Stop vypadávání vlasů?!

by - 30 dubna

Krásnou středu vám všem,

jak jistě víte, jsem dobrovolným pokusným králíkem co se týká různých vymožeností na řasy a vlasy. Jsou to dvě věci, se kterými nejsem spokojená. Řasy nemám moc husté a každá roste jiným směrem a přes sebe a vlasy mi často docela padají (i když to bývá vždy ve stresovějších obdobích nebo na jaře a na podzim periodicky). Abych vám řekla pravdu, tak než jsem přišla do puberty, měla jsem tak 2x více vlasů než ted, někdy v 16ti mi začaly více vypadávat a mám pocit (předtím nepadaly vůbec), že se to nikdy pořádně neustálilo. Byla jsem s tím i u několika odborníkům, ale nikdo neporadil a i když se snažím o vlasy pečovat a jíst vyváženou stravu a nedržím jednostranné diety, nikdy se to úplně nespravilo. Asi je vám tedy jasné, jak traumatizující pocit to je, když vám vlasy začnou vypadávat ještě více. Před těmi 3,5 lety jsem se kvůli tomu nechala i radikálně ostříhat, abych vlasům ulevila a jak to dopadlo, víte - pořídila jsem si clipy, založila blog a začala točit videa na účesy :).
Když jsem tedy od portálu blogerky.cz dostala nabídku, zda bych nechtěla Reneval Neo - tento převratný zázrak vyzkoušet, samozřejmě jsem kývla. Nakonec, i když jsme velký skeptik, přece jen se může najít něco, co bude fungovat dlouhodobě, nakonec sérum na řasy také zabralo ;). Co se týče mnou vyzkoušených vitamínů na vlasy, dočasně některé trochu pomáhají, jak víte, zkusila jsem toho už opravdu hodně, ale zase to není takový hit, že bych si řekla wow, teď už ani vlásek. Zdá se mi, že po většině přípravků mi vlasy rychleji rostly (hlavně Revalid), ale výraznou změnu vypadávání jsem nepostřehla. Většina těch přípravků se ale velmi blahodárně projevila na nehtech, které byly pevnější a narostly delší.
Co se týká složení tabletek (klasické želatinové tobolky, jdou dobře polykat), tak se mi opravdu docela líbí, methionin, cystein, biotin, kyselina panthotenová, listová, zinek a křemík v kombinaci s dalšími složkami zajišťují základní stavební kameny pro podporu a stimulaci vlasové cibulky.
 
Říkala jsem si, zní to slibně, proč to nezkusit. Sice slib výrobce, že tabletky se projeví na vypadávání a kvalitě vlasů již po týdnu mne spíše popudil, než natěšil, protože jak víme, s vlasy je to vždycky běh na delší trať a pokud někdo tvrdí, že mu po týdnu úplně přestanou padat vlasy nebo že se po tobolkách vlasy přestanou třepit, tak podle mě trochu kecá......no nezlobte se na mě, ale na roztřepené konečky nepomůže nic jiného, než nůžky, vyvarovat se vysušování vlasů, mechanickému poškození a regenerovat výživnými maskami.
 
Tobolky jsem brala poctivě každý den po snídani a trpělivě čekala na výsledky. I když si myslím, že na to, aby se opravdu projevil účinek, tak je třeba rozhodně alespoň 2-3 měsíce. Bohužel ale musím konstatovat, že žádný zázrak nenastal. Nezpozorovala jsem zlepšení kvality vlasů, ba ani výraznější omezení vypadávání. Co jsem ale opět zpozorovala, byly lepší nehty. Nevím, zda doba působení byla na mne málo, nebo je to obdobím (touhle dobou mi vlasy vždycky více vypadávají) nebo je to větší zátěží (hodně práce a více stresu) nebo je to tím, že jsem na léto vysadila antikoncepci (protože v létě mi s ní více natékají nohy díky teplu). Nedokáži tedy nejspíš úplně objektivně přínos pilulek posoudit. Proto jsem koupila ještě jedno balení a dám tomu ještě šanci a uvidíme.
 
Nevalný a rozpačitý výsledek mne mrzí o to víc, že nedávno zveřejnila na tobolky nadšenou recenzi Lucka, které prý zabraly po týdnu. Tak nevím, co je u mě špatně.....
 
Každopádně, pokud byste chtěli tyto vitamíny zkusit a objednávali je, použijte do 16.5. kód pro slevu RC432 - já ho použila také, takže vím, že funguje :D, protože jinak jsou tobolky pekelně drahé!
 

 
 Jaký je tedy výsledek a doporučila bych přípravek? Opravdu nevím, nechci výrobek pomluvit, když netuším, zda měl čas u mě dostatečně působit, ale abych byla upřímná tak z toho, jaký dojem na mne tobolky udělaly a za jakou cenu běžně jsou, tak spíše ne. Ovšem, jak jsem zmínila, budu v kúře pokračovat a dám vám vědět, jak to vypadá :).  

 
Na závěr mám obligátní otázku existuje vůbec nějaký přípravek, který vám na 100% zabral? Věříte těmto doplňkům stravy? Samozřejmě, že základem je správná strava, dostatek pohybu, žádný stres atd...jenže kdo to v dnešní době může vždy na 100% dodržet :(.....
 

You May Also Like

99 komentářů

  1. Péťo, mám v tomhle stejný problém - vyvážená strava nepomáhá, péče o vlasy moc taky ne a doplňky stravy se vždy projeví na nehtech, ale nikdy ne na vlasech :( Je jedno, jestli nechci, aby vlasy padaly, netřepily se nebo nelámaly. Podle mě je to daný geneticky a nic moc s tím neuděláme, jsou lidé, kteří mají krásné vlasy a mizerné nehty a naopak. A jsou i tací, co mají všechno dokonalé a těm skoro až závidím :D Jsme holt každý unikát a myslím si, že tvoje vlasy vypadají krásně i tak ;)
    Jinak mně docela pomohly zábaly z dýňového oleje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Tak to snad abych byla ráda, že v tom nejsem sama, ale moc nejsem, protože vím, jaké to je trápení, takže soucítím :/.....já jím i hodně semínek a oříšků, které jsou na vlasy fajn, ale stejné mám ty období, kdy mi přijde, že mi padají fakt dost.....podle mě je to ročním obdobím a stresem.

      Vymazat
    2. Já mám s vlasama problém pořád...vyzkoušela jsem miliony přípravků a kvalita vlasů pořád špatná...ono se na tom umí opravdu dost podepsat ten stres - navíc, na vlasech se to obvykle projeví až pozděj, tak si to člověk vůbec nemusí spojovat...Mně třeba vlasy padají víc okolo března+ potom v létě a vysledovala jsem, že je to po zkouškovém..a že mi teda pak vlasy letí v chomáčích a je fakt k pláči to po sobě pořád sbírat na podlaze. Jediné, co mi přišlo, že trošku zabírá je kúra od Kerastase, ale je teda exkluzivně drahá (jsou to takové malé skleněné lahvičky s tekutinou co se kape do hlavy).

