OOTD - plisované nude šaty a křivák + jak a proč nosit tělové silonky

by - 04 dubna

Krásný páteční podvečer vám všem,

 
vypadá to, že máme před sebou pěkný a teplý víkend a tak předpokládám že většina z vás vytáhne kola, po zimě zaprášené běžecké boty, nebo pojede někam na výlet a tudíž nebude moc času na internet, proto přicházím s outfitovým článkem ještě dnes.
 
Už na facebooku jsem zmiňovala, že letošní jaro mne baví křivák v kombinaci s romantickými sukýnkami nebo šaty a takový bude i dnešní outfit. Tyhle šaty mne zaujaly na první pohled a koukala jsem na ně už na podzim, jenže jsem si říkala, že to nemá cenu, něco takového pořizovat na zimu, takže na ně došlo až letos. Celé řešení šatů se mi líbí opravdu moc, jen je trochu problém s tím plisování, jelikož šaty byly v balíčku docela zmačkané a vyžehlit plisování není úplná brnkačka, dala jsem to na starost mamce, která s tím má zkušenosti, ovšem ani té se nevedlo nejlépe, nejraději bych šaty nechala přeplisovat.....dá se to vůbec? Jak obnovujete plisování vy, máte nějaký tip? Budu vděčná na každou radu, ale zatím jsem se jen všude dočetla vyžehlit přes mokrý hadr :(, což bude práce na několik hodin. Šaty mají volný střih, ale přiznám se, že na mně se mi více líbí přepásané tenkým pásečkem, tmavší béžový mám doma, ale potřebovala bych pořídit ještě nějaký úplně nude. V létě by se mi líbily možná i s tenkým zlatým a páskovými střevíčky a na večer klidně s černými lodičkami a tenkými černými silonkami a páskem. Šaty sice vypadají krásně i bez pásku, ale já se v tom modelu potom maličko ztrácím :).
 
Celý outfit jsem zkompletovala s tělovým psaníčkem, lodičkami a klasickým černým křivákem. A protože mám po zimě svítivě bílé a neforemné nohy a navíc venku ještě není takové teplo, abych chodila naboso (nehledě na odřené nohy v lodičkách bez silonek), tak mám na sobě tělové (panebožezabtetustarounevkusnoulacinoukolotočářku) silonky, o kterých bych vám chtěla říci pár slov v pokračování článku, protože prostě nemohu akceptovat některá tvrzení na jejich adresu a tím méně stádovost některých jedinců a v neposlední řadě na tohle téma se docela často živě diskutuje a přišlo na přetřes právě i u mě na facebooku, takže se tomu podíváme na zoubek :)......
 

 
Někdo z vás se mě ptal, jak to dělám, že si neodřu v lodičkách nohy, když je nosím naboso, má odpověď byla prostá, v tomto počasí lodičky naboso k sukni nenosím, nosím tělové silonky. Považte, to pohoršení! Nedávno jsem narazila na nějakou online módní poradnu na ona.idnes.cz, kde paní stylistka na dotaz ohledně tělových silonek odpověděla, že: " tělové silonky se v civilizovaném světě nenosí od poloviny 80 let, takže v ČR máme 30 let zpoždění", "všechny tělové silonky dělají z nohou umělohmotné násady", "tělové silonky se dají tolerovat jen u žen nad 70 let", "tělové silonky deformují nohy", "nosit pouze černé nebo barevné silonky", "už jste viděli nějakou hollywoodskou hvězdu na červeném koberci v silonkách?!" atd.......
 
Přátelé, já jsem teda možná sto let za opicema a nošením silonek ze sebe dělám nemožně nemoderní starou mladou, ale skutečně si nemyslím, že pokud si vyberete správný odstín a tloušťku silonek, budou vaše nohy deformované. Jen se podívejme pravdě do očí, kdo má blbé nohy, tak prostě budou vypadat blbě v silonkách i bez nich. Dále mi není jasné, proč když se v civilizovaném světě silonky nenosí již bezmála 30 let, jsou výrobci takoví tupci, že je stále vyrábí. Ano, pojďme silonky přenechat jen ženám nad 70 let a přivodit si tak hromadně záněty močových cest a ledvin, protože ať mi nikdo netvrdí, že silonky nezahřejí, jen si zkuste jít v zimě naboso nebo si vzít silonky, je to sakra rozdíl a to nemluvím o tom, že si samozřejmě tloušťku vlákna můžeme sami zvolit. Dokonce jsou určitá místa, kde mi nošení silonek přijde více než vhodné, neumím si přestavit formální akci, lady v kostýmku, lodičkách na poradě nějaké velké firmy, jak tam chodí v zimě naboso.
A upřímně, Hollywoodskou hvězdu na červeném koberci jsem v silonkách neviděla, možná je to tím, že k večerní róbě a páskovým střevíčkům se silonky opravdu nehodí. Ale uniká mi souvislost mezi běžným nošením silonek do práce, kanceláře či školy a červeným kobercem, nehledě na fakt, že v L.A. mají jaksi podstatně tepleji, než my tady.
Co tím vším chci říci? Nechci se zastávat silonek jako takových, asi je zjevné, že o tři odstíny tmavší bronzové a lesklé punčochy nejsou tím pravým ořechovým, ale jemné matné punčochy ve vašem odstínu? To je podle mě klasika, která žádným trendům nepodléhá a nevidím na ní vůbec nic špatného. V mém případě bych naopak bez silonek ani jít nemohla, jednak by mi byla zima a jednak moje nohy v takových silonkách vypadají určitě lépe, protože nohy přece jen opticky sjednotí, ty totiž mají po zimě modrobílou barvu s tečkami do depilaci (bohužel, kdo má průsvitnou plet a tmavé chloupky, to asi nejspíše zná a dokud se trochu neopálíte, vypadá to prostě blbě). Samoopalovák použít nemůžete, protože při takovém stupni bělosti jsou pak nohy žluté, na solárko chodit nechcete a punčochy ve spreji jaksi nezahřejí, nehledě na tu cenu kolem 400Kč za několik použití.
Zároveň si nemyslím, že černé silonky (pokud nemluvíme o ultratenkých),  jdou úplně ke všemu, například ke světlým lodičkám vypadají povětšinou hrozně, podle mého soudu.
Jak to tedy řešit, jak si neodřít nohy a neudělat z nich "umělohmotné násady" :)? Sežeňte si jemné punčochy, 10-15DENů akorát ve svém odstínu (neopalujte se silonkami), matné, bez lesku. Noste silonky jen do uzavřených bot a proboha řiďte se vlastním rozumem a intuicí a noste si to, co se líbí vám a ne, co vám poradí kdejaký stylista nebo vizážista. Já rozumím tomu, že to je jejich práce a vytvořit dojem důležitosti a vyvolat ve vás pocit, že když se neporadíte se stylistou, nemůžete vylézt z baráku, je účelem, protože vás to hezky nažene do všech těch nekřesťansky drahých kurzů, které vůbec nepotřebujete, protože dneska stejně všechno nejdete na internetu (věřte mi, absolvovala jsem kurz vizážistiky a stylistiky a líčit se jsem se tam opravdu nenaučila, to vás prostě musí bavit a musíte se tomu věnovat sami).
Celkově mi připadá, že dneska je pro hodně lidí problém udělat si vlastní názor a dost často na internetu vidím stádní papouškování naprostých ptákovin :) a tak bych vám chtěla říci, věřte si, spolehněte se na svůj (v 99% případech dobrý) úsudek, copak vážně potřebujete někoho, kdo vám bude říkat, co smíte a nesmíte nosit a co se vám má líbit?
Je mi jasné, že můj názor se asi nebude líbit všem, tak mě za to zabte a jestli na následujících fotkách vás do očí bijí silonky a působí na vás rušivě,  tak já jsem čínský bůh srandy a humoru......
 

lodičky - Blink
silonky - Bellinda 15DEN matt (kupovala jsem v DM drogerii, odstín almond)
šaty - Sheinside
křivák - Choies
psaníčko - vietnamci
brýle - DM drogerie
 











 
 
Já a mé dvě umělohmotné násadky vám přejeme krásný víkend a napište mi, co říkáte na dnešní outfit a případně silonkovou problematiku, nosíte/nenosíte atd..... ;).
 
  

You May Also Like

160 komentářů

  1. outfit je povedený, křivák se mi hodně líbí :) a i ty silonky, na ty teda budu muset mrknout. já je většinou kupuju v Marksovi a nechápu, že mi je teda vůbec prodají, když je to tak nemožné... :D baleríny nebo lodičky bez silonek bych si asi nedala, to je o paty, a fakt na tom nevidím nic špatného. problém je spíš v tom, že víc jak polovina silonek, co vidím, jsou ty lesklé tmavé hrůzy. takže za mě silonky jo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Lidé silonky neumí nosit a je to až bída..za mě silonky jako takové ne-e..preferuji podvazky a punčochy a nebo samodržky, ale čas od času silonky jsou potřeba a to si zatraceně hlídám, aby to nějak vypadalo :)) Jinak k fotkám ani outfitu není co říct..PECKA! :) Nika

      Vymazat
    2. Souhlasím s podvazky a punčochami, taky mi to přijde lepší, pohodlnější a hezčí. Nějak mi u silonek vadí ten pas. Většinou je hodně vysoký a to vypadá hrozně a je to nepříjemné na nošení, u nás na malém městě se silonky bokovky shánějí těžko, přes net je zas prodražuje poštovné. Ale všeobecně mi silonkový vzhled nevadí, když se vybere správný odstín, vypadá to i lépe než holá kůže. Kolikrát mi ty rady stylistů přijdou úplně mimo...

