OOTD - plaid mini dress & black hat

by - 04 října

Krásné sobotní odpoledne vám všem,

dnes mám pro vás další podzimní outfit. Prim v něm hraje kostkovaný vzor a klobouk. Abych vám pravdu řekla, tak klobouky se mi vždycky moc líbily, přijde mi, že to outfitu dodá šmrnc, ale vždycky jsem se jich bála. Nedávno jsem ale byla v HM a tam měli tenhle černý a jak jsem si ho zkusila nasadit, bylo mi jasné, že s ním odejdu. To stejné s parkou, u které jsem se rozhodovala zda si pořídím vínovou nebo tuhle zelenou. Vínová se mi líbila více, ale pravdou je, že klasická tmavě zelená jde mnohem lépe kombinovat a zrovna dnešní outfit by se mi asi s vínovou moc nelíbil.
Co je ale v dnešním outfitu hlavní, jsou kostkované minišaty. Koupila jsem si je ve slevě na Missguided spolu s dalšími dvojími šaty, ty byly zlevněné na pár liber, protože jsou letní, ale mně se tak moc líbily, že jsem neodolala. Proto je ale nejspíše uvidíte až příští rok :). Možná by vás zajímalo, jak jsem na tento eshop přišla a také se často ptáte, proč si pořizuju hodně věcí z internetu (odpověď je prostá, příliš často se do obchodů nedostanu a nemám na to ani čas). Odkaz na eshop jsem viděla pod jedním videem u Lauren Curtis, její kamarádka měla na sobě světle modré retro minišaty se síťovanými vsadkami, které se mi natolik líbily, že jsem se jala stránky prozkoumat a dokonce jsem si je nakonec opravdu pořídila, protože je ještě měli právě ve slevě ve velikosti 4. Kvalita i ušití se mi u všech šatů líbí, není to tedy rozhodně nic extra světoborného, ale za cenu ve slevě, si myslím, že je to úplně ok. Když jsem však koukala na ceny původní, tak si myslím, že je to docela přemrštěné. Pokud byste chtěli porovnat, je to kvalitou zhruba jako naše HM, kde já mimochodem nakupuji moc ráda a je to asi můj nejoblíbenější obchod.
 
Napište mi, co vy říkáte na dnešní look a jestli se vám líbí klobouky nebo nikoliv :).
 

Co se týká nákupů přes internet a zvláště pak čínských eshopů a ebay, což jsme si všimla, že je v poslední době poměrně diskutovaná otázka (zvláště u mě na blogu, jinde to lidem zřejmě tolik nevadí, protože já už mám přes 30 a tak bych měla přece nakupovat jinde). Upřímně, já se netajím tím, že jsem vždycky nakupovala i u vietnamců, v New Yorkeru, na ebay a podobně.
 Jak jsem již několikrát uváděla, nečekejte bůhvíjakou kvalitu, kupuji tam převážně sezonní kousky. Prostě se mi líbí něco, co se zrovna nosí a vím, že se mi to bude líbit třeba jednu, maximálně dvě sezony a pak nemám problém s tím koupit si to na ebay, i když vím, že kvalita nebude nic extra, protože outfity hodně střídám a tak mi i levné věci vydrží v hezkém stavu. Na druhou stranu, musím se některých věcí zastat a jak už jsem říkala v tomto videu, některé kousky vás svým provedením a kvalitou překvapí příjemně a některé naopak velmi nepříjemně.
 Co bych tedy doporučila já, je hledat je spíše na ebay a pořádně si pročíst rozměry a materiál, abyste pak nebyli zklamáni, protože dost často je to sázka do loterie, zda se vám to v reálu líbit bude nebo ne. Pokud nejste nároční, myslím si, že doplnit šatník něčím trendovým, co po pár nošeních pošlete dál, není problém. Nejpalčivější otázkou tohoto oblečení podle mne není to, že je často z nekvalitního materiálu nebo špatné ušité, ale to, za jakých podmínek a kde se vyrábí, to se můžeme jen domnívat a bohužel toto je otázka i gigantických řetězců a výrobců oblečení. Dnes se v Asii vyrábí téměř vše, takže člověk si příliš nepomůže a diskutovat tu nad tím, jak moc si firmy hlídají pracovní podmínky svých zaměstnanců, to je na úplně jinou debatu. Problém je podle mého mnohem širší a pravda je taková, že lidé často pracují v hrozných podmínkách za pár dolarů, ale kdyby takovou hroznou práci neměli, často by zemřeli hlady.
 Dnešní svět je prostě takový, na jedné straně západní kultura, která kolikrát už "samou roztažností neví, co by do huby dala" a na druhou stranu chudé země, kde se rodí hodně dětí, pracuje se a žije v kolikrát nelidských podmínkách, ale vyřeším to já tím, že si nekoupím šaty na ebay?! Asi těžko, i přesto, že nad tím nechci zavírat oči. Pokud budu upřímná, také by se mi více líbilo podporovat tuzemské výrobce, mám i ráda českou kosmetiku, ale co se oblečení týká, tak český textilní průmysl, jak jej známe z dřívějška, je v podstatě zlikvidován a firmy krachují právě pod nátlakem levnějších východních výrobců. A co si budeme povídat, prostě se mi většinou to oblečení nelíbí, navíc za ty ceny....
Je to stejné jako s kosmetikou, pokud vám chci ukazovat nové a zajímavé věci, kombinace, není možné mít pár základních kousků v šatníku a ty kombinovat neustále donekonečna dokola. A ruku na srdce, i když se s jednou paletkou dá vytvořit spousta líčení, asi by vás nebavilo, kdybych ji používala v každém tutoriálu a stejně tak vás nebaví koukat na to samé oblečení pořád dokola. Proto jsem ale moc ráda, že se v poslední době ozvalo tady na blogu pár hlasů, že byste rádi viděli i jiné kombinace staršího oblečení, což je fajn a já se tím budu řídit  a takové outfity zařadím častěji. Problém je v tom, že pokud jsem to dělala, přistávaly mi komentáře typu "tohle už jsme viděli, proč to sem dáváš znovu, je to nuda".
 Jako bloggerka se považuji za člověka, který má mít co největší přehled a měl by vás co nejvíce inspirovat. Proto si neustále kupuji novinky, i když je mi jasné, že je nikdy nemohu spotřebovat. Proto jsem přijala spolupráci s eshopy Choies a Sheinside, protože prostě nejsem milionář a z vlastní kapsy bych si rozhodně tolik věcí dovolit nemohla, to říkám úplně na rovinu. Musíte mít na paměti, že blog sám o sobě mi negeneruje žádný zisk a pokud ho chci dělat dobře a přispívat v takové frekvenci jako to dělám, není pro mne možné si vše koupit. A já se vždy snažím podělit o výtěžek z oblečení, pokud ho prodávám, protože vše nestihnu unosit tak, jak bych chtěla, ten pak putuje na dobročinné účely.
Takže si myslím, že ve výsledku mohou být spokojeni všichni. Vám se dostane inspirace, není problém si podobné kousky pořídit v našich obchodech, zasoutěžíte si o kosmetiku a já jsem moc ráda, že vás můj blog stále baví a že díky tomu nakonec i přispěji a dobrou věc :). Je mi úplně jasné, že plno lidí na mě díky tomu zase bude plivat, ale já přece nikomu neříkám co a kde si má kupovat, já pouze nabízím inspiraci prostřednictvím blogu a pokud si pořídíte podobný kousek v mnohem kvalitnějším provedení, tím lépe a pro mne bude ctí, že jsem vás k tomu inspirovala :)!
 
 
boty - HM z loňska
parka - HM (letošní podzimní kolekce 1299,-)
klobouk - HM (letošní kolekce 399,-)
šaty - Missguided (vel. 4, což je super, že nemusím upravovat, skvěle mi sedí, je to UK eshop, takže kdo by se ptal, neplatí se DPH ani clo)
kalbelka - ? od Magdy, děkuji :)
rtěnka - Rimmel moisture renew 500 diva red
lak - Loreal Pure reds Frieda
řetízek - DM drogerie
 







 








 
Krásný víkend všem!

foto: Miroslav Čížek
 

You May Also Like

135 komentářů

  1. Peťulko, moc ti to sluší. Prosím, neuvažuješ o tom, že bys začala lépe členit text? Hrozně blbě se to čte :-( Vím, že si tady na to už nějací anonymové stěžovali, ale já to píšu ve vší slušnosti, tak snad to nevezmeš špatně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím souhlasit, špatně se text čte. :(

      Vymazat
    2. Ano, prosim, i pro nas, co cteme na tabletu nebo mobilu, by to bylo lepsi. Stacilo by mezi odstavce soupnout mezeru. Dekuji, Vladka

      Vymazat
    3. Já zarovnávám text do bloku, zdá se mi to úhlednější,ale pokud se vám to blbě čte, tak jsem zkusila přidat více mezer, snad to bude lepší ;).