      Vymazat
    3. Semínka taky zobu a taky to nedělá zas takový zázraky. Možná by pomohl nějaký placebo efekt, psychika toho dokáže dost a když člověk pořád říká, že to nepomůže, tak to nepomůže. Ale je dost těžký na to nemyslet, když vidí podlahu chlupatou víc jak angorák... No snad někdy najdeme něco super :)

      Vymazat
  2. a zkusila jsi bylinky?Myslim caje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. čaje jsem nezkusila, ale já mám vždycky spíše taková období, kdy je to horší a kdy je to ok.....doporučila bys nějaké bylinky? děkuji :)

      Vymazat
    2. Ja by som odporucila vytazok z lopuchoveho korena. Cena je velmi nizka takze na vyskusanie sa to oplati. Ja som ho pouzivala na kuty lebo som ich mala jedneho casu dost viditelne a narastli mi tam nove vlasky takze mozem povedat ze na mne fungoval. Ja som objednavala z anglickeho eshopu malu flasticku a mam ju dodnes pretoze na tie kuty stacilo len po kvapkach davat cena bola do 5 libier. Dokonca som ho pouzivala aj na obocie pretoze som ho mala riedke a takmer neviditelne a teraz si ho uz nemusim dokreslovat. Moja mamina ma rovnaky problem ako ty a tak si po kazdom umyti vlasy preplachuje zihlavovou vodou, ktoru si sama vyraba z cerstvej alebo susenej zihlavy (kopriva).

      Vymazat
    3. poslala jsem Ti e-mail:-)

      Vymazat
  3. Na toto téma dělala kamarádka bakalářku a co mi tak říkala, že lidem, kteří jsou nezdravě hubení vypadávají vlasy hodně, což je i tvůj případ. Takže dokud budeš mít postavu a objem tuku jaký máš, tak se nemůžeš divit, že se to nijak nezlepší ;) Janča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bohužel, já jsem taková celý život od přírody, takže tím to asi nebude, víš kolik jsem viděla tlustých lidí s blbýma vlasama? :D

      Vymazat
    2. :D tak ted si me Peto pobavila :D je mozna pravda, pokud se z normalni holky stane anorekticka, ze ji vlasy vypadaji, ale pokud je Peta takovahle cely zivot a vlasy uz ji vice padaji treba patnact let, tloustnuti asi nebude to, co by ji melo pomoci ;-)

      Vymazat
    3. tak u tlustých je to něčím jiným, ale je i vědecky dokázáno, že lidé velmi štíhlí a ti s anorexií, tak mají různé problémy jako je vypadávání vlasů, lámavé nehty a další zdravotní problémy, což ty jsi toho příkladem. Na tebe sedí 9 z 10 problémů. Měla by jsi se svojí váhou něco dělat.

      Vymazat
    4. Přesně tak, já mám postavu jak Peťa a vlasy jsem měla vždycky husté, až teď mi začaly taky tak padat

      Vymazat
    5. dekuji samozvanym anonymnim lekarum a psychologum na mem blogu, vite toho o mne vid nez ja sama a evidentne i to, co ani neexistuje

      Vymazat
    6. tim myslim toho chytreho anonyma, aby nedoslo k omylu :),ale fakt me zarazi lidi, kteri prd vedi, ale blbe kecat si proste neodpusti :)

      Vymazat
    7. Péťo tohle vůbec neřeš, tady se jedná o typický příklad něčí zakomplexovanosti. Holt někdo ti závidí štíhlou postavu, tak si tady vymýšlí blbosti, aby se sám cítil líp. Pokud je přece někdo celý život štíhlý a vlasy mu začnou vypadávat až po několika letech života (v pubertě) tak to asi těžko bude kvůli váze.

      Vymazat
    8. U anorektiček je to hlavně způsobené vysílením organismu a naprostým hormonálním rozhozením kvůli extrémníu úbytku hmoty atd...A ač teda studuju biologii, tak jsem se zatím NEdostala k žádnému výzkumu, ani odbornému článku, který by dokazoval, že hubenost nějak souvisí s kvalitou vlasů - samozřejmě nemluvím o náhlém a velkém zhubnutí, tam se to projeví, ale takhle, když si někdo drží konstatní váhu, tak to tím fakt nebude.

      Vymazat
    9. Někdo Ti tady zřejmě závidí tvou úžasnou postavu:) Je smutné, jak jsou někteří v dnešní době škodolibí.

      Vymazat
    10. Milý anonyme - kamarádka zřejmě bakalářku neobhájila, nebo tys nepochopila, o co v ní šlo.
      Anorexie vypadá opravdu jinak. Péťa nemá 30kg i s postelí, nechrastí kostmi, nelezou z ní žebra, nemá lysiny, nemá šedavou povadlou pleť, lámavý nehty, nevymizela u ní menses....
      Normálně jí - jí zdravě, hlavně ryby, zeleninu.... a také sportuje. Není tedy divu, že je štíhlá.
      Kdyby provozovala gaučing, cpala se sladkostma, brambůrkama, hranolkama a jinýma smaženýma šmakuládičkama, vlasy by měla pořád stejné, jen by vypadala, jako vypasené čuňátko.

      Vymazat
    11. Mám nadváhu a blbý vlasy dohromady. Co na to říká bakalářka tvojí kamarádky?

      Vymazat
    12. Holt hloupost bohužel parukou nezakryješ jako případnou pleš.. aneb "jedna paní povídala a já jsem teď expert na anorexii" :D

      Vymazat
    13. No nevím, Petro, v dnešním článku píšeš, že jsi ve škole byla tlustá, tak to trochu protiřečí tomu "celý život štíhlá od přírody". Ale to je fuk, každý má jiná měřítka štíhlosti, drž si váhu, jaká ti vyhovuje.

      K těm tabletám: to, co píše Lucie jsou naprosté hovadiny. Po týdnu se jí zlepšily vlasy, které mají metr a má je na hlavě už několik let - a to jako jak se k nim ty vitamíny a minerály dostaly? Krevním oběhem vlasu? Už jsem si u ní a u té její kamarádky všimla dlouhodobé tendence každý prd, co dostanou, asi z vděku vychválit (nebo aby dostaly příště?) a vůbec nemá cenu to číst.

      Ke kvalitě vlasů: vlasy jsou ze stejného materiálu, jako nehty, mají podobný princip růstu, takže pokud se ti zlepšily nehty, zlepšily se i vlasy - jen sis toho ještě nevšimla. Protože měsíc je moc krátká doba, aby se viditělně projevilo, ten kousíček, co ti narostl se na kvalitě neprojeví. Ani ti nezadrží už odumřelé vlasy v pokožce. Je to opravdu běh na dlouho trať, jak píšeš. Takže základem je dobrá péče o pokožku a kořínky, ne o to, co už narostlo - mně se osvedčila ayurvéda, jiným můžou tablety v dlouhodobém užívání (než narostou "nové" vlasy a pokožka se uzdraví) a někomu životospráva. A každému pomůže zahodit většinu vlasové kosmetiky.

