Jak jsme byli na Slavíku aneb Karel přišel a jedno oko nezůstalo suché!

by - 29 listopadu

Krásný nedělní večer vám všem,

včera večer jsme měli s Mírou možnost zúčastnit se galavečera Český Slavík Mattoni. Pozvání na tak prestižní akci vám nepřijde každý den, takže jsme z toho měli upřímnou radost a velmi se těšili. Já jsem samozřejmě, jako každá ženská, řešila, co si vezmu na sebe a jak se nalíčím. Ostatně, celý look krok za krokem, jsem vám natočila na video a z celého víkendu jsme také dělali vlog, takže určitě vše ještě uvidíte.
My jsme měli možnost být ve Státní opeře mezi prvními spolu s účinkujícími a nahlédnout tak přímo pod pokličku přímému přenosu, vidět všechny před akcí plné napětí a nervozity a také zahlédnout hvězdy českého showbusinessu naživo a v civilu. Bohužel však z pochopitelných důvodů nebylo možné zákulisí natáčet a pořizovat záznamy jeviště ani na generální zkoušce, ani přímo při přímém přenosu. Mohlo se však fotografovat, takže Míra byl ve svém živlu a já vám proto hned začerstva přináším pár fotografií přímo ze sálu Státní opery Národního divadla v Praze.


Do budovy Státní opery jsme dorazili v 5 hodin odpoledne, venku už byla pěkná tma a zima a dokonce trochu sněžilo. Naštěstí jsme to měli z Pensionu, ve kterém jsme na tu jedno noc byli ubytováni, jen kousíček. I tak jsem si ale na cestu vzala silonky a kozačky, protože v páskových lodičkách bych asi umrzla, nehledě na to, že na mokrých dlažebních kostkách neskutečně kloužou každé boty s hladkou podrážkou. Nejednou jsem na kočičích hlavách měla karambol.....
Uvnitř jsme se potkali s ostatními youtuberkami a hosty a šli si sednout do hlediště a sledovat cvrkot. Tři hodiny do přímého přenosu nakonec utekly jako voda a my jsme stihli probrat soustu věcí a zahltit snapchat krátkými videy.
Po čtvrt na 9 už byli téměř všichni hosté usazeni a režisér přenosu hlásil z amplionu, abychom se usadili a během přenosu nikam nechodili. Odskočit jsme si mohli jen v reklamních breakcích, které mi v divadle přišly docela krátké. Nevím, čím to je, ale doma u TV se mi vždy zdá reklama nekonečná a tady mi to přišlo jen jako minutka.

Na pódiu hosty v sále a doma u televizních obrazovek přivítal Libor Bouček. Myslím si, že je jako moderátor velmi pohotový a jeho volba byla určitě dobrá, několikrát hosty v sále dobře pobavil. Ani si nechci představovat, jaký to musí být stres uvádět Slavíka!

Celý přenos už pak šel jako po másle, ocenění se na podiu střídali s hudebními hosty a sál se bavil. Večer otevřela skupina Arakain s Lucií Bílou.

Lucie si také odnesla cenu za nejpopulárnější zpěvačku a to již po osmnácté.

Chinaski zazpívali skladbu punčocháče.

Lucie Vondráčková přišla zazpívat a odnesla si stříbrného Slavíka.

V kategorii skupin vyhrál Kabát.

Mně osobně se moc líbilo vystoupení kapely No name v čele s Igorem Timkem.

Genzer a Suchánek a jejich trika "Gottzila"

Slza zvítězila nejen v Mattoni Hvězda internetu, ale také v kategorii Objev roku. Naživo si v opeře také zazpívali.


Cenu Slze předal Jirka Král a Shopaholic Nicol ☺, kterou jsem na jejich krátké vystoupení nalíčila, Nikče to neskutečně slušelo a byla s ní zábava, ostatně jako vždy ☺.


