Makeup trendy, které by raději měly zůstat v roce 2015

by - 12 ledna

Krásné úterý vám všem,

když jsem si tak sumírovala loňský kosmetický rok a připravovala kosmetiku na oblíbence do videa, přistihla jsem se přitom, že přemýšlím i o trendech, které zaplavily internet (zvláště Instagram) a které mi v reálném životě přijdou naprosto nepoužitelné a děsím se toho, že se podle nich někdo začne řídit.
Jen tak na úvod bych ráda poznamenala, že můj názor je čistě subjektivní a že makeup je hra a je skvělé zkoušet nové věci. A můj názor je samozřejmě ten, ať si každý nosí, co chce, co mu udělá radost a v čem se cítí dobře a hlavně, co ho dělá štastným. Z tohoto pohledu tedy neexistuje vůbec nic, co by bylo v makeupu "špatně", i když spousta lidí se zbytečně nechává svazovat pravidly.
Řekla bych obecně, že u nás v ČR se pořád spousty věcí bojíme naprosto zbytečně a jsme v líčení hodně konzervativní. Je škoda, že mnoho z nás se stále bojí třeba jen výraznější rtěnky nebo třeba barevné linky.  Na druhou stranu je to ale asi i dobře, protože některé postupy a praktiky se u nás neuhnízdí a já věřím, že zrovna u těch, kterých jsem si všimla já a o kterých vám dnes povím, se to může jen hodit!

1) pavoučí řasy / přehnaně výrazné nalepovací řasy
Já jsem člověk, který má rád výrazné řasy a který se rozhodně nebrání ani nalepovačkám. Když je nějaká večerní příležitost nebo chci mít "full glam" makeup na video, ráda si je nalepím. Pořád se ale držím pravidla, že řasy by měly sedět tvaru a velikosti oka. Samozřejmě chápu, že se mezi vámi najdou odpůrci jakýchkoliv nalepovacích řas a nikomu to neberu, ale podle mě vhodně zvolené nalepovačky vybalancují výraznější líčení očí a vyloženě k němu sedí. Co už však mně osobně nepřijde lichotivé, i když věřím, že každý má tu hranici jinde, jsou řasy slepené do trsů s nekonečnou krustou z řasenky nebo nalepovačky takové, že přes ně ani nevidíte víčko a vypadá to jako když vám na oku sedí sklípkan. Efekt se umocní, pokud k takovému líčení zvolíte velké oční čočky. Stejně tak nejsem velkým příznivcem nalepovacích řas na spodní víčko, je to nejen nepohodlné, ale valná většina z nich vypadá na první pohled uměle, což by podle mne neměl být dojem, který chci vyvolat.
Za mě tedy výrazné řasy rozhodně ano, ale zvolit je vhodně k velikosti a tvaru ok, k výraznosti líčení a hlavně k příležitosti.



2) nepřirozený strobing
Rozjasňovače a rozjasňování neboli strobing naprosto miluju. Rozzáří nejen pleť, ale celou tvář a pokožka vypadá tak nějak zdravěji. Nesmí se to ale přehnat a musíte volit odstín rozjasňovače vhodný pro svůj typ pleti. Já, jelikož jsem bledule, volím odstíny šampaň, skoro až bílé, narůžovělé a stříbřité. Pokud máte tmavší podtón, volte odstíny nazlátlé, béžové nebo až do bronzova, pokud jste hodně opálené. Stejně jako stříbřitý rozjasňovač bude vypadat blbě na pleti tmavé, tak stejnou medvědí službu vám udělá příliš tmavý na pleti světlé.
Myslím, že trend co nejsvětlejšího rozjasňovače a potažmo i co nejbělejšího kila korektoru pod oči není zrovna nejlichotivější. Vypadá to možná ještě relativně hezky na fotce, ale ve skutečnosti budete vypadat jako diskokoule nebo jako mastňáci. Obecně výrazné rozjasnění by mělo být výsadou spíše sušší pleti, protože dokáže hezky vytáhnout mastnotu a také například rozšířené póry.
Pokud máte mastnější nos a čelo a nebo na něm máte rozšířené póry nebo jiné defekty nebo v případě výraznějších vrásek kolem očí, doporučuji zacházet s rozjasňovačem opravdu opatrně, protože umí být nemilosrdný.



3) příliš výrazné konturování (clown contouring)
Konturování je dobrý sluha, ale zlý pán. Stejně jako v případě rozjasnění, i zde je potřeba dávat si velký pozor na odstín, který k tomu zvolíme. Příliš teplé nebo oranžové tony nechte na zahřátí obličeje a bronzování. Na konturování je třeba studenějších odstínů takové intenzity, která ladí k vašemu odstínu pleti.
Dobře provedené kontury a rozjasnění dokáží pozměnit dimenzi vašeho obličeje a upravit drobné nedokonalosti. Nejsem však zastáncem toho, abychom ho používali namísto plastické chirurgie a nanášeli tolik vrstev na pleť. To, co může vypadat hezky na kameře nebo na fotce či videu, vypadá ve skutečnosti jako neprodyšná vrstva a maska, kterou je potažen váš obličej. Pokud už chcete využít konturování i na běžné nošení, dbejte na to, aby bylo opravdu jemné a nenápadné a jen přirozeně podtrhlo vaši tvář. Můžete použít bud konturu krémovou nebo pudrovou, osobně si myslím, že pudr je lepší pro začátečníky. Vždy však dbejte na to, abyste začínali s malým množstvím a případně přidali, ubírat je totiž mnohem složitější :).


4) baking
Bezpochyby jedním z nejvýraznějších trendů loňského roku bylo tzv. "zapékání" korektoru pudrem neboli "baking", které zároveň zmíněnou oblast projasní. Tak silná vrstva pudru, která se k tomuto účelu používá hrozně zvýrazňuje vrásky a pleť vysuší. Navíc i když pak vrstvu oprášíte, stejně vám na pleti zůstane pudru mnohem více, než je třeba. Výsledek je opět pěkný na fotce nebo kameře, ale v reálu absolutně nepoužitelný. Kdo by chtěl dobrovolně vypadat jak pomoučněný bochník chleba?!
Metoda by se snad dala doporučit jedině pro mladou a mastnější pleť, ale i tady mám obavy z toho, že výsledek bude příliš těžkopádný.


5) rty ala Kylie Jenner
Výrazné přetahování a zvětšování rtů konturkou nebo výplněmi se stalo v loňském roce obrovským trendem. Každá druhá toužila po tom mít rty jako Kylie nebo Angelina a tak některé se vydaly na cestu k plastickému chirurgovi a jiné rty přifukují pomocí kosmetiky. Ani jedno rozhodně neodsuzuji, nakonec, plné smyslné rty jsou jistým znakem ženství. Nesmí se to ale přehánět a obkreslovat rty půl centimetru za přirozenou hranicí a ještě tmavší tužkou, která vám tak pod nosem vytvoří apartní knírek. Některé takto překreslené pysky pak připomínají vnější koncové části zažívacího traktu šimpanzů. Navíc jsem nepochopila důvod tohoto procesu u lidí, kteří mají již tak hodně plné rty. Plné rty za mě rozhodně ano, ale s rozumem :).