      Vymazat
  2. To je ovšem nádhera! Jak krásná kombinace, tak ty, prostředí i fotky! <3 Palec nahoru, Peti!

    www.littleann5.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Bez silonek do společnosti to dle mého je a bude faux pas!! Vždy tělové silonky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. si krasna ako stale :) a silonky nosím stále a nikdy by mi ani nenapadlo sa zamýšlať nad tým, či je to štýlové alebo nie. Radšej budem v chladné rána mrznúť, nie?? čo som totálne na hlavu?? čo to je za výmysel "stajlistov" ? :D prvýkrát takú hlúposť čítam...
    nevidím na silonkách nič zlé prepánaaaa.....

    OdpovědětVymazat
  5. Peti, tohle se ti moc povedlo! :) Tohle mi na tebe sedí :) Jinak k těm silonkám :D Nevim, proč by mi měl někdo kecat do toho, jestli je mám nosit nebo ne, to mi přijde absurdní a hlavně je to každýho věc. Mně osobně tělový silonky moc nemusim a obzvlášt na sobě, mám ráda černý. A konkrétně v tvym případě bych ani neřekla, že nějaké máš :) A myslim si, že se vyplatí investovat, že trochu dražší silonky můžou vypadat velmi pěkně a ještě nohy udělat o něco hezčí. Tereza :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Peti, outfit se Ti dneska moc povedl a mě se náhodou líbí.
    Na první pohled jsem vůbec nepoznala, že máš silonky, až když jsem se na to zaměřila, takže super a chci se zeptat, kolik Tě ty silonky stály? Moc díky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle šaty jsou nááádherné! Jak pro princeznu :) A já jsem rozhodně pro silonky - pokud jsou ve správném odstínu, nejsou podivně oranžové a lesklé...

    OdpovědětVymazat
  8. Máš úplnú pravdu, súhlasím s názorom na silonky :) Žijeme v "regióne" kde je nemožné ísť z hrubých pančúch do holých nôh bez nejakého "medzistupňa" :) Vybrať správny odtieň a hrúbku je však samozrejmosť.
    A k tomu, čo si napísala - že si nedokážeš predstaviť niekoho na formálnej akcii, v kostýmiku s holými nohami - ono by to bolo práveže aj "faux pais" keby prišla dáma s holými nohami na takúto akciu, pretože (trošku zamudrujem) v škole máme predmet Diplomatický a biznis a protokol a tam nás učili, že je to povinnosť si VŽDY pokiaľ máš lodičky (nie sandále a pod.) dať na formálnu/biznis príležitosť silonky. Dokonca aj v lete. Takže pani stylistka nech ide stajlovať tie spomínané Hollywoodske hviezdy do LA :))
    Btw. šaty sú skvelé!
    Katik z .BeautyMissfits.

    OdpovědětVymazat
  9. krásne, táto mestská romatikaaa. ale keď vidím tie podpätky a tá dlažba.. ja by som sa rozsekala. moc ti to pristane ;) ale nikde nie je videť, ako sú riešené celé tie šaty.. v pase stiahnuté?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se celou dobu těšila, až půjde křivák dolů :) ale dorolovala jsem k poslední fotce a nic :( sice jsem koukla na stránky prodejce, ale všichni víme, že v katalozích často vypadá oblečení jinak než ve skutečnosti, prostě to umí nafotit, aby to bylo pěkné. Na těch stránkách se mi vršek moc líbí. No, vypadají pěkně i s křivákem.

      Vymazat
  10. Chápu ty, kteří tělové silonky nerady- protože najít váš odstín aby nohy vypadaly přirozeně není lehké... Ale já je kupuji a i nadále budu, protože do léta na odhalené nohy čekat nebudu a mrznout bez silonek také ne! Naštěstí jsem ty vyvolené našla(taky od Bel.) a většinou ani není poznat že nějaké mám (cituji kamarádku" ty máš holé nohy? Není ti zima?" :D no... takže pokud ty silonky mají správný odstín tak mi to přijde do uzavřených bot naprosto OK! Jo a nic si z toho nedělejte Péťo, mně je 18 a taky jsem sto let za opicema zřejmě! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Chápu ty, kteří tělové silonky nerady- protože najít váš odstín aby nohy vypadaly přirozeně není lehké... Ale já je kupuji a i nadále budu, protože do léta na odhalené nohy čekat nebudu a mrznout bez silonek také ne! Naštěstí jsem ty vyvolené našla a většinou ani není poznat že nějaké mám (cituji kamarádku" ty máš holé nohy? Není ti zima?" :D no... takže pokud ty silonky mají správný odstín tak mi to přijde do uzavřených bot naprosto OK! Jo a nic si z toho nedělejte Péťo, mně je 18 a taky jsem sto let za opicema zřejmě! :D

    OdpovědětVymazat
  12. Ty bláho, tak to jsi mě šokla, že byla taková diskuze k silonkám :) Já proti silonkám vůbec nic nemám, ovšem jak říkáš - NE leské, NE do bíla, NE příliš tmavé a NE do otevřené boty... a pak se mi zdá vše v pořádku :)

    A musím říct, že ačkoliv máme odlišný styl oblékání a většinou mám nějakou dobře míněnou výtku, tak dneska? Dneska je to BOMBA! :)
    A to plisování "hala bala" jak to máš teď se mi zdá lepší :))

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Peti. Krásne šaty !!! Máš skvelú postavu, na tých fotkách vyzeráš tak na 20 rokov :))))) Je mi kúsok do smiechu, že niekto súdi silonky ako také.. Ja silonky nosím aj v lete lebo mám škaredé nohy a čo ? nestarám sa vôbec o názor nejak stylistky. Samozrejme, že ženy v Hollywoode pred výstupom na červený kober chodia tri mesiace do solárka, no niekto tu na Slovensku alebo v Česku si to nemôže dovoliť sedieť tam nonstop, alebo proste v tom nevidí nič normálne keď sa môže v lete opáliť aj na slnku a zadarmo :)))) Nikde nie je napísané, že len ženy nad 70 rokov môžu nosiť telové silonky :) Vôbec sa nestotožňujem s týmto názorom, nosím aj leské aj matné, aj o pár odtieňov tmavšie a vôbec si z toho nič nerobím. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Péťo, naprosto s tebou souhlasím!
    1. Ne, černý silonky se fakt nehodí ke všemu. Jemný květovaný šaty v pastelových barvách, které by si žena ráda vzala na jaře, kdy ráno není úplně teplo a k tomu černé silonky? Přijde mi to jako zabití celého outfitu a jemnosti těch šatů.
    2. Silonky, že jsou nevkusný? Tmavý a lesklý jo, ale dnes často některé "stylistky" a fashion blogerky závislé na nejnovějších trendech upřednostňují trendy nad dress codem. Vždyť i specialista Špaček říká, že na některé schůzky jsou šaty bez silonek porušením bontonu (http://finance.idnes.cz/na-schuzku-s-klientem-se-nehodi-kratasy-ani-silna-vune-radi-ladislav-spacek-1uf-/podnikani.aspx?c=A090430_1183490_zamestnani_fib).
    Asi tak... přijde mi, že některý slečny si přečtou jeden názor a pak ho reprodukují jako papoušci, aniž by si ověřily i to, co tvrdí druhá strana.
    Takže budeme děsně out spolu, nemíním mít nohy plný puchýřů a omrzlin ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, úplně souhlas, mně to obecně přijde, že v poslední době někdo něco řekne a hned to všichni papouškují a berou za obecnou pravdu....nechápu :).

      Vymazat
    2. Přesně tak, osobně si nedovedu představit jít do práce na státnice bez silonek, nedej bože na promoci. Silonky vyžadují i někteří zaměstnavatelé, například banky-tam nemůžete přijít bez silonek ani když je venku 30, nesmíte mít ani příliš krátkou sukni, velký výstřih a převýrazné líčení a parfém. To je na pohovor u nadřízeného (nééé, že bych s těmi pravidly oblékání vždy úplně souhlasila, ale když tam pracujete, musíte je zkrátka respektovat). Též jsem zahlédla u některých stylistů, že tělové silonky jsou out, nemožné atd....nechápu to. Za prvé je jistý bonton, za druhé bychom asi v březnu zmrzli a za třetí barevné silonky také nejsou úplně ke všemu a pro každého. Takže ať jdou stylisté, rádobystylisté a papoušci k šípku :-)

      Vymazat
    3. Přesně tak.....osobně si absolutně nedokážu představit, že přijdu do práce na státnice bez silonek, nedejbože na promoci, byť mám talár. Nejenže se to k některým příležitostem nehodí, dokonce silonky vyžadují někteří zaměstnavatelé, např. banky. Tam jsou předepsány nejen silonky(ať je venku třeba třicet), ale i sukně určité délky, nesmí se nosit příliš velký výstřih, převýrazné líčení a perfém (nééé, že bych se vším souhlasila, nicméně když tak chcete pracovat, musíte pravidla respektovat). Nechápu ty názory stylistů...... ať si upřednostňují barevné či žádné silonky, ale tělovým ať nechají výsadu neutrální a nadčasové nezbytnosti pro každou příležitost. Ono jako nosit barevné punčocháče je sice možná stylové, nicméně ne pro každého. Osobně upřednostňuji nadčasovost a minimalizmus, takže tělové silonky mi nikdy ze šatníku nezmizí. Takže stylisté, rychlostylisté a papoušci....jděte k šípku, fakt!

