♥ Lovely Top - 10 leden 2015 ♥

by - 05 února

Krásný čtvrteční podvečer všem,

s prvním čtvrtkem v měsíci je tu samozřejmě i další díl mých oblíbenců. Užijte si je!

↓↓↓↓↓↓↓↓  KLIK PRO POPIS PRODUKTŮ A DALŠÍ INFO ↓↓↓↓↓↓↓↓


na sobě: svetřík Sheinside
lak: Madam Glam Electric five
líčení: rty MRL Keep trying for you, oči Luxe paletka Avon
světýlka v pozadí: http://www.balldesign.cz

eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek http://www.lovelyhair.cz
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu
facebook: https://www.facebook.com/petralovelyhair
twitter: https://twitter.com/PetraLovelyHair
instagram: http://www.instagram.com/petralovelyhair
email: petra@lovelyhair.cz
P.O.BOX 212, Jindřichův Hradec 37701
 
o čem mluvím:
Desi Perkins
Jaclyn Hill
Taylor Swift Blank space
♥ laky Avon Gel finish P820, P812
♥ Essie Big spender
♥ Sormé smearproof lip liner babydoll, pure rose http://www.sormecosmetics.cz
video
♥ Rimmel 105 a 077 Asia
♥ Mixa micelární voda
♥ I love...Raspberry & Blackberry pěna do koupele
♥ Benefit Total Moisture facila cream, It´s potent! eye cream
♥ Makeup Revolution London Flawless http://www.pinkpanda.cz
♥ Maybelline Baby skin
♥ Bourjois Healthy mix 53 light beige
♥ Dermacol Truflle lanýžový hydratační makeup č. 1 http://www.dermacol.cz
♥ Maybelline Instant age rewind 110 fair
Sleek Face form fair
♥ Makeup Revolution London Ultra blush palette Golden sugar http://www.pinkpanda.cz
♥ svetr s poníkem H&M http://www.petralovelyhair.com/2015/01/ootd-pony-express.html
♥ kabelka http://www.choies.com
♥ brýle Ray Ban http://www.originalnibryle.cz/
♥ Turbie twist http://turbietwist.com/
Donna Hair vitamíny na vlasy
♥ Dove Oxygen moisture šampon, kondicioner, maska
povídání o náladě, negativitě atd....


You May Also Like

39 komentářů

  1. NA tvé videa se moc krásně dívá! A za poslední bod tě musím pochválit. Youtubeři dělají videa typu 'život youtubera' ale nikdo neřekne, že je to vlastně obyčejný život.!:) Krása!:)

    OdpovědětVymazat
  2. To to letí! Máme tu lovely top ten za leden, neuvěřitelné!
    Hned na začátku musím říct, že mě tvůj svetr s jednorožcem udělal taky velkou radost, sluší tí a basta, a proč ne!!!! A taky, že i ty si úžasná, krásná blogerka s bezva nápady, a naše česká!! Přeji ti abys byla hodně zdravá a starosti ať utečou,potvory!!!
    Za druhé chválím brýle Ray Ben, to je dobrý obchod, udělala si moc dobře, jsou opravdu kvalitní, zavedená firma. Oči je potřeba chránit!
    Hezké video a já osobně se budu Peťulko moc těšit na neděli na další. Tak a teď se jdu koukat na "Mamma Mia"! Tak ahoooj!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Ty si snáď stále krajšia a krajšia!!!! Odpadááávam z teba!

    OdpovědětVymazat
  4. Mrkla jsem na tu Jaclyn Hill a musim teda rict, ze je vtipna, hodne ukecana a to video bylo fakt super, ale prijde mi, ze s nanosem make upu ze sebe udelala takovou neprirozenou, plastikovou barbinu, vubec bych ji nepoznala, uplne se behem toho videa zmenila. make up moc hezkej, ale bylo ho fakt hodne :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Od Rimmelu jsem si koupila rtěnku odstín 107, je to taková matná rudá a jsem s ní taky moc spokojená, tak jsem ráda, že ty taky! :) Říkala jsem si, že si koupím asi i jemnější odstín, tak se na tu 105 podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na tu 105 koukni, je fakt bozska, podle me bude sluset uplne vsem!

