Essence Long lasting rtěnky

by - 02 dubna

Krásnou středu vám všem,

je to už nějaký ten pátek co se v našich drogeriích usídlily tyto rtěnky od Essence a já musím předeslat, že na rozdíl od těch starých verzí, tyhle mne opravdu baví a to jak barevně, tak svou kvalitou. Kvalita rtěnek mě potěšila o to více, že "vylepšené" laky šly kvalitou dolů, stějně tak matné verze lesků, ovšem tyhle rtěnky, tady se Essence vytáhla o 100% oproti původní verzi rtěnek.
 
Rtěnky seženete momentálně v drogeriích v 10 odstínech a cena je tuším 54kč a myslím si, že za to, co dostanete je to opravdu zadarmo. Já sama jsem rtěnky pořídila hned v 5 odstínech a přiznám se vám, že pošilhávám po dalších, zvláště po těch dvou nových odstínech 12 a 13. Už jste je někde viděly? Já zatím ne, ale jak je uvidím, budou mé :).



První věc, která se jim musí nechat, je poměrně pěkný obal. Staré rtěnky měly obal docela děsný, za tu cenu to tedy člověk neřeší, ale moc kvalitní nebyl a hezký na pohled také ne, taková dětská hračka. Tyto nové matné obaly s barevným proužkem v barvě rtěnky uprostřed, se mi moc líbí. Třešničkou na dortu je nahoře vyražené logo Essence. Rtěnky nosím běžně v kabelce a balení je bezvadné, nedošlo k žádné nehodě. Samozřejmě, jako všechno matné, člověk musí počítat s tím, že obaly se trošku ošmatají.
 
 

Samotná náplň je ovšem také skvělá. Jedná se o velmi jemnou a lehkou barvu, mám pocit, že textura rtěnky je až gelovokrémová spíše než krémová, jak uvádějí na stránkách. Nános barvy na rtech skoro není cítit a přesto jsou po nanesení rty vláčné a hydratované.

 
Pigmentace není úplně excelentní, řekla bych tak spíše vyšší střední, ale barva se dá krásně navrstvit a co považuji za největší plus, ani ve více vrstvách rtěnky nedělají nánosy, nelezou do vrásek a nescvrkávají se na rtech a nikam neputují.
 
Samotná výdrž není zase tak doslova dlouhotrvající, i když je pravdou, že malou svačinku mi rtěnky přežijí, ale je třeba poupravit střed rtů. Za to je ale neviním, to kromě matných rtěnek dělají v podstatě úplně všechny. Barva se klasicky obtiskává na skleničku, ale přesto na rtech stále drží a stále na nich je barva vidět.
 
Za roztomilý detail považuji vyražené éčko na samotné rtěnce, sice pravda, je to v podstatě zbytečnost, ale oko to potěší :).


Také barevné spektrum se velmi povedlo, jsou zde samé nositelné odstíny a abych řekla pravdu, líbí se mi úplně všechny!



Všechny barvy jsou krémové bez třpytek či shimmeru.



Doufám, že Essence se zamyslí nad dalším rozšíření odstínů a nebude tyto rtěnky rušit jako vše, co bylo dobré (viz staré laky a matné lip creamy ve staré verzi).

All you need is red je krémová rudá, zářivá, spíše do neutrálního až teplejšího podtonu.



Dare to wear je krásná tmavší červená s kapkou růžové a silným modrým podtonem, tedy studený odstín.



Natural beauty je asi moje vůbec nejoblíbenější nude barva neboli barva nahých rtů, jen lepší :). Najít správný odstín vašich rtů je docela těžká věc a tato rtěnka je opravdu perfektní, jestli se stále nemůžete trefit, určitě se na ní podívejte.



Wear berries! je , jak byste asi čekali, dalším z mých oblíbenců. Je to fialová s kapkou růžové a na rtech je prostě božská, studená, výrazná, ale přesto ne řvavá, prostě dokonalá fialová na denní nošení, která nepřebíjí světlejší typy.



Cotton candy je klasická Barbie růžová, sladká, ale ne přeslazená, pořád krásně nositelná růžová.




Shrnutí:
+ krásné odstíny a pěkný výběr barev
+ cena
+ neleze do vrásek
+ nevysušuje
+ střední výdrž
+ necestuje nikam mimo rty
+ pěkné balení
+ velmi příjemná na rtech, nedělá nánosy
+ gelovokrémová textura
- pigmentace by mohla být o chlup lepší
- i výdrž by mohla být o maličko delší

Doporučila bych tyto rtěnky? Jednoznačně ano! Za málo peněz docela dost muziky, jestli váháte a některá barva se vám líbí, jděte do nich, nebudete zklamané.
 
