl a máte s tím někdo zkušenosti...? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty drátky to drží lépe na místě a neprokluzuje to jako gumičky. Já tak mám upevněny nějaké komplikované zuby, ale i přes ty drátky mám gumičky, abych to měla ,,hezčí".

      Vymazat
  25. Peťa můj problém zná, ale podělím se i ostatními. :) Mě kvůli malé čelisti museli dát ven všechny osmičky a ještě tři zdravé čtyřky, vše najednou. Prostě na ně nebylo místo. Při operaci jsem byla v celkové narkóze (8 tisíc). Podobnou bolest, kterou jsem prožívala potom bych nikomu nepřála. Případě že někdo stojí o drastickou dietu, která obsahuje dvouměsíční tekutou stravu, doporučuji. :D

    Teď nosím už přes rok rovnátka, ale v srpnu už by měla být pryč. Jelikož jsem chtěla co nejméně výrazné, mám keramické zámečky, které se prodraží. :( Celkově mě rovnátka vyšly na 20 tisíc (nepočítám tu narkózu). I tak nelituji za investici na celý život. Zuby má člověk jen jedny. :)

    OdpovědětVymazat
  26. rovnatka som mala dvakrat a prave si idem dat treti :D mam stastie no :) prva mi vytrhla dva zuby a povedala ze do medzery posunie ostatne zuby (zuby nebooli uplne zdrave ale v pohode existovali uz dlho, problem bol ze mi na 5ke nevyrastol "dospelacky zub") a ked ich posunula zrazu som mala predkus a potom povedala ze mi vytrhne dva hore a posunie ostatne to osm odmietla a sla som k druhej ta mi dala nanovo druhy.. a po asi 5rokoch sa mi zuby dvojky posunuli tak idem zas.. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Ahojky, tak já se těmhle kartáčkům značím vyhýbat velkým obloukem.. Zničily mi sklovinu a po delším používání se mi normálně uštípávali kousky zubů..:( Zubař mi pak předepsal nějakou zvláštní pastu, kterou jsem si musela natírat zuby každý večer a trošku se to zlepšilo, ale stále nesmím kousat do ničeho tvrdého.. :(

    Lucie

    OdpovědětVymazat
  28. Uvažuju o fixních na první čtyři zuby, protože mi jedničky lezou přes sebe. Pak by mi dali na zadní stranu doživotní drátek. Díky za tenhle článek, protože se většinou bojíme neznámého, takže díky za dodání odvahy ;)
    Hannah

    OdpovědětVymazat
  29. Já to mám teda taky tak, že mě nic nebolí a nikdy to nebylo tak hrozné jak všichni říkali, dá se to v pohodě vydržet, sem tam když mi dají nějaký dost silný drát tak se mi dost blbě jí, ale v pohodě :) Jak jsi mluvila o té rýži, tak tu už ani nejím šílené a taky kus kus jím jenom doma jinde odvahu nemám :D všechno to vyšťourávat ven. Náhodou to máš super jen na rok, já je mám na tři roky a zatím je mám tak čtvrtinu z toho, ale já si myslím, že za ty peníze to tak minimálně na rok stojí. Kamarádka je měla půl roku a následovně její rodiče docela litovali za ty peníze :)
    Jinak zajímavé video, mě zaujalo!

    OdpovědětVymazat
  30. Hezké video :)

    Já měla rovnátka na obou patrech, ale horní mi sundala už po 9 měsících a rozjely se mi :( Uvažuju, že si je dám znovu ale strašně se mi do toho nechce :( Ale zas už mě nebaví se při smíchu krýt rukou apod:/ Jednou se k tomu dokopu, jde taky o peníze. Překvapilo mě, že si platila 5-6tis, myslela jsem, že do 18 let je taková cena ale že už pak pojistovna nehradi a pálka je vetsí. Nevís jak to je? :)
    Jen se vyjádřím k tomu, že je manžel bude mít jen pul roku, nevím jaký má stav ale přijde mi to velmi krátká doba.. Aby se mu to brzy nerozjelo:/