      Vymazat
  6. Většinou se podívám na tvé tipy z oblasti blogerského světa, především pro to, zda by mne něco zaujalo. Ano, dá se s jistotou říci, že jsou profesionálky v makeupu a ovládají maskérský makeup, ale to není krása. Jsou krásně namalované. Ale krásné holky mají kouzlo samy o sobě. Nemusí si 8 minut malovat jedno obočí, vlastně ho domalovávat od poloviny, nalepovat si řasy, konturovat obličej v několika fázích. ... tohle je prostě jen dokonalý makeup, který promění většinu "obyčejných" holek v "krásku". Pokud se k tomu přidají přidělané vlasy, zvětšená prsa, plastické zásahy do míst potřebných, vzniká z toho tuctový mediální typ.
    V tomto případě je méně více. Není třeba tolik "dokonalosti". Líbí se mi podtrhnout přirozenout krásu a ne vytvářet místo krásy kýč. Připadá mi, že ve víru dění příliš podléháš vlivům kosmetického světa a vytváření iluze dokonalosti. To není nic, co by bylo špatné na tobě samé, ale je potřeba si to uvědomit, vědět, kde už je kýč. Jsi přemýšlivá, určitě si to přebereš a pochopíš, co ti chci dát vědět. Samozřejmě mladé dívky a naivky ti budou psát bravo, viva, nádhera, to je super, ty umělé řasy... Ale sama víš, že se v komentářích objevují i názory na "zjemnění makeupu" a pochvaly na absenci umělých řas. Něco na tom opravdu je. Můžeš se inspirovat světovými blogerkami, ale možná by bylo lepší zůstat českou Petrou. Já vím, že se jí pořád cítíš, to je mi jasné, ale tvůj makeup a vizáž v posledních měsících je poznamenaná "americkou" = vyumělkovanou stopou. Snad jsem srozumitelně vyjádřila pro tebe a případně pro ostatní čtenářky myšlenku na tenkou hranici ke kýči.

    Hodně zdraví nejen v únoru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja si myslim, ze tohle je hodne individualni vec, kazdemu se libi neco jineho a nemyslim si, ze by se muj makeup libil jen naivkam nebo mladym divkam. Inspiraci si podle me muze vzit uplne kazdy. Smysl mych tutorialu neni do posledni kapky ho zkopirovat, ale jen inspirovat, neni potreba lepit rasy, daji se pouzit svetlejsi odstiny a mensi intenzita. Mne se to ale na video libi prave s rasami a vyraznejsi, protoze to lepe vynikne na kamere. Samozrejme vzdy jsou vice slyset ti "nespokojeni", ale nevsimla jsem si, ze by byly negativni ohlasy na liceni, ba prave naopak! Je v posledni dobe mnohem vice pozitivnich a tutorialy se libi, proto predpokladam, ze jdu spravnou cestou, ktera se jiste nemusi libit vsem. A co se tyce kyce, myslim, ze i tady je hranice pro kazdeho jina. Osobne by me ani nebavilo delat dokola jednodussi tutorialy, byla by to nuda i pro vas, jelikoz to umi kazdy a rozhodne to nema co do cineni s tim jaka jsem, jak jsi jiz napsala :). Licenim clovek muze zmenit svou vizaz, coz je podle me skvele,ale ne dusi :).

      Vymazat
    2. No koukala jsem na kristen domenique, krásný profi make up, ale jen ten cas, ktery ji zabere vykonturovat a nanest makeup a pudr a vsechno to "vystinovat", no klobouk dolu. To fakt neni na denní líčení. Navic ani bych se takhle nemalovala běžne, protože dost casto se stane, ze si stihnu nanest jen korektor, rasenku a tvarenku a nemam pak vycitky, ze nejsem "perfect", protoze je to u me bezne, nastesi mam peknou plet. A pak kdyz cas od casu nekam vyrazim a udelam se sik, tak se citim dobre. Ale sama sebe a taky prostredi jsem navykla na lehky makeup a jsem za to rada. Chapu, ze je to o blogu a napadech, ale chvali opravdu vetsina mladych (to jde poznat podle mluvy). Mne se Petrin styl posledni dobou taky moc nelibi, resp.je to moc prekombinovane a vyumelkovane. Kazda mame svuj styl a ja na ten jeji koukam, ale licenim se neinspiruji. Neco jineho jsou recenze na kosmetiku. Preji hodne stesti

