Novinky v mé kosmetické sbírce, které stojí za povšimnutí (Šnečí BB Snail nutrition Skin 79, Missha BB boomer báze pod BB krémy a Rimmel lak na rty)

by - 22 března

Krásný večer vám všem,

dnes bych vám ráda představila tři novinky v mé kosmetické sbírce, které mne v poslední době zaujaly a u kterých si myslím, že byste o nich měli vědět :).
 
Co dokáží asijské BB krémy jistě všechny víme, krásně sjednotí pleť, vsáknou se do ní a vytvoří vám na obličeji doslova novou pokožku, aniž by bylo vidět, že vůbec nějaký vylepšovák máte. Mým nejoblíbenějším BB krémem byl doposud Cho Bo Yang od Misshy, na paty mu šlapou kolagenový BB cream od Etude house a Skin 79 The oriental gold. Všechny tyto BB  krémy jsou, podle mě, skvělé i na sušší pleť, nemusíte pod ně dávat bázi, jsou určitě vhodné i na pleť s počínajícími vráskami, protože do nich nezalézají a také na pleť velmi světlou s růžovým podtónem. Nedávno jsem ovšem vyzkoušela další dva produkty z dílny šikovných korejců a musím teda říci, že se jsem byla opět nadšená, asi jsem poloviční asiatka a BB krém s podílem šnečího slizu (ano, zní to nechutně, ale když odpor překonáte a dáte ho na pleť, zjistíte, že to fakt stojí za to!) je od té doby moje absolutní jednička! Vezmeme to popořadě, dnes to bude dlouhé :).....





Skin 79 Snail nutrition - 40ml

Velmi lehce roztíratelný BB krém s hodně vysokým ochranným faktor - SPF 45 a 45% podílem šnečího slizu, je podle mého názoru opravdu bomba. Krásně se vstřebává do pokožky a nesedí na ní a tudíž nevytváří dojem masky ani ve větší vrstvě, překvapilo mě, že ačkoliv je velmi lehký, snadno z něj vydolujete až střední krytí, dokonce jsem ani nepotřebovala korektor na kruhy pod očima, které mě v poslední době díky nevyspání a neustálé práci na počítači, opravdu hodně trápí. Na pleti navíc krásně drží, nikam se nehne (pozor ale, pokud nezapudrujete, trochu se otírá). Pleť krásně sjednotí a prozáří. Odstín je klasický jako jsme u asijských BB zvyklé, tedy poměrně světlý a celkem do růžova, ačkoliv to tak možná na fotkách nahoře nevypadá, jsou s bleskem s umělým osvětlením, ale na denním světle ho uvidíte níže. Neleze do pórů ani vrásek, nemění barvu a pokud si ho vyloženě neotřete o oblečení (v mém případě šála, kterou si dávám přes půl obličeje :D), tak se nikam nehne a večer ho všechen odličujete. Kromě toho má prý hlemýždí sliz velmi hojivé a léčivé účinky na pokožku, což nemohu prokázat, ale jedno vím jistě, tohle určitě zkuste, alespoň vzoreček musíte mít :)! Balení krásné jako u všech Skin 79 BB krémů, plastová dóza s pumpičkou je praktická a funkční.



