FOTD - sparkle elegance | Jak pracovat s pigmenty (sypkými očními stíny)

by - 14 května

Krásný čtvrteční večer vám všem,

dnes vás vítám jen u rychlého líčícího postu. Po delší době jsem totiž opět vytáhla z šuplíčku své pigmenty a znovu se do nich zamilovala. Vím, tato konzistence očních stínů není pro každého a mě osobně také občas dohání k šílenství. Zvláště pokud si do kalíšku neopatrně drknete nebo vám třpytivý prášek odnese průvan. A jak už název napovídá, pigmenty bývají skutečně syté (pigmentované), takže potom máte o zábavu postaráno, jistí to jedině vysavač.
Pokud se s nimi však naučíte pracovat a budete trpělivé, odmění vás dokonalou výraznou barvou a třpytem.

Jak tedy s pigmenty nejlépe pracovat? Tady je pár mých tipů:

  • v tomto případě je nutností báze pod oční stíny, ideální jsou ty krémovější, hutnější, na které se prášek dobře přilepí
  • rozhodně doporučuji kvalitní štětec z přírodních štětin, ve kterém se prášek pěkně drží a při nanášení neopadává
  • pokud si přece jen nejste jisté, před aplikací pigmentu na víčko poprašte okolí pod očima sypkým pudrem, který pak oprášíte i s opadaným práškem nebo si pod okem přidržte papírový kapesníček
  • pigment nenabírejte přímo z kalíšku, ale odsypte si maličko do víčka a pak štětcem přes víčko přejíždějte a pigment do něj zapracujte
  • poté ihned nanášejte na oční víčko, nejlépe vám k tomu poslouží hustší plochý štětec, kterým pigment na víčku uhlazujte
Já jsem dnes pigment nanesla na celé horní víčko a ohyb jsem vystínovala matným stínem. Mám velmi ráda tuto techniku, protože při mrkání vám krásně probleskává třpytivý prášek, ale na první pohled to přitom vypadá jako decentní denní líčení. Tady vidíte, že pigmentů se nemusíte bát ani na běžný den!


Na spodní linku jsem nanesla od vnějšího koutku matný stín, pigment a vnitřní koutek jsem prozářila bílou. Vrchní linka je dnes v nekontrastní tmavě hnědé a spodní vodní linka v tělové.


použitá kosmetika:

dobrá báze je základ


je to krasavec, co říkáte?!


matná paletka je k vystínování oka ideální

hnědá linka je jemnější než černá a na běžné denní nošení vypadá lépe


i na obličej jsem použila zemité odstíny

 k tomuto líčení by šla i výraznější barva, ale já jsem dala přednost nude


Jak se vám líbil dnešní look a pracujete rády s pigmenty?


You May Also Like

16 komentářů

  1. Velice pěkné :)))) Pigmenty chci vyzkoušet ze začátku od Essence .)))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krasne liceni! Ja mam i hodne pigmentovane stiny, takze me to nenuti, vytahovat pigmenty, je mozne, ze s pigmenty jde si vice vyhrat, ale to ja nemam problem i s klasickymi stiny:)) Fakt krasne liceni, ja tyto nudne barvy moc nemusim, ale tohle se mi libi moc. Sikovna!

    OdpovědětVymazat
  3. Naozaj krásne líčenie...pristane ti to moc.... :-). Tieto tiene nemám,a trochu sa ich obávam...možno niekedy vyskúšam....

    OdpovědětVymazat
  4. Krasne liceni, hlavne ta rtenka se mi až moc zalíbila :D Mam ted doma pigmenty od Jordany a jeste jsem na ně nemela prilezitost tak snad konečne bude a tvé rady mi urcite pomuzou!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné líčení. Líbí se mi nový styl zpracování článku. Mouni :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné líčení. S pigmenty jsem zatím moc úspěch neměla, ale to jsem ještě neznala tvoje rady :-)
    Rtěnku MURevolution jsem zatím naživo nepotkala. Jen stíny a konturovací sadu.

    OdpovědětVymazat
  7. Peti, jak je na tom s pigmentací ta matná paletka? :) Mám na ní zálusk, ale nevím zda tuto nebo ty nové malé od W7..