Vlastníte již nějaký odstín? Který je váš nejoblíbenější?
 

You May Also Like

72 komentářů

  1. jak už jsem psala na FB nejsem moc rtěnkový typ, ale odstín Wear berries jsem si hrozně moc oblíbila :) a podle fotek mě teď docela zaujal odstín Natural beauty :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem s nimi moc spokojená! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na rtěnky moc nejsem, ale z téhle edice mám odstín 05 dare to be nude a přemýšlím, že bych si skočila zítra i pro tu 07, protože vypadá fakt nádherně ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Mám Natural Beauty a Dear to Wear....sice nejsem studený typ, ale jsou super...ty staré rtěnky od Essence mi nevyhovovaly v tom, že byla většina s shimmerem a pak se mi pusa leskla, jak psí kule....:D Tohle je jiná liga! A cenově dostupná snad pro každou slečnu či dámu....:)

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že si kupuju všechny tři růžové,díky za tip :D

    OdpovědětVymazat
  6. já mám ty nové obě už přes měsíc, měly by být v Rossmanech (v DM jsem je taky neviděla)
    a souhlasím, jsou erfektní, mám jich pět a asi se to ještě rozroste :D a to jsem dřív rtěnky nenosila!

    OdpovědětVymazat
  7. tak a definitivně jsi mě přesvědčila na tu natural beauty :) super článek Peti :)

    OdpovědětVymazat
  8. Díky těmto rtěnkám jsem vůbec začala něco nosit na rtech :D Jelikož mám poměrně tmavé rty, většina růžových pro mne nepřipadá v úvahu. Tady ovšem překvapivě sedí a nejraději bych si pořídila všechny. Jinak odstín 12 jsem viděla u nás v Rossmannu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Rtěnku od Essence jsem měla jenom jednu a ještě k tomu nebyla moc barevná, ale tyhle vypadají krásně! Zvláště ten světlý odstín Natural Beauty vypadá krásně - určitě na ně kouknu :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já tu 07 mám a ten odstín mě moc nevyhovuje. Je pravda, že na mě nevypadá vůbec tak krásně jako na Péťě. Takže pozor, kdo máte trošku tmavší rty, abyste nebyly zklamané, že ten výsledek není, tak krásný jako tady. Ale trošku to napraví nějaký světlejší podklad. Mě naopak zaujala 10. :D Jinak opět moc krásné fotečky.
    www.365daysofbeauty.blog.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, taky mi moc nevyhovuje, protože vypadá úplně stejně jako moje rty, které jsou trochu tmavší, takže na mě není vůbec vidět. Koupila jsem si ji především proto, že jsem je viděla u Peti na videu a na ní a taky tady na fotkách vypadá hodně světlá. Ale vůbec nelituju, že jsem si ji koupila, protože tyhle rtěnky jsou fakt super :))
      Eliška Š.

      Vymazat
    2. jo, holky, to je vždy riziko, každá kosmetika se na každém chová jinak, s tím je třeba počítat, že u pigmentovanějších rtů to bude vypadat jinak .)

      Vymazat
  11. Vždycky na ně v drogérii koukám, ale nakonec odejdu s prázdnou. Ale když říkáš, že jsou fajn, tak určitě nějaký odstín zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  12. Za tu cenu jsou určitě moc fajn, já jsem si zatím pořídila odstíny dare to be nude, coral calling a colour crush, tedy teplejší odstíny (jsem jarní typ), ale tyhle tvoje se mi taky moc líbí, hlavně teda ta teplejší červená, ale na tu já jsem už trošku zbabělec :D

    OdpovědětVymazat
  13. Taky jsem s řadou spokojená. Odstín 07 - natural beauty byla jasná volba! Natural odstínů není nikdy dost ;).
    Neodolala ještě odstínu 01 - coral calling. Ta už je mnohem výraznější.
    Míša K.