      Vymazat
    14. Dobře den. Je my. 18 let mně pátrají. Moc často vlasy.
      A kde by se to dalo koupit

      Vymazat
  4. Ahoj Peťo, vlasy jsou moje slabůstka, měla jsem s nimi (a mám) neutále problémy, takže už mám taky ozkoušených XXX produktů. Za mě mi stoprocentně pomohlo dlouhodobější užívání Biosilu Plus, pak také proslulá Lopuchová voda od Naděje (ta byla vážně dobrá!), domácí konopný šampon v kombinaci s L'Oreál Expert Density Advanced (přímo na obnovu hustoty vlasů), šampuk od Lushe New (ten byl skvělý :-)) a nebo masírování pokožky hlavy domácí konopnou mastičkou - sice jsem pak měla vlasy trochu zmaštěné, ale nebylo to tak hrozné, aby to culík nesnesl. :-) Samozřejmě péči je třeba kombinovat s pravidelným zastřihováním konečků (ale to ty určo víš), nejlepší je začít s radikálním zástřihem (to proběhlo nechtěně i u mě, ale nakonec jsem byla ráda). Momentálně ustupuji od chemické péče a snažím se využívat jen tu přírodní (nebo alespoň ne toliko chemicky nabušené produkty), proto jsem si zakoupila od značky Bione Cosmetics regenerační šampon s keratinem a obilnými klíčky a také vlasovou vodu a bezoplachový kondicionér z této řady. Víceméně však používám jen šampon. Dnes je to 20 dní, co jsem si ho poprvé dala na hlavu a nemůžu na něj říct nic špatného! Měla jsem vlasy HODNĚ vysušené a s tímto mi šampon pomohl, stejně tak i se strukturou, která je viditelně lepší (šampon má totiž za úkol vyplnit narušenou strukturu keratinem). I když mám vlasů asi pořád stejně, ne-li míň, opticky to vypadá, že jich je o dost více. Stejně tak objem mám s tímto šamponem o mnoho větší. A co se týše suchých vlasů, tak i zde mi šampon hodně pomohl. Konečky sice budou příští týden tak o 5-10 cm zkráceny, ale zbytek vlásků je krásně hebkých. Takže za mě určitě tento šampon (a další produkty) můžu doporučit. :-) Pokud bych si vzpomněla ještě na nějaký produkt, co mi pomohl, dopíšu sem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď si všímám, že jsem sem napsala dva komentáře, ale smazala ten, který byl doplněn ještě o nějaké informace, tak to napíši sem (třeba to někomu pomůže). :-) Udává se, že vlasy padají kvůli nedostatku železa, proto je vhodné do stravy zařadit více luštěnin a klíčků. I já si uvědomuji, že od dob, kdy jsme si s přítelem vymysleli tzv. luštěninovou středu, mi vlasy padají tak nějak v normě (rozhodně méně než jindy touto dobou, přeci jen je pořád období línání). A ještě jsem se dočetla na jedné FB skupině, že na vlasy a pokožku je vhodná organická síra, která je označována jako minerál krásy, jen je pořizovací cena trošičku vyšší (viz. zde: http://www.vitalvibe.eu/cs/regenerace/98-msm-prasek.html), ale třeba by to mohlo pomoci. :-)

      Vymazat
  5. Petro chtělo by si ten článek po sobě aspoň přečíst a neopakovat neustále stejná slova. Dlouhé šroubované věty také nejsou dobrou volbou. Článek holt není jako povídání ve videu, musí to mít styl. V psaní čtivých článků tě Míra poráží na celé čáře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Přijde mi, že kvalita článků již několik měsíců upadá a stylisticky i gramaticky je to hrůza...

      Vymazat
    2. Ja tam zadne gramaticke chyby nevidim,ale je mozne, ze jsem se nekde preklepla, ctu si to po sobe vzdycky,ale kdyz denne 3,5 roku pises clanky a odpovidas na desitky mailu a zprav, tak se skutecne jednoduse stane, ze neco prehlednes. Jsem rada, ze se vam clanky od Miry libi, mne taky, na druhou stranu kdybych si mohla dovolit ten luxus psat jednou za cctvrt roku a nemusela denne cist anonymni stupidity, asi bych take byla opet vtipnejsi a mela vice elanu do psani. Obecne videa mam radeji, protoze pocit, ze si s vami "na zivo" povidam, je mnohem lepsi nez clanek. Navic zrovna dneska je to naprosto nezabavne tema.

      Vymazat
    3. A kdo Tě nutí nenapsat jednou za čtvrt roku velmi kvalitní článek a číst a odpovídat na stupid. anonymy? Protiřečíš si -na to neodpovíš, jednou jsi hubená celý život, pak se Ti to nehodí a byla jsi jako malá tlustá. Chce to kápnou božskou, nebalamutit a chovat se férově. Ty jen brečíš nad tím, co musíš a co si máš dovolit. Proboha proč? Vždyť to děláš zadara!:))))

      Vymazat
    4. Ms pravdu, na tvoje stupidity uz odpovidat nebudu a zes jich sem na blog uz napsala, co. Tlusta jsem nebyla nikdy v dospelem zivote, jako dite jsem byla nejaky cas oplacana, brala jsem to samozrejme po ukonceni vyvoje, dite je pro me opravdu jina etapa zivota.

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. A zkusila jsi kopřivy?tohle Ti nejspíš žádná kosmetická firma nenabídne protože na tom nevydělá,ale příroda je mocná čarodějka.Dopopručuju knížky Marie Treben,ta paní si kopřivami vlasy ošetřuje celý život a i ve svém pokročilém věku má hřívu jako mladice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem si drive delavala odvary z kopriv a listu orechu a vlasy se krasne leskly, to je fakt,ale na padani to vliv nemelo.

      Vymazat
  8. Péťo, cca 3 měsíce po porodu mi vypadala snad půlka hlavy a nehodlalo se to zlepšit. Měla jsem kapací tonikum přímo na vlasovou pokožku, vlasy se potom nesměly fénovat - NEOCAPIL. mě nepomohl hned, ale asi za 1,5 měsíce začali růst malé jemné chmýří, drobné vlásky...

