OOTD - Floral retro dress

by - 06 září

Krásnou sobotu vám všem,

dnešní outfit je opět něco, v čem se cítím velice dobře a co jsem jednoduše já :). Je mi úplně jasné, že většina lidí, když uvidí takové šaty s retro vzorem 60-70. let, tak bude kroutit hlavou nebo si klepat na čelo, ale pro mě jsou přesně tím, co mám ráda a v čem se skvěle cítím a překvapivě, ačkoliv bych to nečekala, na ně vždycky sklidím dost pochval, tak doufám, že se budou líbit i vám.
Šaty mají rovný střih, který případně zamaskuje i malé bříško, ale naopak jsou docela kraťoučké, takže doporučuji spíše pro štíhlejší končetiny. Moc se mi líbí řešení předního dílu s légou a bílým límečkem, stejně jako bílé manžetky na rukávech. Vzhledem k tomu jsem zvolila i klasické bílé doplňky - lodičky a kabelku a samozřejmě velký drdol :).
 
Užijte si víkend a napište mi, zda tyto šaty jsou váš šálek kávy, či nikoliv a jestli máte rádi retro vzory v této "psychedelické" podobě, jelikož já jsem jejich velký milovník :).
 


šaty - Choies
boty - Deichmann
kabelka - Grosso
brýle - DM drogerie
lak - Rimmel Lose your lingerie
 







 
P.S. mám docela nateklé nohy, včera jsem lítala celý den na podpatcích a dneska jsem se do lodiček pomalu nemohla vejít, tak to prosím omluvte ;)
 
foto a barevná korekce: Miroslav Čížek
 

You May Also Like

120 komentářů

  1. Ahoj Peto,
    není to uplne muj styl, ale obdivuju to, ze takto s outfity experimentujes. Saty mi pripadaji totiz az moc kratke:/ Vlasy a slunecni bryle uzasne!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím :)

      Vymazat
    2. když trochu zvednu ruce (což mám krom jedné na všech fotkách), tak jsou krátké, jinak ani ne, ale je fakt, že v té době se ultramini nosily :)

      Vymazat
    3. Jojo to máš pravdu a nechci říkat, že by sis to nemohla dovolit. Jsi krásně štíhlá! Ale přijde mi to trochu moc krátké no:))

      Vymazat
  2. Tak tohle je pecka! A ty vlasy! Fakt skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  3. DDD..... uf,, to ne..aspon trochu moderna ne.

    OdpovědětVymazat
  4. Šaty jsou úžasné a když na to máš ještě postavu, proč nejít do tak krátkých. :-) mnoho lidí Ti jen závidí, že nemají takovou postavu! Šaty bych ještě doladila úzkým bílým páskem.Jinak make-up, vlasy taky super! Jo a nateklé nohy vypadají opravdu jinak ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. No tak to abych řekla pravdu tyhle šaty mi k tobě vůbec nejdou :))) Ale obdivuji tě, že takhle zkoušíš :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Tobě to sekne ve všem. Většině lidí se takové šaty nelíbí, protože si je většina nemůže dovolit nosit. Ty si je můžeš dovolit. Sluší ti to.

    OdpovědětVymazat
  7. Jako vystřižená z Rebelů :) Ta poslední fotka je top! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, na ten film jsme si také vzpomněla, mně se tato móda moc líbí :).

      Vymazat
  8. Jseš uplně dokonale sladěná, jako vystřižená z modního časopisu z 60. let. :D Moc hezké.:)

    OdpovědětVymazat
  9. Hodí se k Tobě, jsou zajímavé, originální.. ale moc krátké...slušely by více delší..

    OdpovědětVymazat
  10. Já si myslím, že ti šaty dokonale padnou, a celkově ti to moc sluší!

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, ve mně až hrklo, když jsem viděla tu první fotku, jak ti to sluší :)

    OdpovědětVymazat
  12. tak toto je štýl, ktorý milujú extravagantné baby (napríklad ja :D) a nenávidia 'normálni' chlapi - obávam sa, že im to príde hrozne 'antisexuálne' - vyjadrí sa niektorý? :)) inak presne takéto modely si s dcérkou pozeráme v starých módnych časákoch zo začiatku sedemdesiatych rokov :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mírovi se tyhle šaty ohromně líbí, což mě samotnou také překvapilo,ale jinak souhlasím, myslím, že většině chlapů se líbit nebudou. Tohle ej prostě model buď a nebo :).

