Jak si vybrat ten správný makeup?

by - 17 dubna

Krásný čtvrteční večer vám všem,

dnešní video je na vaše přání a věřím, že pro některé z vás bude spíše v kategorii basic, ale doufám, že většina z vás se v něm něco nového dozví :). O tohle video jste si hodně psali po videu o světlých makeupech, tak věřím, že se bude hodit :).

 Mějte se krásně a dejte mi vědět, zda vy jste ten svůj nej makeup už našli nebo stále hledáte....
 


eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek a Milani
http://www.lovelyhair.cz
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu
facebook: https://www.facebook.com/pages/LovelyHair/190299520995429
twitter: https://twitter.com/PetraLovelyHair
instagram: http://www.instagram.com/petralovelyhair

Video o barevné typologii: https://www.youtube.com/watch?v=El8JkmwCZEQ

na sobě šaty: http://www.sheinside.com/Red-Long-Sleeve-Ruffle-Dress-p-163127-cat-1727.html
Líčení Madame Lambre: makeup 35+ odstín 01, řasenka Art of volume, tvářenka 01, trio stínů 09 a rtěnka 03. Linka Bourjois Clubbin´Purple night http://www.lambreshop.cz/
Lak: Astor Dragon fruit

Rimmel v odstínu light porcelain jsem sehnala na http://www.asos.com
Loreal v odstín C1 rosy ivory na http://www.feelunique.com
 
 
 

You May Also Like

49 komentářů

  1. Mne nesedí žiadny môj doposiaľ kúpený make-up...buď moc svetlý,moc do oranžova,moc tmavý atď...najlepšie make-upy miešať ale nie vždy sa to podarí...svoj make-up snov zatiaľ len hľadám

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Peťa, píšem Ti prvý krát.Tvoje videa sledujem skoro rok a strašne sa vždy teším na dalšie a dalšie, a hlavne ked mám blbý den v práci, a hneva ma napr. manžel:), niekto z práce a pod, takže je to taka forma relaxu a odmeny.Vždy ma potešíš svojim optimizmom a dobrou náladou a podobným vkusom na oblečenie a napr, tv serialy (už dlho sa chystam na upirie denniky).Mám cez 30 a tiež som bledula, mam citlivu plet s tvorením sa miernych šupiniek, takže tvoje rady sadnu vždy na urodnu pôdu.Mala som asi tak cca 10 spat oblubený make up od firmy loreal s vitaminom C, krásne rozžiaroval plet, ale prestali ho vyrabat. Teraz používam od vichy ale už niekolko rokov ten isty a na striedačku na základe tvojho videa z Dermacolu s tou orchideou. Ten je celkom fajn taky krémovy a stredne kryje. A ked som doma tak žiaden:). Beáta B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Beáto, hrozně moc ti děkuji za krásný komentář, který mne opravdu moc potěšil, něco takového číst je pro mě ta nejlepší odměna :)!

      Vymazat
    2. Ahoj, tak ja som sa chystala velmi dlho napisat a načasovanie prišlo až teraz.Tak je to uprimne a fakt tým že som bleda, si kuknem vždy komentar od teba a tak som vlastne spokojna aj s makeupom od dermacolu a špiralou d ´amore. Len som uplne nemehlo čo sa týka vytvorenia učesov. A neviem sa zaradiť či som letný alebo zimný typ.A doteraz som kupila kvantum make upov ktoré som darovala potom niekomu, vždy tmave alebo žlté, teraz to už je lepšie. Bea

      Vymazat
  3. Ahoj Peťo, vybrat si make up se u mě rovnalo téměř alchymii - vyzkoušela jsem jich nespočet v drogerii, ale žádný mi nesedl tak perfektně, aby vypadal jako "druhá kůže"(jsem snad ještě větší bledule než ty). Jednoho dne jsem se na drogerii vykašlala a zašla do MACu na Václaváku, kde jsem narazila na neskutečně ochotnou a milou slečnu, která se mi opravdu věnovala. Vyzkoušela na mě několikero druhů, pokaždé jsme šly ven se zrcátkem a zkoumaly, jak to vypadá. Nakonec jsme vybraly Studio Sculpt SPF 15, odstín NC15 - ten nejsvětlejší - střední krytí, růžový podtón.
    Takže za mě určitě žádná drogerie, ale kvalitní make up, včetně kvalitních služeb a dobrých cen :)
    Peťa

