O vlasech s Lukášem Rossbachem vol III. - barvy z drogerie, chemie, bio kosmetika

by - 08 listopadu

Ahoj a krásné nedělní odpoledne,

dnes mám pro vás další video k pohodové nedělní kávě ☺. Videa s trichologem Lukášem Rossbachem u vás vždy měla velký ohlas a tak vám po roce zase přináším další díl. Tentokráte si budeme povídat o barvách z drogerie, hygieně vlasové pokožky, chemických látkách obsažených v kosmetice, bio kosmetice a obecně přípravcích na vlasy slibujících zázraky. 


↓↓↓↓↓↓↓↓ KLIK PRO POPIS PRODUKTŮ A DALŠÍ INFO ↓↓↓↓↓↓↓↓

o vlasech s Lukášem:

Kde Lukáše najdete: www.lukasrossbach.cz
Střihal mě Michal Macálka 721 444 643

* toto NENÍ sponzorované video!

Podpoř mě v Blogerce roku v kategoriích beauty a video ♥:

Jestli máš rád/a naše společná videa s Mírou a Míry blog, podpoř hlasem i jeho:

Sleduj náš vlogovací kanál: https://www.youtube.com/user/miraslife

eshop: štětce Petralovelyhair, clip in vlasy http://www.lovelyhair.cz
email: petra@lovelyhair.cz
Petra Vančurová, P.O.BOX 212, Jindřichův Hradec 37701

You May Also Like

44 komentářů

  1. Skvělé video, k něčemu! Tvoje rozhovory jsou prostě nejlepší, vždycky se něco dozvím. Pokud bude jeste dalsi video s Lukasem, zajimalo by mě právě to slozeni, selskym rozumem se snazim vybirat sampony podle slozeni, ale moc mi to nejde. Ktere slozky jsou tedy dobre na suchou/svedici/lupovitou/mastici/nevim jeste jakou pokozku a kterym slozkam se naopak vyhnout?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, píši si a až se s Lukášem zase uvidíme, nadhodím toto téma ☺.

      Vymazat
    2. Kadeřník mi v podstatě potvrdil to, co znám ze své zkušenosti, že totiž ty "zázraky" udělají svou práci na chvíli, ale ne na dlouho. Setkala jsem se doma ještě s druhou chybou, mytí vlasů první věcí, která stojí na vaně. Sama mám vyzkoušeno, že ne bio, ne zaručené zázraky proti lupům, barevným změnám, ... ale klidně levný šampon, ale s co nejjednodušším složením, střídám dva šampony, které tohle mají.
      Bio stylingové přípravky považuji za marketing, sama používám co je k dispozici a nevidím rozdíl. Problém s mastícími se vlasy jsem měla, pro babičku byly důležitější dlouhé vlasy bez ohledu na to, že z toho bolí páteř, jak jsou někdy těžké. Problém s maštěním řešila šampony na mastné vlasy a když se jí zdály suché, koupila první regeneraci ve slevě, která byla. Sama řeším potíž s nekvalitními vlasy jednodušeji, nehoním tam tu délku a kvůli nezvládnutelnému objemu mám undercut.
      Docela by mně zajímaly otázky na řešení problémů s příliš velkým objemem vlasů nebo suchými konečky, nakolik se jedná o běžný problém, který se podaří zjistit při diagnostice.
      MC.

      Vymazat
  2. Zajímavé, poučné video, taky dělám nějaké věci špatně, no jo neznalost, ta neomlouvá. Pan kadeřník má moc šikovné ruce, krásný střih.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj :) zajímalo by mě jakou značku šampónů by Lukáš doporučil :)
    Díky K.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, perfektní video. Hodně mě to bavilo a nakonec jsem viděla všechna videa s Lukášem Rossbachem. Mám dotaz: hodně jsou zmiňovány tři faktory, které ovlivňují kvalitu vlasů - hydratace, čistota vlasové pokožky a elasticita. Jak se tedy o vlasy starat? Čím je mýt, aby byla pokožka čistá a jak vlasy hydratovat? Možná jsem to přeslechla nebo špatně pochopila, ale mám pocit, že jsem se to nedozvěděla. :-) A tím nemyslím, že půjdu do salónu na proceduru, když už mám kůži suchou, ale právě jak tomu předcházet a jak to dělat správně. Moc prosím o odpověď. Děkuji, Eliška :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Peti, Lukáš se strašně dobře poslouchá a navíc je to fešák :-D Video určitě chválím! :)

