Dermatherm - biokosmetika pro citlivou pleť - recenze + soutěž o balíček produktů

by - 31 května

Krásnou neděli vám všem,

už od počátků mého blogování jsem si občas četla v komentářích proč nepoužívám biokosmetiku a ať něco zkusím a i v poslední době jsem u vás o toto téma zaznamenala zájem. Proto když mi přišla na mail nabídka k vyzkoušení několika produktů francouzské značky Dermatherm, rozhodla jsem se přípravky vyzkoušet a ukojit váš hlad po recenzi na biokosmetiku :).
Značka Dermatherm je ve Francii poměrně dost populární. Tato kosmetika neobsahuje konzervanty, parfémy, alkohol ani éterické oleje a je proto konzervována metodou UHT (utra hight temperature). Tuto metodu jistě všichni dobře znáte z potravinářství. Funguje tak, že se produkt krátkodobě zahřeje na 135st. Celsia a poté opět zchladí. Tím se zničí choroboplodné mikroorganismy a produkt se zakonzervuje. Některá z metod konzervace kosmetiky je nutná, protože jinak hrozí množení mikrobů v krému, což si mnoho lidí neuvědomuje. A právě i biokosmetika bývá často konzervována pomocí  rostlinných nebo esenciálních olejů, které však často bývají příčinou alergických reakcí. Dermatherm přišel s metodou konzervování kosmetiky v roce 2009 a také na ni vlastní patent. Tato značka je organická a navíc se pyšní certifikáty COSMEBIO a ECOCERT. Výrobky také prošly nezávislými testy francouzské organizace Observatoire des cosmétiques. Ta sdružuje odborníky z oblasti kosmetiky, farmacie a toxikologie. V posledním testování získaly produkty Dermatherm 11 vítězství v celkem 18 kategoriích.
Další charakteristickou vlastností těchto přípravků je specifická vůně nebo spíše odér. Produkty totiž obsahují termální vodu z pramenů Fumades-les-Bains z jižní Francie, které mají vysoký obsah síry. Síra má pozitivní vliv na obnovu a regeneraci pleti, avšak asi vám je jasné, že to není zrovna nejpříjemnější vůně, kterou by se kosmetika mohla pyšnit :).
Tak to bychom měli základní přehled informací pro ty z vás, kteří o značce ještě neslyšeli a můžeme se pustit do mých dojmů :).


 Já jsem k testování obdržela 5 výrobků, které jsou všechny baleny v bílých neprůhledných plastových dózách. Kromě očního krému, který má klasický pumpičkový systém, mají ostatní produkty trochu netradiční dávkovač, který mně osobně nepřišel z nejpraktičtějších. Dost často se mi totiž stalo, že jsem nevytlačila vůbec nic nebo naopak krém vystříkl tak, že jsem ho všechen nepochytila do dlaně a měla ho po umyvadle nebo koupelně.

Krém na oči 4 v 1 slibující zmírnění projevů stárnutí a redukci vrásek. Krém má nažloutlou barvu a je hodně tekutý a lehce vstřebatelný. Přiznám se, že mně osobně vyhovují kolem očí krémy mnohem hutnější, které na pleti déle vydrží a mám větší pocit hydratace. Co však musím ocenit je právě to, že krém je velmi příjemný a nedráždivý, kolem očí nesnesu úplně vše a tento krém je velmi šetrný a hypoalergenní. Doporučila bych ho těm, které nemají úplně suchou pleť nebo spíše na léto. Já jsem ho bohužel používala přes zimu a brzy zjara a na výživu očního okolí mi samotný nestačil, musela jsem domazávat biovazelínou.
Hydratační krém na obličej určený pro normální, suchou a citlivou pleť. Co se mně osobně líbilo byla překvapivě vůně, úplně jiná, než běžně voní krémy, ale taková čistá a přírodní. Krém sám o sobě je opět tekutější a dle mého názoru se hodí spíše na pleť normální, než na úplně suchou. Velmi hezky se vstřebával a středně hydratoval, avšak na mou suchou pleť to bylo stále málo a musela jsem domazávat vazelínou. Myslím ale, že na léto do teplejšího počasí by byl skvělý, protože nezanechával na pleti film ani ulepenou nebo mastnou vrstvu a vstřebával se beze zbytku.
Vysoce hydratační krém na obličej a tělo. Tento krém se mi zalíbil o poznání více, než výše zmíněný Purcalm. Je totiž ve srovnání mnohem hutnější a výživnější a podle mne se mnohem lépe hodí na suchou pleť. O něco více z něj cítím termální vodu než z Purcalmu, ale také mi byl na pleti příjemnější, více hydratoval, ale i přesto se dobře vstřebával. Používala jsem ho na pokožku obličeje i těla a musím říci že na tělo byl opravdu fajn a dodal vysušené kůži vláhu.
Hydratační maska s obsahem medu a extraktů z heřmánku a mořských řas. Maska má ze všech přípravků asi nejvýraznější pach síry, ale upřímně řečeno, mně to ani nevadí, není to nic, co by vyloženě smrdělo a na obličeji ji v pohodě snesu. Konzistencí i barvou je to takový hodně tekutý med. Masku máte aplikovat na obličej, nechat 2-3 minuty a poté opláchnout. Bohužel musím konstatovat, že maska mi příliš nesedla a neviděla jsem po jejím používání nějakou zásadnější změnu v hydrataci pleti a ani její nanášení nebylo příjemné, protože díky tekutosti všude dost kape a nemůžete ji na obličej dát v silnější vrstvě.
Jemný čistící gel bez obsahu mýdla na normální a suchou pokožku. Naopak čistící gel mi na pleti byl velmi příjemný, používala jsem ho ve sprše jak na obličej, tak na celé tělo. Jako hlavní výhodu vidím to, že opravdu nevysušuje jako některé sprchové gely a pokožka po něm není napnutá. Musíte však počítat s tím, že nepění zdaleka tak, jak jste u běžných mycích gelů nebo sprcháčů zvyklé.

Pokud bych tedy měla značku zhodnotit celkově, myslím si, že je vhodná pro ty z vás, které hodně řeší složení kosmetiky, které mají hodně citlivou a alergickou pleť a jen tak něco nesnesou, protože musím potvrdit, že všechny výrobky jsou absolutně nedráždivé.
Zároveň však musím podotknout, že pokud máte hodně suchou pleť jako já, doporučila bych přípravky jedině na léto, protože v zimě byla pro mne hydratace nedostatečná. Pro suchou pleť bych asi nejvíce doporučila přípravek Puraqua, ostatní spíše na pleť normální i mastnější.

Všechny výrobky seženete na českých stránkách Dermatherm, kde naleznete i přesné složení a ceny.
Pro všechny, které by chtěly něco z od této značky vyzkoušet mám slevový kod na eshop na 20%, stačí do poznámky k objednávce vepsat LovelyHair - soutěž, platí do 15.6.