      Vymazat
    4. Naprosto souhlasím.
      Já to ani nedočetla, jak blbě se mi to četlo... A to čtu moc ráda, než se mi narodily děti, přečetla jsem mraky i vyloženě tlustých bichlí... Ale všechny měly text rozdělený do odstavců a ne každá věta byla dlouhým souvětím :)
      Outfit ovšem moc hezký!!! Ráda bych ho viděla i s jinými botkami, vyššími... Jana

      Vymazat
    5. Jani, nezlob se, ale text jsem již rozčlenila, takže nechápu, že se ti to pořád špatně čte. Větší mezery by už asi opravdu vypadaly dost divně.

      Vymazat
    6. Já v tom textu žádný mezery pořád nemám.

      Vymazat
    7. Máš moc krásnou postavu a úsměv.
      Jinak nechci rýpat,ale mě třeba nevadí členění textu,ale typ písma. Ovšem chápu, že se nedá vyhovět všem.

      Vymazat
    8. Mně se to čte úplně normálně, nechápu co furt máte.

      Vymazat
    9. To jsem ráda, já to kontrolovala i na mobilu a myslím, že ok :).

      Vymazat
    10. Zřejmě jsi to rozčlenila dřív, než jsem já dopsala a než byl můj komentář schválenej... Jana

      Vymazat
    11. Ano souhlasím lepší by bylo trochu zkratit text špatně se to čte

      Vymazat
    12. Ja s tim absolutne nemam problem... cte se to uplne v pohode i na mobilu :)

      Vymazat
    13. Já si myslím, že text je členěn do odstavců, které jsou ok, Celé je to řazené do bloku, což je naprosto korektní forma jakéhokoliv textu. Souvětí jsou normální, jako češtinářka oceňuji minimum pravopisných chyb.
      Hanka
      www.ciculka.cz

      Vymazat
    14. Taky bych se přimlouvala u delších textu za jedno odřádkování mezi odstavci navíc.

      Vymazat
  2. vraždila bych pro tvoje nohy! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ten klobouk je úžasný. Musím si ho též koupit, doufám, že ještě bude :) Jinak outfit krásný a ta parka je dokonalá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Peti moc hezký outfit, já bych vyměnila boty a kabelku bych zvolila klasiku černou. A parka je moc hezká, ikdyž se mi více líbila vínová nebo modrá, asi se na ně zajdu do HMka taky podívat. :)

    OdpovědětVymazat
  5. achjo, jak já nesnáším ty laciné kožešinové chuděrky, které béžné módní řetězce neustále (a rádi!) používají. když už kožešinu, tak pravou a kvalitní, ať to nějak vypadá. o tom, že bundy typu parka (ála bezdomove) jsou záležitostí 13letých slečen už ani nezmiňuji. Markéta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Preco su tieto bundy zalezitostou 13rocnych slecien?akosi nerozumiem....podla mna vyzeraju dobre,aj petre sa hodi....kristina

      Vymazat
    2. mně se tento typ bund také moc líbí a myslím, že je to taková klasika, pokud si dobře pamatuji, nosili podobné již naši rodiče......

      Vymazat
    3. Mně takové bundy také připomínají módu bezdomovců. Asi tomu nikdy nepřijdu na chuť. A k šatům bych si to rozhodně nevzala.

      Vymazat
    4. Ze moda bezdomovcov :D To by som zvedava, v com chodia obleceni autori tychto anonymov. Ale asi to radsej ani nechcem vidiet..:P

      Vymazat
    5. Pravu kozusinu? No neviem, to skor ty si chduerka ked take cosi nosis. Milujem tieto debilne panicky co preto aby mali drahe handry kludne podporuju stahovanie zvierat z koze zaziva.

      Vymazat
    6. pravou kožešinu? tady je asi někdo velký ochránce zvířat... :-!

      Vymazat
    7. Móda bezdomovců bych to nenazývala. Ne každá umělá kožešina je hezká, hlavně tedy po vyprání. Ale kdo hledá najde a v tomto případě to vypadá celkem hezky :) Pokud zde komentující jsou vegani/vegetariáni pak zcela chápu jejich odpor ke kožešinám. Já jen že nesnáším takové ty lidi, co tvrdí, jak by zvířátkům nikdy nedokázali ublížit a jak je hrozné, když někdo nosí kožené věci a kožešiny, ale přitom si sami vesele pochutnávají na mase. Zrovna nedávno jsem narazila na jednoho vegana, co se velice rozčiloval nad tím jak je kastrace zvířat hrozná a kdesi cosi. Jiní argumentovali tím, že v některých případech je to opravdu nezbytné a mnohem lepší, než kdyby se po ulicích potulovala spousta opuštěných a podvyživených koček, o které by se nikdo nestaral a množily by se dál a dál. S tím se podle mě nedá než souhlasit. No a když mu pod tyto bláboly o tom, jaká je kastrace zvířat svinstvo (alespoň v tomto případě to dle mého mínění bláboly byly) napsala nějaké paní, která pracuje v útulku, kolik zvířat tedy on sám zachránil, drahý vegan odpověděl, že ani jedno. A takový člověk by chtěl v tomto ohledu poučovat jiné ...

      Vymazat
    8. Jo, tak určitě, pravou kožešinu jen tak na ozdobu na parku, ať to nějak vypadá.
      Kdyby to aspoň mělo nějak plnit funkci - držení tepla, tak fajn; nicméně tady opravdu nejsme na Sibiři a lemování kapuce opravdu asi kdovíjak nezahřeje.
      Roztomile bezcitná forma pozérství. -_-

      Eliška

      Vymazat
    9. parka je klasika - že si někdo pamatuje éru 80tek, kdy ji nosili opravdu jen spíše chlapi do terénu, co tak trochu bezďácky vypadali, není problém autorky textu, ale autorky komenáře - muhehe... vrátila se holt znova do módy - a nosí ji právě ženy v kombinaci s ženským oblečením, viz např. blok Backstage, kde je to samá profi-stylistka...
      btw. - já si osmdesátky pamatuji, takže fakt neosočuji, já jim sama nepřišla na chuť z výše zmíněných důvodů - ale objektivně, v této kombinaci je roztomilá...Eva

      Vymazat
    10. Já musím souhlasit, že se ta kozesina vážně nepovedla. Nebudu říkat, že bych volila pravou, to ne, ale existuje i umělá kozesina, která vypadá lépe...

      Vymazat
    11. Holky, nezlobte se na mě, ale já teda už fakt nevím, kde by podle vás měl člověk nakupovat, aby to nebylo laciné a já nevím co ještě, ta parka je normálně z HMka a myslím, že vypadá úplně normálně, i ta kožešina. Tohle nikdy nebyl blog o drahé nebo značkové módě, ba naopak. Už vidím kolik lidí si v dnešní době kupuje parku lemovanou pravou kožešinou, nehledě na to, že já bych si pravou kožešinu nevzala.

      Vymazat
    12. Nechápu na co si furt stěžujete, mě to přijde tak, že nám chce Peťka ukázat v čem se cítí dobře, nestojí to majlant - už vidím jak si v dnešní době půjdete všichni koupit bundu za 3k s pravou kožešinou.. Chce nás jen inspirovat a ukázat nám levnější alternativu, navíc kdyby si koupila bundu za 3k, tak už by si nemohla koupit aktuální dekorativku a ukázat nám ji. Sakra, je to blog přednostně o kosmetice :-). Btw. mě se ta kožešina strašně líbí, každý máme jiný vkus.

      Vymazat
    13. Parka je klasický kousek, který patří do šatníků žen již mnoho let. Jedná se o bundu ležérního charakkteru, která podle mě naprosto v pořádku konvenuje celkovému outfitu.
      Jsem proti nošení právé kožešiny. Dokud po ní bude poptávka, lidé pořád budou zabíjet nevinná zvířata, aby z nich stáhli kůži. A jsem moc ráda, že zatímco to tady píšu, vedle mě klidu spikají moje dvě krásné kočky, které jsem si vzala z jedné vesnice. Takže ano, zachránila jsem nějaká zvířata a klidně v tom budu pokračovat.
      Klobouky mám ráda, mám jich doma několik a od podzimu do jara je dost nosím. Mám ale problém s tím, že mám velkou hlavu, takže si často musím vybírat v pánském oddělení.
      Hanka z www.ciculka.cz

      Vymazat
    14. Já taky nakupuju třeba v HM, ale pokud se mi ten kousek zdá laciný, tak ho prostě neberu. Neřekla bych, že je to až tak o obchodě, ale spíš kus od kusu. V HM mají fajn věci stejné jako věci, které vypadají hrozně.

