OOTD - hat & beige/black coat

by - 27 října

Krásný pondělní večer všem,

valná část z vás měla dnes podzimní prázdniny a protože počasí se nám moc nevyvedlo, snad vás potěší alespoň dnešní článek s outfitem u nějakého dobrého teplého nápoje. Mým osobním favoritem je mátovomeduňkový čaj, horký punč nebo griotka s citronem :). Co rádi v sychravém počasí pijete vy?
 
Já jsem dnes do toho větru a šeda vyrazila v novém kabátku, džínách a kozačkách. Kabátek mi přijde naprosto boží a hezky mi sedí, je to sice velikost M, ale alespoň se do něj mohu trochu více zachumlat a dát silnější svetr. Je to potřeba, protože je jen bez podšívky, i když překvapivě zahřeje i tak a je velice příjemný. Na zimu ale určitě nebude, jistě ne pro takového zmrzlíka jako jsem já ☺.
Krk jsem omotala novým šálem, který jsem si pořídila v Praze v F&F, když jsem tam byla minulý týden. Byla totiž hrozná zima a já měla jen takový tenoučký šátek, tak jsem sáhla po prvním černém šálu, co mi padl pod ruku, abych se zahřála a paradoxně to byla skvělá volba!
Kozačky jste již viděli v podzimním lookbooku a musím říci, že koupě stále nelituji, jsou skvělé, moc pohodlné a teploučké a i přes poměrně vysoký podpatek se v nich dobře chodí.
Celý dnešní look si přímo říkal o klobouk a výraznou rtěnku. Klobouk jste už také viděli a já jsem i z něj pořád nadšená. Vždy se mi klobouky moc líbily, ale neměla jsem odvahu je nosit. Čím jsem ale starší, tím elegantnější se mi zdají a myslím, že je v pohodě může každá z nás zařadit do svého šatníku.
 
 
Rtěnku jsem si pořídila minulý týden v Rossmannu a netradiční odstín mě zaujal na první pohled, Nenechte se zmást barvou ve rtěnce, která vypadá docela obyčejně. Ve skutečnosti je to docela nevšední barva, která je jako stvořená pro podzimní dny! Jakmile jsem ji nanesla na rty, byla to láska na první pohled a myslím si, že bude dost dobře slušet téměř všem barevným typům, protože je relativně dost neutrální, i když z fotek se to možná nezdá. Rtěnka je krémové konzistence, takže nečekejte extrémní výdrž jako u rtěnek matných, ale je velmi pěkně pigmentovaná a na rtech příjemná. Rtěnky Catrice obecně mám moc ráda.
 


kozačky - CCC Lasocki
kalhoty - HM
kabát - Choies
šál - F&F
klobouk - HM
kabelka - Persunmall
rtěnka - Catrice Berry Bradshaw (už jen kvůli tomu názvu jsem ji potřebovala :D!)
lak - NYC NY princess



zezadu je kabátek černý







 

You May Also Like

48 komentářů

  1. Ty botky se fakt hodí ke všemu dobrá volba a kabátek je super =))

    OdpovědětVymazat
  2. Peti, celý outfit na mě působí, že je ti v něm teplo a pohodlně :) to je super, poslední dny v této zimě potkávám lidi oblečené strašně na lehko a naskakuje mi z nich husí kůže :D rtěnka má krásnou opravdu barvu, kdybych měla pěkný zuby, tak si ji snad i pořídím

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ti to slusi:-).Vsechno naprosto dokonaly,nadhernej kabatek,kozacky ti perfektne sedi a ta rtenka je taky super asi se na ni pujdu taky podivat:-).

    OdpovědětVymazat
  4. Jak to Petro děláš? Já bych taky chtěla vypadat takhle úžasně když je sychravo a jsem nabalená.. ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Rtěnku mám taky a máš pravdu, je taková docela neotřelá a na podzim jako dělaná! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Péťo jsi nádherná a tyhle outfit se Ti hodně povedl! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Strašně ti to v tom klobouku sluší! Výborná kombinace. Líbí se mi úplně všechno. Jsi kočka.

    OdpovědětVymazat
  8. Kabátek je krásnej i klobouk Ti moc sluší! A líčení taky paráda
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný kabátek:-) a rtěnka je taky úžasná.Hned ve středu vyrážím do Rossmanna.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásná rtěnka.
    Krásné kozačky.
    Krásný klobouk.
    Krásný make-up.
    Krásný úsměv.

