#mych5km

by - 18 srpna


Když mi bylo 15 a chodil na střední na němčinu, chtěl jsem začít i s angličtinou. Začal jsem a po pár týdnech skončil, vrátil jsem se k ní až později. Když mi bylo 16, začal jsem hrát na kytaru, skončil jsem po pár týdnech a už se k tomu nevrátil. Když mi bylo 18, poslal jsem do Playboye vtipy, které mi otiskli a dali 300 Kč + tričko, chtěl jsem se živit jako spisovatel vtipů, naštěstí jsem ani nezačal.

Není tomu víc jak 7 let, co jsem začal lyžovat, před tím mě to nikdy nebavilo, neuměl jsem to, nikdy se to moc neučil, ale začal jsem a vydržel u toho, baví mě to do dnes. Vydržel jsem, protože jsem na to nebyl sám. Učila mě moje tehdejší přítelkyně. Pak jsem s ní jezdil rád lyžovat i jako se snoubenkou a manželkou :-).

Já jsem jí to oplatil, když jsem jí přivedl k běhání. Nikdy jí to nebavilo, ve škole při patnáctistovce umírala nudou a s funěním proklínala osnovy pro hodiny tělocviku (její slova). Jenže pak našla tu pravou motivaci, najednou na to nebyla sama a viděla i tu zábavnější formu běhu. Kdy vás nikdo nenutí a vy to děláte jen proto, že to máte rády. Když vydržela ty první výběhy, kdy se vám běhání dostává pod kůži, tak se dostaví i další benefity. Pevnější zadek, pevnější stehna, pevnější břicho, pevnější všechno plus rovnější záda a vyčištěná hlava.

 

 
A právě to nebýt na to sám/sama je ta nejlepší cesta k úspěchu. Protože když do toho jdete sami, může se vám stát, že přijde nějaký zádrhel, a když v ten okamžik nemáte u sebe nikoho, kdo vás postrčí, tak se na to třeba kvůli jednomu klopýtnutí vykašlete. A to je škoda, nemyslíte? Alespoň u běhání určitě! 






Proto je tu #mych5km . Projekt, který chce postrčit „věčné začátečníky“ a všechny váhající ženy a nabídnout jim ostatní běžkyně jako sparing partnera. Když si na facebooku, instagramu, nebo twitteru najdete hashtag #mych5km , dýchne na vás odhodlání, motivace a vášeň pro běh ostatních žen a holek. A to je přesně to, co je pro každý začátek nejdůležitější… Ke svým fotkám můžete tento hashtag přidávat také a nebýt v tom samy :-)
#mych5km se pak pro vás osobně může stát odrazovým můstkem pro #mych5kgdole , #mych5cmvpase , #mych5buchetnabrise atd… 




Běhání je teď in, o tom není pochyb, kdo neběhá, jako by nebyl. Běh je tak trochu nový golf, nebo předtím squash. Ale to je jedině dobře. Přední řetězce se předhánějí v nových kolekcích na běh, takže nemusíte běhat v nudných šedých botách, ale i při běhu můžete zůstat svý, stylový :-) I ceny vybavení se tlačí dolů a kvalitní vybavení tak není vůbec nedostupnou záležitostí. A pozadu nezůstal ani Adidas, který projekt #mych5km zašťiťuje. Určitě jste zaznamenali Táňu Kuchařovou, tvář nové běžecké kolekce Adidas, která se, dle mého, povedla (ta kolekce, ale ona se povedla vlastně i Táňa .-) )


I já jsem si pořídil nové Adidas Boost 2 a jsem teď #krutoprisnejbezec #mamstyl a navíc #botyladimistilkem :-) a do běhání a cvičení se chci víc opřít, takže se můžete těšit na cvičící podzim.


Tak co takhle nečekat na novoroční předsevzetí, kousnout se a jít do toho již teď?
Ostatně lepší novoroční předsevzetí než „začnu běhat“ je „našetřím si na dovolenou, kde se vytáhnu v nových plavkách, protože fyzičku už mám pořešenou díky #mych5km “ :-)

 

You May Also Like

104 komentářů

  1. Nemohu si pomoci, ale přijde mi, že Vás adidas sponzoruje, alespoň tak na mě tento celý článek působí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to projekt, ktery porada Adidas, tak by asi bylo divne, kdybych mela Niky :D. Nesponzoruje nas, ale oslovili me, zda bych nechtela byt za blogerky partnerem projektu a udelat reportaz z behu 6.9. nebo i bezet. A protoze normalne obcas beham, libilo se mi to a 6.9. budu tam :). Podle me je to super projekt jak dostat behani mezi lidi.

      Vymazat
    2. Myslím že kdyby do Vás Adidas narval třeba dvacet tisíc korun je to nepodstatné. Rozdávat chuť k pohybu asi tak na mě článek zapůsobil. :) Moc hezké čtení. Pokračujte v tom co děláte, protože to děláte skvěle!
      Káťa :)

      Vymazat
    3. To je snad jedno, i kdyby je sponzoroval, o tom vyznění článku není.

