Holit, nebo neholit? Recenze Braun Cooltec

by - 12 listopadu

Holit, nebo neholit? To je oč tu běží. Alespoň co se holení tváře týče zatím nepadl jednoznačný verdikt.

* článek je napsán s nadsázkou ;) neberte to smrtelně váže a nebuřte se :-) *

Podle nejnovějších vědeckých studií, je desetidenní strniště pro ženy nejvíce sexy. „Neholit“ se tedy ujímá vedení 1:0.

Movember! Další zásah do sítě zastánců holení. „Movember vyzývá muže k tomu, aby si po 30 dní v listopadu nechali růst knír, čímž mění svůj vzhled a tvář mužského zdraví.“ Zastánci neoholených tváří si mohou mnout ruce, hned na úvod dva jasné argumenty proč neholit. Výrobci holicích strojků a žiletek aby si pomalu hledali jinou obživu. Neholit 2, Holit 0.




Zdálo by se, že je rozhodnuto. Jenže stačí chvíle a vše je jinak. A jako obvykle je to ve chvíli, kdy se do věci vloží žena. Ač je myšlenka Movemberu sebe vznešenější,  mnoho žen prostě nechce doma knírače. „Ten knírek shodíš!“ zní rozkaz v nejedné domácnosti. Většinou nepadne na úrodnou půdu. Po nějaké době v manželství mají už muži pro strach uděláno, takže knírek ustál a stav klání holit/neholit zůstává nezměněn. Ženy se ale jen tak nevzdají a přijdou se zbraní opravdu těžkého kalibru. Po Movemberu zavádějí Decembeaver! Opravdu velmi krutá pomsta za jeden nevinný knírek. Jako vždy, ženám stačí jeden dobře promyšlený argument a hned je skóre zcela opačné… Jeden beaver vydá za tři moustache… To je bez debat…

Proto miliony mužů po celém světě každé ráno sáhnou po holicím strojku. Proto i samotní muži mají rádi strniště, protože jim to dodává jistý pocit vzdoru. Proto mají plnovous jen poustevníci a podivíni (čest odvážným výjimkám). :-)

Dilema holit/neholit jsme tedy vyřešili celkem snadno.

Ačkoli obdivuji oldschoolový způsob holení břitvou, přijde mi v jednadvacátém století už trochu překonaný. Já osobně používám klasický holicí strojek Gillette a elektrický holicí strojek Braun.

Bylo mi 16 let, když jsem se začal holit, skoro dospělý, s patkou a pubertálním smyslem pro humor. Sáhl jsem tenkrát po klasickém strojku. Nic moc, koupil sem něco levného, holil špatně, dřel, ale holil jsem se jednou za čas, takže to stačilo. Postupně jsem upgradoval až na Mach 3 :-) Ale přesto jsem chtěl zkusit i něco víc. Proto jsem si koupil Braun Cruzer Red. V té době to byla technologická špička, teda jestli něco jako technologická špička mezi holicími strojky existuje. Každopádně koupě dražšího strojku se vyplatila, protože ho mám do dnes. A stále funguje. I když neholí… Ale za to nemůže strojek, za to může moje macešské chování k němu.



Dnes je mi 30, jsem dospělý chlap, bez patky, ale s kouty a s pubertálním smyslem pro humor ;) Mám Gillette Fusion White a Braun Cooltec. A když jsem si před časem nebyl jistý, jestli technologická špička mezi elektrickými holícími strojky existuje, tak nyní si jistý jsem. A  jsem si jistý, že je to právě Braun Cooltec. Ale konkurence nespí, tak se nechme překvapit, s čím kdo přijde :-) 

Technická výjimečnost spočívá v hliníkové liště, která chladí pokožku při holení a snižuje tak podráždění při holení. Že to funguje, se snažili přesvědčit hosty při uvedení strojku na trh. Pomocí termokamery snímali teplotu pokožky. Vypadalo to efektně… A co víc! Ono to opravdu funguje. Přesvědčil jsem se o tom sám. Marketingovému oddělení většinou nevěřím, sobě už trochu víc :-) Je to docela příjemné a podráždění to opravdu snižuje. Já nemám moc citlivou pleť, takže bych se asi obešel i bez toho, ale pro někoho s citlivou pokožkou je to jistě dobrá zpráva. Že strojek dobře padne do ruky, má docela dlouho životnost (když vypnete systém chlazení, tak má dokonce hodně dlouhou životnost na jedno nabití) a je vodotěsný ani nebudu zmiňovat, to beru v dnešní době a v této cenové kategorii za samozřejmost. Navíc je pěkný! Hodně pěkný :-)

Braun Cooltec se prodává jednak s klasickým stojanem, ale také v edici s "hygienickou stanicí" která strojek čistí když je v ní uskladněn. Prý likviduje bakterie, které by se na strojku mohli množit. 