      Vymazat
  15. Já se vším co jsi napsala souhlasím! Nohy jsou v silonkách sjednocené, žádné namodralé bledule s flíčkama po chloupkách...Já navíc silonkama "maskuju" i začínající celulitidu na stehnech, nohy jsou v silonkách takové zpevněné, a to používám opravdu tenké silonky v přírodní barvě. Prostě co si budem, nohy jsou se silonkama tak nějak pěknější ;) Bez silonek vyrážím opravdu jen v létě, když je vedro na padnutí, nebo jedině s otevřenýma střevíčkama.. Takže prosím já jsem taky asi sto let za opicema ;)

    OdpovědětVymazat
  16. A víš co? krásné silonky!!! :) Taky tu hysterii nechápu, je to naprosto zbytečné :)
    Tobě to jako obvykle moc sluší, jsi kočka. A článek jsem přečetla jedním dechem. Jen tak dál :)
    Hedwica♥

    OdpovědětVymazat
  17. Peto, je to sice krasna kombinace, ale mohla tam byt aspon jedna fotka bez krivaku, ptz ty saty skoro vubec nevidime :(((( Ja na silonky nedam dopustit.......sice jsou tenke, ale zahreji ;) Pres podzim a zimu nosim cerne a na jare telove.

    OdpovědětVymazat
  18. Skvělý outfit! A co se týče silonek, naprosto s Tebou souhlasím! Nehledě na to, že kdyby jsi nenapsala, že je máš, ani bych si toho nevšimla. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Tuhle kombinaci mám taky ráda :)
    Tělové silonky ale nenosím, protože nikdy nemůžu najít vhodnou barvu.

    OdpovědětVymazat
  20. Já bych třeba vůbec nepoznala, že nějaké máš... nebýt tam ten odstavec a vyjádření k tomu, tak ti tu napíšu, jak máš krásné nohy a jestli ti není zima :D Jinak nádherný outfit! Já teď také zbožňuji kombinaci holčičích prvků (šaty, sukně) a křiváku! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Outfit je super :). Silonky nesnáším, ale to už od puberty, a jednoduše proto, že mi jsou nepohodlné a nepříjemné. Na nějaké stylisty, a hlavně rádoby stylisty (dobře si pamatuju na tu kauzu s Ejvi :D) bych se zvysoka vykašlala. Je pravda, že někdy můžou silonky vypadat blbě a spousta žen si neumí vybrat ty správné, ale tady na fotkách bych ani nepoznala, že nějaké máš.

    OdpovědětVymazat
  22. Velice ti to sluší! Silonky samozřejmě ano, pokud se nesnažíme jimi nahradit opálení. To potom nefunguje. Ve všem s tebou souhlasím a některé "chytré" řeči stylistů jsou docela na pováženou.

    OdpovědětVymazat
  23. Pokud máš na těchto fotkák silonky, tak teda opravdu koukám, protože kdyby jsi to nenapsala, nepoznala bych to, takže fakt dobrý výběr. :) Jinak s tebou naprosto souhlasím. Já teda většinou nosím silonky černé, protože nemám žádné světlé lodičky nebo cokoliv, co by se podle mě k nim nehodilo, ale jinak s tebou naprosto souhlasím. Neumím si představit slečny ve společnosti bez silonek. Přece už v tanečních nám do hlavy vtloukali že ať se děje co se děje, slušné je, když má žena v lepší společnosti punčochy.

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Péťo chci se zeptat jestli si byla na vyprodeji essence?

    OdpovědětVymazat
  25. Ty sa do mody nevyznas, kozmetika ti ide, tak tie silonky nechaj radsej na stylistky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stylistce s rychlokurzem, co neví nic o dress codu? :D

      Vymazat
    2. fakt by ma zaujímalo či ty na tých fotkách vidíš tie silonky ! :) keby to nenapísala - nikto si to podľa mňa ani len nevšimne ;)

      Vymazat
    3. Žena na fotkách výše opravdu působí dojmem módního diletanta :DDD Úplně hnusná, nevkusná a demode, že anonyme! Postavit ke zdi a zastřelit! :D Jdi se bodnout, anonyme!

      Vymazat
    4. Ty diskuze mě vážně baví :D Kvůli názoru okolo hadrů hned stavět ke zdi a střílet. WTF??? Možná by stálo za to, najít si něco duchaplnějšího a blog brát jako relax a ne středobod vesmíru. Všichni se tady tváříte, jako kdyby Péťa vyvíjela lék na rakovinu
      Neberte se zas tak vážně, dámy;)

      Vymazat
    5. Anonymní4. dubna 2014 22:34:
      Ty nechápeš nadsázku a ironii? Naopak se mi Petra líbí a dělám si z prvého anonyma srandu. Že to někdo blboučký nepochopí mě nenapadlo.

      Vymazat
    6. To byla reakce na to, jak jsi komentovala první komentář ve vláknu, který má mimochodem také právo na svůj názor, i když není pochvalný...
      Tvým slovníkem tedy: Někdo blboučký by si to měl ještě jednou přečíst;)

      Vymazat
    7. Jen to najednou neotáčej, trubičko, jak se ti hodí.

      Vymazat
    8. Víš moc dobře, proč jsem na ten tvůj inteligentní komentář reagovala... Chápu, že někdo, kdo má tři mozkové závity, nedokáže odhadnout, jak reagovat na někoho, kdo napíše sice negativní, ale přesto svůj názor (na který má mimochodem právo, stejně jako ty). Za vše vypovídá i tvůj velmi afektovaný (ovšem úsměvně působící slovník), kdy zdrobnělé substantivum v pejorativním významu je hodno tak absolventky speciální školy.

      Takže si jdi dát pleťovou masku, nohy na stůl, a příště se tolik neprožívej, TRUBIČKO;)

      Vymazat
    9. Dobrý stěr...:)

      Vymazat
  26. Musím Ti napsat,že Tvé dvě umělohmotné násady jsou krásné nožky a kdyby jsi pod foto nenapsala,že máš silonky,tak to ani nepoznám.Ať každý nosí,co se mu líbí a pak budeme všichni spokojení...já nerada nosím ponožky a s tím mám taky problém,hlavně ty odřený kopýtka:-D

    OdpovědětVymazat
  27. paráda, Peti. Ty šaty jsou vážně super.

    OdpovědětVymazat
  28. Krása,ale je škoda,že jsi nedělala fotku jen v těch šatech.Docela by mě zajímalo jak vypadají :)

    OdpovědětVymazat
  29. Mě by zajímalo, kde ten svůj odstín silonek koupit? :-) Já když jsem kupovala tělové silonky, tak byly vždy v lepším případě dostupné 2 odstíny - jeden hodně tmavě hnědý a druhý do žluta, z nichž mému odstínu pokožky teda neodpovídalo ani jedno :-D

    OdpovědětVymazat
  30. Krásné šaty, moc ti to sluší!! já silonky nosím skoro pořád! mám jich doma hrozně moc, od barevných po vzorované, tělové, lesklé, matné..podle mě se dají nosit skoro furt. V létě je přes den nenosím, ale zase večer si jsem za ně ráda. :)

    OdpovědětVymazat
  31. Strasne STRASNE! se mi libi Tvoje šaty!Poslední dvě sezóny se mi plisovani libi,paradoxne v šatníku nic plisovaneho nemam:-) Libi se mi Tvé názory obecne,i tentokrát s nim souhlasim,ale prostě nemám nohy ani zdaleka jako Ty a proto silonky tělové barvy nenosím,když už nejake,tak cerne,ale je pravda,ze je zásadní nenosím se svetlejsimi botami. Možná by stačilo se mit vic rada nebo byt méně sebekriticka,ale zatím mi to prostě nějak nejde:-( Nicméně Ty vypadáš skvěle,celý outfit je povedeny a silonky opravdu vidět nejsou:-)Peta

    OdpovědětVymazat
  32. Nosím tiež tie silonky, o ktorých píšeš, a stalo sa mi, že sa ma opýtali, že či mám holé nohy, a či mi nie je zima. Takže: buď moje nohy sú ako umelohmotné násady stále (čiže im už silonky neublížia), alebo proste správne zvolená silonka je takmer neviditeľná... ;)
    Ináč outfit je super. Tešila som sa, že tie šaty uvidím na tebe celé, ale asi sa ti nechcelo vyzliekať, tak možno nabudúce :) A inak k plisovaniu - vyjadrím sa stručne. Plisované veci z tohto dôvodu nekupujem, pretože keď sa to pokrčí a zle prežehlí, tak je to o nervy.

