Rimmel Rita Ora Colourfest - recenze a swatche

by - 21 května

Krásný čtvrtek vám všem,

doufám, že vám dnes při tom pošmournu venku spravím náladu překrásnými duhovými odstíny nových Rimmel laků z kolekce Rita Ora.
Asi vám nemusím říkat, že mám doma laků milion a že rozhodně žádné další nepotřebuji, jenže když se v drogerii objeví takhle nádherné jarní a letní odstíny v maximálně roztomilých lahvičkách, tak po nich, chtě - nechtě, sáhnete. Přece vám je musím všechny ukázat a nafotit!
Obecně musím konstatovat, že laky Rimmel mám velmi ráda, především řadu 60s. Jsou hezky pigmentované, dobře se lakují a mají slušnou výdrž a dokonce i relativně rychle schnou.
Stejné vlastnosti jsem čekala i od nové kolekce a jak dopadla? To se dozvíte v dnešním postu ☺!


Celá kolekce od Rity obsahuje mix 12 pastelových a zářivých barev. U nás jich je dostupných 9, odstíny Oragina, Daisy days a Bestival blue seženete jen v zahraničí (i když Oraginu jsem viděla na Rimmel ehopu, ale v drogerii ne), poslední dva zmíněné mě obzvláště mrzí, protože už roky sháním dokonalou žlutou, no a modrých není nikdy dost, že :)!




Co vás jistě praští na první pohled do oka, nebo alespoň mně osobně to přijde jako neskutečně roztomilý detail, jsou kytičky na víčku laku, které mají středy v barvě laku a na každém víčku je také Rity podpis. Jinak je flaštička klasická jako u ostatních Rimmel laků.


Na Rimmel lacích mám ráda ploché širší štětečky, se kterými se pohodlně lakuje. Laky jsou hezky pigmentované, pro plné krytí stačí u všech barev 2 vrstvy. Jsou však také o něco tekutější a vodovější, než klasická 60s verze. S tím je třeba trochu počítat, že se vám lak může po lůžku více rozlévat. Díky této vlastnosti však také velmi rychle schne.


Co se týká výdrže, tak jako vždycky se názory hodně různí. Samozřejmě záleží na tom, jakým způsobem lakujete, zda dáváte podklad a top coat, ale nejvíce záleží na tom, jaké máte nehty. Jsou prostě nehty, na kterých nevydrží nic a jsou nehty, na kterých drží dobře téměř vše. V tomto případě se tedy těžko dle recenze řídit, protože to vám předem opravdu nikdo nepoví, to je třeba zkusit na vlastní kůži. Některé z vás psaly, že jim laky drží skvěle, jiné, že špatně. Já sama, jak víte, nosím gel lak, takže barevně lakuji až na něj a díky tomu mi drží do odlakování naprosto všechno, takže relevantní názor na výdrž laku ze mě dnes asi nedostanete ☺.

 
Pokud se podíváme na výběr odstínů, myslím si, že na své si přijde úplně každý. Ať už jste konzervativní a nosíte jen nude, červené nebo růžové odstíny, nebo máte rády jarní pastely v podobě lila, meruňkové a mint nebo si troufnete na něco bláznivějšího a neonovějšího jako je oranžová, tyrkyska nebo svítivá růžová. Podle mě jsou barvy vybrány opravdu skvěle a úplně všechny se mi líbí, ostatně, to bych si je jinak nepořizovala ☺!


Sweet retreat je taková typická barbie růžová, je chladná, střední intenzity a je báječná! Jestli jste na tlumenější růžovky, tuhle musíte mít!





Neon fest je zářivá růžová s chladným podtónem. Na fotkách vypadá o něco neonověji, než je ve skutečnosti. Je to taková hravá růžovka, ale zase nic, co by vám vypálilo čočky ☺.





Milovnice červené zbystřete! Glaston - berry je přesně ten odstín červené, který bude slušet úplně všem a který budete milovat, protože se hodí ke všemu. Je to výrazná světlejší červená s ideálním podílem oranžové a růžové.





