OOTD - lazy | "líný vagabund"

by - 20 listopadu

Krásné páteční odpoledne,


přijde mi tak trochu příhodné, že tento outfit zveřejňuji právě dnes, protože podle mého názoru je to přesně ten typ oblečení, ve kterém si můžeme pohodlně užívat cestování, víkendové výlety a podobně.
Ostatně k tomuto looku mám malou pohádku. Že nejsem superžena, je vám určitě jasné a tak jako každá z nás mám občas stav, kdy se cítím jako odpadky. A kdy si myslím, že tak i vypadám (často je to bohužel pravda ☺), pokud však v ten den musím mezi lidi, tak nemohu říci, že je to věc, kterou bych absolvovala ráda. Jistě, pokud to je jen sběhnout do krámu pro něco k jídlu nebo na poštu, dá se to vyřešit tepláky a vůbec nic se nestane. Jenže když přece jen musíte mezi lidi, tak ty tepláky a mikina nejsou až taková ideálka, takže to chce najít kompromis. A právě ve dnech, kdy se cítím oteklá, neforemná a prostě nevzhledná (neříkejte, že to tak také někdy nemáte ☺), tak volím něco pohodlného. Neumím si představit rvát se do džínů, silonek nebo bot na podpatku a mít pak k večeru nohy jako konve ještě více. 
Řeším to tedy kompromisem. I když některé z vás jistě budou mít opět připomínky k legínám, tak bych ráda uvedla na pravou míru, že tohle nejsou klasické legíny, jsou velmi silné a nekouká mi z nich ani předek, ani zadek, takže je nepovažuji za ničím pobuřující. Podle mne jsou prostě skvělou pohodovou variantou. Košile uvázaná kolem boků zakryje partie, které by neměly být k vidění a dokonce pomůže zamaskovat i případně širší boky nebo zadek.
K tomu většinou nahodím volnější svetr, křivák, šálu s čepicí a pohodlné kecky. 
No a když se mi nechce "prdět" ani s líčením, dám si řasenku, trochu bíbíčka, nude rtěnku a nahodím brýle, které obličej opticky alespoň trochu rozčlení a zvýrazní. Mám sice asi jen půl a čtvrt dioptrie, takže brýle pořád nosit nemusím, ale faktem je, že pokud třeba zrovna řídím, vidím hůře do dálky, takže se tak jako tak hodí.
Upřímně jsem přemýšlela, zda tento look na blog vůbec dávat, ale zase si říkám, že takové dny určitě každá z nás zná a že by mne velice zajímalo, jakým oblečením to řešíte vy?! Protože ať máte 50 nebo 80 kilo, jsou dny, kdy máme pocit, že nám nesluší vůbec nic a že vypadáme nějak takhle.

P.S doufám, že to berete trochu s nadsázkou jako já ☺




boty - Adidas
legíny - Calzedonia
košile - Tally Weijl
svetr - New Yorker
bunda, kabelka, čepice - H&M
šála - F&F







You May Also Like

56 komentářů

  1. Ty jsi trdlo, prý jako odpadky:)) Jo, super, boty se mi moc líbí a outfit super pohodlný, to jde vidět, pěkné:)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám někdy pocit se vyfiknout a někdy úplně jít v pohodlném oblečení, ale tobě to sluší i tak. Vypadáš elegantně i v pohodlném oblečení :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, taky takové dny mám. A musím uznat, že tenhle outfit je pro ně dokonalý. :) Zakryje co potřebuji a i přesto vypadá skvěle.
    Jen přes hlavu bych v tyto dny asi potřebovala dát spíš nějaký pytel. Brýle nevím, jestli by mi pomohly... :D
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto boží outfit! :) Takové "na pohodu" mám nejradši :D A ty kratší vlasy ti hrozně moc sluší!