    OdpovědětVymazat
  4. Ten 010 wake me ap se dá koupit v čr v drogerii nebo kde se dá objednat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viz infobox a info zde pod videem

      Vymazat
    2. Aha.Nevšimla jsem si.A můžu se zeptat na kolik asi tak vyjde s poštovným?

      Vymazat
  5. Ahoj Peťo, Tvé video je jistě přínosné, rady jsou užitečné. Nicméně, já mám opačný problém, hledám spíše tmavší make-up, ale ne oranžový. Připadá mi, že jak je v našich drogeriích špatný a malý výběr ve světlých odstínech, tak je to ale i naopak problém s těmi pro tmavší typy pleti.....Když už je make-up tmavší, tak je zase příšerně oranžový. Mám dojem, že neexistuje nic mezi tím. Buď jsem jako bych se poprášila moukou nebo jak pomeranč. Ve většině případů... Máš pravdu, že vybrat správný odstín při umělém a nedostatečném osvětlení je problém. Ze všech make-upů, které jsem už vyzkoušela, mi nejvíce vyhovuje asi Caviar long stay od Dermacolu, kupuji si odstín 3 a 4, podle toho, jestli je zima nebo léto. Nebo je i míchám dohromady. Docela velkou škálu odstínů má pak i Loreál True match. Ale třeba make-upy od Rimmelu nebo Maybelline vůbec nejsou pro mě. Tím chci říct, že nejen vy bledulky máte problém s výběrem odstínů :)
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  6. To je skvělé,že jsi udělala video,jako je tohle :) .Dle mého názoru je správná volba makeupu vůbec to nejtěžší,co se týče výběru kosmetiky.Hned se jdu dívat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to souhlasím :), vybrat správný makeup je asi opravdu to nejtěžší!

      Vymazat
  7. Ahoj, Peti!
    Ze své zkušenosti musím přidat ještě jeden bod ... spíš k tématu: Můj makeup mi vyhovuje (Ne, jak ho vybrat). Rozhodujícím faktorem, jak se produkt bude na pleti chovat je i použitý podkladový krém. Občas jsem donucená změnit svůj krém a následně řeším i změnu ve fungování mých krycích miláčků.
    Jinak mými favority jsou makeupy od Rimmelu. Chystám se na ten Loreal v odstín C1 rosy ivory. Na přepudrování jsem teď pořídila Astor Matující pudr Anti Shine Mattitude v odstínu 002 a je vážně skvělý.
    Míša K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, ano ano, rozhodně důležitý je krém, ale i vlastní PH pleti, pudr atd :). A dokonce se to vše mění i s ročním obdobím, případně i se změnou zdravotního stavu, periodou atd, je to skoro alchymie :).

      Vymazat
  8. Super video, Petro!! :) Já si akorát jen neumím představit, že bych šla do dmka a takhle si dávala čáry make-upůna tvář, když za mnou stojí ochranka a kouká se mi pod ruce, když vybírám i toaletní papír, natož kosmetiku.. Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, no to úplně chápu, je to fakt nepříjemné,ale zase jako co, máš vyhodit peníze za něco, co ti pak nebude sedět? ;) To at si ochranka trhne nohou :).

