Totální péče pro sušinky od Benefitu

by - 10 dubna

Krásný den vám všem,
 
dneska jsem si pro vás připravila krátkou recenzi, po delší době, zase na pečující přípravky. Jak víte, tak krémy se snažím příliš nestřídat, protože mé pleti časté střídání péče nedělá dobře. Co se týká dekorativky, mohu se každý den nalíčit něčím jiným a je mi to jedno, ale péči potřebuju konstantní a pořádně výživnou a to mohu říci, že krémy od Benefitu opravdu jsou!
 
 
 
Pečující přípravky značky Benefit si u nás můžete koupit v Sephoře a celý sortiment si prohlédnout třeba na oficiálních stránkách, mají tam toho více a péče je rozdělena i podle typu pleti. Jak víte, já mám pleť suchou, žíznivou, s počínajícími vráskami. Miluju proto hutnější krémy až úplné hutňáky, které si dávám na noc a často používám i přírodní vazelínu Bione bez silikonů, parabenů a ropných produktů. Tyto vazelíny jsou skvělé a jednoznačně je všem se suchou pletí doporučuji. Já ale musím říci, že mám ráda i vazelínu klasickou (petrolatum) a nejsem jejím odpůrcem. Myslím si, že má své místo v lékařství i kosmetickém průmyslu a i když přímo nedodává pleti vláhu, tak ji chrání před vysušováním a vlhkost v pleti "uzamkne". Proto vy, kdo máte suchou plet, je ideální použít kupříkladu hydratační sérum nebo gel, či krém a po vsáknutí použít na pleť trochu vazelíny pro uzamčení vlhkosti v pleti. Mně se to alespoň velmi osvědčilo, zvláště v chladném počasí! Nicméně dnešní článek není o vazelínách, že ☺. Je to ale věc, která se často řeší a tak jsem se o ní chtěla zmínit.

 
Total moisture facial cream

Na první pohled vás u obou krémů od Benefitu zaujme obal. Krabičky jsou rozkošné a kelímky jakbysmet. Ostatně, na roztomilé obaly jsme u Benefitu zvyklé. Kelímky jsou skleněné s plastickým reliéfem a víčka vypadají jako korek. Až krémy úplně dopotřebuji, dózičky si pravděpodobně nechám na nějakou malou bižuterii, protože se mi líbí fakt hodně ☺.
Krém sám o sobě je bílý, hutnější a krásně jemný a krémový. Ačkoliv je jeho konzistence hutná, dobře se vsakuje a pleť opravdu skvěle hydratuje a vyživuje. Překvapuje mě, že často vyhovuje i mastnější pleti i suché pleti, zřejmě to závisí i na množství použitého produktu. Já s krémy totiž moc nešetřem, i když vím,  že často stačí menší množství, mám ale ráda, když na obličeji krém chvíli cítím a mám vrstvičku krému. Věřím ale, že to většina lidí bude mít spíše opačně a ten "ulepený" pocit, který já mám ráda, nesnese. Tím však rozhodně nechci říci, že by tento krém lepil, to ani omylem, naopak je skvělý právě i pod makeup. Co se týče vůně, je velmi jemná, svěží, krémová.
Tohoto pomocníka bych tedy jednoznačně doporučila suché i normální pleti, suché na jaro, léto, v zimě jsem musela domazávat vazelínou, ale myslím, že by mohl sedět na zimu i pleti mastné. Kromě zcela zjevné hydratace a jemnosti pleti bych řekla, že i trochu prozáří a obličej s ním prostě vypadá lépe, protože pleť viditelně vyživuje.


 It´s potent eye cream

Stejně jako krém na obličej, i oční krém je na té hutnější straně. Krásně se však vsakuje a oční okolí vyživuje a hydratuje. Obsahuje také komplex peptidů a rostlinné výtažky, které pomáhají obnovit pružnost pleti a díky nažloutlé barvě i pleť sjednotit a redukovat kruhy. Nemůžu říci, že bych si všimla redukce kruhů, od určitého věku už více záleží na tom jak se vyspíte, než na kosmetice, ale přesto musím říci, že z tohoto očního krému jsem nadšená. Nemám lehké přípravky, které namažete a za dvě minuty jakobyste si na pleť nic nedali To se o It´s potent říci nedá, ačkoliv se vsákne, pořád cítite tu hydrataci a to, že jste si na pleť něco dali, což mně osobně velice vyhovuje. Díky tomu si myslím, že je vhodný i na pleť stárnoucí, která už potřebuje něco výživnějšího.
Doporučila bych ho všemi deseti a určitě je v mé TOP 5 nejlepších očních krémů.