      Nevím, no, Míra na mě působí jako starej fotr. Všude vám pochlebují, jak jste krásný pár, zhubnul, to jo, ale je to takovej plešatějící mžouravej krtek, nehezkej k tobě.

      Vymazat
    4. Ne všichni jsou tak netolerantní a kritičtí. Je vidět, že jsi nikdy nemiloval(a). Ať je člověk takový nebo makový, ne každému záleží na milion procent na vzhledu. Každý má něco a opravdu nikdo není perfektní. Nevím, proč by zrovna vlasy měly být ve vztahu či manželství stavební kámen, a krása je naprosto subjektivní. Mimo to, nemyslím si, že Pétě záleží na názorech nějakých hrdinů - anonymů, takže plýtváš svou energií naprosto zbytečně.

      Vymazat
    5. To Upřímnost 19.8. 13:22: Někdy je lepší mlčet, než být upřímný a napsat cizí paní, že je její manžel plešatej mžouravej krtek.... To jsem ještě nezažila. Bych chtěla vidět tvého seladona nebo možná tebe :-)

      Vymazat
    6. No vida a já si zrovna při pohledu na fotky říkala, jakej je Míra fešák. Fakt mu to sluší, ten krásnej sestřih. Je to kus chlapa, ženská se o něj může opřít, není to žádný tintítko typu "mouchysněztesimě"

      Vymazat
    7. Tak milé dámy, kdyby jste videly Míru naživo, tak by jste na to, že je starej plešatej krtek nebo co jste to psaly, ani nepomyslely. Mám přítele, měří 185 cm a váží 68 kg a oproti Mírovi je to nařachanec :-))) Fotky docela zkreslují, ale nikoho jiného než právě Míru bych si k Peťe asi nedovedla představit. :-) a hlavně bych to nechala absolutně na ní, že :-) Vybrala si ho a má ho, každá máme doma toho svého prince a pro ostatní to může být krtek- to je přirovnání :-))) Maruška

      Vymazat
  2. Parádní článek! :) Taky se chci dokopat k tomu, abych se sebou začla něco dělat, a máte pravdu-chce to parťáka a pořádnou dávku motivace. A taky máte moc pěkné obutí a oblečení! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle je opravdu skvělý článek! :) Krásný zpracování a samotná slova jsou něco nad čím jsem se zamyslela - no možná tomu pomohly i pěkné fotky a představa pevného zadku :D nicméně co mi opravdu nadchlo je ten fakt, že to děláte společně, jste tu jeden pro druhého :)
    Do dneška jsem nevěřila a ani tomu tak nebylo - kdykoliv jsem viděla tvé/vaše fotky z běhání jsem se jen pousmála a říkala si jací jste super. Po přečtení mám touhu také začít běhat s přítelem! :) Snad se vydaří. A ještě jednou chválím skvělý článek a jen tak dál :))

    OdpovědětVymazat
  4. Článek by byl super, ale skončila jsem asi v půli, protože mě odradilo obrovské množství pravopisných a stylistických chyb. Na to bych se pro příště zaměřila více ;) PS: méně čárek je někdy více, máš jich tam minimálně 13 navíc..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Tady studentka češtiny. Můžeš mi dát příklad, kde to "obrovské množství pravopisných a stylistických chyb" vidíš? Ps. Míra tam žádné nadbytečné čárky nemá, jen spojuje větší množství vět, kde by mohla být tečka...

      A je to úžasný článek, Míro! :))

      Vymazat
    2. To nemysĺite vazne?! Dalo jim to spoustu prace a vy to mavnutim ruky poslete k zemi a jeste sem napisete takovou blbost:-D

      Vymazat
    3. Přední řetězce se předhánějí v nových kolekcích na běh, takže nemusíte běhat v nudných šedých botách, ale i při běhu můžete zůstat svý, stylový

      - čárky bych neřešila, ale toto je hodně velká perda.

      Vymazat
    4. Děkuji, jsem rád, že se článek líbí! "Velká perla" jsou silná slova chvály, moc děkuji, velmi si jich vážím a motivují mě :-)

      Vymazat
    5. A co je na té větě tak strašné? Já to chápu, že některým lidem se to může špatně číst, to možná jo. Ale jinak je to správně. A navíc, přece si nebudeme všímat takových blbostí, článek je to super, Míra je super...tak proč někomu kazit radost. Já to prostě nechápu. Když se mi článek z jakéhokoliv důvodu nelíbí, řeknu si max. něco pro sebe, blog zavřu a tím končím. Proč furt do někoho rýpat. To si myslíš, že Míra se z toho potentuje a celý článek předělá, aby si to mohly přečíst i opice? :D

      Vymazat
    6. Vy můžete zůstat při běhu sví, styloví podle vzoru mladí! Čárky neřeším, ale to Y už mi poněkud zvedá obočí. Jinak článek povedený a fotky také. Míro, píšeš dobře, neber tu kritiku prosím zle, je to jen trochu škoda a někdy to holt nejde nevidět. Na druhou stranu chápu, že při celkovém množství rýpalů a vysloveně zlé, bezdůvodné a nekonstruktivní kritice vůči Petře už toho máš plné zuby, ale někdy by se hodilo to rozlišovat.