      Vymazat
    15. Upřímně holky komentářů na tadicto téma je hodně takže jsem je ani všechny nedočetla,ale popravdě co sakra chcete???? Můj názor?? parky jsou super!! Tadito je blog o normální modě pro normální lidi (střední cenová třída). Pokud se vám to nelíbí najděte si jinej blog kde vám budou psát o pravej kožešinách,kašmírových svetrech s cenama že si na to vyděláte možná v důchodu. Mně je teda o dost milejší číst si o něčem co si můžu dovolit nebo si to koupi ve někde ve slevách,než aby se tady Péťa vytahovala s pravou kožešenou od gucciho šaty od valentina boty od micheala korse a s kabelkou od Versaceho.Což by jste ji mimichodem taky pomlouvali ať sem dává věci v naší cenový relaci,protože by jste ji záviděli. Takže s prominutím držte huby (a pro tu slečnu co to začala pokud máš tak si to kup,ale "nenadávej" tady někomu jenom kvůli tomu že má jinej styl. Péťo držim palce a mož ti to sluší

      Vymazat
  6. Ta parka vypadá úžasně a ten klobouk k tomu velice sedí :))))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Ten řetízek je super, musím se po něm podívat :)

    OdpovědětVymazat
  8. Klobouk mám snad úplně stejný, kupovala jsem loni v Takku ale levněji :) Parka i boty jsou super, ale nelíbí se mi vůbec ty šaty. Těžko k jakému stylu bych je zařadila a vůbec mi nesedí v kombinaci s tou parkou a těmtito boty. Zvolila bych ke klobouku kombikaci - černé kalboty, kostkovaná košile, boty co máš i parku klidně. Ty šaty pro za mě prostě ne ;) L.

    OdpovědětVymazat
  9. S tou parkou se mi to k sobě moc nehodí :) Ale šaty a klobouk jsou pecka! A parka sama o sobě taky :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  10. Wow úžasný outfit! Krásný klobouk :)

    OdpovědětVymazat
  11. Peti, nevíš, jestli se ten řetízek dá ještě koupit v DM drogerii?

    OdpovědětVymazat
  12. Tiež mám veľmi rada klobúky, ale myslím si, že tento nemá zrovna najšťastnejší tvar...si nádherná - ako šaty tak aj líčenie ti maximálne pristane :) Len proste v tom klobúku mi prídeš ako nejaký detektív... :/ Nehodí sa mi k tebe...ale inak chválim :)

    OdpovědětVymazat
  13. Klobouk je super!!!))) Hrozně se mi líbí barva rtěnky!!! Sluší ti to!))

    OdpovědětVymazat
  14. Peti, vše moc krásné a vše se mi líbí, ale klobouk ti podle mě nesluší :)) Ten klobouk je sám o sobě hezký, ale na tobě se mi prostě nelíbí....
    Jinak zbytek naprosto úúžasné :-)!

    OdpovědětVymazat
  15. Klobouk je super a opravdu to celé skvěle oživil a hlavně to líčení se mi moc líbí, tyhle podzimní barvičky ti neuvěřitelně sednou.

    OdpovědětVymazat
  16. Péti klobouk Ti moc sluší! Já si ovšem sama sebe v klobouku nedokážu představit!

    OdpovědětVymazat
  17. Péťo, moc krásný outfit! Do těch šatů jsem se zamilovala! A chtěla jsem se zeptat, ta parka z HM je spíš podzimní? Nebo se dá nosit i v zimě? Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Má vevnitř kožíšek, tak si myslím, že by šla i na zimu. Já jsem tedy zmrzlík, takže do - 20 to nebude,ale jinak si myslím se svetrem ok i v zimě :).

      Vymazat
  18. klobouky se mi také líbí, ale moc se v nich necítím, přijde mi, že mi nesluší. parka je krásná, na zimu jí nosím nejraději :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, tvůj outfit se mi líbí, ovšem já osobně bych si toto na sebe nevzala, ale z důvodu že bych na to neměla odvahu :D Neboť právě v klobouku se necítím dobře a nejspíš jako vždy zůstanu když už tak u čepic :D třeba časem najdu odvahu a vyrazím do ulic jinak, ale momentálně :(
    Každopádně jak jsem zmínila outfit se mi líbí, tobě sluší a ten klobouk je krásné ozvláštnění. :)
    PavlinkaPful

    OdpovědětVymazat
  20. Mně se ten klobouk na tobě nelíbí, možná kdyby měl jiný tvar, bylo by to lepší. Ale jinak super :)

    OdpovědětVymazat
  21. Krásný outfitík:-)
    Sluší Ti to, Péťo, ostatně jako vždy. Máš talent na kombinování oblečení i doplňků.
    Šatečky jsou úúúžasné, kostičky mám moc ráda - a v černobílé - jedním slovem, skvělé. Líbí se mi k nim i lak na nehtících. K šatkám sedí dokonale. Klobouk je parádní. Dobře, že sis jej koupila....byla by škoda tam takového krasavce nechat.
    Na remcání lidu kašli...nikdy se nezavděčíš všem. Vždycky se najde rajpálek "všechnovimnejlípvšudejsembyldvakrát"...který bude mít nejlépe anonymní pusinu plnou "keců".
    Mě osobně se Tvé oblečení líbí, je mi od koho to je "made"...musím souhlasit, že 90% výroby všech produktů je z Asie. A tím nemyslím jen na eshopech - oblečení. Vždyť když mrknu na obaly elektroniky je to to samé v bledě modrém.
    No, zmiňovat v této souvislosti věk mi přijde úplně mimo.... Nechápu, ža když je někomu více než 30, tak si má jít koupit rakev a černou dlouhou sukni a čekat až ho to klepne??? :-) :-) :-) Je mi 34let a na rakev se teda necítím...a za "zenitem" si taky nepřipadám. A dokud budu mít na to postavu (nebudu mít 3 zadky místo jednoho) a náladu, tak si klidně budu nosit krátké sukně, barevné halenky a dlouhé vlasy :-).
    Pěkný víkend přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, děkuju moc a úplně s tebou souhlasím, někteří mají pocit, že překročením 30 musí člověk nazout důchodky a zástěru, také to nechápu. Buď to jsou ještě mladé slečny, které mají pocit, že po 20 končí život nebo snad ty 30, které si tu krátkou sukni nemohou dovolit, jinak si to neumím vysvětlit, že to někoho tak pobuřuje :).

      Vymazat
    2. ale o tom to přece není...jen už ve věku tak 35+ člověk začne v těch minišatičkách vypadat jako diblík, a musí si dát pozor, aby nepůsobil směšně.chtě něchtě se ten věk do tváře i do těla zapíše (a to není o štíhlosti, o vyhublé paže začnou viset....) a je nutné mít soudnost a šatník tomu přizpůsobit. a je to o detailech - ne o extrému : místo mini sukně délka na dlaň nad kolena, např. a je to o materiálech : v tomto věku by žena prostě měla přejít z kategorie "slečna" do kategorie "dáma" - místo spousty levných kabelek mít jednu kvalitní koženou, místo barevných neonových bundiček trenčkot apod. (zase - nejde generalizovat, je to kus od kusu). soudná žena na to přijde sama - mi je okolo 40 a pozoruji to na sobě právě tak posledních pár let, něco držím v obchodě v ruce a řeknu si - no, tohle už ne, v tom se necítím.
      o tebe, Petro, nemám strach :) jednak máš fyzický náskok, prostě vypadáš mladší, máš takový dívčí šmrnc - a taky máš i kalendářně času dost. a o tvé soudnosti jsem přesvědčena - ono ti to prostě samo řekne...
      a "dámská" móda není vůbec nudná, je jen jiná - prostě jiné období života...
      zdraví Eva

      Vymazat
    3. Evo, naprostý souhlas! Napsala jste to skvěle! Též jsem překročila 40 a vnímám to uplně stejně.