 
 Přesnou cenou v Sephoře si nejsem jistá, ale počítejte k tisícovce. Na druhou stranu ale musím říci, že z obou přípravků jsem opravdu nadšená, myslím, že na suchou a citlivou pleť je to skvělá volba celoročně a rozhodně, pokud máte úspory na péči navíc, si je pořiďte, věřím, že nebudete litovat. Oba řadím do mé TOP 5 v péči o pleť.







 
 

You May Also Like

33 komentářů

  1. Ahoj Peťka.
    Ja mám mastnú tak som si nechala od teba poradiť a používam Ziaja uhorkový a je fajn. A lacný.
    A máš odo mňa mail,ohľadom tej paletky Sleek. Ďakujem si zlatá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eriko, tak to me tesi, ze ti moje rada funguje :), na mail mrknu.

      Vymazat
  2. Moje dcera je sušenka, navic atopická :-( Myslíš, že by nám poslali vzorky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja bych o ne pozadala v Sephore, zda by poslali, to nevim. Ale zkusim zjistit :).

      Vymazat
    2. To bys byla moc hodná :-) Sephoru mám dost z ruky.

      Vymazat
  3. Maji uzasne obaly.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají super, mám celkem suchou pleť a tohle mě opravdu zaujalo! :)
    http://sweetelis.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Peti, máš nějaký osvědčený krém pro suchou pleť, který by si mi doporučila z dm drogerie? díky :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z DM, hm, tak abych rekla pravdu, tak ja z tech levnych jedu ziaju, tu tam nemaji, rada s kozim mlekem nebo biodermu atoderm ci mazriciane z lekarny. V DM me napada Dermacol princess cream.

      Vymazat
    2. *matriciane, ta dotykova klavesnice me jednou zabije :D

      Vymazat
  6. Sephoru mám dost z ruky, takže asi nic... Raději si zase něco objednám od Ziaji. Třeba ten petrželkový oční krém, který jsi taky chválila (jen ta cena je tak 10x nižší). Nebo se plácnu přes kapsu a zajdu si pro Uriage isodense, který zase chválila Ája.
    Jinak k těm vazelínám - na tvé doporučení jsem dvě koupila. Tu s konopím a ta je skutečně bez ropných produktů, jen s bambuckým máslem a dalšími oleji (velmi podobné složení jako jejich balzám na rty). Ale ty další jsou normální kosmetické vazelíny s petrolatum ve složení, jen s přídavkem rostlinných olejů. Teda já proti ropným produktům v péči nic nemám (třeba právě vazelínu s měsíčkem používám na zadeček své dvouměsíční dcery), to jen pro pořádek:-))

    OdpovědětVymazat
  7. tie obaly sú super, ale toľko by som už za krémy určite nedala, ja som nedávno objavila v DM-ku krémy Kneipp, ktorých základ tvorí čistý mandľový olej plus iné vzácne oleje a prírodné výťažky, sú bez silikónov, parabénov, minerálnych olejov a farbív a denný stojí okolo 6 eur, nočný cca 9 eur, čo je tri až päťkrát menej než tieto, v ktorých je navyše silikón...čiže za mňa určite nie. ako je známe, mandľový olej je jeden z najvzácnejších, vynikajúco hydratuje, má zloženie blízke ľudskej pokožke a preto je aj hypoalergénny a vhodný na akúkoľvek pleť. musím povedať, že som s nimi maximálne spokojná a nechcem už žiadne iné! :)

    OdpovědětVymazat
  8. To složení zas taková pecka přitom není a ještě ta cena..
    Jdou sehnat mnohem lepší krémy s příznivějším složením a ještě k tomu i za lepší cenu (např. BioAroma, Karel Hádek ..) Ale proti gustu..:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek Péťo! To je přesně něco pro mě :) Mám také suchou pleť a ze všech krémů mi hlavně pomáhá Bioderma Atoderm, která je naprosto skvělá. Moc děkuji za tip, od Benefit jsem už pár pečujících přípravků měla a byla jsem spokojená. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to budes spokojená, jsou dost podobne konzitenci i funkci.

      Vymazat
  10. Já měla teda ten pro smíšenou až mastnou pleť a byla jsem nad míru spokojená !!!! :)

    Sdílím tvé nadšení ;).