      Vymazat
    7. Ačkoli se mi článek moc líbil (a celkem dost mě namotivoval :)), musím se zastat prvního anonyma v tom, že nad touto větou jsem se taky pozastavila. ...můžete zůstat svý, stylový...Nebylo by lepší napsat: sví, styloví (jako mladí), nebo své, stylové (jako mladé)? Ještě jednou opakuji, že nechci nikoho urazit a byla bych ráda, aby byla moje kritika přijata jako konstruktivní a ne útočná. :)

      Vymazat
    8. Anonymní18. srpna 2014 22:08
      Tak to potěš prdel, jestli studuješ češtinu a ty chyby nevidíš. Divím se, jak ještě vůbec můžeš studovat. Já být děkan tak tě snad z té školy osobně vyhodím...

      Vymazat
    9. Bohužel na fildu leze hroznej dobytek. Myslela jsem, že studenti této fakulty na tom budou s mateřským jazykem a stylistikou lépe než u nás přírodovědě, ale opak je pravdou. Dřív platilo, že kdo je blbej, jde na pajdák. Teď platí, že kdo je blbej, jde na fildu. Stačí si najít nějaké jejich závěrečné práce a člověk žasne. Nemají našprtáno a neumějí ani myslet. Kolikrát nechápou význam slov (českých slov!). Je to velká hanba. Oproti tomu už fakt vem čert nějaké Mírovy hrubky. Mirek snad z této fakulty nevylezl. Ačkoli hitparáda to teda není (oceňuji, že Mirek se brilantní češtinou neholedbá). Ale studentka češtiny by se nad sebou vážně zamyslet měla.

      Vymazat
    10. U článku 11. si to Míra špatně přečetl... nepíší tam ( velká perla) , ale (velká perda)... i když s chybami, článek a fotky jsou perfektní :-) Peťo moc Ti to tam sluší :-)

      Vymazat
  5. Tak trochu drze az vyzivave ;) Pristi rok pulmaraton ;) Preju hodne nabehanych kilometru....

    OdpovědětVymazat
  6. tleskam :) zabavny clanek a musim rict ze mas proste pravdu, jsem jedna z tech vecnych zacatecnic ... beham tak 2x do mesice i kdyz bych chtela 2x tydne, poridila jsem si na to obleceni i boty ale za chvili bylo zas po motivaci ... potrebuju nakopnout, a jestli to nebude tvym clankem tak se jdu podivat na "mych5km" a treba zjistim ze je tu u nas nekdo na tom stejne blbe jako ja :D a Miro, klidne pis casteji, jste s Petou perfektni dvojka a je super ze se tak navzajem podporujete <3

    OdpovědětVymazat
  7. super článek Peti! :))

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Začátek článku byl úžasný, fakt hodně se mi líbil!

    OdpovědětVymazat
  9. Hezký článek a ještě hezčí inspirující fotky =)

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý článek jako vždycky! :) Já jsem podobný případ jako Péťa, na základce jsem běh proklínala a po 1500m jsem až brečela jak jsem nemohla no a teď už se cca půl roku snažím chodit běhat a je úžasné vidět ty pokroky. Napřed jsem běhala sama, ale později k tomu dokopala i kamarádku, protože ve dvou se to opravdu lépe táhne a když se někomu nechce nebo to chce vzdát, ten druhý ho vždycky popostrčí a motivuje. Navíc je vždycky výzvou vydržet víc než ten druhý, že jo a to taky funguje... :D Mimochodem máte oba krásně běhací "outfity"! :) Přeji Vám spoustu dalších úspěšně naběhaných kilometrů. ;)
    Běhu zdar!

    Debie

    www.thingsbydebie.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Super clanek! A moc pekne zpracovany :)

    OdpovědětVymazat
  12. Petruško proč jsi se nepochlubila, že v JH vlastníš Galanterii? Mamka mi to před pár dny říkala, já úplně na jí čuměla jak puk, sleduji tě bez jednoho měsíce od úplného tvého začátku a toto vůbec nevím :D Zita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zito, no protoze to neni pravda, to bude asi nejaky omyl, zadnou galanterii nemam :).

      Vymazat
    2. Asi jsi sem ještě dávala adresu, tu schvalovat nebudu,ale ano, jsem to já to co jsi poslala,ale nemám žádnou galanterii. Asi je to nějaká chyba na internetu, někdo to tam chybně zadal, to není poprvé, co by se mi to stalo :).Ono totiž ty portály provozující tyhle služby si tě zaregistrují, i když o to vůbec nemáš zájem a pak tam visí blbost, nevím,jak na to přišli :).