Tangerine tent je plná, zářivá oranžová. Musím se přiznat, že oranžovou barvu obecně nemám moc ráda, nesluší mi ani na oblečení a popravdě ani na nehtech. Jenže na léto, když se člověk trochu opálí, ji mám moc ráda a žádný podobný odstín jsem ve své sbírce nenašla, takže pro ne?!





Zato Peachella je pro mne mnohem nositelnější barva. Broskvovou v kosmetice miluji, vždycky vypadá perfektně čistě, upraveně a hlavně svěže a tohle je opravdu překrásný odstín! (denní světlo)



 
Pokud jste milovnice nude odstínů, ale ty klasické ohrané vás už nudí, sáhněte po Rain rain go away. Tahle barva se sice netváří nijak zajímavě, ale na nehtech vypadá skvěle! Dokonalý mix nude, šedé a béžové s delikátním studeným podtónem.





Mým dalším favoritem z celé kolekce je jednoznačně Go Wild - er - ness. Jednak lila odstíny zbožňuju a pak, tahle šeříková bezvadně ladí k opálení i bledé pleti. Jednoznačně must have!




 
Roll in the grass je velice zajímavý mint odstín se zeleným podtónem. Tato fotka je na denním světle, takže je trošičku vybledlejší než ostatní. Přesto je to úžasný odstín, který si rozhodně zaslouží vaši pozornost.



 

 
Posledním kouskem je Port - a - loo -blue a říkám na rovinu, že tento odstín je pro mne zklamáním. Moc jsem se na něj těšila a v lahvičce se mi barva hodně líbí. Bohužel na nehtech je mnohem zelenější a hlavně, při odlakovávání vám zabarví celé prsty i nehty a toho zelenomodrého nádechu se pak opravdu špatně zbavuje.
 

 
 


 
 shrnutí:
+ nádherné barvy
+ dobrá pigmentace
+ pohodlné lakování
+ rychlé schnutí
+ cena
+ kryjí ve dvou vrstvách
+ plochý štěteček
- kromě posledního kousku mne žádná nenapadají
 
Laky seženete ve všech běžně dostupných drogeriích za cenu 59Kč, já kupovala v akci v Tetě za 44Kč.
 
Celkově jsem z nich nadšená a rozhodně bych všem doporučila pořídit si alespoň některého z mých favoritů: Sweet retreat, Peachella, Rain rain go awayGo Wild-er-ness, nebudete litovat! ☺
 
A co vy, která barvička uchvátila vaše srdce a máte doma některou?
 
 

You May Also Like

51 komentářů

  1. Co dodat, Rimmel laky prostě umí, moc mi vyhovuje ten jejich plochý, širší štěteček. Krásné fotky, určitě nějakému neodolám:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Peti, já jsem na ně už taky narazila a musím říct, že momentálně je můj favorit - Peachella - opravdu krásná barva na jaro i léto:-) Akorát, jak píšeš, při lakování se trochu roztéká.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám Peachellu (zrovna na nehtech). Barvička je to nádherná, prostě dokonale jarní, na všední nošení ale zároveň zajímavá a krásná. Bohužel teda jdou trochu tekutější, tedy i kryjou malinko méně, a hlavně se mi prostě po 2 dnech odprýskne první kousíček. Jen trochu, ten tejden s nima dám, ale u jiných laků se mi to neděje. Proto sem odolala i ostatním barvičkám..

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto souhlasím s tím,že poslední lak v odstínu Port - a - loo -blue nechává po odlakování zelenomodré fleky prostě všude na ruce. Jinak mám ještě lila odstín a ten je super. Ale v poslední době mám raději laky a gellaky od Essence. Nebo Dermacol 5.day stay jsou skvělý. Asi to bude tím,že jsem si koupila od rimmelu 60s. Super Shine odstín 310 Double Decker Red a hrozně mě zklamal. Není pigmentovaný,nebo alespoň ne na mích nehtech a stejně jako u zelenomodrého laku z paletky od Rity mám pak celé červené prsty při odlakování. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám odstín Peachella a jsem s ním moc spokojená. Vypadá krásně a výborně drží :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj petro. Mne se nejvic libi ta mint, ruzova, ruda,lila a svitive ruzova. Ale vsechny barvy sou moc pekne a mas nadherne nechty kezby sem i ja takove mela. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má je umělé, takže není o co stát.