A pro všechny z vás mám také menší soutěž o tři produkty dle vlastního výběru, pravidla viz níže:
  • napiš mi, jestli už jsi vyzkoušela nějakou značku biokosmetiky a zda ji preferuješ před kosmetikou klasickou a jaký názor máš na biokosmetiku obecně
  • nech mi na sebe kontaktní email
  • soutěž běží do neděle 7.6. do 24:00
  • jednoho výherce poté vyhlásím na facebooku

You May Also Like

116 komentářů

  1. mam rada biokozmetiku , skusala som uz skin blossom , alverde a weledu
    n.princess@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Vyrobky vypadaji hodne lakave, ja bohuzel jeste zadnou biokosmetiku nezkousela. Ale budu muset vyzkouset aspon nejaky krem na oblicej, ale stejnak podle me takovy na moji plet snad ani neexistuje mam plet smisenou. Nazor na biokosmetiku nemam jeste zadny, protoze jsem jeste takovou kosmetiku nezkousela.
    Misa.pavlikova15@gmail.com

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se líbí, že všechny mají pumpičky. U biokosmetiky je to asi nutnost, ale já toto oceňuji vždy. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jsem nezkoušela žádnou biokosmetiku, ale hrozně ráda bych jí vyzkoušela. Zatím se držím klasické kosmetiky :)
    teria@hotmail.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek! :) Osobně preferuji přírodní kosmetiku, mám ráda např. Yves Rocher, vždy si říkám, že produkty dávám na obličej, který si zaslouží příjemnou péči :) Na druhou stranu nesleduji u všech produktů složení apod. :-D
    dutyofbeauty.blog@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Peto, biokosmetiku ted uz asi ctvrt roku pravidelne pouzivam, protoze me normalni veci zacaly drazdit, hlavne kolem oci. Vyzkousela jsem klasiku Alverde, Laveru, Weledu a jsem moc spokojená, me pleti to svedci a o hodne se mi zlepsila, vsimlo si toho i okoli..chemie navic je podle me zbytecna :))
    e-mail: jantka02@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím si že některá BIO kosmetika dost pokulhává za tou nebio, třeba ve vůni nebo účinku a finálním výsledku...je hloupé muset si vybírat mezi zdravím a krásou.
    Ale výrobky od americké značky Desert Essence pokrývají obě roviny. Jejich složení je perfektní, vůně dokonalá a účinek taktéž. To fakt doporučuju, najdete je na webu DesertEssence.cz. Miluju od nich malinový šampon vlastně ne jen ten.. Přeji krásný den :) . mail; Eliskastehlikova@centrum.cz....

    OdpovědětVymazat
  8. Vlastním přírodní deodorant JASON, jinak jsem zatím více příležitostí k vyzkoušení biokosmetiky neměla, takže bych ráda vyzkoušela :). Nepreferuji, ale určitě mám lepší pocit, když ji používám. V podstatě kladný, líbí se mi, že většina biokosmetik netestuje na zvířatech, ale někdy mi přijde, že nemá zas tak vysoké účinky jako kosmetika "nebio". e-mail: laleitr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ten sprchový gel nepění, protože cokoliv vytváří hustou pěnu, je to znamením chemie ve výrobku. Já přírodní kosmetiku miluju, zachránila mi pleť.
    1. vyzkoušela jsem Saloos, Lavera, Weleda, Logona, Alverde, Karl Hadek, ATOK, Havlíkova apotheka. Ano, preferuji přírodní kosmetiku před klasickou, protože jsem přesvědčena, že z klasické kosmetiky přecházejí chemické látky kůží do těla, kde škodí a hromadí se. Nevěřím ani za mák ujišťování výrobců, že by nepoužili něco, co by mohlo škodit. Spotřebitelky jsou lačné po výsledcích, které jsou vidět hned a tak výrobce nacpe své produkty látkami, které ten okamžitý zlepšující efekt udělají. Ale je to jen efekt, ve skutečnosti kůži/vlasy spíše poškodí.
    Názor na biokosmetiku - hlídat si, co kupujete. Může se to jako biokosmetika tvářit, stačí pak otočit kelímkem dnem vzhůru a už si tam přečtete methylparaben, ehtylparaben, sodium sulfate, PEG. Musí si člověk trošku něco nastudovat a číst složení, nevěřit řečem na přední straně krabičky.
    Takhle jsem přes měsíc hledala pro sebe a děti opalovací krém. V drogerii tragédie. Nejdřív jsem koupila krém Sun Dance pro děti, sensitiv (aaano, uvěřila jsem přední straně krabičky), starší syn se po něm osypal. Ponořila jsem se do tajemných názvů chemických filtrů a nestačila se divit. Krémy jsem nadupané látkami, prokazatelně biologicky neodbouratelnými, poškozujícími hormonální systém člověka. Ani s minerálními filtry to není žádná legrace, protože zhýčkaný spotřebitel nechce mít na pleti bílou vrstvičku, takže zinc oxide a titanium dioxide (účinné minerální filtry, které neprocházejí pokožkou do těla) začali vyrábět v nano formě. Opět, oblast, která je v plenkách, o škodlivosti nano forem pro lidský organismus se zatím jen spekuluje, ale slyšela jsem mluvit pána, který se nanotechnologiemi zabývá (v rádiu na Český rozhas Praha), že nebezpečné spíše jsou než nejsou a že on osobně se jim vyhýbá.
    Usoudila jsem, že dělat pokusného králíka ze sebe a z dětí nebudu. Zkuste si prohlídnout regál s opalovacími přípravky v drogerii. Už i Alverde na předních stránkách krabiček tvrdí, jak je celé bio, pak si to otočíte a hle, minerální filtry v nano formě. Hurá, že výrobci mají povinnost uvádět toto na obalech.
    Ne, nejsem bio blázen, jíme smažené bramboráky (je v nich potenciálně rakovinotvorný akrylamid, jako ve všem, co obsahuje škrob a vy to opečete), nakupuji v běžných obchodech. Ale zrovna ty krémy si člověk dává na pokožku denně. Bramboráky máme jednou za dva měsíce.:-)
    A v kosmetice je už velký výběr i v přírodní kosmetice, přijde mě naprosto zbytečné na sebe patlat výrobky s umělou parfemací, s mnoha chemickými látkami, které se dostávají do krevního oběhu a zůstávají v těle.

    jurdag@email.cz

    Jsem moc zvědavá na jiné názory.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja som sa nedávno dozvedela, že niektoré rastlinné oleje, napr. malinový, majú v sebe prirodzený UV filter. myslím, že to je skvelé riešenie pre detskú pokožku! určite to vyskúšame tento rok. tu je aj zoznam niektorých najúčinnejších:
      http://www.pluska.sk/mamina/zdravie/zdravie-dietata/ochrana-pred-slnkom-olej-z-mrkvy-malin-ci-psenice.html

      inak súhlasím so všetkým, čo píšeš. pokiaľ ide o naozaj dobrú a úúúúplne čisto prírodnú kozmetiku, odporúčam slovenskú značku SOAPHORIA, o ktorej som sa dočítala na blogu Brunwen's Beauty, ich výrobky sú proste na zjedenie! (asi by sa skutočne dali aj jesť:)) mám od nich tuhé šampóny na vlasy, lesky na pery so včelím voskom a tuhý krém v tvare tehličky. naozaj skvelé vecičky, a aj cenovo primerané (heh, robím im tu reklamu, ale nemôžem si pomôcť, sú proste super! :D)