    Blueberry Pink

    OdpovědětVymazat
  11. Už pár měsíců po těchto krémech toužím. Šetřím. Snad se jich dočkám a naplní mé očekávání.

    OdpovědětVymazat
  12. Poslední dobou je hrozná móda hanit "nepřírodní" kosmetiku. Silikon, paraben, vazelína=největší bubaci ever....Možná by stálo za to si dát dostaveníčko s chemikem z kosmetických laboratoří, aby Vám vysvětlil kolik, čeho a hlavně za jakým účelem se do přípravku dává. Možná by řada lidí změnila názor. "nepřírodní" krémy mají všechny plus mínus podobny zaklad, odlišuje je druh a množství pečujících složek, tedy nějaké unikátní látky, vitaminu apod. Lepší krémy mají ty pečující komplexy patentované. Jenže dneska je prostě "in" válčit-proti chemii v kosmetice, proti očkování, proti pšenici, proti porodum v nemocnici i doma atd. Prostě vymezovat se za každou cenu. Jedna skupina proti druhé skupině....
    Mně chemická kosmetika vyhovuje, některé složky jako silikon třeba úplně miluji a to už tak 15 let, pleť mám super (ano, samochvala smrdí :-)))), tvrdí okolí a i já jsem spokojená. A na rozdíl od protistrany mě nenapadne hanit přírodní či Bio kosmetiku....někdo to má tak a druhý tak! To vymezovani a černobílé vidění světa je někdy až děsivé.
    Takže Benefit krémy jsou myslím super volba!!! Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje slova, diky za tvuj komentář, taky mě v posledni době děsí, jak si kazdy druhy najde nazev složky a bez znalosti koncentrace a interakce okamzite zacne ostatni desit jak se malem otravi, kdyz se kremem namaze. Tihle chemici samouci jsou vetsi peklo nez silikony a parabeny :). Jinak zrovna zitra tohle tema nakousneme ve videu.

      Vymazat
  13. vôbec nejde o to, že by bola chemická kozmetika "jedovatá" - skôr o to, že ropné produkty, ktoré tvoria jej základ, proste neobsahujú nič, čo by bolo pleti prospešné (plus teda niektoré sú skutočne škodlivé). ja jednoducho nevidím dôvod mazať si na tvár ropu, ktorá mi absolútne nič nedá, keď si môžem mazať skvelý prírodný olej s množstvom látok užitočných pre moju pleť, ktoré ju vyživujú a regenerujú. ak sú tieto látky v kréme len vo forme výťažkov, ale netvoria jeho základ, potom sú tam viacmenej zbytočne. koncentráciu ľahko zistíš z toho, v akom poradí sú zložky uvedené - tie, čo sú prvé, tých je najviac, ktoré sú ku koncu, tých je najmenej. čiže ak krém hlása, že obsahuje napr. arganový olej, no tento olej sa tam nachádza ako predposledná zložka a inak je všetko samá ropa, potom je to naozaj len ofuk a vyhodené peniaze. tieto konkrétne krémy, ktoré recenzuješ, sú naopak podľa zloženia kvalitné, majú napr vysoký obsah lanolínu a iných skvelých zložiek, čiže si myslím, že sú určite výborné, len ich cena je vzhľadom k tomu, že obsahujú aj ropný balast, neúmerne vysoká. takže som toho názoru, že je to škoda peňazí, dajú sa zohnať aj lepšie a lacnejšie. inak o látkach v kozmetike sa dá veľa naučiť na tejto stránke, myslím, že je písaná odborne a objektívne: http://www.slozenikosmetiky.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za tip na stránky, jsou opravdu velmi zajímavé. Já principiálně souhlasím i s tebou, avšak myslím si, že ej to dost individuální rozhodně bych například vazelínu nezatracovala. Kupříkladu já mám velmi, velmi citlivé oči a oční okolí a třeba přírodní oleje mě tam všechny dráždí, takže je použít nemohu. Dávám tedy oční krém a na to pak máznu vazelínu, která mi vlhkost v pleti udrží a plet chrání před vnějšími vlivy zvláště v zimě. Myslím, že ej třeba vyzkoušet co komu sedne ☺.

      Vymazat
    2. Tedy abych se vyjádřila přesně, vazelína pokožku nevyživí, nedodá ji vláhu,ale chrání ji třeba před mrazem, větrem. Já používám právě tu konopnou bez ropných derivátů, parabenů a atd a je skvělá!