Missha BB boomer - 40ml
 
Tohle je strašně zvláštní věc, moc jsem tuto bázi pod BB krémy chtěla vyzkoušet a to hned ze dvou důvodů, jednak mám veškeré báze moc ráda a jednak jsem četla velmi rozporuplné reakce a tak mě zajímalo, jak to bude působit na mě. Konzistencí je to takový lehký a dobře roztíratelný krém s velmi jemnou vůní, kterou na pokožce v podstatě necítíte. Barva je ale hrozně zvláštní a zaujala mě na první pohled, je totiž taková bílá a perleťová, působí to na mne celé jako fakt dobrý rozjasňovač. Ta bílá má totiž v základu i modrý, růžový a fialkový shimmer, ale strašně jemňoulinký, jako kdybyste strašně najemno nadrtili mušle nebo nebo perly, jo perly, to bude asi nejpodobnější, prostě to má takový perlový finish, ale žádné třpytky nebo tak něco. Jako rozjasňující báze to u mě tedy funguje skvěle, jen pozor na místa, kde máte mastnější pokožku, u mě je to třeba čelo, tam jsem se po této bázi nepříjemně leskla a tak bylo nutno zapudrovat. Co se týče prodloužení výdrže BB krému, jak uvádí výrobce, to nejsem schopna posoudit, jelikož mi BB drží dobře i bez báze, tudíž v tom nevidím žádný rozdíl. Jediná funkce, kterou jsem tedy vypozorovala, je rozjasnění a trochu hydratace, ovšem většina BB krémů rozjasňuje a hydratuje sama o sobě, takže možná ani tuto funkci nedoceníte. Osobně si myslím, že pokud máte kvalitní BB, tohle je blbůstka, bez které se obejdete, na druhou stranu se mi ale tahle blbůstka líbí a používám jí, takže si vyberte :D.....Balení klasické v tubě a s pumpičkou.








Rimmel Lip laquer Apocalips - odstín 102 Nova -5,5ml 139Kč, celkem 8 odstínů

Poslední novinkou, kterou bych vám chtěla ukázat, je Lak na rty, ano čtete správně, ale úplně vidím vaše zděšení, já jsem se prvně tvářila stejně, protože mi to evokovalo lak na nehty a to je rozhodně věc, kterou bych si blízko rtů, nedejbože na ně, dávala nerada. Tohle je ale něco úplně jiného, jedná se spíše o krém na rty, ovšem vzhledem k tomu, že Rimmel to uvádí jako převratnou novinku, musím konstatovat, že krémů na rty mám několik od NYXu už asi dva roky a naposledy dělá krémy na rty i Essence a v drogerii už nějaký ten pátek jsou, tedy to není zase nic tak objevného. Nicméně krém na rty v sobě nesporně spojuje výhody rtěnky a lesku dohromady. Líbí se mi, že se snadno nanáší jako lesk, avšak pigmentace je vysoká jako u hodně krycí rtěnky, za to jednoznačně palec nahoru! Taktéž barva, kterou mi vybralo české zastoupení Rimmelu, kterému tímto velmi děkuji, je skvělá. Už dříve jsem na netu študovala odstíny, protože v zahraničí už je tahle věc nějakou dobu v prodeji a musím říct, že sama bych si vybrala přesně tento odstín, zaujal mě nejvíc. Je to krásná krémová růžová, výrazná, šťavnatá, ale tak akorát, že neřve a řekla bych, že je celkem neutrální, ani studená, ani úplně teplá, podle mého názoru bude tento odstín slušet hodně lidem. Co mi ale na laku vadí je jeho vůně, opravdu mi to připomíná něco, co se mi nelíbí, ale nedokáži tu vůni zařadit a specifikovat, je taková divná...jo, už vím, voní to přesně jako acylpyrin, vážně! Naopak ale musím vyzdvihnout skvělý aplikátor, tady je vidět, že nad celým designem si tvůrci lámali hlavu a nápad padl na úrodnou půdu, uprostřed klasické houbičky je totiž prohlubeň a v ní vždycky trochu krému zůstane, neotřete ho o hrdlo a to množství je tak akorát na jedno nanesení na rty, jo, tohle  je fakt geniální....znáte ty případy, kdy si chcete naleskovat rty a ta houbička je tak široká, že když to vyndáváte, vlastně veškerý lesk otřete o hrdlo? Tak tohle se vám tady nestane. Textura sama o sobě je velmi jemná a příjemná a lak je jemně lesklý, asi jako hydratační rtěnka. Na rtech vypadá opravdu božsky, krásná, sytá barva! Líbí se mi i celé balení, je moderní a má pěkný tvar, navíc je vychytané v tom, že spodní část je průhledná a vidíte v ní barvu krému, takové ombrébalení :).
Abych ale přešla k negativům, respektive k jednomu zásadnímu, nevím, jak u ostatních, ale mně ten lak na rtech moc dlouho nevydrží, obtiskává se dost na skleničku a i po menším pití nebo jídle, je skoro všechno dole. Pokud bych to tedy měla srovnat s krémem od Essence, tak ten drží podstatně líp. Na druhou stranu, tohle vypadá na rtech tak krásně, že mi častější nanášení nevadí a už to vidím, že až budou v drogerii všechny odstíny, stejně si pořídím další :D!  Už jste na tuhle novinku koukali nebo snad dokonce vyzkoušeli?