      PS: mail neuvádzam, lebo nesúťažím, hoci táto kozmetika vyzerá lákavo a určite je skvelá - sírovú vodu môžem, som na ňu zvyknutá z našich kúpeľov Dudince, ktorých minerálna voda má podobné zloženie ako slávna francúzska Vichy :)

      Vymazat
    2. Ona Bio kosmetika neznamená, že neobsahuje žádnou chemickou látku, ono je dost těžké vyrobit něco bez použití chemického procesu, když chemické procesy vnikají sami o sobě i v rostlinách, i syntéza, odpařování, slučování - smíchání pár látek - to vše jsou vlastně taky chemické procesy, de facto i vaření je chemický proces přeměny pár látek, do jiného skupenství. U kosmetiky je problém v tom, že pokud není někdo zběhlý v chemii, tak mu nedojde, že i ve složení ta látka, co se tváří jako chemie, může buď být chemie, nebo jen latinsky napsaná neškodná látka - olej a pod. Vždyť i ta blbá voda, vzduch nebo obyč. kuchyňská sůl se dá zapsat jako chemický vzorec. A ještě bych ráda dodala něco k názorům doktorů, chemiků apod. studovaným. Co doktor/chemik to jiný názor, jiná studie. V dnešní době se to až moc řeší a to taky není dobře, před 20 - 30 lety se složení nehrotilo, a výsledek? Ano žijeme, všichni kdo čteme tento blog, žijeme a jsme zdraví i přes ty chemické látky v kosmetice, které jsme na sebe jako děti plácali. Jasně, na složení kosmetiky se taky podívám, vím jaká látka mi nedělá dobře, ale hrotit to nehodlám, zvlášť u opalovací kosmetiky. Možná tam je mírně škodlivá chemie, která je ale škodlivá při dlouhodobém užívání, pochybuji, že by mi zničila organismus po 2 týdnech mazání u moře a popravdě, raději trošku chemie v těle, než rakovinu kůže. Protože sice mám bio a přírodní kosmetiku ráda, je mi sympatická, ale fakt nevěřím, že mě proti škodlivým vlivům UVA a UVB dokáže ochránit stejně dobře, jako opalovák s tou chemií...

      Vymazat
  10. Bio kosmetiku moc nepoužívám, spíše ze zvědavosti jsem zkusila českou značku Bione, ale byla jsem příjemně překvapená, tak bych neváhala zkusit Dermatherm. Biokosmetiku nepreferuji , ale v celku proti ní nic nemám, je na každém co si vybere, řekla bych , že teď je to spíš otázka módy mít něco Bio. :-D
    terezkaaa.h@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj,
    biokosmetiku jsem nezkoušela, ale jak se říká-vše se má vyzkoušet.... Pleť se má hlavně udržovat v čistotě, žít zdravě, nekouřit a pravidelně pít (vodu),dostateč.spánek, pak není potřeba nákladných krémů :-) + genetika :-)
    Lexmannova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Biokosmetika mi připadá skvělá, zkusila jsem zatím pouze alverde,ale určitě mě láká zkusit právě Dermatherm. Jinak mám ráda přírodní kosmetiku a fakt mi vyhovuje:) např. termální voda od Avene je super:) adamikusova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Bio kosmetiku mám ráda, ale nepreferuji ji. Spíše třeba termální mám raději. Lush, Alverde a Canabis jsem vyzkoušela.
    Děkuji za prima soutěž.
    eriuchytilova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Já zatím po bio kosmetice spíš pokukuji.Dost mě děsí, že bych mohla skončit s pořádnoou kožní alergickou reakcí :) docela jsem se zatím skamarádila s hydrofilními odličovacími oleji od Saloos, takže asi půjdu i do dalších produktů. Na biokosmetice se mi asi nejvíc líbí, že spousta věcí v konvenční kosmetice může dráždit a já patřím mezi zoufalce s extrémně citlivou pletí, takže vítám možnost výběru i tímto směrem. simurdova1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. podle mě je téměř všechno s označením BIO jen tahání peněz z lidí, bohužel :(

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji za recenzi, milá Péťo :-)
    S biokosmetikou nemám žádné bohaté zkušenosti. Na co nedám dopustit je bio kokosový olej-Purity Vision - ten používám na tělo i na pleť...a samozřejmě i do vaření :-) Z bio kosmetiky jsem vyzkoušela Alverde, nějaké olejíčky od Saloos (skvělé).
    Spíš než pouze hledět na to, že je produkt bio, raději zkouším jestli bude sedět mé "sušenkoidní" pleti :-) Ale zbytečná kvanta chemie také nevyhledávám :-)
    Děkuji moc za monost soutěžit. Bylo by zajímavé vyzkoušet nějaký produktík od Dermathermu:-)
    Přeji pohodové odpoledne
    mishaoriflame@post.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Neskúšala som zatiaľ žiadnu biokozmetiku, ale rada by som vyskúšala :)
    kristina.hrinova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Péťo,
    jsem ráda, že konečně někdo se zajímá i o toto odvětví. Bohužel jsem doposud nevyzkoušela žádnou kosmetiku která by měla označení bio, jelikož si myslím, že pojem bio se u nás moc vychvaluje. Co si mají lidi představit pod pojmem bio ? Jako přírodní? Myslím si že,, bio" přípravky jsou klasické přírodní výtažky. Zkoušela jsem výtažek z hřebíčku a musím maximálně doporučit, plet nádherně voní a je krásně vyčištěná. Používala jsem kosmetiku Manufaktura, která se dá jemně považovat za jemně bio když zavřeme oči před přidanými látkami a také jsem byla velice spokojena, momentálně mám vichy a to se nedá srovnávat zatím s ničím takže bych moc ráda zkusila produkty od Dermatherm. Moc Ti děkuji a měj se moc krásně. penmonika@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Mám ráda když kosmetika plní to co slibuje. Pokud je to navíc biokosmetika je to takový příjemný bonus navíc. Na pleť mám ráda lékárenské značky, ikdyž všechny taky zdaleka bio nejsou :) Měj se krásně :)
    p.e.t@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Biokozmetiku začínam preferovať čoraz viac, ako tú klasickú, aj keď samozrejme, oboje majú svoje za a proti :) Mám veľmi rada Alverde, pretože je cenovo dostupná, Weledu a na Slovensku je aj slovenská Soaphoria, ktorá je úúúúplne najviac skvelá :) No zase nejdem teraz normálnu kozmetiku zatracovať atď :) veve.hub@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Bio kosmetika je podle mě fajn, občas používám přípravky od Biodermy. :)
    janika.cz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Koupě nečeho s bio certifikátem je vlastně asi jen koupě lepšího pocitu, každý pak může posoudit, zda mu to za to stojí. Mě čas od času ano, a mohu doporučit henový šampon, citronovo meruňkovou a ibiškovou kůru na vlasy a balzám na rty a od Alterry tónovací krém (i když na něj některé blogerky nadávají). philosoraptorka@gmail.com (Snad mé předchozí pokusy o komentář opravdu zmizely, jinak nechtěně spamuju).