      Vymazat
  7. Mám Rain rain go away, Peachella a Port a loo blue. U toho posledního mám taky zabarvené nehty :-( i když je pravda, že jsem nezkoušela podkladový lak. S rain a peachella jsem spokojena a ta výdrž, nic moc. I když je fakt, že často ruce močím tak jestli to není tím, zkoušela jsem i top coat a efekt stejný. Každopádně i přesto laky za to stojí :)

    Pavla

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, mám port-a-loo-blue a musím souhlasit s tim zabarvením při odlakování. Jinak ale na mých nehtech se mi líbí a zatím jsem nenašla tak pěknou tyrkysku, takže mi to za ty nervy pak stojí :-D Peachellu jsem kupovala neteři, a asi si pro ni taky zajdu. Výdrž za mě poměrně dobrá, i přesto, že někdy nemam čas dávat podklad a topcoat. Celkově se mi odstíny líbí všechny, a asi investuju do dalších...

    OdpovědětVymazat
  9. Krasne barvy, urcite nejaké vyzkousim, nejspis ty dve prvni ruzove! Dik za peknou recenzi! LV

    OdpovědětVymazat
  10. vypadají opravu dobře, mě laky od rimel drží jak kdy a jak který :D Mé nehty jsou velmi vybíravé.
    Lumiere of Fashion

    OdpovědětVymazat
  11. Vážně nádherné odstíny! :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Ja mam odstin Peachella a miluji nejen nazev, barva i vse ostatni je skvele :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné barvičky všechny, já mám tu lila a jsem strašně spokojená. Ještě aby bylo počasí k těm barvičkám :o)

    OdpovědětVymazat
  14. Milá Péťo,

    ty tvoje recenze to je nádhera. Krásné fotky, dokonale nalakované nehty. Ty laky vypadají fakt skvěle. Nemůžu se rozhodnout, který by se mi hodil víc :-) Upřímně mám raději recenze psané než natočené, takže dneska to je na jedničku s hvězdičkou :-)
    Chci se zeptat, co říkáš na to, že Petra Kopolovičová skončila s blogem? Z důvodu kopírovní fotek, útoku na blogu a zlých lidí. Vím, že tě hodně lidi pomlouvají v komentářích a píší opravdu věci, které nikdo nechce číst, tak mě zajímá, jestli jsi někdy uvažovala, že s blogem nebo videii skončíš?