6) rtěnky bláznivých barev
Jako kosmetický maniak jsem rozhodně pro každou "hloupost" a musím uznat, že některé netradiční odstíny rtěnek jako je třeba černá, tmavě fialová, temně modrá nebo zelená nevypadají vůbec špatně. Být mladší, možná i do nějaké ulítlejší barvu jdu. Co ale rozhodně nechápu, jsou barvy, které nelichotí absolutně nikomu. Mezi takové se řadí hráškově zelená, bílá, žlutá, velmi světlá levandulová, šedá nebo tyrkysově zelená. I tohle jsou barvy, které jsou zajímavé na fotku na stylizované líčení, ale v běžném líčení podle mne své místo nemají. Navíc se s nimi ani nezkoušejte usmát, vaše zuby budou vypadat žluté, zašedlé a špinavé.


7) příliš "dokonale" vykreslené nepřirozené obočí
Celý rok 2015 byl ve znamení obočí. Obočí je rámem obličeje a je fatální chybou se mu při líčení nevěnovat. Avšak i zde se řídím heslem méně je více. Dokonale vykreslené obočí možná opět vypadá pěkně na obrázku, ale na denním světle, kde vidíte každičký chloupek nasimulovaný štětečkem, je lépe držet se přirozeného tvaru a obočí jen lehce dokreslit a zafixovat gelem. Speciální kategorií je pak obočí, které je v podstatě celé vytrhané a překreslené na jiný tvar. Dalším nešvarem této úpravy je pak o mnoho světlejší část obočí u kořene nosu, která je zakončena příliš ostře jako podle pravítka. Tenké čáry místo obočí nebo o několik odstínů jiná barva, než je odstín vlasů ani nekomentuji, to doufám zůstalo v minulosti již dávno :). Také trend "bushy" výrazného až neupraveným dojmem působícího obočí mne na hony minul.


8) příliš mnoho falešného opálení
Ačkoliv pro některé kultury je právě běloskvoucí pleť největším klenotem, v západním světě stále přetrvává trend opálení. Já sama občas přes léto samoopalovák použiji, maximálně však jednu tenkou vrstvičku a jen v případě, když už mám nějaký základ, protože jinak mám po sobě oranžovožluté fleky. Mojí výhodou i nevýhodou v jednom je to, že přirozeně se do bronzovooranžova opaluji, takže plno lidí si může myslet, že mám samoopalovák, ačkoliv se jedná o mou přirozenou barvu po opálení, stejně tak mi všude po těle vyskáčí pihy. Nevidím však žádný důvod k tomu mazat se samoopalovákem celoročně a být tak přes zimu oranžová. Nehledě na to, že nejen odstín vypadá nepřirozeně, ale celkově na mě kolikrát samoopalovák působí dojmem jakoby byl člověk špinavý. Zláště pokud se nepovede dobře rozetřít na kloubech rukou a kotnících.....Hodně zahraničních youtuberek v samoopalovacích jeden celoročně a musím konstatovat, že 100% z nich podle mne vypadá mnohem lépe s přirozenou bledší barvou kůže.


9) příliš dlouhé a přezdobené nehty
Myslela jsem si, že tento trend zůstal díkybohu zapomenut někde v roce 2008, ale loňský rok mne vyvedl z omylu a opět tu máme nehty, kterými si můžeme jednoduše způsobit zranění. I zde musím podotknout, že delší nehty mám ráda, mému tvaru prstů sedí a pokud jsou nehty dlouhé a hezky upravené, nemám nejmenší výtky. Ne každý má tvar prstů a ruky na to, aby měl nehty krátké, někomu sluší to i to, ale někomu zas jen nehty delší nebo naopak kraťoučké. Je to otázka osobní preference. Co mi však přijde minimálně zbytečné, je nechat si udělat nehty umělé tak dlouhé, barevné, zdobené a nepřrozených tvarů, že první, čeho si všimnete není jejich nositelka, ale orlí drápy. Také rozličná 3D zdobení by podle mne mohla s klidem odpočívat v pokoji let minulých a to včetně oblíbených "Swarovski" kamínků.


10) nebýt sama sebou a bezmyšlenkovitě přejímat všechny trendy :)
Každá z nás je originál, něčím výjimečná a svým způsobem krásná. Každé z nás sluší něco jiného a v něčem jiném se cítíme dobře. Proto nezapomínejme na to, že nejvíce nám sluší to, v čem se cítíme sebevědomě a nemusí to být nutně nejnovější rtěnka, makeup nebo makeup trend. Já sama za sebe ráda experimentuji a to hlavně díky tomu, že mám blog. Nosím na video i looky, které vím, že mi nelichotí tolik jako třeba jiné, ale chci vám ukázat co nejvíce variant, kterými byste se mohli inspirovat. A nezapomeňte, že nejlepší makeup je spokojenost a úsměv :)!

Napište mi, které makeup trendy by podle vás mohly zůstat v minulosti a rozhodně, prosím,  neberte tento článek nijak negativně. Ještě jednou opakuji, že jsem zastáncem toho, at si každý nosí, co ho udělá štastným a že to poslední, podle čeho bych soudila člověka je makeup nebo nehty :). Jen jsem se snažila vypíchnout trendy, které mně osobně se nelíbí :).

You May Also Like

116 komentářů

  1. Dost mě pobavilo že celkem tři věci ktere odsuzujes ale sama pravidelne děláš :-D trošku fail.... Zuza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem přesně čekala, kdo se požene rýpat a vidím, že hned první komentář je tohoto ražení :). 1. nic neodsuzuju, což sis mohla přečíst 2. nic z toho nedělám

      Vymazat
    2. Moc pěkně napsaný péťo.. Slečna asi neumí číst nebo nerozumí pořádně psanému slovu.. Konturování, rozjasňovač atd ano, ALE nesmí se to přehánět. Jinak to vypadá jako od kolotočů. Petra toto všechno umí a dělá dokonale :)

      Vymazat
    3. Slečna asi neumí číst :) Krásně napsané péťo. Konturování, rozjasnění atd ano, ALE vkusně, jak jsi psala :)

      Vymazat
    4. Peti klid. :D Beztak si "Zuza" četla jen nadpisy. :D :D

      Vymazat
    5. Miluju rýpaly, kteří si ani nepřečtou celý článek :D :D
      Jinak super článek :) :)

      Sáruška

      Vymazat
    6. Myslím, že si komentátor Zuza pořádně nepřečetl celý článek, pokud zná Vaše videa a praktiky, nemůže říci, že se líčíte dle některého z těchto stylů.

      Já Vám děkuji za článek, opravdu mě mezi učením na zkoušky pobavil, nejvíce snad první fotka 5. bodu, kdy slečna splňuje snad všechny body... :D


      Vymazat
    7. haters gona hate.. anonymka Zuza je out jak nohavice do zvonu.. a ked ma problem nech povie presne co Peta pravidelne robi... a ziadne odcudzovanie som nezaznamenala, ale nech je jak chce.. Kačka

      Vymazat
    8. Ahoj, já ani nic nechtěla psát, ale nedá mi to. Víš Péťo, napíšeš, že nic neodsuzuješ a pak se tomu v článku vysmíváš. Článek měl pobavit, upozornit na chyby v líčení a já osobně s ním souhlasím. Ale napsat na začátek nic neodsuzuji, ať si každý nosí, co chce a potom psát, že má někdo rty jako opičí zadek, promiň, to je odsuzování :D tak to prostě přiznej a nehraj si na úplně mírumilovnou a tolerantní, když vlastně nejsi. Myslím, že nikdo nejsme a každá si občas pomyslí, co to má ta nádhera naproti mě v tramvaji na sobě :D Neber to zas tak doslova, myslím to na úrovni asi tak tohohle článku, jinak mám tvůj blog ráda a myslím, že tu odvádíš super práci a určitě budeš fajn holka :) Jinak já si na tebe u těch řas (chápu, že ty máš často kvůli fotkám na blog, ale potom to ty slečny chtějí taky, protože když se doma líčí tak takové kukadla s přirozenýma řasama má málokterá ) a nehtů taky trošku vzpomněla. Katka :)

      Vymazat
    9. 1) když mám "rýpavou" aspoň se neschovávám za anonym. A za 2)clánek je v podstatě o :"všeho moc škodí".Nechci se nikoho zastávat nebo tak,ale já videa Petry sleduju a rozhodně si nemyslím,že se něco přehání jako tady....