    OdpovědětVymazat
  31. Kartáček vypadá skvěle, já pořád nevím jestli si mám nechat dát rovnátka ://

    nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Mám doma Oral B Triumph Prof.Care 9000 a taky max spokojenost :) Byl to dárek od manžela. Displej se smajlíkem mám rovnou na kartáčku. Moc se mi líbí výběr druhů čištění - jemný.. masáž apod. Mám ho už nějakou dobu a pořád je super :)

    OdpovědětVymazat
  33. Nenapsala jsem že ho nepoužívám pravidelně... to více klasický kartáček. Ale vyčistí fakt skvěle. A hlavně se s ním dostanu dozadu na osmičky kde mám s obyč fakt problém. Jinak rovnátka jsem měla dvakrát. Časem se mi to vrátilo a bylo to horší :( Teď už je nemám , ale zoubky mám podlepené drátkem aby držely už tam kde mají :)

    OdpovědětVymazat
  34. Ahojky Peti, to je super článek :) Kartáček se mi líbí a určitě bych ho také ráda zkusila.. Popřemýšlím nad ním :)

    Jinak já jsem rovnátka nosila asi ve 13 -ti letech, jen nandavácí a posléze na noc..Měla jsem je asi 2 roky..nebylo to vůbec příjemné, věřím, že tyhle fixní jsou mnohem lepší. Ale zoubky se mi srovnaly pěkně a jsem ráda, že jsem je nosila.. :) Teď už je bělím, abych měla ukázkový úsměv :D:D:D

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj Peti. Já bych taky chtěla rovnátka. za pár dní jdu k zubařce tak uvidíme. moje sestra je má taky, ale úplně normálně jí jablka apod. Nikdy se jí s rovnátkami nic nestalo, tak nevím. Jenom jí to ze začátku bolelo. Jo a chtěla jsem se zeptat, jestli zase nechceš někdy udělat nějakou videoodpověd. Jinak moc díky za super video. :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj. Od mala jsem nosila maximálně nasazovací rovnátka na noc, který jsem teda hanba nenosila pravidelně. Pak mi nandali na zadní zuby korunky a měla jsem z pusy takový ty dráty vzadu za krk s páskem..jestli víte..nesnášela jsem to nedalo se v tom spát a korunky někdy vypadly..takže jsem je opět nosila jen kdy se mi chtělo. Nakonec mě chtěli dát fixní, vytrhli mi čtyřky nahoře a nechali a ono se to začalo rovnat samo takže mi nakonec žádné dávat nemuseli a není ani poznat, že mi tam ty zuby chybí:-) Jinak elektrický jsem nikdy nezkoušela a ani mě to neláká. Čistím si Curaproxem tím nejjemnějším, kvůli citlivým dásním a vzadu za posledníma čistím tím solo.Jinak za mě výborná pasta Sensodyne sensitive whitening:-)
    Tím jsem chtěla jen říct, že když vám chce někdo vytrhnout zuby kvůli tomu tak ono se to může spravit i samo:-)
    Petra:-)

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj. Od mala jsem nosila maximálně nasazovací rovnátka na noc, který jsem teda hanba nenosila pravidelně. Pak mi nandali na zadní zuby korunky a měla jsem z pusy takový ty dráty vzadu za krk s páskem..jestli víte..nesnášela jsem to nedalo se v tom spát a korunky někdy vypadly..takže jsem je opět nosila jen kdy se mi chtělo. Nakonec mě chtěli dát fixní, vytrhli mi čtyřky nahoře a nechali a ono se to začalo rovnat samo takže mi nakonec žádné dávat nemuseli a není ani poznat, že mi tam ty zuby chybí:-) Jinak elektrický jsem nikdy nezkoušela a ani mě to neláká. Čistím si Curaproxem tím nejjemnějším, kvůli citlivým dásním a vzadu za posledníma čistím tím solo.Jinak za mě výborná pasta Sensodyne sensitive whitening:-)
    Tím jsem chtěla jen říct, že když vám chce někdo vytrhnout zuby kvůli tomu tak ono se to může spravit i samo:-)
    Petra:-)