    OdpovědětVymazat
  14. Mám Natural Beauty a Wear Beries:-) původne jsem si je koupila jen tak na zkoušku, jak na mě vúbec rtěnky vypadají... a vida, tak nějak to u mě vyvolalo posedlost barevnými rty:D:)

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám ten červený odstín 02, musím říct, že tyto rtěnky za tak pěknou cenu mi taky vyhovují, odstín Natural Beauty vypadá moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  16. tak já jsem fanda rtěnek, ted mám docela slušnou sbírku, takže nejraději bych se každou chvíli přemalovávala, tyto neznám, kouknu po nich, vypadají sympaticky

    OdpovědětVymazat
  17. Za tu cenu to asi risknu a koupím si dvě, ale stejně pořád nevím jaké odstíny mi sluší:D:/

    OdpovědětVymazat
  18. Zítra si určitě zajdu pro natural beauty :) vypadají moc dobře

    OdpovědětVymazat
  19. Mám odstín 04 on the catwalk! a je krásná, určitě mám v plánu si koupit i jiné :)

    OdpovědětVymazat
  20. Tak jsem asi jediná, koho tyto rtěnky zklamaly? :-/ Mám rtěnku v odstínu 01 Coral Calling a je to krásná barva. Když jsem si ji v létě kupovala, tak jsem byla nadšená. Nanesla jsem ji právě vrstvením, aby byla intenzivnější, ale po chvíli, dejme tomu po hodině se mi na puse udělaly hrudky, který nebyly úplně hezký. :/ Ať jsem nanášela štětečkem na rty, nebo klasicky rtěnkou, výsledek stál po chvíli na starou bačkoru. Asi mám nějaký jiný rty neboco.
    Jinak ty barvy jsou nádherný všechny :) jen prostě tato zkušenost mne odrazuje od koupi dalších kousků. :/
    Ale zkusím jí dát ještě šanci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud někdy rtěnky (nebo i jiná kosmetika) tráví příliš času pod žárovkami, kde je teplo, a třeba už je delší dobu otevřená, tak může být prostě vadná, resp. zkažená. Třeba by to mohlo být tím. Tuhle vyhoďte a kupte si novou :-))

      Vymazat
  21. Tento článek si beru osobně a zároveň znamením! Několik týdnů koukám v drogérkách po nějaké studené růžové a pořád se mi žádná nezdála, už jsem si říkala, že bych se tě i zeptala a vualaaa článek, zítra si zajdu pro tu Natural beauty, to je prostě ona!:)

    OdpovědětVymazat
  22. Zatím mám pouze Wear Berries, ale musím si nutně zajít pro tu 07. Už nějakou dobu o ní uvažuji a teď vím, že jí potřebuji :D

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  23. moje oblíbené! tento týden jsem šla i do 02 a nelituji :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Já mám 04 On the catwalk, a mám ji moc ráda :) Tím, že rtěnky nejsou úplně šíleně pigmentované, tak se dá ten odstín hezky změnit použitím jiné konturky, což mi přijde super!

    OdpovědětVymazat
  25. Určitě musím nějakou zkusit. Essence mě poslední doou opravdu spíše odrazuje, ale chválu na tyto rtěnky nevidím poprvé, tak tomu dám asi šanci. :)

    OdpovědětVymazat
  26. Já mám teda zatím jen jednu, ale souhlasím, za tu cenu jsou skvěle :) a natural beauty musí byt moje!

    OdpovědětVymazat
  27. Určitě souhlasím! Jsou úžasné a za ty peníze... já mám ještě hodně v oblibě Coral calling, což je taková oranžovo korálová barva, ale není tak úplně křiklavá, tudíž se perfektně hodí na denní nošení! :)

    OdpovědětVymazat
  28. Já mám odstíny tři Colour Crush - krásná růžová, Wear Berries a All you need is red! všechny jsou krásné! určitě si pořídím další!

    OdpovědětVymazat
  29. No já mám odstín Love me a ten doporučuju všem. Je úžasný. Koukám, že se vypravím do Rosmanu a ulovím Wear berries.
    Verča

    OdpovědětVymazat
  30. Pořád kolem nich chodím okolo a nemůžu se rozhoupat. Hlavně váhám nad odstínem, potřebovala bych všechny :D

    OdpovědětVymazat
  31. Já mám doma Natural Beauty, Coral Calling a Dare to wear. Natural Beauty je moje NEJ. Taky mi přijde, že je to přesně barva mých rtů, a to jsem trochu tmavší typ, než Péťa. Jsem z ni fakt unešená. Coral Calling mi nežmolkuje, jak tady někdo popisuje svou zkušenost. U mě dobrý :-). Už si brousím zuby na další odstíny :-). Maximálně mi vyhovuje jejich konzistence.