    OdpovědětVymazat
  9. Peťo úplně vím o čem mluvíš, měla jsem hrozně husté vlasy a teď mám tak polovinu z toho co jsem měla, zkusila sis je počítat, kolik ti jich tak za den vypadne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkousela, ono je to zcela v limitu, co se uvadi,ale stejne je to vic, nez by se mi zdalo dobre :)

      Vymazat
    2. Nez by sa tebe Peti zdalo dobre? :)) akoze ciel je dospiet k cislu "0"? ;))
      Inak takto:
      - ak ti padaju "viacej" na jar a na jesen, a ty vysadzujes HA na jar kvoli letu a asi nasadzujes naspat po lete, potom? :)
      - ak cesanie a vycesavanie (drdoly, ucesy..) podporuju vypadavanie, potom? :) Inak korienky oslabuje aj maz, a ty si vlasy kazdy den neumyvas, ze? :) Najlepsie (pre vlasy) je ich po umyti jemne precesat a az do dalsieho umytia necesat ;)
      "Potom" si dokazes odpovedat na otazky aj sama. Sama si vyrabas problem, ktory ale vlastne ani nie je problemom, kedze pocet vypadnutych vlasov je v norme, a stresujes sa tak kvoli nicomu :) Ak mas vyvazenu stravu, doplnky stravy beries zbytocne. Ak zatazujes vlasy viacej nez tvoje vlasove korienky znesu, potom vlasy vypadnu aj ked by este nemuseli.. proste 1+1=2 :)
      AFi

      Vymazat
  10. Ahoj, Peti
    nesouhlasim s predchozim komentářem, myslim si ze mas moc peknou postavu, radost na tebe pohledet)
    Co se tyce doplnku stravy, me pomohlo Donna Hair. Taky jsem dřív moc neverila na ruzne doplňky stravy. Ale tohle jedine u me fakt zabralo. Uz dlouha leta barvim vlasy na blond a docela dost mi vypadavaly. Po dvou týdnech uzivani Donna Hair se to fakt napravilo, vypadavaji po kazdem myti fakt tak 5 vlasku. Není to moc levne ale myslim si ze to za to stoji. (Omlouvam se za cestinarske chybičky, nejsem české narodnosti =) A dekuji ti za tvůj blog, moc rada to ctu)

    OdpovědětVymazat
  11. zrovna dneska jsem psala článek na Panthenol, to jsou jediné tobolky, které mi pomáhají a kdysi mi zachránily vlasy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý tip. Vyzkouším je :-))

      Vymazat
    2. Panthenol dobírám a nevšimla jsem si nějaké velké změny, možná trošku míň vlasy padají, ale čekala jsem od toho víc

      Vymazat
  12. Strašné žvásty, zvlášť na tom blogy Lucky..po týdnu husté vlasy,ó zajímavé :D vlas poroste o cca 1 cm za měsíc. Takže za týden ji narostlo tolik nových vlasů, že jsou husté a vlasy( které na té hlavě už byly) jsou pevnější. Nedává to logiku :D

    OdpovědětVymazat
  13. Zkus ricinovy olej! Vsichni mi rikaji, ze dela zazraky, ze vlasy po nem samy rostou :-) jinak preji hodne stesti :-) Sarka

    OdpovědětVymazat
  14. Peti, nezkoušela jsi přípravek Donna Hair, prý fungují na problémy s vlasy velice dobře.

    OdpovědětVymazat
  15. Péti máme úplně stejný problém, před pubertou a ještě v období puberty jsem měla opravdu hodně hodně vlasů, každý mi je chválil. Přešla puberta a zhruba od nějakých sedmnácti se potýkám s vypadáváním vlasů. Zkoušela jsem změnit šampony, stravu, biosil, ostříhat se... nic nezabírá. Mám to podobně i s tím obdobím, akorát mi přijde, že mně padají hodně v zimě. Když jsem byla u doktora co s tím, tak mi řekl akorát ať zkusím víc jíst ryby, že to můžu mít kvůli štítný žláze... No nevím nevím... každopádně podobné tobolky jsem taky zkoušela a nic. Jsem zvědavá, jak to bude u tebe po druhé "kúře", pokud bude výsledek pozitivní, tak je taky asi ozkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to taky skoro stejně - do cca 19 let jsem měla nádhernou hřívu, ale teď (je mi 21) jich mám fakt polovinu (vidím to na šíři culíku). Svádím to na stres spojený s VŠ, ale kdo ví.. Jsem z toho fakt nešťastná, nejdřív jsem si myslela, že je to odbarvováním vlasů (tak jsem s tím přestala), pak stravou (začala jsem si hlídat, že jím opravdu vyváženě), pak jsem zkoušela Viaderm, Panthenol a Biosil (nic nepohohlo), kopřivy, nějakou vodičku do pokožky hlavy od Loreálu a Revalid. Musím říct, že kromě Revalidu bylo všechno stejně tragický a naprosto bez účinku. Nicméně ani Revalid nepůsobil věčně - jakmile jsem ho vysadila (po tříměsíčním pravidelném zobání), vlasy do měsíce začaly padat úplně stejně. Takže teď přecházím na Bioaquanol a jsem zvědavá. Taťka si ho matlá do hlavy už možná 25 let (:-D) a ač letos oslavil padesátiny, má pořád neuvěřitelně husté, zdravé, silné vlasy téměř bez šedin (jeho otec v jeho věku byl již plešatý, takže nejde o genetiku).. Tak jsem zvědavá :-)
      Eliška

      Vymazat
  16. Podívala jsem se na zmiňovaný Donna Hair a má dost podobné složení a za zlomek ceny.

    Taky mám problém s padáním vlasů, už spoustu let, mám tak čtvrtinu vlasů oproti dětství a polovinu než před 10 lety :-( Jednu dobu za to mohla silná anémie a dorazilo to braní HA a padání vlasů po porodech. Připadá mi že mi teď trochu pomohl kdysi Tebou zmiňovaný Dermax, především na délku, ale snad i trochu na padání.

    OdpovědětVymazat
  17. jestli je někdo štíhlý,nebo tlustý to neovlivní.Jsem tlustá a vlasy mi padají víc pravidelně na podzim a na jaře.Pomáhá mi Biosil plus,který na radu lékařky užívám dlouhodobě.Pak ještě musím dodat,že vlasy padají nemocným,mezi ně patří anorexie atd. a nechápu co s tím má společného Petra,se vzpamatujte

