FOTD - růžově nude

by - 25 října

Krásnou sobotu vám všem,

 
před nějakým časem jsem k testování dostala pár věcí od Makeup Revolution London a vy jste si o ně také zasoutěžili a viděli recenzi a tak již nějakou dobu testujete se mnou. Jak víte, tak já jsem kosmetiku znala již předtím, než vstoupila na náš trh a sama jsem si některé paletky koupila. Dnes bych vám tedy chtěla některé produkty, které jsem v líčení použila, přiblížit po delší době používání.
 
Celé líčení je v růžovo-nude tónech při použití mojí oblíbené techniky líčení - nude odstíny a jedna výrazná barva. Do vnitřního koutku jsem nanesla světlý stíny se shimmerem, na pohyblivé víčko pak výrazně růžový stín se shimmerem a ohyb a spodní linku jsem vystínovala matnými hnědými stíny z paletky. Na tváře jsem pak nanesla velmi přirozenou matnou tvářenku a trochu rozjasňovače. Na rtech mám kombo rtěnek ladících k očím v nude a růžovofialové barvě. Celá barevná kombinace se mi velmi líbila a skvěle se hodí ke světlé pleti a modrým očím a slušet bude studeným typům, především létu. Zkusit ho mohou určitě i zimní typy, kde bych se přimlouvala za výraznější hnědou do ohybu a dovolit si k očím mohou i výraznější rty.
 




 
Celý obličej jsem nejdříve sjednotila makeupem od Max Factor Whipped cream v odstínu 50 natural. Makeup mám doma asi dva měsíce a moc ráda ho používám, hlavně v období, kdy má suchá pleť není úplně přesušená a nechci nic extrémně hydratačního a chci pleť nevysušenou, ale přitom matnější. Tento makeup totiž nepotřebuje pudr.
Balení je klasický skleněný kalíšek s černým víčkem. Makeup se dobře nabírá, avšak skoro bych doporučila na jeho nanášení buď prsty nebo klasický pádlovitý štětce na makeup. Já ho nanáším ráda i tak, že nejdříve udělám po celém obličeji dostatek teček makeupem a pak je rozmažu kabuki štětcem.
Textura je jemně našlehaná, na prstech působí jako klasická šlehačka ☺ a jemně taje. Na pleti je makeup velice příjemný, neleze do pórů ani vrásek. Naopak bych řekla, že je jemně vyplňuje a na pleti dělá úplně dokonalý photoshopový efekt.
Co se mi na makeupu hodně líbí je střední krytí a to, že ačkoliv je pěnový, tak nevysušuje. S pěnovými makeupy jsem totiž vždy mívala problém a proto jsem je měla zařazené v kolonce na mastnější pleť. Max Factor se ale vytasil s novou technologií a do makeupu přidal vodu a glycerín, takže se vysoušení nemusíte bát. 
Celkově bych makeup hodnotila velice kladně, střední krytí, krásný matnější, avšak zdravý efekt na pleti, dobrá výdrž a jemné vyplnění vrásek a pórů. Určitě doporučuji!
 

 
Kruhy pod očima jsem vyzmizíkovala korektorem od NYXu. Tento HD korektor v odstínu porcelaine už mám asi v druhém nebo třetím balení, je perfektně světlý a dobře kryje a pokud se zapudruje, tak bezvadně drží celý den.



Přestože pleť není třeba nutně pudrovat, zapudrovala jsem trochu obličej i oblast pod očima. Tento pudr od MRL je podle mého názoru takový průměr. Rozhodně znám z drogerie lepší pudry jako například NYC smooth skin nebo Dermacol transparentní pudr. Já mám odstín translucent a myslela jsem si, že bude bezbarvý, jak už plyne z názvu. Bohužel ale pudr je zabarvený a na mě už ted tmavší.
Balení je velice zajímavé, výsuvné do strany, které se hned tak nevidí, ale jiný smysl, než se odlišit, v tom neshledávám. Navíc je z levného plastu a nápis je hned pryč.
Pudr je docela tvrdě slisovaný a trochu práší, jinak ale zmatňuje docela hezky, takže možná pro někoho, kdo potřebuje vyšší krytí a navrstvit makeup a pudr, bych ho doporučila, jinak mne neokouzlil a nadále zůstávám věrná drogerce.
 

 
Na tváře jsem poté nanesla tvářenku v odstínu Love, které mně osobně přijde slabší. Sice má moc hezkou barvu a relativně slušnou pigmentaci, ale hrozně práší a balení je skutečně tragické, ještě horší než u pudru. Víčko se kýve, nápis je hned poškrábaný. Pokud ale chcete nějakou hodně levnou a funkční tvářenku a nevadí vám prášivost, pak je v pořádku. Otázkou však pro mne zůstává, jak bude držet na mastné pleti, zda se nebude během dne vytrácet.
 