    OdpovědětVymazat
  6. tak neviem ale príde mi vyslovene smiešne hádzať prírodnú kozmetiku do jedného vreca s lacnou drogérkovou chémiou vyrobenou prevažne z ropy; je síce očividné, že pán kaderník musí robiť všetko, aby v prvom rade predal svoje vlastné šialene drahé preparáty, a možno aj preto sa od neho nič iné ako "detský šampón" nedozvieme. nevie napríklad o tom, že existujú čisto prírodné mydlá na vlasy vyrobené z najkvalitnejších olejov, ktoré vlasy krásne umyjú a zbavia pokožku nielen nečistôt, ale aj zdravotných problémov ako lupy a seborea. obzvlášť takto pôsobí ricínový olej. ďalej sú výrobky na báze napr. Henny, ktoré tiež majú nezanedbateľné účinky. okrem toho máme množstvo značiek certifikovanej prírodnej kozmetiky, ktorá nefunguje tak, ako to opísal, že "miesto parabénov je tam niečo iné škodlivé". naopak, sú tam len prísne strážené a zaručene neškodné ingrediencie. to, že väčšina ľudí sa v prírodnej kozmetike nevyzná a myslia si, že to je Yves Rocher alebo Mary May, je už iný problém. preto tvrdenie, že "ľudia, čo používajú biokozmetiku, majú rovnaké problémy ako tí ostatní", považujem za hrubo zavádzajúce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně napsané. Mě třeba skutečné (tj. certifikované) přírodní šampony zbavily nadměrného maštění vlasů a to jsem měla opravdu problémy včetně seborhoické dermatitidy. Tam kde nepomohly ani věčné návštěvy na dermatologii a léčebné šampony z lékárny, pomohla nakonec přírodní kosmetika. Nebo na mastící se obličej mi místo krémů se silikony pomohla péče pomocí vhodných rostlinných olejů. Ano, i na mastnou pleť jsou rostlinné oleje, jen vědět které.

      Vymazat
    2. Ale to Vám žádný dermatolog pochopitelně neřekne, jelikož to ani neví a ani ho to asi nezajímá; za ním chodí distributoři farmaceutických firem, a proto kožaři pilně nabízejí ve stylu "kupte si v lékárně to a to" a ještě případně dají nějaký vzorek, který jim tam distributor lékárenského zboží nechal, přitom tam mají často celou výstavku produktů, které když si pacienti koupí, tak přispěje doktorovi na bakšiš od distributorů či výrobců. Ono podobně to funguje u gynekologů za předepisování antikoncepčních přípravků a někteří doktoři se s tím už ani sami netají, že každou pacientku užívající antikoncepci mají provizi. Takový LadyComp Vám v zájmu Vašeho zdraví zase nedoporučí žádný. Gynekologie je dnes bohužel i slušný byznys.

      Vymazat
    3. Mohla bys být prosím konkrétní, které přírodní šampony ti takhle pomohly?

      Vymazat
    4. Já začala u Alverde jako cenově velmi dostupné značce, pak jsem zkusila Logonu (a po ní nadměrné maštění vlasů opravdu ustalo), teď mám třeba Laveru, ale střídám zrovna se značkou Yves Rocher, která není úplně přírodní, ale šetrnější než mnohé jiné značky (aspoň pro mě). Mám v plánu vyzkoušet Kiss My Face (až dopoužívám to, co mám). Je pravda, že třeba Logona možná trošku víc vysušuje, ale pro mě to bylo skvělé a měly jsem pocit i většího objemu vlasů. (Často si do jedné dávky šampony přidávám několik kapek vhodného éterického oleje: mátového, tea tree, cedrového, cypřišového, levandulového nebo prostě jakéhokoli vhodného na mastící se vlasouvou pokožku a lupy.)Já ale vůbec už léta nepoužívám na vlasy vůbec nic se silikony, ale pro dámy, jejichž vlasy jsou silikony obalené, může být přechod na bezsilikonové přípravky zpočátku nepříjemný. Jenže chce to vydržet, a pokud si dotyčné vlasy barví, tak si ještě pečlivěji hlídat, co obsahují veškeré součásti barev, které je třeba před barvením smíchat, a většinou vyhodit nebo někomu darovat ony závěrečné péče či balzámy, protože něco bez silikonů aby pohledal.

