Vlasový koutek s kosmetikou O´right - šampon z Purpurové růže a intenzivní maska Ginkgo

by - 08 března

Krásný pátek vám všem,

 
poměrně dlouhou dobu jsem nepsala žádnou recnezi na vlasovou kosmetiku. Víte, já nejsem vlasový mág, přiznám se, že úplně detailně nerozebírám složení šamponů, jediné, co mě zajímá, jsou silikony, protože po šamponech bez silikonů, se mi tolik nemastí vlasy a mám je pevnější a vzdušnější. Dále jsem pak schopná zhodnotit účinky masky, protože délky vlasů mám spíše suché, kořínky ale napopak spíše normální až mastnější, takže s výběrem vlasové kosmetiky je se mnou docela potíž.
Dnes bych vám ráda ukázala dva přípravky od firmy O´right, které testuji již nějaký čas a tak snad mohu již zodpovědně prohlásit, co to s mými vlasy dělá. Tato Taiwanská kosmetika je na českém trhu poměrně nová a přiznám se, že když mne její zástupce oslovil s nabídkou, zda bych neměla zájem produkty zkusit, nejdříve jsem váhala, ale po zhlédnutí jejich stránek a přečtení informací o této značce, jsem byla na výsledky velmi zvědavá, i proto, že si přípravky chválí přední čeští kadeřníci. Říkala jsem si, když to podporují odborníci z oboru, musím to zkusit také :)!
Tato vlasová kosmetika si zakládá na tom, že je z nějvětší části čistě přírodní, avšak nejen to, biologicky rozložitelné jsou i všechny obaly a prospekty jsou z recyklovatelného papíru. Víte, popravdě, já mám přírodu ráda a na tyhle věci sice slyším, ale někdy už jsem alergická na všechny ty "eko" a "bio" hlášky, v poslední době je z toho akorát tak bezvadný marketingový tahák. Tuhle značku jsem si tedy na internetu trochu proklepla a dle dostupných informací se mi zdá, že je to věc, kterou ráda podpořím a líbí se mi, že všechny přípravky jsou k přírodě šetrné a navíc ty obaly jsou stejně tak pěkné, že po vypotřebování masky si z kelímku udělám přenosnou krabičku na bižuterii :). Tak to by asi bylo na úvod vše, kdo chce, může mrknout do odkazu a přečíst si podrobnější informace, vrhneme se tedy rovnou na recenzi.
 


 
 
Tenhle šampon mě zmátl hned na první pohled, na stránkách totiž píší, že je vhodný hlavně pro suché a chemicky ošetřované vlasy, můžu říct, že ani jedno není úplně můj případ, vlasy si nebarvím a suché mám jen délky, kořínky ne. Když jsem si ale přečetla etiketu na obalu, tak tam je uvedeno, že je vhodný na vlasy mastné a jemné, takže jsem si říkala, zvláštní, uvidíme :D.......
 
 
Šampon má poměrně dost tekuté složení a je průhledný, vůně je vyloženě růžová, intenzitou bych řekla tak akorát, aby se vám z růží  nemotala hlava. Pění hezky, akorát díky tekutosti se možná bude někomu hůř nanášet, protože docela stéká z vlasů.
 
 
Co se týče účinku a složení, nenašla jsem silikony a nejspíš  je to znát, musím říct, že šampon mi vyhovuje, vlasy umyje hezky, ale zároveň nejsou vůbec vysušené, přijde mi, že jsou po umytí takové zvláštní, jiné, hydratované, ale přitom je nemám hned mastné.
 
 
 
Co se týká množství a spotřeby, stačí trochu do dlaně, pění hezky.
 

Obsah 400ml a cena na eshopu 499Kč.

 
 
S maskou jsem měla zezačátku problém, na obalu totiž psali, že se nemusí vymývat, tak jsem ji zkusila jako neoplachovací a tedy, to byla katastrofa. Vlasy jsem měla hrozně zatížení, zplihlé a okamžitě mastné, i když bych řekla, že jsem toho nedala moc a jen do délek samozřejmě. Tedy si myslím, že jako neoplachovací maximálně pro ty z vás, kdo mají extrémně zničené a přesušené vlasy. Další pokus byl takový, že jsem masku nanesla na vlhké vlasy do délek, nechala asi dvě minuty a opláchla a ejhle, takhle to funguje mnohem lépe :).
 
 
Co se týče konzistence, maska je poměrně hutná a krémová, vlastně je to spíš takový "krém", jak ostatně uvádí i na obalu. Nanáší se velice pohodlně a z vlasů díky konzistenci vůbec nestéká. musím říci, že co se týče výsledku, vlasy jsou po ní opravdu hodně vyživené a přijde mi, že vyloženě hydratované, prostě nejsou suché, ale ani nejsou takové extrajemné, jak jsem zvyklá po jiných maskách se silikony a ani se po opláchnutí dříve nemastí. Co se týče množství, spotřeba je v tomto případě malá, stačí velikost oříšku, alespoň tedy na mé vlasy pod lopatky a ne příliš husté.
 
 
snad přečtete složení, byla přes něj nálepka, tak jsem se pokusila ji opatrně odoperovat :)....
 