    OdpovědětVymazat
  33. Taky jsem slyšela tu hloupost o silonkách, nějak nechápu...to, že nejsou vhodné do páskových sandálků, je všeobecně známá a celkem logická věc, ale proč by měly být nevhodné do lodiček apod.? To mě naopak přijde docela děs, když má někdo lodičky nebo baleríny na bosé noze. Asi zase nějaké internetové moudro, jak jsi psala ty. Jinak moc krásný outfit a máš moc pěkné nohy:) A evidentně si dokážeš ten správný odstín silonek vybrat, protože na fotkách mi přijdou takřka neviditelné:)

    OdpovědětVymazat
  34. Milá Péťo, za 1. taky nesnáším stádovitost některých lidí, za 2. nedovedu si představit život bez tělových silonek, pravda...první mi dala babička, když se mi spustilo oko a já spěchala na jednu oslavu a připadaly mi dost šílené, ale jakmile jsem je navlékla, názor jsem změnila...a konečně za 3. ty tvoje umělohmotné násady vypadají, jako by byly v těch lodičkách naboso, takže ať si říká, kdo chce, co chce, tělové silonky nejsou jen pro babičky... :o)

    OdpovědětVymazat
  35. Krásně řečeno, silonky nosím skoro v transparentní barvě, někdy ani nejde poznat, že nějaké mám.. kromě toho, dáma bez silonek ve společnosti se dopouští faux pas :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Dnešní outfit se mi moc líbí. A já jsem taky pro silonky. Sama jsem o nich psala na svém blogu beprettybym.blogspot.com a myslím si, že zánět ledvin je opravdu horší než nebýt "stylový". A podle mě je někdy i lepší si vzít tmavší silonky, když vypadám jako stěna a beru si černé šaty. A někdy nám prostě etiketa praví, že se úplně nahé nohy nehodí a to třeba na ples. Ačkoliv už to dneska spoustu slečen nerespektuje a ještě říká, že to není in. Tak na reprezentativnější události bychom se přece jen měly řídit některými pravidly. Nehledě na to, že tvoje silonky nejsou tedy vůbec vidět. Moc se mi líbí!

    OdpovědětVymazat
  37. Milá Péťo,
    krásný outfit. :-) A co se týče tělových silonek - absolvovala jsem kurz etikety vedený lektorkou, která se věnuje osobám z nejvyšší společenské sféry. Tam nám bylo řečeno, že silonky (jakékoliv, o silnějších punčocháčích nemluvě) do bot s otevřenou špičkou NEPATŘÍ, že se to považuje za opravdu velké faux pas (tzn., přesně jak píšeš - není divu, že na červeném koberci silonky nespatříme ;-) ). A stejné faux pas nás čeká, pokud si naopak silonky nevezmeme do uzavřených lodiček! A je samozřejmé, že barevně neladící, "tělové", lesklé silonky opravdu nejsou vhodnou volbou... Takže dámy ;-) Silonky jsou nezbytnou součástí šatníku a přesně jak píše Péťa - ne ke všemu oblečení se hodí ty černé. Za mě teda tělové silonky ANO!
    Eliška

    OdpovědětVymazat
  38. Nádherný outfit! Vypadáš v tom jak princezna, fakt :)
    A ty silonky, to vůbec nevím, že se to takhle hrotí! Já je nosím úplně normálně a nenapadlo by mě říct něco proti nim. Beru je jako součást klasickýho šatníku, když jsou potřeba. Osobně se mi holý nohy bez silonek k nějakýmu víc "elegancko" outfitu nelíbí. Bez silonek tak na koupálko v žabkách... Takže já preferuju umělohmotné násady :D

    OdpovědětVymazat
  39. Petro, máš naprostou pravdu. V silonkách nevidím problém, pokud si někdo nekoupí lesklé bronzové... Ale jak píšeš, takové ty 15denové nejsou žádný problém, na nohou nejsou ani vidět.

    OdpovědětVymazat
  40. Tyhle šaty jsem taky měla a musela jsem je prodat, jsou jako pytel.

    OdpovědětVymazat
  41. Ty šaty mají krásnou barvu. Přesně takové šaty si chci na léto pořídit :)

    Na mém blogu probíhá giveaway budu ráda když se zapojíš :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  42. Já ty silonky na fotkách ani nevidím, tvoje nohy mi připadají holé :) Výběr silonek se tedy povedl na jedničku.

    Co já vím, tak podle etikety se silonky v určitých situacích (společnost, obchodní setkání apod.) dokonce vyžadují, nemám ráda ten všeobecnej hejt na ně.

    OdpovědětVymazat
  43. Já na tvých nožkách silonky nevidím a tak by to mělo být :). Pokud to nejde vidět, je to ok :)). Ale vytáčí mě, když někdo neodhadne odstín :D
    Mimochodem já byla na plese bez silonek jen jednou. A víc "nahá" jsem si ve společnosti nikdy nepřipadala :X

    OdpovědětVymazat
  44. veľmi pekný outfit, krásne zladený ! ja osobne by som si ale vedela na topánkach predstaviť iný opätok a bolo by to dokonalé ! ale to je otázka vkusu :))

    OdpovědětVymazat
  45. Peti, vím, že se dá plisování obnovit nebo i zhotovit v některých lepších módních salonech, kde se šije na zakázku a mají tam plisovací stroj. Za nějaký poplatek by ti měli v tomhle pomoci, ale když se dívám na fotky, tak mě to nepřijde špatné - takové lehce nedbalé, ale nepřijde mi to nějak moc. Na živo jsem je ale neviděla, tak to víš sama určitě líp.:) A díky za tvůj blog, ráda si tady vždycky počtu nebo něco zkouknu.:) Pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj Peti, naprosto s tebou souhlasím. Sama silonky nosím nevidím v tom nic špatného a navíc se v nich cítím i pohodlně. Když se vybere správný odstín ne o tři tóny tmavší než vaše kůže tak si toho nikdo nevšimne :) Jinak moc ti to sluší - ostatně jako vždycky :)

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj Peti, naprosto s tebou souhlasím. Sama silonky nosím a cítím se v nich pohodlně a myslím si, že když se vyberou správné silonky tak si toho nikdo ani nevšimne. Jinak šaty jsou úžasné a strašně ti sluší :)

    OdpovědětVymazat
  48. Nádherný outfit! Moc Ti to sluší Peti :) a že máš nějaké silonky bych vůbec nepoznala, kdyby tu o tom nebyl článek.. ani trochu to nejde poznat. Tak by to mělo vypadat ;) kdyby se všechny slečny trochu více zabívaly výběrem a nevzaly hned ty první a nejlevnější, na ulicích by to hned vypadalo o něco lépe.

    OdpovědětVymazat
  49. Krásné šaty i celý outfit! :) Jinak,ani bych nepoznala že nějaké silonky máš a mám na ně úplně stejný názor jako ty :) Můžu se ještě zeptat,jak si vysoká?Chtěla bych si ty šaty koupit,ale bojím se,aby na mě nebyly moc krátké,proto bych to chtěla porovnat.Děkuju

    OdpovědětVymazat
  50. Plisovaný materiál se nikdy, ale nikdy nesmí žehlit! Bože to jsi vážně takové trdlo, že si o tom neumíš nic zjistit? Takhle sis to oblečení mohla zničit a jít to rovnou vyhodit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem to nezehlila, sveriula jsem to mamcen ktera se v tom vyzna a ta obnovovala plisovani tak, ze sespendlila zahyby a zehlila pres mokry hadr, tak bych doporucovala se uklidnit a nejdriv premyslet nez neco napises.

      Vymazat
    2. Radši podstoupit riziko vyhození, než chodit ve zmuchlanině. Když se to dělá opatrně, nic nehrozí.

      Vymazat
  51. Tak tady jsi nádherná!! :)) Já silonky normálně nosím a nevadí mi to :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  52. Wow, vůbec bych nepoznala, že nějaké silonky máš! Já teda asi nakupuju na špatných místech, protože tam vždycky mají jenom dva odstíny - tmavě hnědej a ještě tmavší hnědej :D Tak budu muset asi zapátrat v jiných vodách. Já taky proti silonkám teda vůbec nic nemám a nechápu, jak hrozně se to řešilo na tvým FB a tak celkově... A černý silonky se opravdu nehodí ke všemu a zmrzat taky nehodlám, bože..

    OdpovědětVymazat
  53. Když jsem byla v tanečních, tak jsme je měli spojeny i s výukou etiky (podotýkám, že to bylo dva roky zpět) a učili nás tam, že pokud jdeme do společnosti s odhalenýma nohama, tak je naprosto nemístné jít bez silonek a je možné toto považovat až za urážku společnosti :) já osobně do společnosti nosím silonky vždy (samozřejmě ne do otevřených bot) a jsem fanda jak tělových, tak barevných :)

    OdpovědětVymazat
  54. Jak se tedy nosí boty s otevřenou špičkou? Taky preferuji silonky a to hlavně do společnosti, ale aby z otevřených bot zářil na všechny strany šev? Nějaké rady? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do peep toe bot se dají koupit silonky, které nemají špičky. Do páskových se silonky nenosí (páskovky se nosí maximálně na neformální večírky; do divadla nebo na ples vždy uzavřené boty podle etikety)

      Vymazat
    2. no existujú aj silonky bez švov. ide skôr však o to, že otvorené boty si nikto normálny nevezme ku kostýmu, v ktorom ide do práce, alebo na nejaké rokovanie. tie sa hodia skôr k plesovým šatám, ktoré bývajú väčšinou dlhé, takže tam tie holé nohy nie sú až tak vidieť a nepôsobí to rušivo a vulgárne (pamätám sa, keď mala raz naša bývalá premiérka Radičová v lete kostým bez siloniek - tak to bol, páni, riadny poprask z toho v médiách. si zoberte, že už nie je najmladšia a tie nohy proste nemá ako mladica. nepomohli výhovorky, že jej bolo teplo, bontón je proste bontón,a ešte na takej úrovni, to je bez debaty).