      Vymazat
  9. Když nemáš co, netoč18. dubna 2014 v 10:12

    No já teda nevím, jestli to není trochu DOST trapný a nestačilo dát tip na Fasádu, kterou dělá Lucka Dolejší, protože tohle není ani náhoda, tohle je prostě kopie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ? nesleduji, nevím proč bych vám nemohla říct, jak si vybírám makeup proboha, zvláště pokud si o to píšete :D, když nemáš co napsat, tak nepiš ;)

      Vymazat
    2. Souhlasím. Video mi přijde celé okopírované od Lucie Dolejší. Hanka

      Vymazat
    3. Ale samozřejmě, okopírovala jsem video, které jsem ani neviděla a dokonce jsem si dovolila natočit video, o které jste si psali a říct vám, jak si vybírám makeup já :D. Proč bych vám nemohla já říct své tipy a i kdyby kdokoliv natočil jak vybírat makeup hodinu přede mnou nebo po mně , tak je to snad úplně jedno, ne? Já vám fakt někdy nerozumím, to je pořád dokola, na světě prostě není tolik možností, aby některá videa/návody/témata nebyly stejné - podobné. Já jsem vám jen předala informace, které nás učili na vizážistickém kurzu a kterými se řídím já, ber nebo nech být, je mi to jedno, kdo to slyšet nepotřebuje a nemá problém s výběrem, nechť nekliká,j ak prosté.

      Vymazat
    4. Tak jsem si to konečně vygooglila, Stream tedy vůbec nesleduju, takže nemám přehled,ale krom stejného tématu a obecně platných věcí jakože se makeup nevybírá podle odstínu ruky tam i podáváme trochu odlišné informace, takže fakt nevím v čem je váš problém. Koukla jsem na názvy dalších dílů a úplně stejně bych já mohla říct, že kouřovky tužkou jsem už točila, stejně tak jsem dělala depilaci a přede mnou to točilo x jiných lidí určitě, takže doufám, že si konečně uvědomujete absurditu vašich komentářů.

      Vymazat
  10. Já mám ještě se zkoušením make-upů v drogérii ten problém, že s mi nechce si špinavou rukou čárat make-up na obličej. I když použiju ubrousek nebo hygienický gel, tak to prostě není ono.
    Co se týče těch světel, tak je to vážně hrůza. Zrovna před pár dny jsme se ségrou vybíraly make-up pro ni. Tak polovina odstínů se zdála fajn, ale když jsme pak vyšly ven, byly úplně oranžové :-(

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Péťo,
    co prosím znamená, že makeup oxiduje? Jak to poznám? Čím je to způsobeno? A jak tomu předejít?
    Díky za odpověď, Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, v podstatě to znamená, že makeup zreaguje a ztmavne. Příčin je více, makeup reaguje s pokožkou, každý máme trošičku jiné PH, makeup může reagovat s pudrem či podkladovým krémem a samozřejmě také zreaguje na vzduchu. Obecně největší problém s oxidací makeupu mívají lidé s mastnou pletí, dá se to omezit i použitím vhodné podkladové báze, ale jinak se s tím nic moc dělat nedá, jen dobře produkty zkombinovat,aby oxidace nenastala.

      Vymazat
  12. Přijde mi zvláštní, že i když máš růžový podtón, tak ti krásně sedí i make-up se žlutým podtonem(Rimmel a Loreal), to budeš mít spíše neutrální podtón. Protože jak ten Rimmel tak i ten Loreal mají oba silný žlutý podtón a kdyby si měla růžový, tak ti zdaleka takhle dobře sedět nebudou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je omyl, Rimmel i tento Loreal rozhodně nemá žlutý podton,ale růžový, což je zřejmé už i z jejich názvů, rosy ivory C1 C je cold tedy studený podton pleti, W je warm tedy teply ;), N je neutrální. Já mám plet porcelánovou, tedy s velmi velmi silným růžovým podtónem, opravdu málokdo je tak růžový jako já!