    OdpovědětVymazat
  18. Taky to mám podobně. Už od mala jsem neměla zrovna bujnou kštici, ale dalo se to. A pak v 16ti letech ( 4 roky zpět) mi vypadala polovina vlasů kvůli silným antibiotikům.
    I po těch čtyřech letech to stále není ono, ale už tolik nepadají.
    Za mě je tedy nejlepší věc šampon Alpecin. Stojí pouze okolo 100 Kč a za takovou cenu je to fakt zázrak. :) Pak je dobrý od baley best age elixier. I viaderm je fajn, ale z toho jsem měla podobný pocit jako ty ted: než vlasy byly super nehty. :) Takže to chce asi pořád zkoušet a zkoušet.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj peti a vsetci. Ja tak isto uz od puberty riesim problem s vlasmi...su riedke a suche napriek tomu, ze som vyskusala hadam vsetky zazraky ktore trh ponuka. Za tabletky, sera, vodicky a sampony som vyhodila tisice. Vyslo by to aj na knihu, ak by som mala vsetky popisat. Najviac mi pomohol biotin v tabletkach a vlasove produkty joico- na tie nedam dopustit. Vsetko ostatne boli vyhodene peniaze. Fakt rychli ucinok mali ampulky od firmy bioxyn, ale tie uz nevyrabaju :( tam uz po tyzdni bola zmena viditelna. Ale ako vravis, su lepsie a horsie obdobia....ziadny prostriedok nemozem 100% odporucit, na kazdeho to ibak posobi...drzim vam vsetlym palce nech najdete co vyhovuje vam. Alice

    OdpovědětVymazat
  20. Doplňky stravy jsem neužívala. Já používala šampon Alpecin a můžu říct, že ten mi opravdu pomáhal! Vlasy mi zhoustly, nevypadávaly tolik (a na to já trpím hodně!) a celkově byly kvalitnější :) Je k dostání v lékárně.

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Peti, vlasy jsou i moje největší starost, nejhorší to bylo vždy po porodu. Opravdu jsem se bála, že budu plešatá a bohužel se to ani téměř pět let po výrazně nezlepšilo...Největší změna k lepšímu byla po užívání Biosilu Plus (a po radě paní lékárnice, že se musí tabletka rozkousat, protože se špatně rozpouští). Nejlíp investovaných 60 korun za posledních 7 let.
    Díky za tvůj blog ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj, nemam vyzkousene, ale chystam se-doporucuje se ricinovy olej. Sezenes ho v lekarnach, jen musis rict, ze to chces na vlasy, je to totiz velmi silne projimadlo. Mel by podle diskuzi podporovat rust vlasu a ras.Masiruje se pokozka hlavy a na rasy se nanasi kartackem z rasenky. Pry stimuluje rust novych vlasu. A ted taky jim ten biosil, je to kombinace vitaminu na podporu rustu vlasu a nehtu, maji v lekarne, bere se jefnou denne a stoji 60 KC. Tak snad ti to pomuze. Zdravi tvoje velka obdivovatelka :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Čauky Peťo, mě obyčejně vlasy nevypadávají. Mám jen trochu suché, protože jsem kudrnatá, ale asi před rokem mi začaly z ničeho nic šíleně padat a zabral mi obyčejný placentový šampon a placentové tobolky. Objednala jsem to na základě recenzí z internetu za pár korun :) šampon myslim 100 za půl litru a ty tobolky už nevím, ty asi trochu dráž. Hodně štěstí

    OdpovědětVymazat
  24. Ja mam podobny problem :(..... Plus nemozem jest kadejake doplnky stravy lebo mi je z toho zle..... Len z jednych z dmky mi nic nie je a celkom to aj pomohlo. Len ked som ich vysadila tak mam pocit ze sa to zhorsilo. Ale super funguju dixi ampulky na vlasy, tiez vsak len docasne.

    OdpovědětVymazat
  25. Co se týče vlasů, tak si naštěstí nemohu ztěžovat.. Jsem naopak na druhé lodi, mám husté a zdravé vlasy. Mě osobně trápí pleť, ráda bych ji měla krásnou jako z Photoshopu, trpím na rozšířené póry. Je to ale prostě genetika, nikdo z nás nemůže mít všechno.. Bohužel nebo bohudík? :)

    Karolína

    OdpovědětVymazat
  26. Já si myslím, že na vlasy nic nepomůže rozhodně to nespraví roztřepené konečky na to fakt jak říkáš, patří nůžky. :)) A na vypadávání vlasů, nevím třeba někomu to pomůže a někomu ne záleží asi jak kdo má jaké vlasy, mi taky celkem dost vypadávají a chtěla bych se toho zbavit :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  27. http://ilushintheworld.blog.cz/1405/brezovy-sampon-dixi-recenze

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Petra, ja som mala uplne krásne, huste, lesklé vlasy asi tak do 19 a potom mi začali padať a padajú dodnes. Aj ja som mala min dvojnasobok porastu na hlave ako dnes. Jem uplne všetko čo nezje mna a nepriberiem ani deko, takže blaboli o tuku a váhe vobec niesu pravda.Skor si myslim že to je stresom a podielom hormonov.Skušala som revalid a po nom ma neskutočne bolel žaludok a to inak aj klince môžem zjest. Moja sestra pracuje v lekárni a podla jej názoru je to všetko len reklama, ono to môže len trocha nejak pomoct a na chvílu.Počas tehotenstva mi vlasy uplne zhustli avšak po pôrode a 2ročnom dojčení to bolo ešte horšie.Vlasy som sa zubami nechtami snažila pestovat ale tento rok po po dlhoročnom zvazovani a to som mala vlasy skoro po pás, som sa dala ostrihat. Neľutujem, mam take dlhšie poprestrihovane mikado, som spokojna, silou mocou si nechat dlhé vlasy aj ked to nevyzeralo dobre nebolo moc dobre. Ako osobne by som chcela mat dlhé vlasy, ale ked to nejde.....Beáta

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Petro, mě také padají vlasy a myslím si, že to snad nikdy nepřestane. Vyzkoušela jsem už hodně produktů, ale nejvíc mi asi zabral HairClinic (dávka na 2 měsíce stojí 550 Kč a bere se 2x denně 1 želatinová tobolka), ale když to člověk přestane užívat, tak do měsíce vlasy zase padají. Je to asi celoživotní boj.

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, mně nejvíce zabral dýňový olej - 1 lžička denně pravildeného užívání. Zkoušela jsem mnoho výrobků a preparátů a nic nefungovalo. U oleje jsou výsledky vidět po 3 měsících : http://www.slecnajahodova.blogspot.cz/2013/09/skutecne-multifunkcni-olej-z-cucurbita.html

    OdpovědětVymazat
  31. Vypádávání vlasů trápí i mě, dokonce v práci nosím vždycky culík, protože kolegyni nedělalo dobře večer stírat podlahu a táhnout sebou mé dlouhé tmavé vlasy. Každopádně za zkoušku určitě stojí cokoliv, to myslím víme všechny, které tento problém máme. Takže díky za tip a recenzi, protože o tomto přípravku slyším poprvé :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/new-in-april-2014.html

    OdpovědětVymazat
  32. Nechala jsem se ostříhat a rok se mi vlasy snad ani nepohnuly, zkoušela jsem různé doplňky, olejíčky, šampóny a nic.. Nedávno jsem je opět vytáhla a vlasy mi rostou o 106, což vůbec nechápu, nejspíš to je vážně tím, kdy je použijeme. Jednou to pomáhá podruhé ne.. :-/
    Používám teď Capillan a od Yves Rocher šampón podporující růst vlasů. Třeba pomůže :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Capillan je dobrá věc, také mě pomáhá.