      Vymazat
  13. Moc pěkný článek, mám s během problém, nikdy mě to nebavilo, nešlo, ale je pravda, že dnes je to čím dál více populární. Našla jsem si na FB stránky a budu je sledovat, doufám, že se hecnu, abych taky vyběhla. V těch kombinézkách vypadáte trochu jako Pat a Mat, ale myslím to v dobrém :o)))

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek na motivaci:oD Aspoň vidím, že jsme na tom asi všichni stejně a hlavní je, že v tom nejsme sami:oD

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem začala běhat letos. Začátky byly krušné, ale lepším se... Pořád se musím přemlouvat, pořád si před vyběhnutím vymyslím miliony výmluv, ale nakonec jdu a jsem pak na sebe hrozně pyšná! :) Nejde o to, že běhám pomalu, že doběhnu domů zpocená až na zadku, červená jako rak a prakticky mrtvá, ale že jsem šla! Překonala jsem sama sebe a šla jsem! A naprosto souhlasím s tím, že když je člověk hezky oblečen, je to zase o něčem jiném :D

    Já osobně preferuji takový ten sportovně - elegantní styl. Nejsem typ na šaty, sukně, ale mám ráda sáčka, úzké rifle, boty na podpatku, ale zase ne nic moc "frondovského", jak já říkám :D Proto se snažím v poslední době nakupovat především basic kousky, které spolu můžu poté dobře zkombinovat. To mi připomíná, že bych měla vyrazit na nákupy a trochu doplnit šatník na podzim :)

    Jinak moc pěkný outfit, podle mě ti to moc sluší a rozhodně si nedělej nic z těch anonymů, co ti říkají, že máš moc malé džíny a já nevím, co ještě. Hlavní je, že se v tom ty cítíš dobře :)

    Neo Inizio

    OdpovědětVymazat
  16. Já běhat určitě nezačnu. To bych zemřela :o)
    Věnuji se však ráda nordic walkingu, to si myslím že je také super.
    Jinak skvělý článek.

    OdpovědětVymazat
  17. Krásné napsane :) závidím, ze mate s kým behat🍀 se mnou přítel nepujde 😒 jen tak dal👏👏

    OdpovědětVymazat
  18. Pěknej článek :-) já si teď byla zrovna zaběhat, kouknu sem co je nového a tady tenhle článek, tak to mě potěšilo ;-) A musím říct, že to mám úplně stejně jako Peťa...tzn. když jsem chodila do školy, tak mě běhání vůbec nebavilo, protože tam nebyla ta správná motivace proč to dělat (jen kvůli dobré známce), bylo to hodně z donucení a tak mě to prostě nechytlo. Postavu mám sice od přírody štíhlou, na 173 cm mám 55 kg (+ - 2 kg), tak mě to dřív ani nenutilo něco dělat, ale postupem času jsem si říkala, že štíhlá postava je sice dobrej základ, ale když není zpevněná a tvarovaná, tak se sebou nejsem spokojená. Tak jsem začala chodit na jumping, pak chvíli na zumbu. Ted chodím pravidelně do slender life studia (posilování na speciálních stolech), když je čas tak s přítelem vytáhneme kola, ted jsme chodili plavat. A nějakou dobu už jsme přemýšlela, že bych mohla začít i běhat. Sice se snažím pravidelně hýbat, ale asi je to málo, pevná a vytvarovaná si zatím moc nepřipadám. Z běhání se poslední dobou stal opravdu velkej trend, každou chvíli vidím někoho jak běhá, zatímco dřív to k vidění nebylo... Nejdřív jsem si na to koupila oblečení, ale pořád nějak ne a ne začít... :-) až ted nedávno jsem si šla párkrát zaběhat a musím říct, že mě to začíná šíleně bavit! Prostě mě během dne napadne, že bych si mohla jít navečer zaběhat a začnu se na to hrozně těšit, ani nevim proč :-) A pak ten pocit, když se vrátim a jsem tak příjemně unavená, cítím se najednou tak lehce, protaženě, rozhýbaně, a ještě mám dobrej pocit, že jsem pro sebe něco udělala. Zatím nemám nějak extra kondici, chvíli běžím a chvíli zas jen jdu, postavu taky nemám úplně zpevněnou, ale doufám, že než mi bude za pár měsíců 30, tak to bude jen lepší a že u toho vydžim ;-) Takže děkuju Mírovi a Peťe za tenhle super motivační článek :-) Pa Petra <3

    OdpovědětVymazat
  19. ok.práve som dostala chuť si zabehať :( :D

    OdpovědětVymazat
  20. já bych běhala ráda, ale bohužel kvůli kolenům nesmím :( místo toho bych měla jezdit na kole a plavat, tak to docela dodržuju!

    OdpovědětVymazat
  21. Super článok a úžasná motivácia pre všetkých začínajúcich bežcov. :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  22. Hezké počtení :) Vše, co je v článku, je svatá pravda. Já poprvé začala běhat před dvěma lety, ale dlouho jsem u toho nevydržela, protože sama jsem byla líná a i jsem se styděla funět po ulicích :D Ale mít tak s kým běhat, hned bych do toho šla :)

    OdpovědětVymazat
  23. jeeeej to je super,clanok je super,fotky a obaja ste ,samozrejme, super ....nemam co viac dodat iba ze by bolo fajne,pardon super,keby bolo viac Mira'clankov :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Super článek i fotky :) Ty soupravy jsou pěkný a jak ladíte i s botkama :).
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Parádní článek, chystám se taky začít běhat, tak snad mě to nakopne :)