      Vymazat
    2. Nemohla jsem si nevšimnout, že máš dost nedostatků co se týče podtonu pleti. Dělí se na 2 způsoby. 1) Teplý a studený 2.) žlutý, růžový, oranžový a neutrální. Růžový podtón může být jak teplý tak studený a to samé i u žlutého, oranžového a neutrálního. Na těch makeupech máš pouze rozděleno, jestli jsou teplné nebo studené, ale ne jaký mají podton. Rimmel ani Loreal make-upy s růžovým podtonem nevyrábí vůbec. Což si sama u nich můžeš ověřit jako jsem to před několika měsíci dělala já sama. Takže ještě jednou. Jak ten Rimmel tak i Loreal co ukazuješ na videu mají oba dva ŽLUTÝ podtón! Doporučuji se v této oblasti více vzdělávat, pak pleteš páté přes deváté a lidí tím akorát pleteš a oni pak tuplem neví jaký mají podton a jestli je ten podton doprovázen teplým nebo studeným typem..

      Vymazat
    3. Nemáš pravdu, ten makeup je skutečně studený a hodně růžový, ten Loreal kor, ale hádat se s tebou nebudu, je mi jedno,co si myslíš ;).

      Vymazat
    4. Tady ale nejde o to co si myslím, ale o to jak to je. Dohledat se to dá i na ofiko stránkách či se případě přímo zeptat na jejich kontaktním oddělení, ale ty si vždycky hledáš "důvody" jak mít pravdu i když jí nemáš...

      Vymazat
    5. No právě, C1 - cold - studený, rosy - růžový, já opravdu nevím jak jinak ti to vysvětlit :D, jako nezlob se, ale já mám hodně růžovou plet a ten makeup je prostě růžový, vždyt ho používám, tak to snad vím, nevím proč bych měla říkat, že je žlutý, když to prostě není pravda a Rimmel porcelain také rozhodně není žlutý. Nemluvíš náhodu o tom infailible? Jelikož o tom jsem to i říkala ve videu, že je žlutý, také je to odstín vanilla a bylo to jasně vidět.

      Vymazat
  13. Hezké video, fajn návod. Vždycky mě děsilo, když si dal někdo tmavý make-up na obličej a přitom měl bílý krk. Ten přechod by neměl být vidět. A když si pak dají tmavý make-up i na krk, tak mají zmazané oblečení a i v obchodech s oděvy vše při zkoušení zamažou. A přitom si neuvědomují, že mají bílé ruce...

    OdpovědětVymazat
  14. Já používám od Burjouis - Healthy mix, nejsvětlejší odstín a jsem moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten mám také ráda. Má ukázkově žlutý podtón a je super pro bledulky ;) Verča

      Vymazat
    2. Taky ho mám. 51. Je světlej, ale není tak růžovej. Nedám na něj dopustit.

      Vymazat
    3. na ten jsem taky koukala, ale na mě opravdu moc žluté, ovšem pro bledule se žlutým podtónem bude určitě skvělý!

      Vymazat
    4. Je, pro žluťačky fakt barva OK, přitom světlý. Jako přežiju i makeup s růžovým podtonem, když je dostatečně světlý, resp. je to o level lepší, než tmavá paštika, ale růžová vypadá na mě vždy mrtvolně, bourjois byl pro mě vysvobození s tou žlutou. a není tak drahý jako třeba bobbi brown.

      Vymazat
    5. Ahoj holky,
      to máte odstín 51 vanille clair? Prosím Vás, jaký je v porovnání s 52 vanille? Je též podobně do žluta? Já mám doma tu 52, ale je na mě přes zimu dost tmavá. A ještě prosím, kde ji kupujete?
      Díky, Šárka

      Vymazat
  15. Jé, já jsem ráda, že bylo video opět z domácího prostředí.
    Péťo prosim tě, můžeš mi sem dát odkaz na video o rozjasňovačích? Nemůžu ho nikde dohledat,děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady :): http://www.petralovelyhair.com/2012/12/vse-o-rozjasnovacich.html a tady http://www.petralovelyhair.com/2012/03/stinovani-obliceje-pomoci-bronzeru.html
      tady staré: http://www.petralovelyhair.com/2011/07/konturovani-obliceje-pomoci-bronzeru.html

