FOTD - cool bluebrown eyes | studené hnědomodré oči a rty pro chladné typy

by - 16 listopadu

Krásný pondělní večer vám všem,

když jsem tohle líčení včera sdílela na facebooku, tak poměrně dost z vás na něj nemělo úplně kladný pohled. Respektive, co vám nejvíce vadilo, je rozjasněný světle modrý vnitřní koutek, což si myslím, že bylo dáno i tím, že jsem na fotce vytáhla sytost barev. Tady na blogu jsem teď tedy nechala fotky bez úpravy barev tak, jak to bylo v reálu a tak věřím, že vás líčení zaujme o poznání více.
Mě totiž kombinace ledové světle modré ve vnitřním koutku a studených hnědých odstínů přímo nadchla! Myslím, že k mému typu se toto líčení, jak barevně, tak intenzitou, nesmírně hodí a bezvadně vytáhne modrou barvu duhovky. Také celé rty jsou v hodně studeném tónu, který v poslední době, když vyblednu, úplně miluju. 
Pokud jste tedy velmi chladný barevný typ jako jsem já, tohle líčení pro vás bude jako stvořené a dokonale podtrhne vaše ledové oči a chladnou porcelánovou pleť!



Kombinace ledově modré a studených tónů hnědé je sice poměrně neobvyklá, avšak není žhavou novinkou. Tyto barvy se k sobě kombinují nejen v interiérech, ale i na oblečení a rozhodně je to kombinace neokoukaná, nevšední a velmi oku lahodící.
Právě pokud nemáte odvahu na to dát některou barvu celoplošně na víčko nebo si nejste jisté, zda je to váš barevný favorit nebo ji chcete jen vyzkoušet, doporučuji ji nanést právě na některý z detailů líčení jako je vnitřní koutek, střed víčka nebo vodní či jiná linka. Osobně nejsem fanynka světle modré na očích, i když navy mám moc ráda, avšak v malých ploškách jako je právě linka nebo vnitřní koutek, se mi vyloženě líbí. Tak líčení nepůsobí jako z doby minulé a vyhnete se kýčovitosti.
Naprostou nutností jsou k tomuto looku rty v něžných nude barvách. Volbou hodně chladného našedlého tónu rtěnky podpoříte celkový mrazivý dojem líčení.

lak: Gabriella Salvete 173

řasy: Ardell Demi wispies

Já jsem postupovala tak, že jsem nejdříve sjednotila celou pleť makeupem. Affinitone od Maybelline mám doma už dlouho, ale nyní jsem si dokoupila světlejší odstín a začala ho opravdu pravidelně používat. Překvapilo mě, jak skvělý makeup to je. Je hodně tekutý, ale dělá překrásný photoshopový finish. Středně kryje a na pleti je spíše matnější, ani už nepotřebuji pudrovat, ovšem samozřejmě záleží na typu pleti. Oceňuji také perfektní výdrž.


Na oči jsem použila jako podklad stíny v tužce od Lancome, které mají překrásnou studenou taupe barvičku. Odstín Brune captivant obsahuje také jemný shimmer, který na víčku vypadá nádherně. Stíny fungují jako báze naprosto skvěle, nic se nikam nehne po celý den!


Celá víčka jsem vystínovala stíny Magnif´eyes od značky Rimmel, musím říci, že jsem si je v poslední době docela oblíbila. Sice některé odstíny nejsou tak dobré jako jiné, ale zrovna ty dnešní jsou všechny super a na drogerkovou třídu se s nimi velmi pěkně pracuje. Kladla jsem důraz na to, aby vnitřní koutek byl rozsvícený světle modrou a směrem ke koutku vnějšímu se hnědé tóny ztmavovaly.


Líčení očí jsem zakončila mou oblíbenou řasenkou Lancome Hypnose Volume - a porter, která dobře drží a řasy opravdu prodlouží a zahustí, je to jedna z mých nej řasenek.

Na konturování a rozjasnění tváře jsem použila kit od Too Faced Cocoa contour. Odstín vpravo nahoře je pro konturování světlé pleti jako dělaný. Rozjasňující odstín vpravo dole obsahuje na můj vkus mnoho velkých zlatých třpytek, takže největší favorit to není, ale jinak je konzistence, výdrž i pigmentace naprosto akorát a přesně taková,jakou očekávám a se kterou ráda pracuji.



Na jablíčka jsem poté nanesla trochu matné tvářenky Hervana od Benefitu. Tento odstín miluji a používám ji letošní podzim opravdu často, ne nadarmo jste ji viděli v oblíbencích již několikrát. Já si tentokrát vybrala studenější nafialovělé paprsky tvářenky, abych líčení ponechala kompletně ve studených tónech.