      Vymazat
    5. Děkuji, zapíšu si a začnu zkoušet;-)

      Vymazat
  7. Je to zajímavé, i když vlastně logické, ale proč si Lukáš nechal pro sebe, které že ty základní složky by měl solidní základní a plně dostačující šampon pro univerzální použití obsahovat? U přírodních šamponů je (bych řekla) problematická henna, která je v nich poměrně často obsažena, opravdu vysušuje pokožku, a dokonce i mastné vlasy, mám vyzkoušeno na sobě. Parabeny jsou určitě vynikající konzervanty, o tom nic, ale bohužel se ukázalo, že mají hormonálně disruptivní efekt, jakož i některé jiné složky kosmetiky. Ono se musí posuzovat opatrně se složkami konvenčními i těmi přírodního původu. A používat raději méně přípravků, míň je nejen v kosmetické péči často víc.

    OdpovědětVymazat
  8. Peťulko, možná blbá otázky, ale jak tedy ty vlasy hydratovat? Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nie je to blba otazka, presne to iste som sa spytala ja po skonceni videa. Vymenoval vsetko co je zle, sampony nefunguju, masky nefunguju, tak co mame potom pouzivat? Asi vyrobky z jeho kadernictva ;-)

      Vymazat
    2. Nie je to blbá otázka, ja som sa po skončení videa spýtala to isté. Vymenoval všetko čo je zlé, drogérkové šampóny škodia, bio šampóny škodia, masky nefungujú, tak čo si na tie vlasy máme dávať? Asi produkty, čo predáva on ;)

      Vymazat
    3. Peti, tak, že se bude udržovat v pořádku a hydratovaná pokožka. Na mytí dětský šampon a do délek cokoliv se silikony na uhlazení, ale ne blízko k pokožce.

      Vymazat
    4. Jenže právě ty silikony fungují pro ten okamžitý efekt. Neprodyšně vlas obalí, a čím víc a víckrát se dávají, tím se vlas stává křehčí a láme se. To vím od několika kadeřnic, u nichž jsem kdy byla (všechny mi pravily: hlavně žádné silikony), a mám to na sobě doopravdy vyzkoušené. Speciálně na mastné vlasy silikony nepatří, protože i v délkách po nich vlasy těžknou, a tím pádem plihnou. A navíc po nich hůř chytají barvy.

      Vymazat
  9. Super video. :) Já chci teď vlasy barvit hennou, to je podle mě na barvení nejšetrnější a dělá to krásné přírodní odstíny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s Daysy :) . Já si vlasy barvím Hennou asi 3/4 roku a musím říct, že zlepšení je opravdu vidět. Dříve jsem pořád barvila ruznými pěnovými barvami a teď díky Henně mámi větší objem, protože jsou ty vlasy zdravější :)

      Vymazat
  10. Rozhovor pěkný, ale v podstatě jsme se dověděli jen to, co dělat a používat nemáme, ale ne to, co dělat a používat máme. Chtělo by to ještě druhou část.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  11. Peti, takže co teď? Přestat kupovat různé kosmetické přípravky a koupit prostě dětský šampon a úplně obyčejný pleťový krém? Já na jednu stranu Lukášovi rozumím, ale na druhou by to pro nás všechny znamenalo i konec nakupování naší oblíbené kosmetiky a o čem bysme pak blogovaly? ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Zdravím Peti, poučné video. A také by mě zajímalo jak a čím vlasovou pokožku udržet v kondici? Šárka

    OdpovědětVymazat
  13. Holky, vidím, že video působí maličko zmatečně, že vlastně nevíte,co použít. Koukněte určitě na předchozí videa s Lukášem, mluví tam o tom, doporučuje dětský šampon, do délek masku nebo kondiš se silikony na uhlazení,ale pozor nedávat blízko k pokožce hlavy ☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě a hlavně mých zkušeností je to strašně zjednodušené. Třeba na hodně se mastící vlasy v době pubertálních hormonálních bouří (speciálně u lidí navíc s akné apod.) dětský šampon nemůže stačit, protože dětská pokožka nevylučuje tolik mazu, a proto je v nich míň mycích tenzidů. To je málem jako kdyby optik každému špatně vidícímu pacientovi jako na běžícím pásu předepisoval jedny a ty samé brýle.