      Vymazat
    10. Možná to byla narážka na nalepovací řasy? Takto hrozné je Peťa nikdy neměla. Ostatní jsem u ní nikdy nevyděla.

      Vymazat
    11. No a prave preto si dana slecna dala nick ako anonymny :-)

      Vymazat
    12. To by mě zajímalo, jaké tři věci z tohoto článku Peťula podle Vás dělá? :-)

      Vymazat
    13. ved sa podpisala tak aky anonym? mozno len nema vytvoreny ucet na niektorej sieti ktoru tu ponuka ako moznost podpisu tento system...

      Vymazat
    14. Super príspevok👌🏼😊

      Vymazat
    15. No vážené dámy, slečny či dívky já bych ten komentář nebrala jako rýpání, ale spíše něčí úhel pohledu, který byl hold prezentován ne úplně šťastným způsobem. :) Taky se mi při čtení tohoto článku v pár bodech vybavila Péťa a nejen ona, ale třeba i já osobně. Někdy je lepší na chvíli přibrzdit a popřemýšlet než něco v afektu napsat. :) A kdyby někoho tedy zajímalo co tedy z mého pohledu Péťa (a nejen ona) dělá tak mě osobně se vybavilo: 1) "obočí u kořene nosu, která je zakončena příliš ostře jako podle pravítka."- bez ohledu na to zda je ta či ona část světlejší. 2) konturování obličeje- obličej je sám o sobě plastický a přirozeně vytváří stíny v závislosti na aktuálním dopadu světla, pokud na něm vytvoříte výrazná tmavá místa, tak tím obličej úplně "rozbijete" a efekt určitě nebude pro běžné nošení nikdy přirozený- stínonaní se dá skvěle využít při kresbě tužkou, uhlem, atd. na plochý papír v ateliéru pro vytvoření hloubky obrazu, měně už při práci s obličejem, který je plastický a navíc stále v pohybu. 3) Rozjasňovač- no to by jste museli mít opravdu hodně abnormálně vystouplé lícní kosti a ostatní místa, kde byl rozjasňovač použit, vůči zbytku obličeje, aby vám na ně dopadlo tolik světla v takové ploše. To jest jen mé postřehy, nikoli rýpání. ;) Přeji vám všem krásný den. :) V.

      Vymazat
    16. 1. děláš, 5. děláš, 6. děláš a mám pokračovat dále? Nelži si do "huby" Petro...Zuza

      Vymazat
    17. Moc ráda bych viděla nějaké fotky nebo videa kde to Petra ,,dělá,, . já si nevybavuji že by někde měla takové řasy

      Vymazat
    18. Hele Zuzo, bylo by možná lepší si článek ZNOVU A POMALU přečíst, protože se tady akorát ztrapňuješ tím, žes prolítla článek, podívala na nadpisy a body, obrázky, ale už ses neobtěžovala to pořádně přečíst a už vůbec ne u toho čtení přemýšlet. Nejsem skalní fanoušek Petry, ani nesleduju každý její článek/video, jen se sem občas mrknu, co je nového. Takže to vidím objektivně a tvoje kritika opravdu není na místě.

      Vymazat
    19. Milá Lenies K. Já narozdíl od tebe čtela článek celý a to i VČETNĚ toho textu pod nadpisem. Petru sleduji již několik let, proto mám přehled o tom, že toto opravdu dělá. Stačí se podívat na x jejích videí a i fotek zde na blogu, kde jsou toho fotky důkazem... Zuza

      Vymazat
    20. Tak asi milá Zuzo neumíš číst, nebo myslet :D Petra tady nikdy nepsala, že nic z toho nedělá, to tvrdíš ty, že to Petra píše. Ale napsala to ve smyslu, že se to s ničím nemá přehánět a všeho s mírou, to ty sis to pouze přeložila tak, že to vůbec nedělá a pomlouvá. O to tady celou tu dobu jde, že ty si Petřin článek vůbec, ale vůbec nepochopila a jen se tady s každým hádáš. Proto jsem ti doporučila si to všechno ZNOVU přečíst, protože ty dřív píšeš, než přemýšlíš.

      PS: A to, že Petru nesleduju pravidelně a nemám jí v odběrech neznamená, že nevím jak se maluje, jen nehltám každý její video, takže více méně vím, co dělá nebo nedělá ;)

      Vymazat
    21. Proč se v tom zase tolik pitváte, vždyť je to zbytečné. Dělá/ nedělá, není to fuk? Osobně bych neřekla, že jde u řas, rtěnek nebo konturování či rozjsňování do takových extrémů, o jakých psala, ale je to o názoru jednotlivce. Každý vidí extrém už v něčem jiném. A i kdyby některý z těch extrémů dělala, mohl by tenhle článek vzniknout právě na popud tomu, že si to uvědomila. Ostatně, kolikrát za život jsme zažily, že jsme v nějakém období dělaly něco, co nám o půl roku či o dva roky později připadalo naprosto směšné a nemožné? Tak klid dámy, je to jen názor a je to jen článek :)

      Vymazat
    22. Já bych na to už ani nereagovala, Zuza se prostě přišla pohádat :). Pokud někdo nepochopí rozdíl mezi extrémem a tím, že se snažím podat i nějakou inspiraci, která třeba ne úplně ladí mému typu, tak asi nemá cenu se s ním vůbec dohadovat ;). Nakonec je to o úhlu pohledu, někdo bude do stejného pytle házet nalepovačky od Ardellu a pavoučí z např. ebay, někdo holt ani nevidí jednotlivé nuance mezi odstíny nebo úpravou obočí. Ne každý má pro to cit, já se za to na tebe, Zuzo, nezlobím, vyjádřila jsi svůj názor způsobem, který je blízký tobě a který toho vypovídá více o tobě než o mně :).

      Vymazat
    23. Nejsem tu kvůli hádání, ale nelíbí se mi jak se tu někteří chováte. Petra pod článkem povolila diskuzi bez omezení, tak se pak nemůže ona ani vy - její čtenáři divit, že někdo vyjádří svůj názor, byť je třeba negativní a možná i špatně vyjádřený.
      Každý kdo tu "zuze" nadával se tím snížil ještě někam pod její úroveň. Myslím, že základem pro to aby tu takové komentáře nebyli je, že na ně nebudete reagovat, ono tím ty "hejtry" co se podle vašich slov přišli hádat nejvíce odradíte, protože jim k dalším komentářům a hádce nedáte záminku.
      Nebudu se za sebe vyjadřovat co Petra sama dělá a co ne, ale myslím, že kdo chce vždycky si nějakou záminku k napsání negativního komentáře najde a vůbec tu nejde o to jak je opodstatnitelný, stejně tak je to i s tím pozitivním, jen ten lidi přijmou bez řečí.