      Vymazat
    3. Mně se také tvůj makeup líbí. Tou skupinou naivek míním spíš ty, kterým se bude líbit v podstatě vše, aniž by o něčem přemýšlely. Takové o kýči moc vědět nemohou, protože se s ním seznámí studenti uměleckých škol, v některých případech i na jiných školách, kde mají osvícené učitele. U kýče není hranice pro každého jiná, je dost jasně definován, spíše o něm někteří vůbec neví. Vůbec nejde o to, že by "nespokojení" byli více slyšet. To není o nespokojenosti, ale o tom, že jsou různé názory, které vychází z celkových zkušeností, věku a vzdělání. Pramení to z toho, jaké máš vrstvy čtenářů, z jakých kulturních a sociálních vrstev pocházejí, od toho se odlišují jejich názory. I kdybych měla takový názor jediná, napíšu ti ho, protože si myslím, že je to tak správné a je pro tebe přínosný. Samozřejmě chápu, že se lépe čtou ty pochvalné. A chápu i to, že většině se ty umělé řasy líbí. Ale ani po tom mém nemusíš mít pocit, že nemám ráda tvá videa. Mám. Ráda tě poslouchám, ráda sleduji tvá videa. Akorát by nemusely být pokaždé, i když se ti zdá, že je to tak lepší. Vždyť jsi krásná i bez nich! Daleko víc. Vypadá to sice výrazněji a "lépe", ale také je to ten prvoplánovitě líbivý kýč. To je právě to zrádné tajemství kýče.

      A když se objeví krásné líčení bez UŘ, budou vědět ty sofistikovanější, že je to tichý pozdrav právě pro ně. A budeš mít uspokojené široké spektrum čtenářek.

      Vymazat
    4. Co se týče těch věkových skupin a toho komu se to líbí, tady bych byla velmi opatrná, vím jistě, že mne čtou mnohem starší ročníky, než je 20 nebo 30 a vím dle ohlasů, že se jim líčení líbí a jsou to ženy 50-60. Čatso píší i zde do komentářů,ale i na mail, což je pro ně přirozenější způsob komunikace.
      Přiznám se, jsem perfekcionistka a čistě dle mého názoru, ty řasy většinu těch líčení krásně doplňují a prostě se mi s nimi zdá líčení hezčí, ale chápu, že ne každému se to líbí, ale opravdu není nejmenší problém dělat líčení bez řas. Já v tom nějak nevidím problém.
      Různé názory jsou samozřejmě v pořádku a já jsem za ně ráda, naopak konstruktivní kritika je úplně v pořádku a i rozdílné názory jsou v pořádku, o tom snad nemusíme vůbec diskutovat a ujišťovat se ;).
      Co se týká kýče, vždy jsem měla za to, že hranice je dosti subjektivní. Konkrétně tedy jsem ho vždy chápala takto: "Pojem kýč může mít pro svoji subjektivně zabarvenou podstatu více významů. Jeho přesnější definice je tudíž sporná a značně individuální". Ale ráda se nechám poučit.

      Vymazat
    5. Já tyto řeči o přirozené kráse fakt "miluju". Já osobně bych ženy ve vztahu k líčení rozdělila do několika skupin:

      1. skupina - ty opravdu přirozeně krásně, kterém stačí řasenka a lesk na rty. Takových je ale minimum.

      2. skupina - ty, které se líčí, protože je to pro ně zábava resp. nutnost, protože jim nebyla od přírody nadělena dokonalá pleť a výrazné rysy. Líčení je pro ně přirozenou součástí, protože se tak cítí upravené - neobleču si přece tričko za tisícovku, abych pak celkový dojem srazila mdlým ksichtíkem. Ano, na ulici se dá potkat pár neumělkyň, které vypadají, jakoby se líčily po tmě, ale kritizovat profesionální blogerky, které jsou fakt kočky, za to, že jsou příliš zmalované a nalepují si řasy? No tak od toho ty zlepšováky snad jsou, aby si každý pomohl, jak umí, ne? To si musí jako celý život vystačit s opelichaným obočím, aby náhodou někoho nepohoršily? Když to vezmu za sebe, tak mě vždycky potěší, když vidím upravenou (= hezky oblečenou + nalíčenou) ženu a s výraznějším líčením i na denní nošení nemám problém.

      3. skupina - ty, co se nelíčí, protože si myslí, že jsou krásné přirozeně (což ale v 99,9% případů není pravda) nebo (a to spíš) protože jsou líné investovat do sebe pár stovek a každé ráno si o 10 minut přivstat, aby se sebou něco udělaly. A od těchto člověk pak poslouchá kecy o přirozené kráse a pomluvy o tom, jak je která zmalovaná. A tohle by se dalo aplikovat i na komentáře vůči postavě, kdy vám někdo řekne, že on nemá geneticky dané být tak štíhlý jako vy, ale už nevidí (nechce vidět), že vaše štíhlost je dána tím, že posledních 20 let nežerete a 4 večery v týdnu trávíte v posilovně.

      Jako normálně do diskuzí nepřispívám, ale dneska reaguju proto, že mi opravdu přijde padlé na hlavu, že někdo sleduje blogy o líčení proto, aby pak kritizoval, že jsou ty holky zmalované.