      Vymazat
    2. potom však nechápem, prečo silikóny kritizuje a hovorí o ich škodlivých a len "na efekt" účinkoch, keď ich vlastne zároveň odporúča používať v kondicionéroch. dávať silikón iba do dĺžok nie je podľa mňa riešením, veď vlas nie je mŕtvy, je to živá štruktúra, ktorá dýcha, prijíma a vylučuje ako každá iná bunka tela. opakované nanášanie silikónu ho však polepí ako cement a zabráni jeho prirodzeným funkciám, čo sa následne prejaví na kvalite vlasov.

      odporúčanie silikónových prípravkov mi z jeho úst príde ako dosť veľký rozpor a nechápem, aký majú podľa neho mať vlastne účinok, keď aj sám hovorí o tom, že dlhodobo vlasom škodia. ak mu ide o ten efekt, o ktorom hovorí, prípadne o nejakú ochranu pred poveternostnými podmienkami, načo sa vôbec uchyľovať k silikónom, ktoré sa v kozmetike objavili len v posledných desaťročiach a nevrátiť sa radšej k prírodným olejom, ktoré sú na tento účel využívané celé tisícročia?

      aj celkovo mi príde pán Lukáš trochu zmätený - na jednej strane vymenuje všetko, čo je v bežných chemických šampónoch najviac škodlivé - silikóny, parabény, ropné tenzidy a povie, že dobrý šampón toto obsahovať nemá - a potom jedným dychom odsúdi prírodné šampóny, ktoré presne tieto najškodlivejšie zložky NEobsahujú a prakticky zahlási, že používanie takejto kozmetiky aj tak nemá žiadny vplyv?

      to je ako keby tvrdil, že sa treba vyhýbať potravinám s obsahom éčiek, na čo by prehlásil, že je vlastne aj tak jedno, čo jeme. naozaj mám z neho dojem, že sa snaží podsunúť, že iba a jedine tie ich prípravky sú skutočne účinné a žiadne iné. môj "sedliacky rozum" mi však hovorí, že na to, aby mi prípravok len umyl vvlasy od nečistôt, naozaj nie je potrebné vysoliť zaň toľko prachov...

      Vymazat
    3. ok, takže toto sú tie slávne šampóny Kapyderm?? som naozaj v šoku z toho zloženia a začínam nadobúdať dojem, že celý tento cirkus okolo "trichológie" je zas len jedna veľká bublina:
      http://www.kapyderm.sk/produkty/detail/sampon-na-caste-pouzitie

      zloženie vraj šampónu na časté umývanie:
      Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Peg-7 glyceryl cocoate, formaldehyde, Lactic Acid.

      Sodium Laureth Sulfate sa radí medzi 30 najškodlivejších zložiek používaných v kozmetike. Je to silné penidlo, ktoré sa používa aj v čistiacich prostriedkoch.
      "Zdravotné riziká: Mení štruktúru pokožky, umožňujúc ďalším chemikáliám preniknúť hlboko do pokožky a zvyšuje podiel iných chemických látok, ktoré sa dostanú do krvného obehu; iritant (dráždidlo); štúdie na zvieratách dokazujú pôsobenie na zmyslové orgány."
      zdroj: http://www.bocianiehniezdo.sk/content/30-najhorsich-chemikalii-v-nasej-kozmetike/

      SLS sa nesmie používať v prírodných ceritfikovaných výrobkoch, a ani sa nepoužíva. Kapyderm však očividne nemá problém spraviť z neho prakticky hlavnú zložku svojho šampónu na časté použitie...hmm...

      ďalšie škodlivé zložky:
      Cocamide DEA: Penidlo a čistiaci prostriedok. "Zdravotné riziká: Toxická pre ľudský imunitný systém; vytvára karciogénne zlúčeniny nitrosamínu ak sa zmieša s nitrosačnými prípravkami; štúdie na zvieratách poukazujú pôsobenie na zmyslové orgány a pokožku; môže obsahovať škodlivé prísady."
      zdroj: http://www.bocianiehniezdo.sk/content/30-najhorsich-chemikalii-v-nasej-kozmetike/