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Peti, můj názor je takový, že to nemá cenu řešit. Pokud se to týká pouze složení, věřím tomu, že i v nebio kosmetice nesmí být nic závažného, co by nám mohlo ublížit (pokud tedy nejsme vyloženě na nějaký prvek alergičtí, ale to už si musí ohlídat každý sám). Pokud se to ale týká třeba testování na zvířatech, je mi milejší pro-vegan varianta. Jinak se v tom nijak extra nepitvám :-) Ono né všechno bio musí být lepší než nebio a podle mě je vážně lepší radši nic o tom nevědět, než znát jen kousek příběhu a už plašit, jak je to škodlivý :-) (cesipa55555@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  24. Nevyzkoušela jsem zatím žádnou biokosmetiku, ale hrozně moc bych chtěla, takže bych fakt ocenila a byla ráda, kdybych vyhrála :-)
    valouchovadagmar@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  25. Co se obecně kosmetiky týče, složení příliš neřeším a vím, že bych asi měla. Snažím se najít vždy značku, která si třeba k tomu chemickému základu vezme něco z přírody a spolu to vytvoří něco, co mé pleti vyhovuje. Obecně si poslední dobu nemůžu vychválit Ziaju a na čištění produkty od Mixy nebo tonikum od Bourjois. Vždy je to ale o tom, že zkouším, co mi sedí a co ne, než že bych vyloženě odmítala předem kvůli složení. Biokosmetiku jsem tedy ještě nezkoušela a možná je ta pravá chvíle začít, mám totiž mastnou pleť a většina krémů na obličej je na mě naopak příliš :-) e-mail je d-horakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Peti, mám zkušenosti s biokosmetikou Weleda. Vyhovuje mně především krém s granátovým jablkem, který je skvěle hutný a hydratační. A navíc krásně voní. V závěru se ale nerozmýšlím nad tím, jestli použiju bio kosmetiku či klasickou. Důležité pro mě je, aby splnila mé očekávání a pomohla mně od vrásek a suché pleti.
    Přeji Ti krásný týden
    Anita.EP@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Biokosmetiku mám ráda, zkušenosti mám ale zatím jen se značkou Dr. Hauschka, která je fajn :) Jinak ale u mě převažuje spíše normální kosmetika, protože je víc dostupná a jsem na ní zvyklá.. ale do budoucna bych chtěla biokosmetiku určitě zařadit víc do svojí kosmetické sbírky :)
    vondryskoval@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Něco málo z přírodní/bio kosmetiky jsem už vyzkoušela (Alverde, Saloos, Yves Rocher,...), ale nikdy jsem nepoužívala více výrobků ke samé značky zaráz, spíše jen tak nárazově, takže asi nemůžu úplně objektivně posoudit, zda je obecně lepší než klasická kosmetika, nebo ne. Od Dermathermu jsem zatím nic neměla, ale podle tvého článku vážně uvažuju nad koupí, protože mám hodně citlivou, atopickou pleť a vypadá to, že produkty bych mohla dobře snášet (jako máloco :D)
    petra.horylova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. Hned co si napsala ,že se výrobky hodí i na mastnější pleť ,tak se mi rozsvítily oči :) Předtím jsem neměla ani zájem soutěž zkoušet. Biokosmetika mě už dlouho láká, zatím jsem, ale žádnou nevyzkoušela. Líbí se mi čistě přírodní složení u kterého aspoň vím, že mé pletí dá něco dobrého. Nemusím si sice na to dávat takový pozor jako lidé s alergiemi, ale i přesto... Je to skvělý pocit :) Přeji ti krásný zbytek dne :)
    anet.bartosova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Biokosmetiku moc soudit nemohu. Zatím jsem skoro nic nepoužila. Je pravda, že se bojím, že by bio kosmetika byla oproti nebio horší. A hlavně nebio kosmetika mi nedělá na kůži žádný problém. Stejně bych ale chtěla něco z bio kosmetiky vyzkoušet, abych mohla posuzovat. Jinak proti bio kosmetice nic nemám.
    betykrejcikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Skúšala som už nejakú bio kozmetiku a zatiaľ som bola spokojná. Jediný problém je, že sú niekedy niektoré výrobky dosť drahé. Ale za kvalitu sa pripláca :-)
    zuzka.zelienkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Péťo, s biokosmetikou zatím žádné zkušenosti nemám, spíše než složení dávám přednost tomu, jak výrobek mé pleti vyhovuje. Pleť mám hodně suchou a citlivou, takže se zaměřuji spíše na hypoalergenní produkty. Určitě bych ale něco z biokosmetiky ráda vyzkoušela a samotnou by mě zajímalo, jak velký by byl rozdíl mezi ní a kosmetikou normální. eliskapetrickova@post.cz

    OdpovědětVymazat
  33. BIO kozmetiku som neskúšala žiadnu, ale z prírodnej kozmetiky mám rada Saloos, Alverde a v poslednom období ma zaujala najmä znacka Anne Marie Borlind.
    Kontakt: Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  34. Biokosmetiku jsem zatím žádnou nezkoušela ale ráda bych jí otestovala
    nohavicovakaterina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj Peti, skvelej clanek, ja jsem zatim zadnou biokosmetiku az na Alverde nevyzkousela, a nazor na ni mam jen kladny:) natalie.earthquake@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super clanok, dakujem za tip :) biokozmetiku pouzivam ovela viac nez klasicku kozmetiku, viac mi vyhovuje a mam aj dobry pocit ze robim nieco dobre pre svoju plet :) vyskusala som vela znaciek, napr John Master Organics, Funny Bee, Nobilis Tillia, Dr. Haushka, Saloos, Akamuti, atd :)
      Doda2906@gmail.com

      Vymazat
  36. Ahojky,
    mám celkem ráda Bio cannabis Bione. Nedá se říct, že bych bio kosmetiku protěžovala,ale líbí se mi, že jí netestují na zvířatech atd... Ráda bych testla bio oční krém.
    a.cejkova1990@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Miluju tvářenky od Alverde, jednou jsem vyhrála krém na ruce od Weledy-granátové jablko, ten nádherně voněl a Yves Rocher....teda podle komentářů soudím, že to je biokosmetika..:) nikolka2112@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Biokosmetiku jsem zatím nezkoušela, celkově složení kosmetiky nějak neřeším. Myslím, že si kupuji kvalitní značky, které si dávají pozor, aby neměli ve svých výrobcích nějaké špatné látky. Moje kosmetika mi doposud vyhovuje a myslím, že i když není bio, žádnou neplechu mi nedělá. Nicméně pokud by se mi do rukou nějaká taková kosmetika dostala, tak ji ráda vyzkouším :)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  39. já biokosmetiku někdy používám, ale zatím mě neuchvátila na tolik, abych používala jen ji. Prostě to střídám s "obyčejnou" kosmetikou- co mi zrovna padne do oka, to si koupím a je mi jedno, jestli je bio, hlavní je, že mi ta daná kosmetika vyhovuje. Mám k ní zatím neutrální vztah
    MikulkovaVendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Zkoušela jsem eos krém na ruce i balzám na rty a potom vzorečky krémů Acorelle. Balzám mě sice zklamal, ale krémy byly úžasné. Ráda bych zkoušela dále a třeba bych přešla jen na používání bio kosmetiky. :-) Email genevra43@gmail.com
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  41. Zrovna vcera jsem zveřejnila taky recenzi na tuto znacku, i když ja testovala pripravky na mastnou a smisenou plet http://verenisleben. blogspot. cz