    Díky za odpověď, jen mě to zajímá, nehledej v tom žádné útoky :-) Mám tě ráda a odvádíš dobrou práci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc Ti děkuji, jsem ráda, že se ti recenze líbí, dala fakt dost práce, tak mě těší, že to oceníte ♥. Víš, ono je to těžké, také mě napadlo skončit, už několikrát, někdy je to opravdu vysilující číst ty hnusy a nepravdy :(. Nejhorší na tom je, že se tomu člověk nemůže nijak bránit, protože i když to uvede na pravou míru, hateři ho stejně budou dál atakovat a lidi budou šířit pomluvy, prostě se s tím nedá vůbec nic dělat a myslím, že každá bloggerka, která je vidět si tak trochu prochází kyberšikanou. Já s tím tedy zkušenosti mám také, rozesílání pomluv spolupracovníkům, šíření nepravdivých informací o výrobcích, dokonce mám za sebou i udání a to, že se za mě někdo vydával, naštěstí bychom si nedovolili něco dělat špatně, takže zas o tolik nešlo, ale stejně stojí to spoustu času a nervů :(. Lidé si vůbec neuvědomují jak je to časově i psychicky náročné tohle dělat a kolik do toho člověk investuje energie, někteří jen závidí a vidí kosmetiku "zadarmo". Ale víš co, přes to všechno mi to za to stojí, miluju blogování a vás, baví mě dělit se s vámi o tipy, zkušenosti a i o svůj život. Už vás beru jako virtuální kamarády a mám své čtenáře opravdu ráda. Ovšem pravdou je, že snášet někdy všechny tyhle věci je strašné, co si budeme povídat, kolikrát je člověku do breku. Jenže já se snažím to neventilovat, protože pak si akorát přečtu, že to moc prožívám, řeším nebo že nesnesu kritiku a ti hateři na tu mou slabou chvilku čekají. Ono i bloggerka je jen člověk jako každý jiný a mrzí nás to stejně jako by to mrzelo každého, nikdo není ze železa, to si lidé kolikrát pod rouškou internetové anonymity vůbec neuvědomují, mají pocit, že jsme veřejný majetek a že dovoleno je vše. Je to těžké, no, ale přes to všechno si vůbec nechci stěžovat, myslím, že blogování mi rozhodně více dává než bere a jsem nesmírně vděčná za všechny příležitosti a kamarádství, která mi to přineslo a nejvíc za vaši podporu. Uvědomuji si moc dobře, kam jsme to společně dotáhli a bez vás by nic z toho nebylo, jen díky vám si plním sen. Ale samozřejmě vždycky je to něco za něco a nic není zadarmo ;).
      Přiznám se, že nevím, že Péťa skončila, neměla jsem ted vůbec čas nic sledovat jak makáme doma, ale moc mě to mrzí, Péťa je hodný a úžasný člověk a rozhodně si nezaslouží takové jednání, měla jsem tu čest se ní několikrát setkat osobně a je vážně skvělá, takže si zaslouží veškerou podporu, je to jeden z těch lidí, který si na nich nehraje a je super ♥!

      Vymazat
    2. Já si myslím, že u Petry to mělo ještě jeden a asi i hlavní důvod. Není už zodpovědná jen sama za sebe, má Lucinku. A tu především je třeba chránit. Naprosto rozumím její potřebě soukromí. Má rodinu. A protože dělala v posledním roce videa hlavně o miminku, své rodině, svém prožívání, už těch útoků bylo moc a byly až příliš osobní. Člověk je pak asi i víc paranoidní, když má děti a kdoví, co koho kdy napadne. Nicméně taky mě mrzí, že skončila, měla jsem její videa ráda.

      Vymazat
    3. Peťulko a my tě máme rádi, a jsme moc rádi, že si neskončila a doufáme, že s námi skalními fanoušky ještě vydržíš, byla by to škoda nechat blogování kvůli hrstce hloupých a zlých haterů. Víš, na každého se vaří kotel, však oni si v životě přijdou na své, ono se to vrací, neboť kdo s čím zachází s tím také schází. Je jasné, že je z toho člověku mnohdy smutno, ale chce to brát s rozumem a zamyslet se proč to dělají, je to jen a jen jejich problém, třeba nejsou š´tastní, atd.,atd., .... hodně sil a dalších perfektních nápadů. tvoje dlouholetá fanynka

      Vymazat
    4. Tak hlavně aby si všichni uvědomovali, až půjdou někde po ulici, že pomlouvat a kritizovat kolemjdoucí je neslušné a hrubé. Ono se to totiž neděje jen na blozích a internetu, ale i v reálném světe, což je ještě mnohem horší. Lidé by se měli naučit být taktní a zamést si před svým prahem.

      Vymazat
    5. Za Petru Kopolovičovou se někdo vydává jak na instagramu, tak na YT. Nějaký psychouš. Nedivím se, že Peťa zrušila veškerou aktivitu. Všechny její nynější profily na netu jsou fejkové. Docela smutné, čeho jsou lidi schopní a kam až zacházejí. To už je vážně za hranou.

      Vymazat
    6. Děkuji Ti Péťo za odpověď. Věřím, že to je někdy hodně moc těžké a přeji ti, ať máš hodně sil na další blogování, protože takhle krásné fotky a recenze jen tak někdo nemá a kam bych se pak chodila kochat :-D

      Vymazat
    7. Děkuju hrozně moc, já se jen tak odradit nenechám :)!