      PEG 7 glyceril cocoate: "Emulgátor, nežiadúce účinky: Negatívny vplyv na životné prostredie, dráždi pokožku, môže zvýšiť poréznosť pleti a zvýšiť tak absorbciu nežiadúcich látok do nej."
      zdroj: http://www.slozenikosmetiky.cz/?s=PEG+7

      okrem toho je tam voda, soľ, kyselina mliečna a jeden pomerne neškodný tenzid. takže zo siedmich zložiek (vodu nerátam) tri sú škodlivé a patria k najhorším chemikáliám používaným v najlacnejšej kozmetike.

      a za toto mám dať vyše 10 eur?? ani desať centov by som za to nedala. zlaté šampóny Alverde!

      už sa ani trochu nečudujem pánu Lukášovi Rosbachovi za jeho nejasné a zmätočné prezentácie. ak si je vedomý toho, čo ľuďom za tie prachy predáva, musí mať minimálne blbé svedomie.

      Vymazat
    4. Skvělý rozbor, opět někdo dokazuje, že informace se najít dají, jen chtít a nevymlouvat se na to, že přece nejsem chemik. Já třeba taky ne, ale pokaždé se někde ráda poučím, proto díky i za odkazy ve Vaší reakci, ten slovenský si vyhledám, český dobře znám.

      Vymazat
    5. Je zajímavé, že pan tricholog na jedné straně ve videu odsuzuje přírodní šampony nebo v jiných poradnách a diskusích, které jsem projela na netu, nemá rád bylinkové šampony, ale v jím používané a propagované značce se aspoň v produktech na mastné vlasy či lupy byliny vyskytují. Takže pán si hezky odporuje nebo vůbec nezná složení "svých" produktů. To je podobné, jako když mi v minulosti jedna kadeřnice tvrdila, že silikony v šamponu poznám podle toho, že má šampon perleťovou konzistenci. Opravdová "znalkyně". Pak mám takovým lidem věřit. Kdysi jsem byla dokonce ve vlasovém centru na dermatologii vinohradské nemocnice a jakási doktorka se se mnou odmítala dál bavit, když já jsem odmítla užívat proti mastným vlasům a lupům hormonální antikoncepci. Přitom o mně nic jiného, co se zdravotního stavu týče, nevěděla, než že mám problémy s hodně se mastícími vlasy a lupy. A hned na mě tvrdě s hormony. Tak jsem tam byla poprvé a naposled.

      Vymazat
  14. Díky za video. Překvapila mě reakce na přírodní šampony, že po nich je suchá pokožka hlavy. Je pravda že já používám převážně přírodní šampony a poslední dobou mne trápí suchá pokožka. Navíc mi přijde že mi to vyvolal šampon od Bione, který mi opravdu nesedl a hlavu jsem po něm měla plnou lupů a to v obrovské míře. Většinou používám Alverde, hlavně kvůli ceně a chápu že je to tedy takový průměr. Dětský šampon vyzkouším. Mě by moc zajímal názor Lukáše na SLS, který je v klasických šamponech prakticky všude. Ten má totiž tendenci hodně vysušovat ale zároveň je i v dětských šamponech. Také bych ocenila kdyby video bylo věcnější a kdyby tam padly i konkrétní látky, značky, typy šamponů či péče, které jsou dobré. Je pravda že to bylo hodně všeobecné a to jsem viděla i předchozí díly. Vlastně mám jen 3 informace - dětský šampon na mytí, kondicionér jen do délek a kořínky sušit fénem :-) ale i tak děkuji za video, bylo moc fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak keď chce niekto predávať slanú vodu s lacnými penidlami drahšie ako najkvalitnejšie prírodné šampóny z tých najvvyberanejších surovín, holt musí zvoliť nejakú tú stratégiu, nie? :DDD

      keby uviedol tie skutočne dobré značky, ako hovoríš, a hlavne ich ceny, potom by si len ťažko ospravedlnil sumu za výrobky, ktoré ponúka on.