    OdpovědětVymazat
  32. Už jsem psala na Facebooku, že jsem taky fanynka těhle rtěnek, jsou vážně boží..! Peti, vsadím se, že až uvidíš odstín 12 Blush my lips, bude se ti moc líbit (doufám :-D)

    OdpovědětVymazat
  33. Mám od nich dva odtiene: Dare to wear no môj top a najviac používaný odtieň tu nie je: 06 Barely there

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barely there je ve skutečnosti nádherná barva, také ji mám. Klára

      Vymazat
  34. Ahoj Peto, tak ja to vidim na c. 3, 7 a 10, jsou krasne, chapu tvoji rtenkovou manii:-)

    OdpovědětVymazat
  35. Souhlasím. Taky je mám moc ráda, na bežné nošení skvělé. Za tu cenu nadělají hodně parády a hlavně jsou příjemné. Mám jich celkem šest a nejoblíbenější je právě 09 - Wear Berries. Jinak mám i novinku 12 - Blush My Lips, která bude rozhodně další oblíbený kousek. Je hodně sytá, taková temně růžová s nádechem fialové - ale já na popis barev moc nejsem :-)). Bohužel 13 v obchodě nebyla.

    OdpovědětVymazat
  36. Mně se moc libí 09:)
    http://night-timemytime.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  37. Cotton Candy ♥ bez ní ani krok!

    OdpovědětVymazat
  38. Zaujala mě 07 Naturaly beauty, takže skáknu do města a podívám se po ní. Já mám s rtěnkami problém, přijde mi, že mi vůbec nesluší, ale asi neumím odhadnout odstín, kupuji spíše jemnější barvy, když zkouším na hřbet ruky vždy vypadají dobře, pak nanesu doma a jsem krapet zklamaná, přijde mi to výrazné, barva nehodící se k mému obličeji - pleti... Tak snad jednou objevím rtěnku, která mi dokonale sedne :)

    OdpovědětVymazat
  39. Mám doma dva odstíny a jsem naprosto spokojená o proti některý dražším rtěnkám co mám doma jsou za tuto cenu naprosto bezkonkurenční :) Uvažuji rozhodně o koupi dalších odstínů! Hezká recenze Péťo ;)

    OdpovědětVymazat
  40. Týjo, tak to mě opravdu nakoplo, abych do té drogérie zašla, a taky si koupila alespoň jeden odstín :D :)

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj Peťo, díky moc za super článek! Je super, že jsi vyfotila rtěnky i na sobě :-) Strašně jsi mě nalákala, ale budu v Čechách až koncem května, myslíš, že se ještě budou prodávat? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eli, já myslím, že ano,mají je ve stálé nabídce :).

      Vymazat
  42. Ahoj prosím tě mohla bys mi poradit, který odstín si z nich vybrat, přijde mi, že mám dost žluté zuby tak abych nevybrala nějakej po kterym by to bylo ještě horší..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, doporučila bych studené odstíny a ne moc světlé :), ty obecně udělají zuby bělejšími, ale také záleží na tom jaké barvy ti sluší,to se takhle na dálku poradit nedá ;).

      Vymazat
  43. Já mám č. 05 Dare to be nude - jsem tmavší typ a tohle je přesně barva mých rtů. Na rtěnky moc nejsem, ale tahle je fakt báječná. Pavlína

    OdpovědětVymazat
  44. Super recenze :) Mě naprosto dostal odstín 07, asi se po něm v brzké době poohlédnu v drogerii :D

    OdpovědětVymazat
  45. Taky mě tyhle rtěnky mile překvapily, mám 4 odstíny - 02, 03, 04 (můj oblíbený) a 06 (ten je taky fajn, akorát jsem k němu ještě nějak nevychytala takové líčení očí, abych nevypadala jako z osmdesátek :D ). Asi si koupím ještě nějaký méně výrazný a jsem zvědavá na ty dva nové odstíny, hlavně na třináctku - dvanáctka vypadá podobně jako dvojka Kate od Rimmelu, kterou už mám :)

    OdpovědětVymazat
  46. Strasne zajimavy je,ze na me je odstin 07 uplne jiny :D brala bych spis ten, jako mas na fotce :)

    OdpovědětVymazat
  47. Já jsem s nimi velice spokojená :))) Mám dva odstíny a nemuzu si to vynachválit :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  48. zrovna před chvílí jsem v dm zkoušela ten nafialovělý odstín.. zítra si pro ni musím skočit! :D

    OdpovědětVymazat
  49. Odstíny 12 a 13 jsem okukovala v Budějckém Rossmannu na Lannovce, jsou úžasné :)

    OdpovědětVymazat
  50. Sakra Péťo, tak kvůli tobě už mám tři doma :) ale pokud se někdo chystá na nákup více odstínů - v dm je teď kupon na 25% slevu při nákupu 2 a více kusů.... Za 30 bodů....