      Vymazat
    2. CAPPILAN je dobrá věc. Také ho používám a nemůžu si stěžovat.

      Vymazat
  33. Určitě vyzkoušejte Colafit. Kolagen je základní stavební složka vlasů, nehtů a pokožky a Colafit je čistý kolagen... Sice je primárně určen na problémy s pohybovým aparátem, ale na padání vlasů funguje dokonale...

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, ja by som sa chcela podelit o moje skusenosti s BIOSIL PLUS:
    Citala som o nom vela recenzii, takze som si bola vedoma toho, ze niekomu zabera na 100 % a niekomu vobec nie.
    Mojim cielom bolo dosiahnut rychlejsi a samozrejme aj zdravsi rast vlasov. Prave dnes som uzila poslednu tabletku (60 tabletiek v baleni za cca 60 Kč), ale doteraz nemam pocit, ze by mi vlasy rychlejsie rastli.... mozno sa to este ukaze, neviem.
    Musim vsak uznat, ze mi vlasy prestali vypadavat! Samozrejme pocas umyvania ich niekolko zmizlo, ale ked si prehrabnem suche vlasy, ostane mi v ruke jeden - dva vlasy, alebo ziaden...
    Takze si myslim, ze tento doplnok stravy je celkom zaujimavy, vrele ho odporucam aj ostatnym, i ked by ste mali pocitat s tym, ze sa u vas moze prejavit inak nez u mna. Ja si ho o dva mesiace urcite kupim znovu a opat budem zvedava na jeho posobenie.

    OdpovědětVymazat
  35. Ty jo a já vždycky když koukala na ty tvoje videa jsem si řikala že máš hrozně moc vlasů i když si neměla clip-in :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ty jo a já vždycky když koukala na tvoje videa sem si řikala že máš vlasů hrozně moc dokonce i bez clip-in :)

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj, já bych se teda chtěla taky podělit s radou a tou je dýňový olej. Mamka měla problém s padáním vlasů, tak začala užívat 1 lžičku dýňového oleje denně a zabralo to! :) Mně se poslední dobou taky zdálo, že mi začly vlasy více vypadávat, tak jsem si řekla, že to taky zkusím. Byla jsem nadšená! Opravdu jde výsledek vidět. Olej vyrábí asi spousta značek, my máme konkrétně od Atoku :). Tak doufám, že jsem aspoň někomu poradila nebo pomohla :).

    www.laleitr.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj Peťo, zkousela jsi uz konsky sampon? Napriklad Mane'n tail,zkus to vygooglit,ma vyborny ucinky:-)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj Péťo (a všichni ostatní),

    mě bohužel taky začaly padat vlasy, jsem vážně zoufalá. Dříve jsem měla jemné vlasy a bylo jich málo, když jsem šla do bazénu a namočila si vlasy, hrozně mi byla vidět kůže na hlavě, prostě strašný (nepadaly).... Používala jsem šampony Balea, jednou jsem měla asi zatmění mysli a koupila si černý Gliss Kur, používala jsem ho asi měsíc a zdálo se mi, že mám v kartáči strašně moc vlasů, později i na koberci, v koupelně, dokonce i v jídle. Moje vlasy byly všude, všímal si toho přítel, kamarádi i rodiče :-( A tak je to do teď, vrátila jsem se k Balea šamponům, ale moje vlasy bohužel stále padají, mám strach, že mi na hlavě nic nezbude. Každý den si beru Biosil plus, jím zdravě a vyváženě, nepiju alkohol, nikdy jsem nekouřila, kupuji si šumivé rozpustné tabletky na doplnění vitamínů a pořád nic. Párkrát jsem to i obrečela, ale bohužel vlasy stále padají a nevím co s nima:-(
    Takže všem přeji hodně zdaru v boji proti padání a snad bude něco fungovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj doporuju navstivit nektera z center Kapyderm.Me moc pomohli a diagnostika je zdarma!preju hodne stesti!

      Vymazat
  40. ahoj, taky mi padali před dvěma lety vlasy.Fakt hodně, měla jsem už úplně prořídlou ofinu a pěšinku.Pak jsem začala používat sérum a šampon proti padání vlasů od Brellil a opravdu mi to pomohlo.Zároveň sem si začala pořádně mýt pokožku vlasů a masírovat před mytím.Taky sem si nechala zkrátit vlasy a brala jsem vitamíny revalid.Během půl roku byly vidět změny a po roce už sem měly vlasy hustý a lesklý a i okolí mi je chválí a já sem vyřešila problém

    OdpovědětVymazat
  41. ahoj peta, ja bojujem s vypadavanim vlasov uz vyse troch rokov, stalo ma to kopec penazi a vnutorneho nepokoja :-( jedine co mi zabralo bolo po troch mesiacoch chemia neocapil, ale akonahle ho prestanem pouzivat je to tu opat, bohuzial. ... tak som vsetky vitaminy a vodicky z lekarne vysadila a navstivila bylinkara pana Valovica, dostala som homeopaticky pripravok a vodicku do vlasov, minuly rok to zabralo a teraz na jar vlasy zacali padat tak som ho opat navstivila. ... uvidim a dufam, ze to fajn aj bez chemie :-) Inac v suvislosti s padanim vlasov doporucujem precitat knihu od ceskych autorov Doba jedova I. a dozviete sa ako to vlastne s pripravkami a vitaminmi na vlasy je :-) .... Vela pevnych nervou a pozitivne myslenie. ... Ivana

    OdpovědětVymazat
  42. Já mám zase problém s lámavostí.. Vlasy mám zdravé a leské a to všechno, ale jakmile si je chci nechat narůst, prostě to nejde... Pokoušela jsem se o to 4 roky a podle odrostů mi vlasy normálně rostly, i celkem rychle (na mě), ale konečky mi ulítávaly, i když jsem se vyvarovala fénování atd. Taky jsem zkoušela spoustu doplňků a přípravků na vlasy (i některé dražší), ale rozdíl jsem neviděla.. Až na nový rok jsem začala používat americkou značku Ovation (bohužel je dostupná jen v Americe :/ objednávala jsem si to přes známou), ten produkt se jmenuje "cell therapy hair treatment" a musím říct, že jsem nadšená! Používá se 2 -3x týdně jako maska na vlasy (musí se do pokožky zapracovat prsty a nechat 3 - 5 minut) a ještě krásně voní po kokosu! Začala jsem s tím od nového roku a povyrostly mi vlasy tak o 4 - 5 cm (což je polovina toho, co mi narostlo za ty 4 roky). Slibuje to i, že by měly růst vlasy nové a dodat tím objem, no, to jsem zatím nějak nepozorovala, ale i tak je to super a může to za nějakou dobu ještě přijít! :) Takže hodně štěstí v hledání, protože sama vím, jak je to těžké :-/ :)