      Vymazat
    4. Jde i o to, v jaké společnosti nebo prostředí se člověk pohybuje. Já mám 31 a pracuji jako asistentka ředitele společnosti a i když bych si mini mohla postavově dovolit, tak by se tady na mě dívali skrz prsty. Musím reprezentovat a mám k tomu ještě velká prsa, tak bych působila, jako rajda :-) A styl oblékání jsem převedla i do soukromí. Jana

      Vymazat
  22. ja svoj pravý klobúk ešte stále hľadám :) Tento tvoj je super, pôjdem pozrieť aj u nás do HM! A celý outfit je na 1, vyzeráš skvelo :)

    OdpovědětVymazat
  23. Budu slušná, budu slušná.
    Četli jste někdo Čapkovu pohádku, jak pejsek s kočičkou dali do dortu vše co chtěli? Tak to jento "au-outfit"
    Klobouk a šaty, budiž. A honem na to vrazit parku, ať to je všechno na blogu? Petro, proboha, proč??????????????????

    A prosím, možná jsi chtěla obhájit svůj postoj k asijské situaci, ale radši ne....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi slepice.

      Vymazat
    2. BUď slušná, buď slušná a... třeba se naučit i se podepsat pod příspěvek, když jsme tak u té slušnosti.
      Eliška

      Vymazat
    3. no mne sa tiež tá kombinácia zdá minimálne zvláštna, podľa mňa sa jednotlivé kúsky štýlovo k sebe vôbec nehodia. pritom samostatne sa mi páčia všetky (až na topánky z HM-ka). klobúk v štýle Al-Capone, šaty a la školská uniforma, k tomu parka s kožušinou a kotničky....no fakt mi to príde ako tá torta psíčka a mačičky :)) proste sa to k sebe nehodí. tento typ klobúka by chcel niečo chanelovské, nejaké sáčko, košeľu, nohavice a nízke boty, alebo dlhú sukňu s obrovským rozparkom napríklad....prípadne aj minisukňu a k tomu kozačky nad kolená... ale tieto slúžtičkovské šaty proste nie....k tým by sa mi hodili dva copy a biele podkolienky. parka to celé ešte viac zabila, keby si to radšej doplnila tým červeným jesenným kabátikom z Tesca, to by malo akotak hlavu a pätu.

      musím ale pochváliť tvoj žiarivý úsmev a krásny makeup, vyžaruje z teba nesmierne pozitívna energia, čo sa teraz v jeseni obzvlášť cení! :)

      Vymazat
  24. Klobouky mám moc ráda, letos i já sháním nějaký padnoucí podzimní do mé sbírky. Bohužel se mi tentokrát nelíbí vůbec ta kombinace s tímto outfitem. Ale botky máš pěkné. Budu se těšit na další outfit ;)

    OdpovědětVymazat
  25. Ten klobouk na tobě vypadá dobře :)

    Visit my blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  26. Hezký model i hezky napsáno, mám pouze jedinou kritickou připomínku: začni už KONEČNĚ svým blogem VYDĚLÁVAT! Zasloužíš si to a je spousta možností, jak na to! Kdo jiný, než ty, by měl za svou námahu dostávat řádně zaplaceno?!? Jenomže to by české blogerky (myslím tím obecně) musely mít trochu víc sebedůstojnosti a nesměly vše dělat zadarmo (nemluvě o firmách, které toho příšerně zneužívají!)...! Já myslím, že Míra by mohl vědět, jak na to, pokud Ty nevíš, chlapi by tohle zadara teda nedělali a americké blogerky také ne! Prostě se, Péťo, trochu nad sebou zamysli :-) Držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja si nemozem pomoct, ale odkedy som to tu raz citala, vzdy mi komentare takehoto typu pripomenu LovelyMother..

      Vymazat
    2. Souhlasím..na to, kolik do toho dáváš práce, volného času, myslím, že krititka, že něco dostaneš zadarmo je závist, proč bychom měly být nesebevědomé chudinky a dávat všem zadarmo, že jo holky?
      Měj hrdost, proč si nepřilepšit?
      Američanky by nehly ani prstem dělat něco zadarmo. Já jim fandím...je smutné a trochu komické jak se tu pořád obhajuješ, když tě někdo napadne že jsi něco dostala zadarmo (nemyslím ve zlém). Prostě bych se tomu nebránila a hlavně chtěla i něco vydělat. Jsi dost známá, tak si to můžeš dovolit, ostatní at mi vlezou na záda.

      Vymazat
    3. Jak naivní myslet si, že Petra blogem a natáčením nevydělává. Nakonec nevydělává vůbec ničím, ani e- shopem, ne? :D A čím by se asi tak živila? Kdy už konečně všichni pochopí, že toto je její job. Bože.... (jo já vím, nic mi do toho není a bla bla bla...) :)

      Vymazat
    4. Pro naivky doporučuji přečíst např. tento článek. :D (http://owww.cz/kolik-mi-vydelava-tenhle-muj-blog-moc-peknych-183-kc-1000-zobrazeni/) a nebo zadat do vyhledávače, jak se dá vydělávat blogováním. A věřte, že se dá, a to hodně solidně. Pochybuji, že by to Petra dělala zadarmo, to fakt těžko. :D

      Vymazat
    5. To jsi mohla klidně napsat do jednoho komentáře a ne do tří pod sebou ;) a ano, blogem samotným opravdu nevydělávám, jak vidíš, tak tu žádné reklamy nejsou. Reklamní placené články nedělám, ale díky za odkazy, to první jsem třeba vůbec netušila, že se dá dělat, projdu si to pak celé, ten odkaz na toho pána co vydělává blogem je fakt zajímavý. Eshop samozřejmě zadarmo nedělám, to jsem nikdy netvrdila, to je asi samo o sobě nesmysl, že ;). Partnerský kanál na youtube mám, tím se netajím, ale to je naivní si myslet, že to člověka uživí. Mně ale překvapuje nejvíc to, že dnes má každý pocit, že všichni dělají všechno jen pro peníze. Já jsem začla blog dělat proto, že mě to baví a dělám ho proto dál, proto tu nejsou žádné reklamy atd,ale když vidím, že si to stejně myslíte, že na tom rejžuju a že jestli ne, tak bych asi fakt měla, tak bych zřejmě měla nějak začít. Bohužel ale upřímně říkám, že se v tomto vůbec nevyznám, netuším, co je SEO a podobně.

      Vymazat
    6. Hm, tak to s tím pánem, co píše je fakt zajímavé, bohužel ale stále nechápu, kde bych měla hledat toho, kdo mi za tu reklamu zaplatí, jelikož mně se za celou dobu, co mám blog ozval jeden člověk, co chtěl banner v záhlaví, ale to jsem odmítla. Tohle by asi musel řešit Míra, já tomu fakt nerozumím a ani bych tam ten banner neuměla nasadit.

      Vymazat
    7. Petro,
      objektivně jsi jedna z nejsledovanějších a nejúspěšnějších bloggerek v České republice. Rozumím tvému pohledu na věc - blog děláš pro radost a nechceš ho zaplevelit nesmyslnými spoluprácemi a snižovat jeho kvalitu. Je to samozřejmě tvoje věc, ale myslím si, že za tvoji velmi kvalitní práci a spoustu času, který u tvoření blogu strávíš, si zasloužíš být odměněna. Pokud se poradíš s někým, kdo tomu rozumí, a vybereš nějakou vhodnou formu (nerozumím tomu, to přiznávám), tak ti to budu moc a moc přát. Vždycky se najde někdo, kdo ti bude závidět to a tamto, psát ti ošklivé věci..ať už si blogem na peníze přijdeš, nebo ne. Minimálně už za ty nervy a čas strávený čtením hnusných věcí si zasloužíš milion! :)

      Vymazat
    8. Moc děkuji za podporu, asi bych to měla nějakým způsobem pořešit, ale bohužel asi jsem už z té generace, která těmto věcem zas až tolik nerozumí, tak budu muset nějak zapátrat a zeptat se. Já dělám blog primárně pro potěšení a překvapuje mne, že tolik třeba mladých blogerek zakládá blogy kvůli věcem zadarmo atd, možná jsem opravdu hloupá, že na to nahlížím jinak. Zrovna nedávno jsem se dozvěděla, že když si myslím, že 14leté blogerky si neuvědomují svůj vliv a cenu, tak jsem mimo, tak jsem byla trochu v šoku, když si představím sebe ve 14 letech :D....ale dnes je to asi opravdu jiné, zatímco já některé věci považuji za drzost a je mi nepříjemné se "vnucovat", ostatní to třeba považují za standart :).