      Vymazat
    3. Dají se koupit silonky s bezešvou špičkou nebo úplně bez špičky :)
      Jinak za mě tělové silonky rozhodně ano, ať si říká kdo chce co chce.

      Vymazat
  55. Outfit je moc hezký :) Zkombinovala jsi to úžasně a ohledně silonek vůbec nechápu, že někomu takhle vadí, já proti nim absolutně nic nemám a 100% s tebou souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  56. Pěkný článek, je vidět, že máš smysl pro humor! :-D Outfit je podle mě naprosto boží a bez chyby! Že máš silonky, jsem nepoznala, žádné nevidím. Proti silonkám nic nemám, spíše proti těm přebarevněným a kontrastujícím se zbytkem oděvu, brr! Krásný víkend a více takových vtipných článků! :-)

    OdpovědětVymazat
  57. Palec nahoru za nude lodičky, ty jsou prostě boží!!!

    OdpovědětVymazat
  58. Tak to s těma tělovýma silonkama slyším prvně. To jsem vůůůbec netušila, že jsou tak out :-). Černý silonky se rozhodně nehodí ke všemu. Já tedy nadále budu nosit tělový ;-). Outfit fajn. Šaty jsou krásný, jen by podle mého mínění mohly být malinko delší.

    OdpovědětVymazat
  59. Upřímně by mě nenapadlo silonkou "problematiku" ani řešit.....

    OdpovědětVymazat
  60. Krása, krása, krása! Outfitem jsem byla nadšená už na FB a nadšení pokračuje i nadále. :)

    OdpovědětVymazat
  61. Naozaj som nemohla uveriť, že na fotkách máš nejaké silónky. Vôbec to totiž nie je vidno. xD
    K tým ''módnym prikázaniam''- úprimne, niekedy som sa pozastavovala nad tým, či je to vôbec možné, aby bol človek tak hlúpy riadiť sa tak stupídnymi vecami. Je to smiešne ale istým spôsobom aj smutné. Ľudia chcú zapadnúť do spoločnosti.

    OdpovědětVymazat
  62. moc ti to sluší :) nechápu, že každý řeší to, co si ostatní myslí. záleží přece jen na tom, jak se v tom cítím JÁ a jak to chci nosit JÁ a ne nějací vizážisti, co se jen snaží o to, udělat si kšeft.. :) každý by se měl řídit podle toho, v čem se dobře cítí a co se mi líbí. a ne to, co říká nějaký vizážista z ameriky (například..) :) navíc na tobě ani nejsou silonky vidět. to je přesnej důkaz, že člověk silonky nosit může a člověk to ani nepozná a žádná tragedie to není..

    Na mém blogu probíhá giveaway, budu ráda když se zúčastníš. :-)

    OdpovědětVymazat
  63. Peti, z celého srdce Ti dekuji za tento příspěvek. Jsem oravdu šťastná, že jsi tento článek a hlavně problematiku tělových silonek zveřejnila. V poslední době se ve "style" bozích a diskuzích neresi nic jineho. Nikdy jsem nesouhlasila s názorem, že černé silonky nahradily ty telove. Pokud jsou telovky dobře zvolene, vubec nicemu nevadi:-) jeste jednou velke diky a zaroven obrovskou uprimnou poklonu, ze nejsi jako beran ze stada!! ;-)

    OdpovědětVymazat
  64. tak tento outfit - absolútna BOMBA! vrátane siloniek, ktoré vôbec nevidno :) 100 % súhlas s článkom - treba používať vlastný rozum, a nie cudzie rady (hlavne, keď sú takéto, s prepáčením, blbé ;)) jemné silonky sú do spoločnosti rozhodne nutnosť, neviem si predstaviť dámu, ktorá príde na obchodné rokovanie s holými nohami! a hollywodske "hviezdy" že ich nenosia? no zrejme preto, že to nie sú dámy ;) inak, len taká poznámka - presne tieto doplnky, teda lodičky, kabelka a, samozrejme, silonky, sa podľa mňa dokonale hodia k tým modrým krajkovým šatám, čo si mala tuším na Fashion Weeku, kde vyvolali toľko kontroverzných rečí :) celkom rada by som videla, ako to spolu vyzerá.

    OdpovědětVymazat
  65. a inak hlavný problém so silonkami je presne ten istý, ako aj s makeupmi - že sa vyrábajú príšerne tmavé, tuším ešte z čias, keď boli mladé naše maminy a vtedy ich nosili všetci ako čokoláda. nejako sú v tomto ohľade výrobcovia, hlavne u nás, tých 100 rokov za opicami.

    OdpovědětVymazat
  66. skoro ve všem máš pravdu, ale opravdu nemáš pravdu v tom, že 90% žen se umí oblékat, myslím ženy v našem věku (20-40) některé jsou prostě úděsné! prostě některé mladé lidi když vidím tak zůstávám stát s otevřenou pusou jak někdo může být tak nehorázně nevkusný... pro tyhle lidi sou asi stylisti

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  67. Když jsem maturovala, tak nás zástupkyně nepustila k maturitě bez silonek, pokud jsme měly sukni. Bylo to hrubé porušení etikety. Poslala nás do města se doobléct a teprve potom jsme mohly na ústní. Stejně tak byla nepřípustná holá ramena a nevhodné byly i otevřené boty. Možná to někomu přijde až moc přísné, ale myslím si, že u vyjimečných situací jako je tato by se měla etiketa dodržovat.

    OdpovědětVymazat
  68. Kouzelné ,slušivé!K silonkám -ta stylistka bude asi hodně hodně špatně informovaná,já si 80 léta pamatuji a vím,že byl trend nosit tmavé punčocháče a taky si ovšem pamatuji,že se nám ve světě smáli,že je to proto,že si Češky neholí nohy!Formální oblečení by nemělo být bez punčoch ani v létě!Ale to nezvládnu ani já.Samozřejmě nelze k večerní toaletě a otevřené špičce. A ano,kdo nemá hezké nohy ani černé punčochy na tom nic nezmění.Stáňa

    OdpovědětVymazat
  69. Krásně, s rozumem v hrsti napsaný článek, opakovaně nás přesvědčuješ o tom, že máš svojí hlavu, a v ní to máš velice dobře srovnané, článek mě potěšil, ty si mě potěšila svým přístupem, jsi moudrá, nejsme přece stádo hloupých ovcí, abychom chodily v zimě bez punčoch, ať chodí ty co to vymyslely "uvidíme, uvidíme, uvidíme", jak dlouho vydrží, život není o červeném koberci, ale o běžném životě. Ani není vidět, že silonky máš, a i kdyby, tak co? Hlavně, že hřejou. Líbí se mi, že máš svůj názor a za tím si stojíš, moc ti fandím. A tvůj blog sleduji nejen proto, že jsi milá a hezká, ale taky proto, že jsi moudrá, a zase si mě o tom přesvědčila. Šaty krásné, ale to žehleníčko, moje barva, hezké, sluší ti.

    OdpovědětVymazat
  70. Nejenže krásné fotky, to se musí vždy nechat, že Ti to velmi sluší v každém postu:-) ale především bych vyzvedla tvůj vtip, protože jsem se opravdu zasmála:-D líbí se mi zkrátka s jakou lehkostí články píšeš. Blogování není pouze o fotkách, nejkrásnějších očích a nové sukýnce, jak si možná může mnoho lidí myslet, ale pro mě je především určující ta super dávka sympatie, kterou vyzařuje tvůj text/projev:-)

    OdpovědětVymazat
  71. Krásný romantický outfit.
    Mě by zajímalo, kde ty odbornice na styl pracují. Samozřejmě, pokud makaj v lifestyle časopise nebo ve svém podniku, můžou si tam nosit třeba žlutý punčochy s černou sukní. Jenže, když člověk pracuje v nějaké firmě v kanceláři, musí se oblékat podle určitého dress codu. Přijít v kratší sukni s holýma nohama do práce je nevkus. Člověk by pak vypadal, že si spletl své pracoviště s Perlovkou. Já jsem silonky do kanceláře nosila, i když byla 30st vedra. Jsem pro silonky!!!! Ať se stylistky třeba pokáknou

    OdpovědětVymazat
  72. Jak napsala spusta dam výše - blbost, někdy jsou tělové punčochy součástí dress codu. Samozřejmě ve správném odstínu a do bot s uzavřenou špičkou. Boty s otevřenou špičkou či sandálky někam prostě nepatří.
    Tělové silonky nosím a nosit budu, nehodlám nastydnout a mít pořád odřené nohy z bot. Taky mi přijde, že se mi s nimi tolik nepotí chodidlo. Když se třeba přes den výrazně oteplí a já si musím sundat silonky, protože bych jinak nepřežila cestu autobusem domů, tak mám pak úplně nohu přilepenou v botě, čímž se samozřejmě ničí vložka boty a mně osobně tím i boty pak začnou smrdět. :-/ Nějaké peodoranty apod. se mi používat nechce, ale zajímalo by mě, jakou s tím máte zkušenost, jestli to funguje a tak.
    Souhlas, že obchody prodávají šílené odstíny. Péťo, tvoje silonky jsou super, nejsou vůbec vidět! :-)
    Mouni

    OdpovědětVymazat
  73. Strašně Ti to sluší Peti :) !