    OdpovědětVymazat
  5. Neví proč ale k tobě mito nesedi hlavně ta košile kolem pasu 😕

    OdpovědětVymazat
  6. Já tohle asi fakt nikdy nepochopím. Na hlavu čepici, kolem krku pořádnou šálu, ale kotníky holý. Mně by byla tak nehorázná kosa, kdybych se na podzim a v zimě producírovala s holými kotníky. Všichni se smějí mladým šmudlám, když chodí ve vypasovaných bundách s holými zády, ale tohle nikdo neřeší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně teda zima na kotniky nebyla, zas takova kosa neni, chapu kdyby mrzlo, ale takhle, ne to jen kousek kuze :)

      Vymazat
    2. Kosa je celkem solidní, navíc kolikrát je člověku chladno hlavně od nohou. No já bych zmrzla.

      Vymazat
    3. Nikdo to neřeší, říkáš? Měla bys o tom napsat nějakou vědeckou práci. Je to nesmírně zajímavé téma.

      Vymazat
    4. Taky jsou si říkala "ježiši, holé kontníky? Tak to bych nezvládla" :D ale jinak proti outfitu nemám vůbec nic. Působí na mě tak rebelsky a free- prostě změna od té "uhlazené" a elegantní mody, na kterou jsme u Peti zvyklí. Moc se mi to líbí :)

      Vymazat
  7. hodně hezký outfit:) mě se takovýhle styl moc líbí, takže za mě super!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. ten look je dost dobrý... čepice super, ty brýle jsou super (nosila bych častěji), bunda a šála super! fakt super... i kdyz cernocerne outfitu moc nemusim, tak se mi to líbí moc... legíny jsou legíny, ale zas nešlas na modni přehlídku, taže why not... kdyby byli třeba klasické kalhoty nebo džíny, tak je to podle me normalne super outfit i do města! mě se to fak moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tenhle pohodový outfit je super! A brýle ti moc sluší, vidím je u tebe poprvé. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Péťo, tobě prostě sluší všechno ! A i přes to, že jsi se zrovna necítila, vypadáš svěže, mladě a jako vždy skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá to docela pěkně, ačkoliv já jsem na elegantní módu. Ale to co se mi na tom nelíbí je jakési pozerství, je to pro mě nějak příliš na efekt, nevídím nic praktického na tom nosit takhle uvázanou košili (pokud zrovna není horko a daný kousek nemám kam dát) a ty nemáš široké boky, abys musela něco skrývat :) Ani "hipsteřím" brýlím nefadím, je to pro mě póza, která se hromadně rozšířila a pokud brýle nemusím nosit, nevím proč bych se tím měla otravovat. Promin, jsi moje nejoblíbenější blogerka, ale nemohla jsem si odpustit, ale hrozmě mě tohle poslední dobou na českých ulicích irituje, ale pro tebe naštěstí není tento styl pravidlem, jak si sama v článku psala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kosile je tam proto, aby nebyl videt v leginach zadek a predek. A bryle jsou dioptricke ;).

      Vymazat
    2. Legíny patří do fitka, nikoliv do ulic a kor, pokud nechceš, aby ti byl vidět zadek a předek.

      Vymazat
    3. Legíny nosí v dnešní době každá holka/žena, ať jí je 1 rok nebo 50. Já teda nosím na legíny delší triko právě, aby mi nebyl vidět předek a zadek.

      Vymazat
    4. A to je věc, na kterou bych ráda znala odpověď. Proč se nesmí nosit samotné leginy? Nejsou průhledné, obtažené džíny přece také nikoho nepohoršují. Myslím, že řešíte banality. Za rok za dva se samy sobě zasmějete. Ať si každý nosi co chce (na společenské akce samozřejmě platí dress code).

      Vymazat
    5. Mě se to třeba nelíbí. Když má holka krátký triko a legíny. Přijde mi, že jekoby byla "nahá". Nevím, jak přesně to napsat. Prostě se mi kombinace krátký triko a legíny moc nelíbí. Doma to neřeším, ale ven bych tak nešla. Ale to je jen můj pocit a pohled. Holky to tak nosej, já ne.