      Vymazat
    2. už si zrejme zvyká! :D pamätám si iné tvoje krásne šaty podobného štýlu, také čierne, myslím, že krajkové? taký francúzsky štýl, ktoré sa mi hrozne páčili, ale písala si, že manžel ich nemusí :P neviem však, či neboli dlhšie. inak chválim nielen vizáž, ale aj super odviazané pózy! presne ako z tých časákov. len jedna ešte chýba - zboku, jedna noha vpredu, druhá vzadu, kolená mierne pokrčené a 'vydesený' pohľad! :D

      Vymazat
  13. Retro pro štíhlé a ploché. Ten pas je tak vysoko, že dát to na sebe průměrně vyvinutá žena, tak ho má až pod prsy. Jinak OK!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, pokud má prsa v pase, což naštěstí nepovažuji za průměr, tak by to asi nebyl vhodný model.....

      Vymazat
    2. No já tentokrát souhlasím s anonymem - podle mě by šaty na prsatější slečně nevypadaly vůbec dobře, a tenhle typ šatů je prostě určen pro štíhlé a ploché.

      Vymazat
  14. V minulém století by si byla za hvězdu, ovšem v 21. století jsi bohužel naprosto mimo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. robíš si srandu? veď móda sa vracia,o tom nevieš? nosia sa veci ktoré sa nosili,ako ty hovorí v minulom storočí :)

      Vymazat
    2. Ano, některá moda se vrací, tato ale fakt ne chytráku :*

      Vymazat
  15. Ahojky Péťo,
    retro šaty se mi moc líbí (ač obvykle tlumenější barvy), ale jsem ten typ se silnějšíma nohama spíš než s bříškem, no. A musím souhlasit s předchozím komentářem - jsou sakra krátké. Ale vypadají na tobě pěkně, nijak vulgárně.
    hezký víkend i tobě ! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Jsi jak z filmu Rebelové! :-) Sluší ti to moc! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Začnu jednou věcí, kterou bych vytkla a pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty :D - spodní lem. Opravdu není hezky udělaný. Jak jsem mladá, tak v tomhle jsem stárá škola. Měl by být přichycený takovým tím neviditelným švem. Ale není to výtka k tobě, ale k výrobcům. Je toho plno a já jsem bohužel z rodiny, kde se šilo. Takovéhle fušerské šití se stává normou, což mě mrzí, a slušně zahnuté šaty by člověk pohledal.
    No ale k věci: Petro super, krása! Miluju tenhle styl, vzory, modely. Když projdu staré fotky, podobně chodila babička a maminka přítele (ne, to není rýpanec, ale kompliment, obě byly velké kočky, babička mě k módě přivedla, kupovala za totáče burdu a šila a já měla načtené všechny úvodní dvoustrany s průřezem ze světových mol, maminka přítele byla teda vyloženě kráska, co kvůli ní muži pálili mosty - tedy ten jeden určitě). Taky se mi vybavily ty krásně upravené ženy ze série Četník s Louis de Funèsem. Jsi jako z cukru. Líbí a moc.

    OdpovědětVymazat
  18. Pôsobíš v tých šatách roztomilo a z fotiek je vidieť, že sa v nich dobre cítiš :-) Ale napriek tomu, že mám podobný štýl obliekania aj typ postavy, ako ty, seba si v takomto outfite predstaviť neviem, nemala by som na to odvahu. Ale ako experiment je to super :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  20. Ehm... :D píšeš moc dlouhé slohovky, tak se mi to nechce číst, tak nevím, jestli jsi to zmínila, ale - tenhle outfit je vtip, že jo? :D

    Pevně věřím, že ty pidi šatičky, zkombinované s tím "typickým" účesem, který ladí k a lá outfitu jako ze starých filmů sis nevzala opravdu mezi lidi a pouze takhle vyběhla ke skladišti, aby ses vyfotila :)) protože kdybych tě takhle viděla někde ve městě, asi bych se počůrala smíchy :D

    A je mi jasné, že už teď se na mě vrhnou všechny vlozdoprd...blogerky, že je to jen další závistivý komentář (ehm, není :D), ale ta délka je fakt trochu nevhodná, ve tvém věku už možná snad vulgární !! to si nech pro manžela do ložnice ;)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy, jestli nedokážeš přečíst text kratší než je tvůj hejt a ještě to nazvat slohovkou, nemá asi cenu se dál vyjadřovat :D, dobrý pokus o vtip. Jinak tyto šaty jsem měla na svatbě a sklidily hodně pochval, dokonce i od mladších slečen, takže ano, úplně v pohodě jsem si je vzala.