      Vymazat
  2. Mě se náhodou tento článek líbí :) Je to zase něco jiného než na co jsme zvyklí. Nechápu anonyma, který opět rýpe...

    OdpovědětVymazat
  3. Péti, myslim, že se ti to povedlo vypíchnout dost trefně :D Obočí jako podle pravítka vidím minimálně jednou týdně v MHD a nechápu, jak se to někomu může líbit...
    Co mě taky fascinuje je prodlužování vlasů. Chápu, že někdo třeba potřebuje dodat objem vlasů, tak si je nechá doplést, ale zase, má jít o něco, co by mělo vypadat přírozeně a stále hodně slečen nechápe, že když mají mikádo, tak nejdelší možná délka připlatených vlasů, teda skok třeba i 10 cm patra, na nich vypadá dost směšně... Možná je to i vina kadeřníků, kteří by neměli brát všechen kšeft a říct to narovinu..

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto s tebou souhlasim. Lidé by měli být víc sami sebou a ne se hnát za podobou ostatních a být stejní jen proto, že je ti zrovna teď in. Skvělý článek Péťo

    OdpovědětVymazat
  5. Mňa najviac irituje práve ten trend ,,instagramového dokonalého" obočia. Čítala som, že to vlastne pochádza od Drag Queens (ako aj kontúrovanie, baking a pod.) a celebritní vizážisti sa chytajú za hlavu, že tento makeup je vyslovene drag a nemali by ho ženy používať na bežné nosenie. :) Super článok inak

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Peťo,
    tenhle článek se povedl, pobavila jsem se :) Osobně nemám pochopení pro "rty ala Kylie Jenner", to mě úplně obešlo, přijde mi to spíš vtipný než hezký :D

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný článek a musím říct, že s tebou naprosto souhlasím. A taky chápu tvůj postoje. Něco z toho totiž opravdu může vypadat hezky, ale problém je hlavně v tom, že někteří lidé nejsou soudní a neznají míru.. No a pak vypadají kolikrát dost děsivě. Méně je někdy opravdu více. Řasy, nehty, obočí, rtěnky... ano, ale nic se nemá přehánět.

    http://lifestylebykej.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný článek Peti, konečně pohled z druhé strany :) co já vůbec nechápu je přehnaný strobing a clown contouring na instagramu toho je plno tak vždycky jenom žasnu jak si toho může někdo dát tolik na obličej :D

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek a souhlasím se vším.. Sice at si každý nosí co chce,ale vše s mírou!:)

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto s tebou souhlasím! Jako bys mi četla z duše :) Je to šílené co některé slečny ze sebe dokáží udělat a je super že to nijak nepodporuješ, dívky by měli s líčením celkově trochu brzdit, jinak se to brzy na jejich pleti projeví ;).. A jelikož tě sleduji už strašně dlouho musím potvrdit že jsi nikdy nic z toho nedělala, takže si rejpalů nevšímej ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Ano,taky si myslim ze Petra dela par vecí zmínených v clanku.. ale nedela je tak jako na fotkach ..tak priserne.. tento clanek je o tom jak se to prehani a dava se toho moc...ale nemyslim si ze Petra na sebe kydá make up jako pastiku na chleba :) jde o to si poradne precist clanek :-) NIC VÍC :)

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkný článek, u některých lidí ty fotky.. ach, prostě co víc dodat :D pobavila jsem se

    OdpovědětVymazat
  13. Super shrnutí :) Souhlasím s tím na všech frontách a nemyslím si, že bys něco z toho dělala taky :) Jsem už z té sorty o něco starších, věkově se ti blížících sledovatelek, takže si myslím, že na to koukám taky trochu jinýma očima :)
    Líbí se mi, jak jsi vypíchla jednotlivé konturovaní i baking, který je obr trend a mám dojem, že každá mladší nadšenkyně má dojem, že to musí taky tak dělat, jinak bude OUT :)
    Mne se nelibi prilis vyrazne, nebo spatne nanaseni tvarenky, kdy mnoho holek pak vypadají jako Marfušky, anebo co mě docela vytáčí, když si slečny před odchodem z domů nezkontrolují, že se jim obtiskla řasenka při malování horních řas. To nezachrání ani sebedokonalejší makeup :) (Přiznávám, že se mi to občas v ranním shonu taky stane, že to zapomenu navlhčenou štětinkou odmalovat, většinou ale napravím hned, jak doběhnu do práce). Mám ale na mysli ty, které to dělají velmi často a ani trochu je to netrápí :)
    - Nedělej si nic z rýpání, bez toho by to snad ani nešlo.
    Držím palce a moc soucítím s tím, co teď prožíváš. Ani mě nezačal Nový rok úplně ideálně, ale musíme bojovat! Držím všechny palce co mám a i ty ostatních kolegyň v redakci :)
    Eva

    OdpovědětVymazat
  14. Pěkně napsáno Peti :-) já si teda rozhodně nemyslím že bys něco z toho dělala.. trochu sem nepochopila první komentář :D ale tak co..vždycky se najde nějakej rejpal kterej tomu určitě rozumí víc než ty :D prd na ně ;-) Janča

    OdpovědětVymazat
  15. haha :-D u některých fotek jsem se opravdu zasmála.... Peti jsi super člověk..strašně ráda sleduji tve videa. Jen tak dál ;-)

    OdpovědětVymazat
  16. Zažívací trakt šimpanzů :D:D Nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  17. Vybrala si super trendy, ktoré by naozaj nemali ani radšej byť :D Ale jasné každému sa páči niečo iné, ale zas na druhej strane čím viac ľudí stráca súdnosť. Mne sa osobne čo sa týka rias umelé riasy nepáčia vôbec a v živote by som si ich nedala, ale nepáči sa mi ani čoraz častejší trend, keď si slečny, ženy a dámy na riasy dajú 5 vrstiev špirály, pôsobí to ako čistý zlepenec, ale oni si myslia, že majú krásne a husté riasy a žiaľ ich v tom ešte každý utvrdzuje. A dalšia vec, ktorá sa mi tiež zdá hrozná, je ked opäť kopa dám, používa o uvediem príklad minimálne o 3odtiene tmavší odtien, potom sú celé oranžové ako mrkvy. Stále nechápem, či si niektorí ešte stále myslia, že makeup je nejaký samoopalovak alebo čo. Ale je to hrozné, ked na ulici stretnete dokonalú slečnú, pani dámu a na tvári má oranžovú alebo až tmavo hnednú omietku.

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, tak přesně kvůli tomu sleduju právě tvoje videa! Vždy máš krásný makeup, který sama ráda vyzkouším, protože v tvém podání je pro mě inspirací, což se o všech blogerkách říct nedá a občas se i bojím, že si těmi extra dlouhými nehty vypíchnou oko u lepení extra dlouhých řas :D Tak prosím jen tak dál a už se těším na další tvoje video!!! Pá, Sandy.

    OdpovědětVymazat
  19. Naprostý souhlas, Petři, s tvým článkem.