A to nejlepší na závěr, Karel přišel! Zhruba 20min před koncem mi Míra psal (neseděli jsme vedle sebe ☺), že v pravém prvním balkonu zahlédl Karla Gotta. Celý sál byl vlastně celou dobu v očekávání, jestli mistrovi jeho zdravotní stav dovolí dorazit. Můžu vám říci, že když ho po čtyřicáté vyhlásili Zlatým Slavíkem a absolutním vítězem, v sále by se dalo napětí krájet, všem se tajil dech. Když pak reflektor zasvítil na balkon, kde Karel Gott seděl, roznesl se operou obrovský potlesk, který nebral konce. Někomu to může přijít nudné, že pořád vyhrává ten stejný člověk, asi namítnete, že jste to čekali (ostatně kdo ne), ale když někdo něco umí, je podle mě v pořádku, že je to za to oceněn, byť opakovaně. A já osobně si myslím, že Česká republika nemá větší osobnost a lepšího zpěváka, než je právě Karel Gott a tak k tomu 40 Slavíkovi do voliéry zbývá popřát už jen pevné zdraví.

Přiznám se vám, že Slavíka jsem v TV v posledních letech ani nesledovala, stejně jako jiné ankety nebo soutěže, nicméně být přímo na místě, v centru dění a zažít tu atmosféru na vlastní kůži, je něco naprosto jiného a jsem moc ráda, že jsme měli možnost to všechno vidět a užít si to ☺. Docela ráda se teď kouknu na záznam, protože by mě moc zajímalo, jak velký rozdíl je to naživo a jak vše vyzní v televizi, protože už minule na Miss jsem se přesvědčila, že se to může lišit diametrálně a že co je zábavné v sále, může na sedačce gauče v obýváku působit jako Rohypnol. Koukali jste na výroční 50. ročník nebo jste si to nechali ujít?

Pokud mne nesledujete na sociálních sítích, možná by vás zajímalo, co jsem měla na sobě. Zvolila jsem společenské šaty značky ChiChi London, které mám z eshopu Poshme.cz a páskovky z Choies. Šaty jsou tylové s vyšívanými květy a právě retro klasický střih a výšivka bylo to, co mne na nich zaujalo nejvíce. Právě i proto, že jsem nechtěla jít zase v něčem celotmavém, avšak myslím si, že na společenskou událost jako je právě Slavík se hodí tmavší barvy, květy ale černou pěkně rozrazí. Pokud ChiChi neznáte, určitě mrkněte, pokud vás čeká nějaká společenská událost, mají nádherné modely a do ČR je dováží právě Poshme. Oblečení v sále se docela různilo, k vidění byly jak dlouhé róby, tak koktejlky nebo malé černé. U pánů to pak většinou vyřešil oblek nebo sako a kalhoty, někdo dorazil i v džínách.


Ještě bych vám ráda velmi krátce ukázala můj víkendový outfit. Je nejen pohodlný, ale díky kožísku i zahřeje ☺!

boty, kabelka, svetr - HM
kalhoty - SheIn vel. S
kožíšek - MissGuided.co.uk vel.32
náhrdelník - Jewelton.cz






Krásný večer a já se na vás těším zítra, doufejme s novým videem ☺.

You May Also Like

36 komentářů

  1. Dobrý den, Petro, jsem vděčná za Váš blog a nasazení, s jakým nás informujete o všem možném :-) Gratuluji také k ceně "blogerka roku". Myslím, že cena je získaná právem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Evi, moc Vám děkuji za přízeň a milá slova!

      Vymazat
  2. Naprosto skvělý článek!
    Včera jsem jsem Slavíka sledovala a byla jsem překvapená když jsem tam Karla viděla. Tebe to na fotkách neskutečně sluší :)

    http://ilyfuhull.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Vubec me neprekvapilo, ze opet vyhral Karel Gott, ten clovek jde s dobou co se hudby tyka, a to je v jeho veku myslim naprosta pecka, takze vyhral zaslouzene.
    Meli jste i moznost se s nekterymi "celebritami" seznamit ci popovidat si?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byli jsme pak i na afterparty, ale kolem celebrit byli dost novináři, takže to ani moc nešlo.