      Vymazat
    2. Já se zase směju tvému komentu, anonymko. Čurat u toho ovšem fakt nebudu. Narozdíl od tebe moč udržím. Možná by se ti ty dlouhé slohovky hodily při čekání na urologii.

      Vymazat
    3. není to sice moc slušně napsaný komentář, ale souhlasím! ;))


      bohužel, jak už tady někdo zmínil, to je fakt, jako by ses přenesla v čase z minulého století, takže na mě totální "fó pá" :P

      šaty jsou děsný! postava nepostava ;)

      Vymazat
    4. Cože? Tohle na svatbu? To byla nějaká hipies svatba? Myslím, že Ti co je chvalili, byli dost škodolibí a neupřímní...

      Vymazat
    5. Já se k těm šatům původně nechtěla vyjadřovat, ale teď mi to nedalo. Tenhle styl jde tak nějak kolem mě, tak jsem to přešla bez povšimnutí, ale teď čtu, žes to měla na svatbě. Já bych typovala, že je to oblečení na nějakou tematickou akci nebo na volný čas (s trochou extravagance), ale ta svatba mě šokovala. Pokud ta svatba nebyla vyloženě v tomto duchu, tak jsi podle mě přestřelila. Ty šaty ti jsou malé a jsou extrémně krátké, čímž se podle mého názoru opravdu nehodí. Jindy se mi tvé oblečení líbí, ale tohle tedy ne.

      Vymazat
  21. tie šaty sú ako pre moju babku do rakvy, pardon :D :D

    OdpovědětVymazat
  22. Péťo! Jak ze sedmdesátek :-), je to boží! Moc se mi to líbí a Tobě to neuvěřitelně sluší. Tipla bych Ti 20 a ani o rok víc. Šárka :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Účes jsi krásně sladila se šatama :). Když se na fotky tak dívám, tak si říkám, že jsou pěkný, ale mě se tento styl nelíbí :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Celý dnešní outfit je jakoby z Rebelů nebo z Vyprávěj. Tobě tento styl moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  25. Podľa mňa sú úplne nádherné! K tomu tá kabela ... Fakt super!
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Péťo, za mě teda musím říci že Ti to fakt sekne. ;) Sama občas experimentuji s retro kousky a tyto šatičky jsou top. Obdivuju Tě, že jsi to dotáhla do posledního detailu, na to bych už asi neměla odvahu. Ráda na ulici potkávám originálně oblečené lidičky, hned je ten svět takový pestřejší a veselejší. ;)

    OdpovědětVymazat
  27. Mně osobně se líbí střih, vzor už tak moc ne. Ale jak máš ty vyčesané vlasy, brýle ... na tobě to vypadá fakt jak vystřižené z časopisu ;)

    OdpovědětVymazat
  28. Moc hezké. Jen ti to přidalo na věku. V té době, kdy se tohle běžně nosilo, ale všichni vypadali starší.

    OdpovědětVymazat
  29. Týjo ty jsou boží!!:-) Velmi ti to sluší. Nicméně pořád mi chybí víc do "sportovna" laděných outfitů. Něco na procházku nebo do školních lavic. Mohla bys něco takového pro inspiraci nafotit. :-) Verča

    OdpovědětVymazat
  30. Úchvatné...
    Strašně se mi líbí vlasy a lá 60-70. léta, ale nevím jak na to... když sem to zkoušela tupírovat i lakovat, tak to dopadlo katastrofálně =)

    Peti, nebyl by nějaký tutoriálek na účesy 60-70. léta? Myslím si, že by to bylo moc super =) Ostatně jako všechny tvé články =)

    Péťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tiež by ma zaujímalo, ako si vykúzlila ten účes! toto nie je tvoj klasický drdol. inak, k tomuto sú umelé riasy must have!