    OdpovědětVymazat
  20. Skvělý článek!!! Souhlasím se vším, ale nejvíce s těmi bláznivými nehty :-D. Já jsem přirodní blondýna a tedy si obočí barvím nahnědo, denně lehce dokresluji a bohužel to okamžitě působí nepřirozeně, protože jsem vážně úplná bledule.
    Jen tak dál se psaním a natáčením, jsi moje jednička!!! <3
    P.S. Kdy budou nové štětce na e-shopu? :-)
    Čtenářka Míša

    OdpovědětVymazat
  21. S niektorými vecami s tebou súhlasím, ale môj názor je, že nech si každý nosí a robí čo chce, niekomu môžu zase prísť neestetické niektoré veci na tebe. 100 ľudí, 100 chutí...

    OdpovědětVymazat
  22. Tento článek je povedený a dokonale propracovaný, skvělý nápad takhle shrnout všechny nešvary, kterých je plný internet. Zajímavé čtení. Peťi, seš jednička! :-*

    OdpovědětVymazat
  23. S těma nehtama ses přesně trefila do toho, co já nemůžu vystát. Přijde mi, že to je tak milion let za opicema, ale lidi to pořád nosí. Teď teda myslím, takový ty hrůzy jako co máš tady na fotce. Když má někdo gelovky ale třeba v přirozené meruňkové barvě nebo jakékoliv jednobarevné, tak to vypadá rozhodně líp než tohle. Ještě, že mně se tenhle trend vyhnul i před lety kdy to nosil skoro každý.

    OdpovědětVymazat
  24. Poslední čtyři věci jsou mazec. Modrou nebo žlutou rtěnku bych si někdy nepořídila, ale bavilo by mě potkat někoho takto nalíčeného na ulici. Zajímal by mě celkový outfit :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Vcelku s tebou souhlasím, Peti. Hlavně ty přezdobený špičatý drápy jsou úděsný. Kult opálení nechápu, opálená pleť se mi nelíbí a i v létě se slunci vyhýbám.
    Rtěnky nezvyklých barev se mi docela líbí, ale jak píšeš, je to fajn na fotce - do kanceláře bych s tím asi nešla :-D

    OdpovědětVymazat
  26. Peti, moc hezký článek. Myslím, že to přiláká víc takových anonymů :o( Ale ten trend mega dlouhých nehtů a ještě k tomu kilo kamínku....nechtěla bych je mít na WC :o)

    OdpovědětVymazat
  27. Hezká článek Peti. Bohužel si myslím, že to přiláká dost anonymu s prvním názorem:o( Trend megadlouhých nehtů ještě s vrstvou kamínků....nechtěla bych mít toto na WC :o)))

    OdpovědětVymazat
  28. No tak já nevím, ale třeba hodně výrazné umělé řasy také nosíš, rty přetahuješ, obočí máš vždy nepřirozené a o dlouhých nehtech snad ani nemusím mluvit. Tohle se ti moc nepovedlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, hlavně přetahuje ty rty, já nevím, Petro, že už toho nenecháš :D Ty komentáře mě fakt baví.

      Vymazat
    2. naprostá pravda..prezentuješ se zbytečně v umělých řasách a některé v uvozovkách barvičky se k tobě již nehodí...promiň

      Vymazat
  29. Mě asi nejvíc přijde otřesné, když si některé slečny vytrhají celé obočí a pak si ho domalují nejlépe až někam k vlasům, působí to velmi přirozeně... :). A mimochodem nevšimla jsem si, že by Petra někdy vypadala, tak jako na těch obrázcích...

    OdpovědětVymazat
  30. Vždy ostanem fanúšičkou výrazných rias. Ostatné spomínané „trendy“ však tiež neuznávam. Všetkého veľa škodí, aj to čo máme radi treba dávkovať opatrne.

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  31. Skvělý článek! :) K tomu "umělému" obočí mám přímo odpor :D

    OdpovědětVymazat
  32. Dobrý článek, mně se líbil :)
    U prvního bodu, pavoučí řasy mě rovněž nenadchly a pokud jde o nalepovačky, nechávají mě chladnou, ovšem trend ohledně výrazných nalepovacích řasů a velkých kontaktních čoček přišel z Asie, především z Japonska, kde je součástí jejich módy a běžně se nosí, i když nám to může připadat prštěné, což většina jejich stylů :D U nás se to začalo objevovat díky cosplayi, tedy převlékání se za komixové postavy a osobně se mi to líbí, pokud je to povedené. Na běžné nošení mi to řpijde dost nepraktické, ale to i více make-upu, takže to je spíše o osobních preferencí a zvyklostech :)
    Hodně výrazné rozjasnění je v americe dost velký trend se mi zdá a přijde mi to i na fotkách takové... prostě vypadají, jako by měly úplně plastický obličej, nemůžu si pomoct :D
    Přehnané konturování mě fascinuje tak akorát z toho ohledu, kdy vidím, jak neuvěřitelně to dokáže obličej proměnit. Jenomže potom holka sundá make-up a vlastně skutečně sundá celý obličej, což může opačné pohlaví docela vyděsit :D
    Baking jsem doteď pořádně nepochopila a zvětšování rtů jde mimo mě, protože já je mám stejně tenoučké, tudíž naptlat si rtěnku přes ně by vypadalo katastroficky :D
    Barevné rtěnky mi přijdou super, já brvičky miluju, ale na běžné užití to opravdu moc není. To se skutečně hodí spíše na focení, cosplay, převleky a podobné záležitosti, takže je fajn, že trh nabízí velkou škálu odstínů pro výběr, ale asi nehrozí, že by s tím někdo začal běhat běžně po ulici :)
    Obočí, to je u mě stejný případ jako u rtů a přehnané opálení je prostě několik let přetrávající masakr, který ne a ne vymizet. Že těm lidem nevadí, když vypadají jako při předávkování mrkvovou šťávou :D
    A poslední nehty. Extra dlouhé drápy se mi ani nelíbí, na rukách bych to nesnesla a ani by mi neslušely, nemám na to typ rukou. Přijde mi, že divně u mě vypadá i centimetrový přesah, takže se snažím držet kolem toho půl centmetru, který je ideální. Holt každému sedí něco jiného, ale dlouhé nehty mi poslední dobou přijdou spíše vulgární a nevkusné než elegantní a ženské. Asi jsem toho přesycená.
    Ale jinak jedinou pravdou je, že by se měl člověk malovat tak, jak mu vyhovuje a neřešit okolí. Tedy pokud jeho malování se nevypadá jako práce desetileté holčičky s máminým mke-upem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně některé z těch věcí pijí krev při každé cestě hromadnou kamkoliv. Po holce s pěknou rtěnkou se i otočím, ale u nás se často na jedné osobě pojí hned dva nevzhledné trendy - extrémní obočí a rty ála Kylie Jenner.
      Zrovna ty rty mi i připadaly zajímavé, mám jednu podobnou rtěnku od Essence, ale nejhorší je ten trend na holkách, který nepochopily, že líp vypadá, když má rtěnka odpovídající podtón a odstín tak, aby byla znát.
      Na nehty si potrpím, ale jsou věci, který nikdy nepochopím. Klidně výrazný (hodně často mívám nail art), ale když to má nějaká jenom proto, že to viděla na nějaké "celebritě" a líbilo se jí to, jak to má udělaný, tak šílím. Dost často to bývají divoký úpravy bez myšlenky a sladění s čímkoliv dalším, co má dotyčná na sobě. Druhá věc je opět žádaná délka, já i kamarádka proti nim máme celkem krátký nehty, když už umělý, konkrétně se jedná o "dvacítkovou/ pětadvacítkovou" délku a přirozený tvar. Navíc teta je manikérka, hodně věcí dělám podle ní, a ani nepočítám, kolikrát mi říkala, že když nějaké zoufalce sundávala ty kreace z levných tvoříren, tak pod tím dotyčná měla v lepším případě jen papírové, v horším slézající či plísní napadené nehty.
      Extrémní rozjasňování jsem viděla na mnoha fotografiích hvězd, podobně často i umělé opálení. Musím podotknout, že to bývá častý doplněk domněle sexy vzhledu, daleko víc by jim prospělo zapátrat po odpovídajícím odstínu makeupu a korektoru, ostatně to je to, o čem mluví ta blogerka v díle Fasády věnovaném radám, jak se nelíčit. Tady je ta móda rozšířená do té míry, že až před pár lety se mi tady povedlo sehnat makeup, který je pořád neznatelně tmavší, ale nedělá oranžovou masku.
      Řasy jsou taky peklo, mně stačí pouze správně zvolenou řasenkou řasy podpořit, ale jednou v tramvaji jsem si všimla holčiny, u které nešel pod tou tmavší maskou poznat věk, měla tenké černé nepřirozené obočí, asi permanentní makeup a nalepovací horní i dolní řasy. Podle oblečení bylo jasné, že její všichni spoluobčané museli vědět, že ona na to narozdíl od nich má, tohle často chodí ruku v ruce s viditelnými drahými značkami.
      Jinak nemám problém s míněním, že je každého věc, jak se upraví, ale tohle všechno je na mně příliš silné kafe.
      MC.