 
Obsah 100ml, cena na eshopu 847Kč.
 
Tak, to by bylo pro dnešek vše, doufám, že vás dnešní, poměrně obsáhlá, recenze neunudila k smrti a pokud bych měla vznést konečný verdikt, tak musím prohlásit, že to je zajímavá značka, produkty určitě nejsou špatné a vyhovují mi, ale ani to není věc, která by byla mou úplnou jedničkou na vlasy, kterou jsem kdy vyzkoušela, možná to chce více času a udělám ještě nějaký update po úplném dopotřebování. Obaly jsou krásné a co se týče cen, tak mi přijdou osobně vysoké a koupi bych si určitě dost rozmýšlela, možná by to chtělo nejdřív na zkoušku vzorečky. Chápu ale zase na druhou stanu, že ekoobaly jsou pravděpodobně draží, než obyčejné. Dnes tedy nechám čistě na vás, zda byste investici považovali za adekvátní a pokud jste se s touto kosmetikou již setkali, dejte mi vědět, jaká se vám případně zdála.
 
 

 

You May Also Like

31 komentářů

  1. Petí , super recenze moc se ti povedla a určitě vyzkouším.. :) Káta

    OdpovědětVymazat
  2. Na tuhle recenzi jsem se po tom, co jsem je viděla ve videu fakt těšila :) Láká mě to zkusit... i když ten obal šamponu je divný...že by byl pro suché i mastné vlasy zároveň... :d

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to není nic pro mě. Můj nejoblíbenější je GLISSKUR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jaký? já totiž z toho,co jsme zkoušela,tak jedině masky, ty jsou fajn,ale šampony, po těch jsme měla hned mastnou hlavu a strašně zatížené vlasy

      Vymazat
  4. Kosmetika si mě získá pokud je přírodní a navíc má hezký obal...vyzkouším vzorky a uvidíme :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Má to krásné obaly!!

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Za tuhle cenu vlasová kosmetika z Taiwanu, za mě teda ani omylem. Nejsem asi tak v balíku jako vy ostatní, ale nedala bych to za to i kdybych byla. Vlasová kosmetika z Ryoru je velmi kvalitní a o mnoho levnější, je česká a v českých rukou, komu to není jedno, měl by uvažovat i nad těmito fakty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, souhlasím s tebou. Cena šamponu by ještě šla, ale ta maska je extra předražená, na můj vkus. S Ryorem jsem taky spokojená a ty ceny, to je pohádka =o)

      Vymazat
    2. šampon od Ryoru je skvělý,také tu mám na něj recenzi a moc mi vyhovoval

      Vymazat
  7. Ahoj Péťo, pěkná recenze. A výrobky taky nevypadají vůbec špatně, ale ta cena je hodně vysoká.Myslím, že mám vlasy zkruba stejné jako ty, tak by mi to mohlo sedět.No uvidím. Můžu se jen zeptat co jsou pro tebe top produkty na vlasy?Díky Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj terko, z toho co jsem zkoušela mi nejvíc sedl Loreal absolute repair :)

      Vymazat
  8. téhle značce jsem taky neodolala chtěla jsem něco na mastné vlasy tak jsem si vybrala řadu s Tea Tree,poradila jsem se, jí můžu mít i když nemám lupy. Koupila sem, párkrát použil a teď se mi to válí v koupelně, je opravdu škoda, že nemají nějáké menší balení na vyzkoušeni. Strašně mě po umytí vlasů svědí pokožka hlavy, několikrát sem tomu šampónu dala šanci, ale to se nedá, měla jsem pocit jako bych měla vši :DD


    OdpovědětVymazat
  9. Už jen to balení by mě přesvědčilo ke koupi :) A ještě takové účinky! :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Super recenze, ale myslím, že běžný spotřebitel si takhle drahé prostředky na vlasy dovolit nemůže..Já si třeba vystačím se šamponem od Baley za dvacku a jsem spokojená maximálně..Dát skoro 900,- za masku na vlasy, je opravdu mooc.. To si koupím radši masku Kallos Latte, ke které jsem se stále ještě nedostala..:) Vím, že tyhle výrobky, obsahují hodně přírodních složek.. ale stejně.. je spoustu dobrých výrobků za mnohem, mnohem nižší ceny..