      Vymazat
    2. Holky, moc dekuji a drdol je vlastne uplne jednoduchy, mozna bych mohla udelat tutorial. Jen jsem natupirovala vlasy nahore na hlave a vzadu upevnila sponkami a stahla do culiku :).

      Vymazat
    3. Taky bych se přimlouvala za tutorial! Ten účes je super!
      Jinak šaty se mi moc líbí, mám ráda tenhle styl. Ale sama bych si je na sebe nevzala - neměla bych odvahu. Za to tě obdivuju! Moc ti to v nich sluší!!
      Jana

      Vymazat
  31. Peti, tleskám, moc se mi to líbí! Nedokážu si představit, že by ty šaty slušely někomu víc než tobě. Romča

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Peti, mně se to líbí a obdivuju manžela....většina chlapů (určitě i ten můj) by takový model zavrhla- jde vidět, že Míra má fantazii a smysl pro humor nebo nadsázku- nevím jak to pojmenovat, prostě se ze sebe neposr....Taky miluju, když si člověk s módou hraje, nebere to smrtelně vážně.Osobně raději potkám na ulici někoho extravagantního nebo i někoho, kdy si řeknu, jééé tohle se třeba úplně nepovedlo...než čekou klasiku džíny a top a nuda nudovaná...jo a ještě se ti parádně povedl účes, to vím, že bych nezvládla a při pokusu vytvořila maximálně na hlavě nějaký dred...
    Držím ti palce, měj se Petra Z.

    OdpovědětVymazat
  33. Mě se retro móda velice líbí ale tyhle šaty do mého stylu tedy absolutně nazapadají a já osobně bych si je neoblékla, i když ve Tvém podání až tak hrozně nevypadají :)

    OdpovědětVymazat
  34. Moc krásné šaty. Sluší Ti to. Pěkně ladíš. Mně se tento retro styl moc líbí a hlavně moc sluší štíhlým slečnám/ ženám takové krásné kousky pěkného střihu. Ten drdola brýle tomu dávají šmrnc a grády. Máš pěknou postavu, můžeš si dovolit cokoliv. :-) <3

    OdpovědětVymazat
  35. Perfektní, perfektní, perfektní! Krásně sladěno a nehorázně ti to sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  36. No tak tohle se moc nepovedlo, v dnešní době mi to přijde už trochu mimo, je to jak ušité ze závěsu po prababičce. On je rozdíl retro a retro, ale tohle, za mě, ne. Promiň, řekla jsem jen svůj názor, když jsi se ptala, že máme dát vědět do komentářů. Možná, že se Ti to líbí, ale už to k Tobě nejde. Mě se také hodně věcí libí, třeba šperky, ale vím, že prostě už ke svému věku si některé věci dovolit nemohu, tím neříkám, že nemám šperky ráda. Jen i když člověk by třeba rád chtěl a libí se mu to, tak to k němu nejde, nepasuje. Jinak hezký den. Majda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím... Petra v tom vypadá jak babka...

      Vymazat
    2. Jo Peto jako' jak sis to mohla dovolit v dnesni vzit :D klid vy tam...

      Vymazat
  37. Šaty jsou překrásné a Tobě moc sluší. Drdol je boží!

    OdpovědětVymazat
  38. haha úplně se mi vybavil film Rebelové, když jsem uviděla ten outfit:))

    OdpovědětVymazat
  39. Není to můj styl, ale jde o hodně zajímavý kousek, který jsi skvěle zkombinovala. Šaty mohly být o trošku delší, ale jinak jako celkem je to dost povedené. Zase něco, co člověk nevidí jen tak dnes a denně na jiných blozích, a to se mi líbí :-)

    http://i-love-bijou.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Krásné šaty! ten účes se mi moc líbí! měla jsem stejný na svém stužkovacím večírku :) moc ti to sluší!

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj Peti, musím říct, že Tobě sluší opravdu všechno :) Zrovna tyhle šaty nesednou každému a já osobně bych si na ně netroufla, nicméně k Tobě se neuvěřitelně hodí. A vůbec se nemusíš omlouvat za nateklé nohy, nejde to vůbec poznat...já to nevidím ani po Tvém upozornění :) Chtěla bych se zeptat, jaké máš zkušenosti s doručením z eshopu Dermacolu, myslím tím s kurýrní službou...nebo si odebíráš zásilku osobně? Potřebovala bych se s kurýrem domluvit na přesném termínu, jinak jsem k nezastižení. Nalákala jsi mě totiž na podkladové báze a makeupy. Budu ráda, pokud si najdeš chvilku na odpověď a přeji krásné odpoledne. Jana.