      Vymazat
  27. Peto!moc ti to slusi a cerne velke kloubouky miluju<3

    OdpovědětVymazat
  28. Ten klobouk mi dohromady s parkou vubec nejde. Ale samostatne ty kousky vypadaji fantasticky :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Velmi pekne saty, slusia ti :) Namiesto mafianskeho klobucika by som mozno volila iny..posobis v nom tak nekompromisne :))

    OdpovědětVymazat
  30. Šaty jsou opravdu nádherné, hned bych takové také brala. A moc ti to sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Peťo,
    moc ráda tvůj blog sleduji, jsi opravdu skvělá, mimochodem krásné šaty, no ty si můžeš dát na sebe pytel a budeš vypadat skvěle, fakt že jo. Taky už jsem pro tebe hlasovala na blogerku roku, protože si to opravdu zasloužíš. Dokonce jsme se na tom shodly s mou dvanáctiletou dcerkou. Tvůj blog je upravený, nepřeplácaný, videa a fotky naprosto profesionální, je vidět, že si dáváš opravdu záležet a máš své fanynky blogu ráda. Možná bych změnila použité písmo u článků, tohle se mi moc nelíbí, je to něco na způsob Courier New, ale je fakt, že každý má rád něco jiného. Hlavně ať je to patkové písmo. Jsem trochu postižená, učím na střední škole, mimochodem taky ICT a výpočetní techniku. Taky ti chci poděkovat, že jsi mi moc mile odepsala na můj dotaz ohledně kosmetiky od Karla Hadka, moc diky. Dcerka mi ukázala několik jiných blogů nebo videí na youtube, musím říct, že jsme byly místy zděšené a taky jsme se hodně nasmály. To mě jen utvrdilo v tom, že tvůj blog je fakt bezva, navíc jste s Mírou opravdu moc sympatičtí. Mě opravdu překvapuje co jsou schopné některé blogerky dát do příspěvků a vlogů, například jedna slečna blogerka se ve videu zpovídá o svém kojení, těhotenství, poslední menstruaci apod., následovat bude podrobný popis vlastního porodu. Nic proti vkusu, mám taky děti, ale toto je pro mě naprosto intimní a myslím, že nemusí každý vědět veškeré podrobnosti z mého života. V tomhle vážně ctím soukromí.Takže tě moc zdravím a jen tak dále, budu tě ráda sledovat a občas nakupovat nějaké produkty do mé skromné beauty výbavičky.....
    PA a zdraví Jana s dcerkou Zuzčou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani,

      moc Ti děkuji za krásný komentář a hlavně samozřejmě za to, že mne s dcerou sledujete, to mě moc potěšilo a v neposlední řadě také děkuji za hlas :)! Moc mě těší, že se vám oběma u mě líbí a také vás tu moc ráda kdykoliv přivítám :). Mějte se moc hezky a posílám podzravy i Zuzce :).

      Vymazat
    2. Pokud hovoříte o Pétě Kopolovičové a jejím videu o těhotenství a kojení, tak to jsem viděla taky a musím říct, že mě na tom nevyděsilo vůbec nic!!! Naopak bych řekla, že to podala velmi vkusně!!! Nicméně přiznávám, že i mě už jen slovo menstruace uvádělo do rozpaků - myslím ale, že ve 13ti letech je to ještě omluvitelné :) Dnes je mi stejně jako Petře LovelyHair, mám 2 děti a na tom, že mi je nepřinesla vrána ani čáp, nevidím nic tak naprosto intimního jako paní Jana s dcerou :) také bylo důležité datum poslední menstruace, také jsem byla 9 měsíců těhotná, také jsem je porodila a kojila... Mně tyto věci připadají naprosto přirozené!!! Za nevkusné považuju akorát to, když se na to někdo někoho neomaleně vyptává, jako se to tady občas děje, no...

      Vymazat
    3. Prave ze takova videa o tehotenstvi, kojeni a porodu jsou ve sve podstate mnohem dulezitejsi nez o nejakem liceni... Ja jsem videa videla, jsem za to rada, mam spoustu novych informaci a doufam, ze Petra Kopolovicova natoci dalsi, protoze vi o cem mluvi a je to opravdu prinos.. Takze diky za takova videa, ja si z nich hodne vzala! Mimochodem, i Petra Lovely Hair o sve menstruaci mluvila a tocila video, takze se krotte pani Jano s dcerou Zuzcou :-D (To Petro nic proti Tobe, ale mela jsem potrebu se druhe Petry zastat.)

      Vymazat
  32. Klobouk Ti sluší, mě se líbí! Ty šaty Ti nádherně padnou a prostě zase vypadáš úžasně!
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  33. Peti, moc Ti to slusi. Jsi vazne skvela blogerka, bud stale takova, jaka jsi :-)

    OdpovědětVymazat
  34. Krásný make-up, klobouk i šaty, ale ta parka s rádo by kožešinou vše sráží k nule...

    OdpovědětVymazat
  35. Tento outfit nemá chybu, miluji ty šaty! A klobouk ti moc sluší :)

    anettelsworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Fascinuje mě, jak se móda pořád točí... Takhle chodila oblékaná moje mamina :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Péťo, moc Ti to zase sluší moc pěkný outfit a ten klobouk tomu dal pomyslnou třešničku na dortu :-)

    OdpovědětVymazat
  38. mě se strašně líbí ty šaty, sedí ti naprosto skvěle, jsou na tebe ušité. V kombinaci s kloboukem, který ti taky moc sluší, je to ohromný outfit. Boty k tomu také ladí.
    Jenom ta parka mi k tomu nejde. Nebo spíš kombinace parka, elegantní klobouk a šaty. Ale bundička sama o sobě také hezká.

    OdpovědětVymazat
  39. Zbožňuji klobouky, i když u nás nemají tradici a tolik se nonosí. Mám jich doma celkem deset, jednu polovinu na léto, druhou na zimu. Takže v nošení klobouků ti fandím.

    Já sama bych si však nevzala tuto kombinaci, respektivě tuto parku k tomuto elegantnímu černému klobouku. Parku bych zvolila pouze pokud by byla z jiného materiálu a kvality, s jinou kožešinou. Tento styl parky je více volnočasový, i barva a umělá kožešina je přímo stvořená k vycházce do lesa, na posezení u ohně. Snad to nikdo nebude brát urážlivě, protože hodně mladých dívek tento typ parky nosí denně. Ale v kombinaci s kloboukem se mi to osobně nelíbí, připadala bych si "splácaně různým stylem". Samozřejmě je možností volby stylizovat nové, neotřelé kombinace. Vím, že zkousíš právě za tímto účelem tyto kombinace. To beru. A navíc, dnes se může všechno... Jen pro tvůj přehled o našich názorech píši ten svůj.

    Krásný slunečný podzim všem.

    OdpovědětVymazat
  40. Ještě dodatek, je to klobouk typu borsalino.

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj Petro mám husté a těžké vlasy, nemají žádný objem, najdu zde nějaké video ohledně dodání objemu vlasům? Nebo nějaký přehled přípravků? Nebo neplánuješ nějaký článek o tom? Děkuju Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucko, takový článek tu nemám, ale funguje vyfoukat vlasy v předklonu, natupírovat od kořínků a zafixovat lakem,ale pokud máš těžké vlasy, stejně to moc dlouho nevydrží, jedině nechat sestřihat. V úterý vám ale ve videu ukáži jednu pomůcku na vytvoření objemu :).

      Vymazat
  42. Outfit pěkný, ale z těch (mmch. fakt dobrých) fotek mě naprosto dostala ta rtěnka a ten boží lak. Až já se dostanu k Pure reds kolekci, asi bude peněženka moc plakat... :D Můžu se zeptat, jestli má ten lak nějakou slušnou výdrž a tak? Barva je to každopádně nádherná.

    Eliška

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj Peti,
    klobouky mám moc ráda a moc mě těší, že s nimy tvoříš tak pěkné kombinace. Ty boty ti fakt sluší a k těm šatům (ač bych to ze začátku neřekla) se taky hodí.

    Lucka P.

    OdpovědětVymazat
  44. Ty šaty jsou naprosto boží, obzvlášť na Tvé super postavě :-) A s nakupováním na ebai/u Vietnamců vůbec problém nemám, protože co si budeme povídat, i do lepších obchodů to šijou v Číně...

    OdpovědětVymazat
  45. Jsi krásná! Ale nevim proc, ale klobouky mi k tobe nesedí... tobe sedi to retro a tak, tady ten pansky styl ee...