    OdpovědětVymazat
  42. Ja som zatiaľ vyskúšala len weledu, no nejako mi to nesadlo. Čo mi naopak veľmi sedí sú krémy od Biodermy ( atoderm nutritive, ten je pecka ) :)
    mona.recenzie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Nie ešte som neskúšala. Ale v budúcnosti možno niečo skúsim. erika.simaskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  44. Já jsem teda bio kosmetiku nezkoušela, protože upřímně to není moje priorita. Ale určitě je pravda, že nějaké bio výrobky mohou být lepší pro pleť, takže určitě bych se tomu nebránila, a ráda vyzkoušela:)
    email: buchtova1997@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Biokosmetiku jsem asi nikdy neměla. Celkem by mě to i zajímalo nějakou vyzkoušet, ale většinou mě odradí vyšší cena.
    romccca@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Zkoušela jsem alverde, ale upřímně jsem na tom žádný zázrak neviděla:)
    kochovaklara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Je tomu asi 5 let , co jsem díky BIO kosmetice Alverde měla na obličeji pěknou paseku a skončila na kožní se "spálenou a loupající se kůží". Pleť se léčila antibiotiky a já nad BIO kosmetikou málem zanevřela. Ovšem díky za to, že BIO kosmetika Lavera a Saloos tuhle špatnou zkušenost přebily. Ráda bych se podělila se svými tipy s těmi, které trápí nebo trápila mastnější a problematická pokožka jako mě. Známe to všichni, akné léčíme drahými krémy z lékárny, které ale pleť tak vysušují, že ta se má tendenci ještě více mastit, ucpávat pory a tvořit akné. Díky BIO Saloosu a Ricinovému oleji a Tea Tree Lemon oleji mám ovšem dneska pleť jako nikdy. Tyto oleje používám již půl roku na noc místo krémů a plet je zdravá a hydratovaná. Nehledě na to jak ricinový olej podporuje růst řas a budete jako mrkací panenka. Tyto oleje zatáhly i starší jizvičky po akné.
    Z Lavery používám čistící vodu a gel Gingo BIO Hrozen. Zvláště gel bych doporučila, jelikož absolutně nevysušuje a pokožka je vyčistěná, hebká a přitom hydratovaná. U Lavery je horší poměr cena množství. ale Saloos a jeho oleje za 100Kč jsou v poměru cena množštví učinek nepřekonatelné:)

    Hezké a zdravé pleti díky BIO kosmetice zdar:)
    kl.sugarkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj, začala jsem používat pouze přírodní produkty na vlasy a tělo od Bione Cosmetics a od Lavery. Ale zatím jsem nenašla žádný pleťový krém, který by mi dlouhodobě vyhovoval :( vlastně ani nevím, jaký typ pleti mám :D Možná bych vyzkoušela i tento hydratační krém :)
    michaela.bax@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Kosmetika vypadá zajímavě, ale nikdy jsem tuto značku ani jinou biokosmetiku nezkoušela, tak nevím co od ní očekávat. :)
    sharkazelena@seznam.cz

    www.sarkazelena.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  50. Veľmi pekný článok, skúšala som weledu, no nejak som si nevšimla veľké zmeny oproti tej normálnej kozmetike.
    nikolaorechovska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj, já zkoušela pouze Alverde z DM (ale nejsem si jistá jestli to je přímo bio, krém už doma nemám), ale že by mě to nějak oslovilo to říct nemůžu. Nicméně bych se ráda k bio či přírodnější kosmetice časem propracovala, alespoň v péči o pleť. Mám pocit, že to prostě bude lepší:)
    Šárka, sabera@hotmail.cz

    OdpovědětVymazat
  52. ještě jsem nic nezkoušela, ale určitě bych chtěla :) glazurka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Ještě jsem bohužel žádnou biokosmetiku neměla možnost vyzkoušet, ale určitě si nějaký produkt plánuji koupit a vyzkoušet a porovnat ho s nebioprodukty :)
    vermrackova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  54. Vyzkoušela jsem biokosmetiku Inlight, bohužel mé pleti vůbec nevyhovovala. Jsem atopik a maska Inlight obsahovala směs čokolády a pomeranče, což je pro mě vražedná kombinace. Ale určitě nadále dávám přednost bio kosmetice před chemií. Jen si příště vyberu něco, co mi lépe sedne...že by Dermatherm? leniku@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  55. Já používám bio, ale ne kosmetiku, ale bio kokosový olej. Používám ho na pleť, na vlasy i na děti :-) Letos ho chci poprvé vyzkoušet i místo opalovacího krému.
    macu@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj vyzkoušela jsem jen biokosmetiku právě od Dermaterm. Celkem mi vyhovovala ,ale trochu mi vadil ten zápach síry. Po čase jsem si zvykla a je to moje oblíbená značka.
    255stankova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Vaverkovanikola@seznam.cz

    Já moc kosmetiky nepoužívám. Nejvíce ale čistící vody na obličej, jelikož mám problematickou pleť. Momentálně micelárku od Biodermy a jsem s ní spokojená. Naprosto mi vyhovuje. Ted sem nově začala používat i krém od Avonu s chia semínky, tak jsem zvědavá jestli se něco změní. Nicméně jsem už Dermathermu slyšela a ráda bych vyzkoušela.
    Podle mě na tom přírodní kosmetika bude líp, než ta nepřírodní. Minimálně tím, že člověk nebombarduje svoji pokožku tolik chemií.

    OdpovědětVymazat
  58. Já jsem vyzkoušela pouze alverde a nedá se říct, že bych ji nějak preferovala. Pečující mám ráda, ale dekorativku ne.
    Adela.46@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. Zatim jsem nezkousela biokosmetiku, planuji vyzkouset alverde a weledu
    foxyjitka@sseznam.cz

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj,
    já to mám s přírodní kosmetikou tak, že co se týká péče o pleť a vlasy, radši dám přednost té přírodní, pokud mi samozřejmě vyhovuje. Když jsem se rozhodla, že si nechám narůst dlouhé vlasy, začala jsem na ně používat přírodní kosmetiku a dneska jsou po zadek. Neříkám, že kdybych myla chemií, tak mi nenarostou, ale přírodní věci mi na vlasy vyhovujou víc. U dekorativky jsem se zatím většinou setkala s tím, že ta "chemická" bývá lepší, lépe drží, je více pigmentovaná a tak, takže tam mi klasický makeup nevadí :). A co se týká značek, zkoušela jsem spíš ty snadno dostupné, z drogerií - Alverde, Lavera, Alterra :).

