Egyptian magic | Egyptský zázrak

by - 13 května

Krásný den vám všem,


jak už název dnešního příspěvku napovídá, dnes se podíváme na zoubek jednomu z nejzajímavějších a nejdiskutovanějších produktů poslední doby. A nebojte se, tento egyptský zázrak nemá naštěstí nic společného s faraonovou pomstou, snad jen ten Egypt ;).

Co to vlastně ten egyptský zázrak je?
Je to složením velmi jednoduchý produkt, který je multi-účelový. Jeho tajemství a blahodárné účinky tkví v pouhých 6 zcela přírodních složkách, které se skvěle doplňují. V krému naleznete pouze  med, včelí vosk, olivový olej, mateří kašičku, včelí pyl a propolis. Samotné jméno Egyptský zázrak koresponduje s faktem, že právě staří egypťané jako první začali používat včelí produkty ke kosmetickým účelům a dokonce se traduje, že jsou to složky krému, který byl nalezen ve starobylé egyptské hrobce.
Ať tak či tak, dnešní podobu krému začal v roce 1986 vyrábět pan Howard společně s Dr. Imasem. Jedná se tedy o v podstatě "rodinnou" záležitost a do dnešního dne se v továrně ve státě Washington v USA krém stále vyrábí v nezměněné podobě a sám pan Howard (ImHotepAmonRa), kterému je dnes přes 60 let, osobně dohlíží na výrobu 20tis. balení ročně. Zajímavá je i marketingová strategie produktu, protože sám pan majitel údajně nevyužívá žádných marketingových nástrojů a dává přednost osobní zkušenosti a šíření účinků přípravku od úst k ústům. A vzhledem k tomu, kolik celebrit krému propadlo, zjevně se mu to daří :).


Samotné balení krému asi není nic, co by vás na první pohled zaujalo, respektive zaujalo v pozitivním slova smyslu. Tady se na krásu nehraje. Jedná se o polepenou bílou plastovou dózičku se šroubovacím víčkem. Abych pravdu řekla, mně osobně balení absolutně neuráží, je funkční, nic proti tomu :).


Produkt uvnitř balení vás asi překvapí svou konzistencí. Je velmi hutný a tuhý, ale při teplotě lidského těla velmi rychle taje. Já ho používám tak, že si kousek naberu prsty, nechám na nich trochu rozehřát a pak nanesu na celý obličej včetně okolí očí. Krém nemá v podstatě žádnou vůni, jen z něj lehce cítím včelí vosk a med. Díky tomu, že není parfémován ho snesu i na citlivém okolí očí. Včelí produkty však bývají poměrně výrazným alergenem, takže před použitím na celý obličej doporučuji toto otestovat. Barva je jemně nažloutlá. Ještě bych měla podotknout, že mluvím sice o krému, ale konzistencí se jedná spíše o hmotu, která ve studeném stavu připomíná trochu změklý vosk.


Co se týče využití, já osobně preferuji nanášení na obličej a případně rty jako pleťový krém. Je prý ale výborný i na hojení různých kožních poranění, atopického ekzému, jako maska na vlasy, zklidňuje pokožku po bodnutí hmyzem nebo místo pěny na holení.

Malé množství krému nanáším ráno a večer na důkladně očištěnou pokožku. Jednoznačně se přípravek dá používat samostatně, ale já ráda dělám to, že na obličej nanesu sérum s kys. hyaluronovou nebo maličkou vrstvu očního a pleťového krému, to nechám vsáknout a na to nanesu ještě tenkou vrstvu egypťana. Tento postup mám ráda především na noc, kdy se nebojím dát ani trošku více přípravku. Pleť je pak ráno hezky vyživená a jemná a podle mého názoru hezky zklidněná. Nemusíte se ale ani bát toho dát trochu krému pod makeup. Osobně to také tak dělám, ale zde je třeba opravdu šetřit, protože je hodně mastný a déle se vsakuje. Celkově bych ho přirovnala konzistencí i využitím k vazelíně, ovšem s úplně jiným složením :). Takže bude určitě výborný i v zimě jako ochrana pleti před mrazem.
Díky tomu, že je tak mastný a hutnější, je skvěle vhodný na hodně suchou pleť. Myslím si, že bude fajn i na pleť normální, zvláště pak kolem očí a na pleť stárnoucí. Osobně bych ho příliš nedoporučila na pleť mastnou a aknozní, ale jako vše, je to značně individuální a je třeba to vyzkoušet na vlastní kůži .


Účinky tohoto zázraku na mou pleť hodnotím velmi pozitivně a blahodárně. Vy kdo máte pleť citlivou, stárnoucí a žíznivou, jistě nebudete zklamány. Egypťan tedy v mé kosmetické péči zcela jistě vytlačil vazelínu a zabírá čestné místo na mém nočním stolku.