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj, na úvod musím říct, že i když s tebou ve spoustě věcí nesouhlasím a mám dost jiný styl, tak tě ráda sleduju. Jsi prostě sympatická a každý má jiné priority a jiný vkus. Líbí se mi, že o sebe dbas, že jsi stále pozitivně naladěná, ale zvlášť kvůli tomu mě mrzí, že tvoje outfity jsou třeba na první pohled super, ale na druhý prostě září laciností. Nejde o to, že bych tu vyžadovala drahé a super kvalitní oblečení, ale raději bych se dívala na menší množství oblečení, které má alespoň nějaký standard. Ono se sice říká, že krásná holka si na sebe může vzít i pytel od brambor a bude stále krásná, ale podle mého názoru to funguje do určité míry. A podle mě jsi příliš hezká na to, abys nosila až takovéhle hadry. Ne vždy, ale bohužel často a zachraňuje to jen tvůj milý úsměv a pěkná postava.

    Samozřejmě chápu tvé argumenty jako blogerky, která by měla mít přehled a rozsah, ale co bych podotkla je, že děláš tuto práci celkem dobře a podle mě by bylo fér, abys za svou práci byla odměňována.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Káťo, moc ti děkuji za komentář a vidím, že vás nějaká část píše tyto argumenty. Myslím tedy, že se pokusím nějaký ten banner na blog přidat, abych z toho něco měla a pak mohla i lépe nakupovat dle svého v našich obchodech a úroveň oblečení se mohla zvednout. Díky za odezvu!

      Vymazat
  47. Vzhledem k tomu, kolik zahraničních hereče a modelek a jiných známých osobností tento military styl nosí, tak mě osobně by ani nevadilo patřit k této sebrance a to i za cenu, že v ČR to nazívají homelles styl :-)
    Škoda, že je tady pořád zakořeněné, že "koupit si drahou věc = mít styl a vyznat se v módě"? Už by s tím chtělo něco udělat ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemyslím se, že by to fungovalo až takhle, ale rozhodně pozoruji, že když si člověk pořídí dvě podobné věci v odlišné kvalitě, ta kvalitnější vypadá prostě o několik řádů lépe. mám pocit, že proto schytává péťa tolik kritiky na to, že vypadá lacině a diblíkovsky, ačkoli to, co má na sobě, je docela vkusné.
      rozumím ale rozhodně důvodům, proč si pořizovat oblečení v této kvalitativní relaci. všeobecný názor nebo spíše cit pro věc ale asi velí, že od určitého věku by se člověk měl zajímat spíše o kvalitu než kvantitu, s čímž také souvisí nalezení vlastního stylu, v jehož hranicích se pak člověk drží a který mu umožňuje utrácet více peněz za méně položek. když se rozhlédnu kolem sebe, pozoruji, že takový zlom nastává zpravidla někdy ve dvaceti. předtím je běžné ono zkoušení sezónních kousků, hledání vlastního stylu.
      takže tak. nemyslím celou tuhle úvahu nikterak ofenzivně, jen mi nějak přišlo na mysl, že by to takhle nějak mohlo být. pétě přeji hodně štěstí a hlavně ať se cítí dobře v tom, co nosí :)

      Vymazat
    2. Já bych měla jen dodatek k tomu stylu, protože změna stylů je právě to,co mě nejvíc baví. Není to o tom, že bych nevěděla, co mi sedí nejvíce nebo se nemohla rozhodnout, ale jednoduše mě baví být pokaždé jiná,at už líčením nebo oblečením nebo účesem.

      Vymazat
    3. Míro, ty jsi tu teda fakt chyběl. :D

      Vymazat
  48. Já jsem zas přesvědčen, že když by Peťa neuváděla věk a původ oblečení a naopak by napsala, že jednotlivé kousky jsou z obchodů jako Zara a jí podobné a celkem outfit stál 15 000, tak by komentáře byly úplně jiné.
    A co se kvalita/kvantita týče, tak to tu bylo zmíněno už tolikrát... Já s tím názorem souhlasím, jenže je tu jedno velké ALE :-) a tím je fakt, že Peťa je bloggerka a jako bloggerka má přece inspirovat, experimentovat, jít s módou až tam, kam se ostatní neodváží právě proto, aby si z toho ostatní mohli něco vzít... Takových bloggerek je tu sice počertu málo, ale o to větší čest patří výjimkám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Petka a Mira, ludom sa nezavdacis, ked je to lacne je to zle ked to bude drahsie bude to tiez zle. :) Ja citim urcite zlepsenie ale to ti ktori vidia len negativa nemozu vidiet, upgrade urcite niektore outfity i ked su lacnejsie su moderne, su urcite lepsie ako minuly rok, je to viac profesionalnejsie i fotky su krajsie. Tie outfity nikdy neboli uplne moja salka kavy a nikdy by som si taky ci ony kusok sama nezadovazila ale kombinacie ktore Petra vytvara s tych sa da inspirovat a urobit si ten outfit z svojich kuskov co mate doma po svojom. Velmi by som chcela vidiet kam chodite nakupovat vy, ja mam tiez parku z HM a ludia mi ju velmi chvalia, pytaju sa odkial ju mam a fakt je super a ma dobry strih stala okolo 39.99eur a som s nou spokojna a dokonca som tu istu parku videla potom na blogu u jednej velmi znamej zahranicnej bloggerky. :) Ludia siahaju po tom co je uz vyskusane a niekedy je to neoriginalne a boja sa experimentovat ako vravis prave ti nekonvencni udavaju nove trendy ale tiez velmi dolezite si zachovat to svoje co tu ci onu bloggerku robi vynimocnou a nerobit kompromisy pretoze inym sa to nepaci. :) Veronika

      Vymazat
    2. Zara je předraženej šmejd.
      Klára

      Vymazat
  49. Peto, jsi mila, sympaticka a inspirativni, tak samozrejme kazdy mame nekdy stejny jindy jiny vkus to je v poradku:-). Je celkem problem sehnat kvalitni obleceni pokud clovek neni dost ve "vate", pac Zara, Mango, tam jsou taky celkem nekvalitni kousky akorat s vyssi cenou - to je ten rozdil! Jojo a urcite je treba z blogu neco vydelavat aby se dalo vice nakupovat:-))). Nakupum zdaaaaar a hezkou nedeli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc děkuju a právě, to mi připadá úplně stejně. Ono totiž všichni ofrňují, že asijský eshop nebo vietnamci,ale kolikrát mezi tím a HM a pod. není vůbec žádný rozdíl. A upřímně, dávát 7tis za bundu jen že je ze Zary, na to opravdu nemám a ani nechci.

      Vymazat
    2. Presne tak Peti:-), hezky vecir, Lenka

      Vymazat
    3. Vidíš, já dám radši za kabát 4k s tím, že mi vydrží klidně 5-10 let. To prostě s obyčejným polyesterovym kabátem nejde a ani vizuelně to nejde srovnat. Není to o tom, odkud to oblečení je, ale o tom, jak vypadá a jak slouží.

      Vymazat
  50. Dnes musím napísať, že tento outfit sa mi vôbec nepáči :( Jednotlivé kúsky (okrem kabelky) sú okej, ale spolu to pôsobí divne. Klobúky mám rada, avšak musím dlho skúšať, lebo väčšina sa mi nehodí´.

    OdpovědětVymazat
  51. Nech každý človek nosí to,čo sa mu páči!:-)
    Peti môžem sa ťa opýtať? Potrebujem nejaký dobrý make-up z drogérie ale mám bohužiaľ žltý podtón pleti...to "bohužiaľ" preto,lebo milujem značku dermacol a majú super make-upy,ale všetky sú do ružového podtóna :( mám rovnako bledú pleť ako ty,zaujal ma ten rimmel make-up..som zúfalá čo s tým,nikde žiaden make-up so žltým podtónom!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ten Rimmel zkusila, většinou odstín ivory bývá neutrální, do žluta má hodně odstíny Max Factor 45 warm almond a je také světlý, tak ho zkus :).