 
Na vršek lícních kostí jsem nanesla trochu zapečeného rozjasňovače v odstínu Pink lights. Tento výrobek naopak, bych velmi pochválila. Ačkoliv balení je docela obří a nenapadá mě ani v nejdivočejším snu, do kdy bych ho mohla stihnout spotřebovat ☺, musím říci, že rozjasňovač je úžasný. Jeho pigmentace je skvělá, ale je třeba dostat se mu pod kůži, tedy pod tu nejzapečenější vrchní vrstvu.
Vezmu-li v úvahu, že se jedná o produkt zapečený, jsou jeho vlastnosti opravdu neuvěřitelné, pigmentace je božská a taktéž výdrž. Jednoznačně doporučuji všemi deseti!
 

 
 
A vrháme se na oči, na bázi pod oční stíny jsem nanesla odstíny z paletky Dia de Los Muertos. Tohle už je třetí paletka, kterou od MRL mám a musím bohužel říci, že i když celkově je fajn, tak je ze všech tří nejslabší. Tím slabým článkem v paletce jsou právě barevné matné stíny, které jsou hůře pigmentovány. Zvláště ta svítivě žlutá, pod tu musíte dát bílou tužku nebo primer, protože jinak není v podstatě vidět, myslím, že u tmavších typů pleti, to bude katastrofa ještě větší, protože potřebují o to výraznější pigmentaci produktů, než my bledulky.
Stíny celkově se maličko drobí a jsou prášivější, ale jinak je jejich pigmenatce úplně v pořádku, i když bych řekla, že paletky Essential mattes a Run boy run jsou pigmentované lépe. Netuším, čím to je, ale je tomu tak. Zdá se mi, že MRL umí dobře přírodní odstíny stínů a to i v matné verzi, ale jak dojde na barevné, je to už podstatně horší. Pořád je ale paletka za tuto cenu naprosto fajn.
Má moc hezký obal s velkým zrcátkem a velice hezké odstíny, které mezi sebou tvoří zajímavé kombinace, jen škoda té svítivě žluté a fialové vpravo dole.
 


 
Líčení očí jsem zakončila černou linkou a řasenkou. Rocketka je moje stálice a mám už také 2-3 balení. Moc mi vyhovuje kartáček, který řasy prodlouží, zahustí a neslepuje. Maybelline řasenky mám obecně v oblibě, protože ty opravdu umí na výbornou!
 
 
Poslední krokem jsou rty. Chtěla jsem jemně narůžovělý nude odstín a tak jsem smíchala rtěnky The one, která byla až příliš nude a Enchant, která byla zase příliš růžovofialová.
Rtěnky však mohu pochválit, i přes velmi nízkou výdrž, jsou ale krásně krémová a velice dobře pigmentované.
The one je nádherná nude barva, která vypadá na rtech velmi přirozeně.
Enchant je úžasná studená růžovofialová, která se skvěle hodí k bledé pleti v zimě.
Obě rtěnky moc ráda používám a ani mi nevadí nutnost častější aplikace.
Co vidím jako velmi praktický detail je průhledná část na víčku rtěnky, takže když je máte ve stojánku, snadno máte přehled o všech barvách a sáhnete po té správné. Ostatně celý design i obal považuji za vyvedený a rtěnky bych doporučila. Spíše bych se však poohlížela po ne úplně extravýrazných odstínech, protože nutnost častější aplikace by mi u rudých, vínových a podobných barev asi vadila.
 


 
Tak to je pro dnešek vše, užijte si víkend ♥!

světlý lak: Rimmel Loose your lingerie
tmavý lak: NYC Crystal couture NY princess
 

You May Also Like

34 komentářů

  1. Péťo,
    zase skvělý článek a přiměla jsi mě tím objednat paletku MRL. :) Je skvělá, tobě to zase moc sluší a celý článek je k tomuto počasí super. :) Musí ti dát hodně práce, než to celé vyfotíš a upravíš, ale já mám tyhle nejraději. :)
    Krásný víkend! <3
    Vánoční giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, děkuju hrozně moc, no je fakt, že tyhle články bývají nejnáročnější :).

      Vymazat
  2. Ahoj Petro, chybí ti v textu pár čátek ve větách :-) Ber to prosím v dobrém. Mě to při čtení vždy trochu mate. Jinak, hodně štěstí v soutěži o blogerku roku. Obdivuju, kolik práce vkládáš do svého blogování. Hedvika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hedviko, děkuji a klidně mne oprav, ráda si to opravím v textu :).