      Já tento blog sleduju moc ráda. Blogy jsou o tom, aby inspirovaly, beru to jako umění a umění má být vždycky o něco výš než běžný život. Já tomuto blogu tleskám, a to určitě nejsem žádné 17tileté trdlo. Je na každém, co si z toho vezme.

      Andrea

      Vymazat
    6. Andreo, moc děkuji za komentář, myslím, že jsi vystihla i můj názor, to dělení je vtipné, ale máš pravdu a zcela souhlasím i s posledním odstavcem a moc děkuji!

      Vymazat
    7. A ještě k tomu druhému příspěvku Gabriely DG - pokud naznačuje, že důraz na vzhled kladou lidé s nižším vzděláním, tak s tím taky nesouhlasím. Mám vystudované dvě VŠ a to, co mám na hlavě (rozumějte vzhled obecně) je pro mě stejně důležité jako to, co mám v hlavě. Protože prostě, ať se to komukoliv líbí nebo ne, vzhled je první, čím druhé upoutáte. Zastávám názor, že pokud někdo vykonává určitou pozici a za tu bere tomu odpovídající finanční ohodnocení, měl by náležitě tomu i vypadat. Viz třeba když sleduju večer zprávy a některé ministryně vypadají jak ze sekáče, říkám si: "Bože ženská, ty bereš nekřesťanské prachy z našich daní, do práce si chodíš na deset a nejsi schopná se ani ráno podívat do zrcadla?!"

      Nejsem žádná krasavice, ale na řeči o přirozené kráse prostě nevěřím (viz můj předchozí komentář). Nejsem zlá ani přehnaně povrchní a nechci, aby to tak vyznělo, ale je rok 2015 a existuje tolik možností, jak se vylepšit, tak proč je nevyužít?! Já sama umělé řasy ani nehty nemám, ale neřeším ty, co je mají.

      Stejně jako Petra nesouhlasím tím, že hranice kýče je přesně daná. Přesně daná je akorát hranice státu nebo sportovního hřiště, kýč je otázkou vkusu každého. No a to, co si kdo z tohoto blogu odnese, je pouze snad jeho věc (problém), ukazují se tu způsoby líčení ne způsoby aplikace drog, na umělé řasy nebo nehty se neumírá.

      Andrea

      Vymazat
    8. Děkuji za reakce k mým příspěvkům, ale bohužel zjišťuji, že některé věci nebyly pochopeny tak, jak byly myšleny, i když jsem se snažila vyjádřit co nejsrozumitelněji. Teď mluvím o reakcích čtenářky Andrey. Hlavní myšlenkou byl kýč, inspirace zahraničními blogerkami, bezmyšlekovitém přijímání takových vzorů především mladými, naivními dívkami.

      Vůbec nenaznačuji, že by na vzhled kladly důraz lidé s nižším vzděláním, to je zcela zcestné. Naznačuji, že pokud člověk neprojde patřičným vzděláním, není seznámen s kýčem.

      Ani nekritizuji, že jsou ty blogerky zmalované. Jsou dokonale nalíčené, to ano. Upozorňuji jen na to, že jde o vytváření "konzumní a mediální krásy". Jde mi jen o to, uvědomit si v mediálním tlaku tyto okolnosti. Já už nejsem riziková skupina, kterou by tyto mediální obrazy mohly ohrozit. Já si dokážu vzít jen takovou inspiraci, jakou chci. To je jediný důvod, proč jsem zde zanechala výše uvedený komentář.

      O kýči. Petro, ano, ta věta, kterou uvádíš, že uvedena jako začátek článku na Wikipedii. To není zrovna důvěryhodný zdroj, ale jsou tam níže jsou uvedeni autoři, kteří se kýčem zabývají, lze tedy čerpat z jejich pramenů. Vysvětlovat zde problematiku kýče asi není realizovatelné. Nevím, pokud ti postačí, že jsem se studiem kýče zabývala na VŠ a je i součástí mé výuky uměleckých předmětů na SŠ. Nejsem typ, který by bezmyšlenkovitě něco hodnotil. Spíše s snažím přispět, pokud to vidím ze svého pohledu jako podstatné, a navíc výhradně v oblastech, které jsou mým oborem. Nedovolila bych si hodnotit něco, čemu "nerozumím". To je asi tak vše.

      Snad jsem osvětlila vše potřebné, uvedla na pravou míru jednotlivé pasáže vytržené z kontextu, kterým byla přisouzena jiná myšlenka.