    KrejcovaGabriela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  61. Ahojky, zatím jsem biokosmetiku nikdy nezkoušela. Řekla bych, že moje pleť není na přípravky moc citlivá a patří spíš do mastnější kategorie, takže většinou snese vše (kromě snad Vichy, ta mi na pleti nějak vadí..). Ale určitě jde o kvalitní kosmetiku, do které se vyplatí investovat, ale jak říkám ani nebiokosmetika mi nevadí. Díky moc za recenzi a další typy na produkty :)
    Krásný den a moc zdravím Majla (majla.memisevicova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj Peťo, biokosmetiku mám moc ráda a řekla bych že ji i preferuji nad klasickou, či chcete-li chemickou :-) Pravidelně kupuji značky Alverde, Saloos, Karel Hádek, Nobilis Tilia a se všemy zmiňovanými jsem moc spokojená. Nyní mám nově 2 produkty od Nobilis Tilia určené pro mou smíšenou až mastnou pleť a jsem moooc spokojená. Na biokosmetiku mám názor ryze pozitivní protože klasické produkty mě občas dráždily, silikony v krémech mi ucpávají póry, silikonové šampony také nekupuji atd. Nejlepších výsledků jsem dosáhla až když jsem přešla na "přírodu" :-) Deni. deenov@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Zatím jsem zkoušela Alverde a jelikož mám docela citlivou pleť,tak bych chtěla vyzkoušet i jinou značku.:)marcela.lisecko@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  64. Ahoj Péťo. Já jsem z přírodní kosmetiky vyzkoušela pouze Ryor. Je to podle mě docela dobrá kosmetika, ovšem žádné zázraky nedělá. Pro mě je sice zázrak, že jsem nezčervenala po nanesení krému. :D Super, lákavá recenze. ;-)
    Astonawska@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Milá Peťo,
    zkoušela jsem pouze Bione, ale spíš na základě recenzí, ne kvůli tomu, že je bio. Jestli je kosmetika bio moc neřeším, spíš se dívám do složení, jaké aktivní (léčivé) látky daný výrobek obsahuje. JNecesalova@seznam.cz
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  66. ešte som žiadnu biokozmetiku neskúšala, ale bolo by fajn to porovnať... silikóny v kozmetike mi nevadia, pokiaľ mi teda nerobia zle na pleť... :)

    reichlova.petra@zoznam.sk

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj Péťo, zkoušela jsem alwerde a saloos. Od alwerde jsem zkoušela šampony a kondicionery a ty mě teda vůbec nenadchly, takže na vlasy používám radši klasickou kosmetiku. Zato od Saloos sem vyzkoušela čistící olej na pleť a kokosový olej na tělo a byla to nádhera! Tyhle dva produkty jsem si zamilovala a nedám na ně dopustit :)

    sarkahostinska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Zdravím, Petro,
    předně děkuji za možnost si s Vámi zasoutěžit :)
    Pokud se jako biokosmetika dá nazvat i Alverde (vím totiž, že je přírodní, většina vegan friendly, ale bio, to je s otazníkem), pak mohu říct, že mám zkušenost. Na podzim jsem si koupila sadu denní krém, čistící emulze a odličovač,vše s heřmánkem. Mám sice své výhrady (možná jsem si nevybrala úplně správně podle typu pleti), to ale zatím asi ke všemu. Ideální pečující kosmetiku stále hledám. K narozeninám jsem dostala úžasnou sadu přírodní kosmetiky Dr. Hauschky, tak ta se tu na mě těší, až mi dojde Alverde.
    Přeju super červen!
    Lenka
    lenka.facebook@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  69. Ahoj Peťko, super recenze! :) Já moc bio kosmetiku nepoužívám, ale zkoušela jsem již Alverde a Biodermu (Hydrabio serum) a mycí gel k tomu, nevím jestli je to bio, ale nedávno jsem si pořídila kokosový olej. A ten je moc příjemný! :) Soutěže si vážím a zkusím zasoutěžit také. Můj kontaktní meil: peetuuliik@seznam.cz
    Petra Ondřejová

    OdpovědětVymazat
  70. Musím přiznat, že z biokosmetiky která je k sehnání u nás mám zkušenost snad jen s Alverde, kde mi ale bohužel moc věcí nesedlo a posílala jsem je dál. Mým nejnovějším favoritem jsou ale bio krémy přmo z Maroka, dovezl mi je kamarád a ty si nemůžu vynachválit. Absolutně nej je ten s obsahem arganového oleje a taky samotý kosmetický arganový olej.. Tekuté zlato je naprosto výstižný popis. A ty vůně!!
    O dermathermu už jsem slyšela z jiných recenzí, nejvíc mi v hlavě utkěla Flabgee, která je velmi chválila.. Takže eshop jsem párkrát projela a určitě bych si vybrala, ale přiznávám na rovinu, že bych nejdřív musela otestovat. Na koupi "naslepo" nemám odvahu, některé výrobky nestojí úplně málo.

    kristyna.gabrielova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  71. Zkoušela jsem Alverde, Weledu a pár jiných značek. V péči mi ale absolutně vyhovuje Ziaja. Podle mě by si měl člověk najít co mu sedí a toho se plus mínus držet. Bio nebio to je jedno :-)
    Wr55@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  72. Aj keď som veľkým zástancom biokozmetiky, nemala som veľa možností ju vyskúšať. Mala som tú česť len so značkou Alverde, ktorú využívam pravidelne a raz som mala možnosť vyskúšať bio riasenku, už si ale nespomeniem na názov, každopádne bola super.
    Dúfam, že sa mi podarí vyhrať a rozšíriť si tak môj zoznam :)
    Ketty2411@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  73. Ahoj, přírodní kosmetiku jsem zatím zkoušela jen na tělo, na pleť jsem se ještě neodhodlala, jelikož běžně mám velmi problematickou a citlivou pleť, ale teď díky těhotenství se vše zlepšilo a zůstala jen ta citlivost. Tak si říkám, že je vhodná chvíle biokosmetiku vyzkoušet a dopřát pleti něco lepšího než jen drastické metody na léčbu akné :-)
    lipkova.anezka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  74. Často a ráda zkouším kombinaci chemiea přírody, mám ráda jak se doplňují. Mezi moje favority patří třeba Ryor nebo Ziaja. Na čistící gel od Dermatherm si brousím zuby už dlouho :-)
    ivanka.janovska@email.cz

    OdpovědětVymazat
  75. Zkoušela jsem Alverde, kosmetiku Karla Hadka, Bione cosmetics a stále hledám nějaký zázrak na moji problematickou pleť... snad někdy najdu. Spíše tedy hledám v bio kosmetice. Dermatherm bych také velmi ráda vyzkoušela. Hezký den :-) pavla.slavikova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Ahoj přírodní kosmetiku mám celkem rada.Teď akorát zkouším Yves Rocher a řadu Hydra Végétal,a jejich krém z bio mesicku lékařského je úplně boží to jak krásně voní je hutnej ale rychle se vstřebává. Ale nemůžu si pomoct nějak moc přírodní kosmetice nevěřím co se týče redukce vrásek myslím že na to ty kytičky nestacej, na nějakou mladou a bezproblemovou pleť je ale tato kosmetika fajn.Také firma bione je fajn, hlavně konopny balzám na rty.
    srpovalucie@ email. cz