      Vymazat
  15. No ale který šampony teda kupovat? nemýt si vlasy? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ono by bylo lepší, kdyby už Lukáš rovnou nadiktoval, kterou značku tedy používat, kdyby udal i její cenu, a pokud je vysoká, pak aby ji řádně zdůvodnil, proč se třeba tolik liší od běžných drogerkových šamponů, které podle něj vlasům škodí, ale které mají velmi podobné složení. Propříště myslím je tu dotazů a námitek až dost, budu jistě nejen já velmi žádostivá, jak se s nimi vypořádá a jak nás přesvědčí, abychom se vydaly na jím popsanou cestu, a hlavně proč na vlasy zdravé i velmi problematické včetně až nemocné vlasové pokožky doporučuje totéž.
      Je třeba úplně normální, že lidé mají na každém oku jiné dioptrie, k tomu třeba ještě odlišný stupeň astigmatismu, takže oční lékař musí velmi pečlivě zkoušet, aby lidé oběma očima naráz viděli dobře, ale přitom to nesmí volit úplně na doraz, aby z toho nebolela hlava, a jak musí pak pečlivě pracovat oční optik, když podle toho pak vyrábí brýle, natožpak z několika předpisů na různé brýle s různýma očima tvoří multifokály. To není jako šmahem doporučit všem na kdeco stejné složení šamponu.

      Vymazat
    2. "hlavně proč na vlasy zdravé i velmi problematické včetně až nemocné vlasové pokožky doporučuje totéž"
      na to je veľmi jednoduchá odpoveď. holky, snáď vám už tiež začína dochádzať, že celá táto mágia okolo trichológie slúži iba jedinému cieľu - spropagovať značku Kapyderm, ktorá - ako sa môžete presvedčiť v mojom rozbore ich denného šampónu vyššie - je založená na použití tých najlacnejších a najškodlivejších chemických sra*iek (pardon za výraz) vhodných akurát na umytie WC, ktoré by si normálny človek s úctou k vlastnej pokožke nikdy nekúpil, nebyť toho, že mu ich odporučí "známy odborník".

      to je aj dôvod, prečo Lukáš nezmieni žiadne iné vhodné značky a prečo zatracuje prírodnú kozmetiku - snaží sa, aby klient sám dospel k záveru, že najlepšie produkty sú predsa tie, s ktorými pracuje on sám. nenápadným podsúvaním toho, že "nič nefunguje", vás chce presvedčiť, aby ste dali na jeho odporučenia a nakúpili za nehorázne ceny lacné chemické prípravky v domnení, že robíte pre seba to najlepšie. tomu hovorím sila sugescie :P

      takže ako vidno, nechať si "diktovať", čo máme používať je síce pohodlné, ale nanajvýš riskantné a pokiaľ človek nemá aspoň trochu páru o tom, čo kupuje, môže sa ľahko stať obeťou podvodu. totiž odporučenie, že na vlasy stačia tie najlacnejšie chemikálie, by bolo inak v poriadku - každý má predsa možnosť výberu - ale len vtedy, ak by ich cena tomu zodpovedala. v prípade výrobkov Kapyderm však ich cenovú úroveň považujem za nehorázne okrádanie klienta.

      Vymazat
    3. Souhlasím, že to chce mít vlastní rozum a prostě nebýt líná se poučit, k čemu která složka šamponu je a jak je případně škodlivá. Zvlášť pečlivě je třeba studovat složení barev na vlasy, protože tam je to ještě svízelnější najít takovou aspoň trochu přijatelnou, když ve všech běžných jsou obsaženy třeba ty prokleté silikony, buď rovnou v samotné barvě, nebo aspoň v tzv. závěrečné péči. Z toho důvodu u mě nemají barvy z drogerie šanci a u kadeřnice se pro jistotu barvit taky nenechávám.

      Vymazat
  16. Ahoj Peti, mě by zase zajímalo, jaký máš názor na Olaplex, děkuji

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělé video, pokaždé se dozvím něco nového, hlavně Lukáš je velice příjemný a dokáže to krásně vysvětlit a ty Péťo by jsi už dávno měla mít svůj vlastní pořad v televizi, to prostě musí mít člověk v sobě a ty to máš! Prosím tě až budeš příště dělat rozhovor s Lukášem, zeptáš se ho co si myslí o silver šampónech pro blond vlasy (takový ty fialový). Díky

    OdpovědětVymazat
  18. Skvělé video, pokaždé se dozvím něco nového, hlavně Lukáš je velice příjemný a dokáže to krásně vysvětlit a ty Péťo by jsi už dávno měla mít svůj vlastní pořad v televizi, to prostě musí mít člověk v sobě a ty to máš! Prosím tě až budeš příště dělat rozhovor s Lukášem, zeptáš se ho co si myslí o silver šampónech pro blond vlasy (takový ty fialový). Díky