      Vymazat
  16. Jestli je něco co mě na drogeriích přímo s prominutím sere, tak jsou to světla. U nás, co máme asi jen 3 drogerie, tak v každé jsou make-upy, laky a vůbec všechno u čeho dost rozhoduje barva sakra daleko od oken. To jsem se zase po dlouhé době dokopala k tomu, že si koupím pěkný červený lak na nehty, no tam vzadu na světle bych si vybrala, ale když jsem si dala dva favority na malíčky a vyšla ven, tak oba byly růžové a kvalitní pěkný červený lak tu už prostě nenajdu. Úžasné video s úžasnou radou, To že to točila Lůca pro fasádu je snad jedno, někdo to chce vidět od tebe, někdo od Lucky.. inspirovat se, i když tohle není ten případ, snad není trestné. A kdo umí číst, tak si přečte, že jde o vyprosené video. Přeju pěkný den a ať se daří :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Péťo, já vím, že nemáš ráda katalogové výrobky, ale pokud budeš mít někdy možnost vyzkoušet Oriflame
    Giordani Gold-porcelain, tak to zkus, je na bledule fajn :o)) lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nemám rády tyto značky, ale Giordani Gold-porcelain je opravdu skvělý, specielně na suchou pleť :)

      Vymazat
    2. já ho zkusila spíše z nouze, pač jsem si svůj zapomněla a byla jsem mile překvapená :o))
      kačka

      Vymazat
    3. holky, tak jste mne přesvědčily, jdu ho objednat :)

      Vymazat
    4. Tak isto odporučam skušala som už veľa makeupov ale ziadny mi nesadol tak ako make upy od oriflame mam ich vyskušanych užviacero a som spokojna tiež mam ružovy podtom pleti :)

      Vymazat
  18. Peti to video je o mně ? :D Prostě můj boj se světlými makeupy je nekonečný..Jak říkáš namaluju se brzo ráno pod umělým světlem, ale taky co chceš dělat v 7 hodin v zimě že :D A pak jsem ve škole je dopoledne a já se dívám do zrcadla a tam se vždy zděsím, žes tímhle jsem šla do škole .. :D Ale tak teĎ je jaro, jsem přilepená k oknu..ale už zbývá jen ten svěltý makeup :D

    OdpovědětVymazat
  19. Peťo, super video. Můžeš dát prosím typ na nějaký ten dobrý transparentní pudr? Díííky.

    OdpovědětVymazat
  20. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ škoda že jsem s výběrem makeupu nepočkala měsíc! =o) Normálně si vystačím s černou tužkou na očích a jdu. Ale nedávno jsem zatoužila po makeupu, vybírala jsem ho podle toho, že jsem dostala nějakou slevičku z DMka na Rimmel wake me up a vybrala jsem si ten nejsvětlejší, protože jsem pihovatá bledule. Občas se mě lidi ptají, jestli mi náhodou není špatně, když jsem tak bledá a zrovna víkend na to byla sluníčko a já ho strávila celý venku (v práci) a to jsem se trošku opálila, tak jsem si vynadala, že jsem vybrala špatně. Teď jsem zas bledule a makeup jsem měla na sobě dvakrát, protože ho spíš používám na něco "spešl". Přece se nebudu makeupovat, když jdu plít kytky! =o))

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj. Moc hezké video, celkem jsi mi pomohla. Já teda jsem spíš tmavší, ale než jsem začala číst blogy, tak jsem si myslela, že jsem úplně bílá. Nicméně i já mám problém sehnat pro sebe vhodný makeup, protože ve všech jsem jako pomeranč.

    http://beautyfromalfa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Péťo:) já už mám problém hned u toho prvního bodu co se týče typu pleti, protože třeba tváře a kolem očí mám pleť sušší, ale nos se mi trošku mastí. Výběr make upu je pro mě nadlidský úkol, je mi 18 a stále jsem na nějaký co by mi seděl nenarazila, což je trochu smutné:D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!