Co se týče rtů, prvně jsem se nemohla rozhodnout, zda je nechat přirozeně růžové, takže jsem nejdřív použila Lancome Shine lover v odstínu 316, ale nakonec se mi pozdávalo lepší zahalit ústa do něčeho neobvyklého a hodně studeného a tak jsem sáhla po mé oblíbené rtěnce od Essence Come naturally. Trochu mi svým odstínem připomíná barvu Sephia od Anastazia Beverly Hills, po které tajně už nějakou dobu toužím, protože je to velmi netypická trendy barvička, která si myslím, že by mi seděla jak ulitá.



Tak to by bylo pro dnešek vše, dejte mi vědět jak se vám tento extrastudený look líbí a jestli podobnou variaci barev také vyzkoušíte nebo alespoň občas nosíte. Užijte si pondělní večer a zítřejší svátek ♥.

You May Also Like

30 komentářů

  1. Bohužel jsem přesně opačný typ:-D Tento odstín modré mi absolutně nesluší. Líčení se mi moc líbí a určitě to vypadá lépe zde, jak na fotce na facebooku, moc pěkné. Paletka od Too Faced je překrásná. Já mám radost, že se do Brna dostala konečně značka Urban Decay, snad i Too Faced stojan tam dotlačí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase máš výhodu, že ti sluší takové ty tyrkysové a středně modré, to mně vůbec ☺,

      Vymazat
  2. Péťo, stop, tohle mi nedělej! Stávám se na tobě závislá... :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné líčení, je to zase něco jiného než jsem zvyklá, ale nechám se inspirovat. Rtěnku mám od essence taky a je to skvělý odstín. Líčení ti moc sluší.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem zlatavo béžový barevný typ a modrá se mi na sobě na očích moc nelíbí, ale nikdo neříká, že to líčení nemůžu zopakovat s jinou barvou :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Obdivuju tvou slovní zásobu a styl psaní. Nejenže umíš skvělé líčení a umíš skvěle mluvit na kameru, ale dovedeš i bravurně psát, klobouk dolů. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě slovní zásobu má Petra dost omezenou a styl psaní je příšerný.

      Vymazat
    2. anonymní 19:56: Děkuju hrozně moc, to mě těší taková pochvala ♥.

      Vymazat
  6. Jůůů, to je nádherný! Mě by ta ledově modrá asi neslušela, ale asi to vyzkouším. Fakt boží! A ještě ty náušničky k tomu <3
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  7. Tak mně se tato kombinace barev líbí hodně moc, také jsem chladná bledule, i když s blonďatými vlasy. Určitě vyzkouším:) Klára

    OdpovědětVymazat
  8. Podle meho nazoru je to barva uzasna v koukach vnitrnich s hnedou takovej krasnej pocit podzimu ...krasne spolu barvy sedi.... miluji podzim a tenhle styl stinoveho zabarveni ..musim okusit tez.... opravdu moc krasne :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jaktože vždy vypadáš tak strašně mladě? Moc a moc ti to sluší! 😁

    OdpovědětVymazat
  10. Mě se to moc líbí a moc ti to sluší. Ty oči jsou neskutečně krásně vystínované, fakt krásné :)

    OdpovědětVymazat
  11. Krasna Jako vždy :-). Děkuji za inspiraci. Já doma totiž takové barvy mám a ani mě nenapadlo je spojit dohromady.

    OdpovědětVymazat
  12. Líčenie očí sa mi páči, ale hlavne ma zaujal krásny rúž essennce :)

    OdpovědětVymazat
  13. Takhle to vypadá vážně líp! Na instagramu jsem se docela lekla, ale do tohohle bych snad šla i já :) je to zajímavé ozvláštnění hnědého líčení, fakt super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, ono také na mobilu ty barvy kolikrát vypadají hrozně sytě :), také to znám, ono i na každém monitoru je to trochu jinak :)

      Vymazat
  14. Za mě obrovský palec nahoru, miluju kombinace hnědých odstínů s bledě modrou nebo světle fialovou. Je to takové neokoukané, nikdy to neomrzí a k této rtěnce to vážně vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, nebo i růžovouhnědá je super, také to mám moc ráda :). Děkuju moc! ♥

      Vymazat
  15. Mi se takova kombinace hodne libi, takze super. :)) tento makeup je muj oblibeny akorat v Uk je tento makeup nedostupny aspon jsem ho tu nikde nemohla najit kdyz jsem ho hledala. :(
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  16. Upřímně musím říct, že toto líčení se mi na Instagramu nelíbilo. Ale v tomto článku a i v Pillow talk velmi zaujalo! Nádhera prostě! Krásně to sedne k Tvé barevné typologii a skvěle podtrhne barvu duhovky. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Toto je úplne nádherné líčenie.. musím vyskúšať niečo podobné, hoci som teplý typ

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!