    OdpovědětVymazat
  74. Peti tak musím ti pochválit hezký outfit. :) Tohle mi k tobě krásně jde! :) Už se těším až mi přijde křivák z Asosu. :) Ohledně silonek já je také nosím, protože tohle počasí ještě vážně není na to, aby člověk pobíhal naboso. Sem hrozná zmrzlina. :) A proti silonkám nic nemám radši mám teda černé neprůhledné, ale jak píšeš ne vždy se ke všemu hodí. :) A s tím, že si někteří lidi neumí vytvořit svůj vlastní názor máš pravdu. :) Zdá se mi, že se lidi bojí být odlišní. Což je škoda hned bychom měli zajímavější okolí. :)

    OdpovědětVymazat
  75. BIG LIKE za outfit a ešte väčší za vyjadrenie dôvery pančuchám :)

    OdpovědětVymazat
  76. Ahoj Péťo,
    moc Ti to sluší.Mám ráda kombinaci jemných dívčích šatů a křiváku.
    Se silonkami asi upadnu v nemilost, ale co. Já silonky nesnáším. Připadají mi jako neskutečně asexuální, nelichotivé a nepohodlné. Na druhou stranu, ale uznávám pravidla etikety a na služební jednání, konferenci, ples, do divadla apod. bych bez nich nešla. Připadá mi to jako velký prohřešek proti etiketě.
    Jsem velmi světlý typ a nemám výstavní nohy. Často mám modřinu, škrábanec a do toho ještě křečové žilky. Věřím, že řadě lidí přijde nechutné a neestetické takové nohy vystavovat.
    Do balerýnek ke kalhotám nenosím silonové ponožky nikdy. Když je 0st, neberu si balerýnky, když je 10st nepotřebuji silonky. Řada lidí, to komentuje (záněty ledvin, nerozum, že by být mojí maminkou mi dali facku ...), ale někdo, kdo nosí tričko k pupíku a bokové kalhoty, si myslím že je na tom stejně, ne-li hůř. Já mohu mít holé nohy, není, opravdu není !!!! mi na ně zima. Na druhou stranu nosím 8 měsíců z roka košilku zastrčenou až pod zadek a neumím si představit holá záda.
    K sukni, jak jsem psala se snažím v běžném životě silonky moc nenosit. V našich přírodních podmínkách, to ale pravda moc nejde. Nejčastěji si ráno tedy beru teplé punčocháče (tlusté neprůhledné 50 den a více z Calzedonie, s nimi nevím proč, takový osobní problém nemám ;o) a odpoledne jdu již na boso. Jasně, když je i ráno občas už 10st tak si nevezmu teplé punčochy, ale silonky, ale necítím se v nich.
    Mám asi na sebe zkreslený pohled, ale já prostě v zrcadle vidím dva sloupy, místo nohou.
    Ty punčochy, co Péťo uvádíš, ty jsou v porovnání cena x kvalita x výsledek nejlepší. Jiné ani nekupuji. Je pravda, že i almond, je prostě na mě tmavé a je vidět, že mám punčochy (u Tebe nevím, nohy vypadají OK, ale já to soudím podle toho, že mám pak světlejší ruce, než nohy, což je divné, když, tak to má člověk opačně).
    Já silonky nikomu neberu, nikoho za ně neodsuzuji, to jedině naopak, že by je neměl (na pracovní jednání apod.), ale nemám je ráda a nelíbí se mi. Toť můj názor :o/
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  77. Žeby sa telové silonky nemali nosiť som teraz čítala prvýkrát a príde mi to dobrá somarina. Keď sa zvolia tenké a v odtieni našej pleti tak sú priam nutnosť na niektoré príležitosti. A tiež akože nechápem tú deformáciu. Veď aj ty máš silonky a ani nie je poznať, že ich máš alebo či si naboso. Tá štylistka si je istá, že je odborníčka? Lebo podľa mňa má medzery a dosť veľké. A aby som nezabudla, tak ti to veľmi svedčí. Krásny outfit a veľmi sa páči kabelka :)

    OdpovědětVymazat
  78. Jééé tobě ty porcelánový barvičky tak slušej..jsi strašně sladká:) a máš úžasnou postavu!!!!

    OdpovědětVymazat
  79. Ahoj Péťo, zas Ti to moc sluší, šatičky jsou krásný, takový něžný. Jinak co se týká těch silonek, už jsem to taky několikrát četla, řekla bych, že i tam, kdes to četla Ty, o těch celebritách na červeným koberci atd. Podle mě je to hloupost, nějakej děsně moderní výmysl dnešní doby. Já bych se bez silonek neobešla, mně se naopak moje nohy víc líběj se silonkama než bez nich, mám tram občas modřinu, pupínek, škrábanec...a vůbec mám nohy tak nějak celoročně flekatý, takže silonky mám naopak ráda, samozřejmě když je léto, je třicet stupňů, tak samozřejmě bez nich, to mám i opálenější nnohy a samoopalovák není tak okatej. Jinak samozřejmě na zkoušky nebo tak něco, vždycky silonky, taky nechápu, jak by někdo šel na pohovor bez silonek, my měli nedávno takovou přednášku o pohovorech a etiketě a zdrůrazňovala slečna, že na pohovor silonky vždycky, bez nich je to neslušný, taky když je teplo, tak si je přece po pohovoru můžu sundat, ne? Jinak já teda nosim silonky i do páskovek na ples, mám ty bez zesílený špičky a paty, takže vidět moc nejsou, nehty mám nenalakovaný, takže neprosvítaj, vim, že to jako není asi ono, ale u nás se na to tolik nekouká, zas přecejen plesy jsou v zimě a oni když tam majj klimošku, tak bez silonek vydržet několik hodin je o zdraví a já mám nízkej tlak a jsem zmrlá furt. Jinak bohužel mám problém s odstínem, protože u nás maj v drogerce jen odstín amber a pak černý, to se týká všech silonek od Bellindy, Ty píšeš, že máš almond, to je nejsvětlejší, to by mi sedlo, amber je na mě pořád moc tmavý, tak kupuju od vietnamců, vim, že kvalita nic moc, ale zas jsou světlý a nevypadaj tak okatě, ty bez vystužený špičky mám z jinýho obchůdku, jsou o něco tmavší než ty od vietnamců, ale já se vždycky na ples přiopaluju, takže mám pak stejnejnej odstáín ruce i nohy. Asi si budu muset pořídit od Bellindy přes net, almond jinak nikde nesplašim :D

    OdpovědětVymazat
  80. Vrchní díl šatů se mi nelíbí ale to plisování - nádhera!

    OdpovědětVymazat
  81. V prvom rade chcem povedať, že s Tebou úplne súhlasím v každom jednom bode. Nechápem, kde sa vzal ten "trend" nenosiť telové silonky. Podľa mňa to vyzerá úplne prirodzene a maximálne sexi. To o deformácii nôh som ani nepočula. Mňa to dosť vytáča, keď čítam, že ich "nesmieme" nosiť. Kto nechce, nech nenosí, ale na ulici je stále kopa žien, vlastne väčšina čo ich nosí. A pokiaľ viem, tie ich trendy sú častokrát prebrané od blogeriek - trendsetteriek, ktoré sú ich inšpiráciou. A keď oni môžu dať na seba hocičo, čo niekedy nedáva ani zmysel, prečo my nie? :D Článok som prečítala celý, ale myslela som ,že máš na sebe sukňu a v článku hovoríš o iných šatách. Cez tú bundu to ani nebolo vidno.:) Sukňa sa mi veľmi páči. Naozaj romantický kúsok. :) Tento typ topánok nemám rada, ale tieto sú fajn.:) Viem si ich predstavíť aj na sebe. Ja milujem béžovú takže mne si týmto ulahodila.:)

    OdpovědětVymazat
  82. Silonky od Bellindy jsou jedny z nejlepších.

    OdpovědětVymazat
  83. Cože?:D Tělové silonky se nenosí? Ježiš a co má dělat holka v zimě na plese? Já jsem sice občas nosila barevné, ale k některým šatům se to prostě nehodí a být v těch polobitčkách naboso? Nikdy. teda, to sem fakt netušila, že se to nenosí, ale podle mě je to hloupost, nosme je dál!:)

    OdpovědětVymazat
  84. Naprostý souhlas, když si vybereš správný odstín, nevidím na nich nic špatného :) Já mám sice radši černé, ale ty se prostě nehodí ke všemu :)
    Tobě to moc sluší! Navíc ani není poznat, že máš silonky, ani bych to nevěděla, kdybys to nenapsala :)

    OdpovědětVymazat
  85. Krasne saty, super kombinace a skvela postava!! za me 1!! Je to povedene, stylove a vypada to tak svetove bych rekla (jako ze to neni ceska klasika) :-) Proti silonkam nic nemam a pokud nekdo ano, tak at je nenosi, jak jednoduche :-) Navic bych ani nepoznala, ze tady nejake silonky mas.. Podle me ty silonky udelaji hezci nohy, sjednoti barvu, zakryji treba modriny, zilky a tak. LV

    OdpovědětVymazat
  86. parádní outfit :) jen mi u té bundy vadí ten pásek, ale to jsi tady už taky psala
    jinak myslím, že tělové silonky jsou úplně v pořádku :D

    OdpovědětVymazat
  87. nebýt toho vyjádření, vůbec nepoznám, že nějaké silonky máš! problém je spíš v tom, že si většina slečen vybírá špatný odstín. potom to opravdu působí příšerně. i tak ale nechápu ten povyk kolem...