    OdpovědětVymazat
  77. Jediná biokosmetika, která mě napadá, že jsem vyzkoušela, je asi Saloos. Ten mám ale hodně ráda. Hlavně tělové oleje a balzámy. nikolik.v@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  78. Mám moc ráda Alverde a dětskou kosmetiku z DM - babylove. Kupuji dcerce a sama ji také používám.
    spajdinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  79. Já jsem ještě žádnou nevyzkoušela, ale musím uznat, že tahle vypadá suprově ;)
    chechty.a@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  80. Zatím jsem vyzkoušela pouze dekorativní kosmetiku od Alverde. Chtěla jsem vyzkoušet nějakou přírodní kosmetiku, ale nějak se v ní nevyznám abych pravdu řekla. Zatím jsem věrná krému od Nivei, který by měl být také na bázi "přírodna". Můžu říct, že mi celkem i vyhovuje, ale proč nevyzkoušet něco jiného. :)

    the.best.way.is.my.way@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  81. Já tedy bio kosmetice ani obecně bio věcem neholduji. I když tohle teda vypadá zajímavě, ještě když je to z Francie :). Moje nejoblíbenější značka je Saloos a Nivea, protože obě značky vyrábějí přípravky, které fakt skvěle pokožku hydratuji a vyzivuji, jsem na nich závislá :D

    maladominika14@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  82. Biokosmetiku mám ráda, třeba One Love Organics je super, Laidbare nebo 100% pure taky. V péči jí rozhodně dávám přednost
    kaisa.b()centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  83. Z bio kosmetiky jsem zatím vyzkoušela jen dekorativku od Alverde, ale tuto značku bych ráda vyzkoušela. Barcasipova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  84. Používam Yves Rocher, aj keď neviem, či sa všetky produkty považujú za Bio kozmetiku. Samozrejme, preferujem radšej prírodnú kozmetiku ako klasickú, menej pleť zaťaží.

    vpirovicova49@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  85. Biokosmetiku bych ráda někdy zkusila, ale zatím jsem se k ní nedostala. kamous16@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  86. Jedinú ako tak prírodnú kozmetiku používam Yves Rocher, ale inak zloženie kozmetiky a pod. nejak extra neriešim
    juliadreams@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  87. Já teda používám spíš biokosmetiku, dokonce mám jedno bio bíbíčko, který je moc fajn. Ono je třeba i fajn si něco sám vyrobit, třeba takovou odličovací směs s arganovým olejem a dalšíma takovýma mňamkama, ale bohužel mi došla a jsem líná umíchat novou :D. Co se týče té kupované kosmetiky tak jsem toho vyzkoušela už celkem hodně, jen ten Dermatherm zatím zůstal mýma rukama nedotčen. A vůbec bych neřekla, že by přírodní kosmetika byla v něčem horší, spíš naopak :).
    hannele.de.la.porcelain@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  88. Za mě jen přírodní kosmetika (i když kvalitní nepřírodní dekorativce občas podlehnu) a jsem ráda, že se tu objevila :-) Ta kouzelná formulka "nemá cenu se plašit, když nejsem chemik a znám jen část skládanky" je bohužel nesmysl. Parabeny ve spojení s extraktem z aloe nebudou o nic méně škodlivé. Všichni si musíme uvědomit, že kůže je orgán, jehož povrchem vstupují látky se kterými je v kontaktu naprosto přímo do těla, protože je prodyšná. Proto rozhodně má cenu řešit chemikálie ve složení, protože to, co na sebe natíráme pak přímo přechází do buněk pokožky a do krevního řečiště, případně lymfatického oběhu, protože lymfa se tvoří z tkáňového moku, který je také těsně pod pokožkou. A já rozhodně chci mít v těle pouze látky jemu přirozené, které ho nevyvádí z přirozené rovnováhy. Vždyť i ty silikony v šamponech, o kterých blogerky tvrdily, že je nesmysl řešit, se řešit začaly :-) světe div se, protože vlasům opravdu nedělají dobře. A bylo to tak i tady na Tvém blogu :-)
    Moje oblíbené značky jsou Lavera, Kivvi, 100% Pure a vybrané samo-konzervační věci od LUSH.

    OdpovědětVymazat
  89. Ještě jsem neměla žádné nutkání pořídit si něco bio, ale co jsem občas zkoušela (hlavně z dekorativky Alverde) tak mi přijde že vůbec nic nevydrží a i když možná nedráždí citlivou pleť pro mě má víc mínusů než plusů :-) kanksarka2@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  90. Zatím jsem z přírodní kosmetiky vyzkoušela pouze značku Bione Cosmetics a to šampony a ty my nepřišly nic extra a některé mi i vyloženě smrděly :D ale měla jsem krém na obličej z konopí a ten je fakt super :-) určitě bych chtěla vyzkoušet i jiné značky bio kosmetiky a zrovna tyto hydratační výroby by se mi na mou suchou pleť hodily :-) tak se třeba poštěstí :-)

    OdpovědětVymazat
  91. Tak zkoušela jsem různý biokosmetiky, jako třeba Alverde, Faran... ALE prostě mi to nesedlo. Momentálně mám ráda DIY, ve kterým jedu už nějakou dobu a jsem toho zase trochu přejedená... (bavíme se o pečující)
    Jinak co se týče dekorativky, tak to neřeším a používám to, co mi vyhovuje...

    Jinak třeba nepoužívám vůbec tělový mlíka do sprchy, neb je v tom parafinum liquidum a to je fakt hnus, kterej neakceptuju ani v krémech a ani nikde... proto si doma patlám a míchám olejíčky a máslíčka a tím se pak natírám (slast) můj atopickej ekzém má radost a moje peněženka taky =o)

    Anjelska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  92. Ahoj, ja jsem z prirodni kosmetiky vyzkousela cistici pripravek od firmy REN. Myslim si, ze tato kosmetika neni moc znama, dozvedela jsem se o ni od Kaji Plum Foolery a vyzkousela. Jedna se o konzistenci takove jilovite pasty a mne skutecne velmi vyhovuje, plet mam vzdy uplne jako detskou prdelku, jak se rika. Jine produkty jsem nemela jeste moznost vyzkouset. Vseobecne na bio a prirodni kosmetiku mam nazor velmi kladny, nicmene neodsuzuji ani ostatni kosmetiku. Nekdy ma clovek zkratka takove problemy, ktere priroda nevyresi a je potreba zasah chemie, nebo mu to zkratka jen vyhovuje. Pro me je prirodni kosmetika osobne zatim pouze doplnkem, ale rada bych ji vyzkousela vice.

    Dekuji za zajimavy clanek a tip.