 
 Jen malá ukázka následujícho tutoriálu, nazvala jsem ho pracovně papoušek, lak na rtech Rimmel k němu nepatří, rtěnka je jiná, ale když už jsem to zkusila,tak jsem vám to vyfotila :).


 

Chtěla bych vám tímto článkem popřát krásný víkend a budu moc ráda, když mi dáte vědět, jestli vás něco z produktů zaujalo a jestli je případně máte a jak vám vyhovují.

You May Also Like

52 komentářů

  1. líčení papoušek... super to sedí... :D jinak ten krém na rty je super..

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  2. To líčení je vážně papouškovské :-D Ale třeba na léto a jak píšeš s jinou rtěnkou - proč ne :-) Lak na rty vypadá zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  3. ten šnečí BB mě celkem zaujal :-)
    jinak ten "lak" mi přišel taky, je to fakt parádní barvička, ale jak píšeš, vůbec nevydrží, obtiskává se úplně všude, normálně i když smrkám tak se jen lehce dotknu kapesníkem rtů a už mám růžovej kapesník..takže to je fakt hodně velký mínus, protože jinak by i celkem hydratoval...ale třeba dát si ho na pusu když jdu někam na kafe, tak to vůbec ne, to bych jenom zašpinila hrníček..takže nakonec nevím, jak ho budu využívat :-)
    a jak tak koukám, Rimmel dělal asi velký nábor blogerek, protože co jsem koukala, tak ho má snad každá druhá blogerka :D

    OdpovědětVymazat
  4. BB mě moc nezaujaly, protože já potřebuji pro mou pleť zmatnění a nezdá se mi že by to tyhle produkty splňovaly, lak na rty vypadá barevně krásně ale pokud nevydrží tak do něj nepůjdu. Jinak na papouškovské video se těším :-)

    OdpovědětVymazat
  5. BB boomer na me doma tak dlouho koukal, az jsem si jeden vzala z eshopu pro sebe:D Jak rikas, je to neco, bez ceho se clovek s klidem obejde, ale je to tak strasne zvlastni...ze to porad pouzivam :-) Ze sneku jsem od Misshi pouzivala krem a ted mi tu zbyla jestli maska a fakt maji ti sneci neco do sebe:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky na tu "leskortěnku" Rimmel pokukuju různě po internetu. Všude ji chválí a tak až dorazí k nám do drogérií, rozhodně jí omkrnu!

    OdpovědětVymazat
  7. No tak ten "lak na rty" máš opravdu krásný, ke mně se dostal odstín 071, takový do hněda se třpytkama, takže to je opravdu spíše lesk než krém. Ale ten můj teda voní nádherně a ten design štětečku jsem taky zkoumala, hodně vychytané :)

    OdpovědětVymazat
  8. asi mám špatné barvy ale bb krém vypadá nažloutle až oranžově :/ líčení ala papoušek si vystihla, to sedí :D lak na rty vypadá zajímavě! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jak jsi psala na facebooku, že bude novinka,tak jsem to hnedka věděla,že to budou apocalips a jak říkám, objednala jsem si zrovna včera-ležím doma nemocná, tak člověk čumí na internet a objednává žjo, jak nemá co dělat:D...no a objednala jsem si z asosu taky jednoho zástupce a jaké překvapení, že mi přijde stejný odstín- NOVA...přesně jak říkáš, taková výrázná, ale zároveň nekřičí:))Přeju i tobě krásný víkend a konečně nějaké pěkné počasí;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Papouškovské, ale moc ti sluší :)

    OdpovědětVymazat
  11. Měla jsem vzorek šnečího BB a potvrzuju, že je uplně dokonalý. Ted vyzkouším druhý vzorek a podle toho se rozhodnu, jestli si ho objednám. Máme podobnou pleť (30+ bledá suchá), uplně hltám všechny informace o péči o pleť. Ted podle Tvého videa se ted večer namažu krémém a pak ještě vazelínou. Je to fakt vychytávka.