    Moje mamka ode mne často slýchává větu: "To vyhoď!". Používám ji dost často, když se mi na ní něco nelíbí a vždy jednou za žčas jí proberu šatník a vyházím věci, které na ní už nechci vidět. Zpravidla jsou to pěkné, kvalitní kousky, ale už nejsou v módě. A já chci, aby vypadla dobře, i když už je penzistka. Tím se dostávám k tomu, že pokud by jsi byla třeba moje sestra, tak bych ti ke kabátku řekla: "Ten vyhoď!". Opominu materiál, ale rukávy mají opravdu hodně dlouhé, to už ti musí být nepohodlné, nebo alespoň já mám velmi často ten problém, že mi jsou rukávy dlouhé a musím zkracovat. U tohoto vzoru a střihu rukávů to však změní vzhled, takže je třeba zvážit, zda se to vyplatí. Pokud se podívám, jak "sedí" kabátek zezadu, tak bych ho nelitovala a vyhodila, ať poslouží jinde. Vyhazujeme do sběrných nádob, ať nejsme marnotratné. A délka rukávů není problémem čínských e-shopů, pravidelně se setkávám s dlouhou délkou rukávů u kabátků Marks&Spencer, jejichž cena se pohybuje od 3500Kč výše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co to meleš??

      Vymazat
    2. Jak já někomu závidím dlouhé rukávy u kabátu. :) bohužel mám dlouhé ruce a sháním kabáty a bundy dost těžce. Už ani neřeším jestli se mi opravdu hodně libí, ale zdali má či nemá v pořádku délku rukávů.

      Vymazat
    3. súhlasím, pridlhé rukávy mi na oblečení tiež veľmi vadia, vždy sa divím ženám alebo mužom, ktorí nie sú schopní (nevidia to?) zájsť ku krajčírovi a urobiť s tým niečo. oblečenie - sako alebo kabát - hneď lepšie sedia. nepáči sa mi to ani na celebritách.
      práve tento kabát som mala vyhliadnutý na ebay, dobre že som odolala.
      klobúk sa mi však páči. viktoria.

      Vymazat
    4. děkuju moc, jinak dlouhé rukávy já úplně miluju a vyloženě je vyhledávám a líbí se mi to, tady je to ale také tím, že mi byla hrozná zima na ruce atak jsem je schovávala, zapomněla jsem si rukavice :)

      Vymazat
    5. Tak to je něco jiného, když tuto délku miluješ a vyhledáváš. Ale nevypadá to dobře, a kdo je z oboru, tak to vidí na první pohled, i když má kabátek dobrý návrh. Ještě dodám, kam sahá správná délka rukávů. Má být vidět ruka ("záprstní kůstky"), takže orientační bod pro délku rukávů je hlavice záprstní kosti u palce blíže k zápěstí. Správná délka rukávů je důležitá, protože člověk v oděvu nevypadá utopeně. Samozřejmě dlouhé rukávy jsou lepší než krátké, protože ty dlouhé se dají většinou zkrátit.

      Zasvěcení a rozumní pochopí, ale stejně se najde někdo, kdo napíše: "Co to meleš."

      Vymazat
    6. Já spíš nechápu, proč své mámě vyhazuješ věci a říkáš lidem "To vyhoď". To ti není blbý? Každej ať si nosí co chce, možná, že víš, co je v módě, ale ne všem to musí být příjemné. Být tvojí mámou, pošlu tě někam, protože kdyby mi někdo takhle rozhrabával šatník a říkal takové věci i přesto, že se mi moje oblečení líbí a je mi jedno, že to není v módě, pravděpodobně bych tě uškrtila.

      Vymazat
  11. Kabát ti moc sluší, krásná barva :)

    www.katerina-f.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Tak Peti, krása. :) Jen prostě ten klobouk...já nevím, mi se na tobě prostě moc nelíbí. :) Ne, že by to bylo něco strašnýho, ale vypadá strašně "kovbojsky". A ještě právě jak nemáš úplně stejnou délku vlasů (vepředu po stranách máš tu odrostlou ofinu), tak to vypadá tak zvláštně. :) Ale tak mi se právě na tobě líbí spíše ty krásné účesy - copy, které ty moc umíš, tak to asi bude jen můj "kloboukový" problém. :)

    A taky se mi líbí, že i když jsi tak štíhlá, tak máš kozačky docela na MÍRU. :D Že je nemáš právě jako nějaké gumáky, kdy ti kozačky odstávají 10 cm od nohy. :D Jako chápu, že pro ty, co mají štíhlejší nohy, může být honba za těsnějšími kozačkami docela peklo, ale jak vidím, tak se sehnat dají. :) Minulý týden jsem potkala slečnu/paní, které kozačky od noh ohromně, ale fakt strašně, odstávaly a vypadalo to tak...směšně. :D :)

    Měj se krásně, protože jsi krásná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju hrozně moc, no s těmi kozačkami je to také tím, že já mám lýtka docela silná, vůbec je nemám hubená, takže kozačky mi sedí normálně a některé mám i problém dopnout :).