    OdpovědětVymazat
  42. Jsem milovnice retra, ale je fakt, že se mi tyhle šaty moc nelíbí. Řekla bych, že to bude hlavně vzorem a prvky, které jsou tam (podle mě) navíc. Jejich délka mě ale v Tvém podání určitě nepohoršuje, kdo na to má nožky, ať takovou délku směle nosí. :) Bohužel ale za mě tentokrát šaty spíš palec dolů, promiň. :/

    Na druhou stranu musím moc pochválit drdol (ten je vážně boží, úžasnej, nejlepší!! :D). Skrz brýle bohužel není vidět make-up, ale jsem si jistá, že bude (jako vždy) profesionální a na jedničku. :)

    Jo a mimochodem děkuju za to, že jsi na FB upozornila na 50% slevu na dekorativku od Dermacolu, hned jsem to využila a provětrala peněženku. :D Objednala jsem si pár věcí, na které jsi dělala recenzi ("zebří" linky, Imperial make-up, báze atd.) a moc se těším, až je vyzkouším.

    Měj se moc krásně, nenech si zkazit náladu nevhodnými komentáři a těším se na další příspěvek!

    Nikča T.

    OdpovědětVymazat
  43. ty šaty jsou vážně nádherný, moc ti to sluší!

    OdpovědětVymazat
  44. Tohle fakt ne. Vlasy, šaty, makeup i výraz- no prostě trapas. Děsné od hlavy až k patě, přidává ti to tak 15 let.

    OdpovědětVymazat
  45. Jako bych koukala na retro seriál Vyprávěj. Outfit se mi moc líbí, včetně účesu a doplňků. Já bych asi neměla tu odvahu v tom někam vyjít, ale každopádně se mi to líbí :-) Pochvala.

    OdpovědětVymazat
  46. Můj styl to není, na mě je to až moc retro, možná spíš až oldschoolový :) Ale na tebe to sedí a sluší ti to :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  47. Nevím, jestli komentáře typu alá v dnešní době už jeto bohužel trochu mimo...apod. mě více rozesmívají nebo rozčilují.
    Lidi, probuďte se, takovejch šíleností probíhá dnes a denně a ono někoho pohorší retrošaty, božínku :)

    OdpovědětVymazat
  48. na prvy pohlad pekne ale na druhy.. niesu ti tie saty male? su velmi kratke, pas je velmi vysoko a rukavy su zvlastnej dlzky.. a inak pripomina mi to skor Desigual a gyc ako retro.. vacsinou sa mi velmi pacia tvoje outfity ale toto nie :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petra nosi zasadne veci, ktore su jej male, pretoze si mysli, ze ked sa do nich zmesti,tak je to ok. To ze siahaju tak 2 cm pod zadok je nepodstatne.

      Vymazat
  49. Péti, jsou dokonalé, báječně ti sedí a ty brýle a účes k tomu...báječné :)) Ale sama bych si je asi nikdy neoblékla, protože nemám postavičku, která by těm šatům slušela, ale retro je fajn! :)

    OdpovědětVymazat
  50. ahoj Peti:) super fotky, nádherný účes, líčení, střih šatů i délka se mi moc líbí, ale úplně mě nenadchla ta barevná kombinace. Podobných šatů mám několik a můj přítel je teda nesnáší :D ale respektuje, že se mi líbí:) člověk by měl chodit v tom, v čem se cítí dobře, co se mu líbí a ne chodit v hadrech, ve kterých potká půlku města. Já jsem ráda, že jsi svá, nosíš krásné kousky a často se nechám inspirovat:)

    OdpovědětVymazat
  51. Šaty jsou strašné ale styl retro si krásně vystihla :)

    OdpovědětVymazat
  52. Vyzeráš ako zo starého filmu! V dobrom!! Úplne prekrásne fotky! :))
    Fashion Passion by Erika

    OdpovědětVymazat
  53. Peta tie saty su krasne , ale urcite by som ich vyuzila aj ako tuniku k leginam