      Mimochodem, včera jsi uveřejnila jednu nádhernou fotku s fialovými tóny řas a fialovou rtěnkou. Na první pohled krásné, tak moc přitažlivé pro oko. Nikdo nemůže napsat komentář, který by nebyl pochvalný. I já můžu říct, že je to na pohled úžasné, dokonalé líčení. Líbí se mi. Ale je to kýč, ať chceme nebo nechceme.

      Vymazat
    9. Gabi, ja se moc omlouvam, ale asi to porad uplne nechapu. Neumim si predstavit, jak by liceni mohlo nekoho ohrozit. Myslim, že mozna zbytečně premyslis nad necim, co nema jiny vyznam, nez se odreagovat, odpocinout si, inspirovat se. Videa s licenim nejsou zadne závažné tema. Nehledala bych v tom nic vic a myslim, ze valna vetsina to ani nedělá. Pokud mluvis o teenagerech, tak ti meli vzdycky sve vzory a pokud je nekomu vzorem nejaka US blogerka, tak co, vzdyt o nic nejde, tim lepe. Pracovita holka se vlastnim přičiněním vypracuje tak, ze ji sleduji miliony lidi. Ja to take obdivuji, nevidim na tom nic zleho ani ohrozujiciho. Lepsi nez obdivovat umele vytvorenou celebritu. Radeji se doma licit nez se nekde poflakovat nebo hrat pocitacove hry. Divila by ses kolik lidi mi pise, ze si diky mym videum sebrali odvahu, udelali rekvalifikacni kurz a ted se treba licenim zivi. Kolik lidi to chytlo a je to pro ne super konicek. A o tom to je, o radosti z liceni, hrani si s barvami. Opravdu tu nehodlam polemizovat nad definici kyce. Je to naprosti zbytečné a mimo tema blogu. Navic pro valnou vetsinu je kyc opravdu velice subjektivni vec.
      Takze jsi ucitelka? Ja jsem o tom byla přesvědčena :D! Tipovala jsem dobre, to se pozná na prvni dobrou. Ted to nemyslim špatně, ale vetsina z nich dva nevyzadane rady a ma tendenci az prilis poucovat :).

      Vymazat
    10. A tedy já paní, či slečnu "Gabrielu" opravdu nechápu! O co jí jde? Asi by bylo nejlepší kdyby si založila svůj vlastní blog, kde by kázala světu a šířila své názory a moudra? (bludy!), o tom co je "dokonalost, co kýč, kde je jí zmíněná hranice mezi dokonalostí a kýčem"!!!!
      Samozřejmě, má na svůj názor právo, ale nemůže jej přece ventilovat tímto stylem! Jak může ona svůj subjektivní názor vydávat za to, co je jediné hezké, správné, co je kýčovité, a kdo a jak vytváří iluze dokonalosti, a kastovat takto lidi na vzdělané, nevzdělané, a co přirozená inteligence Gabrielo, asi nic, že? Proboha!

      Myslím, že "dokonalost" neexistuje. Kdo je dokonalý, vy asi ano Gabrielo, tedy usuzuji z vašich samolibých příspěvků.
      Mě se líbí tyto citáty:
      Jsem dokonalý, ale co je vlastně dokonalost? Sofokles
      Krásná a nedosažitelná - dokonalost člověka. Sokrates
      Duch skrývající se za tělesnou schránkou, a ne tělěsná dokonalost, vyzdvihuje ženu nad její ostatní družky. Émile Zola

      Pojem "kýč" jak známo, může mít pro svoji subjektivně zabarvenou podstatu více významů. Jeho přesnější definice je tudíž sporná a značně individuální.
      Myslím, že Gabriela na VŠ, nedávala pozor, ale na které to nenapsala!!!!! Proboha, a chudáci středoškoláci, kde svá moudra o kýči šíří!!! To je totiž skutečně věc hodně sporná a individuální!!!!!!!!!!!!!!!

      Zkušenost jak známo, se používá v několika významech:
      nabytá dovednost, výsledek obvykle smyslového vnímání, trvalý výsledek zážitku nebo prožitku, empirie.
      Zkušenost je v pravém slova smyslu nepřenositelná a jen obtížně sdělitelná.

      Myslím, že vaše příspěvky Gabrielo nemají valného významu, kromě toho, že jste nám chtěla říci, že máte VŠ a učíte na SŠ. A máte skutečně VŠ a učíte skutečně na SŠ?

      Vymazat
    11. Gabrielo, a mohla bych se Vás tedy zeptat, jaké je měřítko pro "kýč", když jeho posouzení není čistě subjektivní záležitostí? To jako nějaká učebnice přesně popisuje, že hnědo-fialové líčení je OK, ale fialovo-hnědé líčení už je kýč? Uvádíte, že kýč je jasně definován, ale já nechápu, jak může být definován, když existuje tolik různých druhů věcí (líčení, oblečení, nábytek, stavby atd.), které mohou být označeny jako kýčovité?