      Vymazat
  13. Mňa by zaujímalo, prečo väčšinou tieto krásne veci z webu nemajú v kamenných obchodoch....krásny je ten kabátik!

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný outfit, dneska jsme se teda shodly s tím kloboukem :D. Moc ti sluší!! Moje babička říkala, že "bez klobouku není ženská oblečená" a já jsem to nechápala, ale už mi to dochází :-). Hezký klobouk udělá z hezkého outfitu superchic outfit. Ten kabátek je moc hezký, akorát jsem se musela smát, já mám všechny rukávy u věcí z Choies krátké :D, co bych za to dala. Ono zkrátit se to dá vždy..., ale prodloužit?? :-). Rtěnka má krásný odstín a i název, budu se po ní muset podívat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ájo, děkuju hrozně moc a koukala jsem, tobě ten klobouk ovšem dokonale sekne a moc se mi líbí v kombinaci s tou kostkovanou šálou ♥.

      Vymazat
  15. PS. kozačky jsou opravdu dokonalé, nadčasové, super volba! :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Kabátek je úžasný a ty botky... mmm.. skvělá volba do tohohle počasí, protože v každém období má dáma být upravená :-). Jinak když se trochu ochladí, ráda si sednu do jedné oblíbené hospůdky, kde si dám pohár horké mandlové medoviny... A teď jsem si úplně navodila chuť, asi se tam zítra zastavím :-D.

    OdpovědětVymazat
  17. te kabat je skvely ♥


    Zvu tě ke mě na giveaway : YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  18. Peti, moc ti to sluší :-) Jen škoda, že ten kabátek je tak kraťoučký, jinak vypadá hodně dobře.

    OdpovědětVymazat
  19. Moc hezky makeup , usmev a vlasy. Kabatek vypada hodne nekvalitne, se mi bohuzel moc nelibi, a dziny zase vypadaji, ze ti jsou trosku mensi. Celkove to ale je docela hezke, boty i kabelka ti taky slusi, stejne jako sala. Zvlast kdyz dodas tvuj krasny usmev.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Peti, dovolím si trochu kritiku a asi se na mě všechny tvé fanynky vrhnou( já jsem ale tyky tvůj příznivec), ale je jedna věc, co mi fakt vadí...Myslím si, že v mnoha ohledech jsou tvé články super, ale ty outfitové...hrůza! Toto je kopie kabátku z kolekce Victoria Backham, kterou čínani celkem nepovedeně šijí. vím, že se budeš ohrazovat, že neznáš všechno, ale když chceš dělat fashion inspiraci mohla by ses aspoň malinko zajímat a pak by se ti nestalo, že bude tvůj blok plný fake kozaček, fake kabelek, fake kabátů, fake letních šatů....mně to přijde přehnané a tak nějak i nevhodné- to je můj názor. Já být tebou, tak tu spolupráci s číňanama snad zruším, ptž od doby, co bereš věci z těch eshopů, je to jen samá levná a nepovedená napodobenina a to není žádná inspirace.Petra Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to nějak nechápu. Co se inspirace týče, Peťa a jiné blogerky mě přiměly nakupovat na asijských eshopech a jsem za to ráda. Co se poměru kvalita - cena týče, nemám výhrad. Upřímně si myslím, že většina z nás v českých luzích a hájích si nemůže dovolit nakupovat oblečení z kolekce Victorie Beckham. Petra takhle vlastně inspiruje více čtenářek, než které by inspirovala, kdyby nakupovala u Diora. Navíc tohle je přece převážně beauty blog a Petra se nikde neprezentuje jako fashion guru... Lucka P.

      Vymazat
    2. Souhlasím. Péťa se sice hájí tím, že s čínskými eshopy spolupracují i jiné české blogerky a že se spolupráce řeší jen na jejím blogu. Že to dělají i ostatní přeci ale neznamená, že je to správné. Svůj názor ohledně outfitových příspěvků už jsem tu psala několikrát. Je to škoda, že si Péťa kazí kvalitu blogu. Katka

      Vymazat
    3. Přesně tak, pro mě je to věc, kterou Peťa zbytečně sráží blog o třídu níž. Jak jsem psala...jako osoba se mi Peťa líbí, ráda koukám na videa, líčení, kecací...ale ty outfity jsou pekelné-pardon- a myslím, že hlavním důvodem je nákup většiny věcí na čínských eshopech. Petra Z.