    Pekny vecer, Renata.
    amylee.amylee@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  93. Mám ráda přírodní kosmetiku, ale nemusí být zrovna bio. Zkoušela jsem Alverde, Weledu, Saloos, teď mi přijde objednávka od Karla Hadka, ale ten není bio. Používám ale i běžnou konvenční kosmetiku, u produktů, které neznám čtu složení.
    Na druhou stranu se mi nelíbí současný boj proti všemu chemickému, parabeny, silikony, UV filtry a jámevímcoještě. Na to vždycky říkám, že nejhorší smrt je z vyděšení.
    Elenloth@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  94. Moc se mi líbí, že mají pumpičky, ale to bude právě asi ten problém nedostatečné hydratace, protože kdesi jsem slyšela/viděla/četla, že hutnější produkty se do pumpičkových balení nedávají. Každopádně biokosmetiku mám radši, používala jsem doma vyrobenou (a stále sem tam používám, když nejsem líná vyrábět), ale je fakt, že přechod na ni, než si pleť zvykne, je trochu delší. Dermatherm bych moc ráda vyzkoušela, proto se s chutí zúčastním soutěže. :)

    Hezký den!
    runa.ars@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  95. Přírodní kosmetiku ráda používám na střídačku s klasickou kosmetikou, protože občas chci dát pleti trochu odpočinek. Zatím sem vyzkoušela Laveru, Saloos a Alverde.
    darleen@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  96. Já jsem bio kosmetiku zkusila jen jednou a to značku MaryLou Bio a vůbec mi nevyhovovala. Ráda bych zkusila jinou značku :)
    tulliova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Podle mě je biokosmetika určitě super, zvlášť pro lidi s lehce podrážditelnou pokožkou, navíc já osobně nesnesu některé vůně a bolí mě z nich akorát hlava, takže tohle je skvělá volba :)
    Jinak jednou v obchodě jsem zkusila bio korektor, a ten teda tak nějak smrděl :D
    karnice@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  98. Mám sice ráda bio kosmetiku , ale na mě je příliš drahá , proto se zapojuji do této soutěže .
    Můj mail je maskova.nikol10@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  99. Mám sice ráda bio kosmetiku , ale na mě je drahá proto bych ráda vyhrála tento balíček.
    mail - maskova.nikol10@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  100. Ja si teda nejsem uplne jista, jestli je Nobilis Tilia a Saloos bio kosmetika, ale myslim, ze jo. Obe znacky mam moc rada a zvlaste Nobilis je fakt super. Pouziva hodne etericke oleje a tudiz krasne voni. Ma naprosto super pletovou masku z mrtveho more a prodava i suchy jil, ze ktereho si muzete po pridani vody nebo jejich pletove vody masku, ktera je taky bozi (jedina vec, ktera pomoha proti cernym teckam). Saloos ma zase bezkonkurencni pletove a telove oleje. A navic jsou to obe znacky ceske a levne. Rada ale vyzkousim neco noveho. Mail: melcherovaaneta@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  101. Ahoj Peťi, o biokosmetiku se sem tam zajímám, obecně se snažím žít šetrněji, přírodněji, ale žádnou značku jsem zatím osobně nevyzkoušela a z hlavy si ani na žádnou nevzpomenu.. Ale co se mé poměrně citlivé pokožky týká, La Roche-Posay a Bioderma jsou klasika. =)
    Meil: Kachna.Kdakalka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  102. Ahoj Peti, já jsem bioblázen :) mám suchou a citlivou pleť jako ty a tak stále hledám "svůj" nej krémík. Po recenzi od Lucky (Život podle Lucie) jsem vyzkoušela značku INLIGHT a naprosto jsem se zamilovala do nočního balzámu, doporučuji ti k vyzkoušení. Dermatherm vypadá celkem zajímavě a určitě bych na léto ráda vyzkoušela.
    marvich@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  103. Milá Petro, o bio kosmetiku se příliš nezajímám, nějak jsem ještě nenašla čas na nalezení toho pravého, i když bych moc chtěla nepatlat na sebe chemii. Využívám spíše přírodní olejíčky, občas něco s konopím, ale většinou po domácku vyrobené. anna.kaplanova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  104. Ahoj Petruš,
    biokosmetiku vyloženě nevyhledávám. Používám ale především (na pleť) výrobky z lékárny. Mám atopický ekzém a tudíž jsem celkem opatrná.
    Luczisha@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  105. To vypadá zajímavě, o téhle značně slyším poprvé. Já si myslím, že bio kosmetika je v posledních letech hlavně hodně velký trend, mám pocit že spousta lidí odmítá používat cokoli jiného než přírodní bio produkty a obsah silikonů, parabenů apod. považují za největší zlo, aniž by vlastně byli schopni pořádně vysvětlit proč. Dřív se složení kosmetických produktů určitě tolik neřešilo. Že by se přes kůži z krému dostala nějaká chemie do krevního oběhu?! To považuji za značně přitažené za vlasy. Já kosmetiku hodnotím podle toho, co mi vyhovuje a co mi nevyhovuje. Ale samozřejmě, že mě láká vyzkoušet kde co (kosmetický maniak...), tedy i přírodní produkty ráda občas zakoupím. Docela mě zaujala např. česká značka Nobilis Tilia. Ale asi mě zatím nic nenadchlo natolik, že bych najednou zatoužila používat výhradně bio přírodu...
    jana.cvrkalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  106. S biokosmetikou nemam bohuzel zadne zkusenosti, proto bych to rada napravila :-) v dnesnim svete, kdy je chemie vsude kolem nas, pro me biokosmetika predstavuje alespon kousek prirody a cistoty. evpolakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  107. Dobrý večer, Peťko:-) Jediná dá se říct bio kosmetika, kterou jsem zatím vyzkoušela, byla od značky Yves Rocher, případně olejíčky od Saloos, s jinou kosmetickou značkou bio-charakteru prozatím nemám zkušenost, takže bych velmi ráda vyzkoušela značku Dermatherm:)) Stejně tak, jako začínám více přemýšlet o stravě a přecházím ke zdravému životnímu stylu, začínám také více uvažovat o kosmetice, o tom, co si vlastně na pleť a kůži nanáším a rozhodně chci vyzkoušet i jiné značky a druhy kosmetických přípravků, ne pouze ty, které jsou u nás nejrozšířenější (a finančně nejdostupnější, co si budeme nalhávat). Zatím ale zůstávám věrná klasické kosmetice a pro radost si občas koupím něco u zmíněného Yves Rocher, nicméně když mě daný bio-produkt přesvědčí a získá si mě, určitě se postupem času stanu věrným fanouškem biokosmetiky! Fandím totiž všem a všemu, co je v souladu s přírodou:-) Hezký zbytek dne, Iveta P.
    p.iveta@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  108. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  109. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  110. Dobrý den, moc děkuji za krásný článek, s tématem přírodní kosmetiky jsem se setkala už před pár lety a od té doby nekupuji nic jiného. Vaší uvedenou značku jsem vyzkoušela a měla jsem s ní velice dobrou zkušenost, jak píšete že ji nedoporučujete přes zimu, já problém se suchou pletí nemám a i v zimě mi vyhovovala, ale to je individuální. Nedávno se mi z ničeho nic na krku zezadu pod vlasy začalo objevovat akné tak jsem hledala co stím, hodně mi pomohla kosmetika značky atok viz www.originalatok.cz/akne/ . Jedná se o čistě přírodní kosmetiku české značky, od té doby ji nakupuji a jsem s ní velice spokojena, za mě mohu doporučit. Pokud ještě někdo víte o dalších osvědčených značkách přírodní kosmetiky klidně poraďte, přeji hezký zbytek dne.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!