    OdpovědětVymazat
  43. Mně vlasy hodně zlobily, takže jsem odložila fén, žehličku, nedrbu ručníkem a zdá se to být postupem času lepší. Ona hodně dělá i strava, ořechy a tak.
    Jinak určitě mohu doporučit různé oleje (vnitřně), zinek a rybí olej. A také jsou fajn odvary z bylin (lopuch, kopřiva atd.). Pomáhá to i při padání vlasů ze stresu, což je fajn :)

    OdpovědětVymazat
  44. Dobré ráno =o)
    Dívala jsem se na cenu těch tabletek a to si radši pořídím kvalitnější šampon a dojdu si ke kadeřnici a furt mi ještě nějaká stovka zbude =o) Na vlasy mi hodně pomohl kofeinový šampon z dr. Maxe, nepamatuji si, jak se jmenoval, ale obal byl šedý s červeným víčkem a sám šampon měl takovou zelenou barvu a vlasy mi po něm začaly více růst a zhoustly. Spolubydlící má vlasy husté, ale zas jí hodně padaly a tento šampon jí taky hodně pomohl =o)

    OdpovědětVymazat
  45. Mne sa problém s vypadávaním vlasov objavil po pôrodoch, a od vtedy sa ho neviem zbaviť. Vyskušala som všetko možné aj nemožné od vodičiek na pokožku hlavy aj tých kortikoidných od lekára až po výživové doplnky drahé predrahé či rôzne vyšetrenia štítnej žľazy a nič nepomohlo. Môj záver, žiadna zmena stravy ani vitamíny nepomôžu. Je to jednoznačne hormonálna záležitosť, proste sa mi v tehotenstve rozbúrili hormóny a už sa nedostali do tej pôvodnej hladiny, akú som mala dovtedy.Preto sa zvykne tento problém objaviť v puberte, v tehotenstve a v prechode, kedy nastáva zmena v hormonoch.

    OdpovědětVymazat
  46. Zdravím,
    co se týče přímo vypadávání vlasů, tak skvělý na to je šampon, který se dá koupit v lékarně, a to Panthenol revitalizační šampon - ( http://www.lekarna.cz/panthenol-revitalizacni-sampon-250ml/?gclid=CO3-ks3YjL4CFWNo7Aod1x4A1w ). Doporučila mi ho tchýně, která měla tak vypadané vlasy, že už měla na hlavě vidět volná místa, pak ji kamarádky doporučili tento cenově rozumný šampon a po 3 měsících se začaly dít zázraky - jako první vlasy přestaly padat, později začali dokonce více růst a teď má na hlavě vlasů, že to vypadá jak hříva =) moje mamka měla stejný problém, proto jsem jí ho doporučila, sice nemá hřívu, ale přestaly jí vlasy padat a má konečně zase normální objem vlasů, takže s radostí používá dál. Pozor - nedoporučuje se takovéto šampony a přípravky kombinovat!
    Snad někomu tato rada pomůže a šampon zabere =) protože je mi jasné, že je to asi i trochu individuální, ale jak říkám, když už nezačnou růst jak o závod, tak minimálně přestanou padat =)

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj Peti,

    Na padani vlasu hodne pomaha arjuvedska kosmetika. Me hodne Shikakai, da se koupit jako prasek, ten se smicha s vodou a necha se pusobit tak 5min ve vlasech. Ja ho prostridavam s lavovou zemi nebo ho davam do ruznych masek a uz po prvnim umyti je to hodne znat. Na rust se mi taky osvedcil ricinovy olej treba od Saloosu za par korun,staci aplikovat pred mytim nejlepe pres noc nebo 2h pred mytim na pesinku a pak samozrejme vymyt,ale vzhledem k tomu,ze pouzivas normalni sampony tak to pujde snadno:-) jinak ricinak je uzasny na rasy,aplikuji na linii ras vecer,krasne se vsakne a rasy jsou pri pravidelne aplikaci pruznejsi a silnejsi. Je to zazrak a za malo penez:-)

    OdpovědětVymazat
  48. Péťo, to s tím vysazováním antikoncepce na léto není vůbec dobrý nápad :(

    OdpovědětVymazat
  49. Ahojky,

    ja mám tiež problém s padaním vlasov a tiež som poskúšala všeličo a nič nepomáhalo, až som si raz všimla, že keď som aspoň raz za týždeň mala nejakú pohybovú aktivitu (u mňa tanec), tak vlasy začali evidentne menej vypadávať. Keď si dám pauzu od tanca, tak som si všimla, že zas začnú vypadávať.

    Neviem teda nakoľko športuješ, ale ak nie, tak to môžeš skúsiť :)

    OdpovědětVymazat
  50. Ja som tiez jedla tony revalidov a pod. akurat mi z toho bolo spatne od zaludku. Pomohlo mi, ze som vyhodila VSETKY sampony/masky, kondicionery z drogerie, absolutne vsetku chemiu a nakupila pripravky neobsahujuce sracky typu SLS, Sodium laureth sulfate, PEG-y, Parabeny.... a do toho pravidelny prisun kvalitneho bio zinku v tabletach (ziadny walmark). Petka, drzim ti palce v boji, uplne chapem tu frustraciu z padania vlasov.
    Katka

    OdpovědětVymazat
  51. jo a este - Alpicort. zastavuje hormonalne padanie vlasov a je super. myslim, ze na predpis

    OdpovědětVymazat
  52. Mně šíleně začaly padat vlasy několik měsíců po porodu, byla jsem z toho nešťastná, o to víc, že právě v těhotenství se mi kvalita vlasů naopak výrazně zlepšila, byly silnější, zdravěji vypadající, husté... A pak tohle. Bylo to fakt drastické, radši jsem se pak už vůbec nečesala, protože z toho množství vlasů v kartáči mi krvácelo srdce. Nejhorší bylo rozčesávání mokrých vlasů po mytí, to vyloženě jelo po pramenech. Byla jsem z toho už zoufalá a moje ségra mi doporučila keratinovou řadu na vlasy od Bione. Doporučovala mi to už dřív, pomohlo to při padání vlasů i mojí mamce, které i začaly podrůstat nové vlasy, ale já se té kosmetice vyhýbala, protože mi nevoní. Ale v zoufalství jsem nakoupila všechny výrobky z té řady a fakt mi to pomohlo. I ty nové vlasy mi začaly podrůstat. Takže tohle strašně moc doporučuju vyzkoušet. Šampon je bez silikonů a sulfátů, i tu vůni teď trochu zlepšili :-) Úžasná je z té řady maska, která sice smrdí jak kanál (bez přehánění), ale výsledky jsou skvělé.