    OdpovědětVymazat
  51. rúže nosiť nemôžem,stále mám popraskané pery plus žlté zuby....:(

    OdpovědětVymazat
  52. Já už jsem si v Praze koupila ty dva nové odstíny, tj. 12 a 13 a jsou vážně bezva! :)

    OdpovědětVymazat
  53. Tak tie vyzerajú super :) najviac ma asi zaujali Dare to wear a Natural beauty :) kedže podobný červený rúž ako je 02 už mám a ružové rúže nejako nemusím :)

    Be perfect is simple

    OdpovědětVymazat
  54. Děkuji za úžasnej tip, rtěnky nenosím a tohle je moje první rtěnka kterou jsem si koupila a je super a teď jí mám radši než všechny lesky =) mám odstín 07 Natural beauty a je fakt bomba =)

    OdpovědětVymazat
  55. Já mám odstín 01 coral calling který je vážně takový šťavnatý a letní,taková červenooranžová a vážně musím uznat že oproti starým rtěnkám essence je to 100% obrat k lepšímu přesně jak píšeš-souhlasím se vším.

    OdpovědětVymazat
  56. Tak na základě této recenze jsem se nakonec ke koupi 07 Natural beauty odhodlala. Konečně krásná, jemná rtěnka, která mi sedí. Hurá, hurá. Doufám, že tuhle řadu budou mít hoodně dlouho a nezrušej jí :-D

    OdpovědětVymazat
  57. Natural beauty - podobnou rtěnku už dlouho sháním, tak konečně. Skvěle mi sedne!

    OdpovědětVymazat
  58. essence mě těmito rtěnkami moc potěšili :) mám doma jednu a lákají mě i další odstíny. za ty peníze opravdu slušné rtěnky.

    OdpovědětVymazat
  59. Nejdřív jsem si pořídila Natural Beauty a dnes k ní přibyla i Barely There - ta se ke mně hodí podle mě daleko víc, jsem takový tmavý typ :)

    OdpovědětVymazat
  60. Peťo, je to katastrofa, ale v dobrém slovasmyslu, i když můj peněžní účet by už to tak jasně neviděl, přestože je tohle, co se týče ceny a kvality, naprostá bomba! Koupila jsem si všechny 4 odstíny co tu prezentuješ. Ostatní mne už nenadchly tolik. Ale původně jsem si chtěla vzít jen dvě, ale - nešlo to! Prostě jsem si odnesla všechny 4 - a jsem maximálně spokojená. Sice bych neřekla, že budu někdy fascinovaná červeným odstínem a dokonce ho i nosit, ale tohle je, jak píšeš, tak krásně nositelné a není to taková ta těžká červená "ala filcka" :D, že prostě... díky za Tvůj blog, vždycky jsem chtěla mít více odstínů na výběr a teď jsem si odnesla za ani ne tři stovky rovnou čtyři :) Měj se moc pěkně, Peti.

    Zdraví Peťa :)

    OdpovědětVymazat
  61. Mám odstíny 08 a 09 a jsem spokojená. :) Ten odstín 09 Wear berries mi chválí i lidi, co na mně nemají rádi výrazné rtěnky a to je co říct. :D Jen se dost rozpíjejí, takže je třeba k nim použít konturovací tužku, ale jinak jim nemám co vytknout. :) Dost uvažuju i nad odstínem 07. :) Já nemám ráda úplně matné rtěnky, ani mastné, tohle je něco mezi. :)

    OdpovědětVymazat
  62. Já mám odstín 07,08 a 10.Ale nejvíce používám odstín 07,protože mi skvěle sedne,vydrží dost dlouho většinou celý den.Odstín 07 je prostě BOMBA!!!!! :)

    OdpovědětVymazat
  63. Vlastním tři a to 04 On the catwalk, 12 Blush my lips a 13 Love me. Miluji tyto rtěnky a rozhodně si hodlám pořídit co nejvíce odstínů to bude možné. :)

    OdpovědětVymazat
  64. Super recenze Peti!!!*
    Dneska jsem si koupila 07 Natural Beauty a je DOKONALÁ! ;)

    OdpovědětVymazat
  65. Strasne by som potreboval pre manzelku ruz na pery essence longlasting 26. Neviete mi poradit,kde by som ho este zohnal

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!