FOTD - líčení v teplých a studených tónech s The Balm Meet Matte nude a Too Faced melted fig

by - 13 dubna

Příjemné pondělí vám všem,

 
kombinaci teplých a studených barev v líčení mám poslední dobou ráda a tento trend vídám hodně i u zahraničních bloggerek. Stejně tak kombinace třpytivých a matných produktů, zvláště pak třpytivých stínů na víčko a matných v ohybu, což je technika, kterou já osobně miluju také. Dnes však bude líčení v režii zcela matných odstínů, které jsem si poslední dobou také zamilovala.
Najít ale dobré a kvalitní matné stíny není zase tak jednoduchý úkol, často bývají prášivé, což je už dáno podstatou jejich konzistence, avšak objevila jsem i pár matných stínů, které prášivé nejsou. Asi vůbec nejméně prášivé a přitom skvěle pigmentované, jsou matné odstíny v paletce Meet Matte nude od The Balm, kterou jsem právě pro dnešní look použila.
Celé líčení je tedy založeno na vystínování oka pomocí teplých a studených barev. Začala jsem základní barvou, kterou jsem nanesla na celé víčko, tou byla světlejší meruňková, na přední třetinu víčka jsem navíc nanesla žlutou a vnitřní koutek jsem bohatě prozářila bílou.
Meruňkový odstín (který je mimochodem naprosto úžasný) jsem použila jako přechodovou barvu i do ohybu víčka a ohyb a spodní linku přitom vykreslila stínem šedým. Vidíte tedy, že jsem použila dva odstíny teplé (žlutá, meruňková) a dva odstíny studené (bíla, šedá). Celé líčení jsem zakončila černou linkou, přirozenými umělými řasami a řasenkou.
Tváře i rty jsem tentokráte ladila do fialova, protože fialová, šedá a žlutá jsou skvělé trio a báječně se doplňují. Na tvářích mám tedy fialovorůžový odstín tvářenky Hervana od Benefitu a na rtech Melted fig od Too faced. Spolu tvoří dokonalé kombo. Tvář jsem tentokráte již nezatěžovala ani  bronzerem, konturou nebo rozjasňovačem. Pamatujte na to, že pokud chcete, aby makeup působil mladě a svěže, konturování a rozjasnění vám často udělá medvědí službu. Tmavé stíny v obličeji přidávají roky a lesklé plochy na horní hraně lícních kostí zase zvýrazňují jemné linky a dokonce i póry. Na běžné líčení tedy méně bývá často více.
 

 
použitá kosmetika:
♥ Rimmel lasting finish primer
♥ Rimmel Lasting finish nude soft beige
♥ Astor Perfect stay powder nude
♥ MAC PRO lonwear concealer NW15
♥ Benefit Hervana
♥ Urban Decay Primer potion original
♥ The Balm Meet Matte nude
♥ Essence Big bright eyes
♥ Astor Perfect stay style muse eyeliner
♥ Astor Big & beautiful mascara extreme black
♥ Flormar lip liner č. 218
♥ Too Faced Melted fig longwear liquid lipstick
♥ Dermacol 5 day stay č. 03
 
 
Paletku používám moc ráda, obsahuje skvěle pigmentované neprášivé odstíny, které mezi sebou můžete efektivně kombinovat. Stíny vydrží i bez báze celý den, nikam neopadávají ani neztrácí na intenzitě.
 

 
Tvářenky od Benefitu jsou pro mne už pomalu srdcová záležitost, mám je v oblibě čím dál více a Hervana je perfektní univerzální odstín i pro bledule. Je skvělé, že si můžete namíchat vlastní odstín i intenzitu. Tvářenka je hezky pigmentovaná, ne však přespříliš, což u produktů na tvář nemám ráda, takže výsledný efekt máte lehce pod kontrolou.
 
 
Melted odstíny tekutých rtěnek mám doma už 5 barevných provedeních. Miluju jejich konzistenci, sytost, i odstíny. Dobře mi drží a na rtech vypadají bezvadně. Jediný problém, který s nimi mám, že díky konzistenci, se mi často stane, že je mám na zubech.
 

 
 
K Melted fig výborně ladí nový lak od Dermacolu. Musím je velmi pochválit, kromě krásných odstínů mají laky výrazný lesk i bez top coatu!
 

Také jste si dnešní look oblíbili jako já?
 

You May Also Like

25 komentářů

  1. Wow! Naozaj pekné líčenie! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle se ti povedlo, velmi pekne. :)
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. MOC KRÁSNÉ VELMI TI TO SLUŠÍ !! kočka si :*

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadáš nádherně Peťko, jako vždy <3

    BayaChick

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto nádherné líčení,úplně tě rozsvítilo a omladilo.Fakt to vypadá krásně,božsky,jarně!!!A mám malou prosbu,mohla bys mi doporučit bílou tužku na vnitřní linku,která vydrží?Moc děkuji,Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, moc děkuju a jednoznačně Catrice Inside eye highlighter pen nebo Milani shadow eyez almond cream nebo Rimmel exxagerate :)

      Vymazat
  6. Moc pěkný, ale má to cenu ještě vůbec psát? :D Máš všechny líčení super! :) Líbí se mi i lak na nehty, a to já obecně na výrazné nehty moc nejsem, takže to je co říct.
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Peto, jak kombinujes gel lak a lak normalni? Jaky je postup? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, úplně jednoduše, udělám si gel lak a na to lakuju a odlakovávám :)

      Vymazat
  8. Moc Ti to Péťo sluší, jako 20-ti letá kost

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, tak tohle líčení je úžasný. Neskutečně moc ti sluší a vypadá opravdu naprosto božsky! Paletku jsem viděla prvně u tebe a již několikrát jsem jí měla v nákupním košíku, ale je mi líto té ceny :( ale tohle líčení mě opět posunulo blíže k paletce a brzy se ji snad opravdu dočkám. Ještě jednou musím napsat, že líčení je opravdu skvělý, jsem z něj nadšená :D :)
    Hezký zbytek dne. PavlinkaPful

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj pavlo, moc děkuju a myslím, že s paletkou nebudeš zklamaná,je boží!

      Vymazat
  10. Wooow, jedním slovem nádhera ! Hrozně se mi tento look líbí

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná :-))) ta paletka je úžasná

    OdpovědětVymazat
  12. Úplne super líčenie...to by som chcela vyskúšať...bodl by k tomu aj video...ale moc ti to sluší...si krásna Peťka... :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Peti, nádherné líčení! :-) Pokoukávám po nějaké matné paletce a rozhoduji se nad touto a UD Naked Basics 2, kterou bys mi raději doporučila? :-) Ráda dám na tvůj názor :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Jaj ry koutky oci jsi rozjasnila paradne, ja se vzdy bojim, ze to bude moc, tak dam spetku a pak to nejde videt:-D

    OdpovědětVymazat
  15. Moc krásné. Prosím příště o foto i zavřených očí :)

    OdpovědětVymazat
  16. Překrásné! Moc se mi tato kombinace líbí :) ♥.

    OdpovědětVymazat
  17. Krásné líčení, rozzářilo tě :)

    OdpovědětVymazat
  18. Moc všem děkuji, jsem ráda, že se tohle líčení líbí, protože je i moje megaoblíbené :).

    OdpovědětVymazat
  19. Pěkné líčení Péťo, sluší ti to :) Ta paletka od The Balm vypadá úžasně!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!