    OdpovědětVymazat
  12. Papouškovské líčení :D lak na rty mě ale zaujal, u nás v drogeriích jsem ho ještě neviděla :(

    http://cosmetic-styling.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. O šněčím Bíbíčku už jsem párkrát četla a většinou jen v dobrém. Akorát by mě zajímalo, jestli se na těch fotkách leskneš, nebo se mi to jenom zdá? Já se po Perfect Coveru nebo Signature, musím přepudrovat určitě a tenhle by to potřeboval nejspíš taky, teda jestli se mi to samozřejmě jen nezdá :D

    OdpovědětVymazat
  14. já jsem BB mánii nepodlehla :-) ale jistě ty asijské jsou fajn ... lak na rty vypadá pěkně, ale nenosím výrazné rty ... a koukám, že sis dělala razítka na nehty - já nevím, jak se ti to takhle podaří ... mám vše original na to a nefunguje to, když to chci otisknout, tak na to razítko nic nenaleze, i ta stěrka roztírá podivně ... palec nahoru i za tvé pěkné nehtíky :-) Peťula

    OdpovědětVymazat
  15. Lak na rty se mi líbí já jsem ho teda ještě neviděla ;) takže se po něm poohlédnu ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Peťko máš tam chybu Co mi ale na LAKU vadí.. tak jen aby sis to opravila. Moc hezký článek, na lesky se taky těším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to LAK na rty, kdyby sis přečetla článek, tak to víš...

      Vymazat
  17. Příjde mi, že se dost po BB cremech leskneš, ale jinak z vlastní zkušenosti vím, že Skin 79 je bezva :) A ten lesk yvapdá bezvadně!
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. Mě by zajímalo, jak se ten sliz získává. Nevíš? Přežije šneček? :/ Ale vypadá to fakt dobře, a lak na rty teprve!

    OdpovědětVymazat
  19. Tak ja z týchto produktov žiadne nemám, ale ten lak na pery by som skúsiť chcela. :) A to líčenie "papoušek" je úúúúplná bomba! A už sa na hrozne teším na video :) Mne tá fotka pripomína jar a leto, tak ho budem mať aspoň takto, keď je už vonku ten hnus

    www.seesimona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  20. "papoušek" je veľmi milý, veselý, jarno-letný...páči sa mi :)

    OdpovědětVymazat
  21. Líčení papoušek je pěkné a sluší ti. :)
    Já přemýšlím o krému se šnečím slizem. :-D

    OdpovědětVymazat
  22. to je ale ošklivé :D

    OdpovědětVymazat
  23. moc hezké líčení, ty BB creamy ti zavidim..:)a lak na rty mi prisel taky..:)

    OdpovědětVymazat
  24. lak na pery mam.. ja som dostala velmi nevyraznu farbu, podstate su to len zlate trblietky.. u mna vsak tie trblietky pretrvavali a ani po jedle a piti nezmizli..ale bude to aj odtienom a tym, ze ruzova ktoru mas je dost vyrazna a musi vyzerat dokonale..kedze je tmavsia a je vidiet hned vacsie nedostatky :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ten BB som kúpila mamine k narodeninám, je nadšená :) zaujal ma ten lak na pery, len škoda, že to má lesklý finish :/ v zahraničí má myslím aj Loreal také niečo. Peti, nemáš skúsenosť s make-upom od Loreallumi magique ? :)

    OdpovědětVymazat
  26. tak o tomhle šnečím jsem četla, ale jak vidim tak to pro mojí mastnou pleť nebude, když se po tom leskneš i ty se suchou... to mě štve, bb cream bych nějakej chtěla zkusit, ale s mastnou pletí asi těžko :)