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj Peti,saty jsou zajimave :) ,maj na me zvlastni dojem a jednu stranu jsou moc pekne ,ale na druhou se mi nelibi.Strih se mi libi ,vzor ne .Tobe saty moc slusi vim ze me by nesluseli :D.Uces se mi na tobe nelbi omlouvam se .Jinak pochvala pro tebe i Miru.mas odvahu a to se ceni mnoho lidi by jsi saty koupili ,ale nenosili jelikoz by jse stydeli .A Mira je skveli fotograf,vic.tomu nemam co rict.Mej se krasne Bara.
    P.S: Omovam se ze jsem nepsala hacky a carky .

    OdpovědětVymazat
  55. Vystřihlé jak z Rebelů :) kočka :) opravdu :)

    Šárka
    PS: nezlob se, že píšu jako anonym, nechtělo se mi přehlašovat na jiný účet :D

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj:) taky by se mi líbil tutorial na tento drdol:) outfit se mi líbí..pěkně sladěné to ano, jen na mě působíš na fotkách hodně staře:) jinak vím že jiné outfity z tebe udělají 20cítku ;) Ola

    OdpovědětVymazat
  57. Peti, bomba uces. :)

    OdpovědětVymazat
  58. Pred par rokmi, ked som bola este na gympli, by to bolo uplne mega moj styl :)) Nosila som vsetky mozne kvetovane a zvonove veci zo skrine rodicov :D:D Ale teraz by som si to uz asi neobliekla no...:P Ako sranda dobre, ale verim, ze tak nechodis oblecena bezne :)

    OdpovědětVymazat
  59. Tento štýl síce nie je každému po chuti, ale pre teba je ako stvorený! Vyzeráš v tom dobre, cítiš sa v tom dobre, vieš to dobre kombinovať a mne sa to páči :) 50 - 70 roky boli to najlepšie čo nám mohol módny svet ponúknuť a doteraz sa touto módou inšpirujeme tak čo :D Určite super dojem pridávajú aj vlasy a súhlasím tá posledná fotka je TOP!! :)

    LIPSTICKS JUNGLE

    OdpovědětVymazat
  60. Také jako ostatní čtenářky velmi děkuji za upozornění na akci Dermacol. Už jsem si udělala objednávku, takže až mi přijde balíček, budu na tě vzpomínat, jak díky tobě pečuji o svůj vzhled.

    Velmi chválím poslední fotku, takových nemíváš moc. Jen tak dál, ta póza vypadá dobře. Poznámka, že máš nateklé nohy je opravdu zcela zbytečná, nic není vidět. Po přečtení té poznámky jsem se podívala na fotku, že asi vidím špatně... Normální čtenář si ničeho nevšimne, a kdo chce psa bíti, hůl si vždy najde.

    Model je retro. Jako retro jsi to sladila i s účesem pěkně. Takové šaty, to jsou mladá léta mojí mamky, také měla dlouho schované plesové šaty, takže jsem měla možnost si je vyzkoušet. Některé třpytivé lurexové jsem měla i na plese,byly také ultra krátké, ale to bylo před dvaceti lety, to jsem na to měla postavičku, také jsem měla mladá dívka, takže jsem různě experimentovala a ráda vybočovala z řady. Vyznávala jsem originalitu a nevadilo mi být středem pozornosti. Dnes už mám styl takové vytříbenější módy, někdy extravagantní, jindy minimalistické, ale především kvalitní a chic.

    Takže tento outfit chápu, respektuji, líbí se mi jako stylová retro-extravagance, ačkoliv bych si ho sama již neoblékla. Tím chci vyjádřit to, že na ulici bych se nikdy nikomu neposmívala, protože módu chápu ryze za individuální záležitost.

    OdpovědětVymazat
  61. Šaty na mě působí poněkud zvláštně, především délka rukávů. Myslím, že celkově pokud by byly delší, tak by to hned budilo lepší dojem.