    Jsem ráda, že prostřednictvím takového vyzkoušení nám ukazuješ i výrobky, které si běžně nemůžeme dovolit :)

    OdpovědětVymazat
  11. Peti, díky za recenzi. Kosmetika mě zaujala už před časem na jednom české e-shopu, ale moc jsem se jí nevěnovala, protože mi přišla příliš drahá. To mi sice přijde pořád, ale složení mi připadá vážně OK a výsledky, jaké popisuješ, se mi zamlouvají, navíc jejich filozofie je mi sympatická. No, tak tedy nevím. Momentálně mám vlasopřípravků plnou koupelnu, ale poctivě spotřebovávat a zároveň číhat na nějaké cenové akce, pak bych třeba zrovna tu masku ráda vyzkoušela, dle účinků pracuje podobně jako můj oblíbený kondicionér :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  12. Byla jsem docela zvědavá po shlédnutí videa co z toho nakonec vzejde. Produkty jsou to opravdu zajímavé, ale musím říct, že těch peněz by mi bylo líto. Ještě si o to říct jako o dárek ...budiš. Ale s mými dlouhými vlasy bych to viděla jako hodně neekonomické. Myšlenka eko obalů je fayn, mám taky ráda přírodu, ale i svoji peněženku :D Nevím jak ostatní, ale já bych za to tolik peněz dát nemohla. Takže jestli nebudu vědět co k nějakému svátku tak děkuji za tip, ale na běžné používání za mě ne.

    Ale recenze moc pěkná Peti, povedla se.

    Hezký den

    Míša

    OdpovědětVymazat
  13. Tak toto je super ! :
    Tento šampon má totiž příběh. Po vypotřebení tento šampon nevyhazujte, ale zasaďte doma do květináče nebo na zahradě. Lahev se po několika měsících bezodpadově rozloží a s 80% pradvepodobností vyklíčí semínko, které je umístěno ve dně lahve. Můžete si tak doma vypěstovat stromek.

    OdpovědětVymazat
  14. Zbytečně drahé, tím to pro mě končí, příroda nepříroda.

    OdpovědětVymazat
  15. A teď upřímně Péťo.. Ty by jsi jen za tu masku dala pomalu 900 Kč ? Ještě teď si živě vybavuji tvoje video o financích :)Myslím že kdyby sis jí měla koupit za svoje vydělané peníze a ne grátis k recenzování, že by ses na věc taky koukala jinak :) Jinak recenze pěkná. :) Docela by mě zajímal tvůj názor k tomuhle :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď ještě jednou upřímně :D: "musím prohlásit, že to je zajímavá značka, produkty určitě nejsou špatné a vyhovují mi, ale ani to není věc, která by byla mou úplnou jedničkou na vlasy, kterou jsem kdy vyzkoušela, možná to chce více času a udělám ještě nějaký update po úplném dopotřebování. Obaly jsou krásné a co se týče cen, tak mi přijdou osobně vysoké a koupi bych si určitě dost rozmýšlela, možná by to chtělo nejdřív na zkoušku vzorečky", tak si myslím,že jsem to řekla dost jasně, že jedině, pokud bych to měla vyzkoušené a nadchlo mě to, což se nestalo, nebo snad ne? :)

      Vymazat
  16. To balení je úplně nádherné♥ Ale na mě je to moc drahé :(

    OdpovědětVymazat
  17. Moc hezká recenze:) o téhle značce jsem nikdy neslyšela tak děkuji za obeznámení. Já mam spise suché a hrubé vlasy, takže se budu muset podívat po nějakém jiném typu, ale vypadají moc dobře, líbí se mi to balení:)

    OdpovědětVymazat
  18. ahoj Petí ,dívala jsem se do rubriky fashion..a chci se tě zeptat kde bereš tolik oblečení?..skoro to vypadá ,že nic jiného nekupuješ:DD

    OdpovědětVymazat
  19. No, za tu cenu asi spíš ne.:) Jinak ale oba výrobky vypadají dobře. :)
    A to s šamponem na suché vlasy určeným na mastné vlasy, to mě pobavilo. Tiskařský šotek zařádil. :D

    OdpovědětVymazat
  20. páni, to je cena ... já si kupuji z kadeř. potřeb šampony apod. vlas. produkty, máme u nás kamenný krám, ale tady je e-shop: nadhernevlasy.cz. A kupuji si třeba hned litr šamponu, v přepočtu se to pak vyplatí víc a vyjde cenově stejně jako šampon z drogerky. Ale ty výrobky jsou fakt supr, doporučuji alespoň vyzkoušet :-) Mají hodně druhů na výběr a jsem s nimi opravdu spokojená :-) Peťula

    OdpovědětVymazat
  21. Na jejich stránkách jsem se před časem registrovala a včera, když jsem si přečetla tvoji recenzi, jsem si řekla, že si přeci jenom něco z jejich e-shopu objednám. A večer projíždím e-mailovou schránku a zjistila jsem, že jsem vyhrála v jejich soutěži :-D. Tomu říkám náhoda :-). Andy

    OdpovědětVymazat
  22. Že by konečně něco pro moje mastné vlasy..? Už dva roky marně pátrám po nějakém 'zaručeném' výrobku..

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!