Nicméně legendami opředené, až bájné účinky, jsou možná trochu nadsazené. Pokud čekáte, že egypťan vás zbaví všech vrásek a omládnete o 10 let, tak to budete asi zklamány. Přesto však doporučuji všemi deseti, na mou pleť je opravdu úžasný!

Já ho mám z oficiálních českých stránek Creed4beauty, na ebay a neoficiálních stránkách se totiž mohou vyskytovat padělky. Výhoda také je, že jsem si nejdříve objednala vzoreček zdarma, zamilovala se a poté si pořídila celé balení.
Velké balení 118ml stojí 1128Kč a malé 59ml 715Kč.

EDIT: Mám pro vás super zprávu, oficiální české zastoupení nabídlo mým čtenářům slevu 25% s kodem ACDT1ZBN, takže jestli uvažujete o koupi, určitě ho využijte!


A co vy, slyšeli jste již o tomto zázraku, či dokonce jej vyzkoušeli?

You May Also Like

28 komentářů

  1. Složení krému je tedy díky jednoduchosti opravdu lákavé. Co ale není lákavé je cena. Tak vysoká za v podstatě běžně získatelné suroviny??
    Zajímavé také je, že na stránkách píší, že se hodí i k léčbě akné. Vzhledem k tomu, že ty popisuješ, jak ti krém dokáže zhydratovat suchou pokožku, tak si tuhle funkci teda opravdu nedovedu představit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani ja moc ne, je to opravdu mastné, nevim no......akne jsem nikdy nemela. Cetla jsem spise negativnejsi ohlasy kdo s mastnou pleti zkoušel a ja si to take myslim.

      Vymazat
    2. Jestli se k tomu mohu vyjádřit, tak na akné ano, ale pouze lokálně natřít pupínek, ten se pak krásně zhojí. Na celou pleť to moc vhodné není. Já osobně takto používám i Lnicovou mast od Dr. popova (asi 60,- kč za kelímek) je tedy z vepřového sádla, ale na takové to větší akné, boláčky a tak, je super :))

      Vymazat
    3. Podle fotek mi konzistencí připomíná Tea Tree mast taky od Dr. Popova, a ta mi na akné a periorálku dost pomáhá (a to jsem si myslela, že na mastnější pleť taková konzistence prostě neplatí) a navíc stojí do stovky. A díky za tip na lnicovou mast, určitě ji zkusím! :)
      Egypťan mě zaujal, ale za tu cenu to nejspíš nerisknu... Každopádně díky Péťo za zajímavé info! Alča

      Vymazat
    4. Tu lnicovou mast taky můžu opravdu doporučit! Tenhle magic mi nepřijde moc dobrý na mastnou pleť, na suchou ale může být asi supr.

      Vymazat
    5. Ahoj holky,
      já mám pleť suchou a dehydratovanou, ale během menstruace se mi tvoří akné na bradě a běžně mám na nose a na bradě černé tečky. Tento krém byl na mé pleti neskutečně příjemný a vyživil ji, ale černé tečky vhledem k olivovému oleji v jeho složení mi po něm vyskákali jako houby po dešti.
      Za sebe bych jej tedy možná na lokální potření jizvy x stroupku po akné doporučila ale na aknózní pleť, či pleť trpící na zanášení pórů nedoporučovala.
      Já sama jsem si plné balení tedy nekoupila.
      Momentálně zkouším "Havlíkův zázrak", který mi připadá jako velice obdobný koncept, ale má pro mou pleť asi lepší složení. Uvidíme, ale zatím se mi zdá lepší, černé tečky se mi nedělají (ale mám jej teprve asi 14 dní).
      Šárka

      Vymazat
    6. Tak jsem koukla na složení Havlíkova zázraku, ale opět na prvním místě stojí olej (tentokrát makadamiový), který se nehodí na mastnou pleť (a tím pádem i akné třeba v T-zóně apod.). Tímto předchozí příspěvek nijak nenapadám, jen doplňuji. Osobně preferuju přírodní kosmetiku a čím dál víc používám (pro sebe vhodné) rostlinné oleje, z nichž některé už mi doslova vyléčily některé kožní problémy, na které klasická medicína a její farmaceutické a i lékaři předepsané přípravky neúčinkovaly, takže neplácám jen tak do větru. I třeba na vlasy zásadně používám hlavně přípravky bezsilikonové, a to včetně kondicionérů apod., protože silikony se z vlasů špatně vymývají (různé silikony různě, některé údajně téměř vůbec) a vlasy (zvláště pak dlouhé a jemné) zatěžují a ty tak snadněji od hlavy odpadávají.