Jako nevýhodu, kterou ale dnes mají skoro všechny strojky, beru nemožnost výměny akumulátoru a opět trochu krátkou nabíjecí šňůru… Bohužel je tohle už tak trochu standart u většiny spotřební elektroniky

A protože v obchodech již najeli na vánoční dekorace, zahraji si i já na Ježíška, nebo Santu Clause (kterého já mám raději, protože mi přijde logičtější, že dárky nosí starší pán s pytlem přes rameno, než neviňátko v jeslích) a vyberu jednu výherkyni, která dostane dárek do firmy Dreft, která je, jak jste si jistě z reportáží, nebo z návštěvy Fashion Weeku všimly, úzce spojená s módou. Marketingové oddělení by řeklo, že „Vašemu jemnému prádlu poskytuje tu nejlepší péči a udržuje je v perfektní formě po dlouhou dobu a byl navržen tak, aby chránil jemné prádlo před ztrátou tvaru, barev a hebkosti. Zároveň je skvěle čistí.“ Já bych řekl, že „Dreft čistí tak dobře, až odstranil nápis Prague z původního názvu Prague fashion week" :-D Tím nechci reklamnímu oddělení kecat do práce, ale proč se nepochlubit svou kreativitou, že :-) :-)





Jo a k soutěži o dárek Dreft, vyhraje 13. komentář, který zanechá email, to je takové šťastné číslo :-)

You May Also Like

57 komentářů

  1. Míro, klidně přispívej častěji :-) vždy mě pobavíš!
    v.marsikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Skvely clanek:) tak snad budu mit stesti, hcakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Jeee, no parádní článek, to jsem se nasmála docela s těmi "beavery":D
    janca.randovka@gmail.com aneb chci udělat radost mamince

    OdpovědětVymazat
  4. Jupí soutěž, tak snad konečně vyhraji ;-). Jinak je článek pěkně a vtipně napsaný. pavla.slavikova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  5. chiara.simonova@klikni.cz

    Skvělý článek,který mě pobavil i poučil
    Jen tak dál

    OdpovědětVymazat
  6. Hezká soutěž
    sylva@pb.cz

    OdpovědětVymazat
  7. sweetienyada@gmail.com

    Snad se mi poštěstí :)

    OdpovědětVymazat
  8. vila7852159@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. hanavoznakovaaa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Nesoutěžím, ale je to hezký dárek k Vánocům pro pány ;)

    OdpovědětVymazat
  11. kajulina.birova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. vtipně napsané :D ta hygienická stanice mě zaujala, možná mám tip na dárek pro přítele :)

    OdpovědětVymazat
  13. maghana@seznam.cz :) moc pěkný článek .)

    OdpovědětVymazat
  14. Mně se taky líbí 10denní strniště, je to sexy, jen kdyby to tak nekousalo při líbání :-D
    praspes@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Super článek, za mě určitě holit :).... spajdinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. A nikdo a nikdo nechce mít první komentář :) Já se ho ráda ujmu a pochválím dokonalý článek. Asi nikdy jsem nečetla tak poutavé povídání o holení :D. Navíc děkuji za tip na dárek pro přítele, má právě citlivou pleť, tak se po tomto strojku podívám. Ještě jednou-potlesk.