      Vymazat
  52. Ty šaty jsou úžasné! Nejspíš navštívím švadlenu a nechám si je ušít. :-)

    OdpovědětVymazat
  53. Klobouk je senzační a šaty taky. Ale jak už tu někdo psal, ke klobouku by se hodil víc nějaký kostýmek a k šatům podkolenky. Bundička je hezká, ale k celému outfitu se nehodí. Líčení perfektní. Co se Asie týče, nepřijde mi jako správný přístup "dělají to všichni, budu to dělat taky, sama přece nic nezmůžu", ale to by opravdu bylo na delší debatu. Co bych tu chtěla říct je to, že podle mě čtenářky nestojí tolik a kvantitu příspěvků, jako o kvalitu příspěvků. Nemyslím si, že přijdeš o čtenářky jen proto, že nebudeš přispívat denně. Tvůj blog byl primárně o kosmetice a u toho bys podle mě měla zůstat především. Protože v tom jsi naprosto výjimečná a máš opravdu talent. Stejně tak, co se účesů týče. Jsi moc šikovná. Ale co se módy týče, objevuje se tu spousta outfitů, které jsou nevkusné (samozřejmě je to věc názoru) nebo opravdu působí levně a nekvalitně. A podle mě to trochu snižuje kvalitu blogu. Co se týče móda versus věk, sice vypadáš hodně mladě, ale hodila by se mi k tobě trochu více elegantní móda. Elegantní móda neznamená nutně nudná móda. I ta se do ozdobit vkusnými doplňky a může působit svěže a mladě. Za mě tedy více líčení a účesů, protože to zvládáš na jedničku a klidně méně outfitů za cenu toho, že příspěvky nebudou tak časté. A poslední bod - blog a obživa. Určitě do toho jdi. Na google je spousta návodů jak na to. Stačí si s tím chvilku pohrát. Nebo ti doporučím stránku webtrh - diskuzní fórum, kde zadáš požadavek a ozve se ti jistě spousta mladých šikovných ajťáků, co ti za pár korun pomůžou a věřím, že se ti to brzy vrátí. Nebo můžeš zkusit zadat i inzerát na jobs a podobně, pokud nemáš čas googlovat. Pro někoho zkušeného je to otázka pár hodin. Hezký večer, Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s Katkou... Petra je dobrá v líčení a účesech toho by se měla držet... potkat takhle Petru na ulici tak se na ní ušklíbnu... kousky k sobě absolutně nejdou... Klobouk je moc mohutný... a parka k šatům ? To fakt ne... Prostě cit pro módu tady chybí... opravdu pěkný outfit se dá nakombinovat i z věcí ze sekáče když to přeženu... nemyslím si, že by to bylo o kvalitě... ale Petra nás chce asi šokovat a pak se rozčilovat nad naší kritikou... jinak si to vysvětlit neumím... Ale věřím, že nám to zase v nějakém videu nebo článku vysvětlí co si o tom myslí... :)

      Vymazat
    2. Káto, tak to je NEJLEPŠÍ příspěvek, jaký jsem tu četla.
      NIKDO Petru nenabádá k nakupování dražšího šatníku, ale vkusnějšího a kvalitního. Nebo si ty modely před finálním focením na veřejný blog lépe prohlédnout, zastřihnout nitě...ZKONTROLOVAT.
      Prosím - dost často se tu v komentářích objevuje, že levný rovná se laciný.
      Ne. Laciný ve smyslu nevkusnosti.
      Nebo věk rovná se zákaz mini. Ne. Pouze nezapomínat na vkus.
      Petro, jste opravdu úžasná v kosmetice. Tečka.
      Katko, opravdu dobrý příspěvek. Neuráží, vyjadřuje názor.

      Vymazat
    3. Víte, já si neodpustím jeden fakt, outfitové příspěvky jsou na mém blogu absolutně nejčtenější a nejoblíbenější, články o líčení a vlasech jsou naopak na posledních místech. Tudíž statistiky hovoří zcela jinak ;). A že kvalita nesouvisí s cenou, to teda souvisí a jak!

      Vymazat
    4. Jak to napsat...někdo kliká pro inspiraci a líbí se jim to, někdo jen tak ze zvědavosti, že je něco takové možné...

      Vymazat
    5. A někdo kliká proto, aby si mohl rýpnout.....mně jen nesedí jedna věc, s eshopy, se kterými já spolupracuji spolupracují téměř všechny fashion blogerky (jen to neřeknou nahlas jako já), i ty zahraniční, například Maytedoll, kterou sleduje i Kim Kardashian a nikdo ji nepíše, i když má úplně stejné šaty z Sheinside a dokonce si je pořídila o půl roku později než já, že je to nekvalitní hadr a že je to laciné a nevkusné a že je to neetické tam nakupovat. Že by Češky byly tak napřed v módě? No nevím, na ulicích ty kvalitní a vkusné outfity tedy opravdu nepozoruji a to ani ty ze sekáčů, jak tu radíte, ani ty drahé kožené kabelky za x tisíc, co mi často doporučujete, protože kabelka z HM je "laciná" i když je to normální černá kabelka jako každá jiná,ale asi bude laciná jen proto, že ji nosím já. Poslední dva outfity nebyly ani jeden z asijských eshopů,ale zase tu čtu,jak je to hrozně nekvalitní a laciné. Jak to tedy na mne působí? Že někteří lidé mají potřebu si rýpnout za každou cenu a ta bramboračka bude vždycky moc bramborová a kyselo moc kyselý. Tím nemyslím komentář Katky.

      Vymazat
    6. Péťo, nechci vůbec rýpat. Rýpaní není na místě, vzhledem k tomu, jakou energii a práci blogu věnuješ. Myslela jsem to jen jako nápad, jak blog trochu vylepšit. Outfitové příspěvky jsou možná nejčtenější, ale zároveň nejvíce kritizované. V podstatě říkáš, že nakupuješ v čínských eshopech, abys mohla přidávat stále nové kousky. To jako čtenářka odmítám podporovat a radši budu číst blogy, kde jsou příspěvky sice méně časté, kombinované ze starších kousků nebo z jiných než čínských obchodů. Občas mám pocit, že ve snaze ukázat nám co nejvíce nových kousků, jsou outfity zbytečně překombinované. Viz. třeba kombinace šatů a bundičky. Oba kousky jsou krásné, ale k sobě moc nejdou, jak tu většina čtenářek píše. Určitě bys mezi staršími kousky našla něco, co by se třeba hodilo k šatům více. Outfitové příspěvky by měly být především o kombinacích, nové kousky si můžeme prohlédnout na stránkách eshopu. A právě tady vidím v blogu trochu slabinu. Ne každá čtenářka má doma skříň plnou oblečení a jistě by uvítala nápady na to, jak kousky kombinovat. Tím bys nás měla inspirovat. Zároveň bys uspokojila skupinu čtenářek, která má morální problém s čínskými eshopy, protože bys nemusela nakupovat tak často a to je podle mě důležitější než rýpající skupina čtenářek, která má problém s tím, že se tu některé kousky opakují. Nejde tedy o kvalitu oblečení (kabelka z HM je výborná), ale o kvalitu kombinací. A slibuji, že už je to poslední komentář. Věřím, že už ti z toho musí jít hlava kolem. Katka (P.S. omlouvám se, jestli se příspěvek odeslal dvakrát, předchozí jsem si omylem smazala)

      Vymazat
    7. Katko, já ti úplně rozumím a děkuji za tvé postřehy a názory, rozhodně je nepovažuji za rýpání, jak jsem psala ;). Jsem ráda za takové názory, jako je ten tvůj. Rozumím ti, nevím sice kolik takových blogů, kde by nic z těchto eshopů nebylo, najdeš, ale to je vedlejší a je samozřejmě jen na tobě, co budeš číst a zda na můj blog zanevřeš jen kvůli tomu. S těmi kombinacemi starších kousků to má jak kdo, někomu to vadí, někdo by to uvítal. Nemohu samozřejmě vyhovět všem, proto jako cestu vidím to střídat, což se v poslední době snažím dělat. Na druhou stranu, ono je tak trochu moderní odsuzovat čínské eshopy, ale některé kousky jsou opravdu skvělé a vypadají podle mě moc hezky. Stejně jako v obchodech jedné značky najdeš šmejdy a hezké věci, tak je to na eshopech. A já jsem tam nakupovala vždycky, hlavně i na ebay, což je v podstatě totožné. Netajím se tím a ani tím, že jsem díky tomu využila nabídky spolupráce s takovým eshopem, jak jsem uvedla v článku. Trochu mne na tom mrzí, že vidím, že to čtenářům vadí jen na mém blogu, protože na žádném jiném českém blogu, i když všechny těchto spoluprácí využívají, to nečtu, to je to, co nechápu. Co se však týká tohoto outfitu, tak vše jsem si koupila sama a nic není z asijského eshopu a chápu, že každý máme jiný vkus a pohled na věc, ale mně kombinace těch šatů a parky právě moc líbí. Nejde o snahu ukázat toho co nejvíc, proč taky, vůbec nic z toho nemám,ale jednoduše se mi to líbí :). Každopádně se budu snažit to nějakým rozumným kompromisem vyřešit, abych uspokojila všechny čtenáře a častěji kombinovat kousky, které už v šatníku mám a ještě jednou děkuji za tvůj názor a návrh na řešení, velice si toho vážím!