    OdpovědětVymazat
  26. Běhání není vhodné pro každého. Není vhodné pro lidi s vyšší nadváhou, nárazy zatěžují klouby, ani pro ženy s většími ňadry, která při behu "lítají" a neudrží je na místě ani sebelepší sportovní podprsenka. Neběhám, ale cvičím mimo jíné na cross-traineru, a vřele to doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  27. Bože, opravdu si připadáte normální? Ty jsi krutopřísnej? Kolik dáš na bench Ty drsňáku :-) Lidi jako jste Ty a Tvá běžka by snad ani nemuseli na veřejnost.... Nepřijde mi moc normální, jestliže si někdo koupí nové tepláky, jde se v nich vyfotit do lesa a publikuje se jako velký sportovec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všímavá čtenářka / čtenář....je to tak, až na to že ty tepláky dostali, nekoupili, jak zde píšou. Obvykle lidi co se běhu opravdu trošku věnují, tak nosí nejčastěji funkční bežecké legíny, v létě šortky a funkční trika, oblečení které odvětrává. V těchto tepláčkách a mikinkách člověk daleko nedoběhne...dojde brzy k přehřátí.

      Vymazat
    2. Ahoj, pisatel to napsal poněkud po svém moc si nebral servítky, ale částečně s ním musím souhlasit a dát za pravdu, že Tvůj partner má do skutečného sportovce daleko. Nestačí si jen koupit teplákovou soupravu a boty.
      Je přeci jasné i to, že fotky které jsou „jako“ z běhu jsou jen narafičené a o skutečný běh vůbec nešlo ale pouze o reklamu na adidas, ale to není nic proti ničemu.
      Tak hodně zdaru sportovci.

      Vymazat
    3. Ano, já si normální připadám. A pokud bys chtěla, můžeš mě oslovovat normálně jako ostatní, Míro, já si na oslovení "Bože" zas tak nepotrpím :-)
      PS: pokud někdo nechápe ironii, nemohu sloužit :-)

      Vymazat
    4. Ty ses asi dobře nevyspala,co? Nebo Ti Tvůj milej zahnul? ;) No jo no.,takoví lidi jsou marní! Proč sem chodíš a otravuješ svým hloupým komentářem?! Koukej si najít lepší zálibu :) Myslím,že by Ti ten běh vážně prospěl a veškerou špínu,co máš v hlavě,jsi odstranila. Mimochodem,Míra se snažil pobavit a povzbudit tímto článkem

      Vymazat
    5. Já bych na tohle vůbec nereagovala. To je jako u minulého článku z běhání. Přece je logické, že když jdu běžet 5km netáhnu s sebou zrcadlovku na focení na zádech, ale že si fotky vyfotím před během. A taky jsem tu stokrát psala, že já spíše jogguji, chvíli jdu a chvíli běžím a ano, někdy běhám v teplákách, někdy běhám v legínách a nepřehřívám se ani v jednom, to záleží na počasí a ted zrovna moc teplo nebylo. Navíc mi přijde úplně normální podělit se s vámi o oblečení a dát ho na blog, dělám to tak jak s kosmetikou, tak s outfity, takže v tom nevidím jediný rozpor. To jsou zase žlučovité příspěvky :).....

      Vymazat
    6. Kdyby některé BOHYNĚ šly raději běhat, než psát kydy:D Já si třeba články čtu, ale nemám potřebu komentovat...někdy si řeknu, že je to super článek, někdy si řeknu, že to bylo horší, ale proč bych to měla psát, když tím ničeho nedosáhnu a raději si sbalím cvičky a jdu běhat:)

      Vymazat
    7. Dobře Míra, to s tím Bohem se ti povedlo. Jen tak do nich. To víš,asi jedli málo vtipné kaše. To my jsme šli několikrát,co? :-) Maruška

      Vymazat
  28. Anonymní: myslím, že je to skvělá motivace takovýhle články a pochybuju, že by se jenom fotili.

    Článek mě zase jednou pobavil :D a jo, já nenáviděla 1500 jako nic na základce, vždycky jsem si na ni zapomínala tělocviky, nebo byla "nemocná" nebo jsem nadávala a se zhroutila v křečích, když jsem jako jedna z posledních doběhla. Ale nedávno jsem si byla párkrát zběhat v lese a je to úžasný. Hlavně ta sprcha potom dostane uplně jinej rozměr :)

    OdpovědětVymazat
  29. úvod článku mě pobavil, hezky napsané a sluší vám to:)

    OdpovědětVymazat
  30. Super článek! Chodím moc ráda běhat a musím souhlasit, že motivace je to nejdůležitější a když je vedle vás někdo kdo vás umí namotivovat tak se běhá samo a s radostí :)

    OdpovědětVymazat
  31. Moc Vám fandím, takže bych se na tu spolupráci s Adidas podívala z druhé strany - když už jim děláte takovou reklamu, rozhodně byste si za to měli nechat platit! Bartrová spolupráce je snad pro Tebe, Petro, jako jednu z nejslavnějších českých blogerek trochu pod úroveň, ne?? Ať si konečně české firmy zvykají na to, že nic není zadarmo! Howgh :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Právě lidi jako jste Vy, pane benchy,odrazují od toho něco dělat. No a co, že nezvedne tolik a tolik kilo, no a co že chvíli jde a chvíli běží? :-) Děají to rádi a o tom to je. Nemusíme všichni mezi sebou furt soutěžit. Zkuste jít jednou něco dělat jen tak, nehrotit výsledek :-) ....vsadím se, že byste byl šťastnější :-)