      Nejvíc mě zaráží, že sama jste "umprumačka" a nedokážete pochopit, že umění, móda a líčení na přehlídkách (na internetu) mají vždycky být přemrštěnější (výraznější, originálnější, odvážnější) než realita - copak se v modelech navržených pro obhajobu maturitních prací běžně chodí po ulici? K tomu bezmyšlenkovitému příjímání vzorů mladými, naivními dívkami - všechny z nás jsme byly v pubertě a měly nějaký vzor, kterému se chtěly podobat, postupem času jsme z toho jednoduše vyrostly. To, že jsme se zmalovaly maminčiným Dermacolem a od hlavy až k patě posprejovaly Impulsem (navoněly se říct nedá :-) na nás žádné fatální následky nezanechalo, tak o co jde... Blog o líčení není od toho, aby šířil osvětu, od toho jsou rodiče a školy.

      Andrea

      Vymazat
    12. Andreo.
      Řada autorů se kýčem zabývá ve svých publikacích, například Hermann Broch, Clement Greenberg, Roger Scruton, Tomáš Kulka. Zabývají se tématy a znaky kýče, identifikovatelností a jinými aspekty. Neexistuje definice v rozsahu jedné věty tak jako například na Pythágorovu větu, ale po prostudování pramenů můžeme mít docela jasnou představu o kýči. Definice nemůže být jednoduchá, protože musí být aplikovatelná na široké spektum uměleckých oborů. Kýč musí splňovat určité znaky, a čím jich splňuje víc, tím umocňuje svoji sílu. Rozpoznatelnost je jasná na první pohled, aniž by člověk o něčem musel přemýšlet.
      Tématem kýče je krásné, pěkné a roztomilé. Hlavní cíl je působit na diváky tak, aby vyvolával emoce, ujistit, že reakce je správná a člověk se dojímá jako ostatní. Zdůrazňuje takové prvky, se kterými se může každý ztotožnit a jsou snadno identifikovatelné na první pohled. Má pouze jednu interpretaci, to, co vidíme poprvé je vše, co můžeme vidět, nic víc. Kýč je líbivý, přitažlivý, jasný, jednoznačný, falešný, lživý. Falzifikát, padělek, který vyvolává emoce. Ukazuje věci, které člověk chce vidět, to, co by si přál, poskytuje falešné zážitky. Je nasycen emocemi, aby zaujal široké publikum. Má výbornou schopnost manipulace lidí.

      To, že móda, líčení a účesy jsou na prezentaci v rámci přehlídek, show a workshopů extravagantní, pobuřující a kontroverzní je právě pro mne nedílnou součástí myšlení a tvorby. V tomto ohledu mám hodně široký rozsah, který naopak přesahuje běžné konvence. To je ale něco jiného než kýč, to je umělecká činnost. To už je více o uměleckém experimentování, o hře, i s těmi umělými řasami se dá experimentovat.

      Ano, blog nemusí šířit osvětu, od toho jsou především rodiče a škola. A tento blog je díky Petře krásným, příjemným a milým. A to je dobře.

      Na komentář neznámého anonyma z 9.února 10:17, který bezdůvodně uráží asi není třeba reagovat. Škoda vysvětlujících slov, která by byla překroucena a použita proti autorovi.

      Vymazat
    13. Myslím, že vámi uvedený komentář z 9 února 10:17 hod., nikoho neuráží a ani se mi nezdá, že by cokoliv překrucoval. Kýč je jasná individuální záležitost.
      Cituji:
      "Tématem kýče je krásné, pěkné a roztomilé. Hlavní cíl je působit na diváky tak, aby vyvolával emoce, ujistit, že reakce je správná a člověk se dojímá jako ostatní. Zdůrazňuje takové prvky, se kterými se může každý ztotožnit a jsou snadno identifikovatelné na první pohled. Má pouze jednu interpretaci, to, co vidíme poprvé je vše, co můžeme vidět, nic víc. Kýč je líbivý, přitažlivý, jasný, jednoznačný, falešný, lživý. Falzifikát, padělek, který vyvolává emoce. Ukazuje věci, které člověk chce vidět, to, co by si přál, poskytuje falešné zážitky. Je nasycen emocemi, aby zaujal široké publikum. Má výbornou schopnost manipulace lidí."
      Nezlobte se, nic proti vám, ale!!!!
      Protože je kýč opravdu naprosto individulní věc, nemůže existovat ani vámi uvedená jeho definice. Neboť jak známo co člověk, to originál, jiný vkus! Co je pro někoho krásné, dle vás kýčovité, je pro někoho šeredné, tudíž dle vás by to kýč nebyl (jedná se o jednu tutéž věc, např: obraz, vázu, sochu....atd.) Kde je pravda, kdo to rozsoudí? Neboť i co člověk, to názor, vkus!
      A nedivte se, že nás zajímá jaké máte školy, když je prezentujete, ale ne konkrétně. To není urážka, ale jen lidská zvědavost, kde se toto učí.