    OdpovědětVymazat
  17. jejda, tak to je super :-D


    Můj chlap má bradku a tu já mu nerozmlouvám, protože bez ví vypadá jak kdyby mu na tělo přidělaly malej meloun :-D

    Ellen.cigi@hotmail.cz

    OdpovědětVymazat
  18. mužské strojky mě ale ani trochu nezajímají a přesto jsem článek přečetla jedním dechem, Míra je prostě třída! veronicas.style@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. wr55@centrum.cz Tak jsem zvědavá kolikátá budu :D

    OdpovědětVymazat
  20. S takovouhle tu žádný komentáře nebudou :-)

    OdpovědětVymazat
  21. strojek vypadá zajímavě, že by inspirace na dárek pro přítele? :))
    vondryskoval@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. jé, zase jeden super "článek pro mužský" :-))

    OdpovědětVymazat
  23. tvůj článek si dokonce přečetl i přítel :-)) ... koukám, že nikdo nepíše? proč? .. aha soutěž, a zrovna má oblíbená 13ctka :-D
    oki, tak započtu komentáře ;-) ... a kdyby náhodou: good.Petra@seznam.cz ... Peťula

    OdpovědětVymazat
  24. šťastná třináctka, třeba přinese štestí :)
    aliceinwonderlandcz@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  25. Hezká recenze a super dárek na Vánoce. Vím co koupit chlapovi. andromedis1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. Skvěle napsaný článek :). terekad@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Lbdkv@seznam.cz :D
    Oholený chlap vypadá líp než zarostlý (ten můj vypadá vždy o 10 let mladší, když se oholí:)

    OdpovědětVymazat
  28. pekný článok :)
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  29. Teda musím říct, že musím sklonit poklonu. Opravdu nádherný článek :) nejen, že vypadáš moc sympaticky a přátelsky, ale vaše společná videa s Péťou jsou originálem. Opravdu poklona. Alespoň vím, co koupím příteli až budeme mít svojí domácnost. :)
    S pozdravem a přáním dalším úspěchů přeje Jiřina Fr.

    OdpovědětVymazat
  30. Makina10@seznam.cz
    Super článek !! :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Skvělý článek, opět jsem se začetla a pobavila :)) cute.petty@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Tak tedy ale stejně nevím jestli holit/neholit :( :D:D Dík Míro
    kachorka111@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. :D docela vtipný článek :)
    mau.kolarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  34. Moc hezky napsaný článek. Skoro si troufám říct, že Míra se snad může z fleku živt jako spisovatel :-)) Jinak, toto téma jde trochu mimo mě, a bohužel i mimo manžela, tomu skoro žádné fousy nerostou, i když mě se např bradka u chlapů moc líbí :-))

    OdpovědětVymazat
  35. Stetiny z jazveca a britva, Mirek iba britva. Zkus a neobanujes.

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Míro, typický ženský :-) Všechny čekáme, která napíše první :-) Předpokládám, že jsi to čekal :-) Tak teda píšu první, aby měly holky šanci. :-) Jinak článek moc hezký, s přítelem jsme se i zasmáli, že jsme se občas v článku viděli :-) Pěkně to s Peťou takhle prokládejte,je to moc fajn :-) Fandím vám Maruška

    OdpovědětVymazat
  37. Minulý rok můj přítel držel Movember a musela jsem se mu smát! Nemá ještě tolik vousků, aby si mohl nechat narůst něco pořádného. Říkám mu , že má 5 vousů ve třech řadách ! :)
    F.Terka.F@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. No teda Míro! Moc děkuji za super tip na vánoční dárek. Já si půl roku lámu hlavu a pak juknu k Pétě a najednou práskho. A teď si jen říkám, jak mě to mohlo nenapadnout.

    OdpovědětVymazat
  39. Mám ráda na chlapech jemné strniště, přijde mi to sexy. Jen drobná nevýhoda, hrozně mě to při polibku píchá :-D:-D

    OdpovědětVymazat
  40. super článek před spaním :-)))

    signora.lulu@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj Míro, tak článek dám odpoledne přečíst muži, jelikož má pleť citlivou, tak ať vidí...
    Jinak Dreft by se hodil
    Anjelska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. :) celkom dobrá inšpirácia na Vianoce pre priateľa

    retroshanna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Díky za článek, je fajn, když se blogu ujímáte oba dva :-)

    fructia@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  44. svancarova.V@seznam.cz
    Díky!

    OdpovědětVymazat
  45. A co takhle vysledek holeni primo na tvari, ten by me zajimal :)) Mam rada bud cerstve oholeny, anebo vicedenni strniste, muj pritel se neholi uplne dohladka, takze to desetidenni je uz na me trochu moc. T.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!