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj všem,

    já můžu opravdu vřele doporučit přípravek DONNA HAIR FORTE. Vlasy mi nadměrně vypadávaly asi rok, a to v takovém množství, že jsem se odhodlala k návštěvě kožní lékařky. Ta mi předepsala roztok Alpicort F spolu s nějakými vitamíny. Po 3 měsících pravidelné aplikace mi vlasy vypadávaly dál, žádný účinek se nedostavil. Nakonec mi paní v lékárně doporučila přípravek Donna Hair Forte s tím, že spousta žen si jej chválí a kupuje si i další balení. Můžu říci, že tento přípravek mi opravdu pomohl. Jedno balení obsahuje tablety na 3 měsíční užívání s tím, že první výsledky se dostaví již po prvním měsící užívání. Po dvou měsících mi ale vlasy vypadávaly ve velkém množství stále, až jsem ztrácela naději. Po zhruba 2, 5 měsíci se ale vypadávání skoro úplně zastavilo a denně mi vypadne i po umytí opravdu jen pár vlasů. Navíc mám po celé hlavě i spoustu malých dosrůstajících vlásků. Vím, že problém s vypadáváním vlasů je velmi individuální a příčin spousta, navíc jeden přípravek může někomu velmi pomoci a druhému nepomůže vůbec, ale opravdu mohou tento přípravek jen a jen doporučit. Na vypadávání vlasů jsem zkoušela opravdu spoustu produktů včetně šampónů, ale jen tento u mě skutečně zafungoval. Každé balení navíc obsahuje krásné naušnice nebo přívěsek od Swarovski, takže i po této stránce se určitě vyplatí si jej zakoupit a vyzkoušet...:-)

    OdpovědětVymazat
  54. ja jsem řešila spíš růst vlasů... zakoupila jsem v DM vitamíny asi za 60 Kč, nečekala jsem od toho nic... vyzkoušela jsem Biosil i Viaderm, po kterých žádná změna nenastala. Vitamíny z DM zabraly a já mám spoustu nových vlasů, takže spokojenost;-)

    OdpovědětVymazat
  55. ja jsem řešila spíš růst vlasů... zakoupila jsem v DM vitamíny asi za 60 Kč, nečekala jsem od toho nic... vyzkoušela jsem Biosil i Viaderm, po kterých žádná změna nenastala. Vitamíny z DM zabraly a já mám spoustu nových vlasů, takže spokojenost;-)

    OdpovědětVymazat
  56. :D tady se člověk nasměje nad některými :D
    Péťo, asi by bylo nejlepší, jak tak koukám, neodpovídat na anonymní blb.., kteří jen závidí :)
    Postavu máš krásnou i když jsi trochu více hubenější, ale já mám stejný problém a vím, že s tím nic neudělám :)
    Za to máš dobré a velké srdíčko a to je důležité! Ale toho si rýpalové už nevšimnou... No škoda času, který jim věnuješ(odpovědi)

    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  57. Ahoj Péťo, nedalo mi to, a porovnala jsem složení Renevalu s ostatními pilulkami na vypadávání vlasů - a zjistila jsem, že je téměř stejné jako u prášků za 300 Kč z lékárny :-)
    http://www.marketavolfova.cz/2014/05/reneval-neo-versus-ostatni-pilulky-na.html

    OdpovědětVymazat
  58. Nemám zkušenosti s tímto konkrétním výrobkem, ale podle mě je vypadávání vlasů taky zapříčiněno nezdravým jídelníčkem a žádná kosmetika dle mého názoru nepomůže k tomu, aby vám narostly vlasy, či aby zhoustly. Já používám konopnou kosmetiku, šampon Capillus s kofeinem, padají mi dost vlasy a tenhle šampon padání vlasů při pravidelném užívání dokáže zredukovat. Jsem s ním maximálně spokojená a asi měnit nebudu :-)

    OdpovědětVymazat
  59. Ahoj, tento výrobek mi také moc neříká, ale ráda bych se zapojila do diskuze. Ono aby vlasy rostly, a houstly, je nutné, jak píše Radka, hlavně se zaměřit na úpravu jídelníčku, posílení vlasů "zevnitř". Super článek na toto téma www.toppik.cz/vitaminy-proti-padani-vlasu/ - já osobně jsem jídelníček v poslední době hodně pozměnila ze zdravotních důvodů, a musím říct, že se to líbí i mým vlasem :))

    OdpovědětVymazat
  60. Mám úplně stejný problém, akorát že jsem dost zhubla.
    Když jsem byla ještě plná, tak jsem měla husté vlasy, lesklé a prostě výbornou kvalitu a hlavně mi nevypadávaly.
    Zhubla jsem ale ze 60 kg na 49 kg, takže vlastně celkem 11 kg a vlasy mi začaly šíleně vypadávat. Poté jsem přibrala 3 kg, a přestaly mi vypadávat méně, ale pořád mi vypadávají nadměrně. Zkoušela jsem přípravek Biosil plus, ale nepomohl mi. Mamka ho používá také a jí pomohl na nehty. Také se stresuji hodně se školou. Vůbec nevím co s tím mám dělat, takže s tebou soucítím, je to opravdu hrozné.

    OdpovědětVymazat
  61. peta,skus chininove sampony a vodicku forte od bulharskej kozmetiky milva ,jedine co mi zabralo,odporucam

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj, já jsem nikdy neměla dobré vlasy, celkově jsem jich měla málo a nedorůstaly mi do nějaké délky, ale asi před rokem a půl jsem prožívala celkem velké stresy a také jsem se začala jinak stravovat(chtěla jsem hodit psychiku do pohody), což znamená pila jsem hodně nápojů smoothie, celkově jsem jedla méně masa a mléčných výrobků, do toho jsem celkem dost cvičila, v té době jsem vážila 49 kilo, a začaly mi neskutečně padat vlasy, snad 200-300 při mytí a určitě kolem 150 za den. Nyní mám nového přítele, stres jsem už neměla celkem dlouho, vážím 56 kilo, i když z toho tak velkou radost nemám, tak najednou mi vlasy padají minimálně o 70% méně, takže za mě psychika a především to přikládám i váze.

    OdpovědětVymazat
  63. Děvčata vykašlete se na drahé tabletky a udělejte si každý týden zábal ze silné kávy a oplachujte kefírem a dělejte to každý týden asi měsíc a budete hodně překvapení. Ještě jeden recept vám napíši dělejte si také zábal z kopřivy a z lichořeřišnice a nejen, že vám vlasy nebudou padat urychlí jejích růst. D

    OdpovědětVymazat
  64. Ahoj zajímavý článek

    OdpovědětVymazat
  65. Dobrý den, přečetla jsem si Vámi napsaný, taktéž mám problém s vypadáváním vlasů. Dokonce jsem začala uvažovat o eventuální možnosti, že podstoupím toto vyšetření. Ale nejdříve raději bych vyzkoušela tuto vlasovou kosmetiku. Přeji pohodový den.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!