      Vymazat
  33. Souhlasííím! Já bych ze všech sundala (jo po našem městě takhle chodí hodně lidí) takové to tenounké, ostré obočí. Je na obou stranách stejné a je mi z toho do breku :')

    OdpovědětVymazat
  34. Fascinuje me jak ke kazde recenzi musis napsat: je to jenom muj nazor, nikomu nic neberu, rikam to proto a proto, at si dela ve vysledku kazdej co chce-je to jenom muj nazor. A pres to se vzdycky nejaka potrefena husa ozve :D viz prvni komentar-myslim, ze to hned na zacatku a dokonce i na konci a v prubehu clanku, bylo kasme receno, tak jako fakt nechapu :D ale kazdopadne s tebou souhlasim-hlavne co se tyce vsech instagram make up trendu, vypada to dobre opravdu jen na telefonu :-/

    OdpovědětVymazat
  35. Také naprosto chápu, co jsi článkem chtěla říci. Pobavilo mě to...
    A slečna anonym asi nepochopila podstatu věci :-) Buď stále sama sebou! :-))

    OdpovědětVymazat
  36. Moc pěkně a výstižně napsáno. Souhlasím s tebou ve všech bodech. Neměli bychom zapomínat na naší přirozenost, ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Nektere trendy na vlasech mi prijdou taky ujete, jak je jiz vyse zmineno v komentari, nechapu pridelavani vlasu, ktere je obrovsky videt, nebo nechapu trend nosit na denni liceni hrozne moc rozjasnovace. Vypichla jsi to dle me naprosto trefne. Diky tobe jsem i ja, nesnasejici drive rtenky, zacala barvy na pusu nosit, a sama sobe se tak libim vice. Nekdy chci zkusit nalepovaci rasy, ale zatim se spokojim s nalepovacimi trsiky od essence. :) Vice takovychto clanku! Treba i s modnimi preslapy!

    OdpovědětVymazat
  38. Jediné co mě z té desítky neuráží jsou dlouhé a zdobené nehty... ;-)

    OdpovědětVymazat
  39. Skvělý článek, já jsem díkybohu nic takového nedělala :)

    OdpovědětVymazat
  40. AMEN AMEN AMEN!!!!! Tohle by se mělo vytisknout, svázat jako 'Bible' a rozdávat slečnám na potkání.

    Haha, a už druhým rokem je mým oblíbeným "novoročním pořadem" Trends We're Ditching in 20... od Jackie Aina (její strobing a "FitTea na instagramu" mě naprosto rozsekal :D :D).

    Já teda miluju make-up, výrazný! Ale aspoň vím, jak ho ve svých 22 letech udělat správně a co mi sluší! Stále mě ale udivuje, že některé slečny si myslí, jak jim konturování obličeje v barvě tmavší, než by sedla afroameričanovi sluší - a k tomu korektor pod očima v tak bílé barvě, že mám chuť se zeptat, kde ho koupily, protože by se mi tento tip jakožto extrémní bledulce hodil :D :D :D A o rtících si ani netroufnu začínat... :D :D

    Kylie Jenner sice přivedla k životu nude/matný trend, což byla vcelku příjemná změna, ale už pociťuji, jak mi chybí barvičky! Nemůžu se dočkat jara, kdy naplno roztočím růžové nehtíky a 50 odstínů růžových rtěnek!!

    A možná jsi zapomněla zmínit konturování nosíku! :)))) Tady v ČR to moc nevídám, ale Youtube a instagram.. holly sh-- :D :D

    OdpovědětVymazat
  41. Děkuji Peťo, tohle jsem přesně chtěla vědět ;-)
    Pavlína

    OdpovědětVymazat
  42. No nevím, já se třeba přiznám, že se mi výrazné rozjasňování, konturování, zvětšování rtů pomocí kosmetiky nebo naopak zmenšování nosu pomocí korektoru velmi líbí. Obdivuji to v USA, vždy ty perfektní makeupy, jen bych ty dívky nechtěla potkat na živo :D Každopádně i to obočí bych snesla, umí si ho udělat skvěle. Já bych na tom všem taky chtěla zapracovat, ale nesmí se to přehánět, navíc už jsem zvyklá se líčit vážně mírně. Ale nějaké to konturování (zmenšování), zvětšování rtů, či rozjasňování a úprava obočí mi nepřijde nijak hrozná a doufám, že v 216 bude pokračovat!

    www.ketyland.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  43. Vnější část zažívacího traktu šimpanzů :D tak to mám dost.Vskutku výstižné přirovnání :D

    OdpovědětVymazat
  44. Souhlasím s tebou Péťo..jen si myslím, že u toho pudrování je poslední fotka netrefná. Profesionální vizažisté nebo na soutěžích se používá speciální pudr/prášek, který se nanese pod oči a sfoukne se jakmile máš dolíčené očí..a to proto, že na prášek se nabalí nečistoty co spadají z očních stínů, pokud jsou prášivé :). Jinak vše vystiženo perfektně :) Takových článků více, líbí se mi :)

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj Péťo, díky za parádní článek, u kterého jsem se vážně nasmála. Osobně naprosto nesnáším dlouhé, umělé, přezdobené drápy - přesně ty kamínky, třpytky atd. Zvlášť když už začínají odrůstat nebo se nějaký ulomí, je to opravdu hnusné. Ráda třeba sleduji Nikkietutorials, fajn ženská i návody, ale ty její dlouhé pazoury mi děsně vadí. Klára

    OdpovědětVymazat
  46. Moc pěkný a originální článek! :-) Se vším s tebou naprosto souhlasím! Já jsem loni začala hodně používat bronzer a je pravda, že jsem to taky párkrát přepískla :D Ale to spíš tím, že jsem se ráno líčila při lampičce a potom jsem se nestačila divit :D .. Chce to cvik no :) Umělé řasy teprve vyzkouším při plesové sezóně - vždy jsem byla jejich odpůrce, ale je pravda, že výraznější večerní líčení krásně podtrhne.. Samozřejmě pokud se to nepřehání! :))

    Měj se hezky a ať už je "zbytek" roku 2016 jenom krásný!!
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  47. Supr článeček, mně se tyhle trendy vyhly téměř uplně. Konturovat neumim naštěstí, umělé nehty nenosim ani si svoje nelakuji,rty si skoro nemaluji. Miluji výrazné řasy a bohužel, jelikož jsem si cca v 15 letech vytrhala dost obočí, tak musím dokreslovat - od té doby je to cca 12 let a obočí mi nechce dorůst... :(, jsem z toho uplně nešťastná, takže se omlouvám předem všem, co mě potkávají v MHD :D.