      Vymazat
    3. súhlasím, že je to veľmi individuálne. ani prírodné zložky nie sú úplne bez vedľajších účinkov a niekoho môžu dráždiť, zaťažovať apod (mne napr nevyhovuje spomínaný arganový olej). naproti tomu, ak potrebuješ skutočne len uzamknúť v pokožke vlhkosť a vytvoriť na nej ochranný film, potom je vazelína ideálny produkt - podobne ako silikón je výborný ako ochrana vlasu pred poveternostnými vplyvmi, najmä v zime či naopak v horúcom lete - len netreba zabúdať, že po čase vlas natoľko obalí, že doň už nič výživné neprenikne. ja chémiu vonkoncom nezatracujem, ale snažím sa využívať ju rozumne, tak napríklad si myslím, že kvalitná dekoratívka sa bez nej nezaobíde (síce na bežný deň sa aj tam snažím používať čo najprírodnejšie produkty, ale povedzme si pravdu - často sú vážne hrozné :D) povedala by som, že vždy treba mať na mysli účel, na ktorý daný produkt používame - ak chceme bezchybný makeup či oslnivý účes, potom stavme na moderné výdobytky chémie; ak však chceme pleti či vlasom pravidelne dodávať výživu, a nielen povrchovú úpravu, potom je rozhodne lepšie siahnuť po prírodných produktoch, ktoré sa na tento účel s úspechom využívajú odnepamäti. a aj tam sa chémia uplatní, a to hlavne pri spracovaní jednotlivých zložiek, ktoré sa potom oveľa pohodlnejšie aplikujú. inak o konopnej vazelíne som ešte nepočula, určite ju vyskúšam, ďakujem za tip!

      Vymazat
    4. Pěkný komentář a naprostý souhlas, Liso! :-) Bebe

      Vymazat
  14. Jak vyplácám to, co mám už doma, tak si asi pořídím ten oční krém. Vypadá vážně dobře :)
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  15. Ale ono je to všechno dost nejednoznacne. Mně osobně třeba oleje na obličeji vyloženě vadí, zkoušela jsem Saloos a prostě špatný. Takže jsem se vrátila k ropě ;-) Jitka

    OdpovědětVymazat
  16. Ty obaly mají úžasný a tohle je už aspoň třetí pozitivní recenzi, kterou na krémy čtu - mám je na wishlistu :D

    OdpovědětVymazat
  17. Wow to složení a cena kolem 1000 Kč? Tady se opravdu platí za značku, za mě bohužel ne, obaly jsou sice roztomilé to máš pravdu ale nemyslím si že 1000 Kč je adekvátní cena. Např. ten oční krém - 1. místo voda (a sakra drahá), 2. místo emulgátor (to aby krém držel vůbec pohromadě když je voda na 1. místě), 3. lanolin - ok hydratuje 4. squalen - ok regeneruje, 5. glycerin - v menší koncentraci ok, ve větší spíše dehydratuje pokožku, 6. silikon - ucpává póry a vyhlazuje pleť jen "na oko"... víc asi nemusím psát :-) Jen si ještě dovolím poznamenat že chápu, že každý složení neřeší, jen jsem chtěla poukázat na to, že cena vůbec neodpovídá tomu, z čeho je krém vyroben. Na trhu jsou např. úžesné bezvodé krémy a balzámy za srovnatelnou cenu, které suché pleti udělají mnohem lépe a kde samotný obsah, ze kterých je krém vyroben, za danou cenu stojí. Mějte se :-) Deni.

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Peti, pokud jsi ještě nezkoušela, kup si někdy v lékárně krémy Excipial Hydrolotio nebo Lipolotio s ureou ;-) mojí citlivé a suché pokožce naprosto vyhovují, a poměr cena/kvalita je skvělý (200ml/cca 100Kč). Měj se fajn. Silvie

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Peti, na tento oční krém jsem si dělala zálusk už dlouhou dobu, ale zdálo se mi to dost peněz. Počkala jsem si na slevu do Sephory a koupila...bohužel :( Krém mě tak štípe pod očima, že jsem ho musela smýt a daruji ho asi nejspíš mamce. Strašně mě to mrzí, protože jsem ho hrozně dlouhou dobu chtěla. Co jsem pročítala recenze, tak snad nikoho na světě neštípe :D tak nevím :( Jinak skončila jsem s drahými krémy a koupila jsem si v Lidlu za necelých 70Kč protivráskový krém Cien, a s tím jsem spokojená :) jen takový malý tip pro tebe, pokud ho už nemáš :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!