      Vymazat
    14. Myslím, že komentář z 9.února 10:17 a 17. února 6:08 je od stejného autora, protože si není vědom urážek. Tak mu je jen připomenu.
      Cituji:
      "... a co přirozená inteligence Gabrielo, asi nic, že? Proboha!
      Myslím, že Gabriela na VŠ, nedávala pozor, ale na které to nenapsala!!!!! Proboha, a chudáci středoškoláci, kde svá moudra o kýči šíří!!!
      Myslím, že vaše příspěvky Gabrielo nemají valného významu, kromě toho, že jste nám chtěla říci, že máte VŠ a učíte na SŠ. A máte skutečně VŠ a učíte skutečně na SŠ?"

      To, že jsem se studiem kýče zabývala na VŠ jsem zde zmínila výhradně proto, aby zde nebyly pochybnosti, zda k takovému tématu mám co říci. Rozhodně ne pro to, že by by to bylo něco, co bych měla potřebu sdělovat. Vysokoškolské vzdělání je jen takový základ, na kterém se teprve buduje další práce, která může být záslužná a úspěšná. "...ale jen lidská zvědavost, kde se toto učí?" To bylo zbytečné konkrétně zmiňovat, přece na vysokých školách a oborech zabývajícím se uměním.

      Chápu, že asi nelze pochopit tématiku kýče z několika řádek na blogu. Ani jsem takové ambice neměla, ale Andrea chtěla vysvětlit, jestli je to v barvě, to, co se už považuje za kýč a jak to tedy s kýčem je. Proto jsem zde uvedla velmi stručně několik základních bodů, kterými se vymezuje kýč. To, že popíráte existenci vymezení tématiky kýče od uznávaných teoretiků a historiků umění, lidí patřičně vzdělaných v tomto oboru, je vaše věc. Určitě je dobré přečíst alespoň publikaci Tomáše Kulky Umění a kýč, hodně to rozšíří obzory v této problematice.
      Rozhodně nelze zaměňovat pojmy názor, vkus a kýč. Názor a vkus má každý bezesporu individuální. Ale kýč je v uměleckém světě vymezen, o tom není pochyb. V podstatě je vyloučen, nepatří mezi umění. Samozřejmě budou vždy skupiny lidí, kterým se bude kýč bude líbit, protože jsou v podstatě cílovou skupinou, pro které je určen. My víme, že kýč byl, je a bude, protože vždy bude určitá skupina lidí, která se jím obklopí a vyzdobí si domovy. A to se dostáváme na počátek, kdy jsem se zmínila, že kýč poznají ti, kteří se s ním setkali ve škole. Jsou naštěstí i tací, kteří mají přirozený cit a dokážou kýč rozpoznat, aniž by se jakkoliv vzdělávali, protože mají vytříbený smysl pro design.

      I přes to, že každý má svůj názor a vkus, nemůžete popírat existenci kýče. Ten existuje. Jen o něm někteří neví.

      Zajímalo by mne, z čeho usuzujete, že " kýč je opravdu naprosto individuální věc a nemůže existovat ani mnou uvedená jeho definice". Jen upřesním, že neuvádím žádnou definici, jen vymezuji určité body a charakteristiku, jakou by měl kýč splňovat.

      Vymazat
  7. Neviem či to len mne tak príde ale zdá sa mi ako by som stále pozerala len lovely news a lovely top 10.😊 ten čas moc moc rýchlo beží.
    Si úplne uzastna. A máš nádherné toutorialy. Mohlo by byť viac outfitovych videí ( V poslednej dobe je ich menej)!! 😁 A posielam ti pozdrav zo Slovenska?!!!!!!! Mohla by si nás niekedy navštíviť!??? 😀 -

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vid, taky se mi zda, ze netocim nic jineho :D! A rada bych, kdyz bude prilezitost :).