      Vymazat
  4. tvoje šaty se mi moc nelíbí, ale článek jsem si ráda přečetla :)

    víkendový outfit je super :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mne se moc nelibi, jak pana Gotta kazdy druhy nazyva familiarne "Karel". Copak se s nim znate osobne? Oslovila byste ho takhle na ulici?

    Mohli jste zustat i na afterparty, nebo ta byla jen pro uzavrenou spolecnost?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ho na ulici především neotravovala, protože si myslím, že takovou hvězdu musí oslovovat pořád někdo, ale osobně si myslím, že právě tohle oslovení k němu patří, je to prostě božský Karel.

      Vymazat
    2. jo a after party samozřejmě byla uzavřena,ale byli jsme pozváni i tam, takže jsme šli ☺

      Vymazat
  6. Já Slavíka už nesleduji, ale jako malá jsem ho sledovala a i jsme na něj dostávali pozvánky, ale to jsem byla naposledy před 3 roky bych si tipla.
    Moc hezké šaty i víkendový look (hlavně ty boty)!

    OdpovědětVymazat
  7. Vse moc hezke,diky.. Opet dokonalost ve vsem

    OdpovědětVymazat
  8. Já Slavíka nesledovala nikdy, přijde mi to strašně nudné, každý rok to samé... akorát občas tam je nějaké hloupé drama.. :) Já jsem koukala na Hobbita :D Mimochodem, velmi ti to slušelo!

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  9. Musím podotknout, že ti to Peti sluší čím dál víc a jsem moc rada za tvé články a videa!

    OdpovědětVymazat
  10. Hezký článek, tobě tak moc slušelo, takovéhle panenkovské věci, to mám ráda ;-) A Míra má zase úplně super fotky! I když jsem nekoukala, takovéhle shrnutí mi bohatě stačilo.

    OdpovědětVymazat
  11. Díry na kolenou v listopadu moc nezahřejí :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Nadherne saty! Skvela volba! Velice ti to slusi. Mela jsem radost, ze bozsky Karel vyhral a byl tam.

    OdpovědětVymazat
  13. Moc ti to slušelo,...koukala jsem s přestávkami, ale na vyhlášení absolutního slavíka a slavíka v kategorii zpěvák jsem si počkala:-),....a slza mi ukápla.....

    OdpovědětVymazat
  14. Výborně, Petro, konečně vypadáte jako dáma a adekvátně situaci. "Dobrý den, břicho ven" a zplihlé vlasy na Blogerce byl přešlap, škoda je, že zrovna na akci, kde jste byla hlavní hvězdou, zatímco tady jen obyčejným divákem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víte, na různých akcích jsou různé dress cody ;), na Blogerku to byl Tres chic, na Slavíka Black tie nebo Creative black tie, tudíž si osobně myslím, že jsem byla oblečena vhodně příležitosti, na Blogerku by mi takové šaty přišly zbytečně usedlé. Samozřejmě naprosto chápu, že vkus má každý jiný, nicméně přešlap to tedy určitě nebyl, ale je jasné, že každému se líbí něco jiného ;). To dokazuje i to, že plno lidí mi psalo, že se jim více líbil outfit na Blogerku a nelíbí se jim tyto šaty :).

      Vymazat
    2. Šaty ze Slavíka sice nejsou podle mého vkusu, ale jsou VHODNÉ. Což se o Blogerkovských říct nedá...

      Vymazat
  15. Moc ti to slušelo a článek jsem si ráda přečetla. Šaty jsi podle mě vybrala skvěle! Co se samotné soutěže Slavík týče, je to pro mne kýč a nesleduji ji, mám úplně jiný hudební vkus, takže mne tyhle estrády opravdu nebaví. Deni.

    OdpovědětVymazat
  16. Proč Míra seděl jinde? To ti to nebylo blbé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co jsem s tím asi tak měla dělat? Lístky jsme dostali a seděl jen o pár míst vedle, tak nevím, proč bychom to měli řešit. Původně jsme mysleli, že dostaneme lístek jen pro mě, takže jsme byli rádi.