      Vymazat
  3. Tak tohle líčení se ti opravdu povedlo a skvěle k tobě sedí. A chtěla jsem se ještě zeptat, jestli někdy uděláš líčení i s tou zářivou zelenou z paletky? :) Já bych to třeba vyzkoušela s prvními dvěmi barvami v paletce. Moc krásný článek a děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuju a určitě ano, akorát nevím, zda ji nevyměním za zářivku z acid, je to stejný odstín,ale pigmenatce je úplně jinde ;). Kdyžtak mrkni na tohle líčení,tam tu žlutou používám
      https://www.youtube.com/watch?v=qUdVHITevFY

      Vymazat
  4. Děkuji Peti za tip na takovou kombinaci, vyzkouším. Jsem podobný typ jako ty, tak snad mi bude také slušet :)

    OdpovědětVymazat
  5. Růžovou nemám ráda, ale linky ti sluší. :)

    OdpovědětVymazat
  6. ten make-up používám a je skvělý =)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, to je krásný ..... Moc ti to sluší, pěkný článek. Také obdivuji krásné fotky a dokonalé zpracování návodu, vše krásně vysvětlíš a věřím, že ti to dá hodně práce. Já bych to nikdy takhle nezvládla. Používám jen řasenku a korektor :-D
    Jinak mám raději články než videa, nevím proč :-) ale uvítala bych vlasové video, ale chápu, že jsi psala, že je nejvíce náročné. Měj se hezky a užij si víkend :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji a další vlasové video bude v úterý za týden :).

      Vymazat
  8. Nádhera. Obdivuju každýho, kdo se dokáže namalovat růžovou (nebo jakoukoliv takovou barvou červená, modrá atd.) a vypadá to takhle krásně. Ráda bych to vyzkoušela a nosila, fakt se mi to líbí, ale je škoda, že mně by to asi neslušelo. Jo a taky se přimlouvam za líčení s tou zelenkavou (limetkovou?) :).

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké líčení :) I když líčení očí neumím, o tohle se pokusím :) Ten makeup mám také a dokonce ve stejném odstínu. Ale ta barva mi přijde taková zvláštní. Asi bych snesla ještě o trochu světlejší, ale spíš je v něm barevně něco, co mi moc nesedí. Ale po hodně důkladném rozetření a malém dávkování špatný není :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Péto! Moc ti to sluší a jsi super! Chtěla jsem se tě zeptat, nevíš jestli/proč byl zrušen blog PlumFoolery :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji, Kája má Instagram, tak ji případně můžeš sledovat tam a zeptat se jí přímo :).

      Vymazat
  11. Nádherné líčení, růžové stíny Ti moc sluší! :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  12. Moc hezká rtěnka, sluší ti to.

    http://travelnote-s.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Peti, velmi, velmi vydarene. styri palce hore. ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné líčení Peti :) O tom make-upu od Max Factor uvažuji už delší dobu. Myslím, že ten tvůj odstín je nejsvětlejší, který se u nás dá sehnat, ale bojím se, aby neměl příliš růžový podtón, já mám pleť spíš do žluta :/ Co myslíš?

    Giveaway Realash ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji moc, no já bych řekla, že je spíše neutrální, růžový určitě není,ale ani není vyloženě do žluta. Podle mne se docela dost přizpůsobí pleti.

      Vymazat
  15. Tak to je bomba, nadhera http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Tak toto líčenie je vážne krásne. Svedčí ti a určite vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  17. Růžovou mám docela ráda a tobě moc sluší a ty linky jsou fakt SUPER...Ještě jsem se chtěla se zeptat jestli budeš natáčet nějaké Halloweenské video :)) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc a poslední Hallooweenské video bude ted v úterý :).

      Vymazat
  18. Výsledná farba pier je fakt super. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Moc ti to Sluší Péťo! :) Paletka vypadá suprově a líčení jako vždy krásné

    OdpovědětVymazat
  20. Peti, veľmi pekné líčenie ako vždy :))) ....veľmi oceňujem ako striedaš tutoriály s jemným líčením/ výrazným líčením, a ako sa hráš s farbičkami, ako kombinuješ, ako nekladieš medze fantázii pričom si vždy krásna a vkusná :)
    Dobrú noc :)

    Ivanka

    OdpovědětVymazat
  21. Já teda pro změnu nejásám, přijde mi to přehnané; k té rtěnce bych určitě nalíčila oči decentněji, takto mi to moc vkusné nepřijde.

    OdpovědětVymazat
  22. Líčenie sa mi veľmi páči, vidno, že si sa dala záležať ! :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Veľmi pekné a decentné líčenie, nový max factor sa mi naozaj páči, asi si ho zadovážim. Vďaka za tip :)
    theVandasdiary

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!