    OdpovědětVymazat
  48. Mě se článek líbí a se vším souhlasím, naštěstí většina těchto zmíněných trendů zůstává stále v zahraničí a češky se naštěstí stále drží při zemi,...i když některé kreace co občas vidim, je taky dost mimo,....no ať si opravdu nosí každýco chce, ale je jasné, že se vždy najde někdo, kdo bude do druhého rýpat a negativně komentovat. Mě se například totálně nelíbí dlouhé nehty do špičky, za mě je to naprosto otřesný. Helča

    OdpovědětVymazat
  49. Mě se třeba kamínky na nehtech líbí... ale maximálně tak na jednom prstu a ne moc. :D Kombinace krátkých nude nehtů a jeden ozdobený třeba bílými kamínky a perličkami.. proč ne, ale nesmí to být přeplácané. :)

    Co se mi nelíbí je silná vrstva makeupu. Nedávno jsem byla na obočí v Brow baru a slečna měla tak silnou vrstvu, že jsem myslela, že se jí za chvilku odloupne kus obličeje. Jsem pro když si žena zakryje nedokonalosti, ale neměla by se zakrývat celá a tím ze sebe udělat masku.

    OdpovědětVymazat
  50. Peťulko, úžasně napsané. Moc ti fandím.
    Já konkrétně z bodu tři jsem byla hodně nešťastná, protože tento styl zaplavil vážně celý internet a musím říct, že v tomhle stylu líčení jsem se úplně ztratila. Ani nevíš jak jsem ráda, že jsem si ve tvém članku mohla přečíst, že tento styl líčení je nepřirozený a úplně zbytečný.
    Měj se moc hezky.. P.










    OdpovědětVymazat
  51. Peťuška, neuveriteľne si to vystihla, fakt všetky tieto veci by mali ostať zapadnuté prachom :-D Pri niektorých bodoch som sa pobavila :-) môj názor je, že všetkého veľa škodí :-)
    dadalajf.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  52. Pokaždé Ti strašně moc závidím Tvoje obočí, protože to vypadá, že s ním nemáš vůbec co na práci. :D Já při mém blonďatém řídkém obočí jsem v háji. Každopádně jsem se již poučila z dob minulých a moje obočí vypadá nyní přirozeněji - dříve jsem jej dělala tlusté, jak podle pravítka a krátké. Nyní se tomu zasměji, ale v té době mi to nijak nelíbivé nepřipadalo. Super článek. Buď pořád taková borka a nezapomeň se smát. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju a máš pravdu, já s ním opravdu práci nemám, roste mi do tohoto tvaru samo, jen občas vytrhnout chloupek, co je mimo a dovyplnit, pokud chci,ale běžně jen pročísnu gelovou řasenkou na obočí a jdu, nemám s ním opravdu trápení :).

      Vymazat
  53. Super, ja by som to nenapísala lepšie. Súhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  54. Tak za mě je určitě nejhorší to přehnané opálení, nepřirozené a přidává roky.

    OdpovědětVymazat
  55. Ahoj Peťo, souhlasím se vším co jsi v článku napsala, také se mi tyto trendy nelíbí, ale nejdůležitější je opravdu tolerance. At´si každý nosí co chce pokud se mu to líbí, nemám s tím žádný problém :-) Deni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Deni, s tím naprosto souhlasím, jak jsem i psal v článku, cokoliv se mi líbí a udělá mě štastným, s chutí do toho!

      Vymazat
  56. Dobrý článek,takové shrnutí kosmetického pekla. Líbí se mi přirozené líčení a ne ty šílené vrstvy,co na sebe patlají obyčejné americké youtuberky. Když to smyjí,nikdo je nepozná.

    OdpovědětVymazat
  57. Vždy, když vidím věci, které jsi vyjmenovala, vzpomenu si na Hunger Games, kde ten kontrast naprosté přirozenosti a příšerné kreace kapitolanů byla příkladná. Jak sama říkáš, nové trendy ano, ale s rozumem.

    OdpovědětVymazat
  58. Fajn článek! Ty anonymy bych zrušila, je to jen zbytečná pruda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to máš pravdu,ale alespoň se člověk občas zasměje nad lidskou blbostí :)

      Vymazat
  59. Parádní článek, souhlasím se vším (i když přehnané umělé opálení a šílené nehty nejsou nešvarem jen loňského roku, terorizují mě z okolí určitě déle... :D). Akorát mi přijde docela v pohodě to poslední obočí - ilustrativní fotka, brežněv a světlé uřízlé je děs, ale ta poslední fotka mi přijde ještě v poho. Anyway - jen tak dál ! K.
    (P.S.: nestartuj tak na ty hejtry, nemá cenu kazit si den ;))

    OdpovědětVymazat
  60. Nevím no, ale minimálně ve třech bodech jsem tě našla. Chápu, že jsi to myslela tak, že co je moc, to je moc, ale i ty to občas už přeháníš (hlavně s tím obočím). Denisa

    OdpovědětVymazat
  61. Nezlob se Peťo, ale já tě v některých bodech taky vidím...

    Bod č.5 - http://www.petralovelyhair.com/2015/01/kylie-jenner-inspired-makeup-look.html , http://www.petralovelyhair.com/2015/01/quick-tip-1-jak-licenim-zvetsit-rty-how.html
    Bod č.6 - http://www.petralovelyhair.com/2014/05/grwm-krok-za-krokem-zlatohnede-liceni-s.html - konkrétně mám na mysli tu levandulovou rtěnku, která se s líčením očí velmi nevkusně tluče, nemluvě o tom, že dělá na tvé pleti mrtvolný efekt. To samé v tomto videu http://www.petralovelyhair.com/2014/05/rtenka-3x-jinak-tutorial.html, http://www.petralovelyhair.com/2015/01/quick-tip-1-jak-licenim-zvetsit-rty-how.html , http://www.petralovelyhair.com/2014/06/nyx-macaron-lippie-rtenky-blaznivych.html...
    bod č.8 - http://www.petralovelyhair.com/2015/08/back-to-school-everyday-makeup-look.html

    Čili - článek se mi líbí, jen mi místy přijde poněkud pokrytecký. Svůj komentář nemyslím zle (ostatně očekávám, že ty z toho uděláš jako vždy obrovský humbuk :D ), jen jsem reagovala na některé komentáře v tom, že já jistou podobu také vidím.