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Péťo, mám doma cca 2 staré pigmenty (ale pořád v dobrém stavu), které mi kdysi dala sestra a ještě jsem se nikdy neodhodlala je pořádně zkusit.:( Nosím kontaktní čočky a mám velmi citlivé oči, vadí mi i stíny se třpytkami, protože když mi to napadá do očí, dostane se mi to pod čočky, a pak to neskutečně řeže a musím se okamžitě dostat někam, kde si můžu čočky vypláchnout. V tomto případě se mi nejvíc osvědčily color tatoo, fakt vydrží a nikam nic neopadává. Ale tak asi bych se měla odhodlat a aspoň ty svoje dva pigmentíky zkusit...jenže ten sajrat okolo, když to otevřu, no hrůza...to abych měla připravený vysavač v pozoru:D Jinak bych to zkusila opatrně nanášet malíčkem, se štětcemi mi stíny práší vždy a ještě ta intenzita není tak plná, ale když to nanesu prsty, je to supeer.

    OdpovědětVymazat
  9. To je nádherná barva rtěnky! Ale na mně by zase klasicky vypadala jinak :D
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  10. Nádhera, Péťo :-) Takhle krásně kouzlit s líčidly bych taky chtěla umět :-) Ale pořád mi to nějak nejde :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Jako vždy ti to strašně sluší :) Oblíbila jsem si esence pigmenty, protože za tu cenu, přiznejme si, si nemůžu přát nic lepšího :)
    Lumiere of Fashion

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné líčení!
    Já mám pigmentů plný šuplík. :) Ujíždím totiž na sypkých stínech od Shiro Cosmetics, což je americká indie značka, která dělá levné, ale skvělé sypké oční stíny inspirované různými fandomy. Mám např. celou kolekci inspirovanou Hobitem, Hrou o trůny a Avengers. :) Specializují se hlavně na metalické a třpytivé pigmenty a mají barvy, které v nabídce klasických mainstreamových značek jen tak k nalezení nejsou. Navíc mají úžasný customer service, na dotazy odpovídají v řádech hodin a ke každé objednávce dávají vzorky a sladkosti zdarma. :) Kdyby to někoho zajímalo víc, mrkněte se na můj blog (odkaz v profilu).

    Jinak ano, použití není tak jednoduché a user-friendly, líčení obvykle trvá dýl, ale za ty barvy to stojí. :) Bez báze to samozřejmě nejde, já navíc na bázi ještě používám speciální lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae Cosmetics (taky indie značka z USA), které zvýrazňuje metalický a třpytivý efekt a třpytky na něm líp drží. V parfumériích dostupnou alternativou je tuším Glitter Glue od Too Faced. Používám jakýkoli štětec s kratšími tužšími štětinami, co jsou blíž u sebe, aby mi pigmenty držely na špičce štětce a neztrácely se v něm, na oči je pak spíš vtlačuji, nebo jak říkáš ty - uhlazuji. Výsledek obvykle stojí za to. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Pokaždé, když od Vás či jinde slyším, že tužka na obočí se má vybírat v co nejbližším odstínu k přirozenému obočí...vzpomenu si na vaše videa či fotky a fakt nevím, i kdyby to byla ta NEJNEJpřirozenější barva, na první pohled je to vidět a je to ...nehezké...abych se nedotkla vašich skalních fanynek.
    Jak v obočí není podkladem kůže ale tužka, už se na nějakou přirozeností fakt nedá ohánět.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Peto
    Tobe vzdy slusi vse!
    Prosim podivala by jsi se na kamaradky blog?
    http://katiecustom.blogspot.cz/?m=1

    Dekuju vam vsem❤️

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Peti, krásné líčení! Moc ti sluší! Musím na pigmenty od Essence kouknout! Ale závidím ti tvoje krásné oči, já mám zapadlé oči a nevim jak si vytvořit třeba kouřovky. :-/ Měj se krásně! Petrushca

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, tak jsem dnes sypké stíny (pigmenty) konečně vyzkoušela. Ležely mi chudinky doslova roky doma a bála jsem se s nimi pracovat, úplně jsem na ně zapomněla. A výsledek je super. Víčko se hezky třpytí, nic neopadavá. Nanesla jsem silnější vrstvu báze a na to kvalitním štětcem naťupkala a jemně rozetřela pigment a vypadá to vážně báječně.Ještě jsem to lehce zafixovala normálním stínem ve stejném odstínu. Takže to jde. Palec nahoru!:-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!