    S pozdravem krutopřísná sportovkyně Kristýna, která v posilovně neudělá ani přítah na hrazdě, ale co...neřeší to ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já souhlasím, pro mě je to o radosti z pohybu a ne o výkonech. Přesně jak píšete Kristýno, přece vůbec nejde o to kdo co za kolik zaběhne, kolik zvedne, ale o to, aby se člověk trošku hnul, udělal něco pro zdraví, proběhl se nebo prošel v přírodě, dostavil se z toho dobrý pocit a nálada :). Alespoň tak to vidím já a já pohyb rozhodně nehrotím, chce to poslouchat své tělo, jsem unavená, no tak třeba týden nejdu, prostě nepřepínat se a zachovat si ze sportu to potěšení a ne to mít jako povinnost :).

      Vymazat
    2. Moje řeč! Přesně tak to poslední dobou dělám i já :).

      Vymazat
  33. Ahoj Peťo, moc se mi líbí jak si vzala kritiku čtenářů... Že tentokrát jsi na fotkách méně namalovaná a tak... :) Vím, že kolem toho tenkrát bylo pozdvižení, že nosíš řetízky, maluješ, a podobně. Na druhou stranu, když vedeš lifestylový blog, těžko bys dosáhla takové sledovanosti a obliby, kdybys nosila nudné vytahané tepláky a bavlněná tílka. :D :)
    Takže se mi moc líbí jak jsi spojila sportovní příspěvek s módou a udělala to s lehkostí, jednoduše a efektivně.
    Na fotkách vypadáte důvěryhodně :D, že pravdu chodíte běhat. (Kolikrát se člověk nestačí divit, kdo všechno to o sobě tvrdí, přitom si párkrát doma oběhl blok. :D :/ ) Zapojit se do adidas projektu je jistě super nápad. :)
    Celé to píšu z pozice několikaleté běžkyně, která si ten sport zamilovala. <3 A také z pozice tvojí dlouhodobé sledovatelky a podporovatelky. :)
    S Mírou samozřejmě suprově ladíte. :)
    Mějte se krásně a ať se běhá s lehkostí a radostí, Verča. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Verčo, moc děkuji, tady nejsem namalovaná vůbec, je to ti tím, že ten den jsem vůbc nebyla nalíčená a na pár fotek k článku o tomto projektu by mi přišlo kontraproduktivní se líčit. Minule jsem nalíčená byla z videa, tak jsem si to nechala :). Běhat chodíme, prokládáme to chůzí, procházkami, žádné velké výkony, jen tak jak cítím, že to vyhovuje mému tělu a abych měla z pohybu radost a bavilo mě to :), rozhodně to nechci brát jako povinnost. Je jasné, že lidé, kteří běhají každý den, asi budou mít jinou techniku a vybavení. právě proto se mi projekt Adidasu líbí, že to je o začátečnících, že se nemusíme bát zkusit běhat a dělat to pro radost a ne na čas :). Já neběhám úplně pravidelně, jen když mi to zdrav. stav dovolí a je to takový běh/chvíli chůze, většinou tak 4,5km za nějakých 33 minut :).

      Vymazat
  34. Tak to je hodně povedený článek! :))) To já bych chtěla začít také běhat :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  35. Tak teda se snad konečně taky dokopu. Bylo by to super. :) Škoda jen, že nebudu mít takový supr ohoz, možná časem. Ale článek super, motivační a vtipný. Nejvíc mě dostalo #mych5buchet :D:D (protože pokud nemluvíme o talířku, je nemožné mít 5 buchet.. ) :))

    OdpovědětVymazat
  36. Super motivačný článok aj vy dvaja :)

    OdpovědětVymazat
  37. Noo, tak beh nepatri k mym skutecne nejoblibenejsim aktivitam (kdyz nemusim, tak ho neprovozuji), ale doufam, ze te 6.9. potkam na startu prazske petky, kde budu delat v dobrovolnicke sluzbe. Moc by me to potesilo :) a i kdyby ne, tak hodne zdaru

    OdpovědětVymazat
  38. Moc se mi líbí, jak spolu ladíte. Je to sweet. :-) Pěkný den Jana

    OdpovědětVymazat
  39. Presne suhlasim s Mirom! :D Vzdy ked si najdem nejaku zalubu,vzdy ma to prejde,dokonca o tom aj hovori moj vyznam mena...No inak,asi zacnem behavat ked to pomaha chrbtu !:) Dakujem za motivaciu :)

    OdpovědětVymazat
  40. Nike ne Niky :) stane se :) běhání fandím, vám taky !