      Vymazat
  15. Ten fialkový je krásny :) Ja mám Oragina doma, videla som ho normálne v drogérií, takže asi je v predaji. Zato Sweet Retreat nemôžem vôbec zohnať

    OdpovědětVymazat
  16. Mám jen jeden a to fialkový a moc mi ho kolegyně chválily.
    Jsem moc spokojená s tím širším štětečkem. :-))
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Péťo, krásná recenze! Takové mám opravdu nejraději, když ukážeš všechny barvičky v akci a musím se přiznat, že když si něco kupuji i několikrát se k tvým článkům vracím. Mám fialový drží mi 5 dní (žádný lak mi nedrží), je opravdu bleskurychle suchý a ty barvy! :-) Musím jich ještě spoustu dokoupit :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Skvěle zpracovaný článek Peti :) Odstíny jsou krásné, pořád jsem odolávala, ale nevím teda, možná budu muset pro nějaký zaběhnout :D

    OdpovědětVymazat
  19. Ty odstíny jsou vážně úžasný. Já mám ten nude Rain rain go away a musím si pořídit ještě jiné odstíny. Jediné, které se mi odstínově nelíbí, tak jsou ty poslední dva. Vždycky obdivuju, jak máš upravené nehty a všechny stejně střižené a celkově prostě krásnou manikůru. Já jsem na tohle hrozný dřevo a neumím si ty nehty tak hezky upravit :/.
    Hezky zpracovaný článek.

    OdpovědětVymazat
  20. Mě uchvátila fialková http://beprettybym.blogspot.cz/2015/05/lilac-obsession.html :))

    OdpovědětVymazat
  21. Já mám z téhle řady doma Peachellu a je fakt nádherná, čistá a elegantní. Teď nabízí nádherné pastelové odstíny i Miss Sporty,takové ty 1-minutové.Je jich strašně moc odstínů a jsou taky překrásné.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Moc pěknej článek! :o) Mam doma už nějakou dobu tři odstíny a pořád na ně nepřišla řada.....na výdrž jsem zvědavá, patřim mezi ty smolaře, kteří mají lámavé, roztřepené a slabounké nehty.....stačí zatrhnout a nehet je fuč :/ Takže je nosim neustále nalakované a mraky lidí se mě ptá, jestli chodim na umělý - to mě vždycky potěší :o) Jen kdyby je viděli odlakovaný, to by se zděsili :o)) M*

    OdpovědětVymazat
  23. Skvely clanok, Peto. Si s nim musela dat namahu, tolko odtienov nalakovat, uau! Ja mam ten fialovy a je vyborny..:)

    OdpovědětVymazat
  24. Laky jsou moc pěkné, stejně jako tvoje recenze :-) Peachella mě taky okouzlila. Vyhrála jsem nedávno v soutěži tu výraznější oranžovku a i na bledých rukách vypadá dobře :-) Rimmel laky mám obecně moc ráda, skvěle drží a ten širší štěteček je prostě super.

    Jinak mě moc mrzí, že Péťa Kopolovičová skončila s blogem, taky jsem to vůbec netušila :-( Ach jo.

    OdpovědětVymazat
  25. laky od Rimmelu mám taky moc ráda, ten fialkový je úžasný, pak se mi taky líbí ten červený a nude

    OdpovědětVymazat
  26. Laky pekny, ale ty umely nehty se mi nelibi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už Petra několikrát poznamenala, nemá umělé nehty, ale má na nich jen gellak a na něj lakuje. Nehty má krásné, dokonalé, vždy pečlivě nalakované. Za mne super barvičky těchto laků

      Vymazat
    2. Po gellaku opravdu nejsou nehty krasne...kdy už to všechny pochopíte? Až definitivně ten gellak sundate, budete se divit. Zapékani chemikálií do nehtů musí být fakt děsně zdravé! Tohle bych doma proste na domácí užití zakázala.

      Vymazat
    3. A gellak není nic umělého, jo? Aha, to je mi novina. Vlastní nehty to prostě nejsou.