    OdpovědětVymazat
  88. Ahoj Peti moc ti to sluší ;) jinak jít do určité společnosti s holýma nohama proti etiketě...někteří by si měli přečíst zásady etikety :D jinak bez silonek v šatech ani ránu. Zaprvé mám silnější nohy, takže potom je nemám na stehnech odrané, za druhé mám na nohou ekzém, tudíž mi silonky nohy sjednotí a za třetí si nedokážu představit jak bych měla od některých lodiček odrané paty. :) Hezký den přeji ;) P.

    OdpovědětVymazat
  89. Vypadáte jako babička v šatech své vnučky. Nemáte trochu soudnost, že se tak ztrapňujete nevhodným oblečením ? O punčocháče tu nejde, to je jen detail.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to mě rozesmálo, viděla jste někdy nějakou babičku?

      Vymazat
  90. Nevzít si ke kostýmku nebo k sukni do práce silonky, tak bych se propadla hanbou. Je to nevkusný. Pokud to takhle dělá většina lidí, tak se divím že je nevyhodili. Žena by i v 40* vedru neměla mít někde ve státní narodní bance holou nohu :). Lidi proberte se! Martina

    OdpovědětVymazat
  91. moc ti to sluší. co vím, tak přeplisovat se asi dá, ačkoli většinou se tato služba nabízí jen u látek samotných, neušitých. asi by to byl problém... já plisované věci "žehlím" jen párou, nebo nechávám v koupelně. sklady zůstanou, ale zbytek se zatím vždycky narovnal tak jak jsem potřebovala

    OdpovědětVymazat
  92. Ahoj Peti,

    krásný outfit, zase ti to hrozně moc sluší :) a k těm silonkám, jako nedokážu si představit, že bych na nějakou společenskou akci šla bez silonek, zajedno bych nejspíš přišla o nohy, jak bych je měla odrané a za druhé mi to přijde, že to k tomu prostě patří. Nemluvě o tom, že se takové akce většinou i dost protáhnou a to je pak člověk rád za jakýkoliv kousek "oblečení" navíc. Pěkný článek, jen tak dál.

    PS: Lidé mnohdy řeší hrozné kraviny, zejména na druhých, místo toho, aby se zaměřili sami na sebe, asi tak nějak ...

    OdpovědětVymazat
  93. Po těch tvých silonkach se musím podívat, jsou krásné neviditelné a tak to ma byt ;) jinak nechápu proč se to tak řeší, ať si každém nosí co chce....:)

    OdpovědětVymazat
  94. Ahoj,
    šatečky vypadají lákavě, ale nevím, nevím, když foukne větříček, zda nejde trošičku vidět zadeček. Silonky mám ráda a nestydím se za ně. Nožka v nich vypadá hladce, upraveně. I moje holčičky nosí silonky.Simča

    OdpovědětVymazat
  95. Saty su krasne,,, podobne nude lodicky mam aj ja len maju tensi opatok :)

    OdpovědětVymazat
  96. Hezký večer Petro,

    moc pěkný outfit. Tedy na Vás, mě by barva šatů ani střih nešel :-)). Jen škoda, že nejsou vidět i bez křiváka.

    Jinak za mě rozhodně silonky, etika je etika, i kdybych šla jen na vesnickou tancovačku. Do peep toe lodiček se dají koupit ty bez prstů, pokud v nich člověk vyrazí do společnosti, protože do společnosti se holé nohy prostě nehodí. Pokud jde v létě na procházku, tak proč ne. Jinak k páskovým do společnosti nosím ty ve spreji, nohy pak vypadají lépe a nemám pocit nahoty :-))

    OdpovědětVymazat
  97. ty šaty jsou top! a strašně ti sluší;) máš na to holt božský nohy no.. .)))

    OdpovědětVymazat
  98. Moc ti to sluší! :) A paní, která psala tu krávovinu ohledně silonek má asi komplexy ze svých nohou. ;) :D

    OdpovědětVymazat
  99. Moc povedený outfit. Mimochodem je mi 23 a asi jsem padlá na hlavu, ale až teď jsem zjistila, jak out prej silonky jsou... Od kdy jako? Nic méně, mně je to tak nějak jedno, i když jsem již "osvícená". Prostě v zimě si k sukni budu brát silonky, i kdyby z toho měly ostatní ženský omdlévat :-D

    OdpovědětVymazat
  100. Petro, tohle Ti neskutečně moc sluší, nádhera. To plisování mi na fotkách připadá naprosto v pořádku. Nevidím nic, co by rušilo. Navíc ta sukýnka je taková vzdušná, rozevlátá, že nějaký neúplný plis se tam dle mého názoru úplně ztratí, vůbec bych to neřešila. A ať žijí tělové silonky, já je na jaře nosím hodně právě k nude lodičkám (co jiného si také k nude lodičkám obléknout a nezmrznout,že...) Ať se Ti nadále daří skvěle, Martina K.

    OdpovědětVymazat
  101. Moc sluší!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  102. Péťo zase ti to moc sluší! Tobě sluší snad vážně všechno! Zase mám z tebe depky :D Ohledně silonek - pfff tak já silonky nosím už od mala takže řadu let. A upřímně s tvým názorem musím souhlasit. Silonky jsou skvělá věc a ty jsi v tomto outfitu ukázala, že díky silonkám, které mají barvu vašich nohou si můžete nohy udělat hezčími. Připadá mi to, jako když si dáš na obličej nějaký make-up nebo BB/CC cream. Prostě ti pleť sjednotí a vypadá omnoho líp a tak já vidím tvé nohy. prostě jsou v těch silonkách velmi pěkné a upřímně bych ani nepoznala,že je máš. Prostě super! Myslím, že to je účel, máš je, ale téměř nikdo to nepozná! Palec nahoru! :) A když té paní stylistce tak vadily silonky tak to není chyba těch silonek! :D Podle mě pár milimetrů vlákna nezmění nohy natolik,aby se dalo říct, že se z nich stanou ''umělohmotné násady'' :D

    OdpovědětVymazat
  103. Tyhle ty silonky jsou super, skoro bych si nevšimla že nějaké máš! a mimochodem, díky za tip, taky jsem bledule =)

    OdpovědětVymazat
  104. Chtěla bych vám všem hrozně moc poděkovat za vaše komentáře a za to, že jste nejen mně, ale i této problematice věnovali svůj čas :), jsem ráda, že to vesměs vidíme všichni stejně :).

    OdpovědětVymazat
  105. Ahoj Péťo,

    krásně sladěný odstín silonek s barvou pleti - takhle by to mělo vypadat.

    Nádherný outfit.

    OdpovědětVymazat
  106. hrozně moc ti to sluší, jsi čím dál krásnější - hlavně na té první fotce :)

    OdpovědětVymazat
  107. Peti, luxusni outfit, jsi kocka:-). Tak za me urcite silonky teda jooooo. A ty Tve ani nejsou videt, vyborny vyber:-).
    Hezkou nedeli.

    OdpovědětVymazat
  108. Docela by mě zajímalo, jak si dotyčná stylistka představuje ženu v práci na poradě v třeba šedém kostýmku a k tomu žádné nebo černé silonky....No asi netřeba dodávat, že s tebou souhlasím :-) Svého času jsem odmítala jakékoliv silonky a to kamkoliv, ale to mi bylo -náct, tak mě to snad omlouvá :-D a člověk ani nepřišel k takovým událostem, kde by to zas nějak extra vadilo,pominu-li školní plesy. Teď jsem si je zamilovala,nohy krásně zdokonalí, sjednotí. Výborná věc :-)

    OdpovědětVymazat
  109. Peti, outfit je naprosto fantastický!!! A ano, já taky nosím tělové silonky no a co? Jen ať má paní stylistka z ona.idnes.cz radost a klidně ať hrůzou zešediví :D Jak říkáš ty, mít silonky ve "svém" odstínu snad není nic zavrženíhodného, zvlášť když to opravdu není do očí bijící :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/zpevnujici-telovy-olej-pece-na-dekolt.html

    OdpovědětVymazat
  110. Popravdě by mě nikdy ani ve snu nenapadlo, že by byli tělové silonky out..:D To by mě zajímalo, která "chytrá stylistka" tohle napsala..Už jí vidím jak se venku někde klepe kosou:D.. Navíc na fotkách silonky nejsou ani vidět..:) Sluší ti to! Vendy

    OdpovědětVymazat
  111. Naprosto souhlasím s článkem Peťo, silonky jsou pro mě samozřejmost pokud nechci v sukni zmrznout a nevidím na nich absolutně nic špatného.

    OdpovědětVymazat
  112. Holky a co tady http://www.super.cz/254158-vevodkyne-kate-malem-ukazala-vic-nez-nozky-misto-sukne-hlidala-prince-george-a-takhle-to-dopadlo.html má Kate silonky, nebo nemá???