      Vymazat
  12. Ahoj Peťo, náhodou ti to tady moc sluší :) Outfit vypadá skvěle, hlavně ta košile a ty brýle ♥ Včera jsem tě viděla v Budějicích v Rossmannu, nejdřív jsem si nebyla jistá jestli jsi to ty, ale pak jsem viděla i Míru :) Takže jestli tam na Vás někdo divně koukal byla jsem to asi já :D byla jsem v šoku :D

    OdpovědětVymazat
  13. Odpovědi
    1. Krasny, vid? Taky bych je brala! ;-)
      Lucka

      Vymazat
    2. Hrozny.. Takovy pahylky jak kostra

      Vymazat
    3. a mě se tyto nožky moc líbí

      Vymazat
    4. krasny? tak to asi koukate na jine fotky, Petra je ocividne podvyzivena a nezdravej vzhled neni krasnej. je mi z dnesnich predstav o krase obcas fakt smutno :(

      Vymazat
    5. Super postava. Je štíhlá, krásná a úspěšná, úspěšnost cizích a problémy u sebe samotné budou pravděpodobně kamenem úrazu

      Vymazat
  14. Vůbec mi tenhle outfit nepřijde jako takový "narychlo" a prostě míň vystajlovaný..právě takové sportovnější outfity se mi na tobě snad líbí víc:)
    Navíc ty jsi právě člověk s tím typem postavy, kterému bych dovolila nosit legíny klidně bez nějakého delšího trička apod. když je to ta součást spodního prádla, jak jsem někde četla... a když někdy vidím dvakrát větší zadek a legíny průsvitné.. to už je průser:))
    PS: v brýlích vypadáš úplně jinak, nebo za to může ta čepka?:D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný outfit, moc ti to sluší a vypadáš úžasně. Přesně takové stavy mivám celkem dost často, v posledni době,..............ale fakt krása a vypadás jako holcička:-)

      Vymazat
  15. Ten outfit je super cool! Vypadáš krásně a ty brejle ti fakt padnou :) Já nosím legíny nejradši doma :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  16. Pořád mě nepřestávají fascinovat anonymní příspěvky.... Bože lidi!!! Vzpamatujte se někteří!! Hlavně ti, kteří nedokážou říct ani jedno pozitivní slovo v životě a jsou pořád jenom negativní!! Péti to neskutečně sluší a místo té závisti se snažte ji aspoň podporovat! A když už nejste schopni nikoho pochválit, neotravujte ostatním život..

    OdpovědětVymazat
  17. Nooo, tak v tenhle den si vezmu boyfriendy, tenisky, mikinu a nazdar... akorát líčit jakože pořádně, to musí bejt...
    btw jsi dobrá, já bych v teplákách nedala ani poštu, ani obchod... :-D umřela bych studem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, taky se v teplákách a legínách stydím. Heda

      Vymazat
  18. Skvělá volba oblečení....a brýle Ti moc sluší, milá Péťo :-)
    Chápu takové stavy/dny......a není to o váze. Kdo nezažil, většinou nepochopí....že i s 50kily člověk ůže být oteklej/nafouknutej...a připadat si "fuj". Můžu se Tě pokusit uklidnit, že to není vidět (opravdu není). Ale sama vím, že mě taková věta neuklidní,...nedodá mi klidu....když se necítím o.k./fajn.
    Každoročně se mi stává (když si střeva začnou hrát na Godzilu), že vyfasuju na nějakou dobu léky, které sice pomůžou,...ale jako vedlejšák tvoří otoky..... :-) Aby nebyla nuda.... V té chvíli myslím jen na pohodlí, jak přežít a nemačkat se v něčem:-)
    Takový outfit je paráda. Jsem ráda za inspiraci. Dííííky Ti moc za ni. Určitě ji nejedenkrát využiju.
    A takové outfit posty pokládám za velmi užitečné :-)
    Přeji pěkný večer a pohodový víkend :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Peto, Tobe slusi vazne vsechno a vypadas na fotkach mladoucce.. Ale neni to muj salek kavy, nelibi se mi ani cepice a ani celkovy styl.
    Treba Tvuj pohodovy outfit s laclacema mi sednul daleko vic. Vim, ze je ted jine pocasi, ale podle mne to umis lip.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  20. Peti, si nádherná :) Myslím, že nikdy nenastane deň, kedy budeš vyzerať zle. :)
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  21. Já si nemůžu pomoct, ale za mě legíny prostě ne, ať má na to člověk postavu nebo ne, ať je léto nebo zima, mě se to nelíbí.. ale jinak je to parádní, uměla bych si k tomu představit nějaké rifle nebo třeba kožené kalhoty. A je to hrozný nezvyk, vidět tě takhle v brýlích :D.. prvně jsem si myslela, že mi to nesedne, kvůli těm brýlím, ale teď to vidím spíš na ty legíny, i když máš u mě velkou pochvalu za to, že jsi přes ně něco hodila :).