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj. Rovnátka jsem nosila asi do 13ti. Byly to jen ty nasazovací na noc a pak takové ty nasazovací dráty na korunky co pak trčí ven z pusy a stahuje se to takovým páskem za krk. Samozřejmě, že jsem to jako malá flákala a bylo mi to nepříjemný takže jsem to docela flákala. Rozhodli se mi dát fixní, ale nejdříve mi vytrhli obě čtyřky nahoře s tím že za pár měsíců přijdu na fixní. Nakonec jsem nemusela samo se mi to srovnalo a dnes by jste nepoznali, že tam ty zuby chybí:-) S elektrickým kartáčkem zkušenosti nemám ani mě nijak neláká to vyzkoušet. Za mě jsou nejlepší kartáčky od Curaprox a pro mě pasta Sensodyne sensitive whitening;-)
    Tím jsem jen chtěla říct, že pokud se vám zdá špatný zubař tím,že vám chce vytrhnout zub i když je zdravý, myslím že ví co tím dělá.A pokud máte předkus, nebo křivé zuby tak myslím, že se nějaké místo musí udělat, aby se to mělo kam posunout:-)
    Petra:-)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj Petro. Pěkný článek. Díky za něj.

    OdpovědětVymazat
  40. neodpustím si však jeden komentář ohledně toho kartáčku. Nevím samozřejmě jak je na tom tento konkrétní model, ale osobně bych byla hodně opatrná na některé hlavy s tvrdými štětinami. Při opravdu urputném čištění můžou opravdu dost poškozovat zubní sklovinu. Obecně většina zubních lékařů doporučuje spíše měkké kartáčky a není se čemu divit. Tolik lidí si poškozuje dásně tvrdými kartáčky, že až hrůza. Nedávno jsem se o tom bavila s mojí zubní lékařkou tady. a shodly jsme se... měkká vlákna až střední max. , krouživé pohyby, pravidelnost... to je základ kvalitní péče o zoubky

    OdpovědětVymazat
  41. Ahojky :) moc ráda se dívám na tvá videa jsou skvělá :P. A díky tobě jsem se konečně nechala inspirovat a rozhodla jsem se dát si rovnátka (rovnátka jsem sice už nosila několik let, ale byli to jen ty nasazovací :D). Jdu na ně už zítra..ze začátku jsem se na ně těšila, protože podle mě investovat do zubů se rozhodně vyplatí, ale jak se to blíží mám čim dál tím větší strach. :/ :D. A hlavně proč ti vlastně píšu :D..chtěla jsem se tě zeptat kde jsi kupovala kartáčky, které jsi zmiňovala na tom druhém videu na youtube, asi na internetu že? Jede o kartáčky Curaprox 5460 ortho a GUM.

    Děkuji za odpověď a přeji ti ať se ti dál daří s natáčením videí. :p

    Tvá vášnivá divačka Andrea :D :)

    OdpovědětVymazat
  42. Taky mně čekají rovnátka na pevno kvůli tomu, že mám malou čelist a velké zuby a osmičky mám svisle jak by měly být ale jsou strašně na křivo, takže mi je asi vyndají. A měla jsem také na noc 3 roky ale zklamaly.

    OdpovědětVymazat
  43. Taky bych tenhle kartáček chtěla :) Ale ještě víc bych si přála rovné zuby :) moc hezký článek :) Ten začátek je povedený :)

    OdpovědětVymazat
  44. Momentálne nosím rovnátka (ako 26 ročná :-D), elektrickú kefku mám doma, no nepoužívam ju. Momentálne je novinka uhlíková kefka, ktorú som začala používať. Môj priateľ ju veľmi ocenil -(on rovnátka nemá), výborne čistí zuby a zbavuje sa povlaku. A mne tiež vyhovuje. mám pocit, že pri nej sa mi lepidlo menej zanáša (pijem moc kávy) :-D no píšem najmä kvôli tomu, aby som všetkým, čo nosia rovnátka odporučila ÚSTNY IRIGÁTOR (ústnu sprchu)...bez toho by som pri strojčeku na zuby nevedela fungovať. Je to úžasná vec, ktorá vás zbaví za pár sekúnd všetkých nečistôt v rovnátkach, zuboch a najmä medzizubnom priestore.
    Ewča zo Žiliny

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!