    OdpovědětVymazat
  62. Nemám ráda retro - krimplen, tesilky, baloňáky, zvony, natupírovaná druhá hlava na hlavě, límečky, kanýrky, šaty ze závěsu, či záclony, obří vzory a květiny, kostky, kára....prostě všechen ten hrůzný styl, kterým se 60-tá léta "pyšnila". Pro mne to byla strašná móda a nic krásného na tom nevidím. Ale ať si každý nosí, co chce. To bylo celkově k této módě. A k tobě...vypadáš v tom starší. Sabina

    OdpovědětVymazat
  63. ahoj Peti :) zo sprostých komentárov si nič nerob, závisť je všade. Nie každý má taký zmysel pre módu ako ty a nebojí sa experimentovať, obdivujem ťa :) pristane ti to neskutočne ! myslím si, že aj keď sú šaty mini tak ty s tvojou postavou si to môžeš dovoliť , veď ti nevylieza zadok ,nepríde mi to vôbec vulgárne ako niektoré slečny komentujú, ktoré si vedia dať len rifle a tričko :) som síce žena, ale na ulici by som sa za tebou obzrela a povedala si WAW ! si dobrý príklad toho, že sa netreba báť :) jednoducho ako vždy dokonale krásna :)

    OdpovědětVymazat
  64. Peti, toto je opět naprosto boží ! :-)))))))))))))) Strašně ti to sekne!! udělej prosím prosím tutoriál na ten drdůlek! Viděla jsem, že jsi o tom někde v komentáři výš už uvažovala. Mnohé z nás bychom ti byly určitě vděčené! fakt!:-))))) Měj se moc hezky a užívej slunných dnůůů! Pa

    OdpovědětVymazat
  65. Retro mám rada, ale nie na sebe. Pretože si myslím, že nie zas každému to pristane. To musí byť niekto typ ako si ty aby mu to šlo, :)

    OdpovědětVymazat
  66. Prekrasny vzor a barvy!!! Sarka Patkova

    OdpovědětVymazat
  67. Kdyby se natáčely Rebelové 2...tak tě tam chci takto vidět a i v jiných outfitech:), je to odvážné, ale tobě to moc sluší, i ty vlasy, brýle....no všechno:) za mě palec nahoru:D

    Andrejka137

    OdpovědětVymazat
  68. Je to super a moc ti to sluší Péťo! Nechápu jak někdo může napsat, že se to v ,,dnešní době" nenosí?! Dnes se nosí úplně vše, jen jsou a to hlavně v ČR lidi nějak upjatý. Běžně potkáváte lidi v mini kraťasech, oplácané holčiny v lesklých legínách a kluky vystajlovaný víc než jejich slečny, na to nikdo nic neřekne ale když si pěkná ženská se skvělou postavou obleče retro šaty tak je mimo?? Já byla na svatbě před měsícem oblečená ve stylu 30. let, i klobouček jsem měla :-) a to jsem šla za svědka.
    Bára :-)

    OdpovědětVymazat
  69. krasny vzor na satach, keby islo o mna asi by som volila dlhsie prevedenie keby bolo... a okrem toho sa mi paci celkove prostredie a fotky ako take
    P.S pisala som ti na fb spravu a chcela by som ta poziadat o cim skorsiu odpoved.Viem, ze mas asi milion :-) sprav ale celkom ma tlaci termin .Diki

    OdpovědětVymazat
  70. Mně se líbí všechno kromě těch šatů. Je to jako zkoušet se vrátit v čase... Víc by se mi líbily tyhle šaty v kombinaci s něčím moderním :) Ale co by mělo být to "něco" nevím :D

    Janina

    OdpovědětVymazat
  71. Co třeba příště zkusit šaty ze středověku, nebo pravěku. Určitě by ti to skvěle padlo a ohlasy by byly pozitivní. Když máš to retro tak ráda...;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. toto mě zabilo :D :D :D :D ale krásně to vyjádřilo i můj pocit, který ve mě tenhle retro OUTfit vyvolal :D

      Vymazat
  72. Účes je opravdu bomba, moc se ti povedl!

    OdpovědětVymazat
  73. Retro mám moc ráda, ale sama ho nenosím. Tvůj blog nesleduju pravidelně, spíš tak nárazově a ani nemám čas to tak zpětně projíždět tak se zeptám rovnou tady. Už jsi dělala nebo máš v plánu dělat tutuorial na drdol, co máš tady na fotkách? Vyčesané a natupírované drdoly miluju, ale neumím je udělat. Návod bych ocenila ;)

    OdpovědětVymazat
  74. Ahoj Péťo,

    jinak nemůžu napsat tak zase Ti to moc sluší, ty retro šatičky a doplňky jsou bomba :-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  75. Tohle se podle mě nepovedlo, připomíná mi to trochu zástěru a příjdou mi děsně krátké. Kdyby ses ohla, tak máš zadek venku, ne? :D Mám moc ráda tvoje outfity, ale tohle je podle mě celé zle. Ještě když jsem klikla na ten dokaz - to snad ani není možné, aby ty šaty tolik stály.. To sis opravdu koupila, nebo ti je poslali?