    Jaké trendy bych nechala v roce 2015? Extrémně tmavé rtěnky. Ano, moc se mi líbí vínová, rudá atp. , ale tmavé rtěnky skoro až do černa mi přijdou moc. Také se mi nelíbí výrazné rty + výrazné oči a ještě lépe - s umělými řasami :D A nejlépe když se to ještě barevně tluče. To už je prostě moc. Buďto jedno, nebo druhé.
    Příliš velké konturování, rozjasňování a obočí jako z animáku se mi také nelíbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že jsi opravdu nepochopila bud článek nebo smysl mého blogu a videí vůbec :). Samozřejmě, že pokud dělám líčení ala Kylie, které bylo žádané, tak zvětším nepřirozeně rty, protože to ona tak dělá a je to líčení dle předlohy. Pokud se mne někdo ptá na to,jak zvětšit rty, tak to samozřejmě ukážu, to jsou klasické triky každého vizážisty. Samozřejmě, že pokud dělám recenzi na barevné rtěnky, tak je nanesu na rty a pro vás vyfotím, pokud bys ten článek četla, tak bys věděla, že ven jsem je opravdu nenosila, stačí číst a trochu u toho přemýšlet ;).

      Vymazat
    2. Proč děláš tutoriály a recenze na něco, co se ti nelíbí?

      Vymazat
  62. Nejvtipnější je, že ty jsi přesně tahle UMĚLOTINA :D D Aneb kážu vodu, ale piji víno. Měla by ses stydět.

    OdpovědětVymazat
  63. Skvělý článek, opravdu jsem se pobavila. Ve svém okolí se setkávám asi nejvíce s obočím a nehty Tebou popsanými :D vždycky se divím, že s takovými nehty může někdo normálně fungovat :D

    OdpovědětVymazat
  64. Super článek, a přesně to sedí na rok 2015 (až na ty pavoučí řasy....takovou úchylačku s tak ujetýma řasama jsem zatím nepotkala =D ), tak snad bude rok 2016 vkusnější. Být ženská a krásně se oblíkat a líčit je jedna věc............a umělý vlasy, nehty,řasy,prsa,zadky, nabotoxované rty, špičatý nehty a bílej šutr v zubech a šílenej barevnej make up a outfit k tomu je věc druhá - Tak to Peťa myslela a rozhodně si nemyslím, že by patřila do jakéhokoliv z extrémů =)

    OdpovědětVymazat
  65. "10) nebýt sama sebou a bezmyšlenkovitě přejímat všechny trendy :)" Nebýt? Určitě nepatří to "ne" k tomu druhému?

    OdpovědětVymazat
  66. Me prijde, ze kazda chce byt jako K.Jenner ted a tak nejak mi ty holky prijdou vesmes vsechny stejny i kdyz jsou kocky :D :)

    OdpovědětVymazat
  67. To konturování mám ráda, teď letí strobing a to je taky něco pro mě, miluju výrazný líčení! :D
    www.houseoffame.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Ahoj.
    Obecně moc ty umělé řasy, nehty, vlasy atd. nemusím, i když jsem vše na kratší či delší dobu sama vyzkoušela/nosila, a možná je to právě proto. Jediné, co mi nevadí jsou ty nehty, až na tu prostřední fotku tady, to je moc i na mě :-D Jinak mi ale zdobené, špičaté, hranaté, dlouhé a nevím jaké ještě nehty nevadí, samozřejmě pokud jsou kvalitně udělané. A je to rozhodně lepší než neupravené, okousané nehty s oprýskaným lakem.
    I ty rtěnky bych asi kousla... I řasy... Ale co je pro mě tragédie, tak rozhodně ty příšerné samoopalovákové a solárkové lady, tuny make-upu, rtěnka od brady až k nosu a vytrhané a následně domalované obočí tužkou o 20 odstínů mimo.
    Vůbec ale nejhorší se mi zdá to, že když už někdo ty "náhražky" nosí, neumí se o to úplně starat - ulámané nebo odrostlé gelovky, vypelichané nedoplněné řasy, kilometrové odrosty barvy a melíru atd. Takové to, když si někdo řekne: je to umělé nemusím se o to starat. To mi přijde horší než nejhůř domalované obočí... M.

    OdpovědětVymazat
  69. Ahoj, Peťko dobře že zatím nemáš děti, s těmi uměými drápky by se Ti špatně vytírala stolička...Mimochodem, jak Tobě se
    dělají domácí práce s umělými nehty, není to poněkud nehygienické?
    Karolína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Karolíno, stoličky, židle i podlahy se mi vytírají naprosto skvěle, bez ohledu na to, že nehty nemám umělé, pouze používám gel lak :). Na vytírání používám gumové rukavice, takže je to velmi hygienické, děkuji za starost :).

      Vymazat
    2. Budeš používat na stoličku(rozuměj vyměšování) u dítěte neustále používat gumové rukavice, používáš je i ty na záchodě? Proto si myslím, že je to nehygienické...pa

      Vymazat
    3. ono někteří si ruce i myjí a existuji antibakteriální gely ;) nepřestane mě překvapovat myšlení některých jedinců :D :D

      Vymazat
  70. Moc vám všem děkuji za ohlasy a komentáře, vidím, že ve spoustě věcí jsme se shodli :). Bohužel také vidím, že někteří článek asi nepochopili nebo nechtěli pochopit, ale co už, kdo chce psa bít, hůl si najde :). Každopádně jsem moc ráda, že vás článek natolik zaujal, že během dvou dnů v top 5 nejčtenějších článků za celou dobu fungování blogu, děkuji vám ♥.

    OdpovědětVymazat
  71. Vše, co jsi tu uvedla, se mi taky nelíbí. :-) Mouni

    OdpovědětVymazat
  72. A já si myslela, že Péti blog je o kosmetice a kosmetika je zábava, vášeň, koníček a tak dále...A kdo to tak nemá, nemá podle mě na blogy tohoto zaměření chodit. Nikomu neberu názor ani pohled na věc, ale když chcete kazit ostatním radost a den, tak si udělejte vlastní blog a tak si takto piště do alelůůja :) Děkuji za Péťu, jelikož co dělá, dělá s láskou :)

    OdpovědětVymazat
  73. Tak já naprosto otevřeně napíšu, že konkrétně to nesourodě zbarvený orámovaný začátek obočí má autorka sama ve videu http://www.petralovelyhair.com/2016/05/vinove-kourove-oci-s-balm-meet-matte.html ....
    Popravdě až na opálení a nehty je vše většinou reklamní ladění pro profi fotky. To, že to slepice doma neuměle kopírují jako divý, je už spíš smutnej fakt.
    Jinak výrazný řasy se mi líbí, ty pavoučí nožky jsou naprosto jinej kalibr, než jsou sem nahrála...ty jsou skutečně otřesný.
    Víš, možná by bylo lepší sáhnout do řad českých/sk holek, ne do zahraničních poamerikanizovaných řad. Jasně že tam se Insťáky hemží přehnanostma... ale u nás to prostě neuvidíš.

    OdpovědětVymazat
  74. Ty řasy a clown conturing to je opravdu mazec :D Vůbec si nedokážu představit se takhle líčit :D A to obočí je také přehnané. Ale věřím, že i permanentní make-up obočí se dá udělat hezky a decentně, moc se mi líbí třeba tyhle práce. Je škoda, aby si lidi myslela, že permanentní make-up musí být vždycky vyloženě špatný a přehnaný.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!