    OdpovědětVymazat
  27. Na BB si už už šetřím a ten lak na rty, ten je prostě eňo ňuno! Peťo, sluší ti to moc tady!♥

    http://themakeupeuphoria.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  28. Moc děkuji za komentáře, jinak co se týče lesku po BB krémech, lesknou se rozhodně více, než makeup.....jinak ale fotky se lesknou kvůli umělému osvětlení, kdo někdy zkoušel natáčet nebo fotit pod umělým světlem,tak to ví, první tři fotky jsou totiž pod umělým světlem a poslední § líčení papoušek je na denním světle s rtím samým BB, v ten samý den, jen o chvíli později,takže vidíte,že se nelesknu ;). Krásný víkend všem!

    OdpovědětVymazat
  29. Snail Nutrition miluju! :)

    OdpovědětVymazat
  30. Právě oba tyto výrobky - Mishha Boomer a Snail BB jsem chtěla vyzkoušet a jsem ráda že jsem si mohla přečíst tvou recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  31. Naopak bych řekla, že oči a la papoušek ti sluší a nelíbí se mi spíš ten lesk/lak/ta vychytávka na rty. :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Petro, mám otázku, která není vůbec k tématu:)Tak teda: líčím se minimálně, jen lesk na rty a řasenka, a to tak jednou týdně. Jsem výrazný typ, řasenku ani nepotřebuji, víc používám průsvitnou, než černou. Zajímalo by mě, jestli se dají nosit třeba stíny, nebo rtěnka k nenamalovanému obličeji? Myslím bez make-upu, korektoru...nemám vůbec dokonalou pleť, ale používám jen hydratační krém. Už se stíny si připadám "zmalovaně", natožpak s make-upem. Myslíš, že je blbé chodit takhle mezi lidi? Jen řasenka, linky/stíny a třeba rtěnka? Je mi 24, jsem chladný zimní typ. Dík moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tak to takhle na dálku a bez fotky opravdu nedokáži posoudit, apokud máš výrazné řasy,tak si myslím,že není nutné použít řasenku,pokud nechceš. Jinak pokud bys chtěla nosit třeba výraznější rtěnku k jinak nenamalovanému obličeji,tak bych to doporučila pouze v případě hezké pleti a i tak bych trošku přejela řasy, podle mne to pak působí dost nedodělaně, jen dát rtěnku a nic jiného,ale záleží na odstínu. Pokud je odstín rtěnky přirozený,tak klidně ano i k nenamalovanému obličeji ;). Pokus jsi výrazná sama o sobě, tak makeup nepotřebuješ, nicméně pokud nemáš dokonalou plet, zauvažovala bych alespoň o nějakém korektoru, BB a pod. ;), sjednotila bych trošku tvář, dala tu přirozenou rtěnku, kterou bych použila i na tváře místo tvářenky a třeba jen tu linku,když máš výrazné řasy, přecejen to pak působí lépe ;).

      Vymazat
    2. Já taky make-up nenosím, stačí mi řasenka a klidně výrazná rtěnka na rtech, těch se nezříkám. Ale je fakt, že mám dobrou pleť a nedokonalosti přemáznu korektorem, kvůli sem tam pupínku nechci používat make-up

      Vymazat
  33. ten BB KRÉM vypadá dobře..odstín by mi mohl sedět,jsem taky bledule jak vyšitá:D..papušek líčení se mi taky líbí-svěží,jarní..paráda

    OdpovědětVymazat
  34. koukám, že šnečí bíbí má teď velký boom :D taky ho zrovna testuju a z toho jeho růžového podtónu jsem celkem zoufalá. on se tedy nakonec tak nějak vstřebá a když to ještě vylepším korektorem a pudrem, tak se to dá, ale stejně se cítím nesvá a mám pocit, že se mi pak obličej se zbytkem těla tluče.. víš jak to myslím, jako kdyby mi najednou obličej zářil růžovou a tělo žlutou :D :D takže se kvůli tomu tak nějak podvědomě vyhýbám recenzi :D

    a co se týče laku na rty, tak ho mám taky a teda.. ty víš, jaký mám vztah k těmhle barevným patlátkům, zvlášť ještě, když mi pak rty růžově "křičí" na půl kilometru daleko :D, takže pro mě celkem průser :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty, tak to věřím, ty jsi sice stejně světlá jako já,ale podton pleti máš určitě jiný,já jsem takové hodně růžové prasátko,takže mně ta růžová právě vyhovuje,no :D a o laku ani nemluvím, to musíš trpět :D, takže opravdu asi nic pro tebe, i když s tvými krásnými rty je mi líto,že nic barevného nechceš,je to škoda ;)