      Vymazat
  17. Já bych ani jiné místo nechtěl, byl jsem přesně uprostřed řady, naproti jevišti, jen jsem si pak s Míšou vyměnil místo a seděl jsem na místě, před kterým nikdo nebyl, abych mohl fotit a neměl na každé fotce hlavu Xindla X :) Takže abych byl upřímný, ani bych vedle Peti sedět nechtěl :) Měl jsem to nejlepší možné místo :) PS: zasedací pořádek si můžete prohlédnout na mém blogu :D

    OdpovědětVymazat
  18. Po dlouhé době jsem si Slavíka v televizi zapla, ale neviděla jsem úplný začátek. Byla jsem zvědavá na Nicol a na předávání ceny :) Přeci jen její "proslov" na Blogerce roku byl takový zmatený, tak mě zajímalo, zda když bude připravená, tak to bude lepší a byla jsem moc ráda, že to lepší opravdu bylo :D :)

    Podle mě je skvělé, že Karel Gott přišel, ale v jeho případech by sen ikdo nemohl divit, pokud by nepřišel, naopak mě mrzí, že např. Klus se nedostavil a navíc jeho poděkování bylo dosti zvláštní... sice nevím, proč se neúčastnil, ale aspon děkovací video mohl udělat lepší.. takto mi to přišlo, že si svých fanoušků vůbec neváží.

    Mě se moc líbí, jaké jsi měla vlasy!:) Šaty se mi moc nelíbí, ale to je tím, že já prostě nemám ráda kombinace černé + květiny - nevím proč, přijde mi to zvláštní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klus byl naprosto trapný.

      Vymazat
    2. Klus to mohl udělat lépe...názor...a taky nemusel, protože stejně jako jiní interpreti neuznávají tyto komerční soutěže - aby to někdo špatně nepochopil, jsou rádi za hlasy od lidí, ale to jim stačí vidět na konzertech, prodejnost cd atd.
      To není můj výmysl.
      Stejně tak blogerka roku miss atd - za ty soutěže, co to stálo...ty peníze mohly jít na mnohem duchaplnější věci.
      Ale to je jen můj názor.
      Magda

      Vymazat
  19. Já nevím, mě přijde Slavík jako hrozná maškaráda, asi jako všechny ty soutěže. Navíc moc nevěřím v regulérní hlasování, nic proti Kájovi teda, samozřejmě mu přeju zdraví.

    OdpovědětVymazat
  20. Tak na Slavíka bych nejspíš nešla, nelíbí se mi to, že dvakrát bodovala banda nácků, ani se mi nelíbí interpreti, co vyhráli(poslouchám úplně jiný styl hudby). Každý rok je to navíc o tom samém, stejné vtipy, stejní výherci. Ale jinak tobě i holkám to moc sluší (jako vždy) a je super, že jste si to užili :) Jinak ještě jednou gratuluju k bloggerce, opravdu jsi nejlepší beauty bloggerka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Slavíka mám stejný názor. Většinová veřejnost ale evidentně ne, když anketa pořád běží.

      Vymazat
  21. Ahoj, chtěla bych se zeptat, kdy bude na blogu soutěž s Donna hair (viděla jsem to v časopise Cosmopolitan, ale nikde jsem ho na blogu neviděla). Díky za odpověď

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Péťo, díky za bezva reportáž. Na Slavíka koukám ze setrvačnosti, přiznám se, že tentokrát bylo hlavní motivací to, jestli Karel přijde nebo ne. Smekám před jeho profesionalitou a úctou k fanouškům, v rodině nezůstalo jediné oko suché, všem nám to přišlo, jako by se loučil :( Za Kluse se stydím, zdravice v pyžamu s mastnýma vlasama byla vrcholně trapná. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že to s ním jde z kopce od doby, co je s tou svou zvláštní ženou. U Tebe mám radost, že Ti blogování začíná otevírat cesty i do takových míst jako je Slavík a přeji Ti, aby se pro Tebe stalo opravdu plnohodnotným povoláním se vším všudy! Klára PS:šatičky a líčení se mi líbily moc! :)

    OdpovědětVymazat
  23. V těch šatech ti to opravdu moc sluší, i ten víkendový outfit vypadá skvěle :)
    http://nicoleaugst.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!