    OdpovědětVymazat
  41. Určitě je super, že máte společné zájmy!:) Sluší vám to spolu :) Skvělý článek - ostatně jako vždy!:)

    OdpovědětVymazat
  42. Zajímavý článek. Pro mne bohužel běh není, mám těžkou bederní lordózu, problémy s kyčlemi a s koleny. Takže zvládám jen chůzi a i u toho mám bolesti kostry. Jediný sport, který mohu dělat, je pilates a plavání. Jinak musím říci, že vám to na fotkách neskutečně sluší, Míro a Peti. Jitka(27let)

    OdpovědětVymazat
  43. Mě by jen zajímalo, jestli chodítě běhat se zrcadlovkou, protože opravdu často dáváte fotky z běhání nebo se prostě vemete ve sportovním oblečení jen tak a jdete čistě fotit. Oboje zní vtipně. :D Nic ve zlém. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty fotky jsou pochopitelně ilustrační :-)

      Vymazat
    2. na tohle jsem odpovidala vyse ;), casto ale davam fotky treba na Instagram, mobil mam pri behu s sebou ;)

      Vymazat
  44. Nějak nemám ráda promo články, na můj vkus mi z toho smrdí reklama (i když to sami přiznáváte).

    OdpovědětVymazat
  45. Skvělý a povzbuzující článek! Já začala běhat nedávno, mám za sebou jen pár výběhů, ale stále na tom nejsem dobře s dýcháním.. Skoro po jednom kilometru už musím zastavit, protože nemůžu popadnout běh. A neběhám rychle, to vůbec ne.. Ale prostě nevím čím to je a odrazuje mě to. Je nepříjemné se dusit. :D

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj,
    tak běhat chodím ráda už léta a léta, ale nepravidelně, jednou za čas vždy sedm až deset kilometrů v čase kolem hodiny.
    Zásadně sama nebo jen se psem. V obyčejných tříčtvrťákách a tričku nebo mikině. Nic značkového. Boty deset let staré (značku ani nevím)
    Běhám nepravidelně, ale pouze pro radost. A když můžu (tzn. manžel po příchodu z práce hlídá dvě malé děti) a mám na to vůbec čas (honem vyběhbout a vrátit se včas na koupání...)
    Představa jít běhat s kýmkoliv jiným včetně manžela mne odrazuje a raději se tomu vyhnu. Jsem ráda, že můžu být chvíli sama.
    Nic proti ničemu, ale představa takového načančaného způsobu běhání, o kterém zde čtu, by mne zcela odradila. Co radši se pro jednou vykašlat na styling a prostě vyběhnout?
    Snad nejsem sama, kdo radší vyběhne "jen tak", a má rád čistou hlavu, vlastní myšlenky a vítr ve vlasech (ta poezie, cha cha)...
    Máte to někdo taky tak?
    Zdraví Silvie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak, tak...běhat kvůli běhání a ne proto, co mám při běhu na sobě... a ještě to dávat na instagram, aby to všichni viděli :-) nějak v tom postrádám smysl. Pokud chci běhat, tak běhám, pokud chci jezdit na kole, tak jezdím...proč o tom dávat vědět celému světu?

      Vymazat
    2. No proč, aby ostatní začali taky, ne? :-) O tom taky celý projekt #mych5km je, o přitáhnutí neběžců k běhu :-) A k článku a k propagaci projektu patří ilustrační fotky ;) BTW. chápu, že nikoho nezajímá co děláš Ty, ale třeba někoho zajímá, co dělala Peťa ;) A v tom asi bude zakopaný pes, co? :-) :-)

      Vymazat
  47. Achjo, hrozně mě mrzí reakce některých lidí :(. Nechápu to, proč musíte urážet. Když se mě osobně něco nelíbí, tak to nekomentuji. Nicméně, když to máte zapotřebí, myslím, že to jde napsat slušně a bez urážek. Mrzí mě to hlavně kvůli té práci, co tu Peťa odvádí.

    Peti, přeji ti hodně sil, protože mě by takové komentáře brzy asi porazily. Miluji tvoji práci, vážím si toho co pro nás děláš, jsi vážně super :).

    OdpovědětVymazat
  48. Ahojky Peťo a Míro,

    občas mě až udivuje, že lidi dokáží být takoví, s prominutím, dementi... :D ja se tež vyfotím třeba když jdu běhat, nebo před cvičením, když jsem ještě nalíčená, ale neznamená to, že tak vyparáděná jdu i cvičit.. :D achjoo... přijde mi, že čím více se s námi chceš podělit i o tvůj soukromější život (viz. minule ta diskuze na facebooku ohledně fotky v plavkách), tak tím více mají anonymové tendenci urážet a napadat tě... Je to škoda, když se mi třeba náhodou něco na tvém blogu nelíbí, snažím se to napsat slušně a co nejtaktněji, protože přeci jen sama blog mám a vím, jak někteří rýpalové dokáží zkazit náladu a vůbec chuť v blogování pokračovat.. ;-) Takže ti přeju, ať jsi silná a vůbec nic si z těch dementních lidí neděláš. Já osobně tvůj blog opravdu zbožňuji, celkově jsi mi velkou inspirací tím, jak nám všem rozdáváš pozitivní energii a ukazuješ, že každá ženská může být krásná a pečovat o sebe :-) Takže já ti moc děkuji, jsi skvělá... ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chtěla jsem se zeptat...ty se nalíčíš, vyparádíš (jak píšeš), vyfotíš a pak se zase odlíčíš, převlečeš a jdeš cvičít? A proč? :-D