      Vymazat
  35. Jsi krásná ! :) Nikdy ti to nepřestanu psát , protože to nejde ! ;)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Petro,
    pokud bys našla chvilinku a měla chuť, prosila bych radu.
    Chci si pořídit BB krém a zajímalo by mě, z tvého pohledu krytí u Missha Cho Bo Yang, Skin 79 The oriental gold, Skin 79 Snail nutrition a Missha Signature real..který nejvíc kryje?
    Myslím, že by mi seděly všechny, mám zralou a suchou pleť, ale přece jen mám občas pupínek.. a dle fotek ty máš pleť bezchybnou :)takže krytí akné nemůžu zhodnotit :)
    A samozřejmě musím připojit poděkovaní za Tvůj blog :) vždy mi "rosvítíš" den.
    Měj se krásně, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lenko,
      já bych ti z těch všech asi doporučila Cho Bo Yang, všeobecně sedí nejvíce lidem, pokud chceš vyšší krytí, tento šnečí kryje také dobře, ale přecejen o chloupek méně, než Cho Bo, šnečí je také o trošku mastnější, takže jestli máš plet hodně suchou, brala bych šneka, jestli jen sušší s třeba mastnějšími částmi a nechceš tolik pudrovat, brala bych Cho Bo :), signature real je také super, ale z těch všech mi nejvíce leze do pórů. Pro mne jsou favorité Cho Bo, když mám třeba zrovna blbější období s pletí a pokud ji mám sušší než jindy, tak šnek :). Ale pravděpodobně ti budou sedět oba dva.

      Vymazat
    2. Ahoj Peti, taky mám problém ve výběru bb krému, nyní používám mac face and body v odstínu C1, docela sedí, ale zdá se mi trochu žlutější, jelikož mám dost červených žilek na tvářích, které však nejsou nijak výrazné...a tak si říkám, proč každý den na sebe patlat tzv. "make-up" a hydratační krém (la roche posay), když to mohu sjednotit do jednoho výrobku...pleť mám normální, pupínek opravdu jen občas (23), přes den mastící se nos, ale občas když nehydratuji tvoří se mi okolo něho šupinky...jelikož mám pleť dost citlivou (musím ji chránit vysokým filtrem, nejlépe 50) a světlou potřebovala bych poradit nějaký bb krém...koukala jsem se na tvá videa a nejvíc se mi zalíbil ten šněcí, akorát se bojím, abych se po něm nějak neleskla a také toho naoranžového odstínu a tak váhám i na nad cho bo yangem, ale zde bych zase potřebovala větší uv filtr...co bys radila?? je to těžké, že? a ještě bych se chtěla zeptat, asi mi moc nepomůžeš, ale nevěděla bys o nějakém pudru, kterým bych pleť po nanesení bb krému sjednotila? uvažuji nad minerálním, nyní používám mac studio fix v NC 15 a zdá se mi, že na mě až hodně matuje...Moc Ti děkuji za tvou reakci, pokud to bude v tvých silách ;)

      Vymazat
  37. Lak na pery som si celkom zamilovala.Trošku sa síce musí človek pousmiať nad tým, keď o ňom píšu, že vydrží celý deň:) Avšak aspoň u mňa je výdrž dlhšia ako u obyčajného lesku, takže spokojnosť.
    alliknowaboutcosmetics.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  38. Jeee dostala jsi nádherný odstín toho laku, ten bych hned brala. Já bohužel dostala takový nevýrazný nude, který se mi moc nelíbí :(
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!