      Vymazat
  21. Krásné boty Péťo :) Celkově ti to moc sluší i když takový kabátek bych si já osobně asi nekoupila :)

    OdpovědětVymazat
  22. Moc pěkný outfit :) Ty kozačky jsou úžasné

    OdpovědětVymazat
  23. Škoda peněz za ten kabátek, bohužel. Jak nesedí zezadu, ty šíleně dlouhé rukávy a příliš objemný límec až přes ramena, škoda...nevím proč si dospělé ženy ja Ty kupují takovéto hrozně nekvalitní věci. Navíc s tím kloboukem to vyznívá až komicky, ten klobouk Ti nějak nesedí. Nevím jestli ho máš jen tak špatně posazený, nebo je Ti malý, nevím. Drobné postavě tento typ klobouku vůbec nelichotí.
    Líbí se mi kozačky, ty jsou OK : )

    OdpovědětVymazat
  24. Peti, kabátek je nádherný. Strašně ti sluší. A botky... mmmm... můj sen takové mít :))) To bych ale byla tak o 20 cm vyšší než přítel :D je prcek. Ale jsou fakt moc hezké :) Pěkné fotky celkově :) Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  25. Moc vám všem děkuji za ohlasy a komentáře!

    OdpovědětVymazat
  26. Vypadas uzasne, odstin rtenky je nadherny
    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Moc pěkný outfit, je pravda, že je kabátek větší, co se rukávů týče, dají se upravit, jinak se mi tvůj styl moc líbí, rtěnka je krásná a celé líčení také dokonalé.prostě super zvolená kombinace.Helenka

    OdpovědětVymazat
  28. Teda Péťo, v tomhle mi přijdeš úplně jiná, je to takové rafinovaně sexy, a přitom moc vkusné. No a ty kozačky (který se mi moc líběj a potřebuji je také) ti dělají moc hezký nohy!

    OdpovědětVymazat
  29. Daný odstín rtěnky vypadá v reálu podstatně tmavší a ošklivější (je takový moc tmavý a hodně dofialova). – Stejně to dopadlo, když jsem posuzovala ten studený odstín rtěnky od Alverde, cos tu před časem předváděla, také se mi ve skutečnosti zas až tak nelíbil, takže rtěnky vybírám raději naživo. (Jednou jsem však zariskovala a objednala jednu přírodní rtěnku – a trefila jsem se do hezké růžové.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dost logicka vec, zalezi na tom, jak mas nastavene barvy na monitoru, jas atd,ale predevsim zalezi na tom, jakou mas plet a vlastni barvu rtu. Protoze na kazdem vypada rtenka trochu jinak a nekdy jako naprosto rozdilne odstiny, zvlaste ty nude a tmave vypadaji na kazdem jinak :).

      Vymazat
    2. To vím taky, takže jsi mi tu nepověděla vůbec nic nového, jak si patrně myslíš, jen jsem chtěla říct, že mě ta rtěnka zas tak neučarovala. Dámy, posuzujte rtěnky jedině podle reálu a ideálně přímo na sobě.
      Dále taky určitě hraje úlohu nastavení fotoaparátu, blesk, světlo apod., což může skutečnost dost změnit. Nejde tedy jen o nastavení mého počítače. Nedávno jsem si totiž objednávala bundu přes e-shop a její odstín na monitoru přesně odpovídal tomu, co mi následně přišlo.

      Vymazat
  30. Petro já nevím, připadá že moc tlačíš na pilu, čiší z toho jak moc se snažíš, až příliš...Bohužel tento kabátek jsem dnes viděla v Ostravě ve výloze jednoho vietnamského obchodu, myslím, že toto na blog prostě nepatří.

    OdpovědětVymazat
  31. Perfektní outfit Peti! Tento tvůj kabátek jsem si úplně zamilovala :)

    Spotřebováno - Září 2014

    OdpovědětVymazat
  32. Tenhle kabátek tedy není šálek mého čaje, ale nemůžu se zbavit dojmu, že Tobě by slušelo naprosto cokoli, nedá se nic dělat. :-D Kozačky jsou super, taky jsem po podobných koukala, ale s nižším podpatkem, hodily by se mi. Ovšem ta rtěnka je skvělá, na tu se podívám. Akorát mě u Catrice štve, že do Rossmanna s jejich stojanem se dostanu zřídka a když už, často je to probrané, opatlané.... Třeba jejich "chubby stick" na rty se mi takto podařilo koupit asi až na potřetí (zato je ale super a ráda bych ještě jeden odstín :-))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!