      Vymazat
  49. Jste krásně sladění a tak trochu vám závidím kupu společných zájmů :) Manžel by se mnou asi běžet nešel a nebo by mi utekl, protože je rychlý a já bych ho brzdila. Jezdíváme spolu apoň na kole a chodíme na tůry ... Běh mám moc ráda, vloni jsem se snažila během zlepšit si fyzičku a šlo to, po 12h v práci mě tolik nebolely nohy jako obvykle. Pak ale napadl sníh no a pak jsem otěhotněla...:D Takže se už těším, až se k běhu zase vrátím. (Pořídili jsme si apoň běhací pás! :)

    OdpovědětVymazat
  50. Mirdolovaly hair,
    raději foť, než piš...Škoda těch nadbytečných čárek a vět rozvitých. Je to běs, psala jsem už jednou, ale cenzura, jak z doby komunismu. Nesnášíš kritiku? Má to mouchy, ještě zamakej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má své mouchy ;) ani tvůj komentář není bez chyby, milý Anonyme :)

      Vymazat
    2. Komentář je jedna věc, příspěvek na Blogu a reklamní upoutávka n akci věc druhá. Tam by už autor mohl být jazykově vybavenější, anebo Googlovat!

      Vymazat
  51. No tak psala jsem komentář a nevidím ho tu.....že by se někoho dotknul?? :-/ Sabina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud neměl ručičky, určitě se nikoho nedotknul :-) třeba je ve spamu, to se stává, když někdo trolluje moc rychle za sebou u vícero článků. Můžeš ale svůj koment napsat znovu :-)

      Vymazat
  52. Děkuji za příjemný článek. Stále uvažuji jestli nekoupit stejně boty Diadora, jako má Petra a tak škoda, že je tady nemá :)
    Ale chápu projekt :)

    Někdy mám chut mrknout na reakce čtenářů, ale hned zalituji :(
    Je mi líto, jak to tu vypadá. Řešit peníze, čárky ve větách a jiný chujoviny /pardon/, to je smutný.

    Míro, dost dobře jsem se pobavila nad tímto. "můžeš mě oslovovat normálně jako ostatní, Míro, já si na oslovení "Bože" zas tak nepotrpím :-)".
    Skvělá reakce :) Se tu směju do hrnku s kafem :))

    Mimochodem, sluší ti to a jako pár vypadáte skvěle. Co by ne :) A co je komu do toho, že? Vidím za vším vždy závist a vlastní nespokojenost, když lidi pruděj.
    Mějte se fajn! Šárka Pátková

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj, moc všem děkuji za komentáře, za ty milé i za ty hloupější, budu se snažit pobavit vás zas někdy příště :)

    OdpovědětVymazat
  54. Pobavil si Miro- libi se mi tvoje prezdivka " No hair " :) skvely humor!!

    OdpovědětVymazat
  55. Míro a napadlo Tě, že třeba někdo má finance jen na ty "nudné šedé boty?"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, abych byl upřímný, tak to mě nenapadlo, protože to není pravda... Já si v létě koupil v Lidlu krásný boty, který jsou pro začátečníky naprosto super, vzhledově taky pěkné a stály asi 399, k tomu tam měli za 150 dvoje kraťasy a funkční třičko okolo 200 Kč, takže celkově 750-800 Kč za kompletní výbavu laděnou do podobných barev.

      Vymazat
  56. Skvělý článek :) Je pravda, že vše se ve dvou lépe táhne a tak příště vyslyším prosby přítele a poběžním s ním, třeba si běh také zamiluji :) Díky za motivaci :)

    OdpovědětVymazat
  57. Tak hlavně v lese zapadnout do řady zvířátek:)....

    OdpovědětVymazat
  58. Behávam sem tam a tento článok ma motivoval ešte viac a budem behať aj naďalej a s väščou chuťou:)) skvelý článok :))

    http://barborasurakova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  59. U nás v Krkonoších je nejhorší to, že jsou všude kopce a žádná rovina! :/ :D

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj, máš hrozně hezkou soupravu:) můžu se zeptat, kde jsi ji koupila? :)

    OdpovědětVymazat
  61. běhání mě paradoxně více baví ve fitku na běhacím páse než venku :D

    Míra v poslední době vypadá fakt dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  62. Někde úplně nahoře v komentářích, je že vám to spolu nesluší a že Míra není pěknej. Náhodou jste krásný pár! Moc vám to spolu sluší a Míra není ošklivej. Rozhodně ne! Tyhle věty většinou píšou takový ty matky od čtyř dětí. Co doma uvařej, někdy možná trochu ukliděj a před rokem objevily počítač... A to už jsou všude rady o výchově a blablabla. Ty ženský se nemalujou, tak proč píšou na blog o beauty? A ještě na úspěšný blog? Závidí ti... Moc vám to sluší! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!