      Vymazat
  54. Musím souhlasit s tím, že je velká škoda, že si blogem alespoň nepřivyděláváš. Vždy jsme si myslela, že to píšeš kvůli rejpalům, ale nějaké finanční zisky z toho máš. Na Tvém místě bych to určitě změnila, zasloužíš si to a není na tom přece nic špatného. Naopak. Kdo by si nechtěl vydělávat svým koníčkem? Přeju Ti to ;-)

    OdpovědětVymazat
  55. Péťo, moc ti to sluší! Možná bych už nevolila k šatům tu parku moc mi k tomu nesedí. Parka je ale jinak sama o sobě fakt boží a ne jednou jsem na ní v H&M koukala a přemýšlela, že si ji koupím :) Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  56. tahle bunda to je jedna velka hruzaa!!!! to zas neco vyletelo tak v tom budou chodit vsichni co nemaji ani spetku v kusu jen proto ze to zrovna vsude prodavaji!! opravdu bezdomovec hadra :D :D :D
    no a k tem satum se to taky nehodi, za me jedine ten klobouk za neco stoji, ale k nemu tak nejaky pekny kabatek a ne bundu jak bezdak...
    a co se tyce nakupu u asijcu-kazdy ma pravo volby a to ze nemas cas nakupovat jinde to je jen vymluva,napr nafleru je spoustu ceskych navrharu s orig kousky a i plno mladych tvurcu maji sve veby,staci se zajimat a obcas treba zajit misto do HM apod na nejaky FAshion design market!!

    OdpovědětVymazat
  57. Nikdy nepochopím, jak může někdo podporovat čínské e-shopy. Kdyby nebyla taková poptávka po fejkových kabelách, hadrech a všem možném, nebyla by ani nabídka a lidé by tam nepracovali v tak příšerných podmínkách. Také by nebyly tak enormní daňové úniky, což by se samozřejmě též projevilo na celosvětové ekonomice. Kupovat si vědomě fejk kabelku od ťamanů by mělo být trestné, stejně jako její prodej. Podporovat někoho, kdo krade značky a rejžuje na tom prachy- no nevím, nic pro mě. Raději si našetřím na originály.

    OdpovědětVymazat
  58. Proboha tak krive a tenke nohy.....

    OdpovědětVymazat
  59. Milá Péťo,
    Je vidět, že jsi si dala s celým článkem velkou práci a péči – a to i s objasněním svého postoje k nákupům z čínských e-shopů. Upřímně obdivuji nasazení, které blogu dáváš, je za tím obrovská píle a již i určitá profesionalita. Primárně je tvůj blog o kosmetice a v tom jsi opravdu profík…, klobouk dolů. I proto se připojuji k názoru, že je zcela správné, abys blogem normálně vydělávala, není na tom nic špatného, naopak se jeho kvalita může pozvednout o level výše. V tom ti držím palce a fandím. K těm nákupům z čínských e-shopů a kvalitě outfitů. Na jedné straně souhlasím s Mírou, že to samé ze Zary nebo Manga, Promodu, CA (dosaďte si co je libo) má obdobnou úroveň za vyšší cenu. Já nad tím tedy rozhodně ochat ani achat nebudu-jsou to prostě převážně (netvrdím, že ve sto procentech) nekvalitně ušité věci ze špatných materiálů. Tečka. Stejná nekvalita, akorát na těch čínských eshopech je nižší cena. Proč asi? No to je právě o těch podmínkách za kterých se ty věci vyrábí. Řekla bych, že řetězce asi těžkou budou smět zaměstnávat děti atd… ale o tom by se určitě dalo debatovat dlouho. Každopádně cena o kvalitě nevypovídá, nicméně kvalitní věci z podstaty levné být prostě nemohou. Pro příklad česká značka Pietro Filipi. Ceny jsou tam samozřejmě jinde. Ale zpracování, materiál, kvalita ušití, nápad každé kolekce…Já jsem na to taky háklivá, babička byla švadlena a jsem zvyklá, že věci mají být kvalitní, dobře vypracované a z kvalitních materiálů. Mám tedy poměrně chudý šatník, ale když už si něco koupím (a musím říct, že to platí i pro nákupy pro děti), chci aby za tím byla nějaká kvalita a ideálně i nějaký příběh……Souvisí to ještě s jednou věcí. S tím, co jsi Peti psala, že „západní svět neví rozežraností co by“ ale že ty to nezměníš. Ale právě že změníš. Vždyť se podívej na to, kolik lidí tě čte-ono mít blog na Tvé úrovni, která je už profesionální a mít tolik čtenářů, je vlastně i tak trochu zodpovědnost. Právě proto, že si z Tebe berou příklad i mladé holky. Vím, že tohle je už trochu posun v primárním účelu blogování (být inspirací) k určité filozofii. Tím jak žiju a co prezentuju. Tím, že „myslím globálně, jednám lokálně“. Tím, že ukážeš mladým holkám (my starší ročníky:) co sem chodíme, máme jak vidím hodně podobný názor), že mít styl neznamená mít v šatníku tuny nekvalitních čínských šatů vyrobených za kdovíjakých podmínek. Tím, že podpoříš české výrobce, malé butiky, fler…atd viz výše, bude mít tvůj blog už i nějakou filozofii, nějakou pozitivní vizi…a to si myslím že by byl obrovský posun. A možná že za dvacet, třicet let může mít ten evropský konzum úplně jinou podobu. Jsem možná trochu pravdoláskařka a nechci tě nijak prudit. Je to jen námět k zamyšlení. Každopádně ti přeju Ti hodně štěstí a radosti s blogem i nadále a děkuji ti za hezké oddechové chvíle u Tvých článků či videí!! Hanďa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně napsáno! Bylo by fajn, kdyby se Petin blog posunul o level výše. Opravdu lze nakupovat i jinde než v asia-shopech a písmenkových řetězcich. Někdy opravdu méně znamená více. Byť se s Petrou stylově obvykle nepotkáme, tak i já bych se ráda podivala na "stylovější" a kvalitnější modely. Chodim sem relaxovat a inspirovat se, ale ty outfitové články mě prostě obvykle dost vyděsily....respektive mě vyděsila ta hrůzná kvalita, která byla patrná už i na fotce! Takže Petro neboj se blogem vydělávat (rejpałové budou stejně) a zkus na poli outfitů zapracovat směrem ke kvalitě, uvidíš že fanoušci neubydou a možná z blogu budeš mít ještě lepší pocit a nějakou tu kačku!

      Vymazat
  60. Ach boze, to je teda zase diskuze tady.. Clovek by neveril, co jeden outfit vyvola :-D Ja myslim, ze tady jde o to, podivat se a rict libi/nelibi a ne filozofovat o blbe bunde atd.... Kdybyste lidi radsi delali neco uzitecnejsiho, nez se rozcilovat na netu a psat slohovky... Take bych byla radsi, kdyby Petra nakupovala v obyc. obchodech, ktere jsou v kazdem OC, protoze ja si z Ciny nic objednavat nebudu a radeji bych tady videla kousek, ktery si treba budu moci pak sama zajit koupit do obchodaku, ale je to jeji vec, kde nakupuje, ne? Ja to akceptuju a problem s tim nemam..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, zrovna na středu plánuji na skok v našich obchodech, takže inspirace z nich určitě bude :).

      Vymazat
  61. Nevěřím, že někdo řeší, jestli jo je nebo není kožešina a jestli to měl nebo neměl na sobě bezdomovec, achjo. Já parky miluju, na podzim jsou ideálním společníkem na zahřátí, člověk se do nich může zachumlat a vypadají dobře snad ke všemu - nosím je k šatům, sukním, kalhotám a nemám pocit, že bych vypadala jako bezdomovec. Klobouk z H&Mka mám taky, na podzim je vážně jako dělaný a vlastně milion věci mám z H&M, protože se mi jednoduše ta móda, kterou nabízejí, líbí.
    Tohle má být přece inspirace, ne nějakej módní diktát, je jasný, že s tím nemusíte souhlasit, líbit se vám to nemusí, ale proboha - PROČ byste řešili z jakého je to materiálu a obchodu? Jinak nejvíc se mi líbí asi líčení, přesně to co nosím teď na podzim i já, černá linka a barevný rty - paráda!
    stillinbrno.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Outfit jako celek vypadá moc pěkně! :) klobouk je hezký. Jen si myslím, že by vypadal mnohem líp, kdyby jsi ho neměla tak naražený do čela..

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!