    OdpovědětVymazat
  113. máš moc hezký ,,umělohmotný násady". Taky je nosim a navíc dělám i spoustu jiných věcí, který dnes nejsou moderní a to je mi 20. Prostě mi někdy přijde, že někdo vymyslí nějakou kravinu, která je absolutně proti přirozenosti, ale aby na mě ostatní nekoukali, jak na exota a debila, tak to budu dělat taky, že?? No a já to nedělám a cítím se krásně:) Napiš ještě dalsí článek o ,,porušování" pravidel, prosím. Tenhle byl moc fajn.

    OdpovědětVymazat
  114. máš moc hezký ,,umělohmotný násady". Taky je nosim a navíc dělám i spoustu jiných věcí, který dnes nejsou moderní a to je mi 20. Prostě mi někdy přijde, že někdo vymyslí nějakou kravinu, která je absolutně proti přirozenosti, ale aby na mě ostatní nekoukali, jak na exota a debila, tak to budu dělat taky, že?? No a já to nedělám a cítím se krásně:) Napiš ještě dalsí článek o ,,porušování" pravidel, prosím. Tenhle byl moc fajn

    OdpovědětVymazat
  115. máš moc hezký ,,umělohmotný násady". Taky je nosim a navíc dělám i spoustu jiných věcí, který dnes nejsou moderní a to je mi 20. Prostě mi někdy přijde, že někdo vymyslí nějakou kravinu, která je absolutně proti přirozenosti, ale aby na mě ostatní nekoukali, jak na exota a debila, tak to budu dělat taky, že?? No a já to nedělám a cítím se krásně:) Napiš ještě dalsí článek o ,,porušování" pravidel, prosím. Tenhle byl moc fajn

    OdpovědětVymazat
  116. Moc pěkný outfit, hrozně moc ti to sekne! :) a s těma silonkama s tebou souhlasim, jsem pro nošení silonek :) na těch fotkách ani není vidět,že by jsi nějaké silonky měla, tak nevím proč z toho dělají takovou vědu...moc fajn článek :)

    OdpovědětVymazat
  117. Já osobně si myslím, že silonky prostě na noze přirozeně nevypadají. Mám to ze své hlavy a za tím názorem si stojím už tak pět let, takže mnohem dříve, než tady holky z Backstage rozvířily vody :))) Myslím si, že do té doby silonky nikdo neřešil, alespoň ne veřejně. Co je na tomto outfitu krásné, je křivák, ten vypadá skvěle, akorát se většinou nosí rozepnutý... ale takhle je to taky fajn. Nicméně ty šaty... ta sukně mi připomíná hodně nevkusnou dolly sukni, kterou bych doporučila maximálně desetiletým dítkám :)

    OdpovědětVymazat
  118. Já jsem na ně vždycky měla negativní názor, protože jsem opravdu ve svém maloměstském okolí neviděla holku, co by neměla nohy jako z plastu. Ale samozřejmě jsem taky byla nucena je nosit a moc pečlivě jsem vybírala (a že je to u nás v mini-městě těžké). Podle přítele se mi vždycky ty dobré vybrat podaří, ale sama se v nich nemůžu zbavit dojmu, že vypadám jako támhleta ''hipsterka'' od vedle.
    Samozřejmě na tobě bych je ani nepoznala, skvělý výběr a pro všechny poučná rada! A outfit prostě krásný <3

    OdpovědětVymazat
  119. O trošku víc by se mi líbilo kdyby byly lodičky na tenčím podpatku,ale jinak jejich barva perfektně ladí.Celkově se mi kombinace drsnějšího a rockovějšího křiváku a jemných dívčích šatů-udělá to dobrý efekt a překvapivě to většině holek/žen sedí.Když vyrážím na taneční,většinou se ladím podobně,protože pro přechody a přejezdy na sebe vždycky něco musím hodit.
    Jinak ten drdol je perfektní...nevím co víc říct...tenhle outfit se ti vážně povedl :)

    OdpovědětVymazat
  120. Krásny outfit,ta bundička sa k tomu hodí, nemyslela som si,že také elegantne šaty pôjdu dohromady s takou rockerskou bundou.Veľmi sa mi páčia tie lodičky sú zaujímave, krásna telová farba a keby si nenapísala,tak ani neviem že nejaké tie silonky máš na sebe!Drdol je naozaj krásny chcela by som si aj ja vedieť taký urobiť.Neviem či už bol tutorial na ten drdol ,ale ak nie mohla by si nejaký dat bola by som rada :)

    OdpovědětVymazat
  121. Krásny outfit,ta bundička sa k tomu hodí, nemyslela som si,že také elegantne šaty pôjdu dohromady s takou rockerskou bundou.Veľmi sa mi páčia tie lodičky sú zaujímave, krásna telová farba a keby si nenapísala,tak ani neviem že nejaké tie silonky máš na sebe!Drdol je naozaj krásny chcela by som si aj ja vedieť taký urobiť.Neviem či už bol tutorial na ten drdol ,ale ak nie mohla by si nejaký dat bola by som rada :)

    OdpovědětVymazat
  122. Outfit je nádherný, ale ta postava... téééda :) Moc se mi líbí ty lodičky, působí na mně takovým retro dojmem :) já naopak nechápu, jak někdo můžu mít při běžném nošení v lodičkách silonky, asi je to tím, že na vysoké podpatky nejsem tolik zvyklá ale hrozně mi v těch lodičkách klouže noha, když mám silonky.. dlouho hledám nějakou vychytávku, ale pořád jsem na nic nepřišla.. :( Nemáte na to nějakej tríček? :)

    OdpovědětVymazat
  123. :D tak je síce pravda, že ja nie som zástanca všetkých možných módnych vychytávok, ale netušila som, že som teda až o 30 rokov pozadu so svojím myslením a nosením siloniek:)))no čo už, zrejme to aj tak nezmením a som rovnako názoru, že pokiaľ sa vyberie správna farba, tak je to úplne ok. Jediné čo viem, je fakt, že do sandáliek s otvorenou špičkou sa silonky nenosia, ale tam moje poznatky končia...outfit sa mi páči, samú by ma to asi nenapadlo, ale vyzerá to veľmi dobre...

    OdpovědětVymazat
  124. Milá Petro, mohu se Vás zeptat, jaký přesně model silonek máte na fotografiích? :-)
    Sháním už delší domu matné silonky bez lesku, bez úspěchu. Už jsem myslela, že konečně kápnu na správné silonky, zakoupila jsem značku Bellinda, jako máte v infoboxu vypsané Vy :-) konkrétně typ Fascination Matt.
    Chtěla jsem se zeptat, jaký model silonek máte Vy, protože u Fascination Matt nechápu, jak je mohou nazývat matnými - lesknou se jak naleštěná prasečí prdelka a já jsem velmi zklamaná :( barva/odstín odpovídá, ale lesknou se a matné určitě nejsou.
    Mockrát Vám děkuji za odpověď.
    Sandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sandro, tak to nechápu, jsou to skutečně Bellindy, jediné, co mne napadá, mám už tyto konkrétní déle, tak že by to třeba nějak změnily nebo byly prohozené v krabičkách, neumím si to vysvětlit :(......bohužel jiné podobně matné a skvěle barevné jsem zatím také nenašla.

      Vymazat
    2. Petro, mockrát Vám děkuji za odpověď! :-) v krámě jsem si všimla, že pod jedním názvem byly v košíku dva typy krabiček, myslela jsem, že jde pouze o staré a nové balení. Zítra prozkoumám. Děkuji Vám, mějte se moc pěkně! S.

      Vymazat
  125. Petro, s Vaším názorem naprosto souhlasím, na některé pracovní pozice je naprosto nevhodné mít "holé nohy". A na Vašich fotkách není vůbec vidět, že je máte, i na detailu s lodičkami, které jsou mimochodem moc pěkné stejně jako celý outfit:)

    OdpovědětVymazat
  126. Ať si říkají tady ti rádoby stylisti, kteří mají v hlavě nula nula nic, co chtěj. Silonky jsou takřka i společenskou konvencí na některých místech. Např. když jsem promovala, bylo nám obecně (avšak důrazně) doporučeno, že i když bude venku 50°C, budeme mít uzavřené boty, dostatečně dlouhou sukni, skrytá ramena, žádný hluboký dekolt a na co paní docentka brala dost důraz, byly právě ony silonky. A je to pravda, pokud jdu formálně, tak se vším všudy. Když se vyberou kvalitní silonky, které prakticky nejsou vidět a ve správné velikosti, tak si přiznejme, že nohy to vylepší - zmizí flíčky, malé žilky, tečky po holení, tmavá kolena a nohy to i celkem stáhne a vypadají pevnější. Silonky nikdo nikdy nezakáže, protože někdo opravdu třeba nemusí mít pěkné nohy, znám spoustu holek, kterým je lehce přes dvacet, nohy štíhlé, ale plné žilek. Někdy jsou holé nohy horší jak popraskané paty v páskových lodičkách :-D

    OdpovědětVymazat
  127. jako osoba, která vlastní internetový obchod s oblečením a prádle, tak prodávám i silonky v různých barvách, ale i různých řešení krajky apod. A jde i na objednávkách vidět, že je zájem ne jenom o barevné silonky, ale i tělové a to hodně velký. Takže ať jsme klidně za opicemi, ale každý ať si nosí co je mu pohodlné a navíc bezpečné (viz. odřené noty z lodiček apod). Jinak moc pěkný outfit

    OdpovědětVymazat
  128. To je výkladní skříň tady nebo co?!

    OdpovědětVymazat
  129. Silonky jsou neskutečně sexy, noste dál!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!