    OdpovědětVymazat
  19. Já jsem už před několika lety byla u jedné kadeřnice, která mi vlasovou pokožku projížděla nějakým přístrojem a pravila, že mám vlasové kořínky utopené v mazu. Je pravda, že jsem tehdy trpěla na mastné vlasy, ale vlasy jsem měla zrovna čerstvě umyté. Kadeřnice byla patrně dealerkou jakési značky vlasových produktů a k tomu používala i ten přístroj. Doporučila mi šampon na mastné vlasy (ne levný, to si pište), který nabízela v rámci svého dealerství, prý abych si řádně vymyla tu mastnotu, v níž se utápějí vlasové kořínky. Šampon se ukázal jako dost dráždivý, patrně obsahoval vysoké procento tenzidů, a já po něm "získala" pěknou lupovitost a hlava současně hodně svědila. Tak jsem milý šampon vypoužívala coby prací prostředek, ale tak draho mě praní nikdy nevyšlo. Poté jsem si samozřejmě našla jinou kadeřnici a dávám se stříhat zásadně nasucho, protože mi extra záleží na tom, jaké prostředky se mi dostanou na hlavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ten Kapyderm by bol super na umývanie záchoda :P inak poučný zážitok, tiež som sa zopárkrát takto opláchla, preto si už dávam dobrý pozor. že je niekto príjemný a dokáže pútavo rozprávať, by nemalo znamenať, že mu automaticky zhltneme hocijaké bludy.

      Vymazat
    2. Vzpomněla jsem si, že tehdy ta kadeřnice, u které jsem byla a která mě zkoumala jakýmsi přístrojem, prodávala kosmetiku Gestil. V té době byl její boom a dost se o ní i psalo, jaká je skvělá. Mně spíš uškodila.
      Snad jediné pozitivum a užitečný tip, které jsem si odnesla z videa s Lukášem, by mohlo být pročištění vlasové pokožky olejem před mytím vlasů (aby se rozpustila vrstva nadměrné usazené mastnoty a mazu apod.), zvláště pak u pokožky, která se víc mastí sama o sobě nebo vinou špatně volené kosmetické péče. Ten tea tree coby éterický olej by nebyl špatný (jelikož má antimikrobní účinky), ale neměl by se samozřejmě dávat na kůži čistý, to by ji mohl ošklivě podráždit, ale vmíchat ho pár kapek do základního rostlinného oleje vhodného pro zanešenou nebo mastnou pokožku (nejlépe hroznového, dýňového, slunečnicového, konopného či i pupalkového, v nouzi možná i kokosového).

      Vymazat
  20. Mrzi me, ze se z videa clovek nedozvi, co vlastne pouzivat. Co se tyce drivejsich rad, tak treba me foukani pokozky hlavy nevyhovuje, ani studenym vzduchem, masti se mi pak rychleji vlasy, nez kdyz necham vlasy volne proschnout. Proto fen uz vubec nepouzivam. Prirodni sampony povazuji za mnohem lepsi alternativu, vlasy totiz tolik neodmastuji. Navic existuje velky vyber, ne jenom Alverde z DM, ale velmi kvalitni sampony ma napriklad znacka Khadi, nebo Urtekram, Logona, Weleda a existuje spoustu dalsich metod: low poo, no poo, myti lavovou zemi, bylinkami. Me osobne velmi vyhovuje jogurtovy sampon (2 lzice bileho jogurtu, jeden zloutek, moka lzicka medu), pusobeni min 10min, smyti vlaznou vodou a pokozka hlavy je diky jogurtu hydratovana, zloutek myje a med pecuje. Vlasy se mene masti a myji 2x tydne. Existuje take nepreberne mnozstvi tuhych samponu ve forme mydla, ktere obsahuji spousty oleju. Kdyz jsou ale vlasy znicene barvenim nebo silikony a prejdete na prirodni kosmetiku, ktera je nijak neobaluje, projevi se, v jake jsou kondici. Znicene vlasy musi odrust a to trva i rok a vice. Ale vysledky pak stoji za to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svatá pravda. Silikony a chemické barvy (také se silikony) vlastně jen maskují skutečný stav vlasů. Přechod na přírodní a hlavně naprosto bezsilikonovou péči může pak pro mnohé být rozčarováním, protože chtít kvalitní, hezké, lesklé a objemnější vlasy nejde hned, trvá to často opravdu dlouho: vlasy musí kompletně odrůst a to pro netrpělivé není.

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!