      Vymazat
  8. Chci ti napsat, že si úžasná ženská, skromná, báječná, a já tě prostě miluju. Tolik moje reakce na instagram, na fotku s koťátkem z dob tvého mládí. Jsem moc ráda, že se ti splnil sen ohledně baráčku na venkově,moc ti to přeju. Sny jsou přece od toho, aby se plnily, a vždy je fajn mít někoho, kdo nám s tím pomůže. A pokud se týká "Popelky", znáš přece tu pohádku, ne? Moc ti přeji aby tvůj život byl jako pohádka, ale to máme každý ve svých rukách! Hodně štěstí Peťulko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuju, za to, ze mi v tomto smeru splnil sen vdecim i rodicum, stejne jako treba za tu skromnost, i kdyz bych rekla, ze tady mozna trochu udelali chybu, ze mi chybi ty ostre lokty, vetsi suverenita a sebeduvera :). Ale jsem fakt rada, ze jsem si uzila fajn detstvi i bez vsech tech vymozenosti, co dnes mladsi rocniky maji, mozna, ze bez toho je to lepsi, vice bezstarostne :).

      Vymazat
    2. K tomu lze jen říci:
      "Problém ve světě je ten, že inteligentní lidé jsou plní pochyb, zatímco blbci jsou plní sebedůvěry." Bukovsky

      Vymazat
  9. Tohle tempo mluvy je super! Dnes se to hezky poslouchalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem rada, dekuju, snazila jsem se zpomalit, jelikoz vetsinou jsem tak nadsena, ze to na vas az moc chrlim :).

      Vymazat
  10. Ahoj Peti,zajimala by me ta recenze na sampon Dove...bylo to zkutecne objektivni?Laka me ho vyzkouset,ale jsem opravdu skepticka.Mohla by ses priste prosim zeptat Lukase,co delat se splihlymi vlasy,aby ziskaly objem a nebyly zatezovany?Dekuju moc moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ano, mně ten šampon fakt sedl a považuji ho za skvělý, ačkoliv jsme také byla skeptická. Ovšem stejně jako u jiné kosmetiky, jiný člověk, jiné vlasy, nedá se to zobecňovat.

      Vymazat
  11. Ahoj Peti, pěkné video, já naprosto miluju značku Yves Rocher. Vím, že si o ní kdysi říkala, že ji nemáš ráda a že se moc podbízí. Podle mě to není o podbízení ale o marketingu, který mají hodně dobře rozjetý a divila by ses, když jsem byla ve Francii stály na tuto značku řady francouzek..Ale zpět k JR. Není to sice 100% přírodní kosmetika, ale je to rostlinná kosmetika (ano né všechny výrobky ale většina je), u které když si koupíš rtěnku tak se nemusíš bát, že je v ní olovo jako v Macu nebo Lorealu. Nejvíc miluju jejich modrou řadu na pleť, jejich peeling jako jediný zabírá a jejich sprcháče Jardins du Monde jsou naprosto dokonalé. Podle mě je to moderní značka s budoucností.
    Lucie

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Peti, taky jsem používala Donna Hair, ale bez úspěchu. Teď mám Revitalon a myslím, že jsou vlasy lepší. Mám jich málo, jsou jemné, bez objemu, no hrůza. Po těhotenství ještě horší. Ale právě jsem přemýšlela nad značkou Dove o které jsi mluvila. Já s ní nemám moc dobrou zkušenost(šampon od této značky děs. Vlasy druhý den mastné),ale možná ji vyzkouším.
    Na závěr ti chci poděkovat za video, je fajn, hezky se tě poslouchá. Pa Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, já jsem Revotalon také zkoušela, nebyl špatný,ale Revalid se mi zdál lepší a ta Donna Hair mi přijde moc fajn, rychleji mi rostou vlasy, zrovna dnes plánuji recenzi. ono asi záleží co komu sedne......
      A moc děkuji!

      Vymazat
  13. Ahoj, video je už tradičně :) fajn. Můžu se zeptat na jednu věc? Už delší dobu mi vrtá hlavou, jestli teda vůbec nekoukáš na české Youtuberky, kromě teda kamarádek GTL, např.? Proč vlastně preferuješ zahraniční a české nezmiňuješ? Já sem záměrně nenapíšu ani jednu CZ, aby si někdo nemyslel, že si dělám reklamu. To skutečně ne, já nemám ani blog, natož kanál na YT. :) Je to kvůli konkurenci? (Moc si nemyslím, že by na Tebe mohly nebo i chtěly dosáhnout). Nebo proč? Já vím, že je plno takových nic moc YTrek, které nemají co říct, ale poslední dobou jsem si všimla minimálně 5 opravdu dobrých a českých. V čem to teda je, že na ně nechceš koukat, když čas v tom není? Děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!