      Vymazat
  27. To jsou barvičky, jedna hezčí něž druhá, bylo by těžké vybírat :-D

    OdpovědětVymazat
  28. Z této kolekce ještě nemám žádný, ale hrozně se mi líbí a určitě si jich pár nenechám utéct. Barvičky jsou to vážně podařené :)

    My Skincare Routine + GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  29. skvělá recenze , fotky... , aspoň jeden jsem si musela koupit :) Go Wild - er - ness :)
    díky za Váš čas a práci bloggerky

    OdpovědětVymazat
  30. Jedna z nejhezčích kolekcí laků, líbí se mi úplně všechny barvy ;)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahojky Peti,
    krasne laky a bozi nehty! Odstin Orangina jsem videla v Rossmannu :) Mej se :)

    OdpovědětVymazat
  32. Některé laky jsou opravdu krásné a rozhodně bych si dovedla vybrat, i když já strašně nemám ráda takové ty řeči typu "teď je podzim, tak musíme všichni nosit takové ty tmavé, smutné, podzimní barvy" nebo naopak "teď je jaro a všichni budeme nosit ty svěží, barevné, pastelové odstíny"....(samozřejmě ty jsi nic takového neřekla, říkám to obecně :)). Já osobně ty tmavé barvy (vínová, tmavě zelená, černá...) miluju přes celý rok.. asi i proto bych si jako jediný vybrala odstín Peachella a možná ještě i ten port a loo blue.. Ale na léto bych si rozhodně vybrala neon fest... Nejmíň se mi líbí asi ta fialová a oranžová..

    OdpovědětVymazat
  33. Sama musím uznať, že táto kolekcia je vytvorená z dosť žiadaných a využiteľných farieb, skvele ladiacich najmä v lete k opálenej pokožke. V pláne kúpu zatiaľ nemám, lebo nech si vyberiem ktorýktoľvek, podobný už doma mám a chcem svoju zbierku radšej zredukovať ako rozšíriť :)
    Chcela by som sa ťa spýtať na ten gellak, ktorý používaš. Ak si to správne pamätám, používaš nejaký Sally Hansen, ktorý sa nezapeká... Prosím ťa, mohla by si mi napísať, čo je to za produkt alebo dať odkaz, kde o nom hovoríš?

    OdpovědětVymazat
  34. To je mor ty laky na nehty. Zachvilku mě odstěhujou z bytu :D

    http://dreamlifedx.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  35. Laky jsou krásný :) Super článek :)

    OdpovědětVymazat
  36. Hodně mě zaujala levandulově fialová barva, takže si asi pro zajdu do obchodu. Zaujala mě i ta oranžová, jako ty ji moc ráda nemám, ale tato barva vypadá zajímavě a myslím si, že k létu je úžasná! Za to bych na sebe nedala tu šedou. Tuto barvu mám celkem ráda na oblečení, ale na nehtech - ne-e. Jinak pěkná recenze, tvoje recenze na laky mě vždycky nutí si nějaký lak z kolekce koupit! ♥

    OdpovědětVymazat
  37. Ja jsem si koupila tu neonově růžovou, barva nádherná, ale ta výdrž? Davam lak na sve nehty. Nalakovala jsem ho, velice rychle uschnul, coz je velke plus, ale nekecam loupat se mi zacal uz po hodine, neco jsem doma delala, bezne veci jako vareni a uklid a ooravdu po hodině se mi asi na dvou nehtech u konečků opryskal. To se mi jeste u zadneho laku nikdy nestalo. Nu dala jsem dalsi vrstvu, tak uvidim, jak bude drzet vice vrstev. Ale barvicky a rychlost schnutí na jednicku :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj pěti,
    Holky který si jako blondýnka 14-16let mohu dovolit do školy ted v zimě?
    Diky

    OdpovědětVymazat
  39. Hezký den, tyto laky mám moc ráda, hlavně kvůli barvám. Teď na jaře to chce nějaké jemné, pastelové, co říkáte na tyhle: http://eshop.marionnaud.cz/lancome-vernis-in-love-laky-na-nehty.html? Vypadají dobře, máte s nimi zkušenosti? Koukejte na tento článek: http://ona.idnes.cz/laky-na-nehty-trendy-jaro-leto-2016-dow-/krasa.aspx?c=A160309_152648_krasa_brv. Líbí se vám? :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!