      Vymazat
    7. Také si myslím že za tu cenu lze sehnat podstatně lépe vybavené krémy, navíc olivový olej není pro pleť nic moc, jelikož je dost komedogenický, místo toho mohli dát třeba saflorový.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. ano, uvádí se, že to pomáhá na jizvy,ale já sama žádné nemám,takže no nevím

      Vymazat
  3. Na mou pleť by to nejspíš nebylo, ale koukla jsem ze zvědavosti na cenu a ta je dost šílená :D

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavé, o tomhle produktu slyším prvně :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Prosím, tento produkt mě nadchnul, kde se dá sehnat??
    Děkuji.
    zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Vloni byl vzorek krému v Ladyboxu. Na mně je krém příliš mastný, nevsákl se ani po hodině. Takže na smíšenou pleť nedoporučuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, takže moje předtucha je správná, také jsme si to myslela.....

      Vymazat
  7. Zázrak mám doma, jako výživný krém není špatný. Složení je také zcela přírodní. Každopádně cena je v ČR přepálená, doporučuji podívat se v GB eshopech. Hanička už vydělala dost)). Isi

    OdpovědětVymazat
  8. Dostala jsem trochu na vyzkoušení od kamarádky. Mám smíšenou pleť s občas sem tam ucpaným pórem a po EM se mi (zkoušela jsem třikrát v průběhu dvou týdnů) dělaly ošklivé podkožní boláky.
    Jestli máte podobnou pleť jako, opravdu nejdřív radši zkuste vzorek.

    OdpovědětVymazat
  9. Tedy zní to opravdu lákavě, ale ta cena se mi zdá opravdu hodně přepálená. Já mám zatím krémíků dost, ale nezříkám se, i když by mi srdce krvácelo, ale co by člověk neudělal pro krásu. Jinak musím podotknout, že tento zázrak neznám, ale znám úžasný zázrak z jižních čech, hádejte koho? Napovím, je to žena a je moc fajn.

    OdpovědětVymazat
  10. To je FAKT drahé, že nemám chuť to ani zkoušet...

    OdpovědětVymazat
  11. Tento produkt je pro mou suchou pleť mana z nebes. Používám ho celoročně kromě hodně teplých letních dnů. Je skvělý na celý obličej včetně očního okolí, na opraskané rty, suché lokty atd.Nedám na něj dopustit!

    OdpovědětVymazat
  12. Na mastnou pleť a/nebo akné je opravdu nevhodný, už jen proto, že na prvním místě ve složení stojí olivový olej, který je na mastnou pleť vyloženě nevhodný svým poměrem dvou základních kyselin. Existují samozřejmě rostlinné oleje, které se na mastnou pleť hodí, sama takové používám, ale o tom je potřeba nejdřív něco nastudovat. (Mohla bych doporučuji zejména americké zdroje, já sama se chodím na jeden takový web poučovat.) Jinak bych odhadovala, že krém také nebude působit blaze na pleť lidí trpících alergiemi na pyly a/nebo včelí produkty či ekzémy.

    OdpovědětVymazat
  13. super, objednané, už dlhšie som o ňom rozmýšľala, a teraz vďaka tvojmu zľavovému kódu (platí aj pre SK) konečne objednala (keď príde, asi ho preložím do krásnej sklenej dózičky s dreveným vrchnákom, myslím, že si zaslúži krajší obal!). ďakujem za výbornú recenziu a hlavne za ten zľavový kód! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ten slevový kód je super. O tomto produktu jsem totiž slyšela už tolik chvály jako o žádném jiné a hrozně ráda bych jej zkusila :)

    Zaměřeno na: ASTOR + Giveaway

    OdpovědětVymazat
  15. určitě by mě zajímalo, co na něm je, ale mám mastnou pleť a jen lokálně na pupínky bych si ho za ty peníze nekoupila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě to opravdu zázrak není, aspoň složení je úplně obyčejné pro přírodní krém, který by ani tolik stát neměl, cena je jednoznačně přepálená. Stejnou službu, ne-li lepší udělají rostlinné oleje třeba od našeho Saloosu a mezi nimi si mohou vybrat ženy i s mastnou či smíšenou pletí. Já takto dost ušetřím.

      Vymazat
  16. Hmm, zajímavé. Já mám smíšenou, aknozní pleť, Egypťana jsem si na zkoušku koupila, (říkala jsem si, kdyžtak to vymažu na tělo, jako v případě Havlíkova zázraku) a musím říct, že mi vyhovuje. Používám ho pouze na noc, na den bych se moc leskla a ráno je pleť vždy hezky zklidněná, pupínky se hojí a přijde mi že i sjednocuje tón pleti. Póry mi rozhodně neucpává a černé tečky nedělá. Za sebe musím doporučit.

    OdpovědětVymazat
  17. Ráda bych zakoupila velké balení krému, ale Vašemu slevovému kódu již bohužel vypršela platnost :(

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!