    OdpovědětVymazat
  76. Ja bych v tom měla ránu ale tobě to neskutečně sluší, jsi jak hvězda filmů ze 60.let.

    OdpovědětVymazat
  77. Tak tohle je snad ten nejlepsi outfit co jsem za posledni dobu videla na českých blozích!!! Jsi uplne dokonalá a krásná.. Ja naopak kdybych te potkala ve městě, tak se s tebou jdu vyfotit, protoze je to BOŽÍ!!!!

    OdpovědětVymazat
  78. Velmi sa mi paci tvoj uces. Ale saty mi nesadli

    OdpovědětVymazat
  79. zbytocne ti saty pridali na veku, aj s ucesom... skoda

    OdpovědětVymazat
  80. Peti, super 60. léta, včetně brýlí a účesu, jako bych viděla svou maminku na střední :) Retro styl Ti fakt sedne.

    OdpovědětVymazat
  81. vypadá to zajímavě :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  82. Úplně jsem zírala na tu úvodní fotka, krása ♥ To se mi na Tobě líbí nejvíce, ukazuješ nám tolik možností, tolik různých stylů a vždycky něčím dokážeš zaujmout. Velice povedený outfit, za mě určitě ano :)

    http://marse-luskova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  83. Wow, moc ti to sluší Péťo! Moc pěkně jsi to zkombinovala.

    OdpovědětVymazat
  84. Šaty jsou úžasné a opravdu k tobě jdou! Já bych se ale asi bála v nich vyjít... :D

    anettelsworld.blogspost.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Nejsi do nich ani stará ani mladá :) naopak tyhle šaty vzorem a střihem jsou přesně na hubenou 30tku jako jsi ty ;) A 60tá léta byla celá o minisukních, takže kritizovat délku "mini" je v tomhle retro modelu úplně mimo :) Sluší ti to moc, jsi tu jako filmová hvězda :)

    OdpovědětVymazat
  86. Povedený retro outfit! A přimlouvám se také o tutorial na tento účes. :)
    Na mě jsou tyto šaty celkem krátké, ale já jsem zvyklá nosit délky sukní/šatů alespoň do půlky stehen, pokud se v tom cítíš dobře, proč ne. :)

    OdpovědětVymazat
  87. Vypadá to úžasně! Já jsem milovnice vintage a retra a ráda se obléknu právě v tomto stylu. Chce to ale dost odvahy a trochu brnění proti jízlivým narážkám, že jsem třeba zaspala dobu, ale co! Když to máš rád, nos to! :)

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  88. Na retro večírek supr Peti....Můžu se zeptat, jestli sleduješ i některé zahraniční blogerky?Já sleduji např.Aimee Song a vždy mě něčím překvapí..Neber si to osobně, ale zdá se mi, že z některých tvých outfitů je cítit ještě doba komunismu a taková ta zaostalost v módě v ČR..(např.fake kabelka LV, to už je opravdu přežitek:/)ale chápu, že proto máš hodně příznivců, protože většině ženskej v čr se prostě tenhle styl módy líbí. Samozřejmě máš i pár outfitů, co se mi líbí!:)a vždycky třeba po půl roce pár tvých příspěvků projedu;)

    OdpovědětVymazat
  89. Wow, tak toto je pecka! Také jsem milovníkem retro stylu, takže tě plně chápu! :-D A vypadáš božsky, je vidět, že se v šatech cítíš skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
  90. Šaty se mi nelíbí, nikdy bych si je na sebe nevzala. Ale jako celek to vypadá dobře, k Petře se to hodí.

    OdpovědětVymazat
  91. Jako hrdinka z Rebelů, moc pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  92. Strašné,jste úplně mimo...a nesluší Vám to...halo máme už nové století!!!!!!!Markéta

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!