    OdpovědětVymazat
  22. Mě se to líbí, působí to uvolněně a svěže...

    OdpovědětVymazat
  23. Černá je u tebe docela změna, ta košile je krásná a brýle ti moc sluší! Jinak nic se nevyrovná tomu, když záříš barvam :)

    OdpovědětVymazat
  24. Nemůžu si pomoct, co je ně těch obřích brýlích tak přitažlivého, že je nosí každý? (a každý v tom vypadá blbě)

    OdpovědětVymazat
  25. Ja se tak obcas citim po celem tydnu prace, kam se musim licit apod. :) A nekdy si to i uzivam, mit takovy nedbaly look:D Ale Tobe to slusi strasne! Myslim, ze jde asi o to byt vnitrne stastna a ono to pak jde videt i na venek, nehlede na make up / ne make up :)

    OdpovědětVymazat
  26. Peti, tobě sluší všechno. Za sebe musím říct, že se mi podobné kombinace vždy líbily, ale v poslední době mě to nějak opouští, vůbec se v tom necítím a hlavně se mi zdá, že to nosí spousta slečen jen proto, že se to právě nosí a ne kvůli tomu, že se jim to vážně líbí. Ale samozřejmě je to každého věc a nikdy bych si nedovolila někomu kecat do oblékání, protože to je čistě jeho věc :) Jinak Peti, strašně se mi vždy líbilo, jak ses oblékala v "korejském stylu", nebo tak 2 roky zpátky, atd. :) V tom ses mi líbila nejvíc, ale jak jsem řekla, nos to, v čem se cítÍš dobře a svá! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Jak já znám takové stavy :D Vybrakovaná celá skříň a ve všem si přijdu tlustá :D
    Outfit je pecka, naprosto Ti sedne. Uvažuji, že bych po těch letech, kdy se to nosí, šla také do legín a nosila je s delším tričkem nebo svetrem, ale i ta košile kolem pasu vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
  28. Opravdu krasnej outfit strasne ti to slusi

    OdpovědětVymazat
  29. Je to pěkný. A jestli Petře stárnou čtenářky, bude muset vytáhnout kostýmek (šedivej)

    OdpovědětVymazat
  30. outfit fakt na pohodu, nemám proti němu absolutně nic, ale musím vyzdvihnout ty brýle - neskutečně Ti sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  31. jé taky mám brýle a taky čtvrt a půl na druhé oko :), jinak pro mě je tento outfit úžasný, nos takové oblečení častěji, sluší ti a vůbec to není nic strašnýho :D

    OdpovědětVymazat
  32. Moc vám všem děkujji za milé komentáře ♥.

    OdpovědětVymazat
  33. Za mě super. :-) Takhle chodím často i když se necítím hrozně, mám tenhle styl ráda. Brrr holé kotníky mě taky zaujaly :-) Proti legínám nic nemám, pokud nejsou průsvitné tak je to ok. Deni.

    OdpovědětVymazat
  34. super outfit Peťo :) a jako odpadky si zrovna dneska připadala já :D škoda že jsem si to nepřečetla ráno, takže díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  35. Moc slusi... podobny styl taky obcas nosim. Jedine co se mi nelibi jsou ty bryle. Ne, ze by ti neslusely, ale dioptricke asi nebudou, a tak mi prijde nesmyslne je nosit... ale tim nechci nijak rypat, jen se podelit o muj nazor. Jinak vse je hezky. Mej se pekne, Karolina J

    OdpovědětVymazat
  36. Ps: tak ted se stydim a omlouvam...prvne jsem si clanek nedocetla az do konce..bryle dioptricke jsou. To uplne meni vec :-D promiiiiin :-) ja jen, ze jsem te nikdy nikde s brylema pred tim nevidela O:-) Karolina J

    OdpovědětVymazat
  37. Ty vole nažer se si jak kostra

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!